-
Τοσες ωρες, αφου διαβασα 38 σελιδες, με βασανιζει...
Το ροκφορ ειναι κασερι ή τυρι;
-
αλοιφή
-
-
μπουγάτσα με μούχλα
-
-
Εγω αυτο που παρατηρώ πλέον είναι οτι ελαχιστα σουβλατζιδικα έχουν φρέσκα κρέατα.Προτιμούν επεξεργασμένα η κατεψυγμένα.Δηλαδή δε τα φτιάχνουν μόνοι τους τα σουβλάκια.
Καλαμάκι καλό στην Αθήνα δεν μπορώ να βρω πουθενά... -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Δηλαδή δε τα φτιάχνουν μόνοι τους τα σουβλάκια.Άνοιξε σουβλατζίδικο κάτω από το γραφείο μου, έριξαν 30-40 χιλιάρικα για να φτιάξουν το μαγαζί - τα πάντα καινούρια.
Μετά από 2-3 βδομάδες έκλεισε οριστικά (είχε ανοίξει, έκλεισε, ξανάνοιξε).
Τίποτε δεν έφτιαχναν εκεί, όλα τα έπαιρναν έτοιμα - όσοι έφαγαν δεν ξανάφαγαν.Όπως και κάτι άθλια μπουγατσατζίδικα-πιτσαρίες που έχουν μόνο ένα φουρνάκι και παίρνουν τα πάντα κατεψυγμένα και μόνο τα ξεπαγώνουν/ψήνουν.
Μετά από λίγο καιρό κλείνουν - γιατί άραγε δεν τρώει κανείς την κατεψυγμένη πίτσα τους; -
Έτσι... Και σκέψου τώρα αν μιλάμε για Αθήνα.
Μα πλέον έχω φτάσει να βρίσκω μόνο στη Κω ωραίο καλαμάκι και πάλι σε 2-3 μαγαζιά που ξέρω από παλιά...
Και στη Λιβαδειά χάλασαν. -
Εγώ βρίσκω εξαιρετικό καλαμάκι κάτω από το σπίτι μου πάντως. Μιλώ για κοτόπουλο. Στεγνό εντελώς από λίπος όπως το θέλω, και το φτιάχνουν αυτοί μόνοι τους. Όπως και τα μπιφτέκια.
Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αναμένω επέμβαση από mods για το παραπάνω ποστ, τι κοτόπουλα και λοιπά ορεκτικά αναφέρονται;
-
Το κοτόπουλο νομίζω είναι πιο εύκολο να βρει κανείς καλό. Έχω ξεχωρίσει και εγώ 2.Το χοιρινό τους όμως δε μου αρέσει...
-
Έτσι... Και σκέψου τώρα αν μιλάμε για Αθήνα.
Μα πλέον έχω φτάσει να βρίσκω μόνο στη Κω ωραίο καλαμάκι και πάλι σε 2-3 μαγαζιά που ξέρω από παλιά...
Και στη Λιβαδειά χάλασαν.στο καινουργιο πρακτορειο του κτελ αρνισιο , ειναι δικο του και δεν μπορουν να κανουν τα κολπα να το εχουν μισοψημενο
τα φτιαχνει κατευθειαν , και το κοτοπουλο τρωγεται το χοιρινο ετοιματζιδικο. -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Αναμένω επέμβαση από mods για το παραπάνω ποστ, τι κοτόπουλα και λοιπά ορεκτικά αναφέρονται;Έτσι.
Δεν ξέρω αν ήσουν μπροστά όταν είπε διάσημος φορουμάς (αφού είχαμε παραγγείλει τα κρέατα):
Πατάτες; Τι να τις κάνουμε τις (τηγανητές) πατάτες;
Παλιά ήταν διαφορετικά.
Δεν ξέρω γιατί αλλά μπορούσαν και πουλούσαν τα πάντα.Θυμάμαι ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ που είχε μια μικρή βιτρίνα για τυρόπιτες - ούτε καν φουρνάκι.
Αυτός έπαιρνε κατεψυγμένη τυρόπιτα, έβαζε την βιτρίνα στο φουλ και σε 2-3 ώρες οι τυρόπιτες ήταν σχεδόν ψημένες (από την κάτω πλευρά).
Κι όμως τις πουλούσε. -
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Μ'αρεσει που το ντονερ διαδίδεται όλο και περισσότερο, το συναντώ όλο και πιο συχνα τα τελευταια 2 χρόνια. Παρολα αυτά, σαν ενα καλό lamb donner kebab όπως πχ ετρωγα στην Αγγλία....δεν έχει!Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
στην αγγλία δεν είναι εύκολο να έχουν χοιρινό γύρο, κάποιος μου έλεγε ότι δεν κάνουν τα χοιρινά τους (είναι πιο σκληρά,πιο στεγνά? όπως και να χει δεν είναι εύκολο να έχεις προμηθευτή για χοιρινό γύρο) αλλά και να είχαν εγώ αναρωτιέμαι ποιος θα τα έτρωγε;
έτσι έχουν ξεμείνει με τα μουσουλμανό-τυλιχτά τους
για μένα πάντως το γουρούνι είναι επιβεβλημένη επιλογή, δε λέω ότι δε τρώω και τα υπόλοιπα πού και πού , ειδικά το καλό κεμπάμπ το τιμώ, αλλά το χοιρινό έχει τη καλύτερη γεύση με διαφορά
πάντως εδώ στα νότια προάστια γενικά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα σουβλάκια, είναι τελείως άμπαλοι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων
καλά στο δήμο μου δε το συζητώ, είναι κανόνας το κακό ή το metrosexual σουβλάκι και στη καλύτερη μπορείς να ελπίζεις για μετριότηταπρέπει να πας τουλάχιστον προς ηλιούπολη να φας καλό σουβλάκι, επίσης από παιδί αγαπώ το ελληνικό (στο ελληνικό, το οποίο βέβαια έχει πέσει με τα χρόνια), το οποίο ευτυχώς είναι κοντά μου και γενικότερα όσο πιο μακριά τόσο το καλύτερο
-
Το κοτόπουλο νομίζω είναι πιο εύκολο να βρει κανείς καλό. Έχω ξεχωρίσει και εγώ 2.Το χοιρινό τους όμως δε μου αρέσει...μπορεί βέβαια να σου δώσουν και όχι τελείως ψημένο κοτόπουλο το οποίο φτάνει τα όρια της επικινδυνότητας, επίσης έχω πετύχει και κοτόπουλα με πολλή πέτσα και λοιπές αηδίες (καλά και τελείως χαλασμένα κρέατα έχω πετύχει)
απλά στο κοτόπουλο δεν είναι καθόλου εύκολο να καλύψεις τη σαπίλα
ή είναι ασφαλές και φαίνεται ή είναι επικίνδυνο και το πετάς
με τα μοσχάρια ως γνωστόν μπορείς να φας πολλή σαπίλα όπως και με τα χοιρινά
σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις τα φουλ επεξεργασμένα κρέατα μεγάλων αλυσίδων fast food φαντάζουν παραδεισένια, γιατί όσο χαμηλής ποιότητας και να είναι έχουν τουλάχιστον κάποια στάνταρ στην ασφάλεια και ξέρεις ότι δε θα πας νοσοκομέιο, το πολύ πολύ αν έχεις άμαθο στομάχι να πας καμιά τουαλέτα πριν την ώρα σου
-
@otso:Το έχω δει αλλά δε δοκίμασα...Θα πάω για το αρνίσιο.Είδες, το χοιρινό πάλι μάπα.Είχες δοκιμάσει από το παλιό πρακτορείο?
Στέκι των σκιέρ ,πολύ, περασμένα μεγαλεία...
Για έναν λίγο πριν τη κρύα έχω ακούσει ότι είναι καλός.
@QsisVTS: Έχεις δίκιο,έτσι είναι.Το κοτόπουλο έτσι και είναι άψητο το επιστρέφω αμέσως.Το ίδιο και το μπιφτέκι. -
Για μένα το καλό σουβλάκι πρέπει να είναι σαν το κοντοσουβλι δηλαδή αναλογία 2 κρέας 1 λίπος. Τώρα με τα φατ φρεε βάζουν ένα λιπάκι ίσα ίσα στν μια πλευρα και αυτό ήταν. Ακόμα θυμάμαι ένα μικρο σουβλατζίδικο στην Ρόδο εκει κοντά στα ξενοδοχεία που έκανε ένα μικρο καλαμάκι με πίτα και ντομάτα κρεμμύδι αλλά γινόταν γενικό προσκύνημα . Αναλογία 2/1 και ψήσιμο στα κάρβουνα..... Έχει έναν που κάνει κάτι παρόμοιο στο Χαλάνδρι και πλησιάζει αρκετα αλλά αυτός αρνέιται να βάλει τζαζικι μέσα.
-
Το ίδιο και το μπιφτέκι.στο μπιφτέκι να σου πω την αλήθεια δε με πειράζει τόσο, γιατί πάντα μου αρέσει να είναι λίγο κόκκινο στη μέση
αλλά το κοτόπουλο είναι πραγματικά επικίνδυνο
για αυτό όπου έχει γίνει ιστορία με κοτόπουλο ρίχνω άμεσο ban ακόμα και αν μου άρεσε (και φυσικά δυσφήμιση σε όποιον μου συζητήσει το συγκεκριμένο μαγαζί)
επίσης έχω γενικά θέμα με όσους μου προτείνουν μέρη για φαγητό, 1 στις 4 να μου αρέσει και μετά γυρνάω και τους τη λέω και μπορεί να παρεξηγηθούν κιόλας
οπότε λέω σιγά σιγά να αρχίσω να περιορίζομαι σε αυτά που ξέρω και να σταματήσω τα πειράματα -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Εγώ βρίσκω εξαιρετικό καλαμάκι κάτω από το σπίτι μου πάντως. Μιλώ για κοτόπουλο. Στεγνό εντελώς από λίπος όπως το θέλω, και το φτιάχνουν αυτοί μόνοι τους. Όπως και τα μπιφτέκια.Εγώ στο χωριό μου στην Αθήνα μεγάλωσα με 'πιουρίστικο' πίτα-γύρο χοιρινό-τζατζίκι-πατάτα.
Μετά την τραυματική εμπειρία της πάτρας -το χειρότερο φαστ-φουντ στην ελλάδα- με αναλογία λίπους 5-1 και τίγκα πάστα ημιψημένης προκατ πατάτας με το ζόρι, δεν έχω ξαναφάει ποτέ χοιρινό ή πατάτα
Πλέον αποκλειστικά γύρο κοτόπουλο ή κεμπάπ, με 'σως' (δλδ αυτό το μουσταρδομαγιονεζοπράμα) και μαρούλι.Λειβαδιά+στάση κτελ/ski bus κλπ -> θάνατος. Καλύτερα να τρως ψόφια γάτα.
-
Πως γίνεται να επιτρέπεται να φτιάχνεις μπιφτέκια μόνος σου σε ενα μαγαζί και οχι γύρο.
@μτζάκοβο
φτιάξε μόνος σπίτι ρε
Καλαμάκι ή Σουβλάκι <<Father of all topics>>