-
Επειδή μιλάμε για αυτοκίνητα με παραπλήσια κιλά 1100 με 1200 δεν βλέπω κάτι πιο αντικειμενικό από τις επίσημες μετρήσεις .
Η προσωπική αίσθηση σε αυτές τις περιπτώσεις εξυπηρετεί μόνο ψυχολογικές ανασφάλειες ...Mε διαφορά το καλύτερο είναι το Panda .
Νο.1 http://www.euroncap.com/results/fiat/panda/2011/461.aspx
Νο.2 http://www.euroncap.com/tests/suzuki_sx4_2006/252.aspx
Νο.3 http://www.euroncap.com/tests/daihatsu_terios/313.aspx
Θα συμφωνήσω με τον φίλο που στο πρότεινε (+ την μπαγκαζιέρα ) .
Είναι γνωστό σκυλί το 4χ4 και με το πετρέλαιο να τραβάει από χαμηλά πολλούς extra πόντους
Αν το οδηγήσεις θα ανακαλύψεις ότι έχει και ιδιαίτερα καλή ποιότητα κύλισης .
Ρώτα και τα παιδιά στο thread για το Panda.
Στην συγκεκριμένη πρόταση ... το ερώτημα μου είναι τι παίζει με τις επιλογές που δίνει η FIAT σε κινητήρες και μετάδοση ?
Μπορεί να γράφω μαλακίες αλλά έχω την εντύπωση ότι 4χ4 στο νέο μοντέλο δεν έχει έρθει ακόμα ...
Αυτό που έχω διαβάσει είναι ότι έρχεται νέα έκδοση SX4 και Sedici αντίστοιχα ... αλλά δεν θυμάμαι άλλες πληροφορίες ... θέλει λιγάκι ψάξιμο ..To **Juke **το είδες . Ξέρω δεν είναι 4χ4 αλλά είναι στα μέτρα που θές, έχει ύψος, είναι μοντέρνο και έχει καλή τιμή με τον 1.5Dci.
-
juke diesel.
-
To Panda το είδαμε και μάλιστα το καινούργιο μπας και περιμέναμε να έρθει η έκδοση 4Χ4 που αναμένεται σύντομα. Πολύ όμορφο και καλοσχεδιασμένο, αλλά ρε παιδιά το αισθανθήκαμε ασφυκτικά μικρό σε χώρους. Οι δυο μας με το παιδικό κάθισμα πίσω και το υπόλοιπο αναδιπλωμένο κάπως θα την παλεύαμε, αν βάλεις όμως και την πεθερά μέσα και το καρότσι πίσω τέρμα ο χώρος. Καταλαβαίνω ότι μία μπαγκαζιέρα επιλύει αυτό το πρόβλημα, φέρνει όμως άλλα προβλήματα λειτουργικότητας. Βάλε-βγάλε-βάλε-βγάλε, εκτός και αν νομίζετε ότι θα μπορώ να αφήνω μπαγκαζιέρα πάνω στο αμάξι το βράδυ στα Εξάρχεια. Εδώ το χρέπι το Vitara το ανοίγουν, την μπαγκαζιέρα θα αφήσουν; Δεν μπορώ να περιμένω από την γυναίκα να κάνει τέτοια. Αφήστε που δεν ξέρω αν σε 7άρι στην Σέριφο που θα το δουλεύουμε μας πάρει ο αέρας σε καμιά στροφή μαζί με την μπαγκαζιέρα....
Αν θέλαμε ένα δεύτερο μικρό το Panda θα ήταν πανηγυρικά ο νικητής, αλλά για μοναδικό αυτοκίνητο το έχουμε αποκλείσει [δυστυχώς].
Το Terios μοιάζει φορτηγό μπροστά του και αυτό είναι τρομερά δελεαστικό.
Κι επειδή με καίει το θέμα και το ψάχνω έπεσα στην ωραία σας συζήτηση 'Πόσα χλμ έχει το μεταχειρισμένο;'....
Τι το ήθελα; Με τέτοια σαπίλα σε αυτή τη χώρα, η αγορά καινούργιου-στοκ SX4/Sedici 4Χ4 ακούγεται ξαφνικά πολύ δελεαστική.
Το JUKE diesel ξεπερνάει κάπως το budget μας και το βενζινοκίνητο δεν νομίζω ότι έχει να μας προσφέρει περισσότερα από το SX4/Sedici 4X4.
-
Παίρνει παιδικό καρότσι πίσω το Panda;
Θες να σου χαϊδεύουν τα αυτιά οι πατούσες της κόρης σου όταν οδηγείς; (αν σου ακούγεται ρομαντικό .. είναι, αλλά φαντάσου ότι το ίδιο θα κάνει και με τα λασπωμένα παπούτσια μετά από χειμωνιάτικη βόλτα)
Θα τολμήσεις να κάνεις προσπέραση με το Panda;
Είναι δυνατόν να του προτείνετε του ανθρώπου, τον κουβά για ..οικογενειακό αυτοκίνητο με σκοπό τις εξορμήσεις του ΣΚ;
-
-
Ο χρήστης trail-rated έγραψε:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2252954/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2786718/το juke με τα 14780ευρώ στο car.gr στις ιδιεταιροτητες-χαρακτηριστικα έγραφε ατρακαριστο,ετσι εγω νομίζοντας οτι είναι ελαφρώς μεταχειρισμένο πήρα τηλέφωνο... άλλα τελικά αυτοι που το δινουν ειναι αντιπροσωπεία κ οχι ιδιωτης και από ότι μου είπαν το αυτοκίνητο ειναι καινούριο και εχουν βγάλει μόνο αυτο, ενα κομμάτι σε προσφορά.Καλη περιπτωση διότι το δινει περιπου 900 ευρω ποιο κάτω στην (action) έκδοση , αλλα δεν μπορω να καταλαβω πως μπορει και το δινει 900ευρω λιγοτερα απο τους άλλους ?
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Παίρνει παιδικό καρότσι πίσω το Panda;Θες να σου χαϊδεύουν τα αυτιά οι πατούσες της κόρης σου όταν οδηγείς; (αν σου ακούγεται ρομαντικό .. είναι, αλλά φαντάσου ότι το ίδιο θα κάνει και με τα λασπωμένα παπούτσια μετά από χειμωνιάτικη βόλτα)
Θα τολμήσεις να κάνεις προσπέραση με το Panda;
Είναι δυνατόν να του προτείνετε του ανθρώπου, τον κουβά για ..οικογενειακό αυτοκίνητο με σκοπό τις εξορμήσεις του ΣΚ;
Panda 1.3 multijet
75hp/4000 σαλ | Ροπή (Kgm)/ σ.α.λ. 19.4/1500 (!)
μήκος 3,65μ. | μεταξόνιο 2,30μ.
βάρος 1035kg
Co2: 104g/km
0-100 12,8'
Μικτός Κύκλος (λίτρα/100 χλμ.) 3,9
Χώρος αποσκευών (λίτρα) 225
Τιμή 13600€Τerios 1.5
105hp/6000 σαλ | Ροπή (Kgm)/ σ.α.λ.14.5/4400
μήκος 4,07μ. | μεταξόνιο 2,58μ.
βάρος 1190 kg
co2 173g/km (!!)
0-100 13'
Μικτός Κύκλος (λίτρα/100 χλμ.) 7,4
Χώρος αποσκευών (λίτρα) 380
Τιμή 22860€http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... on_id=7685
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... on_id=3473 -
Προβληματίζομαι κι εγω για την αγορά κάποιου πρακτικού αυτοκινήτου για να μπαίνει και σε χωματόδρομους άφοβα και οι εντυπώσεις μου είναι οι εξής.
(1) Εμφανίζονται σημαντικές προσφορές στις βασικές δικίνητες εκδόσεις καινούργιων QQ, ASX, SX (διαφήμιζε απο 12.900 προχθες). Βέβαια στη πράξη προσθέτουν μεταλλικό χρώμα (μα ποτέ να μην υπάρχει άσπρο διαθέσιμο?) και 300-350 για χαρτι απόσυρσης και σε πάνε +1000 από τη διαφήμιση.
(2) Στα μικρά και οικονομικά οι ιδιώτες δεν θέλουν να έχουν συναίσθηση της πραγματικότητας και ζητάνε παράλογα ψηλες τιμες (αγόραζαν με 25.000), οπότε συμφέρει το καινούργιο!
(3) Τώρα που τα τέλη πάνε με τα καύσιμα και τα μικρά κρατάνε τις τιμές, συμφέρει να πάρεις ένα πολυ καλό μεταχειρισμένο 4χ4 διλιτρο (π.χ. RAV4) με κάτω των 10.000 αντι για ενα μικρο 4χ4 μεταχειρισμενο. Σε 10 χρονια θα δωσεις παραπάνω 210χ10= 2.100 Ευρω για τέλη από ένα Τεριος, αλλά σου ζητάνε πολύ περισσότερα στη αγορά του.
(4) Αν λιγα εκατοστα μήκους του QQ κάνουν διαφορά στο parking δες το SX4 που το έχει σε προσφορά η Suzuki και σαν 4χ4 λογω Euro4 (στο website).
Γενικά εγώ θεωρώ best compromise ποιότητας-χωρων-κόστος αγοράς-κοστος χρήσης τα δικίνητα 1,6 QQ και 1,6 ASX, με προτίμηση στο 1ο λογω εταιρείας και δικτύου. Οι ιστορίες για ομαλό aftersales της Daihatsu είναι ευσεβής πόθος των περισσοτέρων ιδιοκτητων και ένστικτο αυτοσυντήρησης των εμπόρων.Υ.Γ. Και το ΤΕΡΙΟΣ στη βασική έκδοση καινούργιου Euro4 χωρις μεταλλικο είναι καλη επιλογή value-for-money, αρκεί να είναι κανεις αποφασιμένος να ξοδεύει παραπάνω σε βενζίνη-τέλη και να αποδέχεται την αβεβαιότητα για τη διαθεσιμότητα και κόστος ανταλλακτικών στο μέλλον. Σε τελική ανάλυση ότι χρειαστεί το κάνει εισαγωγη ο ίδιος και από Ιαπωνία!
-
To Panda είναι μικρό για οικογενειακό. Το Terios είναι πολλή καλό και αξιόπιστο, όπως και τα 4χ4 της fiat και suzuki αλλά όλα είναι βενζινοκίνητα. Μία πρόταση για πετρέλαιο είναι το vitara το 5θυρο με τα 1929cc που δεν πάει στην κατηγορία των 2000cc. Aπό την άλλη βέβαια είναι και πάλι πολλά τα κυβικά με ότι αυτό συνεπάγεται σε τέλη κυκλοφορίας και τα ασφάλιστρα. Εναλλακτικά προσανατολίσου στη σκέψη να βάλεις υγραέριο ή αν πάρεις καινούργιο να έχει εργοστασιακή εγκατάσταση για υγραέριο.
-
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
Κύριοι σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις συμβουλές!
Βρίσκομαι Αθήνα και να είσαι σίγουρος ότι αν τελικά πωληθεί το VITARA θα είσαι ο πρώτος που θα το έχει δει!
εχεις ΠΜ / Τασος
Αγορά [Οικογενειακού] Terios