-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
... ΠΑΣΟΚ (μακράν χειρότερο του ΣΥΡΙΖΑ)...
Σόρυ αλλά έχω εντελώς αντίθετη άποψη.
Σεβαστή και την δέχομαι. Αλλά η πράξη και τα νούμερα άλλα δείχνουν. Μην ξεχνάμε ότι το ΠΑΣΟΚ (και ειδικά ο Ανδρέας) είναι ο ΜΟΝΔΙΚΟΣ υπέυθυνος για αυτό που βιώνουμε όλοι μας σήμερα...κατέστρεψε κυριολεκτικά τα πάντα! Πιστεύω ότι δεν έχει περάσει (και ούτε πρόκειται) χειρότερος πολιτικός και ανθέλληνας από τον Ανδρέα.
Συμφωνώ απολύτως, όμως τον Ανδρέα τον ψήφισαν οι Έλληνες τότε, όχι οι εξωγήινοι... Άρα, κάτι μας λέει αυτό για την πλειοψηφία των πολιτών της χώρας. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά άλλωστε...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...
Προσωπικά επειδή παραμένω αντιπασοκ , θα ήθελα ο Κυριάκος να έχει μεγάλη αυτοδυναμία , ει δυνατόν άνω των 160 εδρών . Ώστε να μην έχει και δικαιολογίες μετά αν κάνει διάφορες μλκιες...
Εγώ θα ήθελα να εξαφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Να διαλυθεί ρε παιδί μου. Να μην υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό μπορεί να γίνει; Όχι φυσικά.
Γιατί; Γιατί υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που το ψηφίζουν.
Και προσπαθώ να καταλάβω πως γίνεται κάποιος να ψηφίζει αυτό το καθεστωτικό μόρφωμα.
Πρέπει να είναι κάποιος εντελώς τσιμεντόλιθος για να πάει να ψηφίσει αυτό το μόρφωμα απατεώνων και τυχοδιωκτών με όλα αυτά που έχει κάνει στη χώρα.Ε, λοιπόν και 400 βουλευτές να βγάλει η ΝΔ, όσο υπάρχει αλέξι, ΣΥΡΙΖΑ και όλο αυτό το συνονθύλευμα καραγκιόζηδων η χώρα καλύτερα να διαλυθεί εντελώς να ησυχάσουμε.
Εδώ είναι η απάντηση σου στο ερώτημα ποιοί ψηφίζουν Σύριζα σήμερα, οι ίδιοι χτές ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ με την ίδια αιτιολογία και το ίδιο σκεπτικό.
A short inside family story, η αδελφή μου έχει 3 κόρες και ένα γιό, για διάφορους λόγους εδώ και πολλά χρόνια ζούν στην Καβάλα η μια κόρη και ο γιός, η άλλη κόρη είναι στην Αθήνα και η άλλη στο Σύδνευ.
Η κόρη στην Αθήνα είναι ΝΔ, ο γιός έβριζε μέχρι το 2016 τον Σύριζα και η άλλη κόρη με τον δεύτερο άντρα της βγάζει την εφημερίδα Θασαϊκή της Θάσου, αυτοί είναι Σύριζα 100%, παλιά αυτή η κόρη ήταν ΝΔ αλλά της άλλαξε τα μυαλά ο άντρας της.Σήμερα με πήρε ο γιός της, ο ανηψιός μου δηλαδή, που ήταν μαρμαράς και το έχει κλείσει από το 2015 αλλά σκέφτεται να το ξαναανοίξει, χρώσταγε στον ΟΑΕΕΔ κάπου 10.000 και κάτι, σήμερα έκανε ρύθμιση και του βγαίνει ένα ποσό 52€ για 109 δόσεις αν θυμάμαι καλά, δηλαδή περίπου τα μισά λεφτά, να πω εδώ ότι μετά που το έκλεισε δούλεψε υπάλληλος σε μαρμαράδικο, εδώ και 2-3 χρόνια είναι άνεργος και είχε μπεί στον ΟΑΕΔ έχει και 2 παιδιά μικρά, δουλεύει όμως μαύρα όπου βρεί μεροκάματο σε οικοδομή κλπ, και με πήρε περιχαρής να μου πεί ότι θείε θα ψηφίσω Σύριζα γιατί μου χάρισε τα μισά και μου δίνει εδώ και 3 χρόνια επίδομα εμένα και της γυναίκας μου ( δούλευε σε φούρνο ).
Έτσι λοιπόν ψηφίζει ο Έλληνας, μπροστά στο ατομικό συμφέρον το γενικό καλό πηγαίνει στον αέρα, δεν υπάρχει, εξαφανίζεται, με αυτό το σκεπτικό θα είμαστε μια ζωή ραγιάδες.
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Συμφωνώ απολύτως, όμως τον Ανδρέα τον ψήφισαν οι Έλληνες τότε, όχι οι εξωγήινοι... Άρα, κάτι μας λέει αυτό για την πλειοψηφία των πολιτών της χώρας. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά άλλωστε...Όπως έγραψα πριν μερικά ποστ συμφωνούμε 100%!!
Η βλακεία των Ελλήνων ψηφοφόρων είναι απύθμενη!!
Τα κριτήρια των Ελλήνων ψηφοφόρων ήταν πάντα αεγωιστικά και κοντόφθαλμα. Εμείς ναμαστε καλά και ας ψωφήσουν όλοι οι υπόλοιποι. Βέβαια και ο Ανδρέας έκανε εξαιρετική δουλειά μοιράζοντας χρήματα (που δεν υπήρχαν) σε πολλούς ανθρώπους οπότε φρόντισε να χτίσει μεγάλη βάση ατομιστών. Ήταν πανέξυπνος και ήξερε πολύ καλά τι να κάνει και πως να το κάνει. Είχε σχέδιο την καταστροφή της χώρας και το κατάφερε με τις ευλογίες των πολιτών της.
-
Συμφωνώ απολύτως, όμως τον Ανδρέα τον ψήφισαν οι Έλληνες τότε, όχι οι εξωγήινοι... Άρα, κάτι μας λέει αυτό για την πλειοψηφία των πολιτών της χώρας. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά άλλωστε...
Όπως έγραψα πριν μερικά ποστ συμφωνούμε 100%!!
Η βλακεία των Ελλήνων ψηφοφόρων είναι απύθμενη!!
Τα κριτήρια των Ελλήνων ψηφοφόρων ήταν πάντα αεγωιστικά και κοντόφθαλμα. Εμείς ναμαστε καλά και ας ψωφήσουν όλοι οι υπόλοιποι. Βέβαια και ο Ανδρέας έκανε εξαιρετική δουλειά μοιράζοντας χρήματα (που δεν υπήρχαν) σε πολλούς ανθρώπους οπότε φρόντισε να χτίσει μεγάλη βάση ατομιστών. Ήταν πανέξυπνος και ήξερε πολύ καλά τι να κάνει και πως να το κάνει. Είχε σχέδιο την καταστροφή της χώρας και το κατάφερε με τις ευλογίες των πολιτών της.
Δεν θα μπορούσες να το θέσεις πιο σωστά το θέμα!
Εγω από όλα αυτά καταλαβαίνω ότι το πρόβλημα είναι στις ηθικές αξίες και στο πως ορίζεται το καλό ενός κοινωνικού συνόλου. Δεν είναι πολιτικό το πρόβλημα, απλά εμείς σαν Έλληνες είμαστε κωλολαός, απλά πράγματα! Η νοοτροπία 'ότι φάμε και ότι πιούμε' και ο εγωισμός δεν μας οδηγούν πουθενά. Και ο Γκάντι να ερχόταν για πρωθυπουργός, σκάρτο θα τον βγάζαμε σε αυτό το τρελάδικο που λέγεται Ελλάδα!
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
... και βοηθα να το κρατησεια τη χωρα ωστε να συνδραμει αργοτερα στο νεο μοντελο παραγωγης.
να συνδράμει στο ποιο;;
Αχ φίλε Lap,υπεραισιόδοξο σε βρίσκω...Η χώρα -ανεξάρτητα από το αν θα κερδίζει τις όσες εκλογές απομένουν να γίνουν,ο Κυριάκος,ο Αλέξης,ο Γιάνης με ένα 'ν',ο όποιος τελοσπάντων θέλουν αριστεροί,δεξιοί ή κεντρώοι- σε 10-20 χρόνια ή θα γίνει ολοκληρωτικά ευρωπαϊκό προτεκτοράτο (όπως ήταν π.χ. η Κύπρος με τους Άγγλους) ή τουρκική επαρχία.Και τα δύο άσχημα σενάρια,αλλά αν έπρεπε αναγκαστικά να επιλέξω από τα χειρότερα προσωπικά θα προτιμούσα το μονόφθαλμο (δηλ. το 1ο σενάριο).
Η 18/10/1981 όσο κι αν φαίνεται μακρινή,ήταν η αρχή του τέλους,χωρίς επιστροφή,για την χώρα.Και δεν μιλώ για την οικονομία,παιδεία,κοινωνία,αλλά κυρίως στην αλλαγή σκέψης και νοοτροπίας μας απέναντι στην εργασία,στα μοντέλα παραγωγής (όπως λες κι εσύ),στον τρόπο ζωής μας,διασκέδασής μας,συνεννόησης με τον διπλανό μας κ.ά.
Εννοείται, -προσωπική μου άποψη- αλλαγής όχι προς το καλύτερο. -
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Η 18/10/1981 όσο κι αν φαίνεται μακρινή,ήταν η αρχή του τέλους,χωρίς επιστροφή,για την χώρα.Και δεν μιλώ για την οικονομία,παιδεία,κοινωνία,αλλά κυρίως στην αλλαγή σκέψης και νοοτροπίας μας απέναντι στην εργασία,στα μοντέλα παραγωγής (όπως λες κι εσύ),στον τρόπο ζωής μας,διασκέδασής μας,συνεννόησης με τον διπλανό μας κ.ά.
Εννοείται, -προσωπική μου άποψη- αλλαγής όχι προς το καλύτερο.+1.000!!! H αρχή του σύγχρονου τέλους της Ελλάδας.
-
Lap, τώρα κολλάει το 'τι πάθατε τωρα'...
2βδομαδες πριν την μεγάλη νίκη και μας φταίει ο ΑΓΠ
και το ΠΑΣΟΚ του και ο κωλολαος που επιτέλους διορθώνει το λάθος του και φέρνει τα σωστά παιδιά ξανά στην εξουσία...Εν τω μεταξύ πρέπει πχ μια επιλογή του λαού προ 30ετιας πλέον να τον καταδικάσει εσαεί, αλλά την ίδια ώρα μια άλλη επιλογή γίνεται/οφείλει σε 4 χρόνια να αντιστρέψει πληρως τεράστια καταστροφη...
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Lap, τώρα κολλάει το 'τι πάθατε τωρα'...2βδομαδες πριν την μεγάλη νίκη και μας φταίει ο ΑΓΠ
και το ΠΑΣΟΚ του και ο κωλολαος που επιτέλους διορθώνει το λάθος του και φέρνει τα σωστά παιδιά ξανά στην εξουσία...Επειδή αυτό που λές συμπεριλαμβάνει και εμένα, να σου πώ ότι:
- Δεν μου φταίει τώρα ο ΑΓΠ, αλλά εδώ και 25 χρόνια λέω αυτά που λέω και σήμερα.
- Επίσης εδώ και 25 χρόνια πιστεύω αυτά για τους Έλληνες ψηφοφόρους και τον λαό μας, δεν είναι κάτι καινούργιο για εμένα.
- Δεν είπα ποτέ ότι θα έρθουν 'σωστα' παιδιά στην εξουσία. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει πλέον.
-
Επειδή αυτό που λές συμπεριλαμβάνει και εμένα, να σου πώ ότι:
- Δεν μου φταίει τώρα ο ΑΓΠ, αλλά εδώ και 25 χρόνια λέω αυτά που λέω και σήμερα.
- Επίσης εδώ και 25 χρόνια πιστεύω αυτά για τους Έλληνες ψηφοφόρους και τον λαό μας, δεν είναι κάτι καινούργιο για εμένα.
- Δεν είπα ποτέ ότι θα έρθουν 'σωστα' παιδιά στην εξουσία. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει πλέον.
+1
Τα πράγματα είναι τετελεσμέναΥ.Γ. Έχω ξαναγράψει για τον ΑΓΠ σε προηγούμενα post, πριν ξεκινήσουν προεκλογικά οι ευρωεκλογές ή οι δημοτικές.Και είναι η άποψη μου για τον ΑΓΠ τουλάχιστον 2 δεκαετίες πριν.
-
Lap, τώρα κολλάει το 'τι πάθατε τωρα'...2βδομαδες πριν την μεγάλη νίκη και μας φταίει ο ΑΓΠ
και το ΠΑΣΟΚ του και ο κωλολαος που επιτέλους διορθώνει το λάθος του και φέρνει τα σωστά παιδιά ξανά στην εξουσία...Εν τω μεταξύ πρέπει πχ μια επιλογή του λαού προ 30ετιας πλέον να τον καταδικάσει εσαεί, αλλά την ίδια ώρα μια άλλη επιλογή γίνεται/οφείλει σε 4 χρόνια να αντιστρέψει πληρως τεράστια καταστροφη...
Ρε συ Johan ξέρεις τι με εξοργίζει εμένα πιο πολύ από όλα; ότι πριν από 75 χρόνια ο παππούς μου πήγε στον εμφύλιο έχοντας εικόνα του τι γίνεται γύρω του από μια εφημερίδα και ένα ραδιόφωνο. Πριν από 40 χρόνια, ο πατέρας μου με γέννησε έχοντας πάνω κάτω την ίδια πληροφορία, ίσως λίγο πιο άμεση. Τώρα που η πληροφορία είναι 'στο πιάτο', πιο άμεση από ποτέ και μπορεί να γνωρίζει ο καθένας τι γίνεται ανά πάσα στιγμή στον κόσμο, στην Ελλάδα η πλειοψηφία είναι της νοοτροπίας 'ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε και όλοι οι άλλοι να πάνε να...'. Και αυτή η νοοτροπία είναι η νοοτροπία που είδε ο Ανδρέας τότε ότι έχει η πλειοψηφία, και την τάισε σανό και ρουσφέτια.
Αυτό είναι τα πρόβλημα της χώρας. Ποίοι αριστεροί και ποίοι δεξιοί. Όλα για την κονόμα, αλλά χωρίς ίχνος κοινωνικής συνοχής. Και έξω κονομάνε και κάνουν λαμογιές, μην τρελαθούμε. Αλλά τέτοιο μπουρδέλο όπως η χώρα αυτή, πουθενά (οκ εκτός από τα Βαλκάνια).
Όταν έχω τον άλλον με το Kuga σήμερα το πρωί να πηγαίνει καμαρωτός την λεωφορειολωρίδα στη Μεσογείων από το Σωτηρία μέχρι το Χολαργό (όπου τον έπιασε κόκκινο και τον ρώτησα 'στο παιδί σου θα μάθεις να οδηγεί στην λεωφορειολωρίδα όταν μεγαλώσει;' - είχε αυτοκόλλητο baby on board), τι σχέση έχει ο Τσίπρας και ο Κουλης και οι αριστεροί, οι δεξιοί, οι κεντρωοι και οι λοιποί...
Δεν θέλουμε να γίνουμε άνθρωποι. Δεν πάμε πουθενά έτσι. Απλά πράγματα.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Σήμερα με πήρε ο γιός της, ο ανηψιός μου δηλαδή, που ήταν μαρμαράς και το έχει κλείσει από το 2015 αλλά σκέφτεται να το ξαναανοίξει, χρώσταγε στον ΟΑΕΕΔ κάπου 10.000 και κάτι, σήμερα έκανε ρύθμιση και του βγαίνει ένα ποσό 52€ για 109 δόσεις αν θυμάμαι καλά, δηλαδή περίπου τα μισά λεφτά, να πω εδώ ότι μετά που το έκλεισε δούλεψε υπάλληλος σε μαρμαράδικο, εδώ και 2-3 χρόνια είναι άνεργος και είχε μπεί στον ΟΑΕΔ έχει και 2 παιδιά μικρά, δουλεύει όμως μαύρα όπου βρεί μεροκάματο σε οικοδομή κλπ, και με πήρε περιχαρής να μου πεί ότι θείε θα ψηφίσω Σύριζα γιατί μου χάρισε τα μισά και μου δίνει εδώ και 3 χρόνια επίδομα εμένα και της γυναίκας μου ( δούλευε σε φούρνο ).
Έτσι λοιπόν ψηφίζει ο Έλληνας, μπροστά στο ατομικό συμφέρον το γενικό καλό πηγαίνει στον αέρα, δεν υπάρχει, εξαφανίζεται, με αυτό το σκεπτικό θα είμαστε μια ζωή ραγιάδες.
Εμ βέβαια quadra έχει το ίδιο ατομικό συμφέρον ένας ανθρωπάκος που πάλευει να πληρώσει τα οποία χρέη του και απλώς να ζήσει τα παιδιά του με το xyz λαμόγιο που ζεσταίνει μηχανές για 'δουλίτσεςςςς'
#metonkyriako φαντάζομαι θα ωφεληθούν και οι 2, χωρια το ποσο ιδιο ηθικό βάρος εχει το 'συμφέρον' της επιβίωσης με το 'συμφέρον' του πλουτισμού ε;
Τεσπά φτάνει γιατί 1) 'κομμουνιζω' επικίνδυνα και 2) ο (κωλο)λαός ξέρει το σωστό. Αν μη τι άλλο έχει ενημερωθεί σωστά για να πάρει την απόφαση του. Κάποιους μάλιστα από τους ενημερωτες θα τους κάνει και εξουσιαστές του. -
Σήμερα με πήρε ο γιός της, ο ανηψιός μου δηλαδή, που ήταν μαρμαράς και το έχει κλείσει από το 2015 αλλά σκέφτεται να το ξαναανοίξει, χρώσταγε στον ΟΑΕΕΔ κάπου 10.000 και κάτι, σήμερα έκανε ρύθμιση και του βγαίνει ένα ποσό 52€ για 109 δόσεις αν θυμάμαι καλά, δηλαδή περίπου τα μισά λεφτά, να πω εδώ ότι μετά που το έκλεισε δούλεψε υπάλληλος σε μαρμαράδικο, εδώ και 2-3 χρόνια είναι άνεργος και είχε μπεί στον ΟΑΕΔ έχει και 2 παιδιά μικρά, δουλεύει όμως μαύρα όπου βρεί μεροκάματο σε οικοδομή κλπ, και με πήρε περιχαρής να μου πεί ότι θείε θα ψηφίσω Σύριζα γιατί μου χάρισε τα μισά και μου δίνει εδώ και 3 χρόνια επίδομα εμένα και της γυναίκας μου ( δούλευε σε φούρνο ).
Εμ βέβαια quadra έχει το ίδιο ατομικό συμφέρον ένας ανθρωπάκος που πάλευει να πληρώσει τα οποία χρέη του και απλώς να ζήσει τα παιδιά του με το xyz λαμόγιο που ζεσταίνει μηχανές για 'δουλίτσεςςςς'
#metonkyriako φαντάζομαι θα ωφεληθούν και οι 2, χωρια το ποσο ιδιο ηθικό βάρος εχει το 'συμφέρον' της επιβίωσης με το 'συμφέρον' του πλουτισμού ε;
Τεσπά φτάνει γιατί 1) 'κομμουνιζω' επικίνδυνα και 2) ο (κωλο)λαός ξέρει το σωστό. Αν μη τι άλλο έχει ενημερωθεί σωστά για να πάρει την απόφαση του. Κάποιους μάλιστα από τους ενημερωτες θα τους κάνει και εξουσιαστές του.Mην καρφώνεσαι, το παράδειγμα του ανηψιού μου είναι απλά ένα παράδειγμα νοοτροπίας που έχουμε οι Έλληνες από πρίν την ίδρυση του σύγχρονου νεοελληνικού κράτους, ραγιάδες και κοτζαμπάσηδες είμαστε όλοι στη νοοτροπία, γιατί το πρόβλημα μας δεν είναι ούτε τα χρήματα, ούτε το χρέος ούτε οτιδήποτε άλλο, τα προβλήματα τα δημιουργεί η νοοτροποία που έχουμε σαν λαός, αν εσύ θέλεις να ξεχωρίζεις γιατί πιστεύεις τον Τσίπρα είναι δικαίωμα σου, όπως δικό μου δικαίωμα είναι να πιστεύω ότι όλο το πολιτικό σύστημα είναι για τα μπάζα για εμείς είμαστε για τα μπάζα, όλοι έχουμε καθρέφτες στα σπίτια μας και καλό θα ήταν καμμιά φορά να κοιτάμε το είδωλο μας βαθύτερα και να ομολογούμε τι είμαστε, γιατί από πολιτική άποψη είμαστε όλοι σκουπίδια και πιστεύουμε στους χειρότερους δίνοντας τους λευκή κάρτα να μας διαχειριστούν γιατί μαζί με αυτούς προσπαθούμε να βολευτούμε με κάθε τρόπο και εμείς.
Αν δεν σου αρέσει να βλέπεις την αλήθεια και τη μεγάλη εικόνα κατάματα είναι δικό σου πρόβλημα, το να μου λες ότι θέλω τον Κούλη και τον κάθε Κούλη με προσβάλει γιατί από χρόνια λέω ότι δεν πιστεύω ότι μπορεί κανείς να βοηθήσει τη χώρα που την σαμποτάρουν 10.000.000 ατομιστές Ελληνες.
-
Δεν σου είπα κάτι τετοιο. Θεωρώ όμως λάθος σου να κατηγορείς κάποιον 'ότι κοιτάει το συμφέρον του' επειδή θέλει απλά να ζησει. Αυτό κατακρίνω και τίποτε άλλο. Εσύ πρακτικά ζητάς από τον συγγενή σου περισσοτερο 'να ψοφήσει' παρα 'να ψηφίσει'.
Μάλλον εσύ καρφώνεσαι τόσο καιρό γιατί η φαντασία/ευρηματικότητα σου για το πώς θα πλήξεις τον ΣΥΡΙΖΑ/όσους τον υποστηρίζουν δεν φτάνει στα ίδια επίπεδα για τα ανομιματα της ΝΔουλας όπου η κριτική δεν είναι ανύπαρκτη, αλλά είναι πάρα πολύ ρηχη για κάποιον που διατείνεται ότι είναι αδέκαστος πολιτικα...10.000.000 ατομιστές σημαίνει ότι είσαι και εσύ και εγω μέσα σε αυτούς. Γιατί το κάνεις αυτό; Και εγώ προσβαλλομαι με τα αφοριστικά τύπου 'κωλολαος/ατομιστες' κτλ, αλλά τι να κάνεις, γνώμες...
-
Δεν σου είπα κάτι τετοιο. Θεωρώ όμως λάθος σου να κατηγορείς κάποιον 'ότι κοιτάει το συμφέρον του' επειδή θέλει απλά να ζησει. Αυτό κατακρίνω και τίποτε άλλο. Εσύ πρακτικά ζητάς από τον συγγενή σου περισσοτερο 'να ψοφήσει' παρα 'να ψηφίσει'.Μάλλον εσύ καρφώνεσαι τόσο καιρό γιατί η φαντασία/ευρηματικότητα σου για το πώς θα πλήξεις τον ΣΥΡΙΖΑ/όσους τον υποστηρίζουν δεν φτάνει στα ίδια επίπεδα για τα ανομιματα της ΝΔουλας όπου η κριτική δεν είναι ανύπαρκτη, αλλά είναι πάρα πολύ ρηχη για κάποιον που διατείνεται ότι είναι αδέκαστος πολιτικα...10.000.000 ατομιστές σημαίνει ότι είσαι και εσύ και εγω μέσα σε αυτούς. Γιατί το κάνεις αυτό; Και εγώ προσβαλλομαι με τα αφοριστικά τύπου 'κωλολαος/ατομιστες' κτλ, αλλά τι να κάνεις, γνώμες...
- Όταν λέω αφοριστικά - είμαστε - προφανώς και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου.
- Περίμενε και θα δείς την κριτική μου όταν αρχίσουν να βαράνε τα κανόνια και για την ΝΔ και τα παλικάρια της.
- Δεν έγραψα πουθενά ότι είπα στον συγγενή μου τι να ψηφίσει, του είπα κάνε ότι σε φωτίσει εκείνη την ημέρα, αλλά μάλλον αυτό δεν το πιστεύεις.
- Επειδή όλοι κοιτάμε μόνο το ατομικό μας συμφέρον μας φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα, αν δεν το δέχεσαι ΟΚ, άποψη σου.
- όσο για τον Σύριζα, μάλλον δεν έχεις ή δεν θέλεις να αντιληφθείς ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο κόμμα στα εθνικά μας θέματα, και η χειρότερη ΝΔ ή όποιο άλλο κόμμα ποτέ δεν θα πούλαγε τη Μακεδονία και από ότι φαίνεται υπάρχει συμφωνία και για το Αιγαίο, ίσως και με την Αλβανία για τους Τσάμηδες, και στην Θράκη με όσα γίνονται εκεί, βέβαια για την Θράκη ευθύνονται όλα τα κόμματα εδώ και 40-50 χρόνια που την έχουν εγκαταλείψει.
- ναι ! θέλω να φύγει χτές ο Σύριζα γιατί μας μικραίνει και μας κονταίνει σαν χώρα, άποψη μου, και ας έρθει όποιος άλλος να κυβερνήσει, ο Σύριζα πρέπει να φύγει πρίν φύγουν οι Έλληνες και μείνουνε οι λαθρομετανάστες, δεν έχεις αντιληφθεί ότι επιχειρείται αλλοίωση του πληθυσμού σε όλη τη χώρα, δες το Ελληνικό Χριστιανικό στοιχείο στη Θράκη και το Μουσουλμανικό, δες το δημογραφικό της χώρας και της Θράκης, ειδικά στην Ξάνθη, αν αυτά δεν σου λένε τίποτα για που πηγαίνουμε και πότε( είναι θέμα χρόνου ) θα ζητηθεί από την Τουρκία προστασία από τον ΟΗΕ για την ( Τουρκική μειονότητα ) της Θράκης τότε δεν έχει λόγο να συζητάμε.
- Ο Σύριζα ήρθε για να διορθώσει τα στραβά της ΝΔ και αντί για αυτό τα έκανε χειρότερα, αν έκανε διαφορετική διαπραγμάτευση το 2015, αν δεν έστελνε στα αζήτητα χιλιάδες Ε.Ε και νοικοκυριά με την υπερφορολόγηση, αν δεν προσπαθούσε με πλάγιους και αντιδημοκρατικούς τρόπους να ελέγξει τα ΜΜΕ ( τα κανάλια ) αν δεν έφτιαχνε όπως την έφτιαξε τη συμφωνία των Πρεσπών και άλλα πολλά πχ υγεία, μπαχαλάκηδες,αν δεν προσπαθούσε με όλες του τις δυνάμεις να διαλύσει τη χώρα κλπ δεν είχα λόγο να είμαι εναντίον, αλλά ΟΚ, απόψεις είναι αυτές, και με τον Τσίπρα και με τον Μητσοτάκη στον ίδιο βόθρο θα μείνουμε, τουλάχιστον στα Εθνικά θέματα θέλω να πιστεύω ότι θα είναι περισσότερο πατριώτες.
-
Ναι να υποστηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και το αλέξι. Γιατί όχι;;;;;
Ειδικά όταν η παρακάτω καρικατούρα, το σύμβολο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς βγαίνει σε τηλεοπτικό κανάλι κρατώντας την εφημερίδα Αυγή, νομίζω ότι μπορούμε πλέον να μιλάμε σοβαρά για αυτό το κόμμα. Το ΣΥΡΙΖΑ. Ένα κόμμα που έχει μαζέψει την αφρόκρεμα αριστερών και κομουνιστών πολιτικών που πράγματι μπορούμε να εμπιστευτούμε.
Και θα πάνε τώρα** αριστεροί ριζοσπάστες **να ψηφίσουν Παπαχριστόπουλο, Κουίκ, Παπακώστα, Ζουράρι και όλα τα χρέπια της πολιτικής που έχουν μαζευτεί στην Κουμουνδούρου. Ενδιαφέρον.
Άποψή μου; Ο Μητσοτάκης είναι γατάκι μπροστά στους απατεώνες ολκής...
-
Είδα λίγο και το πρόγραμμα της ΝΔ που παρουσιάστηκε σήμερα επικεντρώνοντας βέβαια στο κομμάτι της φορολογίας. Τι είδα:
Μια μίζερη μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή. Κλείσιμο του ματιού σε όλα τα 'πέριξ της οικοδομής' (πάλι για 'οικοδομία' το πάμε στην 'ανάμπτυξ', αυτό ξέρουμε αυτό εμπιστευόμαστε...). Μείωση φόρου στα κέρδη των επιχειρήσεων και των μερισμάτων. Και μια υποσχετική ότι 'θα αναμορφωθεί η φορολογική κλίμακα' (κάποτε...). Κοινώς, συνέχισε μ@λ@κ@ μισθωτέ να θρέφεις όλο τον κόσμο. Δεν μας τα λες καλά Κυριάκο... -
Με αυτά κ μ αυτά που συζηταμε εδώ και αλλά και ότι ο περίγυρός μου τόσο περισσότερο πιστεύω πως όλα μα όλα δρομολογούνται απ έξω! Μέχρι και το φύγε εσύ έλα εσύ! Σαν να μην είχαμε ή κάναμε εκλογές ποτέ!
Την ίδια σκέψη έκανα κ το καλοκαίρι του 15. Δεν μπόρεσα ποτέ να πιστέψω μετα τα όσα του πρώτου εξαμήνου ξαναβγηκε ο συριζα! Συνομοσιολόγος δεν είμαι αλλά πάει η σκέψη μου στα λόγια του κκ2 προς τον τζιτζι τότε που έίπε οχι συ τωρα..(μακεδονικό μπροστά)...και σαφώς δεν πείθομαι και απο τον κυριάκο κ όλη τη συναφή οικογένεια του χαρβαρτ!!!
Μάλλον πάλι για μπάνιο θα είμαι... -
Εγώ προσωπικά δεν πείθομαι από κανενός το πρόγραμμα αφού ως γνωστόν άλλα λένε και άλλα κάνουν...ειδικά μετά τις υποσχέσεις του Αλ6 που το μόνο που δεν είπε είναι ότι θα φέρει την θάλασσα στα Γρεβενά...
Αυτό που ελπίζω να αλλάξει ο Κούλης όμως -αν τον αφήσουν βέβαια- είναι τα μικρά σχετικά απλά θέματα της καθημερινότητας. Μερικά παραδείγματα για να καταλάβετε για μία ακόμα φορά σε τι κράτος ζούμε. έρχεται ένας χριστιανός να αγοράσει σπίτι. Πρέπει να γίνει έλεγχος από δικηγόρο και μηχανικό ώστε να προχωρήσει η αγοραπωλησία. Αυτοί οι δύο χρειάζονται 15-20 μέρες για να κάνουν μια δουλειά της μίας ώρας! Αίτηση στην πολεοδομία η οποία απαντάει μετά από 2-3 μέρες πότε θα δώσει δύο φωτοτυπίες (!!) της άδειας και αυτό γιατί είναι αλλού η πολεοδομία και αλλού το αρχείο! Πάει ο ιδιοκτήτης να πληρώσει συμπληρωματικό ΤΑΠ...αφού του το έβγαλαν την ίδια μέρα -μεγάλο επίτευγμα- πρέπει να πάει να το πληρώσει....όμως το ταμείο είναι 5 χιλιόμετρα μακριά! Οικονομική υπηρεσία δήμου και δεν έχει ταμείο!! Το κορυφαίο παράδειγμα...για πιστοποιητικό μη δημοσίευσης διαθήκης από το ειρηνοδικείο Βασιλικών χρειάζεται ένα χαρτόσημο 4 ευρώ...για να το πάρεις πρέπει να πας Καλαμαριά (!!) στην ΔΟΥ!!
Όλα αυτά μπορεί να τα αλλάξει? Τότε θα τον ψηφίσω με χέρια και με πόδια!
Με αφορμή το σχόλιο του Πέτρου ότι μάλλον θα είναι παραλία,θεωρώ ότι όποιος δεν πάει να ψηφίσει μετά δεν δικαιούται δια να ομιλεί! Δεν είναι μόνο δικαίωμα,είναι και υποχρέωση....
@ fiverg
Μήπως θα προτιμούσες να τάζει ασύστολα? Χορτάσαμε λόγια από όλους,φτάνει...ή ώρα για πράξεις έχει έρθει εδώ και χρόνια... -
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Εγώ προσωπικά δεν πείθομαι από κανενός το πρόγραμμα αφού ως γνωστόν άλλα λένε και άλλα κάνουν...ειδικά μετά τις υποσχέσεις του Αλ6 που το μόνο που δεν είπε είναι ότι θα φέρει την θάλασσα στα Γρεβενά...
Αυτό που ελπίζω να αλλάξει ο Κούλης όμως -αν τον αφήσουν βέβαια- είναι τα μικρά σχετικά απλά θέματα της καθημερινότητας. Μερικά παραδείγματα για να καταλάβετε για μία ακόμα φορά σε τι κράτος ζούμε. έρχεται ένας χριστιανός να αγοράσει σπίτι. Πρέπει να γίνει έλεγχος από δικηγόρο και μηχανικό ώστε να προχωρήσει η αγοραπωλησία. Αυτοί οι δύο χρειάζονται 15-20 μέρες για να κάνουν μια δουλειά της μίας ώρας! Αίτηση στην πολεοδομία η οποία απαντάει μετά από 2-3 μέρες πότε θα δώσει δύο φωτοτυπίες (!!) της άδειας και αυτό γιατί είναι αλλού η πολεοδομία και αλλού το αρχείο! Πάει ο ιδιοκτήτης να πληρώσει συμπληρωματικό ΤΑΠ...αφού του το έβγαλαν την ίδια μέρα -μεγάλο επίτευγμα- πρέπει να πάει να το πληρώσει....όμως το ταμείο είναι 5 χιλιόμετρα μακριά! Οικονομική υπηρεσία δήμου και δεν έχει ταμείο!! Το κορυφαίο παράδειγμα...για πιστοποιητικό μη δημοσίευσης διαθήκης από το ειρηνοδικείο Βασιλικών χρειάζεται ένα χαρτόσημο 4 ευρώ...για να το πάρεις πρέπει να πας Καλαμαριά (!!) στην ΔΟΥ!!
Όλα αυτά μπορεί να τα αλλάξει? Τότε θα τον ψηφίσω με χέρια και με πόδια!
Με αφορμή το σχόλιο του Πέτρου ότι μάλλον θα είναι παραλία,θεωρώ ότι όποιος δεν πάει να ψηφίσει μετά δεν δικαιούται δια να ομιλεί! Δεν είναι μόνο δικαίωμα,είναι και υποχρέωση....
@ fiverg
Μήπως θα προτιμούσες να τάζει ασύστολα? Χορτάσαμε λόγια από όλους,φτάνει...ή ώρα για πράξεις έχει έρθει εδώ και χρόνια...Γιατί τώρα δεν τάζει???
Σε όλα τα χρόνια της κρίσης τα ταξίματα εδειναν κ έπαιρναν...ξεχνάς τα ζαπεια??? -
Οκ κ το δικαιωμα κ η υποχρέωση. Αλλά ανάμεσα σε ποιους να ψηφίσεις ανάμεσα στους τίποτα? Ανάμεσα σε κλέφτες ή ψευτες? Και η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται...χρόνια τώρα! Με κατηγορίες εκατέρωθεν . Δεν υπάρχει ηθικό πλεονέκτημα γιατί με τον τσίπρα προσπάθησαν κάποιοι να βάλουν τα δικά τους παιδιά! Γιατί οι άλλοι τι? Θα ξερες τον κυριακο ή τον ανηψιό αν δεν πηγαινε σόι το βασίλειο??? Ή τον μπούλη!!! Παράδειγμα αυτό. Κατα τα άλλα όμως τους πειραζε ο κοκος κλπ!!! Ρε ξέρουμε τί μας γίνεται??? Απλά βρίκαμε όταν έπρεπε έναν .'μ@@@@κ@ να περάσουμε αυτά που θέλαμε κ τώρα υπάρχει κ ο επόμενος...εγώ μετά από τόσα χρόνια έτσι το βλέπω...για όλους
Το βρίσκαμε φυσικά και δεν αφορά τους εμάς τους ιδίους! Και για αυτό πιστευω οτι είναι ολα υποκεινούμενα απο εξω...
Τι να ψηφίσω ρε φίλε??? Ψηφίσω δεν ψηφίσω κούλης θα βγει...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ