-
Τώρα είμαι στο 5,3 μέση αλλα περιλαμβάνει και ενθουσιώδη ανεβοκατέβασμα απο Δομοκό και πολύ ώρα 140-160 στις ευθείες της εθνικής , αν συγκρατηθώ (CC στα 115) βλέπω ενα λίτρο + κάτω , μόνο που εχω καταφέρει να συγκρατηθώ μόνο μια φορα στα 5 χρόνια . Πάντα μιλάω για το δρομολόγιο Αθήνα -Θεσσαλονίκη . Yaris 1.4 D4D πέρασε τα 80000 χλμ πρέπει να έστρωσε πια ίσως δοκιμάσω πάλι με ταχύτητες ΚΤΕΛ (100-105) μήπως δω νούμερα που να αρχίζουν απο 3... ΝΟΤ τώρα που αρχίζει να πέφτει η τιμή ΝΟ ΝΟ !
-
Φυσιολογικές τιμές.
-
http://www.thessnews.gr/article/114511/ptosi-11-se-mia-ebdomada-gia-to-petrelaio
Πτώση 11% σε μία βδομάδα!!!!!
53 δολάρια το brent(αυτό προμηθευόμαστε ως χώρα).
2,28 έβαλα χθές αλλά αργεί για άλλη μια φορά η πτώση των τιμών. -
Είμαι ο μόνος που παρατηρώ αυξημένη κατανάλωση με το vpower diesel της shell??
-
Ο χρήστης al3xis έγραψε:
Είμαι ο μόνος που παρατηρώ αυξημένη κατανάλωση με το vpower diesel της shell??oxι, το εχω αναφερει κι εγω αρκετες φορες
-
Εγώ το ΣΚ που ανέβηκα βόλο είδα 1lt πάνω την κατανάλωση με το ίδιο καύσιμο vpower diesel από το ίδιο πρατήριο που βάζω εδώ και 20.000 χλμ. Δεν ξέρω αν είναι λόγω καιρού αλλά μου φαίνεται μεγάλη διαφορά για 5 βαθμούς Κελσίου
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Εγώ το ΣΚ που ανέβηκα βόλο είδα 1lt πάνω την κατανάλωση με το ίδιο καύσιμο vpower diesel από το ίδιο πρατήριο που βάζω εδώ και 20.000 χλμ. Δεν ξέρω αν είναι λόγω καιρού αλλά μου φαίνεται μεγάλη διαφορά για 5 βαθμούς ΚελσίουΜήπως για να έχεις σαφή συμπεράσματα για κατανάλωση θα πρέπει να το μετρήσεις σε ίδιες διαδρομές;;Για να λες ανέβηκα Βόλο μήπως το κομμάτι που οδήγησες μέχρι να μετρήσεις ,είχε πιο πολλές ανηφορικές διαδρομές και γι αυτό το 1lt παραπάνω;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Καθαριστικα δεν χρειάζεται παιδιά να χρησιμοποιείτε. Τουλαχιστον σε αυτό κατεληξα ρωτωντας αρκετους μηχανικους αυτοκινητων. Βεβαια όλοι μου ελεγαν ότι μονο premium πετρελαιο πρεπει να βαζουμε.
Καθαριστικά βάζουν όλοι στα premium καύσιμα τους.
Υπάρχει και προφορική οδηγία της NISSAN για μη χρήση premium πετρελαίων.
Εντάξει, διάβασα τις τελευταίες 30 σελίδες στο θέμα, και τα παραπάνω δείχνουν το χάος στις πληροφορίες του thread...
Αλλοι πάλι προτείνουν εναλλαγή κανονικού & premium καυσίμου, πχ 3 προς 1 και που και που κανα redex.Της Nissan οι οδηγίες αφορούν τους δικούς τους κινητήρες, ή είναι γενική η αναφορά ?
Τελικά να βάζουμε premium ή όχι ? (Opel Grandland του 2018 έχω) -
Αυτή την ερώτηση κάνω στον εαυτό μου , γιατί βάζω μόνο premium diesel τα τελευταία 5 χρόνια ;
...μάλλον γιατί με τις προσφορές των πιστωτικών καρτών βγαίνει ίδια τιμή με τα απλό
...αφού δεν εχω κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα γιατί όχι
...γιατί θέλω να κάνω την σύγκριση με το corsa cdti του κουνιάδου μου που 400.000 χλμ βάζει μόνο φθηνό και απο ΑΠΤώρα με τις χαμηλές θερμοκρασίες πιο καλά πάει (Turboκαιρος ) παρα καίει παραπάνω ...συνήθως AVIN best action βάζω.
-
Diesel έχουμε μόνο στην εταιρία στα οποία πάντα έμπαινε το premium πετρέλαιο. Πριν κάποιους μήνες έβαλα το απλό στο φορτηγό γιατί υπήρχε πρόβλημα στην αντλία του άλλου. Αυτό που είδαμε ήταν ότι έβγαλε παραπάνω χιλιόμετρα σε μια στάνταρ διαδρομή με ίδιο φορτίο, μιλάμε για διαφορά 80-100χλμ επιπλέον. Μιλάμε βέβαια και για diesel του 1990, δεν ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο.
Άρχισα να βάζω και στο 308, αποτέλεσμα αν όχι ελαφρώς μεγαλύτερη αυτονομία (δε θυμάμαι ποτέ με premium diesel στο trip να βγάζει 1000χλμ και μέση κάτω από 5.9l/100 ) να είναι στα ίδια περίπου επίπεδα.
Από θέμα τραβήγματος ΚΑΜΙΑ απολύτως διαφορά, τεσταρισμένα καύσιμα από AVIN, BP, SHELL, EKO, ΕΛΙΝ απλό και premium.Έχω μια μικρή επιφύλαξη για το απλό της BP βέβαια όσον αφορά την αυτονομία.
Οπότε εδώ και πάρα πολύ καιρό γεμίζω μόνο με το απλό με εξαίρεση τις Πέμπτες από την προσφορά της Shell.
To θέμα κατά πως φαίνεται είναι καθαρά ψυχολογικό. Αν πάθει ζημιά ένα μοτερ από κακό πετρέλαιο θα φταίει επειδή ήταν κακό-νοθευμένο και όχι μη premium. -
Τελικά με τα ενισχυτικά τι παίζει;Πήρα τηλέφωνο για τιμή sevice στην Nissan και μου είπαν πως αν θέλω και ενισχυτικά για το πετρέλαιο να υπολογίζω κάτι παραπάνω..Αρα τελικά τι ισχύει με τα ενισχυτικά;Τα βάζει και η ίδια η Nissan ;
-
Eγώ χρησιμοποιώ της wurth, αντιπαγωτικό/ενισχυτικό και ένα για τους μύκητες. Αν είναι να βάλεις βάλε ο ίδιος και όχι η αντιπροσωπία.
Όταν σου λένε ενισχυτικό κάτι τέτοιο είναι, μη νομίζεις ότι θα αυξήσεις αυτονομία ή επιδόσεις. -
Ο χρήστης emminad έγραψε:
Τελικά με τα ενισχυτικά τι παίζει;Πήρα τηλέφωνο για τιμή sevice στην Nissan και μου είπαν πως αν θέλω και ενισχυτικά για το πετρέλαιο να υπολογίζω κάτι παραπάνω..Αρα τελικά τι ισχύει με τα ενισχυτικά;Τα βάζει και η ίδια η Nissan ;Sent from my iPhone using Tapatalk
Θα τα παρεις φθηνότερα εκτος αντιπροσωπείας...Πχ Redex το εχει φθηνο ο Σκλαβενίτης (Τα μεγαλα καταστήματα) σε σχεση με πρατήρια .....
-
Η αλήθεια είναι ότι δεν ασχολήθηκα ποτέ με ενισχυτικά και μου έκανε εντύπωση που το είπαν από την αντιπροσωπεία γιατί συνήθως άκουγα ,μακρυά από αυτά,και κάτι τέτοια..Εγώ βαζω απλά ένα για τους μύκητες της wurth το οποίο αγοράζω από βενζινάδικο shell...Σε σχέση με τα ενισχυτικά;έχετε να προτείνετε κάτι;το redex τι ακριβώς είναι;
-
Τα 'ενισχυτικά' δεν ειναι απαραίτητα οταν βάζεις καλό πετρέλαιο σε εναν καινούριο κινητήρα.
Η αντιπροσωπία βάζει ενα 'για καλό και για κακό', αλλά σίγουρα για το καλό της τσέπης της.
Εγω βάζω κάποιο καθαριστικό για το πετρέλαιο και το σύατημα διαχείρισης καυσίμου για 1-2 γεμίσματα λίγο πρίν φτασει ο καιρος για αλλαγη φιλτρου.
Ακόμα και το 'αντιμουχλικό' είναι υπο σοβαρή συζήτηση για το αν χρειαζεται ή οχι.
Πριν κανα χρονο ειχα γραψει τα αποτελεσματα δοκιμων που εκανα βάζοντας αντιμουχλικό σε μπιτόνια πετρελαίου που αποθήκευα για χρηση σε αγροτικά μηχανήματα.
Στο αυτοκίνητο πλέον βάζω μονο οταν πρόκειται να μεινει σταματημενο για καιρό. Οταν κινείσαι και γεμίζεις τακτικά δεν προλαβαίνει να δημιουργήσει πρόβλημα το βιοντίζελ -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Τα 'ενισχυτικά' δεν ειναι απαραίτητα οταν βάζεις καλό πετρέλαιο σε εναν καινούριο κινητήρα.Η αντιπροσωπία βάζει ενα 'για καλό και για κακό', αλλά σίγουρα για το καλό της τσέπης της.
Εγω βάζω κάποιο καθαριστικό για το πετρέλαιο και το σύατημα διαχείρισης καυσίμου για 1-2 γεμίσματα λίγο πρίν φτασει ο καιρος για αλλαγη φιλτρου.
Ακόμα και το 'αντιμουχλικό' είναι υπο σοβαρή συζήτηση για το αν χρειαζεται ή οχι.
Πριν κανα χρονο ειχα γραψει τα αποτελεσματα δοκιμων που εκανα βάζοντας αντιμουχλικό σε μπιτόνια πετρελαίου που αποθήκευα για χρηση σε αγροτικά μηχανήματα.
Στο αυτοκίνητο πλέον βάζω μονο οταν πρόκειται να μεινει σταματημενο για καιρό. Οταν κινείσαι και γεμίζεις τακτικά δεν προλαβαίνει να δημιουργήσει πρόβλημα το βιοντίζελΩραια σ ευχαριστω πολύ φίλε..Η αλήθεια είναι πως το γέμισμα που κάνω είναι εβδομαδιαίο σχεδόν όποτε δεν προλαβαίνει καν να κάτσει το πετρέλαιο στο ντεπόζιτο..
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Στο αυτοκίνητο πλέον βάζω μονο οταν πρόκειται να μεινει σταματημενο για καιρό. Οταν κινείσαι και γεμίζεις τακτικά δεν προλαβαίνει να δημιουργήσει πρόβλημα το βιοντίζελ
Aυτό ισχύει. Γι αυτό και σε κομπίνες/τρακτέρ όταν πάνε να τα βάλουν μπροστά το καλοκαίρι με απλό πετράλαιο που καθόταν από την προηγούμενη χρονιά το φίλτρο γεμίζει μαρμελάδα από τους μύκητες.
-
παιδια εχετε παρατηρησει και εσεις σχετικη αυξηση καταναλωσης της καταναλωσης σας γενικα τους τελευταιους μηνες λογω χειμωνα ισως?
εχω c3 bluehdi και εχω αυξηση της ταξης 0,5λ/100 δηλαδη παιζω κοντα στα 6λ/100 μεσα στην αθηνα...
φανταζομαι ειναι λογω θερμοκρασιων γιατι service εκανα τον περασμενο ιουλιο! -
Ο χρήστης modechristo έγραψε:
παιδια εχετε παρατηρησει και εσεις σχετικη αυξηση καταναλωσης της καταναλωσης σας γενικα τους τελευταιους μηνες λογω χειμωνα ισως?εχω c3 bluehdi και εχω αυξηση της ταξης 0,5λ/100 δηλαδη παιζω κοντα στα 6λ/100 μεσα στην αθηνα...
φανταζομαι ειναι λογω θερμοκρασιων γιατι service εκανα τον περασμενο ιουλιο!Σε όλα συμβαίνει, εξαιτίας θερμοκρασίας. Παραπάνω καυσίμο, παραπάνω αντιστασεις λογω του κρύου αέρα και συχνα λογω ελαστικών, πέφτει η πίεση και δεν επαναλεγχεται.
+++ ψυχρη εκκίνηση 100-150 κιλα με διαφορά 20-25 βαθμούς να τα ζέστανεις είναι αξιολογα. -
Ο χρήστης modechristo έγραψε:
παιδια εχετε παρατηρησει και εσεις σχετικη αυξηση καταναλωσης της καταναλωσης σας γενικα τους τελευταιους μηνες λογω χειμωνα ισως?εχω c3 bluehdi και εχω αυξηση της ταξης 0,5λ/100 δηλαδη παιζω κοντα στα 6λ/100 μεσα στην αθηνα...
φανταζομαι ειναι λογω θερμοκρασιων γιατι service εκανα τον περασμενο ιουλιο!Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής κάυσης το παρουσιάζουν αυτό, μην αγχωνεσαι
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;