-
Δεν μπαινω σε λογικη αντισταθμισης επουδενι. Λεω τα συκα συκα και τη σκαφη σκαφη. Επειδη απο κατι αλλους σε ξεχωριζω εδω μεσα. Για αυτο στα λεω. Με ρισπεκτ.
Η δικη μου οπτικη λεει πως αυτο που επισημα ακουστηκε πρωτη φορα απο το Ισραηλ στον τελευταιο πολεμο με τον Λιβανο, ισχυει για το ΝΑΤΟ και ειναι το ενημερωμενο τους δογμα. Προληπτικος πολεμος και επεμβατικοτητα.
Απλα στην περιπτωση της Ουκρανιας το τερματισαν ανεβαζοντας ενα ανδρικελο φασιστομουτρο.
Αναμενομενη η αντιδραση των Ρωσων. Υποψη πως η Τουρκια διεξαγει ειδικες επιχειρησεις σε Συρια, Ιρακ, Λιβυη και δεν τρεχει καστανο.
Η Δυση τα τελευταια 200 χρονια εχει κανει πολλα για την αποσταθεροποιηση της παγκοσμιας ειρηνης. Μονο οι ανιστορητοι δεν το βλεπουν.
Ολα αυτα ενω στολιζουν τα εγκληματα με ιερες λεξεις οπως ελευθερια, ισοτητα και σεβασμος στην διαφορετικοτητα.
Λογια που τα παιρνει ο ανεμος δηλαδη. Οσο για τους Ρωσους με ενα στρατευμα 150000 ανδρων μαμουνε μα δεν κανουν ολοκληρωτικο πολεμο απεναντι στους ομοεθνεις των.
Διαφορετικα θα εβλεπες καταληψη της Ουκρανιας με τροπο παρομοιο που εγινε η καταληψη της Πολωνιας απο τους Γερμανους. Σε 2 εβδομαδες ποδαρι δε θα εμενε. -
@storm said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@realzeus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Στο 1:15'' το λέει, οπότε σίγουρα το άκουσες. Πρόκειται για αυτόν: https://en.wikipedia.org/wiki/Douglas_Macgregor
Σόρυ αλλά δεν το άκουσα. Αυτός όμως είναι απόστρατος. Απόστρατος είναι και ο πατέρας μου και μάλιστα Υποστράτηγος. Έχει κάποια σημασία η άποψή του; Δεν νομίζω. Ούτε καν εγώ δεν την λαμβάνω υπόψη που είναι και σόι μου. Άλλωστε εγώ ξέρω περισσότερα από εκείνον.χα!χα!
Τέλος πάντων. Εγώ ακόμη όμως έχω μείνει με την απορία. Από που προκύπτει ότι ο απόστρατος Αμερικανός εκφράζει την επίσημη θέση των ΗΠΑ όπως ισχυρίζονται στο 4.30";;
Και ούτε άκουσα να λένε ότι είναι απόστρατος από το 2004.Μην ακούς τους δημοσιογράφους. Ο απόστρατος λέει την άποψή του, που όμως σε γενικές γραμμές είναι η πραγματική άποψη των ΗΠΑ. Φυσικά αυτό δεν μπορούν να το πούνε επίσημα. Όπως επίσημα δεν μπορεί να μιλήσει και κάποιος ε.ε. Για αυτό ακούς μόνο απόστρατους να εκφράζονται.
-
@spi_duster
Σπύρο ως προς το τελευταίο καταθέτω κι εγώ με κάθε σεβασμό την άποψη μου. Η επιχείρηση ξεκίνησε με 150 χιλιάδες στρατιώτες με σκοπο να αποφέρει μια γρήγορη νίκη αλλαγής καθεστωτος που είναι και το ζητουμενο. Δεν έγινε αυτό, το βάρος έπεσε στις ρωσοφωνες περιοχές. Ο Δίας λέει ότι δεν τους ενδιαφέρει να πάνε παραπέρα, εγώ λέω ότι μάλλον θα πάνε και μάλιστα με περισσότερες δυνάμεις.
Το ότι οι Ρώσοι φέρονται με τακτ και προτιμούν να μακρυγορει το θέμα αυξάνοντας τις δικές τους απώλειες είναι κάτι που δεν έχει λογική. Αν δεν το έχετε προσέξει, μιλάμε για ένα έθνος 145 εκ με δημογραφικές τάσεις μείωσης (και όχι πχ αύξησης όπως οι Αμερικάνοι). Από την αρχή του πολέμου έχουν ρίξει στην Ουκρανία περί τους 2500 πυραύλους, οι Αμερικάνοι στο Ιράκ είχαν ρίξει 900. Αυτό δεν το λες ακριβώς "ήπια" προσέγγιση. Στρατιωτικά θα κάνουν ό,τι μπορούν. Άλλωστε το μεγαλύτερο όπλο τους στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι ο στρατός, είναι το ότι κρατούν του βευρωπαιους από τα @@. Είναι μαθηματικά σίγουρο όπως λες κι εσύ ότι οι βευρωπαιοι θα αναγκαστούν να "λογικευτουν" μέχρι νεωτέρας. -
Συμφωνώ με τον Σπύρο ότι οι Ρώσοι έχουν χρησιμοποιήσει μόνο ένα κλάσμα των στρατιωτικών τους δυνατοτήτων. Χρήση στρατηγικών και υποστρατηγικών όπλων είδαμε ελάχιστη. Η Αεροπορία επίσης ελάχιστα ασχολήθηκε, ενώ δεκάδες χιλιάδες άρματα και πυροβόλα παραμένουν στις αποθήκες. Ο Λουκασένκο το είπε πολύ σωστά: "Ο πόλεμος που είναι σε εξέλιξη εκεί, δεν είναι αυτός που η Ρωσία θα μπορούσε να διεξάγει", δήλωσε, κάνοντας λόγο για "τρομακτικά" όπλα που η Ρωσία δεν έχει χρησιμοποιήσει". https://www.naftemporiki.gr/story/1884757/loukasenko-to-telos-tou-polemou-eksartatai-apo-tin-oukrania
-
ξερω οτι σιγουρα δεν εχουμε δει μαζικους βομβαρδισμους και ισοπεδωση πολεων με μυρια νεκρους που ειναι ευκολακι και απο πολυ πιο ανισχυρες χωρες απο τη ρωσια.
απο την αλλη ξερω στο πετσι μου οτι ο μεσος ρωσος ειναι, ατυχως, μετριοτατος σε αποδοση εαν χρειαζεται εστω και η ελαχιστη σκεψη για να ενεργησει.
δηλαδη λογω υπεροπλιας μπορουσαν μεν να τα κανουν ισωμα, αλλα σε συνθηκες μη ολοκληρωτικου πολεμου οπως ειναι τωρα, εχουν προβλημα λειτουργιας. -
Γάτε μην μπερδεύεις αυτά που έχεις δει στον τομέα σου, με τον Στρατό. Οι Ρώσοι είναι εξπέρ στρατιωτικοί εκατονταετίες τώρα και ουσιαστικά κέρδισαν τον Β' ΠΠ στην Ευρώπη. Οι Ουκρανοί άλλωστε που αμύνονται είναι ο ίδιος λαός.
-
@gatoz said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
ξερω οτι σιγουρα δεν εχουμε δει μαζικους βομβαρδισμους και ισοπεδωση πολεων με μυρια νεκρους που ειναι ευκολακι και απο πολυ πιο ανισχυρες χωρες απο τη ρωσια.
απο την αλλη ξερω στο πετσι μου οτι ο μεσος ρωσος ειναι, ατυχως, μετριοτατος σε αποδοση εαν χρειαζεται εστω και η ελαχιστη σκεψη για να ενεργησει.
δηλαδη λογω υπεροπλιας μπορουσαν μεν να τα κανουν ισωμα, αλλα σε συνθηκες μη ολοκληρωτικου πολεμου οπως ειναι τωρα, εχουν προβλημα λειτουργιας.Μη μπερδευεις την εσωτερικη πειθαρχια και το σεβασμο στην ιεραρχια που εχουν οι Ρωσοι με κενο ευφυιας και αλλες ανοησιες.
Ειναι ιδιαιτερα εξυπνος λαος εργατικος και υπομονετικος. Εχω φιλους Ρωσους και γνωριζω πολυ καλα τι λεω. Ναι ειναι γεγονος πως πινουν πολυ. Γλεντουν επισης σε καθε ευκαιρια. -
@spi_duster said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
δηλαδη λογω υπεροπλιας μπορουσαν μεν να τα κανουν ισωμα, αλλα σε συνθηκες μη ολοκληρωτικου πολεμου οπως ειναι τωρα, εχουν προβλημα λειτουργιας.Μη μπερδευεις την εσωτερικη πειθαρχια και το σεβασμο στην ιεραρχια που εχουν οι Ρωσοι με κενο ευφυιας και αλλες ανοησιες.
Ειναι ιδιαιτερα εξυπνος λαος εργατικος και υπομονετικος. Εχω φιλους Ρωσους και γνωριζω πολυ καλα τι λεω. Ναι ειναι γεγονος πως πινουν πολυ. Γλεντουν επισης σε καθε ευκαιρια.Αδελφε. Παπαρια ειναι.
Πανιβλακες. Χωρις καμμια πρωτοβουλια.
Ενα σκαλι πανω απο βαθεια αραβια.
Τους ζω 20 χρονια τωρα.
Ειναι καλοι στη πειραρχια και ευγενικοι. Αλλα πανιβλακες. -
@spi_duster said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Ειναι ιδιαιτερα εξυπνος λαος εργατικος και υπομονετικος. Εχω φιλους Ρωσους και γνωριζω πολυ καλα τι λεω. Ναι ειναι γεγονος πως πινουν πολυ. Γλεντουν επισης σε καθε ευκαιρια.Αδελφε. Παπαρια ειναι.
Πανιβλακες. Χωρις καμμια πρωτοβουλια.
Ενα σκαλι πανω απο βαθεια αραβια.
Τους ζω 20 χρονια τωρα.
Ειναι καλοι στη πειραρχια και ευγενικοι. Αλλα πανιβλακες.Ένας λαός δεν μπορεί να είναι συνολικά χαζός ή έξυπνος. Αυτή η γεννητική άποψη εκτρέφει τον ρατσισμό, που σίγουρα δεν πρεσβεύεις σαν άνθρωπος. Έτυχε να γνωρίσεις κάποιους Ρώσους που κάνουν μια δουλειά και στην οποία δεν είναι καλοί, από ότι κατάλαβα. Σκέφτηκες ποτέ ότι ίσως δεν είναι η αφρόκρεμα τους, αλλά εσύ δουλεύεις με το φτηνότερο-κατώτερο τμήμα του συγκεκριμένου κλάδου τους; Γιατί από ότι διαβάζω οι Ρώσοι χάκερ κάνουν παπάδες σε διάφορους τομείς... Τα επιτεύγματα τους, από την αεροδιαστημική, ως την λογοτεχνία, δεν δείχνουν έναν χαζό λαό! Επίσης σκέφτηκες ότι η νοοτροπία τους, όπως και των Γερμανών/Άγγλων/Αμερικανών κλπ είναι ότι πρέπει να υπακούν στις εντολές και να μην παίρνουν πρωτοβουλίες, εκτός αν είναι μανατζαρέοι;
-
Δεν υποτιμω κανενα ανθρωπο και κανενα λαο. Υπαρχουν ομως χαρακτηριστικα στην καθε φυλη. Ισως απο την κοινη κουλτουρα.
Με ρωσους μεχρι και σημερα κανω απο ολιγαρχες μεχρι θυρωρους.
Το ξαναλω ειναι ευγενικοι. Και καλλιεργημενοι. Αλλο αυτο ομως αλλο η ικανοτητα αντιληψης και η πρωτοβουλια. πρεπει να εχω συνεργαστει με 2-3 χιλιαδες επι σειρα πολλων ετων και βασικα εχω 100% θυγατρικη στη Μοσχα με υποκαταστημα στην αγια πετρουπολη, και στο κουμπαν. Και ακομη δεν εχω γινει τσιμεντοκολωνα στο δασος. -
Αντίληψη σε τι πράγμα γάτε μου; Πάνω στην δουλειά σας; Κι εμένα αν μου ζητούσες κάτι κομπιουτερίστικο θα σε κοιτούσα σαν χάνος και ας έχω 2 πτυχία και 1 μεταπτυχιακό. Μπορώ να σου υπολογίσω με το μάτι διάρρηξη επί στόχου με τυφέκιο στα 300 μέτρα με χιλιοστά πυροβολικού, ή να σου κάνω ανάλυση 100 σελίδων στο Κοινωνικό Συμβόλαιο του Ρουσώ. Αν μου ζητήσεις να μετατρέψω έναν πίνακα Εξέλ όμως θα κάνω 2 ώρες... Δεν κάνουν όλοι για τα πάντα. Δεν υπάρχει ένα είδος ευφυίας μόνο.
Αυτοί λοιπόν οι τύποι που έχεις εκεί μπορεί να μην ξέρουν να γράφουν καλό κώδικα, όπως εσύ. Μπορεί όμως να σου βρούνε νοήματα στον Ντοστογιέφσκι, που ούτε καν σκέφτηκες όταν διάβασες το Έγκλημα και Τιμωρία, ή να σου ξεκολλήσουν Kamaz 20 τόνων από 1 μέτρο ρασπουτιτσα (τυχαία παραδείγματα)!!!
-
Αντίληψη σε τι πράγμα γάτε μου; Πάνω στην δουλειά σας; Κι εμένα αν μου ζητούσες κάτι κομπιουτερίστικο θα σε κοιτούσα σαν χάνος και ας έχω 2 πτυχία και 1 μεταπτυχιακό. Μπορώ να σου υπολογίσω με το μάτι διάρρηξη επί στόχου με τυφέκιο στα 300 μέτρα με χιλιοστά πυροβολικού, ή να σου κάνω ανάλυση 100 σελίδων στο Κοινωνικό Συμβόλαιο του Ρουσώ. Αν μου ζητήσεις να μετατρέψω έναν πίνακα Εξέλ όμως θα κάνω 2 ώρες... Δεν κάνουν όλοι για τα πάντα. Δεν υπάρχει ένα είδος ευφυίας μόνο.
Αυτοί λοιπόν οι τύποι που έχεις εκεί μπορεί να μην ξέρουν να γράφουν καλό κώδικα, όπως εσύ. Μπορεί όμως να σου βρούνε νοήματα στον Ντοστογιέφσκι, που ούτε καν σκέφτηκες όταν διάβασες το Έγκλημα και Τιμωρία, ή να σου ξεκολλήσουν Kamaz 20 τόνων από 1 μέτρο ρασπουτιτσα (τυχαία παραδείγματα)!!!
Δεν μιλαω για κομπιουτεραδες. Για υγειονομικους και οικονομικους μιλαω. Αν πεις στον σάιμον ποναω γιατρε θα ψαξει να βρει που πονας και την αιτια. Εκει δεν θα γινει παρα μονο μετα απο μεγαλη επιμονη, υπαρχει μια βραδυτητα στη σκεψη και στη πραξη.
-
Αυτό που περιγράφεις λέγεται αδιαφορία, όχι "χαζομάρα".
-
Μα οχι...
Ειναι ζεστοι, ευγενικοι και οχι αδιαφοροι. Το ματαξαναλεω. Δεν ανεβαινουν ομως σκαλι ευκολα -
Δε μας νοιαζουν οι Ρωσοι
Μονο οι Ρωσίδες -
Μα οχι...
Ειναι ζεστοι, ευγενικοι και οχι αδιαφοροι. Το ματαξαναλεω. Δεν ανεβαινουν ομως σκαλι ευκολαΤο ότι είναι ζεστοί κι ευγενικοί δεν σημαίνει ότι δεν είναι αδιάφοροι. Αυτός είναι ο εύκολος τρόπος να είσαι αδιάφορος. Λες "ναι, φυσικά θα το κάνω κύριε" και τα γράφεις όλα στα @@ σου μετά. Δεν πήγες Στρατό εσύ; Πως λουφάριζες εκεί; Χαχα!
-
Μα οχι...
Ειναι ζεστοι, ευγενικοι και οχι αδιαφοροι. Το ματαξαναλεω. Δεν ανεβαινουν ομως σκαλι ευκολαΤο ότι είναι ζεστοί κι ευγενικοί δεν σημαίνει ότι δεν είναι αδιάφοροι. Αυτός είναι ο εύκολος τρόπος να είσαι αδιάφορος. Λες "ναι, φυσικά θα το κάνω κύριε" και τα γράφεις όλα στα @@ σου μετά. Δεν πήγες Στρατό εσύ; Πως λουφάριζες εκεί; Χαχα!
Εγω δεν λουφαρισα στο στρατο... χαχαχ. Σε 365 μερες πηρα καπου 180 σε τιμητικες. Αλλα εβγαλα τη κουραμανα μου και παντεσπανι για πολλους εφυγα με εφημους, τσατσοσημα κλπ
-
Ε για αυτό δεν τους καταλαβαίνεις. Να λουφάρουν απλά θέλουν. Ειδικά όταν το αφεντικό είναι 4000 χιλιόμετρα μακριά, είναι ακόμα πιο έντονη η επιθυμία...
-
Ε για αυτό δεν τους καταλαβαίνεις. Να λουφάρουν απλά θέλουν. Ειδικά όταν το αφεντικό είναι 4000 χιλιόμετρα μακριά, είναι ακόμα πιο έντονη η επιθυμία...
Δεν μιλαω για τους δικους μου
-
Παιδιά να εμπιστεύεστε τους Γερμανούς. Διαβάθμιση "ΈΤΝΑ" στα σκουπίδια. (ο φίλος μου ο storm θα γνωρίζει τι είναι το ΕΤNΑ, αφού έχει πατέρα Στγο, οι υπόλοιποι google).
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]