-
@ dr.angelo
τιμές από το σαιτ. δυστυχώς δε διαφέρουν και στην αντιπροσωπεια.
δεν υπάρχει κάποιο προωθητικο για το xtrail και επισης νομιζω οτι η νισσαν ειναι σφιχτη σε εκπτωσεις κλπ.
διορθωστε με αν κανω λαθος.τωρα για εκπτωση και συναγερμο ακομα δεν ειχα προσφορα...
-
Ο χρήστης mech_eng έγραψε:
σου λειπει η δυνατοτητα 4χ4;
σου ετυχε κατι στην καθημερινοτητα σου που το μετανιωσες και αν που για παραδειγμα;Καταρχάς, πιστεύω ότι τα SUV είναι καλό να είναι 4κίνητα, για να αξιοποιούνται οι παραπάνω δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου που έχουν. Αλλιώς (παρόλο που αγόρασα 2κίνητο!) μου φαίνεται ότι χάνεται ένα μέρος από τον λόγο αγοράς τους.
Προσωπικά δεν μου έχει τύχει κάτι που να έχει χρειαστεί η 4κίνηση (έτυχε όμως στην γυναίκα μου και με 4κίνηση δεν θα είχε κολλήσει), αλλά επίτηδες δεν το έχω ζορίσει. Εάν το είχα με 4κίνηση θα είχα πάει και σε μέρη που τώρα έπέλεξα να μην πάω γιατί αν και η απόσταση από το έδαφος είναι ΟΚ, φοβήθηκα ότι εάν χάσει πρόσφυση η μια μπροστά ρόδα, θα κολλήσω και έτσι δεν το τόλμησα. Δηλαδή, ουσιαστικά με περιορίζει σε δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου (είναι σαφώς καλύτερο από την 116i, αλλά όχι όσο θα ήθελα).
Επίσης, άλλο παράδειγμα: Θα πάω εκδρομή και ίσως συναντήσω χιόνια. Με τα ελαστικά που φοράει (υποτίθεται M+S αλλά δεν με έχουν πείσει!), εάν είχα το 4κίνητο δεν θα σκεφτόμουνα για αλυσίδες, πανιά ή κάποιο τέτοιο βοήθημα. Τώρα με το 2κίνητο το σκέφτομαι.
-
Αυτό με την 4κινηση και τα χιόνια είναι μεγάλη παγίδα. Στην κατηφορα που θα γλιστρησει το αυτοκίνητο σε τι ακριβώς θα βοηθήσει η 4κίνηση;
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Αυτό με την 4κινηση και τα χιόνια είναι μεγάλη παγίδα. Στην κατηφορα που θα γλιστρησει το αυτοκίνητο σε τι ακριβώς θα βοηθήσει η 4κίνηση;Σε τίποτα (σχεδόν, γιατί ακόμα και το φρενάρισμα από τον κινητήρα είναι διαφορετικά να επεμβαίνει μόνο μπροστά και διαφορετικά και στους 4 τροχούς). Δεν διαφωνώ. Απλά, εάν τα λάστιχα είναι κατάλληλα (τα M+S υποτίθεται ότι είναι), στην κατηφόρα δεν έχει μεγάλη σημασία η κίνηση, αλλά στην ευθεία και ακόμα περισσότερο στην ανηφόρα, θα κάνει μεγάλη διαφορά.
-
Φυσικά και η τετρακίνηση κανει τεράστια διαφορά εκεί. Απλά ο μέσος Αθηναίος που θα πάρει το 4κινητο θα πάει ενα ΣΚ σε βουνό με τα λάστιχα δρομου, θα δει χιόνι και θα πει: Ώρα να βγάλει να λεφτά της. Και θα την πατήσει.
-
διαβασα ξανα τις αποψεις. το τετρακινητο μοντελο φαινεται πλεον πιο ελκυστικο για τη δικη μου περιπτωση.
ακομη και σε βαρος καποιων ανεσεων στο θεμα εξοπλισμου καλυτερης εκδοσης.δεν ξερω γενικως τι προσφορες, εκπτωσεις και δωρα παρεχονται απο τις αντιπροσωπειες.
απο μια μικρη επαφη δεν ειδα και μεγαλη διαθεση απο την πλευρα τους. -
Η τετρακινηση βοηθαει και στη βροχή, με τους δρόμους που εχουμε. Σε μια στροφή ή σε μια μπαρα με νερό θα κρατησει καλυτερα το αμαξι.
Για μενα το α και το ω είναι το οικονομικο, με την έννοια 'πόσο ανεβαίνει η δόση', πόσο παραπάνω είμαι από το ποσό που εχω μαζέψει/προυπολογίσει, και φυσικα πόσο θελει η αντιπροσωπεία να το σπρώξει (υπάρχει ετοιμοπαράδοτο? Αν η παραγγελία κάνει μήνες, νομίζω τον ιούνιο έχουν στόχους 6μηνου οι εταιρείες).[Μιλαω για το σεναριο 4χ4 με τον πληρεστερο δυνατόν εξοπλισμό]
επίσης λεπτομέρεια, υπάρχουν ηλεκτρονικά συστήματα για ανηφορες-κατηφορες, δειτε εαν ειναι διαθεσιμα εξ ισου σε 4χ2 και 4χ4 εκδόσεις.
Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ρε παιδιά ο τιμοκατάλογος υπάρχει στο site της Nissan; Πήγα εκεί που λέει 'Τιμές και Χαρακτηριστικά' (κάπως έτσι) για το X-Trail αλλά είδα μόνο χαρακτηριστικά. Μάλλον ο τιμοκατάλογος είναι μπροστά στα μάτια μου και δεν τον βλέπω...
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Ρε παιδιά ο τιμοκατάλογος υπάρχει στο site της Nissan; Πήγα εκεί που λέει 'Τιμές και Χαρακτηριστικά' (κάπως έτσι) για το X-Trail αλλά είδα μόνο χαρακτηριστικά. Μάλλον ο τιμοκατάλογος είναι μπροστά στα μάτια μου και δεν τον βλέπω... -
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Ρε παιδιά ο τιμοκατάλογος υπάρχει στο site της Nissan; Πήγα εκεί που λέει 'Τιμές και Χαρακτηριστικά' (κάπως έτσι) για το X-Trail αλλά είδα μόνο χαρακτηριστικά. Μάλλον ο τιμοκατάλογος είναι μπροστά στα μάτια μου και δεν τον βλέπω...Ναι υπάρχει!
Τιμές και Προδιαγραφές και στην έκδοση που σε ενδιαφέρει, πατάς το κόκκινο πλαίσιο που γράφει 'ΠΡΟΒΟΛΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΩΝ' και σου ανοίγει όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις για αυτό το επίπεδο εξοπλισμού με την τιμή.
-
Ο χρήστης dr.angelo έγραψε:
Σε μια στροφή ή σε μια μπαρα με νερό θα κρατησει καλυτερα το αμαξι.Η τετρακίνηση δεν θα σε κρατήσει καλύτερα, η πλευρική πρόσφυση παραμένει η ίδια. Αυτό που θα κάνει όμως είναι ότι δεν θα επιτρέψει σε κάποιον τροχό να σπινάρει τόσο εύκολα και άρα να χαλάσει την δυναμική ισορροπία του αυτοκινήτου μέσα στην στροφή ή μέσα από μια λακκούβα με νερό.
Πάντως σε SUV αξίζει 1000%.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σε μια στροφή ή σε μια μπαρα με νερό θα κρατησει καλυτερα το αμαξι.
Η τετρακίνηση δεν θα σε κρατήσει καλύτερα, η πλευρική πρόσφυση παραμένει η ίδια. Αυτό που θα κάνει όμως είναι ότι δεν θα επιτρέψει σε κάποιον τροχό να σπινάρει τόσο εύκολα και άρα να χαλάσει την δυναμική ισορροπία του αυτοκινήτου μέσα στην στροφή ή μέσα από μια λακκούβα με νερό.
Πάντως σε SUV αξίζει 1000%.
+1
Ας είναι καλά τα esp/bas που είναι υποχρεωτικά τα τελευταία χρόνια αλλιώς θα είχαν φύγει πάρα πολλοί 4κίνητοι και 2κίνητοι ραλίστες. -
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Ναι υπάρχει!
Τιμές και Προδιαγραφές και στην έκδοση που σε ενδιαφέρει, πατάς το κόκκινο πλαίσιο που γράφει 'ΠΡΟΒΟΛΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΩΝ' και σου ανοίγει όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις για αυτό το επίπεδο εξοπλισμού με την τιμή.
Thanks! Μα μπροστά στα μάτια μου λέμε! Εννοείται είχα ανοίξει το κόκκινο πλαίσιο αλλά κοίταγα όλα τ' άλλα εκτός απ' τα... μεγάλα κόκκινα γράμματα με την τιμή!
-
οδηγησα το xtrail 1.6D 4x4 αλλά και το kodiaq 1.4 125hp
και τα δυο μου αφησαν καλες εντυπωσεις. φυσικα το δειγμα γραφης ειναι μικρο μιας και δεν μπορεσα να επιταχυνω.
καλη ηχομονωση και στα 2 - ισως καλυτερη στο skoda
πιο ''γεματος'' ο κινητηρας του xtrail, τραβαει απο χαμηλα
χωρους καλυτερους το skoda
πιο ''δεμενο'' και πιο βολικο μου φανηκε το εσωτερικο του xtrail - προσωπικη αποψη
στην απορροφηση κραδασμων το xtrail αφησε καλυτερη αισθηση σε εμενααυτα
-
Ο χρήστης mech_eng έγραψε:
οδηγησα το xtrail 1.6D 4x4 αλλά και το kodiaq 1.4 125hpκαι τα δυο μου αφησαν καλες εντυπωσεις. φυσικα το δειγμα γραφης ειναι μικρο μιας και δεν μπορεσα να επιταχυνω.
καλη ηχομονωση και στα 2 - ισως καλυτερη στο skoda
πιο ''γεματος'' ο κινητηρας του xtrail, τραβαει απο χαμηλα
χωρους καλυτερους το skoda
πιο ''δεμενο'' και πιο βολικο μου φανηκε το εσωτερικο του xtrail - προσωπικη αποψη
στην απορροφηση κραδασμων το xtrail αφησε καλυτερη αισθηση σε εμενααυτα
Ενδιαφέροντα αυτά που μας λες. Τι τιμή πάει το νισσαν τελικά? Πόσο καιρό αναμονής σου δίνουν για παραγγελία?
Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
αυτα που γραφω ειναι η αισθηση σε εναν μεσο χρηστη με περιορισμενες γνωσεις στην αυτοκινηση.
οποτε τα αξιολογειτε αναλογως.οσον αφορα τις τιμες, ειναι τιμες σαιτ. προς το παρον η νισσαν δεν αφηνει πολλα περιθωρια εκπτωσης...δυστυχως.
αυτοκινητα ερχονται συνεχως απο οτι καταλαβα. νεα παραγγελια νομιζω παει στο 3μηνο. -
Πήγες σε ανοιχτό δρόμο, σε στενά, απο ορατότητα πως σου φάνηκαν; Ο όγκος τους είναι εύκολα διαχειρίσιμος η θέλουν πολλές μανούβρες σε ελιγμούς;
-
το skoda εχει μεγαλυτερες γυαλινες επιφανειες απο το xtrail
σοβαρο θεμα ορατοτητας δε θυμαμαι να αντιμετωπισα
στη θεση του xtrail ενιωσα πιο ανετα οπως και ο ογκος του μου φανηκε ευκολοτερα διαχειρισιμος -
εχει κανεις αποψη σχετικα με την ποιότητα συναρμογης του xtrail? ειναι μεν made in japan αλλά εχει μονωσεις ή μια απο τα ιδια με την κουδουνιστρα qq?
-
Τα υλικά είναι τα ίδια αλλά πρέπει να προσέχουν περισσσοτερο στην Ιαπωνία απ ότι στην Αγγλία.
Βασικά αν σώνει και καλά θες να μπλέξεις με τον οργανισμό νισσαν στην Ελλάδα το xtrail στις νέες τιμές είναι μονόδρομος.
Nissan X-Trail 2013