-
Δηλαδη αν κανει αναγεννηση το αμαξι ενω δουλευει στο ρελαντι το καταστρεφουμε??? Που το λεει αυτο? Εμενα με V-Power εκανε πολυ σπανια αναγεννηση αντιθετα με ΒP που εκανε αρκετα συχνα....
Φιλε Psilos1972 βαλε καυσιμο σε ΠΛΑΣΤΙΚΟ δοχειο και οχι σε γυαλινο, οι δεξαμενες των αυτ/των ειναι πλαστικες ετσι θα εχεις πιο ξεκαθαρο αποτελεσμα.... -
Ηρακλή ίσως γι' αυτό τον λόγο να σταμάτησε η αναγέννηση στα 2-3 λεπτά, γιατί κατάλαβε δηλ ότι οι συνθήκες είναι σταμάτα ξεκίνα... Μου έχει τύχει κι εμένα... Όταν είμαι πολύ ώρα στο ρελαντί το σταματάει.
Lemouz75 με BP κι εμένα μου έκανε πιο συχνά και επίσης έβλεπα και συννεφάκι το βράδυ στα φώτα του πίσω τη στιγμή που με AVIN και Shell δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Στο ρελαντί δεν καταστρέφεται όταν κάνει αναγέννηση, απλά δεν είναι το ίδιο αποδοτική όπως όταν κινείσαι με ταχύτητα. Ακόμη και τις στροφές να ανεβάζεις κοντά στις 3000σαλ όπως ο φίλος Ηρακλής δεν είναι το ίδιο αποδοτική όπως όταν πηγαίνει με 5η και 3000σαλ.
-
Αυτό το βελτιωτικο καθαριστικό, το έχει δοκιμάσει κανείς;
Μου το έστειλε μαζί με τα λάδια, ένας φίλος και μου είπε τα καλύτερα.Στάλθηκε από το SM-N910C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλά λόγια έχω διαβάσει για τα ProTec αν και δεν έχω χρησιμοποιήσει... Γιατί βάζεις ειδικό πρόσθετο για Common Rail? Έχεις κάποιο θέμα με το Common Rail?
Liqui Moly TopTec 4100 βάζουμε στο υγραεριοκίνητο, 4600 βάζω στο Opel και 4200 ή 4300 βάζαμε στο τρίτο αυτοκίνητο του περιβάλλοντος αλλά μάλλον θα αλλάξουμε και σε 4100 μήπως εξαλείψουμε μια μικρή κατανάλωση λαδιού που έχει με το 5W30. Εγώ έβαλα + Cerratec στην τελευταία αλλαγή λαδιών... Μόνο καλά λόγια έχουμε να λέμε για τα λάδια της Liqui Moly... Ειδικά στο πετρέλαιό μου και στο υγραεριοκίνητο (που είναι και τα δύο με καδένα) μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα λάδια της αντιπροσωπείας και σε άκουσμα και σε κραδασμούς (ακόμη και στην καμπίνα) και σε επιδόσεις καθώς έχουν κερδίσει σε ελαστικότητα και σπιρτάδα... Πολύ πιο γλυκό δούλεμα.
-
Μετά από δοκιμή ενός περιπου μήνα του νέου (;) BP Ultimate DIesel με τεχνολογία Active τα πρώτα συμπεράσματά μου
- Ελαφρώς καλύτερη λειτουργία στο μοτέρ
- Η μεση κατανάλωση μου (σε ιδιο οδηγικό προφιλ) έπεσε από 6,2λτ/100χλμ σε 6λτ/100 χλμ. Πρέπει ομως να περάσει περισσότερος χρόνος για να εξαχθούν αντικειμενικότερα συμπεράσματα.
- Νομίζω οτι το προηγούμενο Ultimate Diesel ηταν πιο δυνατό, αλλά μπορει να κανω λάθος.
-
Referavag,πράγματι σημερα μου εκανε αναγέννηση κάπου στα 10 λεπτά.
Δεύτερο γέμισμα με v power...
Μικρότερη κατανάλωση με διάφορα απο το εκο avio.
Για αναγεννησεις δε θα μιλησω ακομη.
Δύναμη μοτέρ στα ίδια,ίσως και λιγο καλύτερα.Αυτο που με κέντρισε το ενδιαφέρον ειναι πως σε χλιαρές βόλτες στον Περιφερειακό, που δε θεωρείται σταματα-ξεκινα, η θερμοκρασία καυσαερίων ελέγχοντας με το χέρι ειναι πολυ υψηλή.Εξωτερική θερμοκρασία 22 βαθμοί. Ενω με eko avio τα καυσαέρια ηταν χλιαρά ως προς θερμοκρασία.Δεν ξερω τι μπορεί να σημαίνει αυτό.
-
Εψάξα για high EGT (exhaust gas temperature) diesel, στο ίντερνετ και πάγωσα.
Μεγάλες θερμοκρασίες καυσαερίων σημαίνει μεγάλες θερμοκρασίες στον θάλαμο καύσης δηλαδή καις λάδι στην τουρμπίνα και παίρνεις τουρμπίνα στο χέρι.Με το κρυστάλ αλλά και με το avio το πλάκωνες και έκαιγαν τα καυσαέρια....πήγαινες 500μέτρα χαλαρά και τα καυσαέρια ήταν χλιαρά . Σε χλιαρή βόλτα( ένα βήμα πριν κοιμηθώ στο τιμόνι) με shell, τα καυσαέρια καίνε. Αν το πλακώσω δηλαδή, θα κάψω χέρι; Και σίγουρα δεν έκανε πριν αναγέννηση.
Ξενέρωσα χεχεχε.
-
Προσδιόρησε το μεγάλες. Άλλο είναι στην βενζίνη (>900 °C) και άλλο στο diesel (>700 °C) π.χ.
-
Φίλε Ηρακλή είσαι σίγουρος για την αμεροληψία του πρατηρίου που ανεφοδιάστηκες. Εγώ δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο με το V-Power... Με όσα καύσιμα έχω δοκιμάσει οι θερμοκρασίες είναι ίδιες... Μήπως σου έκανε αναγέννηση εκείνη τη στιγμή; Τι νούμερα είδες; Χρησιμοποίησες κάποιο πρόσθετο; Αν όχι δοκίμασε και αλλού την άλλη φορά. Εγώ μάλλον συνεχίζω με AVIN Diesel Best Action μιας και είμαι πολύ ευχαριστημένος ειδικά όσον αφορά το θέμα της κατανάλωσης. Μπορεί να δοκιμάσω και το απλό Diesel Best της Avin. Θα δω
-
Ρε χαλαρωστε λιγο....Τι ειναι αυτα? Θερμοκρασιες κασαυεριων , τουρμπινες στο χερι....Απολαυστε το αυτοκινητακι σας να βρουμε ενα καθαρο πρατηριο , να οδηγουμε με ασφαλεια.Εχουμε ξεφυγει ...Ρε συ japanese1 δεν ειμαστε μονο εμεις που πηραμε diesel κυκλοφορουν χιλιαδες αυτοκινητα και πιστεψε απο γνωστους οι περισσοτεροι ουτε που ασχολουντε μονο καυσιμο βαζουν και βουρ και δεν εχουν παθει τιποτα (φιλος με golf tdi exei 250.000 χλμ και βαζει απο τον ρετσο).....Απλα φιλοι μου η ζωη ειναι μικρη και ωραια χαλαρωνουμε βρισκουμε καθαρο πρατηριο για να ειμαστε σιγουροι και ας ειναι μαρκα χισαμες......
-
Υψηλές θερμοκρασίες καυσαερίων σημαίνουν και υψηλή απόδοση επίσης. Επιπλέον, με το χέρι δεν μετράς σωστά, νομίζω
-
Φίλε kpsig, εννοείς πλούσιο μείγμα; ναι έχεις δίκιο. Άρα και υψηλότερη κατανάλωση. Κατανάλωση που δε βλέπω να αυξάνεται στο δικό μου κάρο. Το χέρι, έχεις απόλυτο δίκιο κάνει λάθος.
Φίλε lemouz, κουβέντα να γίνεται ρε συ. Δεν υπάρχει άγχος, τη γνώση αναζητούμε όλοι, μιας και τα καύσιμα κοστίζουν!
Αν είναι να το γυρίσω και εγώ στον Ρέτσο με 1,16 το λίτρο να τελειώνουμε!Φίλοι superT και referravag, θα δανειστώ τις επόμενες ημέρες ένα obdii, διότι με τα χέρια και τα...πόδια δε βγαίνει σωστή ανάλυση.Το οποίο κοστίζει 15-20 ευρώ αλλά όπως πάντα, αλλού τα δίνουμε απλόχερα και αλλού που πραγματικά χρειάζονται κάνουμε τσιγγουνιές.Θα επανέλθω δριμύτερος.
-
Αν και δεν έχω το qashqai, αυτό το thread διάβασα και μου....έπεσαν τα αυτιά.
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Αν και δεν έχω το qashqai, αυτό το thread διάβασα και μου....έπεσαν τα αυτιά.Εβαζα επι το πλειστον το 'παλιο' vpower (αν εχει αλλαξει η τωρινη συνθεση του) για τα πρωτα περιπου 20.000 - 30000 χλμ. Δεν ειχα παρατηρησει δυσλειτουργια στον κινητηρα. Δοκιμαζω για καιρο τωρα το avin best action με το οποιο βλεπω μικροτερη καταναλωση κ καλη αποδοση. Επισης εκοψα τα προσθετα καυσιμου. Το βασικο πιστευω μετα απο 90000 χλμ που εχω ειναι να μην αφηνουμε το αμαξι σε αχρησια κ να μην διακοπτουμε την αναγεννηση.
-
οτι φτηνοτερο diesel βρισκω βαζω, τα περισσοτερα πρατηρια δεν εχουν καν τιποτε αλλο απο απλο diesel
-
Εξακολουθώ να βαζω μονο V-Power γιατί έχει πολύ σημαντική διαφορα στην ενταση του θορύβου του κινητήρα στο Astra. Ο,τι αλλο εχω βαλει αλλαζει τον ηχο και τον κανει πιο τραχυ. Μαλιστα δυο φορες που εβαλα απλο πετρελαιο Shell εβγαζε απειρη μποχα η εξάτμιση ενω με το vpower δε μυριζει πραγματικα τιποτα.
-
Τόσος κόσμο βλέπω να βάζει vpower κάθε Πέμπτη, όλοι αυτοί θα έχουν πρόβλημα στον κινητήρα; νομίζω υπερβολικό αυτό που είπαν στην Nissan.
Φίλος με τaxi βάζει μόνο V-Power, και ένα καθαριστικό κάθε 5000χλμ και για το dpf κάθε 10000χλμ
Κανένα πρόβλημα σε Skoda TDi.Στάλθηκε από το SM-N910C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Φίλε kapami, δοκίμασε και το premium της AVIN... Ίδιο θόρυβο/δύναμη/μυρωδιά καυσαερίων με το V-Power αλλά μικρότερη κατανάλωση...
Το παλιό V-Power παίδες δεν ήταν και τόσο αθώο... Πρώτον στο δικό μου Astra έκανε λες και σπάει κόκαλα όποτε το έβαζα. Ναι μεν δεν το έφτανε κανένα σε ροπή αλλά ήταν αρκετά αγχωτικό ώρες ώρες το κροτάλισμά του. Επίσης δεκτά τα παραδείγματα από τους επαγγελματίες που βάζουν φανατικά, έχω κι εγώ όμως δικό μου άνθρωπο που έβαζε σε Corsa με τον ίδιο κινητήρα με τον δικό μου αποκλειστικά V-Power και στα 150.000χλμ τα μπεκ του βγήκαν off... Βουλωμένα όλα... Πλήρωσε 8 κατοστάρικα για επισκευή...
Όλα είναι σχετικά... Το V-Power το παλιό ποτέ δεν ήταν συνεπές στην απόδοσή του. Ειδικά την περίοδο 2013-2015 είχε απίστευτες διακυμάνσεις... Και αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που το σταμάτησα... Το καινούριο V-Power που βάζουμε από πέρσι δεν έχει καμία σχέση με το παλιό σαν καύσιμο... Σε κανέναν τομέα. Πολύ υποδεέστερο σε δύναμη από το παλιό αλλά συνάμα πιο καθαρό στα καυσαέριά του.
Εγώ προσωπικά τη δεδομένη περίοδο συνεχίζω με το AVIN Diesel Best Action... Συμφωνώ απόλυτα με τις παρατηρήσεις του φίλου dexter. Είναι σαφώς καλύτερο σε κατανάλωση από το V-Power που σερβίρουν τα εταιρικά της Shell εδώ στην Κορινθία οπότε και συνεχίζω με αυτό προς το παρόν Αν αλλάξει κάτι εδώ είμαστε!!
-
japanese1 Φυσικα κουβεντα γινεται ΑΛΛΑ ενα αυτοκινητο ειναι ΜΗΝ το κανουμε επιστημη κατανταει αηδια νομιζω και τη γνωση ρε φιλε??? θα μας παρουν για δοκιμαστες??? Εδω η ΕΚΟ μας λεει φιλτρα αεροσκαφων και σου λεω με οτι στοιχημα οσα θελει και οποιος θελει οτι αν εβαζαν την ποιοτητα καυσιμου ενος εταιρικου πρατηριου εκο σε ενα Α/ΦΟΣ δεν θα πετουσε ΤΙΠΟΤΑ και μην μου πειτε οτι το ενα ειναι κηροζινη γιατι αν βαλουμε την κηροζινη στις δεξαμενες ενος πρατηριου κλαυτα ( ναι μπορει να ειναι ιδιο φιλτρο ΑΛΛΑ οχι ιδια ποιοτητα καυσιμου και εκει ειναι το ολο θεμα)...Και εγω φιλε referravag το γυρισα σε avin γιατι το θεωρω καλυτερο και πιο δυνατο απ' ολα και με βολευει και σε λεφτα επιστροφη 3% λογο πειραιως και 3% λογο πιστωτικης καρτα αρα 6% ειμαστε σχεδον στην προσφορα της shell και οποτε θελω εγω.....
Διαβασα αυτο με το προβλημα στα qashqai με V POWER και εγω ειχα παρατηρησει οταν πατουσα το κουμπι και περιμενα να σβησουν τα λαμπακια δυσκολευοταν να παρει μπροστα πραγμα που δεν εχω με το Αvin και πιο μπροστα με το BP....
-
Και στην εκο με κάρτες Eurobank και προθεσμιακό έχει 5% επιστροφή.
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;