-
Ασε που και οι Βιεννέζοι αισθάνονται σαν στον τόπο τους....
Wurst βραστό με τσιτσίραβλα τουρσί, ο καλύτερος τσιπουρο-μεζές!
-
Δεν μίλησα για ιατρική, μίλησα για μια φίλη που είναι Ελληνο-Αμερικανίδα (πρόσφατα πήρε και το ελληνικό διαβατήριο) και δεν θέλει να ζήσει ούτε άλλη μια ώρα εκεί με τον γιο της.
Δεν ξέρω αν εμφανίζονται οι γιατροί στα συνέδριά σας, ακούω όμως ότι οι Ρώσοι έβγαλαν πρώτοι εμβόλιο για τον Sars-Cov-2, το οποίο εμφανίζει εξαιρετικά αποτελέσματα, όπως διαβάζω. Φαντάζομαι το ίδιο θα λένε και αυτοί για τους Δυτικούς ιατρούς, ότι δεν εμφανίζονται στα δικά τους συνέδρια...
Ούτε εγω μίλησα μόνο για ιατρική.Εχω φίλους και συγγενείς που δουλεύουν σε πολύ ετερόκλητες θέσεις σε όλες τις ΗΠΑ.Η θεία μου δουλεύει σε σχολείο στη Νεα Υορκη και η κόρη της είναι καθηγήτρια επίσης σε σχολείο.Εχω φίλο από τη Κω που είναι χρηματιστής στη ΝΥ και ένα συμμαθητή που είναι καθηγητής στο Ηarvard ενώ άλλος συγγενείς από τη Λιβαδειά έχει ανοίξει εστιατόριο στη North Carolina κ.ο.κ.Τωρα δεν είναι και δόκιμο να απαριθμώ πόσοι Έλληνες μένουν στις ΗΠΑ όταν απο την άλλη πλευρά βλέπω ότι όσοι Έλληνες( και οχι μόνο,) γεννήθηκαν στη ΕΣΣΔ έσπευσαν να επαναπατριστούν ή να μεταναστεύσουν στην Ελλάδα.Προσωπικά δε βλέπω καμία σύγκριση .
Όπως έγραψα βεβαια δεν είναι όλα ρόδινα ,αλλά δεν είναι σε όλες τις ΗΠΑ το ιδιο .Το οτι ακόμα και σήμερα μεταναστευει τόσος κόσμος εκεί ,κάτι σημαίνει.
Kαι οι Κινέζοι έφτιαξαν εμβόλιο (πριν από τους Ρώσους μάλιστα ,αυτοι ήταν πρώτοι)και τα νοσοκομεία τους και οι γιατροί τους είναι χάλια.Δε λέει κάτι αυτό.Ασε που το εμβόλιο είναι περισσότερο θέμα εργαστηρίου και όχι Ιατρικής.Και με το ερώτημα αν ακολούθησαν όλες τις διαδικασίες δοκιμών σωστά και με τους κανόνες FDA πχ.
Τα συνέδρια δεν είναι δικά μας ...Είναι των παγκόσμιων επιστημονικών εταιρειών .Όταν δεν εμφανίζεσαι ενώ συμμετέχει όλος ο κόσμος κάτι λέει αυτό.Άλλωστε φαίνεται και στις επιστημονικές δημοσιεύσεις...
-
Δία και μένα Ιταλία (που σπούδασα 7χρόνια) και Καναδάς (πριν 13 χρόνια βρέθηκα για 5-6 μέρες,συγκεκριμένα Μόντρεαλ) είναι μέρη που μου άρεσε η ζωή εκεί.Κι αν στην Ιταλία,(ήμουν Νότο κι έχει τα συν και τα μείον που μοιάζουν με εδώ,αλλά ως μεγαλύτερη χώρα,έχεις περισσότερες επαγγελματικές διεξόδους διατηρώντας και τη μεσογειακή αύρα),το Μόντρεαλ ήταν φοβερή πόλη! Άνεση,άπλα,αλλά φάνηκε και πιο ανθρώπινη κι 'ευρωπαϊκή' από την υπόλοιπη Αμερική.Σκέψου είχε και το ευρωπαϊκό/γαλλικό κομμάτι της πόλης με τα καλντερίμια διατηρημένο πλήρως,ταυτόχρονα και ταιριαστά με τις μεγάλες πλατείες για βόλτες και τις καθημερινές οι άνθρωποι πήγαιναν στις δουλειές τους χωρίς πανικό και ρδελομπού που γίνεται εδώ.Ωραία πόλη από τις μη ευρωπαϊκές που έχω πάει, έμενα χαλαρά εκεί!
-
Ούτε εγω μίλησα μόνο για ιατρική.Εχω φίλους και συγγενείς που δουλεύουν σε πολύ ετερόκλητες θέσεις σε όλες τις ΗΠΑ.Η θεία μου δουλεύει σε σχολείο στη Νεα Υορκη και η κόρη της είναι καθηγήτρια επίσης σε σχολείο.Εχω φίλο από τη Κω που είναι χρηματιστής στη ΝΥ και ένα συμμαθητή που είναι καθηγητής στο Ηarvard ενώ άλλος συγγενείς από τη Λιβαδειά έχει ανοίξει εστιατόριο στη North Carolina κ.ο.κ.Τωρα δεν είναι και δόκιμο να απαριθμώ πόσοι Έλληνες μένουν στις ΗΠΑ όταν απο την άλλη πλευρά βλέπω ότι όσοι Έλληνες( και οχι μόνο,) γεννήθηκαν στη ΕΣΣΔ έσπευσαν να επαναπατριστούν ή να μεταναστεύσουν στην Ελλάδα.Προσωπικά δε βλέπω καμία σύγκριση .
Kαι οι Κινέζοι έφτιαξαν εμβόλιο (πριν από τους Ρώσους μάλιστα ,αυτοι ήταν πρώτοι)και τα νοσοκομεία τους και οι γιατροί τους είναι χάλια.Δε λέει κάτι αυτό.Ασε που το εμβόλιο είναι περισσότερο θέμα εργαστηρίου και όχι Ιατρικής.Και με το ερώτημα αν ακολούθησαν όλες τις διαδικασίες δοκιμών σωστά και με τους κανόνες FDA πχ.
Τα συνέδρια δεν είναι δικά μας ...Είναι των παγκόσμιων επιστημονικών εταιρειών .Όταν δεν εμφανίζεσαι ενώ συμμετέχει όλος ο κόσμος κάτι λέει αυτό.Άλλωστε φαίνεται και στις επιστημονικές δημοσιεύσεις...
Κωστή μου όλοι οι Έλληνες έχουμε κι έναν μετανάστη σε Αμερική/Γερμανία/Αυστραλία, οπότε όλοι μας έχουμε ακούσει και κάτι. Στην δική μου περίπτωση ήταν ο μακαρίτης ο αδελφός της μητέρας μου, που είχε εστιατόριο στο Σικάγο, ο οποίος είχε παντρευτεί μάλιστα και Αμερικανίδα (εξ' Αγγλοσαξονικής γενιάς). Όταν ήταν εκεί έλεγε στους Αμερικανούς τι ωραία είναι η Ελλάδα και όταν ήταν εδώ, έλεγε τι ωραία είναι η Αμερική. Διχασμένοι άνθρωποι γενικά οι μετανάστες και το βίωσα κι εγώ που σπουδασα κι έζησα για χρόνια στην Αγγλία. Με την διαφορά ότι δεν μου έλειπε η Ελλάδα... Χαχα! Έχω και κάτι μακρινούς στην Αυστραλία, αλλά δεν τους μετράω γιατί δεν έχω πλέον επαφές.
Πρώτο έγκριση πήρε το Sputnik V και από ότι διαβάζω σε δυτικές μελέτες τα πάει πολύ καλά. Δεν προσπαθώ φυσικά να μπω στα χωράφια σου, δεν είμαι ιατρός, αλλά αυτό γράφουν οι δημοσιεύσεις.
Σχετικά με τα συνέδρια που λες, δεν γνωρίζω φυσικά τι συμβαίνει στα ιατρικά συνέδρια και περιοδικά, αλλά στις δικές μου επιστήμες (στρατιωτική και HR) είναι καθαρά θέμα εντοπιότητας. Άλλα συνέδρια κάνουν οι Δυτικοί, άλλα οι Ανατολικοί, άλλες δημοσιεύσεις οι μεν, άλλες οι δε. Ένα απλό παράδειγμα: Η Γερμανία ζητάει να δωθεί άδεια στο Sputnik V και ο ΕΜΑ λέει ότι δήθεν δεν πήρε τα δεδομένα, ενώ ένα σωρό χώρες της ΕΕ το έχουν ήδη παραγγείλει. Το ίδιο μπάχαλο και με το εμβόλιο της AstraZeneca. Είναι καθαρά πολιτικά αυτά τα θέματα!
-
Δία και μένα Ιταλία (που σπούδασα 7χρόνια) και Καναδάς (πριν 13 χρόνια βρέθηκα για 5-6 μέρες,συγκεκριμένα Μόντρεαλ) είναι μέρη που μου άρεσε η ζωή εκεί.Κι αν στην Ιταλία,(ήμουν Νότο κι έχει τα συν και τα μείον που μοιάζουν με εδώ,αλλά ως μεγαλύτερη χώρα,έχεις περισσότερες επαγγελματικές διεξόδους διατηρώντας και τη μεσογειακή αύρα),το Μόντρεαλ ήταν φοβερή πόλη! Άνεση,άπλα,αλλά φάνηκε και πιο ανθρώπινη κι 'ευρωπαϊκή' από την υπόλοιπη Αμερική.Σκέψου είχε και το ευρωπαϊκό/γαλλικό κομμάτι της πόλης με τα καλντερίμια διατηρημένο πλήρως,ταυτόχρονα και ταιριαστά με τις μεγάλες πλατείες για βόλτες και τις καθημερινές οι άνθρωποι πήγαιναν στις δουλειές τους χωρίς πανικό και ρδελομπού που γίνεται εδώ.Ωραία πόλη από τις μη ευρωπαϊκές που έχω πάει, έμενα χαλαρά εκεί!
Ναι, ο Καναδάς είναι η εξευγενισμένη και πιο ανθρώπινη εκδοχή των ΗΠΑ. Θα έμενα κι εγώ εκεί, αλλά σε αγγλόφωνη περιοχή μόνον. Το παραδέχομαι ότι η βαρεμάρα μου με αποτρέπει από το να μάθω την γλώσσα του τόπου, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να μιλάς μια γλώσσα περίπου σαν μητρική για να νιώθεις άνετα κάπου. Για να μάθεις σε αυτό το επίπεδο μια γλώσσα, πρέπει να σπουδάσεις και να ζήσεις για χρόνια σε ένα τέτοιο μέρος. Ειδικά με τους Ιταλούς και τους Γάλλους, που δεν μιλάνε γρι Αγγλικά, δεν θα έβγαζα άκρη. Ένα αστείο παράδειγμα πριν 25 χρόνια περίπου στο Παρίσι: Σε ένα μπιστρό πάω στο μπαρ και ζητάω στα αγγλικά - με βρετανική προφορά κιόλας (μου βγήκε αυθόρμητα, όταν έτσι έχεις μάθει μια ζωή) ένα ποτήρι νερό. Ο π**στης ο Γάλλος μπάρμαν απλά με κοιτούσε και χαμογελούσε, ενώ είμαι σίγουρος ότι κατάλαβε. Αναγκάστηκα να το ζητήσω με τα σπαστά γαλλικά μου (σαν παιδάκι τα μιλούσα γιατί στα γαλλικά μιλούσα με την Βελγίδα γιαγιά μου, αλλά τα είχα ήδη ξεχάσει τότε) για να ξεδιψάσω. Ακόμα εκεί θα ήμουν, ένας σκελετός που πέθανε από αφυδάτωση...Χαχα! Bloody frogs που λέμε και στην Αγγλία...
-
Μου έχουν πει για Βανκούβερ ότι είναι πολύ καλά να ζεις...Δε ξέρω.Τοροντο που έχω πολλούς συγγενείς μου λένε ότι είναι σαν τις ΗΠΑ.
Γενικά και εγώ με τις νέες γλώσσες δε το έχω πολύ.Εκτος από Αγγλικά και Τσέχικα που τα μιλάω σαν τα ελληνικά για διαφορετικούς λόγους τη καθεμία ,όλες οι προσπάθειες μου για γερμανικά και γαλλικά έπεσαν στο κενό...
-
Τα τσέχικα, ως σλαβική γλώσσα, δεν σε βοηθάνε και στα ρωσικά-ουκρανικά-βουλγάρικα;
-
Ναι ψιλοκαταλαβαίνω και ρώσικα όταν τα ακούω.Οχι γραπτά όμως γιατι τα τσέχικα εχουν λατινικο αλφαβητο.
-
Από εκεί τα μαθαίνει ο κερατάς ο ερντογαν και τα ξεσηκώνει μετά.
CNN GREECE: Ρωσία: «Ισόβιος πρόεδρος» ο Πούτιν - Στην εξουσία έως το... 2036.
https://www.cnn.gr/kosmos/story/260968/rosia-isovios-proedros-o-poytin-stin-exoysia-eos-to-2036 -
Τα λέει αρκετά σωστά ο Καθηγητής της ΣΣΕ, ειδικά στην τελευταία παράγραφο:
https://slpress.gr/diethni/xana-to-dachtylo-stin-pyriniki-skandali-foyntonei-i-krisi-stin-oykrania/
-
Από εκεί τα μαθαίνει ο κερατάς ο ερντογαν και τα ξεσηκώνει μετά.
CNN GREECE: Ρωσία: «Ισόβιος πρόεδρος» ο Πούτιν - Στην εξουσία έως το... 2036.
https://www.cnn.gr/kosmos/story/260968/rosia-isovios-proedros-o-poytin-stin-exoysia-eos-to-2036Κρίμα να μη μπορούν να αφήσουν στο πόδι τους τα παιδιά, τα εγγόνια και τα ανίψια τους όπως εμείς οι Δημοκράτες. Περιορίζονται οι 'Δικτάτορες', μόνο στη διάρκεια μιας γενιάς...
-
**Είσαι για άλλη μία φορά Offtopic. **
-
Πολλά respect για τον έγχρωμο Υποδιοικητή της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, απόφοιτο τησ Σ.Ν.Δ. για αυτά που έκανε για τη χώρα του, αλλά μου έκανε εντύπωση ότι δηλώνει Κεντροδεξιός, καθότι:
Εχθρικό δεν μπορεί να είναι ένα κόμμα απέναντι σε μια κατηγορία ανθρώπων. Όταν γίνεται μεγαλύτερος έλεγχος για το ποιος πρέπει να πάρει χαρτιά ή αν κάποιοι πρέπει να απελαθούν για συγκεκριμένους λόγους, αυτό είναι στάση ευθύνης, δεν είναι εχθρότητα για τους ξένους. Εγώ είμαι της άποψης ότι όποιος δικαιούται χαρτιά, να τα πάρει, όποιος δεν τα δικαιούται να μην τα παίρνει. Κι όποιος τα δικαιούται να τα πάρει εγκαίρως.
-
Πολλά respect για τον έγχρωμο Υποδιοικητή της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, απόφοιτο τησ Σ.Ν.Δ. για αυτά που έκανε για τη χώρα του, αλλά μου έκανε εντύπωση ότι δηλώνει Κεντροδεξιός, καθότι:
Εχθρικό δεν μπορεί να είναι ένα κόμμα απέναντι σε μια κατηγορία ανθρώπων. Όταν γίνεται μεγαλύτερος έλεγχος για το ποιος πρέπει να πάρει χαρτιά ή αν κάποιοι πρέπει να απελαθούν για συγκεκριμένους λόγους, αυτό είναι στάση ευθύνης, δεν είναι εχθρότητα για τους ξένους. Εγώ είμαι της άποψης ότι όποιος δικαιούται χαρτιά, να τα πάρει, όποιος δεν τα δικαιούται να μην τα παίρνει. Κι όποιος τα δικαιούται να τα πάρει εγκαίρως.
Όλους τους ανθρώπους τους αγαπάμε το ίδιο. Αυτούς που έγιναν όμως Έλληνες από επιλογή τους, τους αγαπάμε λίγο περισσότερο, γιατί δεν έτυχε να γεννηθούν εδώ, αλλά αγάπησαν την χώρα μας, τον λαό μας, και επέλεξαν να γίνουν ένας από εμάς. Και έχεις καθίκια-ρατσιστές, που γεννήθηκαν εδώ, αλλά δεν αξίζουν ούτε μια τρίχα από τα μαλλιά του Σπύρου-Ρίτσαρντ ως Έλληνες! Θυμάμαι κι εγώ τους ξένους συμμαθητές μας στην Σχολή. Μετείχαν της Ελληνικης παιδείας, της Στρατιωτικής κιόλας, και ήταν άξιοι και ωραίοι ως Έλληνες!
-
Η Τσεχία απέλασε 18 Ρώσους διπλωμάτες - Τους κατηγορεί για κατασκοπεία
Πηγή: https://www.skai.gr/news/world/i-tsexia-apelase-18-rosous-diplomates-tous-katigorei-gia-kataskopeia
-
REALZEUS wrote:
Εγώ πάλι ούτε σαν τουρίστας δεν θέλω να πάω στις ΗΠΑ...
Και όμως...έχω πάει (Miami) και έχω περάσει φανταστικά και οικονομικά. Και επίσης οι κάτοικοι μια χαρά περνάνε (στις περισσότερες πολιτείες), ο ξάδερφός μου ήδη 32 χρόνια εκεί (έχει αλλάξει 3 πολιτέιες), τέλεια περνάει...καμία σχέση με Ελλάδα.
Καμμια χωρα δεν ειναι τελεια παντως αλλα ο Διας οτι και να του γραψεις δεν θελει Αμερικανους.
-
Μου έχουν πει για Βανκούβερ ότι είναι πολύ καλά να ζεις...Δε ξέρω.Τοροντο που έχω πολλούς συγγενείς μου λένε ότι είναι σαν τις ΗΠΑ.
Γενικά και εγώ με τις νέες γλώσσες δε το έχω πολύ.Εκτος από Αγγλικά και Τσέχικα που τα μιλάω σαν τα ελληνικά για διαφορετικούς λόγους τη καθεμία ,όλες οι προσπάθειες μου για γερμανικά και γαλλικά έπεσαν στο κενό...
Καμμια χωρα δεν ειναι τελεια και ειδικα αυτα που γραφονται εδω ειναι γενικευσεις και απλοποιησεις. Καναδας ειναι καλη χωρα απο οργανωση (μοιαζει λιγο στην Σουηδια απο οτι μου λενε) και κοινωνικες παροχες αλλα κανει φοβερο κρυο και ο χειμωνας ειναι 10 μηνες τον χρονο, ειναι δηλαδη οι συνθηκες απανθρωπες στο 98% της γης που κατεχει. Πριν ερθει ο ηλεκτρισμος τους εβρισκαν παγωμενους τις νυχτες. Ηταν πολυ δυσκολα.
Αμερικη μοιαζει με Καναδα αλλα ειναι πολυ πολυ καλυτερα εκτος απο το θεμα με τις ασφαλειες υγειας. Σε ολα τα αλλα υπερτερει, καταρχας εχει πολυ καλυτερη γη πολυ ωραια μερη οπως Καλιφορνια Φλοριντα Τεξας αλλα ακομα και η Νεα Υορκη επηδη ειναι παραθαλασσια εχει καλο καιρο σε σχεση με Καναδα. Βεβαια ειναι γεγονος οτι τα τελευταια 10 χρονια η Αμερικη εχει πεσει πολυ, πολλες κοινωνικες ανισοτητες και πολλα προβληματα. Καμμια σχεση με την Αμερικη του 1995 για παραδειγμα. Αυτο ισχυει και για Καναδα, το 1995 ηταν πολυ καλυτερα απο οτι ειναι τωρα παροτι μολις εβγαιναν απο την κριση του 1990.
Η Ρωσσια στα 90ς ειχε πολλα προβληματα, πολλοι εφυγαν ακομα και Ρωσσοι οσοι μπορουσαν οχι μονο Ελληνες και Ισραηλινοι. Τωρα η χωρα εχει σταθεροποιηθει και ειναι σε ανοδο. Δεν βλεπω τον λογο κοσμος να επιστρεψει εκει και να ζησει αν αντεχει τον κρυο καιρο.
Επισης εχουν αλλαξει τα πραγματα περα απο την δυση υπαρχουν πολλες αλλες χωρες οπου το επιπεδο της ζωης εχει ανεβει κατακορυφα και οι ευκαιριες υπαρχουν. Δεν ειναι οπως παλια που ολοι ηθελαν να πανε στην Αμερικη.
-
Οι οπαδοί της Ράγιο απολύμαναν το γήπεδό τους, μετά την επίσκεψη των στελεχών του ακροδεξιού Vox!
-
Ρωσία/Ουκρανία-Ουκρανία/Ρωσία
Έχει καταλάβει κανείς τι συμβαίνει με αυτές τις δύο χώρες και υπάρχει γενική αναστάτωση;
Ποιοι λόγοι ωθούν την Ρωσία σε πιθανή εισβολή σε Ουκρανικό έδαφος;
-
το γεγονος οτι το νατο επεκτείνεται συνεχως καταλαμβανοντας ζωτικο χωρο της ρωσιας π.χ. πολωνια ρουμανια βουλγαρια ουκρανια
δικιο εχουν οι ρωσοι αλλα στις διεθνεις σχέσεις αυτο δεν εχει καμια σημασια
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]