-
Αν είναι να κοιτάξεις ατμοσφαιρική 159 τότε σαφώς και η 1.9 είναι η ιδανική επιλογή.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
...και πλέον παίζει και σε N/A trim (μαζί με 6 και 316)...τάφοι, αλλά τι να γίνει, θα κάνουμε το σκ@τ@ μας παξιμάδι...
Θα το μετανιωσεις πολυ γρηγορα...μην το σκεφτεσαι καν!
Προφανώς εννοείς να αποκλείσω το 6αρι και την 3αρα, σωστά ? Γιατί η 159 με 140 άλογα είναι μεν αργή, αλλά την δίνουν αρκετά ταχύτερη παντού από Mazda και BMW...10+ δευτ. στο 0-100 έχω να δω σε αυτοκίνητό μου πάνω από 15 χρόνια, από τότε που είχα τη ΖΧ 1.4...
Ποιος ασχολειται με 0-100? 140 αλογα και ποσα κιλα? Θυμαμαι σε ενα τεστ των 4Τ ηταν σε ολες τις ρεπριζ πιο αργη* απο το αργο* S40 1.8 (ιδιο μοτερ με το 6αρι - C-Seg βεβαια κι οχι D)...και με ρεπριζ να μην ασχοληθεις -και καλα θα κανεις, οσο και να το στιψεις δεν θα εχει καμια επαφη ουτε με το CX ουτε με tbi ουτε με 1.8tfsi.
Επισης περαν απο τους χωρους που δεν ειναι και οι μεγαλυτεροι και την πρακτικοτητα, θα σου ελεγα να προσπαθησεις να οδηγησεις μια 159 πριν αποφασισεις.
*Για τα δεδομενα του CX...
-
Έτσι ε ? Δεν έχω κοιτάξει τέτοια συγκριτικά δυστυχώς, βέβαια έχω κομπλέ συλλογή από 4Τ και Drive και θα τα ψάξω να δω τι έχουν πει οι ειδήμονες. Πάντως σε diesel δεν θα πάω, ενώ τα 1929κ.ε. δεν τα περνάω με τίποτα, όπως είπα θα προσπαθήσω να μείνω όσο πιο χαμηλά γίνεται σε θέμα κυβισμού, δεν ξέρεις τι γίνεται με τους μ@@@@ς που κυβερνάνε...Γι'αυτό και ψάχνω αρχικά για turbo κινητήρες, που όσο να'ναι τουλάχιστον ροπή βγάζουν.
Πάντως σε κάθε περίπτωση για αυτά τα 2-3 αυτοκίνητα που προσπαθώ να καταλήξω μέσα και από αυτό το thread, προφανώς θα πάω να τα δω/δοκιμάσω πριν κάνω οποιαδήποτε κίνηση, απλώς τυχαίνει μερικά (Α4, Mondeo, Passat) να τα έχω οδηγήσει ήδη και να έχω άποψη (ή για το Insignia που η δική μου εμπειρία με OPC ήταν θετική, ίσως βέβαια γιατί ήταν OPC). Ρωτάω από τώρα ώστε να μπορέσω να καταλήξω σε λίγα αυτοκίνητα, για να μην γυρνάω σαν την άδικη κατάρα ψάχνοντας να αποφασίσω μην ξέροντας καν μεταξύ ποιών αυτοκινήτων έχω να επιλέξω...
-
είχα τη ΖΧ 1.4... -
για να μην γυρνάω σαν την άδικη κατάραΆσχετο, αλλά αυτή την έκφραση την είχα ακούσει μόνο στο σόι. Ρε μπας κι είσαι απ' τη Λαμία;
(το ρε μπήκε εν τη ρίμη του λόγου - ελπίζω να μην θεωρηθεί προσβλητικό)
-
Ο χρήστης kavy έγραψε:
για να μην γυρνάω σαν την άδικη κατάρα
Άσχετο, αλλά αυτή την έκφραση την είχα ακούσει μόνο στο σόι. Ρε μπας κι είσαι απ' τη Λαμία;
Μπα, λέγεται και στην Κορινθία...
-
Άσχετο, αλλά αυτή την έκφραση την είχα ακούσει μόνο στο σόι. Ρε μπας κι είσαι απ' τη Λαμία;
και στην Αρκαδια
-
159 θα επαιρνα με κλειστα ματια.Αν δεις παντως για την 316,δεν ειναι τοσο τραγικη οσο περιγραφεται εδω μεσα(κ αμφιβαλλω οσοι τη λενε ταφο αν την εχουν οδηγησει ολοι ),αλλα δε θα το κανα το βημα,ερχομενος απο ενα αυτοκινητο 300 αλογων κ οταν στη συζητηση μπαινει η tbi.Παντως για καταναλωση,αν με το cx7 καις οσα γραφει η υπογραφη σου,με τον ταφο316 θα καις ευκολα τα μισα
-
έχοντας δώσει 27Κ για να το πάρω μεταχειρισμένο δεν μπορώ να το δώσω 8 και 9Κ.ωπα ωπα...
πόσο εκανε καινούριο;
και πόσα έχασε ο προηγούμενος που στο έδωσε στα 27;
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
έχοντας δώσει 27Κ για να το πάρω μεταχειρισμένο δεν μπορώ να το δώσω 8 και 9Κ.
ωπα ωπα...
πόσο εκανε καινούριο;
Exασε γυρω στα 13-14 χιλιαρικα(νομιζω στα 40+ εβγαινε το cx7).ο ace θα το δωσει κανα 9αρι με το ζορι,θα χει χασει 18.Αν βαλουμε μεσα την extra παλαιοτητα,τη σημερινη κατασταση μια χαρα ειναι να χασεις ''μονο'' ενα 65% οταν κ εκεινος απο τον οποιο το αγορασες εχασε αντιστοιχα 64%
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
έχοντας δώσει 27Κ για να το πάρω μεταχειρισμένο δεν μπορώ να το δώσω 8 και 9Κ.
ωπα ωπα...
πόσο εκανε καινούριο;
To πήρε καινούριο το 2008 στα 44Κ και ψιλά, και μου το πούλησε το 2011 (σχεδόν στα 3 χρόνια ακριβώς) στα 27Κ, ήτοι μια απομείωση της τάξης του 39%. Καθώς η καμπύλη απομείωσης δεν είναι γραμμική αλλά ελλειπτική τείνοντας προς μια σταθερή τιμή που θα διατηρήσει επ'αόριστον, θεωρώ ότι μια μείωση της τάξης του 70% ( 27 -> 8 ) μέσα σε 2 χρόνια μπορεί να κριθεί υπερβολική, δεν συμφωνείς ?
Γι'αυτό λέω ότι αυτό που ζούμε στην Ελλάδα δεν έχει λογική και μάλλον ούτε προηγούμενο (εκτός περιπτώσεων τύπου Αργεντινής), καθώς μια λογική απομείωση στην 5ετία (σύμφωνα με τις αγορές μεταχειρισμένων σε όλο το κόσμο) είναι της τάξης του 50% (η ελλειπτική καμπύλη που λέγαμε). Άρα η 'λογική' τιμή ενός CX7 σήμερα (5ετία) θα ήταν περίπου στα 20-22Κ, αναλόγως κατάστασης και extras....π.χ. στην Γερμανία που το μοντέλο ξεκίναγε από τα 36Κ (γυμνό εντελώς), σήμερα πωλείται στα 15-17Κ, δηλαδή όντως περίπου στο 50% της αρχικής του τιμής.
Βέβαια, τα πράγματα έχουν όπως έχουν τα πράγματα, οπότε τι να κάνουμε....
-
Αρρωστη η αγορα σημερα,ομως αρρωστη λιγο πολυ για ολους.Συνεπως οπως εσυ αντι για 15,ισως βρεις αγοραστη στα 9,ετσι και μια159 tbi που κοιταζεις αντι για 18-19 που θα ειχε ως κανονικη τιμη,θα την παρεις ευκολα στα 13.Νταξει ειδικα στα πολλα κυβικα γινεται σφαγη,αλλα οταν καταφερεις να το ξεφορτωθεις,καλως ή κακως βρισκεσαι σε ευνοικη θεση ως αγοραστης
-
- Η 316 σαν οικογενειακό ειναι τάφος... Οσο καλή θέληση και να έχεις με 3 άτομα και αποσκευές δεν
- Πέρα απο τα θετικά της 59 να πω 2 πράγματα...
α. Καίει πολύ... Πόσο; Περισσότερο απο κάθε άλλο 1.800αρη...
Βου. Αν σε ενοχλούν οι χώροι του γκολφ μάλλον θα έχεις θέμα και με την αρ
Γου. Εχει τσίμπημενα ανταλλακτικα, βέβαια προέρχεσαι απο μαζντα οπότε ξεςΜετά τα 1900+ θα χτυπήσουν τα 1800+... Λογική καμία , αν πας φυλαγμενος (αν έχανα το 50% του εισοδήματος μου και είχα οικογένεια θα πήγαινα χεσμενος όχι φυλαγμενος) κοιτάς σε 1600αρη....
Μπαι δε γουει αν και απεχθανομαι τα σουβλακια το μαζντα ειναι καταπληκτικό
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
χθες είδα σε μπλεδάκι βαθύ το καινούριο 5άρι
μακράν το πιο αγωνιάρικο σουβλάκι έβγαλαν οι άτιμοι
-
Παιδιά για τα ατμοσφαιρικά είπα ότι θα κοιτάξω ΜΟΝΟ αν δεν μπορώ να πάρω κάποια από τα turbos που ανέφερα στην αρχή, οπότε θα είναι λύση έσχατης ανάγκης (last resort που λένε και στο χωριό μου ). Μάλλον το Octavia το βγάζω από την εξίσωση, όπως επίσης αφήνω την Merc στην τελευταία θέση λόγω τιμής και οδηγικής συμπεριφοράς. Κάποιοι φίλοι που ρώτησα μου είπαν επίσης ότι το Insignia είναι αδιάφορο οδηγικά (?) αλλά και παραδόξως αργό, παρά τα -ονομαστικά- 180 άλογα (?!?!?). Άρα ήδη φαίνεται να περιορίζω τις επιλογές στην 159, την C5, το CC, το Α4 και το Mondeo, το καθένα με τα δικά του υπέρ και κατά. Αν εξαιρέσουμε το Α4 που φαίνεται να έχει λίιιιγο πιο ψηλή τιμή από τα άλλα, όλα τα ανωτέρω έχουν παραπλήσιες επιδόσεις, παραπλήσιους χώρους, παραπλήσιες διαστάσεις. Ξέχασα να αναφέρω ότι έχω και περιορισμούς από το garage, το CX7 ήδη χωράει οριακά στην κλειστή θέση που έχω στο πλάτος και στο μήκος, αλλά ενώ στο πλάτος είμαστε ΟΚ, στο μήκος όλα τα προαναφερθέντα είναι μακρύτερα από το Mazda.
Άρα καλά πάμε μέχρι εδώ, τουλάχιστον στην θεωρία...πρέπει να μιλήσω με 2-3 μαντράδες γνωστούς μου να δω τι παίζει με το CX7...
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
- Η 316 σαν οικογενειακό ειναι τάφος... Οσο καλή θέληση και να έχεις με 3 άτομα και αποσκευές δεν
- Πέρα απο τα θετικά της 59 να πω 2 πράγματα...
α. Καίει πολύ... Πόσο; Περισσότερο απο κάθε άλλο 1.800αρη...
Βου. Αν σε ενοχλούν οι χώροι του γκολφ μάλλον θα έχεις θέμα και με την αρ
Γου. Εχει τσίμπημενα ανταλλακτικα, βέβαια προέρχεσαι απο μαζντα οπότε ξεςΜετά τα 1900+ θα χτυπήσουν τα 1800+... Λογική καμία , αν πας φυλαγμενος (αν έχανα το 50% του εισοδήματος μου και είχα οικογένεια θα πήγαινα χεσμενος όχι φυλαγμενος) κοιτάς σε 1600αρη....
Γι'αυτό έβαλα στη κορυφή το Insignia και τη C5, καθότι 1600αρια...αλλά αν τελικά ο κόμπος φτάσει στο χτένι, τότε μπορεί να κάνω και καμιά 'αποφασιστική' κίνηση για 1.4TSi (π.χ. σε Tiguan)...
Ότι και να λένε οι άλλοι, το CX7 -και τώρα το CX5- είναι πραγματικά τα πιο 'zoom-zoom' από τα SUV, βάσει τιμής, κυβικών, ίππων κλπ κλπ...αλλά δυστυχώς μας έχει πάρει η μπάλλα....
-
Ο χρήστης kavy έγραψε:
κι άλλος λαμιώτης τι γίνεται εδώ
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
και στην Αρκαδια
Αφήστε μας ρε καταυλακιώτες... Μια χαρά το λέμε και στην Μακεδονία.
-
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3122903/ και τα παιδια θα κανουν παρτυ απο οκταβια θα το προτιμουσα, τα υπολοιπα που αναφερεις δεν τα φτανει σε ποιοτητα/εμφανιση αλλα ειναι αξιολογο 'πακετο'
-
Ρε Ευθυμη..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ρε Ευθυμη..Γιατι ρε Χρηστο?Και ψηλο ειναι, και χωρους εχει, και δυναμη εχει και και και.Το μονο κακο ειναι η ποιοτητα αλλα καλυτερα να παρει κατι δυνατο και μεγαλο και δοκιμασμενο παρα να ρισκαρει χρημα στην αλφα.
Εγω βεβαια θα πηγαινα για μοντι αλλα....
Ανταλλαγή CX7 με.....τι ?