-
Αγαπητοί φίλοι, χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη !
Σίγουρα θα έχετε συζητήσει το θέμα πολλές φορές, αλλά δεν ξέρω πώς να ψάξω τα σχετικά εδάφια.
Λοιπόν, έχω ένα HONDA CRV του 2003. Άλλες εποχές όταν το πήρα, είχα και νεογέννητο , καρότσια πράγματα κλπ-τα ξέρετε- καλοκαίρι για ένα μήνα στη Λίμνη Πλαστήρα στο χωριό μου μέσα σε χωματόδρομους , τέλος πάντων ,έδωσα το ωραιότατο Daihatsu Terios γιατί δε χωρούσαμε πια και πήρα το CRV καινούριο , 33 000 ευρώ για την ιστορία .
Σήμερα :670 ευρώ τέλη και 400 ευρώ ασφάλεια και 500 περίπου ο φόρος πολυτελείας !Είναι φανερό ότι είναι πολύτέλεια να σκέφτομαι ότι έχω τέτοιο αυτοκίνητο, τη στιγμή που θέλω σχεδόν δύο μισθούς για να το κοιτάζω και μάλλον πάμε για χειρότερα.
Είχα ακούσει ότι κάποιοι έκαναν αλλαγές στον κυβισμό, αλλά δεν κατέχω τέτοια ζητήματα, οπότε δεν έκανα τίποτα.ΠΡΕΠΕΙ να το πουλήσω, δεν πάει άλλο!
Σκέφτηκα να το χαρίσω τελείως , αλλά σε μερικούς φίλους-γνωστούς που το είπα, μόνο που δεν ...παραξηγήθηκαν ! ''Ψάχνεις για ....κες ; '' μου είπαν, και νομίζω ότι έχουν δίκαιο.Σκέφτηκα να το κάνω με υγραέριο, αλλά δεν κάνω τόσα χιλιόμετρα ώστε να βγάλω το κόστοςς, πέρα από το ότι τα πάγια 1600 ευρώ ετησίως δεν ελαττώνονται με αυτόν τον τρόπο αλλά και το κόστος συντήρησης σε αυξημένη χρήση είναι πολύ μεγάλο .Συμπέρασμα-Ερώτηση :
-
Το πουλάω όσο όσο(γύρω στα 1500 - 2000 μου είπαν σε αντιπροσωπείες στη Χαλκίδα που ρώτησα) ;
-
Το δίνω για απόσυρση και γλυτώνω για πάντα ; Πώς και που γίνεται αυτό ;
-
Μήπως κάποιες αντιπροσωπείες HONDA ή εξαγωγικές τα παίρνουν σε κάπως καλύτερη τιμή(έστω ένα τριάρι..), ώστε να προσθέσω τα υπόλοιπα και να βρω κάποιο μεταχειρισμένο 1500 - 1600 -ρι με πετρέλαιο ;
Δεν είχα εγλωβιστεί στο χρηματιστήριο τις καλές εποχές και εγκλωβίστηκα τώρα από τα κυβικά !
Εδώ που τα λέμε , δεν είναι εύκολο να δώσεις ένα αυτοκίνητο όπως το CRV φυλλαγμένο σε πυλλωτή, που δεν το είδε ήλιος παρά μόνο στο ταξίδι, που γυαλίζουν τα πλαστικά του πιο πολύ από καινούριο,άθικτο και καλομεταχειροσμένο , μόνο και μόνο επειδή ζούμε σε μια χώρα που το κράτος εγκληματούσε και εγκληματεί κατά του λαού αυτού !Θα εκτιμούσα απεριόριστα για κάθε παραπομπή ανάλογης συζήτησης ή πληροφορία ή άποψη.
Μπάμπης
-
-
Σίγουρα θα έχετε συζητήσει το θέμα πολλές φορές, αλλά δεν ξέρω πώς να ψάξω τα σχετικά εδάφια.
Λοιπόν, έχω ένα HONDA CRV του 2003. Άλλες εποχές όταν το πήρα, είχα και νεογέννητο , καρότσια πράγματα κλπ-τα ξέρετε- καλοκαίρι για ένα μήνα στη Λίμνη Πλαστήρα στο χωριό μου μέσα σε χωματόδρομους , τέλος πάντων ,έδωσα το ωραιότατο Daihatsu Terios γιατί δε χωρούσαμε πια και πήρα το CRV καινούριο , 33 000 ευρώ για την ιστορία .
Σήμερα :670 ευρώ τέλη και 400 ευρώ ασφάλεια και 500 περίπου ο φόρος πολυτελείας !Είναι φανερό ότι είναι πολύτέλεια να σκέφτομαι ότι έχω τέτοιο αυτοκίνητο, τη στιγμή που θέλω σχεδόν δύο μισθούς για να το κοιτάζω και μάλλον πάμε για χειρότερα.
Είχα ακούσει ότι κάποιοι έκαναν αλλαγές στον κυβισμό, αλλά δεν κατέχω τέτοια ζητήματα, οπότε δεν έκανα τίποτα.ΠΡΕΠΕΙ να το πουλήσω, δεν πάει άλλο!
Σκέφτηκα να το χαρίσω τελείως , αλλά σε μερικούς φίλους-γνωστούς που το είπα, μόνο που δεν ...παραξηγήθηκαν ! ''Ψάχνεις για ....κες ; '' μου είπαν, και νομίζω ότι έχουν δίκαιο.Σκέφτηκα να το κάνω με υγραέριο, αλλά δεν κάνω τόσα χιλιόμετρα ώστε να βγάλω το κόστοςς, πέρα από το ότι τα πάγια 1600 ευρώ ετησίως δεν ελαττώνονται με αυτόν τον τρόπο αλλά και το κόστος συντήρησης σε αυξημένη χρήση είναι πολύ μεγάλο .Συμπέρασμα-Ερώτηση :
-
Το πουλάω όσο όσο(γύρω στα 1500 - 2000 μου είπαν σε αντιπροσωπείες στη Χαλκίδα που ρώτησα) ;
-
-
Μήπως κάποιες αντιπροσωπείες HONDA ή εξαγωγικές τα παίρνουν σε κάπως καλύτερη τιμή(έστω ένα τριάρι..), ώστε να προσθέσω τα υπόλοιπα και να βρω κάποιο μεταχειρισμένο 1500 - 1600 -ρι με πετρέλαιο ;
Δεν είχα εγλωβιστεί στο χρηματιστήριο τις καλές εποχές και εγκλωβίστηκα τώρα από τα κυβικά !
Εδώ που τα λέμε , δεν είναι εύκολο να δώσεις ένα αυτοκίνητο όπως το CRV φυλλαγμένο σε πυλλωτή, που δεν το είδε ήλιος παρά μόνο στο ταξίδι, που γυαλίζουν τα πλαστικά του πιο πολύ από καινούριο,άθικτο και καλομεταχειροσμένο , μόνο και μόνο επειδή ζούμε σε μια χώρα που το κράτος εγκληματούσε και εγκληματεί κατά του λαού αυτού !Θα εκτιμούσα απεριόριστα για κάθε παραπομπή ανάλογης συζήτησης ή πληροφορία ή άποψη.
Μπάμπης
-
-
-
-
-
Μπάμπης
-
-
Aφού έχεις πυλωτή παρέδωσε πινακίδες.Με 2000€ δεν νομίζω να σωθείς αν το πουλήσεις.
-
Προσπάθησε να αποφύγεις τις αντιπροσωπείες. Αν σου είπαν 2000 τότε σε ιδιώτη μπορείς να το δώσεις 2500-3000. Προσπάθησε να το 'σκοτώσεις' αλλά στην τελική και τα 2000 δεν είναι άσχημα. Το να παραδώσεις πινακίδες είναι μια καλή λύση αλλά στο μακρινό μέλλον τί θα κερδίσεις? Δεν υπάρχει περίπτωση να φτιάξουν τα πράγματα. Εκτός και αν μείνει το αμάξι κειμήλιο στα εγγόνια σου.
-
Παρεδωσε πινακιδες, μη σκοτωνεις κατι που εδωσες 33.000 για να το παρεις για την Αντωνελλα και στη σκατοπαρεα της, ειδικα αν το εχεις σε τοσο καλη κατασταση.
Την αλλη χρονια θα βαλουν και αλλες πινακιδες στο κωλι τους, μεχρι να καταλαβουν πλεον οτι δεν παει αλλο. Αυτοι χανουν πιο πολυ απο εσενα. Καιρος να καταλαβουν αυτα τα (ντυμμενα) ζωα οτι τα τελη πρεπει να πανε με τη χρονολογια και οχι με τα κυβικα. Και αν αλλαξουν τη φορολογια του αυτοκινητου με βαση την αξια λιανικης οπως ακουγεται, ετσι θα πρεπει να προσαρμοσουν και τα τελη.
Βεβαια μιλαμε παντα για μπασταρδους ελληνες κοτσαμπασηδες, ε...πολιτικους. Δεν εχει μεινει ομως αλλο ξυγγι στις μυγες ΖΩΑ._ -
Ρε αρχοντα, με τα λεφτα που θα δωσεις για να παρεις αλλο αυτοκινητο, δεν σε φτανουν για να πληρωσεις τα παγια εξοδα του υπαρχοντος, για 1 εως 3 χρονια ακομα..?
-
Καταθεσε πινακιδες, δεν εχεις να χασεις τιποτα περισσοτερο,
δωσε 2000 και παρε κατι να κανεις προσωρινα την δουλεια σου,
ειναι αδυνατον να μην αλλαξουν καποια πραγματα. -
Αν δεν μπορέσεις να το διώξεις προς εξωτερικό μεριά με ένα ικανοποιητικό αντίτιμο, καταθέτεις πινακίδες και τελείωσε η ιστορία. Προς θεού, δεν στέλνουμε στο διαλυτήριο (= απόσυρση) ένα τόσο καλό και σχετικά νέο αυτοκίνητο. 1000 φορές να το κοιτάς...
-
αφού είναι του 2003 απο του χρονου δεν θα εχει εκτακτη εισφορα
-
Φιλε μου ειμαστε αρκετοι εγκλωβισμενοι στην ιδια κατασταση με σένα ,το μόνο που μπορουμε να κανουμε ,όπως σωστα ειπαν οι φίλοι πιο πάνω,ειναι να παραδωσουμε τις πινακίδες μαζικα μηπως συγκινηθουν οι ιθυνοντες και αλλάξουν ριζικά το τρόπο φορολόγησης ( που δεν το νομιζω ,αλλά ... παντα ελπίζω..)
Αλλη λύση οπως και συ διαπιστωσες δεν υπάρχει και προς Θεού μην σκοτωσεις ενα καλό τζιπ με 2Κ...,προς Θεού..και όπως ειπε ο Διας πιο πάνω θα τοχω να το καμαρώνω και θα το ανοιγω να βλέπω dvd μέσα και να πίνω ποτακι στα δερμάτινα... -
ρε παιδια ο ανθρωπος ειπε οτι εχει οικογενεια και θα χρειαστει 1600cc μεταχειρισμενο. οχι χρεπι...!! θα βαλει παιδι μεσα... ενα 5χιλιαρο δεν θα χρειαστει (+ 2000 που θα παρει)? με τα εξοδα που αναφερει παραπανω (περιπου € 1700 το χρονο) μπορει να το κρατησει 3 χρονια ακομα.. ασε που δεν ξερεις τι θα σου βγαλει το μτχσμενο και μπορει να πληρωσεις παραπανω... γνωμη μου ειναι κρατα το.
-
Ο χρήστης pipitopapaki έγραψε:
με τα εξοδα που αναφερει παραπανω (περιπου € 1700 το χρονο) μπορει να το κρατησει 3 χρονια ακομα..δεν ειναι 1700 ευρώ. καταρχάς στα 1700 ευρώ παγια εχει 'μπει' κ ασφάλεια. Ασφαλεια ομως θα θελει κ το 1400-1600 (αντε κανα 50αρι φθηνότερη). Ενώ από του χρόνου δεν θα πληρώνει εκτακτη εισφορά (μοντέλο 2003). αρα η διαφορά θα είναι κανα 350αρι το χρόνο.
Και με τα λίγα χιλιόμετρα που λεει ο φίλος πως κανει, αρα δεν τα πολυσκαει στις βενζίνες, νομίζω δεν αξίζει να κάνει τίποτα αλλο παρα να το κρατήσει -
Κράτα το βέβαια, αφού από του χρόνου δεν θα πληρώνεις την 'εκτακτη' εισφορά. Επίσης, η τιμή της βενζίνας θα είναι καθοδική έως πολύ καθοδική το επόμενο διάστημα. Τόσα λεφτά έδωσες, δεν χρειάζεται να τα πετάξεις έτσι.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
με τα εξοδα που αναφερει παραπανω (περιπου € 1700 το χρονο) μπορει να το κρατησει 3 χρονια ακομα..
δεν ειναι 1700 ευρώ. καταρχάς στα 1700 ευρώ παγια εχει 'μπει' κ ασφάλεια. Ασφαλεια ομως θα θελει κ το 1400-1600 (αντε κανα 50αρι φθηνότερη). Ενώ από του χρόνου δεν θα πληρώνει εκτακτη εισφορά (μοντέλο 2003). αρα η διαφορά θα είναι κανα 350αρι το χρόνο.
Και με τα λίγα χιλιόμετρα που λεει ο φίλος πως κανει, αρα δεν τα πολυσκαει στις βενζίνες, νομίζω δεν αξίζει να κάνει τίποτα αλλο παρα να το κρατήσει+1 Αν δεν την παλεύεις με την έκτατκη εισφορά, παρέδωσε πινακίδες για ένα χρόνο. Κατά τα άλλα αλλάζοντάς το θα πάρεις υποδεέστερο όχημα με κέρδος 500-800 ευρώ το χρόνο. Αν σκεφτείς ότι θα δώσεις και κάτι ακόμα για να πάρεις το πιο οικονομικό δεν αξίζει! Κράτα το ωραιότατο αυτοκίνητό σου.
Μόνο αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα και στα τρώει σε βενζίνες αξίζει να σκεφτείς αντικατάσταση. -
ΚΡΑΤΑ ΤΟ...
μεχρι τελος του ετους τουλαχιστον αφου τα τελη τα εχεις πληρωσει ηδη. Λενε οτι κατι θα αλλαξει σε εισφορες και ισως τελη στα 2λιτρα+(αναλογα με τιμη λιανικης μειον παλαιοτητα)....απο του χρονου, και τα τεκμηρια σου θα ειναι λιγωτερα λογω 10-ετιας. Θα σου στοιχιζει κανα 350-αρι παραπανω απο ενα 1600αρι. Με τα εξτρα λεφτα που θα δωσεις για μεταχ 1600-αρι καλο, (4-5000 + το δικο σου), προπληρωνεις τελη για 15 χρονια.Εκτος αν το βαρεθηκες, εχει προβλημα το αμαξι, αλλαξε το στυλ τησ ζωης σου (εκδρομες κομμενες) και σε χαλαει λιγο καταναλωση λογω πολλων χλμ...αλλα και την ασφαλεια-ανεση-χωρους που το πας..?
δες το παραδειγμα παρακατω- που ειναι πραγματικο...(ιδιο με περιπτωση σου)
*Φορεστερ φιλου, 2λιτρο, οχι τουρμπο, του 2003 με 75,000 χλμ αριστο (το ηξερα το αμαξι) πουληθηκε-κοστολογηθηκε περυσι τον Απριλιο, στα 3,000 ΜΕ ανταλλαγη μονο, (δεν τα πηρε στο χερι τα λεφτα ) για ενα kainoyrgio 1400αρι C3 και εδωσε και 8000 απο την τσεπη του. Κατα τη γνωμη μου εκανε λαθος....**εχει ενα υποδεεστερο αυτοκινητο *και γλυτωσε μεχρι στιγμης, κανα 400αρι ευρω απο τελη (μεσα σε ενα χρονο)....οποτε ειναι στο μειον 7600. Θεμα τεκμηριου δεν ειχε λογω 10ετιας του φορεστερ, ισα ισα το 1400 αρι εχει το ιδιο τεκμηριο περιπου, λογω καινουργιλας.
Ποτε θα αποσβεσει τα 8000 που εδωσε?...σε καμμια 20αρια χρονια υπολογιζει, καλα να ειμαστε, και αν κινειται, το C3 τοτε.
-
Τάσο, υπάρχει βέβαια και χαοτική διαφορά στην κατανάλωση ανάμεσα στα δύο αμάξια, οπότε δε θα κάνει απόσβεση σε 20 χρόνια. Υπάρχει και το ζήτημα ότι έδωσε ένα αμάξι 9ετίας (που όσο άριστο και να είναι, όλο και κάτι θα ζητήσει, έστω και σε φυσιολογικά αναλώσιμα) και πήρε καινούριο.
Παραμένει βέβαια κι η χαοτική διαφορά μεταξύ ενός C3 και ενός Forester.Προς τον φίλο με το CRV, προτείνω να το κρατήσει και να κάνει το σταυρό του. Μια ερώτηση: δεύτερο όχημα παίζει στην οικογένεια;
-
Τι απαξιωση!!Απο 33.000 ουτε 3.000!!!
Πιστευω σε ενα καλυτερο 2014!Ειμαι αισιοδοξος οτι και το δικο μου 2λιτρακι θα ξανακυκλοφορησει!!
Δε θελω γελια!
-
Η ερώτηση είναι άκαιρη. Τέτοιες σκέψεις κάνουμε Νοέμβρη-Δεκέμβρη ΠΡΙΝ πληρώσουμε τα νέα τέλη κυκλοφορίας. Τώρα μπορείς να το χαρείς για μισό χρόνο ακόμα, και μετά (που θα αλλάξει - ξανά - η νομοθεσία) επανεξετάζεις τα δεδομένα...
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
ΚΡΑΤΑ ΤΟ...*Φορεστερ φιλου, 2λιτρο, οχι τουρμπο, του 2003 με 75,000 χλμ αριστο (το ηξερα το αμαξι) πουληθηκε-κοστολογηθηκε περυσι τον Απριλιο, στα 3,000 ΜΕ ανταλλαγη μονο, (δεν τα πηρε στο χερι τα λεφτα ) για ενα kainoyrgio 1400αρι C3 και εδωσε και 8000 απο την τσεπη του. Κατα τη γνωμη μου εκανε λαθος....**εχει ενα υποδεεστερο αυτοκινητο *και γλυτωσε μεχρι στιγμης, κανα 400αρι ευρω απο τελη (μεσα σε ενα χρονο)....οποτε ειναι στο μειον 7600. Θεμα τεκμηριου δεν ειχε λογω 10ετιας του φορεστερ, ισα ισα το 1400 αρι εχει το ιδιο τεκμηριο περιπου, λογω καινουργιλας.
Ποτε θα αποσβεσει τα 8000 που εδωσε?...σε καμμια 20αρια χρονια υπολογιζει, καλα να ειμαστε, και αν κινειται, το C3 τοτε.
+1, Κάπως ετσι τα υπολόγισα και γω και δεν πηγα σε ανταλλαγή ...
Τι το κάνατε το δίλιτρο ;