-
Καλές όλες οι πολεμικές/γεωπολιτικές αναλύσεις , αλλά δεν έχουμε δει ακόμα που καταλήγουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι φεύγοντας απο την χώρα/πόλη/χωριό/σπίτι τους αφήνοντας την βόλεψη και ζεστασιά της εστίας τους , άνθρωποι που είχαν ένα καλό επίπεδο διαβίωσης . Κρίμα πραγματικά
-
πηγαινουν στις γειτονικες χωρες πολωνια ρουμανια
τραγικο ευχομαι να πληρωσει ο πουτιν γι αυτα τα εγκληματα γιατι ολα αυτα ειναι προσωπικη του επιλογη δε νομιζω ο ρωσικος λαος να ειχε καμια ορεξη να μπουκαρει σε αλλες χωρες και να σκοτωνει
κι εξαλλου δεν τον ρωτησε -
@getzman said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
τραγικο ευχομαι να πληρωσει ο πουτιν γι αυτα τα εγκληματα γιατι ολα αυτα ειναι προσωπικη του επιλογη δε νομιζω ο ρωσικος λαος να ειχε καμια ορεξη να μπουκαρει σε αλλες χωρες και να σκοτωνει
κι εξαλλου δεν τον ρωτησεΔιαφωνώ με τον κάθε πόλεμο γιατί το μόνο που παράγει ο πόλεμος για εμάς τους πολίτες είναι πόνος και θρήνος αλλά είσαι λάθος αν πιστεύεις ότι ο πόλεμος αυτός είναι παράγωγο του Πούτιν , it takes two to tango .
-
ενας εισέβαλλε ομως οχι δυο
-
έτσι στην τρέλα του , δεν είχε πως να γίνει ο μ@λ@κ@ς του κόσμου και είπε πάω να την πέσω στο Ουκρανάκι δίπλα , μην φάω και βενζίνες .
-
Ναι αλλά δεν μας έχουν δήξει εικόνες απο τους καταυλισμούς που μπορούν να φιλοξενήσουν συνολικά 500.000 κόσμο , πιστεύω ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε τις υποδομές που πρέπει να υπάρχουν αν ισχύουν τα νούμερα
-
@yem said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
έτσι στην τρέλα του , δεν είχε πως να γίνει ο μ@λ@κ@ς του κόσμου και είπε πάω να την πέσω στο Ουκρανάκι δίπλα , μην φάω και βενζίνες .
σωστα αφου τον προκαλεσε το π%%τανακι καλα του κανε και το βιασε
τα θελε και τα παθε σωστα? -
@yem said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
σωστα αφου τον προκαλεσε το π%%τανακι καλα του κανε και το βιασε
τα θελε και τα παθε σωστα?ας πάει στο #metoo
-
δε χρειαζεται σε λιγο καιρο ο βλαδιμηρος θα χει ασχημο τελος
-
Εχω δει αρκετα πραγματα και πλεον για ενα ειμαι σιγουρος. Μονος καβγας δε γινεται. Ο Πουτιν ηταν δεδομενο πως θα αντιδρασει. Η δραση φερνει αντιδραση. Το μεγεθος της αντιδρασης δεν μπορουσα μονο να μαντεψω.
-
δε χρειαζεται σε λιγο καιρο ο βλαδιμηρος θα χει ασχημο τελος
αυτό είναι το μόνο σίγουρο
-
κριμα παντως γιατι αν με ρωταγες πριν την εισβολη για τον πουτιν θα ελεγα οτι ειναι ενας πατριωτης που κανει οτι καλυτερο μπορει για τη ρωσια εστω και απολυταρχικα
πλεον δεν μπορω να πω κατι καλο γι αυτον δυστυχως -
Γκάρι Κασπάροφ: «Κραυγή» για τον πόλεμο στην Ουκρανία – «Σταματήστε να βοηθάτε τον δικτάτορα Πούτιν»
https://www.newsit.gr/athlitika/gkari-kasparof-kraygi-gia-ton-polemo-stin-oukrania-stamatiste-na-voithate-ton-diktatora-poutin/3475511/ -
κριμα παντως γιατι αν με ρωταγες πριν την εισβολη για τον πουτιν θα ελεγα οτι ειναι ενας πατριωτης που κανει οτι καλυτερο μπορει για τη ρωσια εστω και απολυταρχικα
πλεον δεν μπορω να πω κατι καλο γι αυτον δυστυχωςΣυμφωνώ απολύτως, πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα να σταματήσει η σύρραξη με μια κατάληξη την οποία μπορεί να παρουσιάσει ο Πούτιν ως "νίκη".
-
Δεν είναι καλά ο άνθρωπος , μήπως υπάρχουν παθολογικά , ιατρικά θέματα που περνάει;
Εδώ σε κρίσιμη συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο του , πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας κλπ
Φοβάται μην τον σκοτώσουν με καμία ένεση , τσίμπημα όπως αυτά που χρησιμοποιούν οι μυστικές υπηρεσίες του; Φοβάται απόπειρα όπως ενάντιον του Χίτλερ από κάποιους ήρωες αξιωματικούς του;
Θα ήταν μια γρήγορη λύση αυτή πάντως.Από την άλλη πλευρά με συγκλόνισε η απόφαση της Γερμανίας , απότομη αλλαγή πλεύσης , έκατσαν κάτω το συζήτησαν , το διερεύνησαν και πήραν την βέλτιστη απόφαση για το μέλλον της άμυνας και της οικονομίας τους που βρίσκει μια επιπλέον επενδυτική διέξοδο. Ωραίοι!
Στο πεδίο της μάχης πάντως οι Ρώσοι δεν κλιμακώνουν με εκτεταμένους βομβαρδισμούς με τεράστιες βόμβες , και δεν έχω ακούσει τίποτα για το κλείσιμο της στροφιγγας του ΦΑ προς την Ευρώπη. Θετικά στοιχεία αυτά τα 2 που ίσως αφήνουν μια χαραμάδα ελπίδας για "περήφανη" υποχώρηση των Ρώσων , διάβασα και τα 4 κυρία σημεία των αιτημάτων τους στην διαπραγμάτευση που τελείωσε πριν λίγο ,ίσως υπάρχει χώρος με το πιο δύσκολο η τοποθέτηση ουδέτερης κυβέρνησης στο Κίεβο.
Τέλος , σε συναισθηματικό κυρίως επίπεδο δεν μπορώ ακόμη να συνδεθώ με τον αγώνα των Ουκρανών , την φρενίτιδα αυτή αυτόματης , by default, υποστήριξης που βλέπω γύρω μου από ανθρώπους που δεν ήξεραν πού πέφτει η Ουκρανία.
Έχω κολλήσει άσχημα με τα φανταρακια των Ρώσων που όσα επιβιώνουν τα ξεφτιλιζουν . Και καταλαβαίνω πως πολλά από αυτά τα παιδιά δεν ήξεραν πού πήγαιναν , τους είχαν πάρει τα τηλέφωνα και τους είχαν πει πως πάνε σε μυστική άσκηση, καμία γνώση του χάρτη και των δρόμων , χωρίς υποστήριξη ανεφοδιασμού και μηχανικού τμήματος , κολλάνε στην λάσπη , και στην παραμικρή βλάβη εγκαταλείπουν και μένουν ξεβρακωτοι στον εχθρό.
Τρομερή εντύπωση μου έχει κάνει και οι εικόνες που έχω δει όταν έρχονται αντιμέτωποι με πολίτες με όπλα και μολότωφ σε δρόμους που έχουν στήσει μπλόκα, αμέσως μεταβολή τα άρματα και φορτηγά και πίσω , καμία αντίδραση σε αυτόν τον ηλίθιο ηρωισμό που εξυμνούμε τόσες μέρες για πολίτες που αντιστέκονται κλπ. Αυτή η υποχρεωτική πρόσκληση στα όπλα και σε ανθρώπους που δεν είναι στρατεύσιμοι και δεν τους αφήνουν να φύγουν με τα μωρά τους με έχει εξοργίσει , κιμά σε κρεατομηχανη μου κάνει η στρατηγική αυτή αν οι Ρώσοι αποφάσιζαν να χτυπήσουν πιο αποφασιστικά. Αντίθετα έχω δει θηριωδίες από την άλλη πλευρά όπως με το βίντεο που πολίτες πυροβολούν πισωπλατα κάποιον άοπλο που τον συνέλαβαν ως κατάσκοπο επειδή είχε βαρειά προφορά. Το ίδιο και με αυτά φιλοναζιστικα τάγματα Αζοφ , δεν μου κάθονται καλά στην ψυχούλα μου , ξερνάω με οτιδήποτε τέτοιο , χασάπηδες ακόμη και με τους δικούς τους ανθρώπους. -
@famas said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
πλεον δεν μπορω να πω κατι καλο γι αυτον δυστυχωςΣυμφωνώ απολύτως, πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα να σταματήσει η σύρραξη με μια κατάληξη την οποία μπορεί να παρουσιάσει ο Πούτιν ως "νίκη".
Όσο σταμάτησε ο Χίτλερ ακόμα κι όταν έχανε, άλλο τόσο θα σταματήσει κι ο Πούτιν που κερδίζει κιόλας. Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά με τον Πούτιν από τη μία και τόσους νεκρούς και καταστροφές από την άλλη, δε βλέπω χώρο για διπλωματία.
Έκανε τόσο κόπο (σόρυ τόση καταστροφή και σκοτωμούς) ο Μέγας Βλαδίμηρος για να συνθηκολογήσει? Θα πάρει πρώτα αυτό που θέλει και μετά θα δείξει μεγαλοψυχία προς τον Ουκρανικό λαό.
Γιατί είναι και πονεσιάρης ρε παιδί μου, δεν θα εξηγήσει στον Ουκρανικό λαό πόσο τον νοιάζεται και ότι σκότωσε τόσους Ουκρανούς για το καλό της Ουκρανίας? -
@vagkirk said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Τέλος , σε συναισθηματικό κυρίως επίπεδο δεν μπορώ ακόμη να συνδεθώ με τον αγώνα των Ουκρανών , την φρενίτιδα αυτή αυτόματης , by default, υποστήριξης που βλέπω γύρω μου από ανθρώπους που δεν ήξεραν πού πέφτει η Ουκρανία.
δεν σου φαινεται λογικο η υποστηριξη να πηγαινει αυτοματα στους δεχομενους επιθεση????
πρεπει να ξερεις που πεφτει μια χωρα για να λυπηθεις που τη σφαζουνε??? -
@vagkirk said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Αντίθετα έχω δει θηριωδίες από την άλλη πλευρά όπως με το βίντεο που πολίτες πυροβολούν πισωπλατα κάποιον άοπλο που τον συνέλαβαν ως κατάσκοπο επειδή είχε βαρειά προφορά. Το ίδιο και με αυτά φιλοναζιστικα τάγματα Αζοφ , δεν μου κάθονται καλά στην ψυχούλα μου , ξερνάω με οτιδήποτε τέτοιο , χασάπηδες ακόμη και με τους δικούς τους ανθρώπους.
Έλα τώρα, τα λες εσύ αυτά που είσαι απόγονος ανθρώπων που έκαναν εμφύλιο πόλεμο και έσφαζε και έκαιγε ο ένας τον άλλον για το αν θα επικρατήσει η δεξιά ή η αριστερά?
Νομίζω ότι έχεις παρεκλίνει από το θέμα, που είναι η εισβολή μιάς ξένης δύναμης σε άλλη χώρα με τα όπλα και όχι το αν και πόσο καλοί άνθρωποι είναι οι Ουκρανοί. -
Να το κάνω πιο εύπεπτο στον vagkirk, Link από ΕΦΣΥΝ, όχι πρώτοθέμα/καθημερινή...
https://www.efsyn.gr/kosmos/324245_o-skoteinos-parastratiotikos-omilos-wagner-tis-rosias -
ο γατος χρονο δεν εχει αλλα ας πει τα δικα του...
λοιπον προφανως δεν εχουμε να κανουμε με ενα καθαρο ιδεολογικο πολεμο ουμανιστων εναντια σε καπιταλιστες. απεναντιας που η τοτε τελικα ισοροπια μοιαζει αριστη σε σχεση με τα τωρινα σκατα.
προκειται για ενα πολεμο κρατιστων, των κλασσικων του εθνους-κρατους, εναντια στη θυελλα των της παγκοσμοιοποιησης. ολοι φυσικα κατω απο παρομοιο πλαισιο αυταρχικοτητας και με στοχο μελλοντικα εσοδα απο ανοιγμα αγορων και κερδη πληρωμενα με αιμα. οσο ηταν ο τραμπ πανω σαν κλασικος συντηριτικος ειχε τραβηξει παρομοιο δρομο με τον πουτιν, μολις εφυγε οι κατ'εφημισμο δημοκρατικοι επιβαλουν την παγκοσμια ταξη πραγματων που αντιλαμβανονται.
και οι δυο πλευρες εχουν αδικο. συμφωνω με τον κριου, μαλωνουν οι ελεφαντες και πατανε τα σκουληκια. ετυχε στη μεση να ειναι η ουκρανια, θα μπορουσε να ειμαστε εμεις. το τι μας μεταφερουν τα μμε και το τι ισχυει πραγματικα θα εχει διαφορες μεγαλες. υποθετω θα ερθει σε μια-δυο εβδομαδες παλι μια καποια ισοροπια και θα κοψει το προγραμμα ο σκαι και ο αντενα για διαφημισεις.
μενει μια πικρα για το που τραβαει ο κοσμος ολος, χαθηκε η οποια ελπιδα εδω και 30 χρονια.ΑρΕς
και φυσικα λαθος να μιλησουμε για αποστολη στρατιωτικου υλικου. στειλε ανθρωπιστικη βοηθεια, στειλε κοσμο για απεγκλωβισμο και βοηθεια. αλλα τα εχεις κανει μουτι σε καθε διαχειριση θεματος μεχρι σημερα και τραβας χαρτια μην τυχον και κατσει ο ασσος και καψεις τον δενδια υπερ της οικογενειας που οσονουπω τελειωνει με την πανεπιστημιου και τα παρτερια και θελει να κυβερνησει. με πασοκ κοιμηθηκαμε, με πασοκ θα ξημερωσουμε. και ας ειναι και μπλε.
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]