-
Απ' όσο ξέρω οι κατασκευαστές ελαστικών δεν το συνιστούν, ωστόσο θα' θελα να ρωτήσω: στα πόσα χλμ (ή πόσα χρόνια) συνηθίζεται στην πράξη η εναλλαγή ελαστικών εμπρός-πίσω;
Αλλάζει κάτι αν μιλάμε για προσθιοκίνητο ή πισωκίνητο; -
Απ' όσο ξέρω οι κατασκευαστές ελαστικών δεν το συνιστούν, ωστόσο θα' θελα να ρωτήσω: στα πόσα χλμ (ή πόσα χρόνια) συνηθίζεται στην πράξη η εναλλαγή ελαστικών εμπρός-πίσω;
οι κατασκευαστες δε το προτεινουν γιατι θελουν να βλεπουν περισσοτερα χρηματα στα ταμεια τους. Γενικα ομως ειναι καλη λυση για μετα απο περιπου 2 - 2,5 χρονια χρησης, αν λαβουμε υποψιν μας οτι τα ελαστικα πρπει να αλαζοντε καθε 4 χρονια περιπου.
Απο χιλιομετρα δεν εχει να λεει παει αναλογα τη χρηση εσυ μπορεις να εχεις λιωσει τα λαστιχα απο τα 10.000 χλμ. αν σ'αρεσει να ντριφταρεις. Η μονη περιπτωση που η αλλαγη των μπρος με τα πισω δε συστηνεται ειναι αν τα ''κινητηρια ελαστικα'' εχουν εξαντλησει τελειως το πελμα τους και ειναι πολυ κοντα στο πελμα φθορας εκει πας για αλλαγη.Τελος δεν εχει να λεει αν το αμαξι ειναι επροσθιοκινητο η πισωκινητο φτανει και τα 4 ελαστικα να εχουν την ιδια διαταξη.
-
Eμενα το προτεινει ο κατασκευαστης,καθε 10.000κμ, και μαλιστα την εναλλαγη και των 5 ελαστικων κυκλικα(ρεζερβας). Υπερβολη δεν λεω(για την ρεζερβα), αλλα το προτεινει.
-
Αναλογως τι προτεινει ο κατασκευαστης του ελαστικου.Στο δικο μου καθε 15.000χλμ αλλαγη μπρος πισω και αλλαγη ελαστικων στα 30-35κ χλμ!
-
Εγώ δηλαδή @ 38.000km, 4y & 4m, καλύτερα να τα αφήσω ως έχουν μέχρι του χρόνου το φθινόπωρο που μάλλον πάω για αντικατάσταση. Το λέω γιατί την Πέμπτη πάω για τακάκια οπότε αν είναι να τους πω να κάνουν την τράμπα.
-
Ο σκοπός του μπρός πίσω είναι να έχουν ομοιομορφη φθορά και πάντα έχει θετικά αποτελέσματα στο κράτημα και στο φρενάρισμα κυρίως σε μποστιοκ'ινητα αυτοκίνητα. Εννοείτε η αλλαγή γίνετε με ζυγοστάθμιση πάντα. @Scotch θα σου πρότεινα να την κάνεις την αλλαγή. Θα δεις μια πολύ διαφορετικά αλλαγή προς το καλύτερο.
-
Μπρος πίσω κάθε 10000 χιλιόμετρα!!!!!!!!!!!!!
-
καθε 5.000 λεω εγω καλυτερα
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Μπρος πίσω κάθε 10000 χιλιόμετρα!!!!!!!!!!!!!+1 και απο εμενα
γιατι ετσι βρηκα την υγεια μου με τα exellence goodyear στα οποια φευγουν κοματια απ το πελμα...τωρα εχουν 35000χλμ και του χρονου αλλαγη αφου ειναι στα μισα ακομα...στα hankook που ειχε 'μανισια'το golf θεαματικη διαφορα στο λαστιχο μετα απο αλλαγη εμπρος με πισω...δεν γλυστραει οπος παλια..ισος φτεει που δεν τα ειχα επανω 1χρονο
-
Παντα 'σταυρωτα' το μπρος-πισω αλλιως δεν εχει νοημα...
Τα 10.000km ειναι πολυ λιγα κατα την αποψη μου. Τα διπλα ειναι ενα λογικο νουμερο.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Παντα 'σταυρωτα' το μπρος-πισω αλλιως δεν εχει νοημα...Εγω ξερω οτι δεν πρεπει να αλλαζουν πλευρα τα λαστιχα
-
Αν βαλεις π.χ. το εμπρος δεξια ,πισω δεξια απλα αυξανεις την πιθανοτητα υπερστροφης μειωνοντας την πιθανοτητα υποστροφης (σ ενα προσθιοκινητο). Η ταλαιπωρημενη δλδ πλευρα του λαστιχου ειναι παλι η 'εκτεθημενη'
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Αν βαλεις π.χ. το εμπρος δεξια ,πισω δεξια απλα αυξανεις την πιθανοτητα υπερστροφης μειωνοντας την πιθανοτητα υποστροφης (σ ενα προσθιοκινητο). Η ταλαιπωρημενη δλδ πλευρα του λαστιχου ειναι παλι η 'εκτεθημενη' -
Δεν μπορούν να αλλάξουν φορά όλα τα λάστιχα. Δεν σταυρώνονται όπως παλιά.
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Δεν μπορούν να αλλάξουν φορά όλα τα λάστιχα. Δεν σταυρώνονται όπως παλιά.Ακριβως ,εξαρταται και απο τα λαστιχα.
-
λογικο αυτο που αναφερει το αρθρο..
Προσωπικα δεν εχει τυχει να κανω ακομα καποιο μπρος-πισω αλλα θελω να ρωτησω και την αποψη κανενος λαστιχα καθως ειχα σκοπο να το κανω σε κανα 2μηνο.. Energy saver φοραω.Αυτο που εξεφρασα δεν ειναι καμια δικια μου ιδεα, το εχω ακουσει αρκετα..χωρις βεβαια να ενισχυει αυτο το οτι ειναι σωστο.. απλα δε μου ρθε και ουρενοκατεβατα.
-
ποσο παιρνουνε οι λαστιχαδες να το κανουνε αυτο;
(αμα μου πειτε πανω απο 5 ευρω θα το κανω μοινος μου -
Θες και ζυγοσταθμιση.
Εναλλαγή ελαστικών εμπρός-πίσω