-
Ο χρήστης ACCENTWIZARD έγραψε:
Ο κουμπαρος μου,εχει παθει πλακα και θα το παραγγειλει σε πορτοκαλιΠολυ καλη επιλογή χρώματος!!
-
Ο χρήστης ACCENTWIZARD έγραψε:
Ο κουμπαρος μου,εχει παθει πλακα και θα το παραγγειλει σε πορτοκαλιΚαποια στιγμή οταν ψάχνομουν να ανταλλάξω το κασκαι με xtrail είχα σχεδόν κλείσει το πορτοκαλί ... φοβερό δείχνει
-
Αν και παρακολουθώ χρόνια το forum, πρώτη φορά θα γράψω.
Είμαι σε φάση λήψης απόφασης για αγορά της 1.6 163ps στην έκδοση energy.
Το παλεύω καιρό μιας και αρχικά επέλεξα ένα σχετικά ευρύχωρο hatchback. Ήταν άλλωστε και όλα μου τα αυτοκίνητα μέχρι τώρα.
Αρχικά οι χώροι που θα χρειαστώ δεν φτάνουν,μιας και ως 3 μελής οικογένεια, δεινοπαθούσα με τοποθέτηση των πάντων σε πορτ μπαγκάζ και καμπίνα.
Σαφώς καλύτερα τα πράγματα οταν έπεφτε το μισό πίσω κάθισμα αλλά και πάλι είναι κάπως επίφοβο να υπάρχουν δίπλα στο παιδί, αντικείμενα που προορίζονται για τον αποθηκευτικό χώρο.
Στο δια ταύτα, απέκλεισα τα πετρέλαια, γιατί λόγω κατοικίας και επειδή το αυτοκίνητο θα το κρατήσω πολλά χρόνια, δεν μπορώ να μπω πάλι στην λογική της αλλαγής, οταν έρθει εκείνη η ώρα. Θα είναι σαν να έχω κάνει 1,5 φορά αγορά αυτοκινήτου και να έχω 1.
Το ερώτημα μου είναι, πως λόγω καθημερινότητας θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως πρώτο αυτοκίνητο,δηλαδή να το χρησιμοποιώ για να πηγαίνω στην δουλειά. 22-25χλμ. Κάθε μέρα δηλαδή.
Αλλά σκέφτομαι το μέγεθος και οτι θα είμαι μόνος μου σε τόσο μεγάλο αυτοκίνητο.Άρα η κατανάλωση παίζει μεγάλο ρόλο. Αν κινηθεί στα 8 μιλάμε για καλό νούμερο, ειδικά αν μελλοντικά μπει και κάποιο κιτ υγραερίου, μιας και μέχρι τώρα έχουν όλα τα οχήματα στο οικογενειακό περιβάλλον και η οικονομία είναι απίστευτη.
Τέλος να υπολογίζω γύρω στο 3μηνο, για παραλαβή, σωστά;
-
Ο χρήστης Antonis55 έγραψε:
Αν και παρακολουθώ χρόνια το forum, πρώτη φορά θα γράψω.Είμαι σε φάση λήψης απόφασης για αγορά της 1.6 163ps στην έκδοση energy.
Το παλεύω καιρό μιας και αρχικά επέλεξα ένα σχετικά ευρύχωρο hatchback. Ήταν άλλωστε και όλα μου τα αυτοκίνητα μέχρι τώρα.
Αρχικά οι χώροι που θα χρειαστώ δεν φτάνουν,μιας και ως 3 μελής οικογένεια, δεινοπαθούσα με τοποθέτηση των πάντων σε πορτ μπαγκάζ και καμπίνα.
Σαφώς καλύτερα τα πράγματα οταν έπεφτε το μισό πίσω κάθισμα αλλά και πάλι είναι κάπως επίφοβο να υπάρχουν δίπλα στο παιδί, αντικείμενα που προορίζονται για τον αποθηκευτικό χώρο.
Στο δια ταύτα, απέκλεισα τα πετρέλαια, γιατί λόγω κατοικίας και επειδή το αυτοκίνητο θα το κρατήσω πολλά χρόνια, δεν μπορώ να μπω πάλι στην λογική της αλλαγής, οταν έρθει εκείνη η ώρα. Θα είναι σαν να έχω κάνει 1,5 φορά αγορά αυτοκινήτου και να έχω 1.
Το ερώτημα μου είναι, πως λόγω καθημερινότητας θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως πρώτο αυτοκίνητο,δηλαδή να το χρησιμοποιώ για να πηγαίνω στην δουλειά. 22-25χλμ. Κάθε μέρα δηλαδή.
Αλλά σκέφτομαι το μέγεθος και οτι θα είμαι μόνος μου σε τόσο μεγάλο αυτοκίνητο.Άρα η κατανάλωση παίζει μεγάλο ρόλο. Αν κινηθεί στα 8 μιλάμε για καλό νούμερο, ειδικά αν μελλοντικά μπει και κάποιο κιτ υγραερίου, μιας και μέχρι τώρα έχουν όλα τα οχήματα στο οικογενειακό περιβάλλον και η οικονομία είναι απίστευτη.
Τέλος να υπολογίζω γύρω στο 3μηνο, για παραλαβή, σωστά;
Χρόνια πολλά! Η κατανάλωση είναι γύρω στα 10 μέσα στην πόλη με νορμαλ πόδι. Το μέγεθος στο εσωτερικό είναι μάλλον πλεονέκτημα! Το energy παίζει και ετοιμοπαράδοτο αν το θέμα χρώματα δεν είναι αυτοσκοπός... το πετρέλαιο λόγο κατοικίας και αλλαγής δεν το κατάλαβα... Μέχρι τέλη Σέπτεμβρη έτσι και αλλιώς πετρέλαιο δεν θα βρεις... τα καινούργια θα πρέπει να είναι Adblue όποτε θα είναι. Euro6d όποτε μην σε φοβιζει... Τώρα τα λίγα χιλιόμετρα στην πόλη αν λίγο το ανοίγεις πάλι οκ θα είσαι... όπως και να έχει εξαιρετικό η xtrella!
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Ήθελα να πω, πως αν απαγορευτεί το πετρέλαιο συνολικά, δεν γίνεται να το πουλήσω και να ξαναγοράσω βενζίνη.
Επίσης υπάρχει και η χρηματική οροφή που εξαντλείτε με το μεταλλικό χρώμα και τα έξοδα.
Παραπάνω δεν βγαίνει με την καμμία.Τι εννοείς αν λίγο το ανοίγω;
Το χρώμα σίγουρα δεν θα είναι συνηθισμένο, οπότε δεν με βλέπω ετοιμοπαράδοτο.
-
Υγραέριο σε αυτό το μοτέρ μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει.
-
Ο λόγος; Ρωτάω γιατί αν μείνω έτσι, με καθημερινή χρήση δηλαδή σε αυτά τα χιλιόμετρα, σίγουρα οικονομικά δεν θα συμφέρει.
Ξέρω οτι ο κινητήρας φοριέται απο το megane, το pulsar και το juke. Εκεί έχω διαβάσει για αρκετές εφαρμογές.
-
Άμεσος ψεκασμός και υγραέριο δεν είναι ο καλύτερος συνδυασμός...μετά από κάποιες χιλιάδες χλμ. θα αρχίσουν τα προβλήματα.
-
Φίλε Αντώνη, η σύνθεση των αναγκών και των επιθυμιών σου, σε οδηγεί σε μια παράλογη επιλογή.
Δεν γίνεται να έχεις καταλήξει στο X-Trail, να κάνεις καθημερινά κάποια σεβαστά χιλιόμετρα, να σε απασχολεί η οικονομία, να αποκλείεις το diesel, να επιλέγεις βενζίνη και τελικά για να διορθώσεις τη λάθος επιλογή σου, να σκέφτεσαι να παραδώσεις το καινούριο αυτοκίνητο σου στο μαστρο-Μήτσο για εγκατάσταση υγραερίου!
Πρώτα απ' όλα πρέπει να αποκλείσεις την επιλογή του υγραερίου για οποιοδήποτε καινούργιο αυτοκίνητο. Αυτό αποτελεί λύση μόνο για κάποιον που χρειάζεται οικονομία και δεν μπορεί να αλλάξει το παλαιό του αυτοκίνητο! Από εκεί και πέρα, εφόσον η οικονομία αποτελεί προτεραιότητα σου, είτε επιλέγεις diesel X-Trail είτε, αφού φοβάσαι τις εξελίξεις στο θέμα του diesel, πας σε κάποιο πολύ πιο οικονομικό μοντέλο βενζίνης ή και υβριδικό.
-
Δεν ανέφερα μαστρο-Μήτσους.
Υπάρχουν εταιρείες που εγκαθιστούν συστήματα κορυφαίων κατασκευαστών κιτ.Το βάζω στο παλιό είναι το ένα κομμάτι...το άλλο κομμάτι προφανώς είναι το βάζω στο νέο που λόγω βάρους και μεγέθους, καίει παραπάνω απο αυτό που αντέχει η τσέπη.
Για τον άμεσο ψεκασμό υπάρχουν διάφορες ικανές λύσεις, δεν αποτελεί πρόβλημα αυτό.
Άλλωστε παω σε xtrail για χώρους όπως προανέφερα. Άρα δεν βολεύει κάτι μικρότερο και φτηνότερο.
Το πετρέλαιο θα ήταν λύση αν τυχόν η αγορά γινόταν με εξόφληση όλου του ποσού.
Να αγοράσω με διακανονισμό και όταν έρθει η απαγόρευση σε 3-4 χρόνια, να μην μπορώ να κυκλοφορήσω, νομίζω παραείναι...μια τρύπα στο νερό. -
Σου ξαναλέω και το τονίζω : Είναι παράνοια να πάρεις καινούργιο αυτοκίνητο και να του κάνεις τέτοια μετατροπή, όσο σοβαρή κι αν νομίζεις ότι είναι η εταιρία που θα το αναλάβει! Αν είσαι αποφασισμένος για X-Trail πάρε το diesel. Θεωρώ ότι τα Euro 6 δεν θα έχουν θέμα τουλάχιστον ως το 2025. Ενώ με το υγραέριο μπορεί να έχεις (άλλης φύσεως) θέμα από την επόμενη μέρα...
-
Δεκτή η γνώμη σου, λόγω ταβανίου στα 22 χιλιάδες δεν βγαίνει το πετρέλαιο όπως και να έχει. Μην σας κουράζω αδίκως.
Ευχαριστώ όπως και να έχει. -
Να σε ρωτήσω κάτι φίλε μου; Έχω ειλικρινή απορία.
Τι στο καλό μπήκες εδώ μέσα και είπες τα σχέδια σου; Απλά ήθελες να τα πεις κάπου; Αφού όλοι σου λένε ότι δε γίνεται/δεν πρέπει να κάνεις αυτό που σκέφτεσαι και εσύ εκεί. Αφού λοιπόν δεν μπήκες για να πάρεις τη γνώμη κάποιων πιο καταρτισμένων ή ειδικών, τότε γιατί μπήκες; -
Αντώνη, έχεις μεν ταβάνι τα 22 χιλιάρικα, αλλά από την άλλη πόσα παραπάνω θα δώσεις για τη μετατροπή σε υγραέριο; Γιατί αυτά τα 600-700άρια που βλέπεις δεν είναι για σοβαρές εταιρίες με σοβαρά κιτ, που (ίσως) θα δουλέψουν σωστά με τον άμεσο ψεκασμό του βενζινοκινητήρα, αλλά για μαστρομήτσους που θα σου βάλουν ότι φθηνότερο κυκλοφορεί από Τουρκία κτλ. Βεβαίως μετά θα πας και 5-6 φορές να στο ρυθμίσουν και τελικά το ρημάδι ποτέ δεν θα δουλέψει απόλυτα σωστά και απροβλημάτιστα. Επιπλέον η εργοστασιακή εγγύηση θα έχει χαθεί και σε κάθε μελλοντικό πρόβλημα θα βάζεις το χέρι στην τσέπη. Όταν ενίοτε θα είναι και λιγάκι πιο δύσκολη η διάγνωση, το συνεργείο της αντιπροσωπείας θα τα ρίχνει στο υγραέριο και ο εγκαταστάτης του υγραερίου στο εργοστάσιο. Καλά ξεμπερδέματα...
Αν από την άλλη πας σε σοβαρές εταιρίες με βαρβάτα κιτ υγραερίου, υπολόγισε ένα διχίλιαρο, μπορεί και παραπάνω, μαζί με τη δήλωση. Και όσο καλή δουλειά και να γίνει, θα έχεις πάντα ένα αυτοκίνητο που δεν είναι εξαρχής κατασκευασμένο για το καύσιμο που θα του βάζεις. Με ότι συνεπάγεται αυτό...
Μάλλον πρέπει να ξανασκεφτείς κάποια πράγματα. Το diesel συνεχίζει να σου φαίνεται ακριβό;
-
Πάρε ένα ίδιο μοντέλο μεταχειρισμένο πχ ενος έτους πετρέλαιο, λιγότερο Ρίσκο από τη μετατροπή, θα έχεις και εγγύηση. Θα είναι μέσα στο budget σου. Αν δε βρίσκεις σήμερα, κάνε λίγο υπομονή μέχρι να βρεθεί.
-
Αρχικά να πω οτι λόγω ενθουσιασμού για το αυτοκίνητο, δεν διάβασα σωστά, ωστέ να σας προλάβω.
Δεν αναφέρομαι εξ'αρχής μετατροπή σε υγραέριο, αλλά σε χρονικό διάστημα κοντινό με την λήξη της εγγύησης.Το diesel δεν θα το επιλέξω όπως είπα για λόγους απαγόρευσης κυκλοφορίας στο εγγύς μέλλον.
Αλλά για να σας πω και τα άσχημα...ενημερώθηκα σήμερα μετά απο επίσκεψη στην αντιπροσωπεία πως σταματά να παράγει το xtrail με τον κινητήρα βενζίνης 1.6
Εσωτερική ενημέρωση είπαν. Δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά το μεταφέρω. -
Περίεργο πάντως. Εδώ η Nissan λέει ότι σε βάθος χρόνου θα σταματήσει εντελώς τους diesel κινητήρες στα μοντέλα της και κόβει το μόνο βενζινοκινητήρα του XTrail; Μάλλον θα είναι ασύμφορος λόγω ρύπων (WLTP).
-
Μεχρι ποσα λιτρα ανα 100 χλμ μπορεις να αντεξεις;Νομιζω δεν αξιζει τον κοπο η μετατροπη,σε ενα ουτως η αλλως 'λιτοδιαιτο' κινητηρα...
Μολις γυρισα απο ταξιδι,δεν επεσα ποτε κατω απο τα 140 και μου εβγαλε 7.3 λιτρα/100...
Το Ibizaκι που εχω για μικρο καιει περισσοτερο...
Αν το αγορασεις,θα δεις και εσυ οτι ειναι περιττο.... -
Με παρεξηγήσατε...δεν μιλάω για κατανάλωση ταξιδιού...προφάνως και δεν με ενδιαφέρει αυτή η κατανάλωση.
Μιλάω για την καθημερινή οδήγηση μιας και θα είναι το αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιώ στην κίνηση για να πηγαίνω στην δουλειά.
'Οπως έγραψα και στην αρχή το 8-8,5 στην πόλη θα ήταν το ιδανικό.
Αλλα τι συζητάμε...αφού το σταματάνε...
Βέβαια σε τηλέφωνο που έκανα σε λιγότερο 'κεντρική' αντιπροσωπεία, μου είπαν οτι θα το ξαναβγάλουν απο τέλη Σεπτέμβρη μιας και λογικά θα ρυθμίσουν καλύτερα το θέμα των εκπομπών. Επίσης μου είπαν οτι λογικό να είναι σχετικά κάθετοι στην αντιπροσωπεία που πήγα γιατί είναι μεγάλη και τους ενδιφέρει να πουλήσουν το πετρέλαιο ως ακριβότερο και άμεσα.
Τώρα τι ισχύει και τι όχι...απλά τα αναφέρω. -
Και λιγοτερο θα εχεις,αρκει βεβαια να το επιδιωκεις κιολας.
Αν αλλαζεις στις στροφες που σου υποδεικνυει ο πινακας οργανων θα εκπλαγεις πολυ θετικα...
Nissan X-Trail 2013