-
Εφέτος ειχε και πολλούς tourists από Ευρώπη με τα αυτοκίνητα τους και η παραγωγή πρέπει να έπιασε κόκκινο. Αν φεύγει απο τα διυλιστήρια μάπα πετρέλαιο,ζητω που καήκαμε.
Θα αλλάξω φίλτρο σε 4,000χλμ,πάλι θα βρω κροκοδειλους μέσα,το μόνο σίγουρο.
-
Καλημέρα στην παρέα
Με αφορμή το σχόλιο του φίλου lemouz75 σχετικά με τον φίλο του με το Panda που έπαθε ζημιά, να αναφέρω και εγώ ότι ένας καλός φίλος από το opel-club, ο Μέμος (Μέμο ελπίζω να είσαι καλά αν το διαβάζεις), έβαζε και αυτός στο Corsa του με ίδιο κινητήρα με τον δικό μου αποκλειστικά V-Power από την πρώτη μέρα... Νομίζω πριν τα 150.000χλμ ήταν που μου έστειλε μήνυμα και μου είπε ότι έπαθε χοντρή ζημιά καθώς του βούλωσαν όλα τα μπεκ και η επισκευή κόστισε 700-800€.
Εσύ otso βάζε από τον καλοκάγαθο Βαρδινογίαννη και άσε εμένα και τον cson που παρατηρούμε τα ίδια πράγματα να λέμε παλαβομάρες. Περιμένουμε και τις παρατηρήσεις του φίλου bebe που απ' ότι καταλαβαίνω έχει βάλει κι αυτός Aegean σε αυτό το γέμισμα...
Φίλε Ηρακλή είδες που είναι δυνατόν να βγάλει κάπνα και αυτοκίνητο με φίλτρο μικροσωματιδίων; Η κάπνα εμφανίστηκε απ' όταν άλλαξες σε ΕΚΟ όπως γράφεις... Άρα έρχεσαι κι εσύ στα λεγόμενά μου και επιβεβαιώνεις τις παρατηρήσεις μου ότι EKO/BP έχουν πάρα πολύ κάπνα... Για δοκίμασε ένα βράδυ που θα σε ακολουθεί κάποιος από κοντά να επιταχύνεις γερά, να δεις αν θα βγάλει μαύρο συννεφάκι από πίσω όπως βγάζει το δικό μου με ΕΚΟ/BP. Που να κάνει και αναγέννηση... Εκεί να δεις τι θα βγάζει... Παλιά δεν ήταν έτσι ούτε το EKO ούτε το BP... To απλό BP πριν 3 χρόνια σκότωνε και κάπνα δεν έβγαζε καθόλου. Κάτι έχουν αλλάξει στη σύσταση του καυσίμου, δεν εξηγείται αλλιώς... Το δε απλό ΕΚΟ είναι και τελείως ψόφιο... Δεν πάει βήμα το αυτοκίνητο. Την δεδομένη χρονική στιγμή από εμένα Χ για ΕΚΟ/BP.
Την Δευτέρα έβαλα 10€ D-Force γιατί είχα κανά διήμερο που κυκλοφορούσα με την βελόνα τέρμα κάτω και το λαμπάκι να αναβοσβήνει... +80χλμ έβγαλα (1094χλμ συνολικά) σε σχέση με το προηγούμενο φουλάρισμα που είχα AVIN Diesel Best Action (1014χλμ). Οικονομική οδήγηση όπως πάντα και καλό πλάκωμα για ξεκάπνισμα κάθε φορά που ξεκινάει αναγεννήσεις. Την παρασκευή μάλλον θα φουλάρω (πάλι D-Force) και μάλλον θα ρίξω ένα πρόσθετο προστασίας του φίλτρου σωματιδίων της Liqui Moly που έχω από παλιά να δω αν θα το βοηθήσει περαιτέρω όπως άλλη μια φορά (πέρσι τον Μάρτη νομίζω) που το είχε βοηθήσει πάρα πολύ (από 300χλμ οι αναγεννήσεις πήγαν κάθε 750χλμ σε εκείνο το γέμισμα). Καλοκαίρι που το είχα ξαναχρησιμοποιήσει Ιούλιο δεν είχα δει διαφορά... Σε πιο κρύες συνθήκες όμως φαίνεται να το βοηθάει...
-
Πέρα από κάποια αντικειμενικά (βλάβη, μέτρηση σε ΚΤΕΟ) τα περισσότερα που διαβάζω εδώ είναι πολύ υποκειμενικά και στηρίζονται στις εντυπώσεις- μη μετρήσιμες.
@referravag-δεν είναι αναμενόμενο ένα αυτοκίνητο μετά από χρόνια χρήσης (φθορές, ανοχές, επικαθίσεις, τριβές, κορεσμός φίλτρου) να βγάζει περισσότερο καπνό με το ίδιο καύσιμο; δεν φταίει πάντα και μόνο το καύσιμο -
Δοκιμαστε λίγο και το απλό της aegean. Το βρίσκω εξαιρετικό στα εταιρικά μας.
-
@elvet : όχι δεν έχει να κάνει η ηλικία του αυτοκινήτου φίλε μου από αυτά που παρατηρώ. Γιατί πώς γίνεται φέτος με Aegean να έχω πολύ λιγότερα καυσαέρια σε σχέση με πέρυσι; Επίσης πως γίνετε το νέο V-Power να κροταλίζει σημαντικά λιγότερο από αυτό που έβαζα την περίοδο 2011-2015 και επίσης να είναι ταυτόχρονα σημαντικά πιο κάτω σε ροπή αλλά επίσης πολύ πιο καθαρό στα καυσαέρια του σε σχέση με το παλιό; Επίσης απλό Silk Oil που είχα δοκιμάσει παλαιότερα μαζί με rerdex απλά δεν υπήρχε ο συνδιασμός. Επίσης φίλε μου δεν γίνεται πριν 3 χρόνια το BP να κάνει αναγέννηση κάθε 1000+χλμ τον χειμώνα, φέτος τον χειμώνα να μου κάνει κάθε 400χλμ και τον ίδιο χειμώνα (2017) με το που άλλαξα σε V-Power να ξανά αραιώσουν
οι αναγεννήσεις στα 1100+χλμ... Όλα αυτά είναι γεγονότα, όπως και το ότι με το Aegean μου κάνει αναγεννήσεις όπως πριν 3 χρόνια. Παρότι παλιώνει και έκλεισε πριν λίγες μέρες τα 6 χρόνια, εγώ παρατηρώ ότι μια χαρά αντέχει και με σωστό καύσιμο κάνει αναγεννήσεις όπως καινούριο. Μόνο με BP/ΕΚΟ καπνίζει το αυτοκίνητο και ξεκίνησε ξαφνικά κάποια στιγμή πέρσυ και το επιβεβαιώνει και ο φίλος Ηρακλής που έβαλε AVIO.@cson: τι να πω; Με ψήνεις να δοκιμάσω και το απλό, απλά είναι πολύ μικρή η διαφορά με το D-Force μόνο 3 λεπτά οπότε δεν ξέρω αν έχει και νόημα...
-
Καλησπερα , να ρωτησω κατι .... στα diesel συνηθως τι ριχνουμε μεσα και ανα ποσα διαστηματα? Π,χ σε βενζινη βαζω σταθερα tunap και μεχρι τωρα ολα καλα. Αλλα σε diesel ειναι καποια εταιρεια που περπαταει καλυτερα ? Να πω βεβαιως οτι σε opel corsa d 1.2 ecoflex που βαζουμε μονο v-power εχω σταθερα μια αυτονομια 580-610χλμ και αρκετα ανοιγματα στο αμαξι. Βεβαια και με απλο καυσιμο το αμαξι το νοιωθω το ιδιο να τραβαει μπορω να πω καμια διαφορα...ουτε και στα χλμ καποια διαφορα . Ισως η τεχνολογια το κινητηρα εχει να κανει το πως διαχειριζεται την ολη κατασταση του μειγματος και του καυσιμου
-
Ο χρήστης fiatz έγραψε:
Καλησπερα , να ρωτησω κατι .... στα diesel συνηθως τι ριχνουμε μεσα και ανα ποσα διαστηματα? Π,χ σε βενζινη βαζω σταθερα tunap και μεχρι τωρα ολα καλα. Αλλα σε diesel ειναι καποια εταιρεια που περπαταει καλυτερα ? Να πω βεβαιως οτι σε opel corsa d 1.2 ecoflex που βαζουμε μονο v-power εχω σταθερα μια αυτονομια 580-610χλμ και αρκετα ανοιγματα στο αμαξι. Βεβαια και με απλο καυσιμο το αμαξι το νοιωθω το ιδιο να τραβαει μπορω να πω καμια διαφορα...ουτε και στα χλμ καποια διαφορα . Ισως η τεχνολογια το κινητηρα εχει να κανει το πως διαχειριζεται την ολη κατασταση του μειγματος και του καυσιμουΉ απλά ο σχεδιασμός του κινητήρα δεν κερδίζει κάτι από τα περισσότερα οκτάνια εκτός και αν πηγαίνεις κομμάτια όλη την ώρα.
-
refer, άλλα έγραψα,άλλα κατάλαβες. Φταίω μάλλον διότι δεν τα έγραψα πολύ γρήγορα.
Λοιπόν με vpower και elin είχα την κάπνα στην εξάτμιση .Στην αλλαγή σε avio, εμφανίσθηκε αιθαλη στον προφυλακτήρα και καθόλου μαυρίλα στην εξάτμιση!Πριν την αλλαγή σε avio σκούπισα την εξάτμιση και στα τελευταία 1200 περίπου χλμ, δεν υπάρχει ίχνος μαυρίλας.Θα επανέλθω με εικόνες απο φίλτρο όταν το κάνω αλλαγή...εκεί ξυριζουν τον γαμπρό.
80% vpower (100% εταιρικά) και 20%ελιν και με το που αλλάζω σε avio, τίναξε αιθαλη η εξάτμιση; Αυτή η αιθαλη απο που; απο το dpf?από τα εμβολα; τι να πω,απιστευτα πράγματα.
Ξαναλέω πως μάλλον δεν παίζει ρόλο τόσο το καύσιμο όσο αν υπάρχει νοθεία η οχι.
-
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
Καλησπερα , να ρωτησω κατι .... στα diesel συνηθως τι ριχνουμε μεσα και ανα ποσα διαστηματα? Π,χ σε βενζινη βαζω σταθερα tunap και μεχρι τωρα ολα καλα. Αλλα σε diesel ειναι καποια εταιρεια που περπαταει καλυτερα ? Να πω βεβαιως οτι σε opel corsa d 1.2 ecoflex που βαζουμε μονο v-power εχω σταθερα μια αυτονομια 580-610χλμ και αρκετα ανοιγματα στο αμαξι. Βεβαια και με απλο καυσιμο το αμαξι το νοιωθω το ιδιο να τραβαει μπορω να πω καμια διαφορα...ουτε και στα χλμ καποια διαφορα . Ισως η τεχνολογια το κινητηρα εχει να κανει το πως διαχειριζεται την ολη κατασταση του μειγματος και του καυσιμου
Ή απλά ο σχεδιασμός του κινητήρα δεν κερδίζει κάτι από τα περισσότερα οκτάνια εκτός και αν πηγαίνεις κομμάτια όλη την ώρα.
Το πετρέλαιο δεν έχει οκτάνια αλλά κετάνια
-
Ενταξει αυτο το δεχομαι ειναι τεχνολογια κινητηρα. Για να το συντηρησουμε ομως δεν ελαβα καποια βοηθεια ....τι κανετε εσεις και ανα ποσα χλμ ?
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Ή απλά ο σχεδιασμός του κινητήρα δεν κερδίζει κάτι από τα περισσότερα οκτάνια εκτός και αν πηγαίνεις κομμάτια όλη την ώρα.
Το πετρέλαιο δεν έχει οκτάνια αλλά κετάνια
Βλέπω να λέει κάτι για βενζίνη στην αρχή, μετά λέει για corsa D 1,2 που ήταν και αυτά βενζίνη, λέω θα λέει για βενζίνη. Τώρα αν αναφέρεται στο 1,3 που είναι diesel, εγώ δεν το έπιασα.
-
Σωστα 1,3 diesel δικη μου παραλειψη
-
Καλημέρα φίλε fiatz. Από όσα πρόσθετα έχω χρησιμοποιήσει θεωρώ το καλύτερο με διαφορά το Redex... Το αυτοκίνητο απλά πετούσε μετά από 800χλμ που είχε δράσει και είχε ακόμη περίπου 1/4 καυσίμου μέσα. Ήταν πιο ροπάτο και από το παλιό V-Power και το αστείο ήταν ότι το είχα χρησιμοποιήσει με απλό πετρέλαιο Silk Oil. Φοβερή μεταμόρφωση ενώ και στην εθνική το BC έγραφε νούμερα 1-2λίτρα πιο κάτω.
Από εκεί και πέρα άλλα καλά πρόσθετα που έχω παρατηρήσει διαφορά είναι το Liqui Moly Diesel Smoke Stop που μειώνει την κάπνα και φαίνεται στις αναγεννήσεις και το Liqui Moly Diesel Particulate Filter Protector. Με το Liqui Moly Biodiesel Additive δεν παρατήρησα κάποια διαφορά και δεν ξέρω αν το βοήθησε κάπου...
Επίσης είχα χρησιμοποιήσει πριν 3 χρόνια περίπου το Tunap microflex 983 αν το θυμάμαι καλά. Καλό και αυτό, όχι σαν το Redex αλλά θυμάμαι είχε μειώσει την κατανάλωση κάπως δεν το ξανά πήρα όμως καθότι πανάκριβα τα Tunap. Καλό αλλά το Redex δεν το έφτασε...
Με το NCH δεν μπορώ να πω ότι παρατήρησα πράγματα στην οδήγηση όσον αφορά δύναμη και κατανάλωση, ήταν όμως το μόνο απ' όλα που είδα με τα μάτια μου να διαλύει το μελάνι στο κάτω μέρος από τα κουτάκια αναψυκτικών/μπύρας σε χρόνο dt. Τα προηγούμενα Liqui Moly απλά δεν του έκαναν τίποτα του μελανιού... Το NCH του άλλαζε τα φώτα. Οπότε θεωρώ ότι σαν καθαριστική δράση και για λίπανση της αντλίας πετρελαίου είναι πολύ καλό. Δεν παρατήρησα αλλαγή στην κατανάλωση... Τα καυσαέρια πρέπει να ήταν όντως λίγο πιο καλά ειδικά τον χειμώνα στα ταξίδια φαινόταν ότι βοηθούσε αρκετά.
Τέλος είχα χρησιμοποιήσει και ένα της Wurth που το είχα πάρει από την αντιπροσωπεία της Opel αλλά σε ένα ταξίδι μου έκανε κάποια κομπιάσματα και δεν το ξανάχρησιμοποίησα...
Για εμένα ξεκίνα με Redex... Απλά με μια παρατήρηση... Μην πάρεις το μικρό κόκκινο μπουκαλάκι των 90ml από το πρατήριο που το χρεώνουν 5 ευρώ. Πάρε των δύο δόσεων που είναι 250ml (ή παραπάνω δόσεων) και ρίξε τα 125ml (έχει δοσομετρητή). Δεν ξέρω γιατί το μονής δόσης το μικρό το έχουν 90ml και τα υπόλοιπα 125ml την δόση... Όσο περισσότερων δόσεων πάρεις τόσο καλύτερα συμφέρει.
Έχει βγάλει και ένα καινούριο η Redex απ' ότι είδα που βοηθάει το φίλτρο σωματιδίων. Ξεκίνα με ότι θες. Κακό δεν θα του κάνεις...
-
REDEX το εχει πολυ φθηνο σε σχεση μετα πρατηρια ο Σκλαβενιτης...Φιλε japanese1 τοσα διαφορετικα βενζιναδικα που εχεις αλλαξει τι συμπερασμα θα βγαλεις???
Νικος.....
-
Ο χρήστης referravag έγραψε:
Καλημέρα φίλε fiatz. Από όσα πρόσθετα έχω χρησιμοποιήσει θεωρώ το καλύτερο με διαφορά το Redex... Το αυτοκίνητο απλά πετούσε μετά από 800χλμ που είχε δράσει και είχε ακόμη περίπου 1/4 καυσίμου μέσα. Ήταν πιο ροπάτο και από το παλιό V-Power και το αστείο ήταν ότι το είχα χρησιμοποιήσει με απλό πετρέλαιο Silk Oil. Φοβερή μεταμόρφωση ενώ και στην εθνική το BC έγραφε νούμερα 1-2λίτρα πιο κάτω.Από εκεί και πέρα άλλα καλά πρόσθετα που έχω παρατηρήσει διαφορά είναι το Liqui Moly Diesel Smoke Stop που μειώνει την κάπνα και φαίνεται στις αναγεννήσεις και το Liqui Moly Diesel Particulate Filter Protector. Με το Liqui Moly Biodiesel Additive δεν παρατήρησα κάποια διαφορά και δεν ξέρω αν το βοήθησε κάπου...
Επίσης είχα χρησιμοποιήσει πριν 3 χρόνια περίπου το Tunap microflex 983 αν το θυμάμαι καλά. Καλό και αυτό, όχι σαν το Redex αλλά θυμάμαι είχε μειώσει την κατανάλωση κάπως δεν το ξανά πήρα όμως καθότι πανάκριβα τα Tunap. Καλό αλλά το Redex δεν το έφτασε...
Με το NCH δεν μπορώ να πω ότι παρατήρησα πράγματα στην οδήγηση όσον αφορά δύναμη και κατανάλωση, ήταν όμως το μόνο απ' όλα που είδα με τα μάτια μου να διαλύει το μελάνι στο κάτω μέρος από τα κουτάκια αναψυκτικών/μπύρας σε χρόνο dt. Τα προηγούμενα Liqui Moly απλά δεν του έκαναν τίποτα του μελανιού... Το NCH του άλλαζε τα φώτα. Οπότε θεωρώ ότι σαν καθαριστική δράση και για λίπανση της αντλίας πετρελαίου είναι πολύ καλό. Δεν παρατήρησα αλλαγή στην κατανάλωση... Τα καυσαέρια πρέπει να ήταν όντως λίγο πιο καλά ειδικά τον χειμώνα στα ταξίδια φαινόταν ότι βοηθούσε αρκετά.
Τέλος είχα χρησιμοποιήσει και ένα της Wurth που το είχα πάρει από την αντιπροσωπεία της Opel αλλά σε ένα ταξίδι μου έκανε κάποια κομπιάσματα και δεν το ξανάχρησιμοποίησα...
Για εμένα ξεκίνα με Redex... Απλά με μια παρατήρηση... Μην πάρεις το μικρό κόκκινο μπουκαλάκι των 90ml από το πρατήριο που το χρεώνουν 5 ευρώ. Πάρε των δύο δόσεων που είναι 250ml (ή παραπάνω δόσεων) και ρίξε τα 125ml (έχει δοσομετρητή). Δεν ξέρω γιατί το μονής δόσης το μικρό το έχουν 90ml και τα υπόλοιπα 125ml την δόση... Όσο περισσότερων δόσεων πάρεις τόσο καλύτερα συμφέρει.
Έχει βγάλει και ένα καινούριο η Redex απ' ότι είδα που βοηθάει το φίλτρο σωματιδίων. Ξεκίνα με ότι θες. Κακό δεν θα του κάνεις...
Κατατοπιστικοτατος μπορω να πω ! Οντως το tunap ακριβο με διαφορα , redex θεσσαλονικη που θα βρουμε οεο ?
-
Φιλε διαβαζεις τι γραφουμε???? Για Θεσσαλονικη super market Σκλαβενιτης (στα μεγαλα καταστημστα) και στα πρατηρια Avin.Πιο φθηνα Σκλαβενιτης....
Νικος....
-
Φίλε Ηρακλή,
κατάλαβα τι γράφεις... δεν γράφεις όμως το εξής... Η κάπνα που σκούπισες από την εξάτμισή σου (για πρώτη φορά ever φαντάζομαι) μετά από πόσα χλμ είχε σχηματιστεί; Φαντάζομαι ίσως από την αρχή που πήρες το αυτοκίνητο... Οπότε με 1 ρεζερβουάρ ΕΚΟ τώρα που έκαψες πως περιμένεις να σχηματιστεί το στρώμα κάπνας που σκούπισες το οποίο χρειάστηκε κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα για να σχηματιστεί; Δεν σε παραξενεύει το ότι ο προφυλακτήρας σου μαυρίζει ενώ με V-Power δεν μαύριζε καθόλου;
Παρατηρείς όπως λες κόκκους αιθάλης/κάπνας στον προφυλακτήρα που με V-Power δεν παρατηρούσες... Και επειδή μόλις καθάρισες την εξάτμιση και δεν έχει προλάβει να σχηματιστεί νέα στρώση αιθάλης σε αυτήν πιστεύεις ότι το EKO απλά ξεκολλάει την ήδη υπάρχουσα κάπνα που υπάρχει μέσα στον κινητήρα; Αυτό μας λες; Γιατί αν μας λες αυτό νομίζω ότι απατάσαι οικτρά... Πιστεύεις δηλ ότι αυτό που κάνει το EKO είναι ότι σπάει κομμάτια κάπνας από το εσωτερικό του κινητήρα που είχαν σχηματιστεί με άλλα καύσιμα που χρησιμοποιούσες πριν; Δηλ όλα τα άλλα που δεν σου λέρωναν τον προφυλακτήρα έχουν περισσότερα καυσαέρια; I don't think so... Το αμάξι σου καπνίζει παραπάνω λόγω της ποιότητας του καυσίμου που έχεις τώρα μέσα...
Έκανες το πείραμα που σου είπα; Ρίξε μερικές γερές επιταχύνσεις με 2α ή 3η από σχετικά χαμηλές στροφές να δεις αν βγάζει συννεφάκι το βράδυ μπροστά από τα φώτα του πίσω σου όπως κάνει και το δικό μου με ΕΚΟ και BP... Δεν ξέρω αν θα το παρατηρήσεις καθώς έχει και άλλο αυτοκίνητο, αλλά στο δικό μου κάθε φορά που θα βάλω BP/EKO είναι λες και έχω καταργήσει το DPF... Οι πίσω μου σίγουρα θα με βρίζουν. Είμαι 100% σίγουρος...
Φίλε fiatz τα περισσότερα πρατήρια το έχουν το Redex... Εγώ το είχα πάρει 8€ το 2 δόσεων από εκείνο το πρατήριο της Silk Oil που έβαζα παλιά...
-
Ο χρήστης referravag έγραψε:
Φίλε Ηρακλή,κατάλαβα τι γράφεις... δεν γράφεις όμως το εξής... Η κάπνα που σκούπισες από την εξάτμισή σου (για πρώτη φορά ever φαντάζομαι) μετά από πόσα χλμ είχε σχηματιστεί; Φαντάζομαι ίσως από την αρχή που πήρες το αυτοκίνητο... Οπότε με 1 ρεζερβουάρ ΕΚΟ τώρα που έκαψες πως περιμένεις να σχηματιστεί το στρώμα κάπνας που σκούπισες το οποίο χρειάστηκε κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα για να σχηματιστεί; Δεν σε παραξενεύει το ότι ο προφυλακτήρας σου μαυρίζει ενώ με V-Power δεν μαύριζε καθόλου;
Παρατηρείς όπως λες κόκκους αιθάλης/κάπνας στον προφυλακτήρα που με V-Power δεν παρατηρούσες... Και επειδή μόλις καθάρισες την εξάτμιση και δεν έχει προλάβει να σχηματιστεί νέα στρώση αιθάλης σε αυτήν πιστεύεις ότι το EKO απλά ξεκολλάει την ήδη υπάρχουσα κάπνα που υπάρχει μέσα στον κινητήρα; Αυτό μας λες; Γιατί αν μας λες αυτό νομίζω ότι απατάσαι οικτρά... Πιστεύεις δηλ ότι αυτό που κάνει το EKO είναι ότι σπάει κομμάτια κάπνας από το εσωτερικό του κινητήρα που είχαν σχηματιστεί με άλλα καύσιμα που χρησιμοποιούσες πριν; Δηλ όλα τα άλλα που δεν σου λέρωναν τον προφυλακτήρα έχουν περισσότερα καυσαέρια; I don't think so... Το αμάξι σου καπνίζει παραπάνω λόγω της ποιότητας του καυσίμου που έχεις τώρα μέσα...
Έκανες το πείραμα που σου είπα; Ρίξε μερικές γερές επιταχύνσεις με 2α ή 3η από σχετικά χαμηλές στροφές να δεις αν βγάζει συννεφάκι το βράδυ μπροστά από τα φώτα του πίσω σου όπως κάνει και το δικό μου με ΕΚΟ και BP... Δεν ξέρω αν θα το παρατηρήσεις καθώς έχει και άλλο αυτοκίνητο, αλλά στο δικό μου κάθε φορά που θα βάλω BP/EKO είναι λες και έχω καταργήσει το DPF... Οι πίσω μου σίγουρα θα με βρίζουν. Είμαι 100% σίγουρος...
Φίλε fiatz τα περισσότερα πρατήρια το έχουν το Redex... Εγώ το είχα πάρει 8€ το 2 δόσεων από εκείνο το πρατήριο της Silk Oil που έβαζα παλιά...
Σωστοςςςςςςς.......
Νομιζω στα avin εχει 10€ και Σκλαβενιτη 6€ παντα 2 δοσεων (Redex)....Οπως και το υγρο τζαμιων 3lit (αυτο στην σακουλα) shell 6€, Avin 4€ και ειναι ακριβως το ιδιο.....
Σημερα απο περιεργια εκανα δοκιμη να καθαρισω την ακρη της εξατμισης μετα απο 67000χλμ.Χρησιμοποιησα ενα μικρο μωρομαντηλο και δεν χρειαστηκε αλλο.Η μαυριλα ηταν ακριβως αν καθαριζα και βενζινοκινητο....Νικος....
-
Aegean D Max:
Φούλαρα την προηγούμενη Τεταρτη, συμπλήρωσα το ΣΚ κι εχω κάνει περιπου 1000 χιλιομετρα.
Στο δρομο δεν παρατήρησα κατι θετικό ή αρνητικό. Ειχα την εντύπωση οτι δεν τραβούσε το αυτοκίνητο όπως άλλες φορές στην ανηφόρα της Καρδίας, αλλά πιθανόν να είναι και η ιδέα μου και απλά να μην πατούσα 'αποφασιστικά' το γκάζι
Χθες περασα απο το εξοχικό ενος φιλου που εχει Kuga πετρελαιοκινητο συνομίληκο με το δικό μου και του έκανε εντύπωση το κροτάλισμα του κινητήρα μου, 'πολύ φασαρία' μου είπε.Σημερα, ενω ηταν παρκαρισμένο σε ανοιχτο υποστεγο (3-4 ωρες σταματημενο μετα την πρωινη διαδρομη σπίτι-δουλεια) και το άναψα, είδα να με περικυκλώνουν καπνοί. Μάλιστα ειχα και τα παραθυρα μισάνοιχτα και μπήκε καπνος και μεσα (σταματημενος ημουν). Με το άναμα της μηχανής έβγαλε απίστευτο ντουμανι ενω το πρωί που ξεκίνησα απο το σπιτι (υπόγειο παρκινκ) δεν ειδα ουτε μυρισα καπνο.
Πέρασα απο το ΚΤΕΟ και μετρησα για να βγαλω καρτα καυσαερίων.
Ενδειξη Κ:0,65 με όριο το 1,5 και προηγούμενη μέτρηση (με V-power) πριν ενα χρονο Κ:0,18Μάλλον η (σύντομη) συνεργασία μου με τον αναβιωτή της ΑγιάΣοφιάς τερματίζεται...
-
referavag, συγνώμη που στο γράφω αλλά είσαι στα περισσότερα λάθος.
Λοιπόν, ο Νίκος-lemouz εδώ στο φόρουμ γνωρίζει καλά ότι έχω πειραματιστεί με όλα τα καύσιμα σαν και εσένα.
Για την ιστορία:
Καθάρισα την εξάτμιση (η οποία είχε μαυρίλες, ίχνη μαυρίλας μη φανταστείς κάρβουνα ολόκληρα) από elin και avin και έπαιξα για 2,500 χλμ με vpower.
Ναι, μετά από αυτά τα χλμ είχε πολύ λίγα ίχνη μαυρίλας.Αλλάζω σε ΕΚΟ avio, και παρατηρώ όπως έγραψα σε πιο πάνω posts, αιθάλη στον προφυλακτήρα.Παίζω για 1500 χλμ με EKO και σκουπίζω ξανά εξάτμιση και η βρεγμένη χαρτοπετσέτα είναι καθαρή σαν κωλαράκι 20-άρας γκόμενας.
Φωνάζω αλάνι με honda τάπερ, έλα του λέω έχουμε θέμα. Παίρνει το suzuki μπαίνω τάπερ, το πλακώνει ξερό, καπνός μηδέν. Δευτέρα με 30 και τέρμα γκάζι, καπνός μηδέν. Πέμπτη μέσα και 30χλμ/ώρα και τέρμα γκάζι, πάλι καπνός μηδέν.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως κατανάλωση μέσα στην πόλη 4,6 λιτ/100χλμ.
Το μοτέρ είναι απίστευτα ΑΘΟΡΥΒΟ. Από τις ελάχιστες φορές μετά από 92,000 χλμ που το ακούω τόσο αθόρυβο.
ΝΑ σημειώσω η αιθάλη σταμάτησε να βγαίνει μετά το τελευταίο πλύσιμο(πριν από 6 μέρες).ΕΚΟ avio αδερφέεεεεεεε. Αποδεδειγμένα υποκειμενικά μεν αλλά σωστά δε.
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;