-
Ο χρήστης fiatz έγραψε:
Να ρωτησω κατι ,Σε opel corsa D 2008 1.3cdti το φιλτρο πετρελαιου ΕΣΕΙΣ καθε ποτε το αλλαζετε...ή βασικα στο δικο σας diesel .? Γιατι διαβαζω η opel λεει καθε 60κ αλλα το θεωρω υπερβολη .
Έχει ειπωθεί πολλές φορές (όχι μόνο για το φίλτρο πετρελαίου) ότι όταν αλλάζεις νωρίτερα κάτι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής κακό δεν κάνεις στο αυτοκίνητο.
Οι περισσότερες εταιρείες προτείνουν την αλλαγή αυτού του φίλτρου στα 60.000 χιλ, προσωπικά το αλλάζω ανά 40.000 (όχι σε opel). Άλλωστε το κόστος είναι σχετικά μικρό. Τώρα αν θα νιώσεις καλύτερα αλλάζοντάς το ακόμα πιο συχνά μπορείς να το κάνειςΤελικά βγήκε βλάβη. Ένα μπεκ είχε διαρροή, και τα φτύσε η αντλία υψηλής. Ευτυχώς όλα τα καλύπτει η εγγύηση. Ρώτησα αν σχετίζεται με τον πάγο δεν πήρα σαφή απάντηση. Υπαρχει κατι που πρέπει να τους επιστησω προσοχή σε σχέση με ρύθμιση μπεκ και αντλία?
Σχετικά με τα καύσιμα είμαι ο γκαντέμης.... 2.5 χρονια μόνο v power ή best action Avin. Πήγα αρχές της χρονιάς πριν τους παγετούς είδα την τιμή +20 λεπτά είπα μαματα βάλε το ...απλό...προκοψα....
Κρίμα, ευτυχώς είσαι στην εγγύηση. Λογικά η ζημιά είναι πάνω από 1500 ευρώ.
Δε νομίζω ότι φταίει ότι έβαλες απλό diesel, εκτός και αν το πρατήριο ήταν κουκουρούκου.
Να είναι η τελευταία βλάβη σου εύχομαι. -
Το πρατήριο είναι το Αβιν που ειναι στην εκο 200 μ πριν την εκο. Μεχρι τώρα δεν είχα κάποιο θέμα. Τι να πω... Ευχαριστώ για την ευχή και εσύ απροβλημάτιστα χλμ. Με την 116 συνεχίζεις? ποσά χλμ έχεις γράψει?
-
Να ρωτήσεις στο συνεργείο αν έχει να κάνει με το καύσιμο ή αν πρόκειται απλά για κάποια αστοχία υλικού. Βέβαια το αμάξι είναι πολύ φρέσκο για να έχει τέτοια θέματα. Σου είπαν πόσες μέρες θα το κρατήσουν μέσα?
Ναι την 116 έχω και έφτασα τα 75.000 χλμ χωρίς προβλήματα (πλην μιας καμμένης λάμπας στα drl και μιας σπασμένης κλειδαριάς πορτ μπαγκάζ). Το μοτέρ δουλεύει ρολόι, βέβαια διαβάζω σκηνικά σαν το δικό σου και αγχώνομαι, είμαι και εκτός εγγύησης. Πετρέλαιο βάζω μόνο v-power και avin diesel best action από 2 συγκεκριμένα πρατήρια και αν χρειαστεί να βάλω αλλού πάω πάντα σε εταιρικά. -
Κανονικά ήθελα 10-12 εργάσιμες αλλα μου είπαν ότι θα το τρέξουν για να τα έχουν σε 5-6 . Να δούμε περιμένω....Τους ρώτησα πρόχειρα για το τι εγγύηση έχω για αυτά που μου αλλάζουν και μου είπαν 1 χρόνο. Ειναι νορμαλ?
Εγω εχω δλδ κανονικα 5 χρονια μηχανικά ηλεκτρικά είμαι στο 2 προς τρίτο χρόνο και μόλις αλλάζω κατι παίρνω 1 χρόνο δλδ ουσιαστικά χάνω 1.5 χρόνο εγγύηση για τα συγκεκριμένα ανταλλακτικά? δεν θα έπρεπε η εγγύηση να με καλύπτει μεχρι τα 5 έτη ή τα 100.000 χλμ όπως ισχύει για το υπόλοιπο αμάξι? -
Εγώ θέλω να ρωτήσω αν έχει βάλει κάποιος από σας πετρέλαιο cyclon drive max. Σε όσα φόρουμ διαβάζω για πετρέλαια δεν έχω δει ούτε μία αναφορά σε πετρέλαιο της cyclin. Εντάξει έχει λίγα πρατήρια αλλά ούτε μία αναφορά πουθενα; Εντύπωση μου κάνει. Έχω δει για shell,bp,avin,eko,aegean,elin,jetoil μέχρι και kaoil. Cyclon drive max ούτε ένα.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Κανονικά ήθελα 10-12 εργάσιμες αλλα μου είπαν ότι θα το τρέξουν για να τα έχουν σε 5-6 . Να δούμε περιμένω....Τους ρώτησα πρόχειρα για το τι εγγύηση έχω για αυτά που μου αλλάζουν και μου είπαν 1 χρόνο. Ειναι νορμαλ?
Εγω εχω δλδ κανονικα 5 χρονια μηχανικά ηλεκτρικά είμαι στο 2 προς τρίτο χρόνο και μόλις αλλάζω κατι παίρνω 1 χρόνο δλδ ουσιαστικά χάνω 1.5 χρόνο εγγύηση για τα συγκεκριμένα ανταλλακτικά? δεν θα έπρεπε η εγγύηση να με καλύπτει μεχρι τα 5 έτη ή τα 100.000 χλμ όπως ισχύει για το υπόλοιπο αμάξι?Νομίζω και για τα νέα εξαρτήματα πέντε χρόνια θα έχεις.
Πάει με όλο το αυτοκίνητο.
Ξέρεις πόσο θα σου κόστιζε αν δεν καλυπτόταν από την εγγύηση?? -
Νομίζω η εγγύηση γράφει ότι δεν παίρνεις επέκταση εγγύησης για αλλαγές ανταλλακτικων δλδ αν αλλάξεις κάτι τον τρίτο χρόνο δεν θα πας δεν πας για αλλά 5 χρόνια εγγύηση αλλά λήγει στα 5 χρόνια ή 100000χλμ. Βέβαια η απάντηση αυτή τη έδωσε ο μάστορας και όχι η αντιπροσωπία. Δεν ρώτησα για την ώρα πόσο θα κόστιζε εκτός εγγύησης
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Νομίζω η εγγύηση γράφει ότι δεν παίρνεις επέκταση εγγύησης για αλλαγές ανταλλακτικων δλδ αν αλλάξεις κάτι τον τρίτο χρόνο δεν θα πας δεν πας για αλλά 5 χρόνια εγγύηση αλλά λήγει στα 5 χρόνια ή 100000χλμ. Βέβαια η απάντηση αυτή τη έδωσε ο μάστορας και όχι η αντιπροσωπία. Δεν ρώτησα για την ώρα πόσο θα κόστιζε εκτός εγγύησηςΗ εγγυηση ισχύει συνολικά. Αν σε δυο χρονια χρειαστεί να αλλαχτεί παλι το ιδιο παλι θα σε καλύψει η εγγυηση. Δεν μπορει να λειτουργεί αλλιώς.
-
Εχει βγει νομος-οδηγια που οριζει πως καθε ανταλλακτικο που αλλαζεται εχει δικια του εγγυηση 2 χρονια. Σε σενα βεβαια ισχυει η 5ετης εγγυηση.
Παλια οι αντιπροσωπειες οταν αλλαζαν κατι μεσα στην εγγυηση δεν ανανεωνονταν η εγγυηση του καινουριου ανταλλακτικου αλλα ισχυε η εγγυηση του ελαττωματικου. Δηλαδη αν ειχες 2 χρονια και σου χαλαγε στους 18 μηνες μετα ειχες αλλους 6. Τωρα εχεις αλλα 2 χρονια -
Μπραβο στη suzuki που το κάλυψε με την πενταετής εγγύηση της.
Tkin, άλλο κακό να μη σε βρει.Ηθικό δίδαγμα: vpower και ένα κάρο παπαριες. Ο πρατηριουχος να είναι σωστός και τέλος.
Καθαριστικά μέσα στο πετρέλαιο πάντα και παντού.
Δυστυχώς η Ελλάδα απο πετρέλαιο πάσχει,και ακόμα είναι η αρχή....
Σε 2-3 χρόνια,να μας δω όλους εμάς με τα diesel. -
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Σε 2-3 χρόνια,να μας δω όλους εμάς με τα diesel.
τι εννοείς, οτι τα ντιζελ αρχισαν να πουλιουνται στην Ελλάδα μετα την απελευθερωση της πετρελαιοκινησης;
Ταξί δεν υπηρχαν τοσα χρονια;
αλλοι χρηστες πετρελαιοκινητων στην επαρχια;Ευτυχως καποια συνεργεια εχουν μεγαλη εμπειρια απο πετρελαιοκινηση, αλλοιμονο στις εταιριες που εμαθαν την πετρελαιοκινηση μετα την απελευθερωση της (και στους πελατες τους)
-
Bebe,την έχω κάνει τρέλα αδερφέ.
Νοθεία παντού,σε όποιο site και να μπεις.
Τις προάλλες ειδα 2 καινούργια mercedes taxi, χτυπημένα από κακό πετρέλαιο.
Πληρώνουμε πανάκριβα καύσιμα,ντεμέκ αυξήθηκε η τιμή πετρελαίου παγκοσμίως, έχουμε και τη νοθεία για το κερασάκι.Θα ανεβάσω και τις φώτο απο τσ μπουκάλια που αποθηκευσα με diesel.
Εγώ,προσωπικά απο εδώ και στο εξής, μόνο elin crystal diesel.Ηρακλής ο ελιν ο γάτος.
-
Σχετικά με την ερώτησή σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι όλα τα καύσιμα Shell ακολουθούν τις κρατικές προδιαγραφές οι οποίες απαιτούν αντοχή στους μέχρι -5 βαθμούς Κελσίου.
Το Shell V-Power Diesel εξασφαλίζει χαμηλότερες θερμοκρασίες για ασφαλέστερη χρήση (έως -15 βαθμούς Κελσίου). Ωστόσο, την περίοδο αυτή που παρατηρούνται ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και που τις βραδινές και πρωινές ώρες η θερμοκρασία μπορεί να πέφτει πολύ σε σχέση με τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε αντιπαγωτικό και να μην αφήνετε τον κινητήρα εκτός λειτουργίας για πολλές ώρες. Ακόμα και αν δεν θέλετε να μετακινηθείτε μπορείτε να βάζετε τον κινητήρα σε λειτουργία για λίγα λεπτά. Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση είμαστε στη διάθεσή σας.Φιλικά,
Shell Smart Club GreeceΤι συμπερασματα βγαλατε?????
Εσυ καλε μου φιλε Hercules καθε εβδομαδα μας λες κ αλλη μαρκα Βαζουμε premium ντιζελ κ ελπιζουμε η καζανια που εχει ερθει να ειναι οκ.... -
Για θερμοκρασίες κάτω των - 5 βάζουμε αντιπαγωγικο, ακόμα και να μην έχουμε να πάνε κάπου βάζουμε μπροστά για να δουλέψει λίγο το μοτέρ.
Κάπου είχα διαβάσει ότι κάνει καλό να βάζουμε λάδι μίξης από μηχανές θαλάσσης, έχει κανείς άποψη; κάνει καλό να βάλουμε λάδι ακόμα και λάδι που καίγεται; -
στη Βουλγαρια αποτι ειδα, εχουν δυο ειδη πετρελαιου τα βενζιναδικα.
Το 'κανονικο' euroκατι και ενα λιγο πιο ακριβο το οποιο αντεχει σε αρκετα χαμηλες θερμοκρασιες.Παλαιοτερα θυμαμαι, οταν τα ευγενη πετρελαια δεν ηταν στη μοδα και υπηρχε μονο το Vpower diesel, τα βενζιναδικα ΕΚΟ στα Γρεβενα (δεν θυμαμαι αν ηταν και Κοζανη) ειχαν ταμπελιτσα στο πετρελαιο για -11 ή -15ο C
η απαντηση σε ερωτημα που εκανα στη Shell το 2010
βεβαια το '-3' απο το '-14' εχουν μεγαλη διαφορα, δεν ξερω αν ειναι τυπογραφικο λαθοςΚύριε ****** καλησπέρα σας,
θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το V-Power Diesel περιέχει biodiesel σε ποσοστό 6%.
Αυτή τη στιγμή η ανοχή του V-Power Diesel πριν 'παγώσει' στην περιοχή της Αττικής βρίσκεται στους - 14 C ενώ στην περιοχή της Θεσ/νικης στους -3 C.
Στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.
Kind Regards
Laboratory Analyst (Retail)
την Πεμπτη ειχαμε -16.
Το βραδυ το αυτοκινητο το εχω σε υπογειο παρκινκ, αλλα στη δουλεια ηταν για ωρες στο -16 και δεν επαθε κατι.
Βεβαια αν περνουσε το βραδυ εξω ισως να ηταν διαφορετικα -
Ο χρήστης Psilos1972 έγραψε:
Για θερμοκρασίες κάτω των - 5 βάζουμε αντιπαγωγικο, ακόμα και να μην έχουμε να πάνε κάπου βάζουμε μπροστά για να δουλέψει λίγο το μοτέρ.
Κάπου είχα διαβάσει ότι κάνει καλό να βάζουμε λάδι μίξης από μηχανές θαλάσσης, έχει κανείς άποψη; κάνει καλό να βάλουμε λάδι ακόμα και λάδι που καίγεται;Λαδι ως αντιπαγωτικο σε ντιζελ?πρωτη φορα το ακουω.Λαδι εβαζαν-βαζουν σε παλια ντιζελ για να λιπαινουν την αντλια.Συνηθως απλο 10αρι εχω ακουσει ότι βαζουν.
Τωρα αν καποιος θελει να το κανει αυτό η λογικη λεει ότι θα παει σε λαδι για δίχρονους κινητήρες προδιαγραφών FD και αναλογιας μιξης 1:100 και όχι 1:50.(αναλογιες μιξης με βενζινη)
Σε συγχρονο ντιζελ παντως δν βαζει κανεις. -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Κάπου είχα διαβάσει ότι κάνει καλό να βάζουμε λάδι μίξης από μηχανές θαλάσσης, έχει κανείς άποψη; κάνει καλό να βάλουμε λάδι ακόμα και λάδι που καίγεται;Λαδι ως αντιπαγωτικο σε ντιζελ?πρωτη φορα το ακουω.Λαδι εβαζαν-βαζουν σε παλια ντιζελ για να λιπαινουν την αντλια.Συνηθως απλο 10αρι εχω ακουσει ότι βαζουν.
Τωρα αν καποιος θελει να το κανει αυτό η λογικη λεει ότι θα παει σε λαδι για δίχρονους κινητήρες προδιαγραφών FD και αναλογιας μιξης 1:100 και όχι 1:50.(αναλογιες μιξης με βενζινη)
Σε συγχρονο ντιζελ παντως δν βαζει κανεις.Επειδη το χω δει κι εγω αυτο γραμμενο κανουν αυτο που περιγραφεις και για τους λογους που περιγραφεις ! Δε το βαζουν ως αντιπαγωτικο αλλα ως 'λιπαντικο' .
Και μιλαμε για συγχρονους κινητηρες. Εγω δε θα το εκανα ποτε.
-
Ο χρήστης dactilidis.john έγραψε:
Σε συγχρονο ντιζελ παντως δν βαζει κανεις.Επειδη το χω δει κι εγω αυτο γραμμενο κανουν αυτο που περιγραφεις και για τους λογους που περιγραφεις ! Δε το βαζουν ως αντιπαγωτικο αλλα ως 'λιπαντικο' .
Και μιλαμε για συγχρονους κινητηρες. Εγω δε θα το εκανα ποτε.
Στα παλια ντιζελ κιολας το τηρουν ευλαβικα.
-
Μόνο για λίπανση, όχι σαν Αντιπαγωγικο, αν και δεν ξέρω σε τι θερμοκρασία παγώνει το 2Τ λάδι ίσως κάποιος φίλος σε περιοχή που πέφτει χαμηλά η θερμοκρασία, να κάνει ένα τεστ, σε ένα βαζακι λίγο πετρέλαιο σκέτο, και σε άλλο με λίγο λάδι, και σε ένα άλλο με αντιπαγωγικο.
Έτσι να δούμε τι παίζει. -
Ο χρήστης Psilos1972 έγραψε:
Μόνο για λίπανση, όχι σαν Αντιπαγωγικο, αν και δεν ξέρω σε τι θερμοκρασία παγώνει το 2Τ λάδι ίσως κάποιος φίλος σε περιοχή που πέφτει χαμηλά η θερμοκρασία, να κάνει ένα τεστ, σε ένα βαζακι λίγο πετρέλαιο σκέτο, και σε άλλο με λίγο λάδι, και σε ένα άλλο με αντιπαγωγικο.
Έτσι να δούμε τι παίζει.στα αεροψάλιδα που χρησιμοποιουνται για κλαδεμα σε ενα φιαλιδιο που παιρνει αερα (νομιζω) βαζουν οινοπνευμα οι εργατες οταν εχει πολυ κρυο για να μην παγωνουν οι λεπιδες.
Ο μαστορας που πηραμε το μηχανημα οταν του ειπα το προβλημα μου ειπε να βαζουμε λαδι μιξης για διχρονο.
Η αληθεια ειναι οτι κανει καλυτερη δουλεια, και δεν παγωνι και δουλευουν καλυτερα οι λεπιδες αποτι με το οινοπνευμα
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;