-
ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ερώτησις: Στην περιοχή που τώρα καλλλιεργείται η φράουλα, θα μπορούσε να σταθεί κάτι άλλο, με επιτυχία;
Γιατί να καλλιεργηθεί κάτι άλλο; Το πρόβλημα είναι ο τύπος της καλλιέργειας;
Στην προκειμένη περίπτωση εμένα με απασχολεί ΚΑΙ το να μην εξαθλιώνονται οι μετανάστες, ΚΑΙ το να έχουμε ανταγωνιστική γεωργία.
Απ' όσα λοιπόν έχουν ειπωθεί, εγώ αντιλαμβάνομαι ότι ανταγωνιστική φράουλα χωρίς χαμηλά μεροκάματα δεν μπορούμε να έχουμε. Συνεπώς είτε με κάποιο τρόπο θα επιδοτήσουμε το μεροκάματο, είτε θα πρέπει οι αγρότες να στραφούν σε άλλη καλλιέργεια.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
νεοφιλελε της κωλάρας.
Επειδη λοιπόν αύριο μπορεί να πάθεις καρκίνο κι εγώ δεν έχω καμία διάθεση να σε περιθάλψω απ τις ασφάλειες που πληρώνω κι εσύ δεν πληρώνεις, ξανασκέψου πόσο μπούρδα είναι αυτά που γράφεις και ξαναπόσταρε σε καμιαν ώραΚανείς δεν θα σε αναγκάσει να με περιθάλψεις. Σου έχω νέα : Υπάρχουν καλοί Σαμαρείτες που διαθέτουν χρήματα εθελοντικά για την περίθαλψη ανθρώπων που δεν έχουν. Το ξέρω , απίστευτο.
-
Το να φτάνουμε να βασιζόμαστε σε εθελοντισμό και φιλανθρωπίες, για την εξάλειψη φαινομένων εξαθλίωσης και για την 'απρόσκοπτη' λειτουργία της κοινωνίας, είναι ό,τι χειρότερο, φίλτατε Σιπικέι.
-
Τον παν ειναι να μετατρεψουμε την εργασια σε εθελοντισμο και φιλανρωπια εν Χριστω αδερφε Σινανάι...
-
Η αλήθεια είναι οτι με αυτά που γράφεις μπαίνω κι εγώ στον πειρασμό να δώσω μια εισφορά στους καλούς σαμαρίτες μη χάσουμε τέτοιο κελεπούρι
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Ερώτησις: Στην περιοχή που τώρα καλλλιεργείται η φράουλα, θα μπορούσε να σταθεί κάτι άλλο, με επιτυχία;
Στην προκειμένη περίπτωση εμένα με απασχολεί ΚΑΙ το να μην εξαθλιώνονται οι μετανάστες, ΚΑΙ το να έχουμε ανταγωνιστική γεωργία.
Απ' όσα λοιπόν έχουν ειπωθεί, εγώ αντιλαμβάνομαι ότι ανταγωνιστική φράουλα χωρίς χαμηλά μεροκάματα δεν μπορούμε να έχουμε. Συνεπώς είτε με κάποιο τρόπο θα επιδοτήσουμε το μεροκάματο, είτε θα πρέπει οι αγρότες να στραφούν σε άλλη καλλιέργεια.
Aν μπορούν οι Ολλανδοί, οι Ιρλανδοί, οι Μεγαλοβρετανοί, οι Γάλλοι και πολλοί άλλοι να είναι ανταγωνιστικοί στην φράουλα, και μάλιστα με πιο εύγεστο και ποιοτικο τελικό φρούτο, δεν βλέπω γιατί τα τζιμάνια στην Μανωλάδα δεν μπορούν.
-
Εδώ έχει μερικά πολύ ενδιαφέροντα και σχετικά επίκαιρα οικονομοτεχνικά στοιχεία για την καλλιέργεια της φράουλας, και μάλιστα βασισμένα στην Ηλεία.
-
Στην περιοχή που τώρα καλλλιεργείται η φράουλα, θα μπορούσε να σταθεί κάτι άλλο, με επιτυχία;
Έχει ελιές, οπωροκηπευτικά, δημητριακά, καπνό, ντομάτες, καρπούζια, πεπόνια, αμπέλια και λίγη κτηνοτροφία απ' ότι ξέρω. Ημιθανή πράγματα δηλαδή όλα τους.
Στη Βάρδα έχει και αυτοφυές χασίσι. -
Ο χρήστης CPK έγραψε:
Μα οι άνεργοι ανασφάλιστοι σίγουρα δεν μπορούν να πληρώσουν. Όσοι εργάζονται μπορούν όμως και θα το κάνουν. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν δουλειές να πληρώσουν όχι ότι δεν έχουν ασφάλεια.Κανένας γιατρός δεν θα πετάξει στον δρόμο έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη, ακόμα και να μην έχει λεφτά ή ασφάλεια. 'Εκμετάλλευση' του γιατρού θα πουν κάποιοι.
Και οι γιατροί μια δουλειά κάνουν οπως και ολοι οι άλλοι και πρέπει να πληρωθούν. (μην πεταχτεί κανας έξυπνος και μιλήσει για λειτούργημα θα ακούσει για τη μάνα του** προειδοποίησα**.) Το πόσο θα μπορούσε να κανονιστεί με συμφωνία κανένα πρόβλημα (ακόμα και τζάμπα).
Απο εκεί και πέρα απο τι στιγμή που θα χρησιμοποιήσεις ως ανασφάλιστος υποδομές που άλλος πληρώνει και δεν πάς κάπου που να πληρώνεις απο την τσέπη σου λές απλά μαλακίες.
-
Δεξιός ενάντια δεξιού. Very so interesting!!!
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Σε ένα θέμα συμφωνώ με τον Ηλία. Ότι τώρα οι περισσότεροι από εμάς που κρίνουμε θυμηθήκαμε τη Μανωλάδα. Γιατί μέχρι πριν από λίγο καιρό που τα Αλβανά πυροβόλησαν τα Πακιστανά κανείς μα κανείς δεν ασχολείτο. (Μα κανείς! Μα κανείς! Μα κανείς!). Το θέμα τότε ήταν το Indymedia.
Προφανώς λες μαλακίες, το θέμα είναι γνωστό απ το 2008, έχει επανηλειμμένα έρθει στο προσκήνιο απ αυτούς που βγάζεις καντήλες όταν τους πιάνεις στο στόμα σου κάθε δεύτερο ποστ (ναι, και στο ιντυμίντια ειχε ανέβει), αλλά τα αυτάκια σας δεν ιδρώνανε.
Τότε παίζαν το ρόλο του ανθέλληνα που δεν άφηνε τους μετανάστες οικειωθελώς να προσφέρουν στον τόπο.Προφανώς και δεν λέω μαλακίες (μόνον). Γνωρίζω ότι το 2008 είχε κατέβει και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή για διαμαρτυρία έναντι (σικ) των συνθηκών διαβίωσης (σικ) των λαθρο-μεταναστών.
Αυτό δεν αναιρεί καθόλου όμως το γεγονός ότι όλον αυτό τον καιρό που οι συγκεκριμένοι Εργάτες ήταν απλήρωτοι κανενός το αυτί δεν ίδρωνε. Τα πράγματα άρχισαν να έχουν ενδιαφέρον όταν άρχισαν οι πιστολιές και προέκυψαν κατ' αρχήν υποψία ότι τους Πακιστανούς τους πυροβόλησαν άτομα της Χ.Α. Μετά όταν απεδείχθη ότι το 'έγκλημα' το διέπραξαν τα Αλβανά η Χ.Α. μπήκε στο ψυγείο (για την ώρα) και ξεκίνησε ο νυν υπέρ πάντων αγών για τον οικονομικό αποκλεισμό μίας ολόκληρης περιοχής. Γιατί άραγε;
-
Γιατί ψηφίζει τζαβάρα?
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Aν μπορούν οι Ολλανδοί, οι Ιρλανδοί, οι Μεγαλοβρετανοί, οι Γάλλοι και πολλοί άλλοι να είναι ανταγωνιστικοί στην φράουλα, και μάλιστα με πιο εύγεστο και ποιοτικο τελικό φρούτο, δεν βλέπω γιατί τα τζιμάνια στην Μανωλάδα δεν μπορούν.
εεπ, και οι ολλανδοί ανασφάλιστους πολωνούς χρησιμοποιούν.
Είχε γίνει μεγάλος ντόρος, δεν ξέρω τί γίνεται τώρα. -
Ο χρήστης CPK έγραψε:
....
Διακρίνω μία ζήλια στους ιδιοκτήτες πισινών και στους κατοίκους της Γλυφάδας και των ΒΠ; Ταξικό μίσος much; Υποθέτω και όποιος έχει πιο ακριβό αυτοκίνητο από εσένα είναι λαμόγιο και διεφθαρμένος;
Φυσικά και υπάρχουν πρόθυμοι άνθρωποι να δουλέψουν ανασφάλιστοι και έχω υπάρξει ένας από αυτούς. Η εναλλακτική θα ήταν να έμενα άνεργος. Το έκανα οικειοθελώς και κανείς δεν με ανάγκασε.Η 'εκμετάλλευση' είναι μία λέξη καραμέλα που την ακούω συχνά και δεν σημαίνει τίποτα στην ουσία. Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι ελεύθεροι να συνάπτουν συμφωνίες που κρίνουν ότι τους συμφέρουν χωρίς κρατικές παρεμβάσεις και αυταρχικούς νόμους (και χωρίς τις προσλήψεις άλλων δημόσιων υπαλλήλων και καλά 'ελεγκτών'). Δεν υπάρχει κανένα θύμα στην υπόθεση της μαύρης εργασίας (victimless crime που λέμε και στην Καλαμπάκα), υπάρχουν μόνο άνθρωποι που συνεργάζονται οικειοθελώς με άλλους ανθρώπους. Αν εσύ θεωρείς 'ένα κομμάτι ψωμί' τον μισθό τους, αυτοί ίσως έχουν διαφορετική άποψη.Η εναλλακτική θα ήταν να έμεναν άνεργοι αφού θα έπρεπε να παίρνουν ένα μισθό 'αξιοπρέπη', δηλαδή που εσύ εγκρίνεις , αλλά που ο εργοδότης τους δεν θα τους έδινε γιατί δεν θα έβγαινε οικονομικά.
-
Καμία απολύτως ζήλια. Την υποκρισία αυτού που εκμεταλλεύεται την εργασία των άλλων αλλά σοκάρεται με την εκμετάλλευση της εργασίας από άλλους σημειώνω.
-
Σε ότι αφορά το κομμάτι της Ελεύθερης διαπραγμάτευσης μισθών και αμοιβών θα με βρεις σύμφωνο. Αλλά εδώ δεν μιλάμε για κάτι τέτοιο. Κανείς δεν επιτρέπεται να εργάζεται ανασφάλιστος. Γιατί αν σου συμβεί κάτι την ώρα που εργάζεσαι τότε ένας ολόκληρος μηχανισμός θα πρέπει να τρέξει για να σε περιθάλψει ώστε να μην πεθάνεις. Κανείς δεν μπορεί να εργάζεται χωρίς αυτό να είναι γνωστό στις αρχές ώστε να καταβάλλονται οι σχετικοί φόροι. Γιατί χωρίς αυτό ο συγκεκριμένος εργοδότης αποκτά σχετικό αθέμιτο πλεονέκτημα που νοθεύει τον ανταγωνισμό και το κόστος διατήρησης ενός περιβάλλοντος που θα επιτρέπει την παροχή των Δημόσιων υπηρεσιών που όλοι μας έχουμε ανάγκη για να εργαστούμε απερίσπαστοι δεν θα μπορούσε να καλυφθεί.
-
-
Ο χρήστης CPK έγραψε:
Διακρίνω μία ζήλια στους ιδιοκτήτες πισινών και στους κατοίκους της Γλυφάδας και των ΒΠ; Ταξικό μίσος much; Υποθέτω και όποιος έχει πιο ακριβό αυτοκίνητο από εσένα είναι λαμόγιο και διεφθαρμένος;
Φυσικά και υπάρχουν πρόθυμοι άνθρωποι να δουλέψουν ανασφάλιστοι και έχω υπάρξει ένας από αυτούς. Η εναλλακτική θα ήταν να έμενα άνεργος. Το έκανα οικειοθελώς και κανείς δεν με ανάγκασε.Η 'εκμετάλλευση' είναι μία λέξη καραμέλα που την ακούω συχνά και δεν σημαίνει τίποτα στην ουσία. Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι ελεύθεροι να συνάπτουν συμφωνίες που κρίνουν ότι τους συμφέρουν χωρίς κρατικές παρεμβάσεις και αυταρχικούς νόμους (και χωρίς τις προσλήψεις άλλων δημόσιων υπαλλήλων και καλά 'ελεγκτών'). Δεν υπάρχει κανένα θύμα στην υπόθεση της μαύρης εργασίας (victimless crime που λέμε και στην Καλαμπάκα), υπάρχουν μόνο άνθρωποι που συνεργάζονται οικειοθελώς με άλλους ανθρώπους. Αν εσύ θεωρείς 'ένα κομμάτι ψωμί' τον μισθό τους, αυτοί ίσως έχουν διαφορετική άποψη.Η εναλλακτική θα ήταν να έμεναν άνεργοι αφού θα έπρεπε να παίρνουν ένα μισθό 'αξιοπρέπη', δηλαδή που εσύ εγκρίνεις , αλλά που ο εργοδότης τους δεν θα τους έδινε γιατί δεν θα έβγαινε οικονομικά.
Ξέρεις ποιο είναι το κακό; Ότι **δεν **αστειεύεσαι και τα εννοείς αυτά που λες.
Άκου 'δεν υπάρχει θύμα' .
Και γιατί λέγεται μαύρη; -
Μια κακη ορολογια του πρωιμου καπιταλισμου που θα διορθωθει αμα τη πληρη επιβολη του νεοφιλελευθερισμου. Ειπαμε η αγορα αυτορυθμιζεται και καταργει τα κακως κειμενα. Υπαρχει δαρβινικη εξελιξη στην αγορα.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Το να φτάνουμε να βασιζόμαστε σε εθελοντισμό και φιλανθρωπίες, για την εξάλειψη φαινομένων εξαθλίωσης και για την 'απρόσκοπτη' λειτουργία της κοινωνίας, είναι ό,τι χειρότερο, φίλτατε Σιπικέι.Οπότε πρέπει να επιβάλλουμε δια της βίας τις φιλανθρωπίες; Αυτό προτείνεις; Αν εγώ θέλω να βοηθήσω έναν συνανθρωπό μου προτιμώ να το κάνω εγώ μόνος μου, και όχι να βάλω μεσάζοντες που ενδεχομένως θα βάλουν και κάποια χρήματα στην τσέπη τους.
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος εδώ που να έχει επαφή με το δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά το πανηγύρι που γίνεται με την υπερσυνταγογράφηση τόσα χρόνια είναι ενδεικτικό της κατάστασης.
Και αυτό (ο σοσιαλισμός δηλαδή) έφερε τα φαινόμενα εξαθλίωσης. Αν προσέξεις στα νέα θα δεις πολλές εθελοντικές πράξεις από μη κρατικούς φορείς. Ξαναλέω, η αλληλεγγύη είναι καταπληκτικό πράγμα, αλλά δεν πρέπει να επιβάλλεται δια της βίας, γιατί ούτε σωστά γίνεται, ούτε είναι πραγματική αλληλεγγύη όταν επιβάλλεται.Λέγεται μαύρη γιατί το κράτος δεν την εγκρίνει και θέλει να την απαγορεύσει δια της βίας παρά την συγκατάβαση εργαζόμενου και εργοδότη.
Ξαναλέω ότι έχω δουλέψει σε μαύρο καθεστώς Και κάποιες φορές χωρίς καμία αμοιβή . Ήταν από τα καλύτερα πράγματα που έχω κάνει στην αρχή της σταδιοδρομίας μου, με βοήθησε πάρα πολύ.
Αν περίμενα να περάσω τα 15 κύματα γραφειοκρατίας για να μπορέσω επιτέλους να πληρώ τις προϋποθέσεις του κράτους θα ήμουν για 2 χρόνια άνεργος - γιατί τόσο καιρό διήρκεσε η ιστορία αυτή. Έχεις κάποια καλύτερη εναλλακτική;Δεν ξέρω αν αυτά που σας λέω είναι 'φιλελεύθερα' , εγώ πάντως επέζησα της μαύρης εργασίας και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την εμπειρία μου. Θα το ξανάκανα σίγουρα.
Ναι δουλειά κάνουν και πρέπει να πληρωθούν - αν το θέλουν. Λειτούργημα από πού και ως πού; Σώζουν ζωές; M ' αρέσει που έχεις επιβάλει αστυνομία σκέψης σε τυχόν διαφωνούντες. Ίσως να μην το πιστέψεις αλλά και οι γιατροί δουλεύουν εθελοντικά κάποιες φορές (βλέπε γιατροί του κόσμου π.χ.). 'Οπως όλοι , έχουν το δικαίωμα να δουλέψουν εθελοντικά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Και το κάνουν. Ξέρω πάρα πολλά παραδείγματα από γιατρούς αλλά και άλλους επαγγελματίες που θα δώσουν από το χρόνο τους για να βοηθήσουν κόσμο που τους χρειάζεται.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Φταίει και το ότι η φράουλα είναι labour intensive.
Μα οι άνεργοι ανασφάλιστοι σίγουρα δεν μπορούν να πληρώσουν. Όσοι εργάζονται μπορούν όμως και θα το κάνουν. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν δουλειές να πληρώσουν όχι ότι δεν έχουν ασφάλεια.
Κανένας γιατρός δεν θα πετάξει στον δρόμο έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη, ακόμα και να μην έχει λεφτά ή ασφάλεια. 'Εκμετάλλευση' του γιατρού θα πουν κάποιοι.
Ντριφτερ, μη σκας ιδιαίτερα, σκέψου ότι ο 'νέος φίλος' εξέλαβε τον ΧρηστοςΔήμου για αριστερό!!!
- του την είπε ο Τζή.μαρος από αριστερά...
Οπότε πρέπει να επιβάλλουμε δια της βίας τις φιλανθρωπίες; Αυτό προτείνεις; Αν εγώ θέλω να βοηθήσω έναν συνανθρωπό μου προτιμώ να το κάνω εγώ μόνος μου, και όχι να βάλω μεσάζοντες που ενδεχομένως θα βάλουν και κάποια χρήματα στην τσέπη τους.
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος εδώ που να έχει επαφή με το δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά το πανηγύρι που γίνεται με την υπερσυνταγογράφηση τόσα χρόνια είναι ενδεικτικό της κατάστασης.
Και αυτό (ο σοσιαλισμός δηλαδή) έφερε τα φαινόμενα εξαθλίωσης. Αν προσέξεις στα νέα θα δεις πολλές εθελοντικές πράξεις από μη κρατικούς φορείς. Ξαναλέω, η αλληλεγγύη είναι καταπληκτικό πράγμα, αλλά δεν πρέπει να επιβάλλεται δια της βίας, γιατί ούτε σωστά γίνεται, ούτε είναι πραγματική αλληλεγγύη όταν επιβάλλεται.Λέγεται μαύρη γιατί το κράτος δεν την εγκρίνει και θέλει να την απαγορεύσει δια της βίας παρά την συγκατάβαση εργαζόμενου και εργοδότη.
Ξαναλέω ότι έχω δουλέψει σε μαύρο καθεστώς Και κάποιες φορές χωρίς καμία αμοιβή . Ήταν από τα καλύτερα πράγματα που έχω κάνει στην αρχή της σταδιοδρομίας μου, με βοήθησε πάρα πολύ.
Αν περίμενα να περάσω τα 15 κύματα γραφειοκρατίας για να μπορέσω επιτέλους να πληρώ τις προϋποθέσεις του κράτους θα ήμουν για 2 χρόνια άνεργος - γιατί τόσο καιρό διήρκεσε η ιστορία αυτή. Αν δεν το είχα κάνει αυτό θα ήμουν άνεργος. Έχεις κάποια καλύτερη εναλλακτική;Δεν ξέρω αν αυτά που σας λέω είναι 'φιλελεύθερα' , εγώ πάντως επέζησα της μαύρης εργασίας και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την εμπειρία μου. Θα το ξανάκανα σίγουρα.
Ναι δουλειά κάνουν και πρέπει να πληρωθούν - αν το θέλουν. Λειτούργημα από πού και ως πού; Σώζουν ζωές; M ' αρέσει που έχεις επιβάλει αστυνομία σκέψης σε τυχόν διαφωνούντες. Ίσως να μην το πιστέψεις αλλά και οι γιατροί δουλεύουν εθελοντικά κάποιες φορές (βλέπε γιατροί του κόσμου π.χ.). 'Οπως όλοι , έχουν το δικαίωμα να δουλέψουν εθελοντικά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Και το κάνουν. Ξέρω πάρα πολλά παραδείγματα από γιατρούς αλλά και άλλους επαγγελματίες που θα δώσουν από το χρόνο τους για να βοηθήσουν κόσμο που τους χρειάζεται.
Εντάξει, τύφλα να 'χει και η Ayn Rand λέμε...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το πιάνω από εδώ, αν κ μάλλον έχετε πει πολλά που δεν έχω δει, γιατί διαφωνώ σε 2 σημεία:
- Το πρόβλημα δεν είναι τα μικρά ημερομίσθια, δεν είναι καθόλου μικρά, είναι η έλλειψη νόμιμων εργατών.
- Οι φράουλες της Μανωλάδας κέρδισαν την αγορά με την ποιότητά τους. Το ότι οι άλλες είναι πιο εύγευστες κ ποιοτικές, είναι λάθος.
-
Ζorz εκτός από emoticon που τα χειρίζεσαι καλά, μπορείς να μου απαντήσεις με λογικά επιχειρήματα;
Οι φράουλες της Μανωλάδας [Διάσπαση]