-
Ποιά αμάξια που σήμερα κάνουν 30 τα έπαιρνες με 20 πριν 5 χρόνια ? Γιατί εγώ δεν έχω δει καμία αλλαγή στους φόρους ,εκτός από ορισμένες περιπτώσεις που είναι στα όρια των κλιμάκων .
Για παράδειγμα μία 320 πριν 15 χρόνια έκανε με σχετικά πλούσιο εξοπλισμό 50000 . Φίλος ψηλό τραπεζοστέλεχος πήρε το 2014 μία c-class ντίζελ με τα 136 άλογα με σχετικά πλούσιο εξοπλισμό και η τιμή αγοράς στο λήζινγκ ήταν 53000 .
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Πως δεν σε ενδιαφερει η συνολικη επιβαρυνση Δια?
Εσυ δεν πας super market, ταβερνα, καυσιμα? Εμμεσοι φοροι ειναι που παντα ειναι οι πιο αδικοι.Cruiser για μενα ιδιοι ειναι. Δεν θα με σωσει κανενας τους.
Απλα καποιοι θελουν να μας πουν πως αυτοι που εταξαν τα παντα στους παντες και εκαναν τα αντιθετα, πως ειναι καλυτεροι απο τους προηγουμενους...Κανείς δεν αθωώνει τους σημερινούς . Αλλά δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε ότι στους ΕΕ φέρθηκαν καλύτερα σε σχέση με τον πιτσαδόρο που ήταν υποτίθεται και η εκλογική του βάση . Αλλά αυτός ήταν μόνιμα στα 4 με τους πασόκους . Ακόμα και οι δημαρίτες του επέβαλλαν τους όρους τους .
Τόσο ξεφτίλας . Να δούμε τι θα κάνει και ο Κούλης , αλλά τώρα ο κόσμος δεν έχει ενδοιασμούς και θα τον στείλει στα σκουπίδια αν έχει τέτοιες λογικές πασοκολατρείας . -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Αφού το θες να το πάμε σε σύγκρουση γενεών , ας τα ακούσεις .Ενώ ήμουν πολύ ευγενικός και προφανώς δεν είναι θέμα σύγκρουσης γενεών, θέλεις μάλλον σύγκρουση.
Ο σημερινός 60άρης βγήκε στην αγορά εργασίας από 12-20 χρόνια του
Σιγά τον Βασιλάκη Καΐλα που βγήκε και λουστράκος στα 8 του... Για κάθε έναν που δούλευε από τα 8 (παράνομο εντελώς), υπήρχαν άλλοι 10 που τελείωναν το σχολείο (και πολύ καλά έκαναν).
Αντίθετα οι τωρινοί φοιτητές είναι παιδιά της κρίσης και μοιάζουν με τα δικά μας χρόνια .
Οι σημερινοί είναι είτε άνεργοι ή δουλεύουν για ψίχουλα. Όπως και ο περισσότερος κόσμος άλλωστε...
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Εσυ δεν πας super market, ταβερνα, καυσιμα? Εμμεσοι φοροι ειναι που παντα ειναι οι πιο αδικοι.Ως συνολική επιβάρυνση θεωρούμε το συνολικό βάρος της φορολογίας στην κοινωνία, σωστά; Όχι, αυτό δεν με ενδιαφέρει, αρκεί να είναι σωστά κατανεμημένο. Απλοϊκό παράδειγμα: Βγάζεις 10.000 το χρόνο; Αφορολόγητο όλο το ποσό! Βγάζεις 100.000; Τα 30.000-40.000 φόρος! Μπορείς να ζήσεις άνετα και με τα άλλα 60-70!!! Ναι, οι έμμεσοι φόροι είναι ένα μεγάλο θέμα, αλλά αν αυξηθεί η άμεση φορολογία στα μεγάλα εισοδήματα, μπορεί να μειωθεί η έμμεση.
-
Ποιά αμάξια που σήμερα κάνουν 30 τα έπαιρνες με 20 πριν 5 χρόνια ? Γιατί εγώ δεν έχω δει καμία αλλαγή στους φόρους ,εκτός από ορισμένες περιπτώσεις που είναι στα όρια των κλιμάκων .Για παράδειγμα μία 320 πριν 15 χρόνια έκανε με σχετικά πλούσιο εξοπλισμό 50000 . Φίλος ψηλό τραπεζοστέλεχος πήρε το 2014 μία c-class ντίζελ με τα 136 άλογα με σχετικά πλούσιο εξοπλισμό και η τιμή αγοράς στο λήζινγκ ήταν 53000 .
Δεν μπορώ να ξέρω την κάθε περίπτωση.Πάντως οι τιμές λιζινκ είναι άλλες από των ιδιωτών,γιατί δεν παίρνουν ένα αμάξι μόνο. Επειδή ανεφερες κάποια μοντέλα ,ξέρω απο στόλο εταιρίας κάποιες τιμές.Η τελευταία ΒΜW 316 έκανε 28000 αξιοπρεπες και πήγε από 36000 γυμνή με τάσια με το που άλλαξαν οι φόροι απο την κυβερνιση.Η 320i πολλά χρόνια αρχιζε χονδρικά από 35000 η βασική ,πήγε από 42000.Η μερσεντες C180/156 ps από 32000 με καλο εξοπλισμό πήγε 36000 γυμνή ,ενώ μια καλή έκδοση από 45000 πήγε 60000 .
Oποιος τα έχει βεβαια πληρώνει κοροιδιστικα χρήματα και χθες (πάντα υπήρχαν φόροι) αλλά σήμερα περισσότερα.Μιλώντας και για πολιτική για να είμαστε και στο θέμα μας ,το κράτος με τους φόρους εχασε καλύτερες πωλήσεις στον κλάδο και έσοδα δικά του.Τα ίδια θα γίνονται και σε άλλα προιόντα και υπηρεσίες όταν βλέπεις πτώση πωλήσεων μαζί με άλλα θέματα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αφού το θες να το πάμε σε σύγκρουση γενεών , ας τα ακούσεις .
Ενώ ήμουν πολύ ευγενικός και προφανώς δεν είναι θέμα σύγκρουσης γενεών, θέλεις μάλλον σύγκρουση.
Ο σημερινός 60άρης βγήκε στην αγορά εργασίας από 12-20 χρόνια του
Σιγά τον Βασιλάκη Καΐλα που βγήκε και λουστράκος στα 8 του... Για κάθε έναν που δούλευε από τα 8 (παράνομο εντελώς), υπήρχαν άλλοι 10 που τελείωναν το σχολείο (και πολύ καλά έκαναν).
Αντίθετα οι τωρινοί φοιτητές είναι παιδιά της κρίσης και μοιάζουν με τα δικά μας χρόνια .
Οι σημερινοί είναι είτε άνεργοι ή δουλεύουν για ψίχουλα. Όπως και ο περισσότερος κόσμος άλλωστε...
Η σύγκρουση έχει χιουμοριστική έννοια . Τόσα χρόνια στην Αλβιώνα , δεν απέκτησες βρετανικό φλέγμα...
Υπήρχαν χιλιάδες που δούλευαν από τα 8 . Όχι σε καθημερινή βάση , αλλά επικουρικά για τις οικογενειακές τους ανάγκες . Παιδιά αγροτών , κτηνοτρόφων , εμπόρων , καταστηματαρχών , ήταν δεδομένο ότι θα πήγαιναν στο χωράφι , μαντρί , μαγαζί για κάποιες βοήθειες από τα μικρά τους , που μεγάλωναν ανάλογα με την ηλικία τους . Δεν τους εμπόδιζε στις σπουδές τους . Μετά τα 12 που τελείωνε η υποχρεωτική εκπαίδευση , όσοι πήγαιναν σε τεχνικές σχολές , δούλευαν ως μαθητευόμενοι και μετά τα 14-15 ως βοηθοί . Οσο για τις σπουδές ελάχιστοι σπούδαζαν .
Σκέψου ότι κάθε χρόνο γεννιούνταν 220000 παιδιά και από αυτά μόνο 100000 τελείωναν το Λύκειο και στις σχολές πέρναγαν 12000 στα πανεπιστήμια και άλλοι 5000 στις ανώτερες σχολές και άλλοι 1000 στις ακαδημίες . Δηλαδή λιγότεροι από 1 στους 10 . Εξωτερικό πήγαιναν όσοι είχαν οικογενειακά φράγκα , αφού το συνάλλαγμα δύσκολο και το κόστος ακριβό .
Αλλά και όσοι ήταν φοιτητές , τα καλοκαίρια δούλευαν , είτε στην μελλοντική δουλειά τους , είτε σε άσχετες δουλειές για να βγάλουν το χαρτζηλίκι τους και τα έξοδα του χειμώνα.
Οι σημερινοί 35άρηδες , σήμερα περνάνε δύσκολα , όπως όλος ο κόσμος . Αλλά ήτανε Μπρούκληδες σε σχέση με το πως πέρναγαν οι γονείς τους στην φοιτητική τους ζωή .
-
Ο χρήστης Karas έγραψε:
Ποιά αμάξια που σήμερα κάνουν 30 τα έπαιρνες με 20 πριν 5 χρόνια ? Γιατί εγώ δεν έχω δει καμία αλλαγή στους φόρους ,εκτός από ορισμένες περιπτώσεις που είναι στα όρια των κλιμάκων .
Για παράδειγμα μία 320 πριν 15 χρόνια έκανε με σχετικά πλούσιο εξοπλισμό 50000 . Φίλος ψηλό τραπεζοστέλεχος πήρε το 2014 μία c-class ντίζελ με τα 136 άλογα με σχετικά πλούσιο εξοπλισμό και η τιμή αγοράς στο λήζινγκ ήταν 53000 .
Δεν μπορώ να ξέρω την κάθε περίπτωση.Πάντως οι τιμές λιζινκ είναι άλλες από των ιδιωτών,γιατί δεν παίρνουν ένα αμάξι μόνο. Επειδή ανεφερες κάποια μοντέλα ,ξέρω απο στόλο εταιρίας κάποιες τιμές.Η τελευταία ΒΜW 316 έκανε 28000 αξιοπρεπες και πήγε από 36000 γυμνή με τάσια με το που άλλαξαν οι φόροι απο την κυβερνιση.Η 320i πολλά χρόνια αρχιζε χονδρικά από 35000 η βασική ,πήγε από 42000.Η μερσεντες C180/156 ps από 32000 με καλο εξοπλισμό πήγε 36000 γυμνή ,ενώ μια καλή έκδοση από 45000 πήγε 60000 .
Oποιος τα έχει βεβαια πληρώνει κοροιδιστικα χρήματα και χθες (πάντα υπήρχαν φόροι) αλλά σήμερα περισσότερα.Μιλώντας και για πολιτική για να είμαστε και στο θέμα μας ,το κράτος με τους φόρους εχασε καλύτερες πωλήσεις στον κλάδο και έσοδα δικά του.Τα ίδια θα γίνονται και σε άλλα προιόντα και υπηρεσίες όταν βλέπεις πτώση πωλήσεων μαζί με άλλα θέματα.
Για τις εταιρείες που αναφέρεις , έχουμε αλλαγές , αλλά ήταν απόλυτα δίκαιο που πληρώνουν αυτά . Γιατί έφερναν τα αμάξια γυμνά σε εκδόσεις που πρακτικά δεν υπήρχαν και έλεγαν ότι τα εργοστασιακά έξτρα τα έβαζαν εδώ και έτσι γλύτωναν φόρους , αλλά έκαναν αθέμιτο ανταγωνισμό σε άλλες εταιρείες , που δεν είχαν αυτές τις αβάντες και τις πρακτικές .
Γενικά στο θέμα των αυτοκινήτων η σημερινή κυβέρνηση ήταν πιο σωστή και στο θέμα της φορολογίας και στο θέμα των εταιρικών αυτοκινήτων , που οι εταιρείες τα πέρναγαν έξοδα , αλλά οι χρήστες δεν πλήρωναν φόρο για το έσοδο και δεν μιλάω για τους πωλητές , αλλά για τα στελέχη που το αμάξι ήταν παροχή μισθού και όχι εργαλείο δουλειάς .
-
Εσυ δεν πας super market, ταβερνα, καυσιμα? Εμμεσοι φοροι ειναι που παντα ειναι οι πιο αδικοι.Ως συνολική επιβάρυνση θεωρούμε το συνολικό βάρος της φορολογίας στην κοινωνία, σωστά; Όχι, αυτό δεν με ενδιαφέρει, αρκεί να είναι σωστά κατανεμημένο. Απλοϊκό παράδειγμα: Βγάζεις 10.000 το χρόνο; Αφορολόγητο όλο το ποσό! Βγάζεις 100.000; Τα 30.000-40.000 φόρος! Μπορείς να ζήσεις άνετα και με τα άλλα 60-70!!! Ναι, οι έμμεσοι φόροι είναι ένα μεγάλο θέμα, αλλά αν αυξηθεί η άμεση φορολογία στα μεγάλα εισοδήματα, μπορεί να μειωθεί η έμμεση.
Ποιος διαφωνεί σε κάτι τέτοιο;;
Εδω λέμε ότι αντί να σου μένουν 60-70κ€, σου μένουν 20-30.
Και από αυτά πρέπει να πληρώσεις Ενφια, φόρο πολυτελείας, δημοτικούς φόρους κλπ κλπ
Για να μη συζητήσουμε ότι για να βγάλεις σήμερα 100.000€ καθαρά από δουλειά, πρέπει να σου γίνει ταλαρο....Στο παράδειγμα του κουμπάρου μου.... Ήταν με απόσταση ο καλύτερος φοιτητής του τμήματος. Και έστησε μια εταιρεία που κάνεις άλλος δεν μπορούσε(μοναδική στη Β. Ελλάδα) . Έχει υπαλλήλους που είναι απόφοιτοι της ίδιας σχολής. Ήταν και είναι αποδεδειγμένα ο πιο ικανός. Επί 15 χρόνια τον έφαγε από παντού. Το να ζει καλύτερα από τον υπάλληλό του, θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Αν θέλει και μπορεί, ας ανοίξει κάποιος υπάλληλος του παρόμοια εταιρεία και να πάρει αυτός το χρήμα. Το να ζητάς να μοιραστούν ίσα τα κέρδη, θα είχε ένα αποτέλεσμα. Να μην υπήρχε ποτέ αυτή η εταιρεία. Δε θα την άνοιγε ποτέ.
-
@Storm: Πάντως κι εγώ κι εσύ έχουμε να φάμε, έχουμε σπίτι και internet (για να μπορούμε να μιλάμε στο forum) και έχουμε και αυτοκίνητα. Άρα νομίζω ότι δεν είναι εντελώς τραγικά τα πράγματα. Ούτε εγώ είμαι χαρούμενος, έκλεισα την επιχείρηση μου τον Δεκέμβριο - άρα είμαι άνεργος πια - , η κοπέλα μου υπηρετεί περίπου 1000 χλμ μακριά και γενικά δεν ζω και την καλύτερη περίοδο της ζωής μου. Αλλά δεν ζω στο Ιράκ και δεν σκάνε βόμβες κάθε πρωί...Υπάρχουν άνθρωποι και άνθρωποι. Διαφορετικοί χαρακτήρες, διαφορετικές προσωπικότητες. Υπάρχουν άνθρωποι που μέσα στην δυστυχία τους και στα προβλήματά τους έχουν προσωπική ζωή, έχουν ανθρώπους κοντά τους, έχουν κάποιες ευχάριστες στιγμές, τέλος πάντων η ζωή τους δεν είναι ένα διαρκές σκοτάδι, ούτε ζούνε σε ένα πιθάρι.
Εγώ ανήκω σε άλλη συνομοταξία.
Δεν θα ήθελα να επεκταθώ περισσότερο γιατί η ζωή μου είναι ένα μαύρο χάλι και δεν θέλω να ξεφτιλιστώ εντελώς εδώ μέσα. -
..
Οι σημερινοί 35άρηδες , σήμερα περνάνε δύσκολα , όπως όλος ο κόσμος . Αλλά ήτανε Μπρούκληδες σε σχέση με το πως πέρναγαν οι γονείς τους στην φοιτητική τους ζωή .Νομίζω ότι δεν έχετε καταλάβει ότι στη χώρα Ελλάδα δεν μπορούν όλα και όλοι να μπούνε στο ίδιο τσουβάλι.
Και ΟΧΙ. Υπάρχουν πάρα πολλοί 25ρηδες και 30ρηδες και 35ρηδες και 40αρηδες που με τα κατάλληλα βυσματάκια φτιάχνονται, βολεύονται, βγάζουν φράγκα και τα περνάνε όμορφα.
Θέλετε και παράδειγμα;
Τραπεζικός τομέας. Διώχνουν λέει κόσμο. Πρέπει λέει να μειωθεί το προσωπικό. Και κόσμος φεύγει με εθελούσιες και πολλές φορές με εκβιασμούς και απειλές.Και την ίδια στιγμή οι τράπεζες προσλαμβάνουν κόσμο με το κιλό. Κάθε μέρα προσλήψεις.
Ανίψια, γκόμενες, ερωμένες, βαπτιστήρια, κομματόσκυλα, εξυπηρετήσεις ημετέρων.Και αυτό ισχύει σε οποιοδήποτε εργασιακό τομέα όπου το κράτος μπορεί να επέμβει με κάποιο τρόπο.
Η χώρα έχει καταντήσει ένας πελατειακός βόθρος.
Όσο υπάρχει αυτό το καρκίνωμα που εξυπηρετεί την αδικία, την ανισότητα, τον κοινωνικό ρατσισμό, τόσο ποιο γρήγορα θα έρθει η μέρα της έκρηξης και θα γίνει το μπαμ.
Ε και κάποια στιγμή θα πέσουν και βόμβες θα γίνει και εμφύλιος.
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Δια είμαι τώρα πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία. Αρχιζει η παρέλαση του καρναβαλιού και η φιλαρμονική του Δήμου ξεκινά με bella ciao...Καθαρά και μόνο λόγω του casa de papel.
Σταϊκούααααα, αντιπολίτευση μέχρι να πεις την γουαβιέγα γραβιέρα
...αλλά οι 30-35 σήμερα έζησαν την εποχή της χλιδανεργίας . Σπουδές και συνεχή μεταπτυχιακά , μπουζούκια Τρίτες-Τετάρτες και χαρτζηλίκι μεγαλύτερο από τον μισθό τους σήμερα .
Μήπως κρίνεις με προσωπικικά κριτήρια; Μπουζούκια/μισθούς;
Τώρα με τα ινστα να δεις χλίδες τα πιτσιρίκια.Στο παράδειγμα του κουμπάρου μου.... Ήταν με απόσταση ο καλύτερος φοιτητής του τμήματος. Και έστησε μια εταιρεία που κάνεις άλλος δεν μπορούσε(μοναδική στη Β. Ελλάδα)
καλύτερος φοιτητής != ικανότερος επαγγελματίας θεωρώ.
Δεν βγάζεις άκρη σε αυτή τη χώρα γι αυτό ανθούν παράπλευροι τρόποι (έδρες Βουλγαρίες, κλπ). -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Καθαρά και μόνο λόγω του casa de papel.
Έχμ, μετά το κατάλαβα αυτό, το μήνυμα το έστειλα ακριβως εκείνη τη στιγμή από το καφέ που καθόμουν. Άμα δεν έχεις Netflix που να σου κόψει...
Έχει βγει κιολας και ένα remixακι του κομματιού αυτό τον καιρο, παραενθουσιαστηκα, είχα εντοπίσει και Σταϊκουρα έξω από ένα μαγαζί την προηγούμενη μέρα και μου είχε έρθει ο μεγάλος ξερατικος...
-
Ο χρήστης Karas έγραψε:
Και οι δυο εταιρίες που αναφέρεις έκλεβαν ασύστολα το ελληνικό κράτος στους φόρους.
Δήλωνα πολύ χαμηλή χονδρική τιμή στα αυτοκίνητα (τότε το τέλος ταξινόμησης πήγαινε στην χονδρική τιμή).
Τα κέρδη που έβγαζε η BMW hellas από αυτήν την πρακτική εξαφανιζότουσαν από πρακτικές μεταφοράς κόστους προς την θυγατρική . ( με την δικαιοσύνη που έχουμε στην Ελλάδα μάλλον θα αθωωθούν αλλά λέμε τώρα). -
Χωρίς να ξέρω αν είναι αλήθεια ή ψέμματα, διαβάζω ότι βγήκε ένας διαγωνισμός του δημοσίου 20.000.000euro και η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων είναι από τις 8/3 μέχρι 12/3 ... δηλαδή για δύο μόλις εργασιακές μέρες. Παρασκευή και αύριο Τρίτη...
Ο διαγωνισμός https://diavgeia.gov.gr/doc/64Κ� ... nline=true
Πηγή: https://kourdistoportocali.com/news-des ... -ti-triti/
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Καταλαβαίνεις την παγίδα;
Έπεσαν οι φόροι και εισφορές σε όσους δεν 'έβγαιναν'. Και όπως και εσύ, έτσι και πολλοί άλλοι έκλεισαν... Επίσης έπεσαν οι ασφαλιστικές εισφορές σε συγκεκριμένες κατηγορίες αυτοαπασχολούμενων κατ'εξοχήν φοροφυγάδες. Δηλαδή εμ δεν τους τσιμπούσε σαν κράτος στο φορολογικό, τους έκανε και bonus δώρο το ασφαλιστικό. Για να πληρώνουν οι ίδιοι μαλ@κες.
Σε όσους έχουν πραγματικό επιχειρηματικό κέρδος, τους έχουν ξεσκίσει. Οι ΙΚΕ κάνουν πάρτυ. Βουλγαρία και Σκόπια έχουν γεμίσει ελληνικά εργοστάσια, και εσύ κοιτάς το δέντρο και χάνεις το δάσος....γιατι οι ΙΚΕ κανουν παρτυ? μπορεις να εξηγήσεις?
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Και οι δυο εταιρίες που αναφέρεις έκλεβαν ασύστολα το ελληνικό κράτος στους φόρους.
Δήλωνα πολύ χαμηλή χονδρική τιμή στα αυτοκίνητα (τότε το τέλος ταξινόμησης πήγαινε στην χονδρική τιμή).
Τα κέρδη που έβγαζε η BMW hellas από αυτήν την πρακτική εξαφανιζότουσαν από πρακτικές μεταφοράς κόστους προς την θυγατρική . ( με την δικαιοσύνη που έχουμε στην Ελλάδα μάλλον θα αθωωθούν αλλά λέμε τώρα).Δεν μπορεις να ξέρεις τι έχει γίνει ,ούτε όμως είναι οι μόνοι στην Ελλάδα με θέματα . Καλώς κακώς υπάρχουν και διαδικασίες.Το θέμα ειναι να μην γίνεσαι στόχος για ντόρο άδικα .
Ψαξε να διαβάσεις το άρθρο (δεν επιτρέπει link) 'Το Δημόσιο επιστρέφει €133 εκατ στη Mercedes και στην BMW'
Και αυτό για Mercedes οτι δικαιώθηκε και πάνε σε συνέχεια https://www.newsbeast.gr/society/arthro ... des-hellas
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Καταλαβαίνεις την παγίδα;
Έπεσαν οι φόροι και εισφορές σε όσους δεν 'έβγαιναν'. Και όπως και εσύ, έτσι και πολλοί άλλοι έκλεισαν... Επίσης έπεσαν οι ασφαλιστικές εισφορές σε συγκεκριμένες κατηγορίες αυτοαπασχολούμενων κατ'εξοχήν φοροφυγάδες. Δηλαδή εμ δεν τους τσιμπούσε σαν κράτος στο φορολογικό, τους έκανε και bonus δώρο το ασφαλιστικό. Για να πληρώνουν οι ίδιοι μαλ@κες.
Σε όσους έχουν πραγματικό επιχειρηματικό κέρδος, τους έχουν ξεσκίσει. Οι ΙΚΕ κάνουν πάρτυ. Βουλγαρία και Σκόπια έχουν γεμίσει ελληνικά εργοστάσια, και εσύ κοιτάς το δέντρο και χάνεις το δάσος....γιατι οι ΙΚΕ κανουν παρτυ? μπορεις να εξηγήσεις?
Θα δεις περίεργες μετοχικές συνθέσεις... Με διαχειριστές κάποιους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.... Ειδικά στο χώρο το δικό μου. Σύσταση πρακτικά χωρίς σάλιο. Και μέτοχοι παλιά καλόπαιδα που πιστόλιασαν το σύμπαν στα καλά τα χρόνια.
Τρέχα να βρεις το διαχειριστή που είναι ο μόνος με ευθύνη της προσωπικής του περιουσίας.. Εισφορές ασφαλιστικές μόνο ο διαχειριστής, διανομή μερίσματος δεν θα δεις στα χαρτιά..
Και η κουτσή Μαρία σήμερα ΙΚΕ κάνει.Αφού μετατρέψαν νταηλίκι όλες τις ΟΕ-ΕΕ σε ατομικές πρακτικά, χωρίς διανομή κερδών. Με ασφαλιστικές εισφορές στο σύνολο του κέρδους, που σπάει σε κάθε ποσοστό του μετόχου
-
Για τις εταιρείες που αναφέρεις , έχουμε αλλαγές , αλλά ήταν απόλυτα δίκαιο που πληρώνουν αυτά . Γιατί έφερναν τα αμάξια γυμνά σε εκδόσεις που πρακτικά δεν υπήρχαν και έλεγαν ότι τα εργοστασιακά έξτρα τα έβαζαν εδώ και έτσι γλύτωναν φόρους , αλλά έκαναν αθέμιτο ανταγωνισμό σε άλλες εταιρείες , που δεν είχαν αυτές τις αβάντες και τις πρακτικές .
Γενικά στο θέμα των αυτοκινήτων η σημερινή κυβέρνηση ήταν πιο σωστή και στο θέμα της φορολογίας και στο θέμα των εταιρικών αυτοκινήτων , που οι εταιρείες τα πέρναγαν έξοδα , αλλά οι χρήστες δεν πλήρωναν φόρο για το έσοδο και δεν μιλάω για τους πωλητές , αλλά για τα στελέχη που το αμάξι ήταν παροχή μισθού και όχι εργαλείο δουλειάς .
Αν διαβάσεις στα επιμέρους θέματα ,τώρα έρχονται ελλειπή τα αυτοκίνητα ,συνέπεια των φόρων,γιατί ξεφεύγει η τιμή με παραπάνω 2-3 πρόσθετα στον εξοπλισμό.Αν υπάρχουν νομιμα παραστατικά σε ότι λένε μπαινει εκ των υστέρων ,δεν είναι παρανομία.Για τον αθέμιτο ανταγωνισμό υπάρχουν διαδικασίες όποιος θίγεται.Αφορά συμφωνίες και συνεργασίες καθενός.Οσο αφορά τις εταιρικές πωλήσεις,τους χρήστες κλπ είναι θέμα κάθε σύμβασης .
-
και σε επε δημιουργηθηκε το ιδιο προβλημα με τα ασφαλιστικα...
κε κριου, δεν ειμεθα ολοι κατασκευασται ακινητων που πουλαμε ή πουλουσαμε αντικειμενικη και εισπραταμε μελι.
πολυ απλα με το προσθετο των ασφαλιστικων εισφορων επι των κερδων, το 15% μεχρι πριν 3 μερες στη διανομη, την αυξηση στο 29% του φορου και στο 4% του κοστους της προκαταβολης, το μεχρι και 9% κοστος εισφορας αλληλεγγυης, τι μη δυναντοτητα εξαιρεσης απο τη φορολογηση των επαναεπενδυομενων κερδων σε ανθρωπινο δυναμικο, τιμωρηθηκε μονον ο γατος. αντε και καμια 100 αλλοι γατοι. που παντα τα εκοβαν ολα, παντα ΔΟΥΛΕΥΑΝ παραγωγικοτατα και εντιμοτατα.
ακομη και η μειωση και καλα στο 20% κε κριου εχει ακομη μια παραμετρο. ποσο πηγε το μεγιστο επιβολης? μια ή η αλλη?
γενικα υπαρχει τιμωρια κυρ ογδοντα σε οποιον θελει να παραξει. ειναι στο πνευμα της καθε αυλωνιτου, του καθε φραμπουραρη.
τωρα θεωριες μη δουλευεις τοσο, ρε συ δία, δεν ειναι γιατι ειμαστε εκκεντρικοι και πλεουμε στα γιουρα. αναγκη ειναι καθως εχει εκτοξευτει το κοστος απασχολησης προσωπικου και προσπαθουμε να καλυψουμε τρυπες. και εκει το κοστος που ΔΕΝ εισπρατει το προσωπικο ειναι το προβλημα. αλλα που πλερω η επιχειρηση και καρπουται ο καθε τσιπραιος για να κανει λεει κοινωνικη πολιτικη. με τα λεφτα τα δικα μου ε? και του προσωπικου μου ε?
....απο πανω ο καταιγις εχει γραψει κατι για στημενη συμβαση. σιγα... η διακινηση στημενων εχει γινει σπανια ειδικοτης ετουτων, εμαθαν πολυ γρηγορα, και μαλιστα απροκαλυπτη και κατευθυνομενη αποκλειστικα στα μεγαλολαμογια... ηδη υποφερει ο χωρος που κινουμαι απο γνωστο εργολαβο, οχι ντουβαριων απο τους αλλους ειναι με κολλητο τον χονεκερ, αλλα παντως εργολαβο, που ξεφυγε απο το 50-50 (=50% επαιρνε λαμογιοσημο και 50% επαιρνε καποιος αλλος να κανει τη δουλεια) και εφτασε στο 100%. σιχασια μεγαλη. απο αυτους που ξεφτυλλισαν αγωνες και αιμα γενεων. -
Ο χρήστης Karas έγραψε:
Τα κέρδη που έβγαζε η BMW hellas από αυτήν την πρακτική εξαφανιζότουσαν από πρακτικές μεταφοράς κόστους προς την θυγατρική . ( με την δικαιοσύνη που έχουμε στην Ελλάδα μάλλον θα αθωωθούν αλλά λέμε τώρα).Δεν μπορεις να ξέρεις τι έχει γίνει ,ούτε όμως είναι οι μόνοι στην Ελλάδα με θέματα . Καλώς κακώς υπάρχουν και διαδικασίες.Το θέμα ειναι να μην γίνεσαι στόχος για ντόρο άδικα .
Ψαξε να διαβάσεις το άρθρο (δεν επιτρέπει link) 'Το Δημόσιο επιστρέφει €133 εκατ στη Mercedes και στην BMW'
Και αυτό για Mercedes οτι δικαιώθηκε και πάνε σε συνέχεια https://www.newsbeast.gr/society/arthro ... des-hellas
Για το θέμα είχα προσωπική εμπειρία καθώς είχα την λάθος εντύπωση οτι θα αγοράζα φθηνότερα μια διλιτρη bmw Ειχα κάνει τους υπολογισμούς και πίστευα οτι θα έβγαινε πολύ χαμηλότερα η τιμή. Αμ δε, δεν είχα υπολογίσει οτι η θυγατρική εμφάνιζε χονδρική τιμή από το εργοστάσιο, μακράνν χαμηλότερη από όλη την Ευρώπη, ώστε το τέλος να είναι σημαντικά μικρότερο στο παλιό σύστημα. (μιλάμε για διαφορά κόντα στα 8.000) .Φυσικ η ΛΤΠΦ ήταν στα φυσιολογικά επίπεδα μιας χώρας με μικρότερο αγοραστική δύναμη.
Άσχετα από την νομική κατάληξη, ο Αλ Καπόνε μπήκε για φοροδιαφυγή , η πρακτική των BMW, Mercedes στερούσε φόρους από το κράτος, τους όποιους παίρνει πλεον με το καινούργιο σύστημα.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ