-
1ον. Μέγας είναι Lap που λέει τα πράγματα με το όνομά τους και κόσμια, κι όχι ο κάθε ακροδεξιίζοντας τσαρλατάνος τύπου Σαλβίνι, που πουλάει φούμαρα εκτός λογικής και απευθύνεται στον εγκέφαλο ερπετού που έχουν όσοι ψηφοφόροι αποφεύγουν οτιδήποτε μπορεί να δυναμώσει λίγο τον πρόσθιο λοβό...
Μπράβο και στον Δία που είναι ...Θεός. (ας μου πάει όσο κόντρα θέλει σε οποιοδήποτε νήμα )2ον. Σε όποιον ψηφοφόρο της ΧΑ κατάλαβε πως έπεσε θύμα των πατριδοκάπηλων νεοναζί (κλαψιάρηδων 'νταήδων' που λιποθυμούν μέσα στα δικαστήρια, κοινών εγκληματιών κι αποβρασμάτων που αποκυρρήσουν ο ένας τον άλλο μπροστά στη μπουζού), και αναγνωρίζει το σφάλμα του ως ανθρώπινο, καλώς να ορίσει πίσω στην κοινωνία ως ενεργός σκεπτόμενος πολίτης με ανθρωπιά κι αξιοπρέπεια.
Στους δειλούς παληκαράδες δολοφόνους του ' Αίμα, Τιμή, Δεν ήμουνα εκεί', που κοιτάζουν να σώσουν το τομαράκι τους, να πούμε με όλο το σεβασμό προς το φόρουμ, σκ@τα στα μούτρα τους, θα τους περιποιηθεί σιγά σιγά η ελληνική κοινωνία όπως τους αξίζει...
Και πόσο γελοίο είναι, να πιάνουν οι δειλοί στο στόμα τους, τους ανθρώπους που (ακόμη κι αν δεν συμφωνώ πλήρως μαζί τους) δεν δίστασαν να θυσιάσουν το είναι τους για τα ιδανικά και τα πιστεύω τους.
Λαός που έχει περάσει κρίσεις και καταστροφές επί χιλιετίες και λέμε πως δίδαξε πολιτισμό την υφήλιο, θα ξαναβρεί το δρόμο του.3ον. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες επιστημονικές γνώσεις, καμπύλες κι αναλύσεις. Όλες οι ανεπτυγμένες οικονομικά και κοινωνικά χώρες της Ευρώπης, έχουν δυνατά εργατικά σωματεία, πολίτες (όλων των φυλών) που ζουν κι εργάζονται με μια ελάχιστη αξιοπρέπεια, σοβαρή εργατική νομοθεσία και κοινωνική πολιτική. Μάλιστα, όσο πιο ανεπτυγμένοι είναι αυτοί οι δείκτες, τόσο πιο ανεπτυγμένη η χώρα. Κι αντίστροφα, όσο πιο μπουρδ€λο είναι τα εργασιακά δικαιώματα και η κοινωνική πολιτική, τόσο πιο υπανάπτυκτες μένουν οι χώρες και δεν τις πλησιάζει ποτέ καμιά σοβαρή επένδυση.
Αλλιώς η Βουλγαρία και τα Σκόπια θα ήταν παγκόσμιο αναπτυξιακό παράδειγμα. Και γ@μω τα οράματα έχουν, όσοι θέλουν να 'επανιδρύσουν' τη Βουλγαρία του νότου...4ον και τελευταίον.
Εφόσον το ρεύμα της εποχής είναι να ακολουθούμε όλοι τυφλά το 'καλύτερο οικονομικό σύστημα στον πλανήτη', τον Καπιταλισμό (που υποτίθεται σε αντίθεση με τα υπόλοιπα δεν έχει αποτύχει), ας τον αφήσουμε να λειτουργήσει όπως πρέπει, να είναι ελεύθερες οι δυνάμεις της αγοράς να αντιπαρατεθούν και να ισορροπήσουν. Να μην υπάρχουν κρατικές παρεμβάσεις που μπασταρδεύουν το σύστημα νομιμοποιώντας σύγχρονες μορφές δουλείας των πολιτών που παράγουν στην αγορά.
Να αφεθεί το αόρατο χέρι της αγοράς να διευθετήσει τις απευθείας αντιπαραθέσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων και των εργοδοτών, κι όχι ο κάθε ξεφτίλας υπουργός κι υφυπουργάκος, με πλάτη των κομματόσκυλων που έχει διορισμένα στις υπαλληλικές ενώσεις και σωματεία, να αλλοιώνει τον ανταγωνισμό υπέρ του πλειοδότη στη μίζα.
Με άλλα λόγια, να εξαλειφθεί ο Κρατισμός του Νεοφιλελευθερισμού.
Θες ρε φίλε να αντιπαρατεθείς στην αγορά ενέργειας; Φτιάξε δικά σου εργοστάσια και δίκτυα διανομής και πουλά ρεύμα σε ανταγωνιστικές τιμές. Όχι να ρθει ένα άχρηστο κομματόσκυλο να σου χαρίσει δημόσια περιουσία, και να πρέπει με το στανιό να αγοράζω ες αεί ρεύμα από σένα.
Αγόρασε γη και φτιάξε ένα γ@μάτο αυτοκινητόδρομο και πουλά μου τη διέλευση όσο αντέχω, όχι να μου πουλάς τη δική μου, δημόσια περιουσία, σε τιμές ου ορίζεις με υπουργικές αποφάσεις...Στάλθηκε από το SM-N935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης piliourits έγραψε:
Θες ρε φίλε να αντιπαρατεθείς στην αγορά ενέργειας; Φτιάξε δικά σου εργοστάσια και δίκτυα διανομής και πουλά ρεύμα σε ανταγωνιστικές τιμές. Όχι να ρθει ένα άχρηστο κομματόσκυλο να σου χαρίσει δημόσια περιουσία, και να πρέπει με το στανιό να αγοράζω ες αεί ρεύμα από σένα.
Αγόρασε γη και φτιάξε ένα γ@μάτο αυτοκινητόδρομο και πουλά μου τη διέλευση όσο αντέχω, όχι να μου πουλάς τη δική μου, δημόσια περιουσία, σε τιμές ου ορίζεις με υπουργικές αποφάσεις...Στάλθηκε από το SM-N935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
+1
-
Λες παπαριές
Εδώ ο Τσακαλώτος δίνει ρέστα με τα ψέματα όταν από τους πλούσιους δεν πήρε τίποτα. Ντρέπονται να πούνε ότι εξόντωσαν τους νοικοκυραίους όπως κοροϊδευτικά μίλαγαν για την μεγάλη μερίδα της κοινωνίας, και αμέσως έκαναν κολλητιλίκα με το μεγάλο κεφάλαιο, Lap, καταπίνεις αμάσητα τα δελρία τύπου του Σύριζα, ο θεός το κεφάλι δεν μας το έδωσε για να στηρίζουμε το καπέλο αλλά για να μπορούμε να κρίνουμε και να βλέπουμε πέρα από τη μύτη μας.
Εδώ ο Τζανακόπουλος λέει λαλακίες, σαν αυτές που καταπίνει αμάσητες ο Lap
Έχει πολλά βίντεο αλλά αυτά φτάνουν μέχρι τώρα.
-
1ον. Μέγας είναι Lap που λέει τα πράγματα με το όνομά τους και κόσμια, κι όχι ο κάθε ακροδεξιίζοντας τσαρλατάνος τύπου Σαλβίνι, που πουλάει φούμαρα εκτός λογικής και απευθύνεται στον εγκέφαλο ερπετού που έχουν όσοι ψηφοφόροι αποφεύγουν οτιδήποτε μπορεί να δυναμώσει λίγο τον πρόσθιο λοβό...
Μπράβο και στον Δία που είναι ...Θεός. (ας μου πάει όσο κόντρα θέλει σε οποιοδήποτε νήμα )2ον. Σε όποιον ψηφοφόρο της ΧΑ κατάλαβε πως έπεσε θύμα των πατριδοκάπηλων νεοναζί (κλαψιάρηδων 'νταήδων' που λιποθυμούν μέσα στα δικαστήρια, κοινών εγκληματιών κι αποβρασμάτων που αποκυρρήσουν ο ένας τον άλλο μπροστά στη μπουζού), και αναγνωρίζει το σφάλμα του ως ανθρώπινο, καλώς να ορίσει πίσω στην κοινωνία ως ενεργός σκεπτόμενος πολίτης με ανθρωπιά κι αξιοπρέπεια.
Στους δειλούς παληκαράδες δολοφόνους του ' Αίμα, Τιμή, Δεν ήμουνα εκεί', που κοιτάζουν να σώσουν το τομαράκι τους, να πούμε με όλο το σεβασμό προς το φόρουμ, σκ@τα στα μούτρα τους, θα τους περιποιηθεί σιγά σιγά η ελληνική κοινωνία όπως τους αξίζει...
Και πόσο γελοίο είναι, να πιάνουν οι δειλοί στο στόμα τους, τους ανθρώπους που (ακόμη κι αν δεν συμφωνώ πλήρως μαζί τους) δεν δίστασαν να θυσιάσουν το είναι τους για τα ιδανικά και τα πιστεύω τους.
Λαός που έχει περάσει κρίσεις και καταστροφές επί χιλιετίες και λέμε πως δίδαξε πολιτισμό την υφήλιο, θα ξαναβρεί το δρόμο του.3ον. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες επιστημονικές γνώσεις, καμπύλες κι αναλύσεις. Όλες οι ανεπτυγμένες οικονομικά και κοινωνικά χώρες της Ευρώπης, έχουν δυνατά εργατικά σωματεία, πολίτες (όλων των φυλών) που ζουν κι εργάζονται με μια ελάχιστη αξιοπρέπεια, σοβαρή εργατική νομοθεσία και κοινωνική πολιτική. Μάλιστα, όσο πιο ανεπτυγμένοι είναι αυτοί οι δείκτες, τόσο πιο ανεπτυγμένη η χώρα. Κι αντίστροφα, όσο πιο μπουρδ€λο είναι τα εργασιακά δικαιώματα και η κοινωνική πολιτική, τόσο πιο υπανάπτυκτες μένουν οι χώρες και δεν τις πλησιάζει ποτέ καμιά σοβαρή επένδυση.
Αλλιώς η Βουλγαρία και τα Σκόπια θα ήταν παγκόσμιο αναπτυξιακό παράδειγμα. Και γ@μω τα οράματα έχουν, όσοι θέλουν να 'επανιδρύσουν' τη Βουλγαρία του νότου...4ον και τελευταίον.
Εφόσον το ρεύμα της εποχής είναι να ακολουθούμε όλοι τυφλά το 'καλύτερο οικονομικό σύστημα στον πλανήτη', τον Καπιταλισμό (που υποτίθεται σε αντίθεση με τα υπόλοιπα δεν έχει αποτύχει), ας τον αφήσουμε να λειτουργήσει όπως πρέπει, να είναι ελεύθερες οι δυνάμεις της αγοράς να αντιπαρατεθούν και να ισορροπήσουν. Να μην υπάρχουν κρατικές παρεμβάσεις που μπασταρδεύουν το σύστημα νομιμοποιώντας σύγχρονες μορφές δουλείας των πολιτών που παράγουν στην αγορά.
Να αφεθεί το αόρατο χέρι της αγοράς να διευθετήσει τις απευθείας αντιπαραθέσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων και των εργοδοτών, κι όχι ο κάθε ξεφτίλας υπουργός κι υφυπουργάκος, με πλάτη των κομματόσκυλων που έχει διορισμένα στις υπαλληλικές ενώσεις και σωματεία, να αλλοιώνει τον ανταγωνισμό υπέρ του πλειοδότη στη μίζα.
Ωραίο post, συμφωνώ σχεδόν σε όλα.
Η μόνη μου διαφωνία είναι ότι ακόμα και στον Καπιταλισμό πρέπει να υπάρχει κρατική παρέμβαση. Όχι βέβαια σαν αυτή που περιέγραψες και έχεις φυσικά δίκιο σε όσα είπες, αλλά υπέρ του εργαζομένου. Δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε εργοδότη και εργαζόμενο μέσα σε ένα κλουβί για να τα βρούνε. Σε μάχη μεταξύ λέοντα και αμνού, κερδίζει πάντα το αιλουροειδές... Άλλωστε, ακόμα και ένας εκ των θεωρητικών του Καπιταλισμού, ο Friedman, ήταν υπέρ της ρύθμισης της αγοράς εργασίας (και μόνον, στα υπόλοιπα ήταν φουλ νεοφιλελεύθερος), ως αντίβαρο στην δύναμη των κεφαλαιοκρατών.ΥΓ: Δεν σε πάω κόντρα βρε, απλά σχολιάζω όταν διαφωνώ με κάτι.
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
+1
+1000 σε ολα, σαρωτικοτατος
Αλλά να εστιάσω στο τελευταίο όπου θα δείτε σύντομα πως οι άμεσα και έμμεσα ευνοημένοι από την πώληση της ΔΕΗ θα πανηγυρίσουν... -
Χαμός από σχόλια...
Το ΚΚΕ ήταν Ελλάδος , όσο Ελλάδος είναι και η Ζήμενς Ελλάς...
Βέβαια μετά την πτώση της ΣΕ , απλά διατηρείται στην φορμόλη μαζί με τις ιδέες του ...
Υπάρχει και Λίστεριν Ελλάς άραγε ?
Οσο για το πόνημα του Πηλιορείτη , για τις ιδέες τους σκότωναν και πέθαιναν πολλοί . Δεν τους αθωώνει αυτό για τους φόνους που έκαναν . Τα άκρα ίδια είναι όσο και αν αυτοί του ενός άκρου προσπαθούν να αθωώσουν το δικό τους και μας πρήζουν για το άλλο . Ετσι για το ξεκάρφωμα...
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Χαμός από σχόλια...Το ΚΚΕ ήταν Ελλάδος , όσο Ελλάδος είναι και η Ζήμενς Ελλάς...
Βέβαια μετά την πτώση της ΣΕ , απλά διατηρείται στην φορμόλη μαζί με τις ιδέες του ... [emoji38]
Οσο για το πόνημα του Πηλιορείτη , για τις ιδέες τους σκότωναν και πέθαιναν πολλοί . Δεν τους αθωώνει αυτό για τους φόνους που έκαναν . Τα άκρα ίδια είναι όσο και αν αυτοί του ενός άκρου προσπαθούν να αθωώσουν το δικό τους και μας πρήζουν για το άλλο . Ετσι για το ξεκάρφωμα...
Αφού δηλώσω δημόσια πως δεν έχω ψηφίσει ποτέ ή υπάρξει μέλος κομμουνιστικού κόμματος (όλοι κάνουμε λάθη ίσως), να πω πως συμφωνώ ιδιαίτερα με το τμήμα:
'αυτοί του ενός άκρου προσπαθούν να αθωώσουν το δικό τους και μας πρήζουν για το άλλο . Ετσι για το ξεκάρφωμα...'
Βλέπουμε λοιπόν να ξαναγράφεται η ιστορία, στη χώρα μας έχοντας τη στήριξη τενεκέδων ξεγάνωτων τηλεοπτικών κλόουν σαν τον καραφλό πρώην παρουσιαστή-ποιητή με τα γυαλιά (αυτό δείχνει και την ποιότητα του εγχειρήματος).
Η εξίσωση των δύο άκρων είναι λίγο προβληματική στο σημείο που δεν εξηγεί γιατί δεν (?) ζούμε σήμερα φορώντας αγκυλωτό σταυρό στο μανίκι και γιατί μέχρι και οι 'μαυροκέφαλοι' φτωχοποιημένοι Έλληνες θεωρούνται ελεύθεροι Ευρωπαίοι πολίτες, και όχι κολλίγοι σε κάποιο ναζιστικό κάτεργο, όπως τους προόριζε το Ράιχ.Αλλά γιατί να αναφερόμαστε συνεχώς και να έχουμε ως σημεία αναφοράς μεσοπολεμικές και εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις, κόμματα και πρόσωπα;
Πρέπει να κοιτάμε μπροστά μονοιασμένοι για το καλό όλων μας, αλλιώς θα πέσουμε στη λούπα να προσπαθούμε να εξηγήσουμε π.χ. πως γεγονότα εμπόλεμης περιόδου συμψηφίζονται με πράξεις και γεγονότα μετά από σύναψη ειρήνης και αφοπλισμού, ή π.χ. όχι μόνο ποιοί και πόσοι πέθαναν για τις ιδέες τους, αλλά και ποιοι και πως τους σκότωσαν, ή π.χ. γιατί απόγονοι συνεργατών των ναζί και οικογενειών που πλούτισαν συνεργαζόμενοι με εχθρούς της πατρίδας, βρίσκονται στα κουμάντα σε υπουργικές και λοιπές θέσεις.
Ατέρμονη λούπα, που δεν έχει διέξοδο...Στάλθηκε από το SM-N935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Χαμός από σχόλια...Το ΚΚΕ ήταν Ελλάδος , όσο Ελλάδος είναι και η Ζήμενς Ελλάς...
Βέβαια μετά την πτώση της ΣΕ , απλά διατηρείται στην φορμόλη μαζί με τις ιδέες του ...
Το μόνο καλό που θα μας κάνει η γενιά σου είναι ότι σε 10-20 χρόνια θα μας απαλλάξει από την παρουσία της.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το μόνο καλό που θα μας κάνει η γενιά σου είναι ότι σε 10-20 χρόνια θα μας απαλλάξει από την παρουσία της.
Για την γενιά μου , θα πρέπει να περιμένεις 30-40 χρόνια , αλλά τότε θα είναι δίπλα και η δική σου γενιά...
Πριν την δική μου γενιά , τα επόμενα 10-20 χρόνια θα μας απαλλάξει η γενιά που έζησε τον εμφύλιο , αλλά μαζί με αυτή θα μειωθεί και το ποσοστό του κόμματος σου και θα φτάσει στο όριο του 3 % , αφού στις νέες ηλικίες δεν έχετε δύναμη και δεν προβλέπεται να αποκτήσετε όπως έγινε και στην υπόλοιπη Δυτική Ευρώπη . Στην ανατολική τις πρώην κατεχόμενες από την ΕΣΣΔ χώρες , δεν υπάρχετε καθόλου .
Το κακό είναι ότι τόσα χρόνια στην Αγγλία δεν έμαθες να ζεις καλά με το χιούμορ .
Ολοι σου είπαμε ότι το Λίστεριν ήταν ωραίο..
Γιατί τσαντίστηκες με το Ζήμενς Ελλάς ? Αφού σου άρεσε στην ουσία ...
-
Αφού δηλώσω δημόσια πως δεν έχω ψηφίσει ποτέ ή υπάρξει μέλος κομμουνιστικού κόμματος (όλοι κάνουμε λάθη ίσως), να πω πως συμφωνώ ιδιαίτερα με το τμήμα:
'αυτοί του ενός άκρου προσπαθούν να αθωώσουν το δικό τους και μας πρήζουν για το άλλο . Ετσι για το ξεκάρφωμα...'
Βλέπουμε λοιπόν να ξαναγράφεται η ιστορία, στη χώρα μας έχοντας τη στήριξη τενεκέδων ξεγάνωτων τηλεοπτικών κλόουν σαν τον καραφλό πρώην παρουσιαστή-ποιητή με τα γυαλιά (αυτό δείχνει και την ποιότητα του εγχειρήματος).
Η εξίσωση των δύο άκρων είναι λίγο προβληματική στο σημείο που δεν εξηγεί γιατί δεν (?) ζούμε σήμερα φορώντας αγκυλωτό σταυρό στο μανίκι και γιατί μέχρι και οι 'μαυροκέφαλοι' φτωχοποιημένοι Έλληνες θεωρούνται ελεύθεροι Ευρωπαίοι πολίτες, και όχι κολλίγοι σε κάποιο ναζιστικό κάτεργο, όπως τους προόριζε το Ράιχ.Αλλά γιατί να αναφερόμαστε συνεχώς και να έχουμε ως σημεία αναφοράς μεσοπολεμικές και εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις, κόμματα και πρόσωπα;
Πρέπει να κοιτάμε μπροστά μονοιασμένοι για το καλό όλων μας, αλλιώς θα πέσουμε στη λούπα να προσπαθούμε να εξηγήσουμε π.χ. πως γεγονότα εμπόλεμης περιόδου συμψηφίζονται με πράξεις και γεγονότα μετά από σύναψη ειρήνης και αφοπλισμού, ή π.χ. όχι μόνο ποιοί και πόσοι πέθαναν για τις ιδέες τους, αλλά και ποιοι και πως τους σκότωσαν, ή π.χ. γιατί απόγονοι συνεργατών των ναζί και οικογενειών που πλούτισαν συνεργαζόμενοι με εχθρούς της πατρίδας, βρίσκονται στα κουμάντα σε υπουργικές και λοιπές θέσεις.
Ατέρμονη λούπα, που δεν έχει διέξοδο...Στάλθηκε από το SM-N935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μάλιστα στην πτώση του Βερολίνου καθοριστικό ρόλο έπαιξαν κάποιοι κατσαπλιάδες που σκοτώνονταν μεταξύ τους στην άκρη της Ευρώπης ...
Να μην ξεχάσουμε τι έγινε και στον Στόλο μας που ήταν σχεδόν απείραχτος στην Αίγυπτο από τους κομμουνιστές που έκαναν ανταρσία το 1943 με αποτέλεσμα οι Εγγλέζοι πρακτικά να τον παροπλίσουν και να μην μπορέσει να παίξει τον ρόλο που έπρεπε στην Απελευθέρωση .
Να θυμίσω ότι η Μήλος και τμήμα των Χανίων δεν απελευθερώθηκε από τους Γερμανούς στο τέλος του καλοκαιριού του 1944 , αλλά τον Μάιο του 1945 με την πτώση του Βερολίνου και ότι για τα Δωδεκάνησα που ήταν Ιταλική κατοχή , περιμέναμε να κάτσει μία κόντρα του Μολότωφ με τους Δυτικούς το 1947 για να τα πάρουμε, ενώ θα έπρεπε να τα έχει πάρει ο Στόλος μας από το 1943 με την Ιταλική συνθηκολόγηση . Τα αφήσαμε όμως 1 χρόνο στους Γερμανούς και 3 χρόνια στους Εγγλέζους οι οποίοι τα παζάρευαν με τους Τούρκους για να βγούν στον πόλεμο εναντίον της Γερμανίας .
Ακόμα να μην ξεχνάμε ότι το ένα άκρο ο Φασίστας Μεταξάς ήταν αυτός που αντιστάθηκε στους άλλους φασίστες που μας ήθελαν κομματάκια , ενώ το άλλο άκρο μίλαγε για Ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη πλήρως υπόδουλο στα κελεύσματα της Διεθνούς .
Οπότε δες το λίγο πιο αντικειμενικά . Και τότε για τις ιδέες τους πέθαναν ελάχιστοι . Αυτοί που δεν είχαν κάνει εγκλήματα όσο ήταν ισχυροί . Ατομα που δεν είχαν κάνει τίποτα , αλλά ντρέπονταν και φοβούνταν τους κομισάριους για να υπογράψουν δήλωση , εκτελέστηκαν εντελώς άδικα γιατί υπήρξαν και στους νικητές αντίστοιχοι κατσαπλιάδες .
Εκείνη την εποχή από το 1942-1944 υπήρχε η εποχή του κατσαπλιά . Αυτός που είχε ένα όπλο και έλεγε στον κάθε πολίτη : Είσαι η μαζί μας ή εναντίον μας . Ετσι πολλοί πήγαν μαζί με τους κατσαπλιάδες , χωρίς να κάνουν κάτι οι ίδιοι απλά γιατί φοβήθηκαν και έτσι έγιναν θύματα των άλλων κατσαπλιάδων .
Η ιστορία μια χαρά είχε γραφτεί μετά το 50 . Είχε βέβαια ελλείψεις στην μικρή αντιστασιακή δράση του ΚΚΕ , αλλά αυτό το καθεστώς , που το έλεγαν τόσο ανελεύθερο , δεν ήταν περισσότερο από τα άλλα της Δύσης σε περίοδο Ψυχρού Πολέμου , αυτό το καθεστώς λοιπόν επέτρεψε μόλις 9 χρόνια μετά το τέλος του Εμφυλίου , το Δημοκρατικό κομμάτι της Αριστεράς να πάρει 25 % και να γίνει Αξιωματική Αντιπολίτευση .
Σκέφτεστε ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο με δεξιό κόμμα αν κακή τη τύχη είχαν κερδίσει τα όργανα του ΚΚΣΕ ?
Αλλωστε και τα ίδια στελέχη του ΚΚΕ έχουν πει , ευτυχώς που χάσαμε τότε .
Επειδή λοιπόν τα άκρα είναι επιρρεπή στην βία δεν θα πρέπει να τα ξεχωρίζουμε .
Αλλωστε είναι πρόσφατες οι δηλώσεις της αριστεράς περί κακής και καλής βίας και το λάθος του πιτσαδόρου ήταν που δεν χρησιμοποίησε την δίωξη της χα για να χτυπήσει την βία από όπου και αν προέρχεται . Αντίθετα την άφησε ασύδοτη , συχνά να εξυπηρετεί άλλους σκοπούς , γιατί τα άκρα πρέπει από κάπου να τα παίρνουν και συνήθως είναι ύποπτα επιχειρηματικά συμφέροντα με παράνομο χρήμα που το ξεπλένουν οι ηγεσίες των άκρων .
-
Lap, λόγια, πολλά λόγια, και μπουγάτσα τίποτα, θα πω μόνο ότι όταν έχεις τον άλλον απέναντι από τον φακό και λέει αυτά που δεν σου αρέσουν, δεν έχει σημασία αν τα βιντεάκια προέρχονται από δημοσιογραφάκια των ΙΕΚ ή από τον Σπίλμπεργκ, αλλά επειδή δεν έχεις απάντηση επ΄αυτού το γυρίζεις στο τσάμικο με σεντόνια και ερωτήματα που θέλουν επίσης σεντόνια να απαντηθούν αλλά κουράγιο αντιπαρέθεσης δεν υπάρχει άλλο, αυτός είναι και ο λόγος που γράφεις ολόκληρα σεντόνια με αερολογίες, για να μην απαντηθούν αφού έχουμε και δουλειές και όχι να απαντάμε στον πικραμένο Lap που δεν τον πήρε στο υπουργείο οικονομίας ο Μητσοτάκης και μας κάνει αντιπολίτευση ο κύριος Lap με φληναφήματα και πομφόλυγκες.
Καλή εβδομάδα και γράψε ότι θέλεις, απάντηση από εμένα δεν...γιατί τα λόγια σου δεν έχουν αξία και ουσία.
-
https://www.zougla.gr/politiki/article/ ... a-mnimonia
...and on that bombshell, να σας αφήσω για την επόμενη βδομάδα περίπου.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε εργοδότη και εργαζόμενο μέσα σε ένα κλουβί για να τα βρούνε. Σε μάχη μεταξύ λέοντα και αμνού, κερδίζει πάντα το αιλουροειδές...Όχι εαν είναι μόνο του απέναντι σε 500 αμνούς! Απλά οι εργαζόμενοι είναι πολύ εύκολο να διασπαστούν (διαίρει και βασίλευε) λόγω της φύσης του ανθρώπου. Έτσι οι εργοδότες έχουν το πάνω χέρι, ενω στην ουσία δεν το έχουν γιατί αν δεν δουλέψουν οι υπάλληλοι, ποιός θα παράξει έργο? Οι εργαζόμενοι έχουν τεράστια ισχύ εαν είναι ενωμένοι.
Θυμίζω ότι στην Μέκκα του καπιταλισμού (βλ. ΗΠΑ) έχουν από τα πιο ισχυρά σωματεία (unions) που υπάρχουν στον κόσμο, όχι τα δικά μας τα αστεία.
-
Επανέρχομαι στο θέμα της Χρυσής Αυγής επειδή έκανα μια λεπτομερή έρευνα στα ποσοστά που πήρε ανά περιοχή στα προάστια της Αττικής
Ξεκινώ με τα λαϊκά προάστια των φτωχών που παραδοσιακά σάρωνε η αριστεράΑσπρόπυργος 6%
Μέγαρα 5%
Φυλή 4,5%
Μενίδι 4,2%
Ελευσίνα 4%
Πέραμα 4,1%
Κερατσίνι 3,6%
Νίκαια 3,5%
Αγία Βαρβάρα 3,5%
Περιστέρι 3,2%
Αιγάλεω 3,1%
Κορωπί 5%
Σπάτα-Αρτέμιδα 4%
Μαρκόπουλο 3,4%
Παιανία 3,4%
Μοσχάτο 3%Σε όλα πάνω από τον μέσο όρο, πάω τώρα στα βόρεια προάστια και γενικά στα προάστια των πλουσίων που πάντοτε σάρωνε η δεξιά
Κηφισιά 1,6%
Χαλάνδρι 1,6%
Αγία Παρασκευή 1,7%
Πεντέλη 1,8%
Μαρούσι 1,9%
Βούλα-Βουλιαγμένη 1,9%
Γλυφάδα 2,3%
Παλαιό Φάληρο 2%
Άλιμος 2%
Διόνυσος 1,8%
Παπάγου - Χολαργός 2%Πείτε μας αν με αυτά τα αποτελέσματα μπορεί να θεωρείται η Χρυσή Αυγή ακροδεξιό κόμμα.
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
https://www.zougla.gr/politiki/article/i-anef8inotita-dio-pro8ipourgon-odigise-sta-mnimonia...and on that bombshell, να σας αφήσω για την επόμενη βδομάδα περίπου.
Το άρθρο δεν έχει συγγραφέα γιατί η Φώφη δεν υπογράφει τα άρθρα της...
Γελοίο άρθρο . Δεν λέει τίποτα για όσα έγιναν το 2007 , φωτιές , οι φτωχοί ΔΥ που έπαιρναν μόνο 2500 , τα τρία ΔΕΝ που ζήταγαν από τον ΚΚ ΙΙ οι έξαλλοι του πασοκ και της αριστεράς .
Απλά έχουν στενοχωρηθεί εκεί στο ΠΑΣΟΚ που ο ΚΚ ΙΙ δεν έγινε ο δεύτερος Ράλλης . Δεν πειράζει . Ξυδάκι , πόνο και απαξίωση για το κόμμα που κατέστρεψε την Ελλάδα .
Οσο για τον ΓΑΠ το χάιδεμα που του επιφυλάσσουν τέτοια άρθρα, είναι προκλητικό για τα εγκλήματα που έχει κάνει .
-
4ον και τελευταίον.
Εφόσον το ρεύμα της εποχής είναι να ακολουθούμε όλοι τυφλά το 'καλύτερο οικονομικό σύστημα στον πλανήτη', τον Καπιταλισμό (που υποτίθεται σε αντίθεση με τα υπόλοιπα δεν έχει αποτύχει), **ας τον αφήσουμε να λειτουργήσει όπως πρέπει, να είναι ελεύθερες οι δυνάμεις της αγοράς να αντιπαρατεθούν και να ισορροπήσουν. **Να μην υπάρχουν κρατικές παρεμβάσεις που μπασταρδεύουν το σύστημα νομιμοποιώντας σύγχρονες μορφές δουλείας των πολιτών που παράγουν στην αγορά.
Αγόρασε γη και φτιάξε ένα γ@μάτο αυτοκινητόδρομο και πουλά μου τη διέλευση όσο αντέχω, όχι να μου πουλάς τη δική μου, δημόσια περιουσία, σε τιμές ου ορίζεις με υπουργικές αποφάσεις...Όμορφα και ωραία όλα αυτά, αλλά στην Ελλάδα εκ' των πραγμάτων αυτά δεν μπορούν να υλοποιηθούν.
Ο λόγος πολύ απλός. Ο κρατισμός και οι πελατειακές σχέσεις μεταξύ κράτους και ιδιωτικού τομέα δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη ενός υγιούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Αυτό είναι παγκόσμιο φαινόμενο απλά στη Ελλάδα, επειδή η χώρα είναι μικρή και δομημένη πάνω σε ένα εντελώς ανώμαλο οικονομικό μοντέλο, είναι ποιο εύκολα ορατό.Για παράδειγμα στην αγορά ενέργειας.
Είναι εύκολο να λέμε 'φτιάξε ρε φίλε το δικό σου εργοστάσιο κλπ...'.
Αυτό όμως στην Ελλάδα του 2019 είναι σχεδόν ανέφικτο.Εδώ κουρείο/κομμωτήριο θέλει να ανοίξει κάποιος νέος/νέα που τελείωσε μία επαγγελματική σχολή και πρέπει να περάσει από 40 κύματα για να πάρει άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος και άδεια για να ανοίξει κουρείο. Και φυσικά χρειάζεται και ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Και το κορυφαίο είναι ότι τελικά μπορεί να μην του επιτρέψουν να ανοίξει το μαγαζάκι του.
Αυτή η δυσκινησία και η δυσκαμψία που έχει το Ελληνικό κράτος δεν είναι τυχαία. Υπάρχουν πολλοί υπερασπιστές αυτής της κατάστασης γιατί από αυτήν επιβιώνουν. Είτε αφορά ιδεολογίες, είτε κόμματα, είτε επαγγελματικές ομάδες, είτε συντεχνίες, είτε επιχειρηματικά συμφέροντα, είτε εξωτερικοί παράγοντες, είτε ατομικά συμφέροντα...
-
Για παράδειγμα στην αγορά ενέργειας.
Είναι εύκολο να λέμε 'φτιάξε ρε φίλε το δικό σου εργοστάσιο κλπ...'.
Αυτό όμως στην Ελλάδα του 2019 είναι σχεδόν ανέφικτο.Υπαρχει υπερπροσφορα μοναδων ρευματος,οι ιδιωτες θελουν να κανουν περισσοτερες απο οσες χωραει το συστημα
-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
https://el.wikipedia.org/wiki/Ε� ... E%BF%CF%82
Βουλευτής Β΄ Αθηνών
Εν ενεργεία
Ανέλαβε καθήκοντα
6 Μαϊου 2012
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση 1960
Ρότερνταμ, Ολλανδία
Εθνικότητα Ελληνική
Πολιτικό κόμμα ΣΥΡΙΖΑhttps://el.wikipedia.org/wiki/Σ� ... E%AC%CF%82
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.)https://www.cnbc.com/2019/07/15/europe- ... e-imf.html
The next Lagarde? Europe searches for one of its own to take the IMF job
..........
However, there are already a couple of names floating around, which include:
Mark Carney, the current governor of the Bank of England — a Canadian citizen who also has Irish and English passports.
Kristalina Georgieva, from Bulgaria, who is currently serving as chief executive of the World Bank.
Jeroen Dijsselbloem, former Dutch finance minister and president of the Eurogroup (which brings together the 19-euro zone finance ministers).
Mario Draghi, the outgoing president of the European Central Bank (ECB) and an Italian national.
Benoit Coeure, currently a member of the ECB executive board, but whose mandate ends in December.
Wolfgang Schaeuble, former finance minister of Germany and currently speaker of the German parliament.
** Euclid Tsakalotos**, former Greek finance minister who implemented the country’s third bailout program.ριζοσπαστική
αριστεράριζοσπάστης
αριστερός+1
-
-
Στους σοβαρους τωρα, και οχι στα καρπουζια...
Καλη η αποσπαση των αστυνομικων να βγουν στον δρομο να νιωσει ο κοσμος ασφαλεια στην καθημερινοτητα του.
Χωρις το αισθημα ασφαλειας η δημοκρατια συρρικνώνεται.
Βγαινουν μετα στην πιατσα οι ψυχασθενείς με τα αλυτα σεξουαλικα προβληματα.
Μεχρι στιγμης καλα τα παει....
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ