-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Πριν από λίγο έκλεισαν οι κάλπες στη Γερμανία.Σύμφωνα με τα γερμανικά exit polls, τρίτο κόμμα στη Γερμανία είναι το ακροδεξιό AFD με ποσοστό 13,5%...το πρώτο ακροδεξιό κόμμα που μπαίνει στη γερμανική βουλή μετά το 1945!
Οι χριστιανοδημοκρατες(32,5%) πιθανότατα θα συνεργαστούν με Φιλελεύθερους κ Πράσινους(ο λεγόμενος συνασπισμός'Τζαμάικα') για να σχηματίσουν κυβέρνηση και όχι με τους σοσιαλδημοκράτες.
Οι Φιλελεύθεροι στην προεκλογική τους εκστρατεία δεν ήταν και πολύ φιλικοί απέναντι στην Ελλάδα και το σενάριο να ζητήσουν το υπουργείο Οικονομικών σε ενδεχόμενο συνεργασίας, δεν ξέρω πόσο τρομακτικό μπορεί να είναι..Από τα λίγα που άκουσα, τα μεγαλύτερα ποσοστά το ακροδεξιό κόμμα τα παίρνει στην Ανατολική Γερμανία. Από όσα έχω ζήσει, στην Γερμανία το πρόβλημα είναι οι ξένοι που ρίχνουν τα μεροκάματα αλλά και που δεν προσαρμόζονται στα δεδομένα της κοινωνίας που τους φιλοξενεί. Από την άλλη όμως, μιλάμε για μία Γερμανία που ακόμη και σε Έλληνες έχουν φερθεί ρατσιστικά κάποιοι Γερμανοί. Οπότε δεν ξέρω τι τελικά τους φταίει. Οι ξένοι γενικώς ή οι ξένοι εκτός Ευρώπης;
-
Σήμερα το πρωί άκουσα μια ανάλυση στο ραδιόφωνο (δεν άκουσα από την αρχή για το ποιος την έκανε) που έλεγε ουσιαστικά ότι το πρόβλημα είναι η σφικτή πολιτική της Μέρκελ και το ότι υπάρχουν Γερμανοί ανειδίκευτοι εργάτες με μισθό €600-800, οι οποίοι βλέπουν ξένους (και Έλληνες), επιστήμονες να έρχονται στην χώρα τους και να αμείβονται με αρκετά μεγάλους μισθούς.
Λέω το ρεζουμέ και όχι το σύνολο της ανάλυσης.
-
Βασικά στην Ανατολική Γερμανία έχουν ζήσει κομμουνισμό , οπότε είναι αναμενόμενο το αποτέλεσμα .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Βασικά στην Ανατολική Γερμανία έχουν ζήσει κομμουνισμό , οπότε είναι αναμενόμενο το αποτέλεσμα .Το Ανατολικό Βερολίνο έβγαλε Αριστερά, οπότε εντελώς άκυρη η 'ανάλυσή' σου!
Το πρόβλημα είναι οι οικονομικές ανισότητες Ανατολικής-Δυτικής (με ευθύνη των Δυτικών βιομηχάνων που αγόραζαν τα πρώην κρατικά εργοστάσια στην Ανατολική και τα έκλειναν για να μην έχουν εσωτερικό ανταγωνισμό) και σε αυτές τις περιπτώσεις πιάνει ο λαϊκισμός και η δαιμονοποίηση των άλλων (ξένων). Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι οι Γερμανοί έχουν μια ροπή προς τον φασισμό... -
Στην Γερμανία οι οικονομικές αντιθέσεις Ανατολικής-Δυτικής εκτρέφουν τον φασισμό, ρατσισμό και μισαλλοδοξία. Οι λαϊκιστές Ακροδεξιοί λοιπόν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στους Λούμπεν πληθυσμούς που έχουν εθνικιστικά αισθήματα. Όσοι πρώην ανατολικοί δεν φασίζουν είναι λογικό να νοσταλγούν τον Κομμουνισμό όπου είχαν λυμένα τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους και υπήρχε ισότητα.
Φυσικά οποιοσδήποτε μη φασίστας ανατριχιάζει στο άκουσμα ότι τα δισέγγονα του Χίτλερ ξαναμπήκαν στο Bundenstag!!! Και μέσα στην ίδια την Γερμανία γίνονται επεισόδια: https://www.eleftherostypos.gr/diethni/ ... es-binteo/
-
Δία βγάλε τις τσίμπλες ... 23 % επίσημα αποτελέσματα στην Ανατολική και δεύτερο κόμμα η εναλλακτική . Μπορεί και στα Hochen Tatavlen να πήρε 60 % η αριστερά
-
Είπε ο Σουσλόφ και σκάσαμε από τα γέλια...
-
Συγνώμη,αλλά σε ποιο κομμουνιστικό καθεστώς υπήρχε ισότητα? Και ποια προβλήματα καθημερινότητας λυμένα? Που ο λαός περίμενε με τις ώρες στις ουρές για να πάρει το ένα κιλό μακαρόνια και το ένα λίτρο γάλα που δικαιούνταν την εβδομάδα και η κομματική νομενκλατούρα καθισμένη στις σαλονάρες της βουτούσε το παντεσπάνι στο χαβιάρι? Όταν φυσικά δεν έκοβε βόλτες με τα Volga,ZIL κλπ....
Και πριν 'βαπτιστώ' από κάποιους βρίσκω άκρως ανησυχητικό το γεγονός ότι οι ακροδεξιοί είναι σε άνοδο γενικά στην Ευρώπη. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
...Όσοι πρώην ανατολικοί δεν φασίζουν είναι λογικό να νοσταλγούν τον Κομμουνισμό όπου είχαν λυμένα τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους και υπήρχε ισότητα...Επειδή ως γνωστόν το τείχος γκρεμίστηκε από τους δυτικούς, στην προσπάθειά τους να βρεθούν στην Ανατολική πλευρά της ευημερίας και της ισότητας
Ρε σεις, εντάξει δεν πείθετε κανέναν άλλο, αλλά αυτά που λέτε τα πιστεύετε ?
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
- Οι κομμουνιστές πήραν 9+, δείγμα του ότι δεν υπάρχουν μόνο εδώ στην Ελλάδα κολλημένοι εγκέφαλοι. Βέβαια αυτοί είναι συντριπτικά πρώην ανατολικοί, οι οποίοι έχουν φάει προπαγάνδα με το κουτάλι, αλλά και πάλι κοίτα να δεις....
Έχω την εντύπωση ότι οι Γερμανοί Συριζαίοι πήραν 9+.
Και αν δεν κάνω λάθος το Γερμανικό Κομουνιστικό Κόμμα δεν καταφέρνει να αποσπάσει ποσοστά ώστε να μπει στην βουλή. Το οποίο κάτι δείχνει, ειδικά την εποχή της κρίσης στην Ευρώπη.υ.γ. αυτός ο Realzeus με αυτά που γράφει με προκαλεί... αλλά συγκρατιέμαι.
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Συγνώμη,αλλά σε ποιο κομμουνιστικό καθεστώς υπήρχε ισότητα? Και ποια προβλήματα καθημερινότητας λυμένα? Που ο λαός περίμενε με τις ώρες στις ουρές για να πάρει το ένα κιλό μακαρόνια και το ένα λίτρο γάλα που δικαιούνταν την εβδομάδα και η κομματική νομενκλατούρα καθισμένη στις σαλονάρες της βουτούσε το παντεσπάνι στο χαβιάρι? Όταν φυσικά δεν έκοβε βόλτες με τα Volga,ZIL κλπ....Τέτοιες χαζομάρες σας λένε για την ζωή εκεί;
Έχεις μιλήσει με Ρώσο/Ουκρανό/Γεωργιανό/Βούλγαρο κλπ για το πως ήταν η ζωή τους;Επειδή ως γνωστόν το τείχος γκρεμίστηκε από τους δυτικούς, στην προσπάθειά τους να βρεθούν στην Ανατολική πλευρά της ευημερίας και της ισότητας
Το τοίχος γκρεμίστηκε όταν όλο το σύστημα έπεσε. Το πως έπεσε το έχουμε αναλύσει πολλές φορές.
Φάτε τώρα την άνοδο της ακροδεξιάς...Έχω την εντύπωση ότι οι Γερμανοί Συριζαίοι πήραν 9+.
Ναι, Αριστεροί.
αυτός ο Realzeus με αυτά που γράφει με προκαλεί... αλλά συγκρατιέμαι.
Εγώ να δεις πόσο συγκρατιέμαι...
-
Α κάτσε μισό, ποιοι είναι οι Linke ? Εγώ νόμιζα ότι αυτοί είναι οι ΚΚΕδες...αλλά βλέπω τους μεταφράζουν ως 'αριστερούς', μάλλον έκανα λάθος, ούτε εκεί δεν είναι τόσο καμμένοι
-
Σου εξήγησα γιατί αλλά δε νιώθεις...
-
Ας θεωρήσουμε σαν δεδομένο ότι σε όλη την Ευρώπη τα κομμουνιστικά κόμματα παίρνουν από 5 έως 10%. Στην Ελλάδα κυμαίνεται κοντά στο 6%. Σωστά? Άρα το 90 έως 95% του ευρωπαϊκού πληθυσμού δεν ξέρει το συμφέρον του,προφανώς όντας χαζοί που δεν ψηφίζουν τέτοιο θεάρεστο πολιτικό σύστημα. Ένα σύστημα που όπου εφαρμόστηκε βασίστηκε στον φόβο και στην καταπίεση. Η μήπως τα γκούλακ είναι και αυτά μύθος? Η μήπως η επέμβαση στην Ουγγαρία και την Τσεχοσλοβακία δεν έγιναν ποτέ? Ούτε οι εκτοπίσεις επί 'πατερούλη'? Νοήμονες άνθρωποι είμαστε,ας μην δουλευόμαστε μεταξύ μας. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει και να πρεσβεύει ότι θέλει,οφείλει όμως ταυτόχρονα να έχει και την απαραίτητη αυτογνωσία και δύναμη να παραδέχεται και τα κακώς κείμενα.
-
Αυτά που λες είναι παντελώς ασύνδετα με αυτά που είπα εγώ πριν όμως. Όταν είδαμε ότι υπάρχει αντίλογος βγήκε το υπερατού των Γκούλαγκ...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αυτά που λες είναι παντελώς ασύνδετα με αυτά που είπα εγώ πριν όμως. Όταν είδαμε ότι υπάρχει αντίλογος βγήκε το υπερατού των Γκούλαγκ...Επειδή αυτά που λέτε τα βαφτίζετε στη φαντασία σας 'αντίλογο', δεν σημαίνει προφανώς ότι είναι, ούτε καν ότι στέκουν στο πραγματικό σύμπαν που ζούμε όλοι οι υπόλοιποι
Τα έχουμε ξαναπεί όμως για την πραγματικότητα και αν συμφωνεί μαζί μας
-
Εντελώς ασύνδετα???? Ε μάλλον όλα αυτά τα έκαναν κάποιοι εξωγήινοι.....
-
Ενημερωτικά, το AfD βγήκε πρώτο στη Σαξονία....δείτε που βρίσκεται...
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Τα έχουμε ξαναπεί όμως για την πραγματικότητα και αν συμφωνεί μαζί μαςΤην πραγματικότητα θα στην πούνε άνθρωποι που την έζησαν. Μάντεψε ποιος διαφωνούσε με ένα τέτοιο άτομο σε ένα άλλο topic. Hint: Δεν ήμουν εγώ αυτός.
Εντελώς ασύνδετα???? Ε μάλλον όλα αυτά τα έκαναν κάποιοι εξωγήινοι.....
Μιλούσαμε για κάτι εντελώς διαφορετικό και ξαφνικά μπήκε ο Στάλιν και η Βουδαπέστη στην κουβέντα...
-
Έχω δουλέψει με Τσέχους,Ρώσους και Ούγγρους. Μάλλον θα είχα πέσει στην περίπτωση γιατί κανένας τους δεν αναπολούσε τις παλιές καλές μέρες. Έκανα και μια βόλτα στην όμορφη Μολδαβία το 2003. Τα κατάλοιπα τα έβλεπες παντού. Απλά κατάντια.
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]