Αγαπητοί φίλοι, χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη !
Σίγουρα θα έχετε συζητήσει το θέμα πολλές φορές, αλλά δεν ξέρω πώς να ψάξω τα σχετικά εδάφια.
Λοιπόν, έχω ένα HONDA CRV του 2003. Άλλες εποχές όταν το πήρα, είχα και νεογέννητο , καρότσια πράγματα κλπ-τα ξέρετε- καλοκαίρι για ένα μήνα στη Λίμνη Πλαστήρα στο χωριό μου μέσα σε χωματόδρομους , τέλος πάντων ,έδωσα το ωραιότατο Daihatsu Terios γιατί δε χωρούσαμε πια και πήρα το CRV καινούριο , 33 000 ευρώ για την ιστορία .
Σήμερα :670 ευρώ τέλη και 400 ευρώ ασφάλεια και 500 περίπου ο φόρος πολυτελείας !Είναι φανερό ότι είναι πολύτέλεια να σκέφτομαι ότι έχω τέτοιο αυτοκίνητο, τη στιγμή που θέλω σχεδόν δύο μισθούς για να το κοιτάζω και μάλλον πάμε για χειρότερα.
Είχα ακούσει ότι κάποιοι έκαναν αλλαγές στον κυβισμό, αλλά δεν κατέχω τέτοια ζητήματα, οπότε δεν έκανα τίποτα.ΠΡΕΠΕΙ να το πουλήσω, δεν πάει άλλο!
Σκέφτηκα να το χαρίσω τελείως , αλλά σε μερικούς φίλους-γνωστούς που το είπα, μόνο που δεν ...παραξηγήθηκαν ! ''Ψάχνεις για ....κες ; '' μου είπαν, και νομίζω ότι έχουν δίκαιο.Σκέφτηκα να το κάνω με υγραέριο, αλλά δεν κάνω τόσα χιλιόμετρα ώστε να βγάλω το κόστοςς, πέρα από το ότι τα πάγια 1600 ευρώ ετησίως δεν ελαττώνονται με αυτόν τον τρόπο αλλά και το κόστος συντήρησης σε αυξημένη χρήση είναι πολύ μεγάλο .
Συμπέρασμα-Ερώτηση :
-
Το πουλάω όσο όσο(γύρω στα 1500 - 2000 μου είπαν σε αντιπροσωπείες στη Χαλκίδα που ρώτησα) ;
-
Το δίνω για απόσυρση και γλυτώνω για πάντα ; Πώς και που γίνεται αυτό ;
-
Μήπως κάποιες αντιπροσωπείες HONDA ή εξαγωγικές τα παίρνουν σε κάπως καλύτερη τιμή(έστω ένα τριάρι..), ώστε να προσθέσω τα υπόλοιπα και να βρω κάποιο μεταχειρισμένο 1500 - 1600 -ρι με πετρέλαιο ;
Δεν είχα εγλωβιστεί στο χρηματιστήριο τις καλές εποχές και εγκλωβίστηκα τώρα από τα κυβικά !
Εδώ που τα λέμε , δεν είναι εύκολο να δώσεις ένα αυτοκίνητο όπως το CRV φυλλαγμένο σε πυλλωτή, που δεν το είδε ήλιος παρά μόνο στο ταξίδι, που γυαλίζουν τα πλαστικά του πιο πολύ από καινούριο,άθικτο και καλομεταχειροσμένο , μόνο και μόνο επειδή ζούμε σε μια χώρα που το κράτος εγκληματούσε και εγκληματεί κατά του λαού αυτού !
Θα εκτιμούσα απεριόριστα για κάθε παραπομπή ανάλογης συζήτησης ή πληροφορία ή άποψη.
Μπάμπης