-
Δύο αμερικάνικα πολεμικά πλοία μπήκαν στην Μαύρη θάλασσα και βολτάρουν τις τελευταίες μέρες. Τα πλοία είναι από τον 6ο στόλο που παρακολουθεί από κοντά.
Χθες άκουσα στον ΣΚΑΙ ότι οι ΗΠΑ τροφοδότησαν την Ουκρανία με δεκάδες πολεμικά μεταγωγικά φουσκωτά για να πάρουν τον έλεγχο του Δνείπερου και να περάσουν στρατεύματα απέναντι.
Χθες πάλι διάβαζα ότι ξεκίνησαν οι Ρώσοι να αποχωρούν και από το Μικολάιβ.
Εγώ τι βλέπω; Βλέπω ότι η Δύση πιέζει τους Ρώσους να επιστρέψουν πίσω.
Και επίσης δεν καταλαβαίνω τι μπορεί να κάνει ο Πούτιν πλέον. Νέα επίθεση όπως στην αρχή της εισβολής;
Αντέχει η Ρωσία; Οι Ρώσοι; Το θέλουν;Δεν ξέρω.
Ξέρω όμως σίγουρα ότι οι Δυτικοί δεν πολεμούν, δεν είναι σε πόλεμο.
Απλά παρακολουθούν και έμμεσα ή άμεσα προσφέρουν στους Ουκρανούς.
Και οι Ρώσοι σιγά-σιγά φθείρονται και εξανεμίζονται σαν την ναφθαλίνη.
Γιατί στην ουσία αυτό συμβαίνει. -
Οι Ρώσοι κατέχουν το 20-25% της Ουκρανίας storm. Αυτό είναι η πραγματικότητα.
-
Κατεχουν εδαφη που δωρισε ο Σταλιν οταν νομισε πως η ussr θα κρατησει αιωνια.
Τωρα τα θελουν πισω. -
Εγώ άλλα θυμάμαι από το 1991 (δεν ήμουν μικρό παιδί τότε, φοιτητής ήμουν και μάλιστα εμπαναστάτης), αλλά τέλος πάντων. Ο καθείς στις απόψεις του.
-
Μη συγχεουμε τις αποψεις με τα γεγονοτα.
-
Βάσει Διεθνούς Δικαίου, οι Ρώσοι έχουν άδικο και μάλλον αυτό εννοεί ο φίλος μας ο storm. Βάσει ιστορίας, αυτά τα εδάφη ήταν πάντοτε ρωσικά. Όμως αν αρχίσουμε όλοι να διεκδικούμε κάτι που ήταν κάποτε δικό μας, θα μπούμε σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια παγκοσμίως. Για όλα αυτά φυσικά φταίει η διάλυση της ΕΣΣΔ. Σε αυτό έχει δίκιο ο Πόυτιν, ήταν η μεγαλύτερη μεταπολεμική τραγωδία του 20ου αιώνα!
-
Η κατάρρευση της ΕΣΣΔ ήταν από τα πιο χαρμόσυνα γεγονότα του 20ου αιώνα. Κι ας ονειρεύεται ο Πούτιν και οι κομμουνιστές ότι θέλουν.
Επιτέλους τόσες Ευρωπαϊκές χώρες και τόσοι λαοί απελευθερώθηκαν από το ζυγό των Ρώσων και του κομμουνισμού και τους δόθηκε η ευκαιρία να ζήσουν ανεξάρτητα και να προοδεύσουν.
Από που ν' αρχίσω και που να τελειώσω. Ανατολική Γερμανία, Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία, Λιθουανία, Λετονία, Σλοβενία, Ρουμανία κοκ.
Ας μείνουν οι Ρώσοι μόνοι τους υπανάπτυκτοι πίσω απ' τον άλλο κόσμο, οι άλλες χώρες δεν τους φταίνε σε τίποτα να τις παίρνουν στον πάτο μαζί τους. -
Ευχαριστούμε τον andya από το παράλληλο του σύμπαν. Περνάμε ξανά στον πραγματικό κόσμο. Ας κάνει έναν κόπο να δει τους δείκτες ανάπτυξης επί κομμουνισμού και τώρα, για να μην πετάει τέτοια πυροτεχνήματα. Ο μέσος όρος ζωής στην Ρωσία είναι 5 χρόνια χαμηλότερος από ότι ήταν επί ΕΣΣΔ πριν 30 χρόνια, αυτό τα λέει όλα.
-
Καλύτερα μιας ώρας ελευθερη καπιταλιστικη ζωή
παρά 40 χρόνια κομμουνιστική φυλακή χωρίς άουντι. -
Για τις άλλες χώρες που λέει ο Αντυα έχουν αποφανθεί οι ίδιοι οι κάτοικοι τους που έχουν απαγορεύσει κάθε τι κομμουνιστικό.
Τι χαζοί που είναι σύμφωνα με τους εδώ φίλους του ολοκληρωτισμού...
-
@criuser said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Για τις άλλες χώρες που λέει ο Αντυα έχουν αποφανθεί οι ίδιοι οι κάτοικοι τους που έχουν απαγορεύσει κάθε τι κομμουνιστικό.
το να αναπαράγετε τις βλακείες του Μπουμπούκου δεν σας τιμά, επειδή αυτός απευθύνεται σε χάπατα που ψωνίζουν και νανογιλέκα, και σεις δεν ανήκετε σε αυτούς.
-
Όχι οι κατοικοι. Ορισμένες δυτικόστροφες κυβερνήσεις, που προωθούν το φασιστικό τους παρελθόν. Όπως η Ουκρανική μετα το πραξικόπημα του 2015, και βλέπεις σήμερα τον Ουκρανό Α/ΓΕΕΘΑ με τη σβάστικα. Αυτούς στηρίζεις criuser... Ντροπή!!!
-
Ωπα είδα ζόρισμα...
Δεν μίλησα για Ουκρανία. Μίλησα για τις άλλες χώρες που δεν ήταν Ρωσικές και είχαν την ατυχία να είναι σκλαβωμένες πολιτικά από τους Ρώσους και κοινωνικά από τους κομμουνιστές.
Δεν ξέρω τι λέει ο Μπουμπούκος. Ξέρω τι λένε οι ίδιοι οι κάτοικοι των χωρών αυτών εδώ και 30 χρόνια.
Αλλωστε και όταν ήταν υπό κατοχή, προσπάθησαν να γλυτώσουν και οι σοβιετικοί έκαναν εισβολή.
Βουδαπέστη, Πράγα κλπ...
Ψάξτε λίγο το διαδίκτυο, μην διαβάζετε όλο τα ίδια που βγάζει η γραμμή.
Αντε ένα ψάξιμο στα γρήγορα
Πολωνία: Νόμο που απαγορεύει κάθε αναφορά στον κομμουνισμό σε δημόσιους χώρους υπέγραψε ο πρόεδρος
Παρόμοιοι νόμοι που απαγορεύουν την προπαγάνδα υπέρ του κομμουνισμού έχουν ψηφισθεί και σε άλλες χώρες, όπως την Ουγγαρία, την Μολδαβία και την Ουκρανία.
Αντε και λίγο την γραμμή, γιατί μάλλον θα έχετε χάσει σήμα...
-
Δεν είδα κανέναν άλλον να ζορίζεται criuser, παρά μόνον εσένα όταν έρχονται στο φως ντοκουμέντα. Και ξαφνικά "α δεν μιλάω για Ουκρανία, δεν μιλάω για το ένα, δεν μιλάω για το άλλο...". Για τι μιλάς τελικά; Οι χώρες που απαγόρευσαν τα ΚΚ είναι αυτές που προωθούν τον εθνικισμό, μέχρι και τον Ναζισμό. Α/ΓΕΕΘΑ και να φοράει βραχιόλι με τη Σβάστικα. Πόσο πιο βόθρος;
ΥΓ1: Και φυσικά τα φιλαράκια σου τα εθνικια, σε Πολωνία κλπ...
ΥΓ2: Δεν σου κάνει εντύπωση ότι στις περισσότερες πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες ΔΕΝ είναι απαγορευμένα τα ΚΚ; Στην Ρωσία είναι το 2ο μεγαλύτερο κόμμα... -
Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Μολδαβία, με ένα γρήγορο ψάξιμο, προωθούν τον ναζισμό ?
Για Ρουμανία δεν έχουν άγχος γιατί τον Τσαουσέσκου και τι έπαθε το θυμούνται ακόμα. Βουλγαρία επίσης.
Ντοκουμέντα έφερα εγώ. Δεν είναι ντοκουμέντο η φωτό ενός προσώπου, που είναι σε μία περίοδο πολέμου, ή μπορεί να είναι και παραποιημένη γιατί στον πόλεμο, αυτή που πεθαίνει πρώτα, είναι η αλήθεια.
Επαναφέρεις την Ρωσία, γιατί σε συμφέρει, ενώ κανείς ούτε εγώ ούτε ο Αντυα δεν αναφερθήκαμε στην Ρωσία, αλλά στις σκλαβωμένες χώρες της ανατολικής Ευρώπης.
-
Καντίροφ & Βάγκερ team likes this topic
-
Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Μολδαβία, με ένα γρήγορο ψάξιμο, προωθούν τον ναζισμό ?
Για Ρουμανία δεν έχουν άγχος γιατί τον Τσαουσέσκου και τι έπαθε το θυμούνται ακόμα. Βουλγαρία επίσης.
Ντοκουμέντα έφερα εγώ. Δεν είναι ντοκουμέντο η φωτό ενός προσώπου, που είναι σε μία περίοδο πολέμου, ή μπορεί να είναι και παραποιημένη γιατί στον πόλεμο, αυτή που πεθαίνει πρώτα, είναι η αλήθεια.
Επαναφέρεις την Ρωσία, γιατί σε συμφέρει, ενώ κανείς ούτε εγώ ούτε ο Αντυα δεν αναφερθήκαμε στην Ρωσία, αλλά στις σκλαβωμένες χώρες της ανατολικής Ευρώπης.
Υπάρχουν πολλές φωτό του συγκεκριμένου Στγου με ναζιστικά σύμβολα. Όπως και Ρούνους του Συντάγματος Αζόφ κλπ. Όλα φώτοσοπ πια;
Η ΕΣΣΔ που λες είχε 15 Δημοκρατίες. Τα ΚΚ απαγορεύτηκαν μόνο στις: Ουκρανία (μετά το φασιστικό πραξικόπημα του 2015, ως τότε υπήρχε κανονικότατα, οπότε δεν το μετράω!) Λιθουανία, Εσθονία, Ουζμπεκιστάν, Τουρκμενιστάν και Καζακστάν. Σε όλες τις υπόλοιπες υπάρχουν κανονικά (ναι και στην Μολδαβία που ανέφερες!). Για τους Βαλτικούς τι να πούμε; Το ότι συμμάχησαν με τους Ναζί στον Β' ΠΠ, τα λέει όλα.
Ούτε τα άλλα που λες ισχύουν.
Στην Πολωνία υπάρχει κανονικά ΚΚ: https://en.wikipedia.org/wiki/Polish_Communist_Party_(2002)
Το ίδιο και στην Ουγγαρία: https://en.wikipedia.org/wiki/Hungarian_Workers'_Party
Το ίδιο και στην Τσεχία: https://en.wikipedia.org/wiki/Communist_Party_of_Bohemia_and_MoraviaΓενικά διάβασε λίγο περισσότερο και μην εκτίθεσαι...
-
Εγώ σου ανέβασα τον Ρίζο και άρθρα εφημερίδων που αναφέρουν αυτά που λέω.
Οι χώρες της Βαλτικής είχαν κατακτηθεί από τους Ρώσους και προφανώς τους θεωρούσαν αυτό που ήταν κατακτητές.
Για τους Ουκρανούς δεν αναφέρθηκα εγώ πουθενά. Εσύ τους ανέφερες για να δικαιολογήσεις την φωτό, που επίσης δεν ενδιαφέρει σε σχέση με τα άλλα κράτη.
-
Α δεν ενδιαφέρει η Ουκρανία, η 2η μεγαλύτερη Σοβιετική Δημοκρατία;
Από το άρθρο του Ριζοσπάστη πέρασαν 17 χρόνια. Το ΚΚ Τσεχίας υπάρχει κανονικά: https://en.wikipedia.org/wiki/Communist_Party_of_Bohemia_and_Moravia
-
Εν τω μεταξύ και από το αέριο να ξεφύγεις, πάλι στην αγκαλιά των Ρώσων θα πέσεις: https://www.naftemporiki.gr/kosmos/1401108/financial-times-i-rosia-elegchei-tin-pyriniki-energeia-ston-kosmo/
Οι δε πυρηνικοί αντιδραστήρες Σοβιετικής/Ρωσικής σχεδίασης χρησιμοποιούν καύσιμα που μόνον οι Ρώσοι παράγουν. Ακόμα και οι Ουκρανοί από τους Ρώσους αγοράζουν. Δεν μπορείς να βάλεις αμερικανικές ή γαλλικές ράβδους.
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]