-
Είναι μια πολύ καλή επιλογή για μεγάλο οικογενειακό αρκεί αναλόγως της έκδοσης να μην φτάνει τιμές BMW ή Mercedes.
θεωρείς ότι η πλέον συμφέρουσα λύση σε αυτό θα ήταν μια 4χ4 οικονομική έκδοση;
-
Δημοσίευση από cosneo » 09 Δεκ 2017 08:07
To XTrail είναι σε μια κατηγορία που τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα τείνει να εξαφανιστεί ή είναι ψιλοαδιαφορη πλέον. Ο ανταγωνισμός ίσως να είναι τα Tiguan και Kodiaq μόνο, λόγω διαστάσεων ενώ τα υπόλοιπα Rav και Compass κλπ, επίσης καλές επιλογές δεν τραβάνε για διάφορους λόγους. Υπάρχουν δε και τα μικρότερα Crossovers από κάτω και τα premiums από πάνω που έχουν περισσότερο ενδιαφέρον.
Μειονεκτηματα δεν θεωρώ ότι έχει.
Μηχανικά και στα λοιπά του είναι άρτιο και αξιόπιστο, έχει πολύ καλούς χώρους, είναι άνετο στον δρόμο, συμπαθητικό στην εμφάνιση και με λογική τιμή αγοράς. Είναι μια πολύ καλή επιλογή για μεγάλο οικογενειακό αρκεί αναλόγως της έκδοσης να μην φτάνει τιμές BMW ή Mercedes.θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα, παραλίγο να το επιλέξω το φθινόπωρο του 2015 που έψαχνα αυτοκίνητο. το 1,6 ντήζελ με 4χ4 (επταθέσιο) και φουλ εξτρά έβγαινε γύρω στα 35 αν θυμάμαι καλά, το μεγαλύτερο μειονέκτημα ήταν το επιτόκιο του 9% στο δάνειο που έφτανε τελική τιμή σχεδόν 45 χιλ. Τελικά πήγαμε στο χ1 με λιγότερο (ηλεκτρονικό) εξοπλισμό βέβαια, αλλά 2-λιτρο με 190 άλογα και 4χ4 που είχε επιτόκιο 4,5 % και πάει σχεδόν 50 τελικά. μου είχε αρέσει όμως και σαν σχήμα και σαν μέγεθος, αλλά και σαν ποιότητα υλικών στην καμπίνα.
-
γιατι απο 7θέσιο πηγες εν τελει σε 5θεσιο;
καταλαβαινω οτι τελικως δε το μετανιωσες που πηγες σε πιο premium κατηγορια. -
Επειδή το χάζευα λίγο πριν στο καρ, έχει έρθει το facelift? Έχει διαφορές σε φωτογραφίες σε αμάξια που υπάρχουν προς πώληση.
Η διαφορά 5/7θέσιου ήταν τότε στα 5-600€, οπότε το θεώρησα πλεονέκτημα να υπάρχει η τρίτη σειρά καθισμάτων (περιμέναμε το 1ο μας μωρό τότε, τώρα είμαστε στα 2).
Τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα ήταν ο αδύναμος κινητήρας, 130 άλογα για τόσο βαρύ αμάξι & ανθρώπους με αποσκευές, οι 6 μήνες αναμονή για την παραγγελία (πιθανότατα χάναμε την απόσυρση), αυξημένα τέλη (εχει ρυπους 150-160γρ αν θυμάμαι), και βεβαίως το 9% επιτόκιο (πάνω από 9000 τόκοι στην τετραετία).
Δεν το μετάνιωσα για το χ1, το 20d εχει πολύ δύναμη με τα 190 άλογα και τα 40 kgm ροπής, εχει τελη 152 €, κατανάλωση 6,5 λιτρα σε 58.000 χλμ (επαρχιακό ημιορεινό δίκτυο), εχει πολλούς χώρους και βόλεψε με τα μωρά (ιδίως το εξτρα συρόμενο πισω καθισμα), κι από το techna που είχα δει δεν μου λείπουν και τόσο πολύ τα έξτρα που έχει (πχ ηλιοροφή, navi, κλπ). -
Ο χρήστης mech_eng έγραψε:
ποια μειονεκτηματα υπαρχουν εκτος του επιπλεον κοστους;Λίγο παραπάνω βάρος απλά. Μπορείς να το δουλεύεις και σαν αποκλειστικά προσθιοκίνητο αν θες (έχει επιλογή), αλλά σίγουρα η τετρακίνηση είναι ο λόγος να πάρει κάποιος SUV. Αλλιώς έχεις ένα ψηλό αυτοκίνητο χωρίς ουσιαστικές δυνατότητες εκτός δρόμου. It defeats the purpose που λένε και στο χωριό μου...
-
εχει ερθει το facelift και ειναι αρκετα διαφορετικο με το προηγουμενο μοντελο
η ποιοτητα υλικών στην καμπινα μου εχει κανει θετικη εντυπωση και κατα τη γνωμη μου υπερεχει του ανταγωνισμου
τωρα για τον κινητηρα δεν ξερω. ειναι βαρυ το αυτοκινητο. πιστευετε οτι δε θα μπορει να το κινει αξιοπρεπως με επιβατες και αποσκευες;
παντως ειναι ερωτηματικο που το αντιστοιχο θεμα skoda kodiaq εχει τοση κινητικοτητα (που ισως να μεταφραστει και σε πωλησεις; ) και σε αυτο δεν υπαρχει ενδιαφερον.... -
για την κινητικότητα στο θέμα του Kodiaq υπάρχει μία πολύ απλή εξήγηση: 4,7μ σκάφος (=άπλετοι χώροι) σε τιμή 22.000 στη βασική έκδοση, όποιος χρειάζεται τέτοιους χώρους για οικογενειακούς λόγους το συζητάει πολύ σοβαρά για ένα αυτοκίνητο με πολλά στοιχεία στο βασικό του εξοπλισμό. βέβαια, έχει αντίστοιχο ζόρι με το βάρος που πρέπει να κινήσει ο 1,4 με 125 άλογα.
για μένα το x-trail είχε βγει εκτός συζήτησης για τους λόγους που προανέφερα, οπότε δεν είχα μπει στη διαδικασία να βρω αμάξι για test-drive τότε (έπρεπε και να πάω αθήνα ή θεσσαλονίκη). στη θέση σου θα το προσπαθούσα πάντως για test-drive, μόνο έτσι θα σου (μας) λυθούν οι απορίες. εάν σου βγαίνουν τα οικονομικά, οδήγησέ το για να ξεκαθαρίσει το τοπίο (πάρε και παρέα μαζί, το αμάξι με 2-3 άτομα μέσα θα προσομοιάσει με πραγματικές συνθήκες μετακίνησης).
το προηγούμενο αμάξι που είχα ήταν octavia5 1,6 βενζίνη με 105 άλογα, φορτωμένο πήγαινε αξιοπρεπώς με αιρ-κον ανοιχτό χειμώνα/καλοκαίρι. -
Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα και το έψαξα πράγματι είναι όπως το περιγράφεις για το εσωτερικό ως facelift εχει κάποια στοιχεία που έχουν μείνει πίσω όπως π.χ. το ράδιοcd.Όσο αφορά τον κινητήρα δεν βάζει φωτιά στο δρόμο με τις επιδόσεις του(πιο άνετος είναι ο δίλιτρος ντίζελ) αλλά θεωρώ ότι λόγω ροπής τα καταφέρνει πολύ καλά με ασφάλεια και οικονομία στο θέμα μετακινήσεων σε ταξίδι.
Θα το κάνω τεστ όταν ανέβω Αθήνα θα το κάνω τεστ να έχω πιο ολοκληρωμένη εικόνα.
Οσο αφορά το Kodiaq η άποψη μου είναι ότι λόγω τιμής εκκίνησης(22000€ που πιστεύω έχει και τις περισσότερες πωλήσεις) αλλά και υψηλής τιμής του Xtrail μέχρι πριν ένα μήνα περίπου έχουν μεταφέρει την συζήτηση εκεί. Αν υπολογίσεις οτι είναι και πιο φρέσκο στην αγορά αυτοκινήτου με πολλές παρουσιάσεις και τέστ καταλαβαίνεις την κινητικότητα. -
πάντως και το nissan έχει μεγάλους χώρους, παρόμοια ισως και μεγαλυτερη ιπποδύναμη από το skoda και αρχικη τιμη γυρω στα 22,000
τελος παντων ενα test drive ειναι χρησιμο.
τωρα κατα ποσο θα μπορει να προσομοιωσει την ρεαλιστικη κατασταση (επιβατες, αποσκευες, aircon) ειναι ενα θεμα -
Κοίταξε αν σε ενδιαφέρει η βενζίνη κάνεις άλλους υπολογισμούς(τέλη κυκλ. κατανάλωση και ροπές-ιπποδυνάμεις) και βέβαια δεν έχει τον ίδιο εξοπλισμό στην βασική έκδοση, το Kodiaq εχει πιο πλήρη εξοπλισμό.Οσο για την ρεαλιστική κατάσταση έχεις δίκιο αλλά παίρνεις μια γεύση αν κάνεις ένα καλό τεστ με επιβάτες και ανοιχτό κλιματισμό(μην ξεχνάς οτι και με ζεστό αέρα μπορείς να έχεις τον κλιματισμό παράλληλα) η διαφορά δεν θα είναι τόσο μεγάλη με αποσκευές....
-
To Xtrail δεν έχει ζήτηση και συζήτηση για 2 απλούς λόγους:
- Το βενζίνης έχει έναν κινητήρα τραχύ, θορυβώδη και με πολύ μεγάλη κατανάλωση
- Το Diesel (που είναι ουσιαστικά ο ιδανικός κινητήρας από τους διαθέσιμους στην Ελλάδα - γιατί ιδανικός για το Xtrail είναι ο 2λιτρος) είναι πολύ ακριβό.
Κατά τα άλλα είναι από τις καλές προτάσεις της κατηγορίας του, κατά την προσωπική μου άποψη, αλλά δεν έχει τύχη απέναντι στον ανταγωνισμό με αυτές τις τιμές και κινητήρες.
-
o 1.6 ειναι λιγος για το Xtrail;
το ''οτι πληρωνεις παιρνεις'' δεν ισχυει στην περιπτωση του Xtrail;
δηλαδη η κατασκευή κ τα υλικά του δεν δικαιολογούν τη διαφορα τιμης απο τον ανταγωνισμο;
-
Ο χρήστης mech_eng έγραψε:
o 1.6 ειναι λιγος για το Xtrail;το ''οτι πληρωνεις παιρνεις'' δεν ισχυει στην περιπτωση του Xtrail;
δηλαδη η κατασκευή κ τα υλικά του δεν δικαιολογούν τη διαφορα τιμης απο τον ανταγωνισμο;
Προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι 'λίγος' ή να το πω καλύτερα, το ιδανικό μοτέρ είναι ο 2λιτρος diesel και ο 1.6 είναι συμβιβασμός για την Ελλάδα. Μια χαρά το κινεί, απλά λέω την προσωπική μου άποψη.
Πιστεύω ότι είναι αρκετά ακριβό στα €33Κ+ και ο κόσμος δεν το προτιμά.
-
ξεκαθαρος για το μοτερ.
όσον αφορα την κοστολογηση, χωρις να εχω προτιμηση για καποιο μοντελο, δεν ξερω αν αναιρειται τοσο ευκολα το αξιωμα ''οτι πληρωνεις παιρνεις''
καποιος πιο εμπειρος στα της αυτοκινησης ισως να εχει αλλη αποψη.
-
32500€ ευρώ εχει το 4χ4 σε 1.6 diesel +μεταλλικό και τέλη πινακίδες στην έκδοση N-CONNECTA. 28600€ εχει το 1.6 diesel με μεταλλικό με το κλειδί στο χέρι στην ίδια έκδοση και μάλιστα στην περίπτωση αυτή κοστολογεί το μεταλλικό 300€ για να μην αλλάξει κλίμακα και να μείνει η τιμή χαμηλά.Εχουν αλλάξει οι τιμές απο αρχές Νοεμβρίου και αυτό που λέει ο mech_eng για την ποιότητα και εγώ συμφωνώ είναι πάρα πολύ καλή, καλύτερη απο του Kodiaq.
-
δε θελω να πω για καλυτερη ή χειροτερη. καμια φορά ειναι υποκειμενικά και θέμα γούστου.
το ερώτημα είναι αν η ακριβότερη τιμή - που φαίνεται να το θέτει και εκτός ανταγωνισμού - έχει βάση και δικαιολογείται από την καλύτερη ποιότητα.
-
Ο χρήστης dr.angelo έγραψε:
και βεβαίως το 9% επιτόκιο (πάνω από 9000 τόκοι στην τετραετία).Φιλε μου εισαι σιγουρος για τα ποσα? Οι τοκοι (χονδρικα) ειναι περιπου 250 ευρω το χρονο αναλογα παντα με το χρονικο διαστημα αποπληρωμης. Για να πληρωσεις 9000 σε τοκους θα πρεπει να εχεις επιτοκιο περιπου 25%. Διορθωστε με αν κανω λαθος.
-
Ο χρήστης xplicit έγραψε:
και βεβαίως το 9% επιτόκιο (πάνω από 9000 τόκοι στην τετραετία).
Φιλε μου εισαι σιγουρος για τα ποσα? Οι τοκοι (χονδρικα) ειναι περιπου 250 ευρω το χρονο αναλογα παντα με το χρονικο διαστημα αποπληρωμης. Για να πληρωσεις 9000 σε τοκους θα πρεπει να εχεις επιτοκιο περιπου 25%. Διορθωστε με αν κανω λαθος.
Φυσικά και είσαι λάθος τετραετία σημαίνει τέσσερα χρόνια--- επιτόκιο 9% ονομαστικό είναι σχεδόν 10% πραγματικό και πρακτικά σημαίνει 37000 --> δίνουν τόκους κοντά στα 9.000
(thanks για την διόρθωση Infide)
Έαν είχες 25% επιτόκιο κλάφτα Χαράλαμπε στην τετραετία. -
Μαθηματικός δεν είμαι αλλά σε όσα loan calculators στο internet έβαλα αρχικό κεφάλαιο 22.000 με 9% ετήσιο επιτόκιο και 48 μήνες μου έβγαλε σταθερή δόση €547.47 και σύνολο τόκων €4,278.60 (τελικό ποσό πληρωμής €26,278.60)
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Μαθηματικός δεν είμαι αλλά σε όσα loan calculators στο internet έβαλα αρχικό κεφάλαιο 22.000 με 9% ετήσιο επιτόκιο και 48 μήνες μου έβγαλε σταθερή δόση €547.47 και σύνολο τόκων €4,278.60 (τελικό ποσό πληρωμής €26,278.60)Έχεις δικαιο είχα στο μυαλό μου πρόγραμμα baloon.
Στο συγκεκριμένο παράδειγμα για να φτάσει στα 9.000 τόκων θα πρέπει
α)Το χρηματοδοτούμενο ποσό να είναι πάνω από 35.000
β)Το 9% να είναι ονομαστικό , πραγματικό επιτόκιο 10+.
Nissan X-Trail 2013