-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Έχεις δηλαδή ακούσει σε Renault ή Nissan να λένε 'πάρτε τον 1,5 γιατί τον έχει και η Mercedes' και γι' αυτό πουλάνε QQ και Clio. Ooook!Στην Skoda λένε 'τα αμάξια μας είναι επιπέδου Audi' και αν τους τα συγκρίνεις με τα VW και ιδίως με τα Seat θίγονται.
Μάλλον τους μπερδευεις με τους σκονταιους...Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Βρε Κώστα τώρα, σε παρακαλώ!
Σου λέω έχω συγκεκριμένη περίπτωση γνωστού που βασική του επιχειρηματολογια για την επιλογή του qq ήταν ο 'εκπληκτικός κινητήρας που βάζει και η Mercedes.
Προφανώς δεν θα είναι ο κανόνας αλλά πόσο άλλοι μπορεί να σκέφτηκαν έτσι; -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Νονε το εχεις οδηγήσει το γιαρακι ντίζελ; Οδηγά το πρώτα και μετα μιλάμε ξανά.... Όπως εμένα μου λες να μην κολλάω στο παρελθόν ετσι και εσύ ξεκολλα απο την κορολα.
το χω οδηγησει και προσφατα μαλιστα! ντιζελ οχι υβριδικο.
Αν εσυ αυτο το θεωρεις fun το drive και 'απολαυση το οδηγειν' ή εχεις μειωμενη αντιληψη των πραγματων ή πολυ λιγοτερες παραστασεις ωστε να μπορεις να καταλαβεις τι παει να πει fun to drive.Καταρχήν να διαβάζεις πιο προσεκτικά.
Έγραψα ότι το diesel ήταν fun to drive. Αν εσένα δεν σε ενθουσίασε λυπάμαι αλλά αντικείμενικα όλοι μιλάνε για ένα ροπατο αμαξακι με άριστα φρένα που σε κινεί σβελτα.... Ειδικά σε σχέση με άλλα τογιοτα πολύ πιο οδηγόκεντρικό. Για την κατηγορία του και τηρουμενων των αναλογιων είναι fun to drive.
Το 'απόλαυση το οδηγειν' το έγραψα για το υβριδικό... -
Πολυ καλα φρενα εχει, αλλα fun to drive δε θα γινει ποτε...
-
Στέφανε αυτό όμως δεν μπορείς να το καταλογιζεις στην εταιρία. Έτσι μου φάνηκε τουλάχιστον!
Ο καθένας πελάτης με το νιονιο (=νοημοσύνη ) του πορεύεται.
Και δεν υπάρχει face control ή test IQ πελατών στις εταιρίες. [emoji38]From my SMO72HD via Tapatalk
-
Με ένα τέτοιο fun to drive παραλίγο να δω τα ραδίκια ανάποδα όταν κόλλησε το γκάζι δυο φορές μέχρι να το κάνει ανάκληση η Toyota (1.33 βενζίνη). Όσο για το diesel φίλος μου έδωσε περίπου 17000 για το diesel, με τον προηγμένο τεχνολογικά οκταβάλβιδο κινητήρα.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Έχεις δηλαδή ακούσει σε Renault ή Nissan να λένε 'πάρτε τον 1,5 γιατί τον έχει και η Mercedes' και γι' αυτό πουλάνε QQ και Clio. Ooook!
Στην Skoda λένε 'τα αμάξια μας είναι επιπέδου Audi' και αν τους τα συγκρίνεις με τα VW και ιδίως με τα Seat θίγονται.
Μάλλον τους μπερδευεις με τους σκονταιους...Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Σου λέω έχω συγκεκριμένη περίπτωση γνωστού που βασική του επιχειρηματολογια για την επιλογή του qq ήταν ο 'εκπληκτικός κινητήρας που βάζει και η Mercedes.
Προφανώς δεν θα είναι ο κανόνας αλλά πόσο άλλοι μπορεί να σκέφτηκαν έτσι;Τυχεροί που δεν πρόσεξε ότι και η SsangYong προμηθεύεται κινητήρες απο την Μερσεντές.
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Έχεις δηλαδή ακούσει σε Renault ή Nissan να λένε 'πάρτε τον 1,5 γιατί τον έχει και η Mercedes' και γι' αυτό πουλάνε QQ και Clio. Ooook!
Στην Skoda λένε 'τα αμάξια μας είναι επιπέδου Audi' και αν τους τα συγκρίνεις με τα VW και ιδίως με τα Seat θίγονται.
Προφανώς δεν θα είναι ο κανόνας αλλά πόσο άλλοι μπορεί να σκέφτηκαν έτσι;Τυχεροί που δεν πρόσεξε ότι και η SsangYong προμηθεύεται κινητήρες απο την Μερσεντές.
Νομιζω δεν ισχυει πλεον αυτο......
-
Εδώ όμως έχουμε το ανάποδο . Η Mercedes αγοράζει από την Renault τους 1.5 και 1.6 ντίζελ . Φίλος τον έχει στην c class που πήρε πριν λίγους μήνες .
Οσο για την μεταπώληση με τόσα νοικιάρικα και σχολής οδηγών που πουλιώνται , σιγά την μεταπώληση . Απλά η τογιότα διαχρονικά έδινε λεφτά για να στηρίξει το μτχ . Θυμάμαι πριν την κρίση που είχα επαφές με εταιρεία χρονομίσθωσης , που η τογιότα τους έπαιρνε πίσω τα αμάξια της μετά από 3 χρόνια με 45000 χλμ στο 62 % .
Ακόμα και τώρα αν μπεις στις εταιρείες χρονομίσθωσης , θα δεις ποιές εταιρείες παίζουν με αυτές και ανάλογα γίνονται οι πωλήσεις τους .
-
Buy back στα μτχ δε κάνει πλέον καμιά εταιρία.
-
Λοιπόν, βλέπω ότι το thread μου ζει και βασιλεύει ακόμα Είχα -και έχω ακόμα- κάποια προβλήματα με το λογαριασμό μου μετά την αναβάθμιση του forum, και τώρα που επιτέλους αποφάσισα να δημιουργήσω καινούριο account, με ενημέρωσαν ότι έχω φτιάξει κλώνο του εαυτού μου
Λοιπόν όντως πήρα τη C5, προφανώς δεν με 'έψησε'/ανάγκασε κάποιος να την πάρω, και -όπως σωστά λένε κάποια παιδιά που μιλάμε και αλλού- αποδείχτηκε λανθασμένη κίνηση. Τόσο γιατί η αρχική αίσθηση ότι είναι καθαρό cruiser αποδείχτηκε σωστή και κάνει τη C5 ένα από τα least-fun-to-drive αυτοκίνητα (τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου), όσο και γιατί η επιλογή μου να εμπιστευτώ τον εν λόγω 'γνωστό'/'φίλο', και να μην την πάω για κανονικό πλήρη έλεγχο σε ένα εξουσιοδοτημένο, μου έχει κοστίσει αρκετά ευρώπουλα σε επισκευές. Τα οποία ευρώπουλα είτε θα έπρεπε να κόψω από την αρχική τιμή, είτε να μην προχωρήσω καν στην αγορά της εν λόγω C5 (είτε να τα ζητήσω από τον έμπορο που μου την πούλησε, αλλά αυτό το ενδεχόμενο είναι για γέλια).
Τεςπα, μεγάλα παιδιά είμαστε, οι επιλογές είναι δικές μας, τα λάθη πληρώνονται (και λοιπές κλισεδάρες). Οπότε επισκευάστηκαν τα πάντα όλα στη C5 μου, πάντα με αυθεντικά εξαρτήματα και σε εξουσιοδοτημένους Citroen, και όλο αυτό το καιρό έκανα τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορούσα με την γαλλίδα. Η αρχική νωχελικότητα και απουσία σπιρτάδας κάπως διορθώθηκε με τον επαναπρογραμματισμό από eTuners, αλλά η C5 παραμένει ένα αυτοκίνητο που δεν μου ταιριάζει καθόλου ως στυλ/χαρακτήρας/χαρακτηριστικά/κοκ. Εξ'ου και η αγγελία πώλησης που έχω ανεβάσει τις τελευταίες 2-3 μέρες.
Άρα μπορούμε κάλλιστα να συνεχίσουμε την συζήτησή μας στο παρόν thread, αφού αλλάζοντας το 'Χ7' με το '5' στο τίτλο, είναι απόλυτα σωστό και επίκαιρο το θέμα
-
ΑΣΕ κριμα για όσα πέρασες!
Θεωρείς πως ό,τι σου έτυχε θα το είχε βρει ένας σωστός έλεγχος; -
Τα περισσότερα και βασικότερα, ναι. Κάποια φαίνονταν με το μάτι, αρκεί να ήξερες που να ψάξεις και τι να δεις (άρα ήθελαν μάστορα που να ξέρει από C5), κάποια ήθελαν τελευταία έκδοση DiagBox για να βρεθούν (άρα αναγκαστικά θα έπρεπε να πάει σε εξουσιοδοτημένο). Και 1-2 ακόμα που ενώ δεν υπήρχε πρόβλημα, υπήρχαν ενδείξεις ότι θα προκύψει λίαν συντόμως, κάτι που επίσης κάποιος γνώστης C5 θα το είχε δει -και ψυλλιαστεί- άμεσα και εύκολα.
Και ενώ για την άλλη C5 που κοίταγα είχα ήδη κανονίσει ραντεβού στην Ωμέγα, αυτήν εδώ την πήρα βασιζόμενος στη φιλία και τα 'είναι χαρτί, στο ορκίζομαι'. Μέγα λάθος μου, που δεν θα επαναληφθεί....τεςπα, ωφελημένος θα βγει ο επόμενος ιδιοκτήτης της C5, εμείς κοιτάμε μπροστά
-
Οπότε ψάχνεις αντικαταστάτη πάλι?
Τι προβλήματα έχεις με τον παλιό λογαριασμό? -
Ναι, ξανά μανά από την αρχή Αυτή τη φορά όμως (α) θα φροντίσω να βρω ακριβώς αυτό που θέλω (πράγμα που βέβαια σημαίνει κάποια παραπάνω χρήματα), και (β) θα ελεχθεί διεξοδικότητα πριν την αγορά, και μόνο σε εξουσιοδοτημένο.
Για το πρόβλημα σου έστειλα ΠΜ
-
Ξέρω μάλλον ποιό αυτοκίνητο θα σε καλύψει (καινούργιο), αλλά βρίσκεται εκτός ελληνικής πραγματικότητας
-
Για να δούμε αν έπεσες κοντά (ή μέσα)....οι προδιαγραφές παραμένουν οι ίδιες: χώροι (επιβατών και πορτμπαγκάζ), ύψος, ιδανικά 4κούνα, σβέλτο (και ιδανικά βελτιώσιμο ώστε να γίνει γρήγορο), ενδιαφέρον οδηγικά (όχι και Exige, αλλά να μην είναι κινητό ψυγείο)
Από μεταχειρισμένα κοιτάω κυρίως σε Allroad, Q5, XC60. Tiguan, Yeti, Countryman, Juke απορρίπτονται για διαφόρους λόγους (κυρίως χώροι, αισθητική και αίσθηση).
Από καινούρια (λέμε τώρα...) κοιτάω με σειρά τα Xperience, GLA, F-Pace (καλό να ονειρεύεσαι ). Τα νέα Ateca, Kodiaq, Tiguan είναι είτε μικρά, είτε αργά, είτε πανάκριβα.
-
Το βασικό ερώτημα είναι τι λεφτά θές να ξοδέψεις και εάν κοιτάς σε καινούργιο, σε μεταχειρισμένο ή δεν σε νοιάζει. Επιπλέον: έχεις περιορισμό κυβικών? και προτιμάς βενζίνη, πετρέλαιο ή δεν έχεις θέμα?
-
λείπει η τετρακίνηση μόνο! -
Τα διαθέσιμα χρήματα -σε λογικό πλαίσιο- θα κινηθούν κάπου στα 20-22Κ, ενώ και για τα κυβικά πρέπει να κάνω την παραδοχή ότι μέχρι τα 1800κε δεν υπάρχει κάτι που να μου κάνει (πλην XPerience) και άρα αναγκαστικά κοιτάω και 2000κε (που είναι και τα περισσότερα που αναφέρω πιο πριν). Το budget θα ανέβει μόνο για εξαιρετικό λόγο, και φυσικά πάντα εξαρτώμενο από τους τρόπους πληρωμής (καθώς δεν έχω 40Κ πρόχειρα να μου βρίσκονται....)
Προτιμητέα σφόδρα η βενζίνη, δεν υπάρχει λόγος αγοράς πετρελαίου, χώρια που δεν μπορώ τους diesel γενικότερα Άντε άμα είναι για την F-Pace, θα κάνω την καρδιά μου πέτρα...
Ωραία η ιταλίδα, αλλά πως ακριβώς ταιριάζει με αυτά που ζητάω ?
-
χώροι (επιβατών και πορτμπαγκάζ), σβέλτο (και ιδανικά βελτιώσιμο ώστε να γίνει γρήγορο), ενδιαφέρον οδηγικά (όχι και Exige, αλλά να μην είναι κινητό ψυγείο)
Η πρόταση έγινε σε σχέση με το C5 που έχεις!
Ανταλλαγή CX7 με.....τι ?