-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Ερώτησις: Στην περιοχή που τώρα καλλλιεργείται η φράουλα, θα μπορούσε να σταθεί κάτι άλλο, με επιτυχία;Χασίς. Αλλά απαγορεύεται κ αυτό, γμτκρτμ...
-
Τι ημερομίσθια παίρνουν οι εργάτες από τους παράνομους εργοδότες στις φυτείες της Μανωλάδας;
-
Oι παράνομοι εργοδότες πληρώνουν τους παράνομους εργάτες περί τα 25 ευρώ τη μέρα.
-
Eπειδή είμαι εκτός ελληνικής πραγματικότητας, είναι δυνατόν να θεωρείται αυτό καλό ημερομίσθιο?
Σε καφετέρια θυμάμαι το 2007 έπαιρναν 30 την μέρα, εγώ στο φαρμακείο έπαιρνα χαρτζηλίκι 20 ευρώ -
Μιλάμε για χλίδα! (Αυτοί που φάγανε τις σφαίρες τις φάγανε επειδή πληρωνόντουσαν τόσα; Ή μάλλον, τις φάγανε επειδή πληρωνόντουσαν γενικώς;)
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Eπειδή είμαι εκτός ελληνικής πραγματικότητας, είναι δυνατόν να θεωρείται αυτό καλό ημερομίσθιο?
Σε καφετέρια θυμάμαι το 2007 έπαιρναν 30 την μέρα, εγώ στο φαρμακείο έπαιρνα χαρτζηλίκι 20 ευρώΠόσο είναι ο βασικός του μισθός στην Ελλάδα του 2013???
-
ΛΕΝΕ ότι μιλάνε για 6 - 6,5 ώρες την ημέρα - αλλά μ' αρέσει αυτή η συζήτηση στην εποχή που βρίσκεις πτυχιούχο με 480 Ε τον μήνα κ υπάλληλο σμ με -300 Ε για 4ωρη εργασία - 2 ώρες το πρωί + 2 το απόγευμα (κοινώς, δεν βγάζει ούτε τις βενζίνες πήγαινε - έλα).
ΥΓ. Η κόρη μου έπαιρνε 25 Ε την ημέρα πέρυσι το καλοκαίρι, για δουλειά 9 - 10 ώρες την ημέρα. Κ έχει κ απολυτήριο Λυκείου κ μιλάει κ κανα 2 γλώσσες...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Σε καφετέρια θυμάμαι το 2007 έπαιρναν 30 την μέρα, εγώ στο φαρμακείο έπαιρνα χαρτζηλίκι 20 ευρώ2564=600
σε πενθημερη βαση ειναι 500στο Μπαγκλαντες ισοδυναμει με τα 10πλασια, να μη πω παραπάνω.
-
Κι εμένα μου αρέσει η συζήτηση για κάτι που ΛΕΝΕ ότι μιλάνε για 6 ώρες εργασία τη μέρα και ΛΕΝΕ ότι μιλάνε για 25 ευρώ ημερομίσθιο σε δουλειά που δεν είναι ακριβώς να απαντάς τηλέφωνα και να κρατάς ραντεβού, και όλο αυτό να θεωρείται καλοπληρωμένο τη στιγμή που είναι σκέτη ντροπή. Επίσης είναι ανέκδοτο να λέμε ότι υπάρχει έλειψη από 'νόμιμους εργάτες' τη στιγμή που το 60% των νέων στην Ελλάδα είναι άνεργοι. Έλειψη από μαλάκες υπάρχει, όχι από νόμιμους εργάτες.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Σε καφετέρια θυμάμαι το 2007 έπαιρναν 30 την μέρα, εγώ στο φαρμακείο έπαιρνα χαρτζηλίκι 20 ευρώ2564=600
σε πενθημερη βαση ειναι 500στο Μπαγκλαντες ισοδυναμει με τα 10πλασια, να μη πω παραπάνω.
Γεια σου αρχηγέ που έχεις και πρότυπο το Μπαγκλαντές. Έτσι που το πας πάντως θα το ισοφαρίσουμε σύντομα.
-
@CPK
Σε μια χώρα που η ανασφάλιστη εργασία είναι παράνομη, δεν τίθεται θέμα επιλογής του εργαζόμενου αλλά εκμετάλευσης αυτού.Το ότι εσυ δούλεψες ανασφάλιστος δεν έχει καμία απολύτως σχέση.
Αν εφαρμοζόταν η πρόταση του ινστρούχτορα Μάνου, να δουλεύουμε όλοι με ένα ελάχιστο επίπεδο ασφάλισης (με μεγαλύτερες αποδοχές) και να αποφασίζουμε οι ίδιοι για την επιπλέον ασφάλιση μας (ιδιωτικά)*, τότε θα ίσχυε αυτό που περιγράφεις.Τώρα απλά πρόκειται για μια από τις κοινές μορφές εκμετάλευσης όπου οι εργοδότες (ΕΕ ως επι τω πλει που είναι και πιο stealth ) προσφέρουν 'πακέτα σωτηρίας' χωρίς ασφάλιση και απόδειξη γιατί 'δεν βγαίνουν αλλιώς'.
*με την οποία πρόταση συμφωνώ αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Κι εμένα μου αρέσει η συζήτηση για κάτι που ΛΕΝΕ ότι μιλάνε για 6 ώρες εργασία τη μέρα και ΛΕΝΕ ότι μιλάνε για 25 ευρώ ημερομίσθιο σε δουλειά που δεν είναι ακριβώς να απαντάς τηλέφωνα και να κρατάς ραντεβού, και όλο αυτό να θεωρείται καλοπληρωμένο τη στιγμή που είναι σκέτη ντροπή. Επίσης είναι ανέκδοτο να λέμε ότι υπάρχει έλειψη από 'νόμιμους εργάτες' τη στιγμή που το 60% των νέων στην Ελλάδα είναι άνεργοι. Έλειψη από μαλάκες υπάρχει, όχι από νόμιμους εργάτες.Πόσο νομίζεις ότι πληρώνονται οι νόμιμοι εργάτες, δλδ? Κ τι δουλειά νομίζεις ότι κάνουν, ας πούμε, στα εργοστάσια, σηκώνουν τηλέφωνα?
-
Γεια σου αρχηγέ που έχεις και πρότυπο το Μπαγκλαντές. Έτσι που το πας πάντως θα το ισοφαρίσουμε σύντομα.
αν αυτο καταλαβες, ΟΚ, μαζί σου.
-
Αυτό είπες, αυτό κατάλαβα.
-
Αυτό είπες, αυτό κατάλαβα.Το 2ο σκελος της προτασης ειναι σωστο, σιγουρα. Αυτό καταλαβες.
Για το 1ο σκελος, οι αποψεις διίστανται.Μεταφραση για να μη κουραζομαστε:
Τα 25€ την ημερα, οταν τα στελνει ο εργατης πισω στο Μπαγκλαντες, αντιπροσωπεύουν 250€ την ημερα για την εκει οικονομια. Αμα ήταν 25 εδω=25 εκει, δε θα έκαναν τοσες χιλιαδες χιλιομετρα για να ερθουν εδω. -
ΟΠΑ!!! Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις:
http://news247.gr/eidiseis/politiki/yperpshfisthke_to_polynomosxedio.2232110.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=news247grΔεν τους προλαβαίνεις πια!
Πλέον γαμώ τους καλοπληρωμένους οι εργάτες στη Μανωλάδα και με τη βούλα!
ΥΓ: Τα προηγούμενα ποστ μου ήταν πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και ίσχυαν έως τότε.
ΠΑΜΕ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
@CPK
Σε μια χώρα που η ανασφάλιστη εργασία είναι παράνομη, δεν τίθεται θέμα επιλογής του εργαζόμενου αλλά εκμετάλευσης αυτού.Το ότι εσυ δούλεψες ανασφάλιστος δεν έχει καμία απολύτως σχέση.
Αν εφαρμοζόταν η πρόταση του ινστρούχτορα Μάνου, να δουλεύουμε όλοι με ένα ελάχιστο επίπεδο ασφάλισης (με μεγαλύτερες αποδοχές) και να αποφασίζουμε οι ίδιοι για την επιπλέον ασφάλιση μας (ιδιωτικά)*, τότε θα ίσχυε αυτό που περιγράφεις.Τώρα απλά πρόκειται για μια από τις κοινές μορφές εκμετάλευσης όπου οι εργοδότες (ΕΕ ως επι τω πλει που είναι και πιο stealth ) προσφέρουν 'πακέτα σωτηρίας' χωρίς ασφάλιση και απόδειξη γιατί 'δεν βγαίνουν αλλιώς'.
*με την οποία πρόταση συμφωνώ αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση
Χαίρομαι που συμφωνείς με τον Μάνο. Οι εργοδότες πάντα 'εκμεταλλεύονται'. Βγαίνουν ή όχι. Οι εργοδότες και οι επιχειρήσεις δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Το κράτος δεν έχει όμως καμία δουλειά να παρεμβαίνει. Το μόνο που δημιουργείται είναι ελεγκτικοί μηχανισμοί χωρίς κανένα νόημα , οι οποίοι λαδώνονται για να κάνουν τα στραβά μάτια (οπότε πληρώνονται και από τους φόρους και ξανά από τον εργοδότη) , και οι οποίοι στην πράξη αυξάνουν την ανεργία με το να αυξάνουν τους φόρους και τις εισφορές για τον επιπλέον έλεγχο. Το κράτος υποτίθεται ότι δημιουργεί μηχανισμούς για να 'προστατεύσει' τον εργαζόμενο, ενώ στην πραγματικότητα κάνει ακριβώς το αντίθετο. Ο εργαζόμενος ξέρει καλύτερα από κάθε άλλο τι είναι συμφέρον για αυτόν και δεν χρειάζεται να πληρώνει καρεκλοκένταυρους διεφθαρμένους ΔΥ.
-
Δηλαδή, ο εργαζόμενος γνωρίζει ότι είναι συμφέρον γι' αυτόν να παίρνει 200-300 για υποτίθεται 4ωρη απασχόληση και να εργάζεται 8ωρα ή 10ωρα;
Ο κρατικός λειτουργός, ο 'διεφθαρμένος καρεκλοκένταυρος' που λες, θα βλάψει τον εργαζόμενο, τον ίδιο που ο εργοδότης τον χειρίζεται σαν οικόσιτο ζώο επειδή έχει το πάνω χέρι;Μήπως ανήκεις στις τάξεις της λαμπρής επιχειρηματικότητας τύπου Μπαγκλαντέsh;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δηλαδή, ο εργαζόμενος γνωρίζει ότι είναι συμφέρον γι' αυτόν να παίρνει 200-300 για υποτίθεται 4ωρη απασχόληση και να εργάζεται 8ωρα ή 10ωρα;
Ο κρατικός λειτουργός, ο 'διεφθαρμένος καρεκλοκένταυρος' που λες, θα βλάψει τον εργαζόμενο, τον ίδιο που ο εργοδότης τον χειρίζεται σαν οικόσιτο ζώο επειδή έχει το πάνω χέρι;Μήπως ανήκεις στις τάξεις της λαμπρής επιχειρηματικότητας τύπου Μπαγκλαντέsh;
Τσακάλι είσαι. Δεν το έλεγα τόση ώρα, περίμενα κάποιον ξύπνιο να κάνει το ad hominem. Βασικά ο μόνος άνθρωπος που απασχολώ είμαι εγώ στην δουλειά που κάνω.
Αυτά που για εσένα φαίνονται λίγα γιατί πρέπει να πας και τους καφέδες σου και να πάρεις και τους 4 τροχούς σου ή όποιο άλλο χόμπι έχεις, για κάποιον άλλον φαίνονται αρκετά και θα κάνει την συμφωνία εθελοντικά. Εσύ μπορεί να μην εγκρίνεις το μισθό του ή τις συνθήκες που εργάζεται αλλά ευτυχώς δε γίνεται να του επιβάλλεις να μην εργάζεται. Θα βρει κάποιον τρόπο να εργαστεί παράνομα παρά να είναι άνεργος και νόμιμος.
-
Μα φυσικά, δεν τίθεται θέμα επέμβασης του κράτους όταν κρίνεται το αν κάποιος θα μπορεί να επιβιώσει με ένα μισθό Χ με κόστος ζωής 2*Χ.
Ούτε αν κάποιος εκμεταλλεύεται την ανάγκη του άλλου υπέρμετρα. Το κράτος υπάρχει μόνο για να διασφαλίζει ότι ο πεινάλας μισθωτός δεν θα σφάξει τον ευεργέτη εργοδότη του.
Κι αν ο εργοδότης απαιτήσει να του γλύφουν οι εργαζόμενες τ' @@ και οι άντρες να κρατάνε τη λεκάνη, τι διάολο, ελευθερία έχουμε, άμα θέλουν, ας πάνε να βρουν αλλού καλύτερα. Το κωλοκράτος να μη μας πρήζει με τους ενοχλητικούς του που θέλουν να χαλάσουν την πιάτσα.
Οι φράουλες της Μανωλάδας [Διάσπαση]