-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Τι ανάλογο μπορείς να βρεις κάτω από 40.000??
Ο ανταγωνισμός μάλλον ακριβότερος είναι.
Με ανάλογο εξοπλισμό και τετρακίνηση βέβαια [emoji6] [emoji6]Και το Tiguan (μαζί με τα ξαδερφάκια του) παίζει κάτω από €40.000 και το Kuga (όσαν έχουν μείνει, με το νέο δεν ξέρω τι θα γίνει από τιμές) και το RAV4 και το Subaru Forester.
Αυτό αυτά που γράφεις πιο έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με το X-Trail??
Κανένα δεν έχει diesel 1.600 με 130hp και τετρακίνηση.
Ή θα είναι περισσότερα κυβικά μέτρα βενζινοκίνητα ή λιγότερα άλογα.Θέλω να πω ότι η τιμή βασίζεται σε συγκεκριμένα πλεονεκτήματα.
Βέβαια ο καθένας κάνει υποχωρήσεις σε αυτά που θέλει και διαλέγει κάτι άλλο.
Είτε πληρώνοντας παραπάνω τέλη κάθε χρόνο λόγω 2.000cc είτε θυσιάζοντας την τετρακίνηση είτε διαλέγοντας μικρότερη ιπποδύναμη. -
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Ή θα είναι περισσότερα κυβικά μέτρα βενζινοκίνητα ή λιγότερα άλογα.Ναι ΟΚ, συμφωνώ σε αυτό, ή θα είναι ντίζελ 2λιτρα (για να είναι 4κίνητα) ή θα είναι βενζίνη 1.400-1.600 κυβικά και 4κίνητα. Τα ανέφερα ως γενικότερα χαρακτηριστικά επιδόσεων / 4κίνησης / τιμής και μεγέθους. Ακριβώς ανταγωνιστικό αυτοκίνητο δεν υπάρχει (ίσως με εξαίρεση το CRV, το οποίο όμως υστερεί στο σύστημα 4κίνησης). Όλα είναι θέμα επιλογών όπως σωστά λές! (π.χ. για όποιον θέλει 4κίνηση και αυτόματο κιβώτιο τα SUV της Nissan αποκλείονται από τις επιλογές του).
-
π.χ. για όποιον θέλει 4κίνηση και αυτόματο κιβώτιο τα SUV της Nissan αποκλείονται από τις επιλογές του.Ακριβώς!!
Όποια εταιρία τα προσφέρει αυτά έχει πλεονέκτημα να τιμολογήσει λίγο ακριβότερα.
Ή να πουλήσει στην ίδια τιμή με πλεονέκτημα. -
Επειδή έχασα επεισόδια, το Xtrail με τα 130 άλογα φτάνει τα 40.000;
-
Ή θα είναι περισσότερα κυβικά μέτρα βενζινοκίνητα ή λιγότερα άλογα.Θέλω να πω ότι η τιμή βασίζεται σε συγκεκριμένα πλεονεκτήματα.
Βέβαια ο καθένας κάνει υποχωρήσεις σε αυτά που θέλει και διαλέγει κάτι άλλο.
Είτε πληρώνοντας παραπάνω τέλη κάθε χρόνο λόγω 2.000cc είτε θυσιάζοντας την τετρακίνηση είτε διαλέγοντας μικρότερη ιπποδύναμη.Το γεγονός ότι υπερέχει ο 1600άρης λόγω φορολογικού καθεστώτος στην Ελλάδα δε σημαίνει ότι είναι και καλύτερη επιλογή απ' το 2λιτρο (είναι μόνο με οικονομοτεχνικά κριτήρια). Αλλιώς θα έπρεπε να τιμολογείται και περισσότερο!
Καθαρά από άποψη επιδόσεων και απόδοσης (που αυτά θα έπρεπε να μας ενδιαφέρουν αλλά τι να κάνουμε...) ο 2λιτρος είναι καλύτερος. Άρα το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός προσφέρει 2λιτρα σύνολα με καλύτερη ιπποδύναμη/ροπή σε ίδια ή καλύτερη τιμή του X-Trail είναι ένα σαφές μειονέκτημα για το Nissan.
Θα μου πεις στην Ελλάδα ζούμε και άρα κρίνουμε αναλόγως. Πολύ σωστά, οπότε εκεί έχει πλεονέκτημα το X-Trail. Είναι όμως ένα ιδόμορφο πλεονέκτημα, θέλω να πω θα με χάλαγε να το χρυσοπληρώσω μόνο και μόνο επειδή βολεύει δεδομένων των συνθηκών της εγχώριας αγοράς. Εκτός αν τιμολογήσει το 2λιτρο λιγότερο χεχε (not going to happen!). Άσε που όσο ανεβαίνουμε στις τιμές κάπου χάνεται το πλεονέκτημα. Άλλο να μη θέλει 2λιτρο αυτός που θα ξοδέψει 20 χιλιάρικα για αυτοκίνητο, άλλο αυτός που θα ξοδέψει 40. Το πιο λογικό είναι ότι θα μπορεί να πληρώσει και ό,τι αυτό συνεπάγεται (καλά εδώ είναι μεγάλη η κουβέντα, αλλά γενικά ισχύει).
Μην ξεχνάμε επίσης ότι όλα είναι ρευστά, ειδικά στην Ελλάδα. Ποιος μου λέει ότι αύριο δε θα βγει κάποιος να πει ότι ξεχνάω τα κυβικά και φορολογώ επιπλέον οτιδήποτε αγοράστηκε πάνω από ένα x ποσό (που σίγουρα δε θα είναι πολύ υψηλό) ή - ακόμα πιο πιθανό - αφήνω το κριτήριο των κυβικών ως έχει και προσθέτω και κριτήριο τιμής αγοράς! Εκεί θα λες το έφαγα που το έφαγα το επιπλέον χαράτσι, δεν αγόραζα και κάνα 2λιτρο να γουστάρω;
Anyway, όπως είπα και πριν θεωρώ το X-Trail πολύ αξιόλογο μοντέλο, απλά επειδή τυχαίνει να μιλάμε για τα μειονεκτήματά του εστιάζω εκεί. BTW Ιαπωνία δε φτιάχνεται; Άλλο ένα πλεονέκτημα (και λόγος να είναι πιο ακριβό).
Πάντως όσον αφορά το αυτόματο κιβώτιο, έχει ιδέα κανείς γιατί δεν το συνδυάζουν με τα τετρακίνητα Nissan (και Renault, Dacia κτλ.); Φαντάζομαι είναι τεχνικός ο λόγος αλλά δεν είναι δικαιολογία αυτή. Τόσοι κατασκευαστές βάζουν αυτόματο σε 4x4 εκδόσεις...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Επειδή έχασα επεισόδια, το Xtrail με τα 130 άλογα φτάνει τα 40.000;Δεν το ξέρω αλλά μάλλον ναι στην ακριβότερη έκδοση.
Αν σκεφτείς ότι το Qashqai στην αντίστοιχη ξεπερνάει αρκετά τις 30.000.... -
Με 46 παίρνεις Land Rover Discovery Sport 150 ίππων με κορυφαία τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων! Και μη μου πει κανείς ότι όποιος μπορεί να δώσει 40, δεν μπορεί να δώσει 46 ή να σηκώσει το τεκμήριο των 2000 cc!!!
-
Με 46 παίρνεις Land Rover Discovery Sport 150 ίππων με κορυφαία τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων! Και μη μου πει κανείς ότι όποιος μπορεί να δώσει 40, δεν μπορεί να δώσει 46 ή να σηκώσει το τεκμήριο των 2000 cc!!!Έτσι ακριβώς! Επίσης με 46 παίρνεις αυτόματο 2λιτρο Forester diesel που επίσης είναι γρηγορότερο και με φοβερή τετρακίνηση (για manual πάμε κάτω από 40 χιλιάρικα).
PS: To 4κίνητο X-Trail με τους 130 ίππους (μόνο με τον 1600άρη βγαίνει ούτως ή άλλως) ξεκινάει από 36 χιλιάρικα και φτάνει ως τα 45...
-
Επειδή έχασα επεισόδια, το Xtrail με τα 130 άλογα φτάνει τα 40.000;Ναι! Ξεκινάει από τα €31.550 (για το Energy Manual 4x2) και φτάνει τις €44.500 για το Techna 4x4 (+€1.000 για το 7θέσιο).
ΥΓ: Το Land Rover είναι κορυφαία επιλογή στην περιοχή των €45-50.000.
-
ΥΓ: Το Land Rover είναι κορυφαία επιλογή στην περιοχή των €45-50.000.Εγώ θα έβαζα και το Forester σ' αυτή την κατηγορία... Που ξεκινάει και φτηνότερο.
-
ΥΓ: Το Land Rover είναι κορυφαία επιλογή στην περιοχή των €45-50.000.Κορυφαία ως προς τι; Εκτός εάν με το 'κορυφαία επιλογή' εννοείς μαζί με άλλες...
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Εγώ θα έβαζα και το Forester σ' αυτή την κατηγορία... Που ξεκινάει και φτηνότερο.Πολύ καλό επίσης, αλλά πιο μικρό νομίζω.
Κορυφαία ως προς τι; Εκτός εάν με το 'κορυφαία επιλογή' εννοείς μαζί με άλλες...
Κορυφαία ως προς τους χώρους, τις δυνατότητες και την τιμή του. Με €46.000 δεν έχει ανταγωνισμό (μη ξεχνάμε ότι είναι 7θέσιο) στην κατηγορία των premium SUV σε αυτή την τιμή και με τις δυνατότητες που έχει.
ΥΓ: Προσωπικά θα προτιμούσα μια Χ1, αλλά είναι καθαρά υποκειμενικό και δεν μπορώ να αγνοήσω το value for money του Disco Sport.
-
Μάσκα και τιμόνι βλέπω ως διαφορά....
Βασικά και οι τιμές για νισσαν είναι στο Θεό.. -
Το xtrail 4x4 ξεκινάει από 36χιλ. και φτάνει 45χιλ.
Το discovery πριν την αύξηση των φόρων ξεκίναγε από 46χιλ. και έφτανε πάνω από 70χιλ.
Χωρίς βέβαια να τα συγκρίνω γιατί φαντάζομαι το discovery είναι.... αλλού με αερανάρτηση ξύλινο ταμπλό κλπ....Οι βασικές εκδόσεις πάντως έχουν 10χιλ. διαφορά + την νέα αύξηση που δεν μπορώ να βρώ ίσως πάει και 15χιλ.
-
Ρε τι ποσα γραφετε για αμαξι και ''σουβλακι''... Πατε παρτε μια GIULIA.. E Zeus?
-
Ωραία η Giulia Νονέ και λογικό για τους περισσότερους να είναι καλύτερη αν την πάρω όμως στο κυνήγι θα αφήσω τη μισή στο βουνό [emoji12] [emoji12] [emoji3] [emoji3]
-
Το discovery πριν την αύξηση των φόρων ξεκίναγε από 46χιλ. και έφτανε πάνω από 70χιλ.
Χωρίς βέβαια να τα συγκρίνω γιατί φαντάζομαι το discovery είναι.... αλλού με αερανάρτηση ξύλινο ταμπλό κλπ....Οι βασικές εκδόσεις πάντως έχουν 10χιλ. διαφορά + την νέα αύξηση που δεν μπορώ να βρώ ίσως πάει και 15χιλ.
Το Disco έχει €46.000 με τις νέες τιμές, πριν ήταν πιο ακριβό!
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ρε τι ποσα γραφετε για αμαξι και ''σουβλακι''... Πατε παρτε μια GIULIA.. E Zeus?...αυτή μόλις μεγαλώσουν τα παιδιά και 'φύγουν'...
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Κορυφαία ως προς τι; Εκτός εάν με το 'κορυφαία επιλογή' εννοείς μαζί με άλλες...
Βασίλη αν θες off roader, τα LR είναι απλά αλλού! Εντός δρόμου η δικιά σου Χ1 είναι και ταχύτερη και στριφτερότερη. Αλλά αν είναι να το πάμε σε γκάζι, ε τότε παίρνεις σεντάν.
@nonos: Giulia βενζίνη 200 άλογα... Αν είχα €40.000+++ και οικογένεια θα ήταν η μοναδική μου επιλογή!!!
-
Βασίλη αν θες off roader, τα LR είναι απλά αλλού! Εντός δρόμου η δικιά σου Χ1 είναι και ταχύτερη και στριφτερότερη. Αλλά αν είναι να το πάμε σε γκάζι, ε τότε παίρνεις σεντάν.
@nonos: Giulia βενζίνη 200 άλογα... Αν είχα €40.000+++ και οικογένεια θα ήταν η μοναδική μου επιλογή!!!
Αλεξ πασά μου δεν έγραψα αυτό για το δικό μου αμάξι! Δεν είμαι κομπλεξικος! Υπάρχουν αμάξια πολύ καλά σε αυτά τα χρήματα!
Nissan X-Trail 2013