-
@lap said in Περί Β΄ ΠΠ [Διάσπαση]:
@andya3 said in Περί Β΄ ΠΠ [Διάσπαση]:
@realzeus said in Περί Β΄ ΠΠ [Διάσπαση]:
@andya3 said in Περί Β΄ ΠΠ [Διάσπαση]:
της αριστερής προπαγάνδας
Άσε, θερίζει ο Μαρξισμός-Λενινισμός στην χώρα μας.
Ο Μαρξισμός-Λενινισμός δεν είναι αριστερά, ούτε καν ιστορία, προ-ιστορία είναι.
Πιο πολύ αναφέρομαι στο ΣΥΡΙΖΑ και τις λοιπές σύγχρονες αριστερές δυνάμεις. Που κατά την πάγια αριστερή τακτική, αντί να έχουν ιδέες και να κάνουν προτάσεις για την οικονομική πρόοδο της χώρας, κυνηγάνε τα λεφτά των άλλων.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφέρομαι στη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία.
Ρε συ άντυ, είσαι παιδι τεχνικού λυκείου και γενικότερα τεχνικών δεξιοτήτων ! Φαίνεται από χιλιομετρα και καλά κανεις! Πιο πρακτικό στην ζωή! Από την αλλη οι γνώσεις σου σε κοινωνικοπολιτικά θέματα είναι επιπέδου τεχνικού λυκείου! Δηλαδή μηδαμινές!
Πάλι και αυτό δεν είναι κακό! Μπορείς άνετα να αποκτήσεις σχετική μόρφωση διαβάζοντας διαφορα σχετικά βιβλία! Αλλά ούτε αυτό το έχεις κάνει!
Ε ρε φίλε, αφού δεν αφιέρωσες χρόνο , γιατί επιμένεις σε κοτσάνες και στερεότυπα δημοσιογράφων που τους πληρωνουν για να διαμορφώνουν την άποψη σου;;;
Ρε συ lap, ούτε ποιος είμαι ξέρεις, ούτε τι κάνω στη ζωή μου, ούτε τι γνώσεις έχω.
Και μόνο που κάνεις τόσες παραδοχές για έναν άγνωστο άνθρωπο για να στηρίξεις επιχείρημα, δείχνει πόσο αίωλος είσαι και ο ίδιος σαν άνθρωπος και τα επιχειρήματά σου. -
Ρε φίλε, φαίνεται από χιλιόμετρα... Σαν να λέω εγώ πως ξέρω ισπανικά επειδή βάζω το Θ στο Σ σε διάφορες αγγλικές λέξεις και εσύ να έχεις γνώση της γλώσσας. Τι θα μου έλεγες;;;; Δεν θα μου έλεγες πως δεν έχω ανοίξει ούτε ένα ισπανικό βιβλίο.
Τόσο κοτσανες είναι αυτά που γράφεις!
Οι αριστεροί ορίζουν αλλιώς την παραγωγή του πλούτου και τον επιμερισμό στην κοινωνία. Τον πλούτο του κεφαλαίου μετά τον μετασχηματισμό του θέλουν να αναλύσουν και πάνω σε αυτό διαφωνούν και εξελίσσουν θεωρίες. Αλλοι πηγαίνουν στην πηγή της παραγωγής, αλλοι στο αποτέλεσμα!
ΟΧΙ να αρπάζουν τα λεφτά των άλλων. ΕΛΕΟΣ!
Αυτό το τελευταίο κάτι μπαρμπες τα λένε που δεν ξέρουν καλά καλά να γράφουν ελληνικά , πιάνουν και βαθύτερα πολιτικά νοήματα, τρομάρα τους.
-
Ρε φίλε, φαίνεται από χιλιόμετρα... Σαν να λέω εγώ πως ξέρω ισπανικά επειδή βάζω το Θ στο Σ σε διάφορες αγγλικές λέξεις και εσύ να έχεις γνώση της γλώσσας. Τι θα μου έλεγες;;;;
Τόσο κοτσανες είναι αυτά που γράφεις!
Οι αριστεροί ορίζουν αλλιώς την παραγωγή του πλούτου και τον επιμερισμό στην κοινωνία. ΟΧΙ να αρπάζουν τα λεφτά των άλλων. Αυτό το τελευταίο κάτι μπαρμπες τα λένε που δεν ξέρουν καλά καλά να γράφουν ελληνικά , πιάνουν και βαθύτερα πολιτικά νοήματα, τρομάρα τους.
Σου έθιξα την αριστερή ιδεολογία γύρε και ταράχτηκες?
Περαστικά, δες κανένα λόγο του Ανδρέα σε μαγνητοσκόπηση να έρθεις στα ίσα σου... -
Τι περαστικά???? Πέταξες μια χαζομάρα και την θεωρείς και σοβαρή κριτική!!!
Αυτό σου λέω! Δεν κατανοείς το τι γράφεις.
Τις έχω δει ολες! Θα βάλω να δω συγκεντρώσεις του 81. Τότε που λύγισαν τα μπαλκόνια στα κτήρια από τον κόσμο
Διάβασε κάποιο βιβλίο!
-
-
Κι εμένα Ανδρέα με λένε. Δεν θα πήρα κι εγώ κάτι από τη χάρη του τρισμέγιστου Ανδρέα σου? Συνονόματοι είμαστε εξάλλου...
-
Εγώ δεν μένω στα πρόσωπα. Όποιος θέλει να ναι και με οποιοδήποτε όνομα, αρκεί η Πολιτεία να φροντίσει τον ελληνικό λαό, όχι τους λίγους.
Σίγουρα χωρίς την προσωπικότητα του Ανδρέα σοσιαλδημοκρατικο κόμμα δύσκολα θα κέρδιζε την εξουσία επί ίσοις όροις και δη στην τότε Ελλάδα με έντονα τα πάθη του εμφυλίου.
Ο τύπος ήταν σαγηνευτικός για αυτό και κέρδισε. Εάν δεις ντοκυμαντέρ πάντα έτσι ήταν. Έμπαινε σε έναν χώρο και ήταν το κέντρο της προσοχής από όλους ακόμα και εχθρούς, ενώ ειχε υψηλή πολυμάθεια πέρα από την μακροοικονομική που ήταν η ειδικότητα του.
-
Ήταν τόσο ειδικός στην μακροοικονομική που κατάφερε σε 4 χρόνια ουσιαστικά να χρεοκοπήσει τη χώρα…να τον χαίρεστε…
-
Έχουμε εξηγήσει το πλαίσιο της εποχής. Άρση του προστατευτισμού χωρίς καμία μέριμνα από την πλευρά της Ελλάδας, κατά τις διαπραγματεύσεις της πριν την ένταξη, για την αναδιανομή πλούτου μεταξύ αδύναμων και δυνατών οικονομιών!!!! Σαν να λέμε σταδιακά η Αθήνα να συγκεντρώνει όλον τον εθνικό πλούτο και να μην προχωρά σε αναδιανομή αυτού με την επαρχία της χώρας!!!! Αυτό υπέγραψε η ΝΔ κσι χάρηκαν οι ευρωπαίοι!!!! Όπως επίσης επί διακυβέρνησης ΝΔ χρεωκόπησε ουσιαστικά η οικονομία το 80-81, έχοντας μαλιστα και προστατευτισμό υποφέροντας ομως από τις πετρελαϊκές κρίσεις του 70. Δες τα στοιχεία της εποχης! Η χώρα ήταν έτοιμη για το ΔΝΤ από εκείνη την εποχή πριν το ΠΑΣΟΚ!
Όχι ότι δεν υπερέβαλε και το ΠΑΣΟΚ... αλλά σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι!!
Οι ΝΔτες που δεν αναφέρουν αυτά τα ιστορικά στοιχεία ειτε δεν έχουν ιδέα ότι συνέβησαν ειτε ψεύδονται!
Για να μη μιλήσουμε για αλλα εθνικά θέματα!!! Αστα να χαθούν στην ιστορία!
-
Μεσημεριανός Σεφερλής
-
Διάβασε στοιχεία και ντοκουμέντα της εποχής!
-
Για πες μας….γιατί έκανε εκλογές τρεις μήνες νωρίτερα το 1985 κατακαλόκαιρο? Μήπως γιατί δεν υπήρχε φράγκο στα ταμεία αφού τα είχαν ξεκοκαλίσει οι πρασινοφρουροί και δεν είχε ταμειακά διαθέσιμα ούτε για τους μισθούς?
-
Έχεις διαβάσει τα ιστορικά ντοκουμέντα της εποχής;;;
Την επιστολή του αβερωφ προς τον Ραλλη και τα μέλη της κυβερνήσεως, που αναλύει εκλαϊκευμένα την εθνική οικονομία του 81, την έχεις διαβάσει;;;;;
Η χωρα το 81 είχε ταμειακά διαθεσιμα σε δολάρια ως συνάλλαγμα, λόγω αδύναμης δραχμής για ελάχιστο διάστημα! Νομίζω 3 μήνες! Ήταν έτοιμη για πτώχευση! Και στο καπάκι άνοιξαν τα σύνορα και καταργήθηκε ο προστατευτιςμος με τις εθνικές συμφωνίες που υπέγραψαν οι ΝΔ!!!!
Για αυτό το 85 ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις με απειλές το βέτο! Διότι η συμφωνία που υπογράψαμε ήταν προβληματική για την χωρα!
-
Συνεχίζεται η παράσταση του Σεφερλή.
-
Ο λαός δεν γέλασε όμως!!! Η αλλαγή ήρθε!
-
Έχεις διαβάσει τα ιστορικά ντοκουμέντα της εποχής;;;
Την επιστολή του αβερωφ προς τον Ραλη και τα μέλη της κυβερμησεως, που αναλύει εκλαϊκευμένα την εθνική οικονομία του 81, την έχεις διαβάσει;;;;;
Η χωρα το 81 είχε ταμειακά διαθεσιμα σε δολάρια ως συνάλλαγμα, λόγω αδύναμης δραχμής για ελάχιστο διάστημα! Νομίζω 3 μήνες! Ήταν έτοιμη για πτώχευση! Και στο καπάκι άνοιξαν τα σύνορα και καταργήθηκε ο προστατευτιςμος με τις εθνικές συμφωνίες που υπέγραψαν οι ΝΔ!!!!
Για αυτό το 85 ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις με απειλές το βέτο! Διότι η συμφωνία που υπογράψαμε ήταν προβληματική για την χωρα!
Όλα αυτά έγιναν το 85 και όχι το 81…που σε τελική ανάλυση η χώρα υφίστατο τις συνέπειες της πετρελαϊκής κρίσης ενώ ο φιλαράκος σου έπαιρνε τα χρήματα της ΕΟΚ και τα μοίραζε στους δικούς του…για ψάξε τι έγινε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ολυμπιακής πχ….500 μύρια τσέπωσε και απλά τον παραίτησαν….εις υγεία των κορόιδων.
-
Η αλλαγή ήρθε μόνο για τα μέλη του κόμματος…οι υπόλοιποι ένα ξεροκόμματο και πολύ τους ήταν.
-
Τα πρώτα χρήματα των ευρωπαίων ήρθαν το 89 και μετά όπου φαγώθηκαν και επι ΝΔ έπειτα από τις διαπραγματεύσεις του 85 για την ένταξη των Ισπανών και Πορτογάλων όπου κατέστησε σαφές πως θα μπλόκαρε πλήρως την Ευρώπη εάν δεν αλλάξει η συμφωνία που υπέγραψε η ΝΔ! Από την διαπραγμάτευση αυτή επωφελήθηκαν και οι χώρες της Ιβηρικής και δεν έζησαν τα πρώτα έτη της κοινής αγοράς που ζήσαμε εμείς!
-
@kkostask said in Περί Β΄ ΠΠ [Διάσπαση]:
Η αλλαγή ήρθε μόνο για τα μέλη του κόμματος…οι υπόλοιποι ένα ξεροκόμματο και πολύ τους ήταν.
Εσύ ως δεξιός έφαγες ψωμάκι από το ΠΑΣΟΚ! Σε διόρισε!!!
Αν ήταν η ΝΔ θα διόριζε πασόκο;;;
-
@kkostask said in Περί Β΄ ΠΠ [Διάσπαση]:
Εσύ ως δεξιός έφαγες ψωμάκι από το ΠΑΣΟΚ! Σε διόρισε!!!
Η γελοιότητα των επιχειρημάτων σου έχει πιάσει το Έβερεστ….ποιος σου είπε ρε πρασινοφρουρέ ότι διορίστηκα? Εξετάσεις έδωσα και πέρασα πανάσχετε…και θα είχα περάσει την προηγούμενη χρόνια αν κάποιος αλήτης του συναφιού σου δεν φρόντιζε να μάθει η επιτροπή ότι δεν είμαι γραμμένος στην κλαδική της βρωμοσυμμορίας σου.
Περί Β΄ ΠΠ [Διάσπαση]