-
Η φράουλα έχει πολύ βιταμίνη C και είναι καλό να την τρώμε.
Επίσης, κάνουμε μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας και το βάζουμε πάνω στο παγωτό μας το καλοκαίρι. -
Νομίζω ότι όπως και 27 χρόνια πριν η ιστορία της Μανωλάδας είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να καταναλώσω το αγαπημένο μου φρούτο σε τιμές λογικές.
Πριν 27 χρόνια (για να μην ξεχνιόμαστε) το Τσερνομπίλ και η μαζική υστερία του Έλληνα (άδεια ράφια για τα γάλατα και καταχωρήσεις στις εφημερίδες 'δίνω βίντεο για μία κούτα βλάχας...') είχε οδηγήσει την τιμή πώλησης στις 50 δραχμές το κιλό (ήτοι ~15 λεπτά το κιλό). Το θυμάμαι ακόμα τόσο έντονα σε σχέση με τις τιμές των 200~400 δρχ. το κιλό (on season & off season) για το συγκεκριμένο φρούτο μία περίοδο που μία KISS έκανε 5 δραχμές και με ένα κιλό φράουλες αγόραζες μερικά λίτρα βενζίνης.
-
Ευτυχώς που είναι Πάσχα και έβαλαν σε προσφορά τα άλευρα. Έτσι θα σου έρθει φτηνά και το τηγάνισμα μιας και οι φράουλες που κυκλοφορούν την εποχή αυτή μόνο έτσι τρώγονται.
-
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
Ευτυχώς που είναι Πάσχα και έβαλαν σε προσφορά τα άλευρα. Έτσι θα σου έρθει φτηνά και το τηγάνισμα μιας και οι φράουλες που κυκλοφορούν την εποχή αυτή μόνο έτσι τρώγονται.Σε ένα θέμα συμφωνώ με τον Ηλία. Ότι τώρα οι περισσότεροι από εμάς που κρίνουμε θυμηθήκαμε τη Μανωλάδα. Γιατί μέχρι πριν από λίγο καιρό που τα Αλβανά πυροβόλησαν τα Πακιστανά κανείς μα κανείς δεν ασχολείτο. (Μα κανείς! Μα κανείς! Μα κανείς!). Το θέμα τότε ήταν το Indymedia.
Θεωρώ ότι σε μία εβδομάδα από τώρα όταν θα έχει προκύψει το επόμενο γεγονός η κουβέντα θα μετατοπιστεί εκεί και βέβαια οι αιματοβαμμένες φράουλες θα έχουν επιστρέψει στο τραπέζι μας.
Τώρα για το τηγάνισμα δεν πολυκατάλαβα τι εννοείς αλλά δεν μπορώ να πω ότι θα πρέπει να τα καταλαβαίνω όλα.
Απλά θα ήθελα να σημειώσω ότι το πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε εχθές, δεν λύνεται με Μποϋκοτάζ και δεν θα λυθεί με μποϋκοτάζ που θα κρατήσει μία season. Το πρόβλημα είτε θέλουμε είτε όχι έχει τις ρίζες του 20+ χρόνια πριν όταν κατέρρεε η ΕΣΣΔ. Και φυσικά δεν λύνεται σε μία χώρα που μερίδα του πληθυσμού της θεωρεί ότι οποιασδήποτε έλεγχος της μετανάστευσης είναι εκ του πονηρού. Όσο δεχόμαστε ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και πραγματικά θα εργαστούν μόνον για ένα κομμάτι ψωμί τόσο οι Καλλιεργητές της Μανωλάδας, οι Ιδιοκτήτες πισινών της Εκάλης και του Ψυχικού, οι Εργολάβοι της Γλυφάδας κ.λπ. θα βρίσκουν πρόθυμους ανθρώπους για να δουλέψουν ανασφάλιστοι. Και μετά βέβαια θα φταίνε μόνον αυτοί αλλά όχι οι άνθρωποι που τους επέτρεψαν με τις πράξεις τους να έχουν πρόσβαση σε φθηνό ανεδίκευτο προσωπικό. Η εκμετάλλευση θέλει τόσο τον εκμεταλλευτή όσο και αυτόν που είναι πρόθυμος να βρεθεί στη θέση του θύματος. Και εδώ ως σήμερα έβλεπα και βλέπω ακόμα το κράτος να κλείνει το μάτι πονηρά σε κάποιους που κερδίζουν δις € εις βάρος των μεταναστών με την Αριστερά να δίνει ιδεολογικό αποκούμπι σε όλη αυτήν την άθλια ιστορία. Γιατί άραγε;
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
όβλημα δεν δημιουργήθηκε εχθές, δεν λύνεται με Μποϋκοτάζ και δεν θα λυθεί με μποϋκοτάζ που θα κρατήσει μία season. Το πρόβλημα είτε θέλουμε είτε όχι έχει τις ρίζες του 20+ χρόνια πριν όταν κατέρρεε η ΕΣΣΔ. Και φυσικά δεν λύνεται σε μία χώρα που μερίδα του πληθυσμού της θεωρεί ότι οποιασδήποτε έλεγχος της μετανάστευσης είναι εκ του πονηρού. Όσο δεχόμαστε ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και πραγματικά θα εργαστούν μόνον για ένα κομμάτι ψωμί τόσο οι Καλλιεργητές της Μανωλάδας, οι Ιδιοκτήτες πισινών της Εκάλης και του Ψυχικού, οι Εργολάβοι της Γλυφάδας κ.λπ. θα βρίσκουν πρόθυμους ανθρώπους για να δουλέψουν ανασφάλιστοι. Και μετά βέβαια θα φταίνε μόνον αυτοί αλλά όχι οι άνθρωποι που τους επέτρεψαν με τις πράξεις τους να έχουν πρόσβαση σε φθηνό ανεδίκευτο προσωπικό. Η εκμετάλλευση θέλει τόσο τον εκμεταλλευτή όσο και αυτόν που είναι πρόθυμος να βρεθεί στη θέση του θύματος. Και εδώ ως σήμερα έβλεπα και βλέπω ακόμα το κράτος να κλείνει το μάτι πονηρά σε κάποιους που κερδίζουν δις € εις βάρος των μεταναστών με την Αριστερά να δίνει ιδεολογικό αποκούμπι σε όλη αυτήν την άθλια ιστορία. Γιατί άραγε;
Διακρίνω μία ζήλια στους ιδιοκτήτες πισινών και στους κατοίκους της Γλυφάδας και των ΒΠ; Ταξικό μίσος much; Υποθέτω και όποιος έχει πιο ακριβό αυτοκίνητο από εσένα είναι λαμόγιο και διεφθαρμένος;
Φυσικά και υπάρχουν πρόθυμοι άνθρωποι να δουλέψουν ανασφάλιστοι και έχω υπάρξει ένας από αυτούς. Η εναλλακτική θα ήταν να έμενα άνεργος. Το έκανα οικειοθελώς και κανείς δεν με ανάγκασε.Η 'εκμετάλλευση' είναι μία λέξη καραμέλα που την ακούω συχνά και δεν σημαίνει τίποτα στην ουσία. Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι ελεύθεροι να συνάπτουν συμφωνίες που κρίνουν ότι τους συμφέρουν χωρίς κρατικές παρεμβάσεις και αυταρχικούς νόμους (και χωρίς τις προσλήψεις άλλων δημόσιων υπαλλήλων και καλά 'ελεγκτών'). Δεν υπάρχει κανένα θύμα στην υπόθεση της μαύρης εργασίας (victimless crime που λέμε και στην Καλαμπάκα), υπάρχουν μόνο άνθρωποι που συνεργάζονται οικειοθελώς με άλλους ανθρώπους. Αν εσύ θεωρείς 'ένα κομμάτι ψωμί' τον μισθό τους, αυτοί ίσως έχουν διαφορετική άποψη.Η εναλλακτική θα ήταν να έμεναν άνεργοι αφού θα έπρεπε να παίρνουν ένα μισθό 'αξιοπρέπη', δηλαδή που εσύ εγκρίνεις , αλλά που ο εργοδότης τους δεν θα τους έδινε γιατί δεν θα έβγαινε οικονομικά.
-
Ερώτησις: Στην περιοχή που τώρα καλλλιεργείται η φράουλα, θα μπορούσε να σταθεί κάτι άλλο, με επιτυχία;
-
Ο χρήστης CPK έγραψε:
Φυσικά και υπάρχουν πρόθυμοι άνθρωποι να δουλέψουν ανασφάλιστοι και έχω υπάρξει ένας από αυτούς. Η εναλλακτική θα ήταν να έμενα άνεργος. Το έκανα οικειοθελώς και κανείς δεν με ανάγκασε.Η 'εκμετάλλευση' είναι μία λέξη καραμέλα που την ακούω συχνά και δεν σημαίνει τίποτα στην ουσία. Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι ελεύθεροι να συνάπτουν συμφωνίες που κρίνουν ότι τους συμφέρουν χωρίς κρατικές παρεμβάσεις και αυταρχικούς νόμους (και χωρίς τις προσλήψεις άλλων δημόσιων υπαλλήλων και καλά 'ελεγκτών'). Δεν υπάρχει κανένα θύμα στην υπόθεση της μαύρης εργασίας (victimless crime που λέμε και στην Καλαμπάκα), υπάρχουν μόνο άνθρωποι που συνεργάζονται οικειοθελώς με άλλους ανθρώπους. Αν εσύ θεωρείς 'ένα κομμάτι ψωμί' τον μισθό τους, αυτοί ίσως έχουν διαφορετική άποψη.Η εναλλακτική θα ήταν να έμεναν άνεργοι αφού θα έπρεπε να παίρνουν ένα μισθό 'αξιοπρέπη', δηλαδή που εσύ εγκρίνεις , αλλά που ο εργοδότης τους δεν θα τους έδινε γιατί δεν θα έβγαινε οικονομικά.
υπαρχουν και περιπτωσεις που ο εργοδοτης δεν αντιμετωπιζει προβλημα με την παρουσα κριση(ναι υπαρχουν και τετοιες) αλλα λογω του γενικοτερου κλιματος προσλαμβανει μονο ασφαλιστους.Αυτο στην Καλαμπακα το λενε εκμεταλλευση,η ελευθερη συνεργασια?
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Ερώτησις: Στην περιοχή που τώρα καλλλιεργείται η φράουλα, θα μπορούσε να σταθεί κάτι άλλο, με επιτυχία;Γιατί να καλλιεργηθεί κάτι άλλο; Το πρόβλημα είναι ο τύπος της καλλιέργειας;
-
Ο χρήστης CPK έγραψε:
Φυσικά και υπάρχουν πρόθυμοι άνθρωποι να δουλέψουν ανασφάλιστοι και έχω υπάρξει ένας από αυτούς. Η εναλλακτική θα ήταν να έμενα άνεργος. Το έκανα οικειοθελώς και κανείς δεν με ανάγκασεναι, νομίζω αυτός είναι ο ορισμός της οικειοθελούς επιλογής
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Το πρόβλημα είτε θέλουμε είτε όχι έχει τις ρίζες του 20+ χρόνια πριν όταν κατέρρεε η ΕΣΣΔ.να τα λέμε αυτά
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ερώτησις: Στην περιοχή που τώρα καλλλιεργείται η φράουλα, θα μπορούσε να σταθεί κάτι άλλο, με επιτυχία;
Γιατί να καλλιεργηθεί κάτι άλλο; Το πρόβλημα είναι ο τύπος της καλλιέργειας;
Αν η παραγωγή της φράουλας στην συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι ανταγωνιστική ούτε ως προς την ποιότητα(λόγω τοποθεσίας) ούτε ως προς το εργατικό κόστος για ποιο λόγο την παράγουν; Δεν είναι μια πολύ καλή ερώτηση;
Διότι τη διαφορά αυτή της ανταγωνιστικότητας της παραγωγής σε σχέση με τις άλλες χώρες θα κληθούν να την καλύψουν α) τα φυτοφάρμακα και β) οι κακοπληρωμένοι εργάτες.
Ευτυχώς που είναι Πάσχα και έβαλαν σε προσφορά τα άλευρα. Έτσι θα σου έρθει φτηνά και το τηγάνισμα μιας και οι φράουλες που κυκλοφορούν την εποχή αυτή μόνο έτσι τρώγονται.
Τώρα για το τηγάνισμα δεν πολυκατάλαβα τι εννοείς αλλά δεν μπορώ να πω ότι θα πρέπει να τα καταλαβαίνω όλα.
το ότι κάνουν μόνο για τηγάνισμα, υποδηλώνει ότι οι φράουλες είναι άνοστες όσο οι πατάτες.
Βέβαια πού κολλάει η ΕΣΣΔ με τη Μανωλάδα, ούτε και εγώ το πολυκατάλαβα. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Φυσικά και υπάρχουν πρόθυμοι άνθρωποι να δουλέψουν ανασφάλιστοι και έχω υπάρξει ένας από αυτούς. Η εναλλακτική θα ήταν να έμενα άνεργος. Το έκανα οικειοθελώς και κανείς δεν με ανάγκασε
ναι, νομίζω αυτός είναι ο ορισμός της οικειοθελούς επιλογής
Κατευθείαν απ το λεξικό το αντέγραψε το παλικάρι
Σε ένα θέμα συμφωνώ με τον Ηλία. Ότι τώρα οι περισσότεροι από εμάς που κρίνουμε θυμηθήκαμε τη Μανωλάδα. Γιατί μέχρι πριν από λίγο καιρό που τα Αλβανά πυροβόλησαν τα Πακιστανά κανείς μα κανείς δεν ασχολείτο. (Μα κανείς! Μα κανείς! Μα κανείς!). Το θέμα τότε ήταν το Indymedia.
Προφανώς λες μαλακίες, το θέμα είναι γνωστό απ το 2008, έχει επανηλειμμένα έρθει στο προσκήνιο απ αυτούς που βγάζεις καντήλες όταν τους πιάνεις στο στόμα σου κάθε δεύτερο ποστ (ναι, και στο ιντυμίντια ειχε ανέβει), αλλά τα αυτάκια σας δεν ιδρώνανε.
Τότε παίζαν το ρόλο του ανθέλληνα που δεν άφηνε τους μετανάστες οικειωθελώς να προσφέρουν στον τόπο. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Φυσικά και υπάρχουν πρόθυμοι άνθρωποι να δουλέψουν ανασφάλιστοι και έχω υπάρξει ένας από αυτούς. Η εναλλακτική θα ήταν να έμενα άνεργος. Το έκανα οικειοθελώς και κανείς δεν με ανάγκασε
Ναι αυτός είναι. Κανένα κράτος νταβατζής στην συμφωνία να παίρνει χρήματα και να θέτει εξωφρενικούς κανόνες.
-
Ο χρήστης CPK έγραψε:
Ναι αυτός είναι. Κανένα κράτος νταβατζής στην συμφωνία να παίρνει χρήματα και να θέτει εξωφρενικούς κανόνες.
Το γεγονός οτι χρησιμοποιούν (οι ανασφάλιστοι) υπηρεσίες τις οποίες δεν πληρώνουν (πχ νοσοκομεία) δεν το σχολιάζεις ομως
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
υπαρχουν και περιπτωσεις που ο εργοδοτης δεν αντιμετωπιζει προβλημα με την παρουσα κριση(ναι υπαρχουν και τετοιες) αλλα λογω του γενικοτερου κλιματος προσλαμβανει μονο ασφαλιστους.Αυτο στην Καλαμπακα το λενε εκμεταλλευση,η ελευθερη συνεργασια?
Ελεύθερη συνεργασία 100%. Το κράτος δεν έχει καμία δουλειά να ανακατεύεται στο πώς τα βρίσκουν 2 άνθρωποι , και τι αμοιβή συμφωνούν για συγκεκριμένη εργασία. Αν ο εργοδότης και ο εργαζόμενος συμφωνούν σε ένα συγκεκριμένο μισθό χωρίς ασφάλιση εμάς γιατί μας πέφτει λόγος;
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Το γεγονός οτι χρησιμοποιούν (οι ανασφάλιστοι) υπηρεσίες τις οποίες δεν πληρώνουν (πχ νοσοκομεία) δεν το σχολιάζεις ομως
Μα οι άνεργοι ανασφάλιστοι σίγουρα δεν μπορούν να πληρώσουν. Όσοι εργάζονται μπορούν όμως και θα το κάνουν. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν δουλειές να πληρώσουν όχι ότι δεν έχουν ασφάλεια.
Κανένας γιατρός δεν θα πετάξει στον δρόμο έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη, ακόμα και να μην έχει λεφτά ή ασφάλεια. 'Εκμετάλλευση' του γιατρού θα πουν κάποιοι.
-
Ο χρήστης CPK έγραψε:
Σύμφωνα με ό,τι λές, είχες δυο επιλογές:
α) Να μείνεις άνεργος (με ό,τι συνεπάγεται αυτό...)
β) Να δουλέψεις ανασφάλιστος (εξασφαλίζοντας όμως το ψωμάκι σου και...)
...δηλαδή, με το πιστόλι στον κρόταφο, έκανες 'ελεύθερα' την επιλογή σου!.. -
Ο χρήστης CPK έγραψε:
Ελεύθερη συνεργασία 100%. Το κράτος δεν έχει καμία δουλειά να ανακατεύεται στο πώς τα βρίσκουν 2 άνθρωποι , και τι αμοιβή συμφωνούν για συγκεκριμένη εργασία. Αν ο εργοδότης και ο εργαζόμενος συμφωνούν σε ένα συγκεκριμένο μισθό χωρίς ασφάλιση εμάς γιατί μας πέφτει λόγος;
νεοφιλελε της κωλάρας.
Επειδη λοιπόν αύριο μπορεί να πάθεις καρκίνο κι εγώ δεν έχω καμία διάθεση να σε περιθάλψω απ τις ασφάλειες που πληρώνω κι εσύ δεν πληρώνεις, ξανασκέψου πόσο μπούρδα είναι αυτά που γράφεις και ξαναπόσταρε σε καμιαν ώρα -
Ντριφτερ, μη σκας ιδιαίτερα, σκέψου ότι ο 'νέος φίλος' εξέλαβε τον ΧρηστοςΔήμου για αριστερό!!!
-
Οι φράουλες της Μανωλάδας [Διάσπαση]