-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
το ορθό πολίτικο κεμπαπ σαν του θανάση στο μοναστηράκι φέρει λαδωμένη πίτα, κεμπαπ, ντομάτα, τζατζίκι και μαϊντανό...
Χωρις ντομάτα στο δικό μου παρακαλώ,πολλά τα ζουμιά ειδικά απο την στιγμή που έχει και τζατζίκι.
ο Καποδίστριας στην πλατεία βάζει μια σάλτσα ... σαν σάλτα από κοκκινιστό
Ναυπλιο ε;Δεν βρήκα καλή πίτα εκεί,για τα γούστα μου πάντα.Εδώ που είμαι τώρα ,Κρήτη, δεν έχω ακόμα δοκιμάσει πίτες.Παλιά είχα αγοράσει και ήταν θυμαμαι μεγάλες και αντί για τζατζίκι βάζουν γιαούρτι.
-
Χωρις παρεξηγηση, αυτα που διαβαζω εδω ειναι η εξευγενισμενη εκδοχη της γνωστης επωδου 'Στην Αθηνα ζειτε? και πως μπορειτε στην Αθηνα' απο πουλμαν με βόρεια γυμνασιοπαιδα οταν ελεγες που μενεις, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΠΟΤΕ ΕΔΩ. Δε συζηταμε για πιο extreme κατασταεις, οταν ελεγες οτι 'πσιτ, μενω Πειραια, οχι Αθηνα' απαντουσαν 'Το ιδιο δεν ειναι'???
Ε, τωρα το 'πως μπορειτε' εγινε 'δε ξερετε να τρωτε'
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Με σαλτσα, αν δεν ειναι πολυ πηχτη, γινεται παπαρα. Αηδια...Sent from my Neo V using Tapatalk.
Σε εμάς τέτοια λάθη δεν γίνονται!
-
Πω πω κόμπλεξ
Sent from Corsair's brick
-
Αυτο περιγραφω και εγω...
-
Ξεκάθαρα
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ο πλεον πιουρίστικος είναι με μοσχαρίσιο κρέας σε ατόφια κομμάτια κι όχι κιμάς, ο οποίος δεν ξέρω αν συνηθιζόταν για τους χαμουτζήδες.
Μάθετε ιστορία. Όχι απλά συνηθιζόταν, ήταν ο πρώτος που ήρθε το 1915 από τους αρμένηδες, και ο μόνος γύρος σχεδόν μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '70, ο χοιρινός σπάνιζε. Τότε απαγορεύτηκε εν μία νυκτί κατόπιν αγορανομικών ελέγχων η χρήση αλεσμένου κρέατος λόγω του ότι είχαν παρουσιαστεί περιπτώσεις βρωμιάρηδων με γύρο επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Οι νεώτεροι που δεν τον είχαν δει ποτές τους νομίζουν ότι είναι νεωτερισμός, αλλά είναι το αρχέτυπο.
Κορυδαλλός, Νίκαια, Δραπετσώνα και γενικά Β' Πειραιώς, μαζί με τα πέριξ της Βαρβακείου και το Μοναστηράκι είναι η κοιτίδα του γύρου στη χώρα μας, και αρχικοί φορείς οι αρμένηδες, αυτοί το ξεκίνησαν το τρεντ το '15.
Μετά ('80ς) μας έμεινε αποκλειστικά ο χοιρινός και πιο μετά ήρθε και από κοτόπουλο. Πιτσιρίκι στην Αθήνα θυμάμαι τους αρμένηδες, τον Θανάση, και άλλους να έχουν τέτοιο γύρο, πριν χαθεί μεμιάς.
Το μοσχαρίσιο κρέας αλέθεται για να είναι μαλακό, γιατί αν το βάλεις ατόφιο γίνεται σαν σόλα, άσε που μονοκόμματο δεν κόβεται καλά.Επίσης έτσι ανακατεύεται καλύτερα με τα μυρωδικά και τα μπαχάρια.
Γύρο μοσχαρίσιο ξαναείδαμε μόλις τα τελευταία χρόνια, και πάλι σπανίζει. Έχει σχεδόν διπλή τιμή χονδρικής από τον χοιρινό.
Θανάσης, Μπαιρακτάρης και σία στο Μοναστηράκι το έχουν ολίγο ξεφτιλίσει, ούτε για τα πεινασμένα σκυλιά της πλατείας δεν κάνει. Το ωραίο είναι ότι ανοίγουν πρωί πρωί και πάνε τουρίστες που τους έχουν πει να δοκιμάσουν οπωσδήποτε γύρο και περιμένουν στην ουρά από τις 9 μέχρι να ψηθεί.
Η πίτα είναι θέμα ορέξεως, όλα τέτοια δεν είναι? Εγώ π.χ. τη θέλω λεπτή, αλάδωτη και καψαλητή στα κάρβουνα.Στην Δ. Μακεδονία με τους θρακιώτες-Μικρασιάτες-Πόντιους-ντόπιους σε ίσες αναλογίες στα 80s ο μοσχαρίσιος γύρος με κομμάτια κρέατος ήταν ο μοναδικός, ούτε σαν σόλα ούτε τίποτα, πιο μαλακός από κοτόπουλο και με όλα του τα μπαχαρικά.
Τώρα για αρμένηδες και λοιπές ράτσες δεν ξέρω...δεν είχαμε ποτέ εδώ πάνω.Η Παλαια Κοκκινια σου κανει για προσφυγοσυνοικια που ξερει να φτιαξει σουβλακι???
Μου αρεσει που περηφανα μου μοστράρεις και το 'μαστορα' που βαζει και ΠΑΤΑΤΕΣ μεσα? tfm:σουβλάκι μπορεί να ξέρει να κάνει, για τον γύρο αμφιβάλω
Ο γύρος από κάτω είναι σύγχρονος και όχι του μάστορα που έχει πεθάνει εδώ και καμια 20ρια χρόνια, τον έβαλα για να δείξω κέτσαπ+μουστάρδα μέσα ΜΟΝΟ.είδες τι πουλούσε κάθε μέρα ο μάστορας έτσι? καμια 100kg κρέας σε πόλη σκάρτα 30.000 κόσμο.
συνεχίστε τώρα να μιλάτε για μπζαγμένα αθηναικά γυράδικα επειδή βάζουν σάλτσα ντομάτας
-
Δεν είχαμε Αρμένιους εδώ πάνω; Ουγγαρεζα; Ινστιτούτο ιστορίας φαγητού πρέπει να ανοίξουμε μου φαίνεται και να πάμε πρώτοι εμείς.
-
Hungarian honeys και τα λοιπά ρε
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Ο πλεον πιουρίστικος είναι με μοσχαρίσιο κρέας σε ατόφια κομμάτια κι όχι κιμάς, ο οποίος δεν ξέρω αν συνηθιζόταν για τους χαμουτζήδες.
Μάθετε ιστορία. Όχι απλά συνηθιζόταν, ήταν ο πρώτος που ήρθε το 1915 από τους αρμένηδες, και ο μόνος γύρος σχεδόν μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '70, ο χοιρινός σπάνιζε. Τότε απαγορεύτηκε εν μία νυκτί κατόπιν αγορανομικών ελέγχων η χρήση αλεσμένου κρέατος λόγω του ότι είχαν παρουσιαστεί περιπτώσεις βρωμιάρηδων με γύρο επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Οι νεώτεροι που δεν τον είχαν δει ποτές τους νομίζουν ότι είναι νεωτερισμός, αλλά είναι το αρχέτυπο.
Κορυδαλλός, Νίκαια, Δραπετσώνα και γενικά Β' Πειραιώς, μαζί με τα πέριξ της Βαρβακείου και το Μοναστηράκι είναι η κοιτίδα του γύρου στη χώρα μας, και αρχικοί φορείς οι αρμένηδες, αυτοί το ξεκίνησαν το τρεντ το '15.
Μετά ('80ς) μας έμεινε αποκλειστικά ο χοιρινός και πιο μετά ήρθε και από κοτόπουλο. Πιτσιρίκι στην Αθήνα θυμάμαι τους αρμένηδες, τον Θανάση, και άλλους να έχουν τέτοιο γύρο, πριν χαθεί μεμιάς.
Το μοσχαρίσιο κρέας αλέθεται για να είναι μαλακό, γιατί αν το βάλεις ατόφιο γίνεται σαν σόλα, άσε που μονοκόμματο δεν κόβεται καλά.Επίσης έτσι ανακατεύεται καλύτερα με τα μυρωδικά και τα μπαχάρια.
Γύρο μοσχαρίσιο ξαναείδαμε μόλις τα τελευταία χρόνια, και πάλι σπανίζει. Έχει σχεδόν διπλή τιμή χονδρικής από τον χοιρινό.
Θανάσης, Μπαιρακτάρης και σία στο Μοναστηράκι το έχουν ολίγο ξεφτιλίσει, ούτε για τα πεινασμένα σκυλιά της πλατείας δεν κάνει. Το ωραίο είναι ότι ανοίγουν πρωί πρωί και πάνε τουρίστες που τους έχουν πει να δοκιμάσουν οπωσδήποτε γύρο και περιμένουν στην ουρά από τις 9 μέχρι να ψηθεί.
Η πίτα είναι θέμα ορέξεως, όλα τέτοια δεν είναι? Εγώ π.χ. τη θέλω λεπτή, αλάδωτη και καψαλητή στα κάρβουνα.Στην Δ. Μακεδονία με τους θρακιώτες-Μικρασιάτες-Πόντιους-ντόπιους σε ίσες αναλογίες στα 80s ο μοσχαρίσιος γύρος με κομμάτια κρέατος ήταν ο μοναδικός, ούτε σαν σόλα ούτε τίποτα, πιο μαλακός από κοτόπουλο και με όλα του τα μπαχαρικά.
Τώρα για αρμένηδες και λοιπές ράτσες δεν ξέρω...δεν είχαμε ποτέ εδώ πάνω.Η Παλαια Κοκκινια σου κανει για προσφυγοσυνοικια που ξερει να φτιαξει σουβλακι???
Μου αρεσει που περηφανα μου μοστράρεις και το 'μαστορα' που βαζει και ΠΑΤΑΤΕΣ μεσα? tfm:σουβλάκι μπορεί να ξέρει να κάνει, για τον γύρο αμφιβάλω
Ο γύρος από κάτω είναι σύγχρονος και όχι του μάστορα που έχει πεθάνει εδώ και καμια 20ρια χρόνια, τον έβαλα για να δείξω κέτσαπ+μουστάρδα μέσα ΜΟΝΟ.είδες τι πουλούσε κάθε μέρα ο μάστορας έτσι? καμια 100kg κρέας σε πόλη σκάρτα 30.000 κόσμο.
συνεχίστε τώρα να μιλάτε για μπζαγμένα αθηναικά γυράδικα επειδή βάζουν σάλτσα ντομάτας
Συμπαθεστατε κατα τα αλλα dimik, εχω αποφανθει για το θεμα σχεδον εναμισυ χρονο πριν. Διαβασε να μαθεις, το ιδιο μαθημα επαναληφθηκε πριν λιγες σελιδες.
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=13&t=53345&start=30#p2746592
το οτι δεν ειχατε Αρμενηδες σημαινει οτι χασατε αρκετα τευχη της συγκεκριμενης ιστοριας. Ολοι οι υπολοιποι που αναφερεις ειναι μεταγενεστεροι αυτων.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Δεν είχαμε Αρμένιους εδώ πάνω; Ουγγαρεζα; Ινστιτούτο ιστορίας φαγητού πρέπει να ανοίξουμε μου φαίνεται και να πάμε πρώτοι εμείς.Δ. Μακεδονία δεν είχαμε...από όσο ξέρω.
-
Σκούζει τότε. Δεν ήξερα ότι είσαι από εκεί και αναφερόσουν εκεί, βέβαια με τη γλώσσα της πεθεράς έπρεπε να την είχα ψυλλιαστεί.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Συμπαθεστατε κατα τα αλλα dimik, εχω αποφανθει για το θεμα σχεδον εναμισυ χρονο πριν. Διαβασε να μαθεις, το ιδιο μαθημα επαναληφθηκε πριν λιγες σελιδες.
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=13&t=53345&start=30#p2746592
το οτι δεν ειχατε Αρμενηδες σημαινει οτι χασατε αρκετα τευχη της συγκεκριμενης ιστοριας. Ολοι οι υπολοιποι που αναφερεις ειναι μεταγενεστεροι αυτων.
Τι να σου πω, η γιαγιά μου μια χαρά κεμπάπ γιαουρτλού έφτιαχνε, και σουτζουκάκια με μπόλικο κύμινο, και παλαμίδα τηγανιτή, και κεφαλάκι στον φούρνο και πατσά και και και....δεν νομίζω να έχασα κάτι. Στο Κερμένι νομίζω είχαν από όλα τα καλά
Οι πριν τους πρόσφυγες είναι αλήθεια ότι δεν ήξεραν και πολλά.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Πω πω κόμπλεξSent from Corsair's brick
Πες τα.
Δεν είναι όλοι cool όπως εμείς οι βέροι Αθηναίοι! -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
άκου κεμπάπ στο μοναστηράκι, δεν τα παίρνω κατεψυγμένα καλύτερα να τα κάνω στο σπίτι?
Του Θανάση πάντως που λέει και ο κόκκινοτερας είναι Ντομάτα-κρεμμύδι-μαϊντανός-λίγο καυτερό πιπέρι κι αν θες τζατζίκι. Μακάρι και εδώ πάνω να έβρισκα τέτοιον μάστορα (minus την τέζα λαδωμένη πίτα )
αν του πεις δεν στην λαδώνει...εγώ πάντα χωρίς λάδι...
τσινάει βέβαια ο μπάρμπας ... 'όλοι οι νέοι τα ίδια, και ο γιός μου θέλει πατάτες στο σουβλάκι και και...'
Ε τη θες τη λαδωμενη πιτουλα, εμένα όποτε μου τη δίνουν στεγνή στραβώνω
+1 για Θαναση στο Μοναστηρακι.
Τα πρωτα μου σουβλακια απο το Θαναση τα εχω φαει στα 70ς ,μικρος με την μανα για ψωνια στο Μινιον και Κλαουδατο,Λαμπροπουλο,και μετα κατηφορισμα την Αθηνας,σταση για σουβλακια στο Θαναση και μετα,το τραινο για το σπιτι στο Μοσχατο.
Φευγω απο Καματερο και παω Μοναστηρακι ευκολα ,παιρνω 3 χωρις τζατζικι,και τα τρωω οδηγωντας.Κοκα κολα(500ml δεν φτανει το κουτακι ) μετα απο περιπτερο στο δρομο για να μην ζεσταθει.Συνηθως τα εχω καταπιει και τα 3 και σταματαω για κοκα κολα στο περιπτερο στη Καβαλας πριν το Σαρακακη,που εχει τουμπανο ψυγειο.Παιδικο απωθημενο ο Θανασης.
εντιτ τα αλλα που λενε για αλοιφες και κετσαπομουσταρδες μεσα σε σουβλακια ειναι για γελια.
-
Στο πνεύμα του τοπιξ. Ποιός μίλησε για αλοιφές;
-
Μ'αρεσει που το ντονερ διαδίδεται όλο και περισσότερο, το συναντώ όλο και πιο συχνα τα τελευταια 2 χρόνια. Παρολα αυτά, σαν ενα καλό lamb donner kebab όπως πχ ετρωγα στην Αγγλία....δεν έχει!
Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Στο πνεύμα του τοπιξ. Ποιός μίλησε για αλοιφές;Sent from Corsair's brick
οφτοπικ ειμαι? αυτος φουστης ο Θανασης θα φταιει
-
Βάρυνες dim8 από τα 3 πιτόγυρα και την κοκα κόλα.
-
Θα ηταν zero non corsair approved
Καλαμάκι ή Σουβλάκι <<Father of all topics>>