-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Γιατί σε χαλάει η λογική των αντιποίνων , ελεύθερη αγορά έχουμε ας επιλέξει ο καθένας μόνος του ...
Το αν πρέπει η όχι είναι άλλη συζήτηση ... Αλλά, το ότι μπορούμε να διαλέξουμε ότι θέλουμε είναι αναυθαίρετο δικαίωμα μας . Είτε υποστηρίζουμε είτε μποϊκοτάρουμε .
Το πως κρινει και πράττει ο καθενας με τα λεφτα του και τα γουστα του ειναι δικο του θεμα.
Το να αποκλειει καποιος καποια αμαξια για λογους μπουκοταζ ειναι δικο του θεμα και οχι ενος αυτοκινητιστικου φορουμ. Off topic λοιπον η συζητηση! Επιλογη .... diesel ινδικο Ambassador που οι εκει ιθαγενείς δεν μας πειραξαν και ειμαστε σε κοινη μοιρα!Sent from my MT27i using Tapatalk
-
Ο χρήστης giannis39 έγραψε:
Εγω προσωπικά πηρα την ¨ναυαρχιδα¨ C4 στα 17640.
Αντε κατι καλο μάθαμε στα Καυενε και στα μπεμπεδια στο Γκρεκισταν και μιλαμε για αυτοκινητα που εχουν νοημα και μελέτη σαν να ειναι τα ενοικιαζόμενα της κυρίας σουλας στην Αριδαια . Να μας δείξουν την τεχνογνωσία που εχουν στα diesel και ο Κορεάτες και οι Γερμανοί ......καμμιά απολύτως , τωρα ξεκινάνε με την BMW στα μεγάλα κυβικά .
Θες να πεις οτι ειμαστε ασχετοι κ για τον γαϊδαρο καβάλα σε αυτα τα θεματα , όπα cool man.. οπα οπα, μην μας βγάζεις την cintroen mazerati.Kατ αρχην πιστευω να εισαι πανω απο 35χρ οπως ειμαι εγω για να εχεις αποψη απο την δεκαετια 2000ς και 90ς ή και 80ς.Η cintroen ηταν μεχρι το 2000 στα μεσαια αυτοκινητα οτι ειναι η lada σημερα.Εχω γαλικο απο το 2000 και ειχε ο πατερας μου απο 1985... δεν θα συγκρινα κανενα cintroen απο το 2006 και πισω με γερμανικα-σουηδικά και απο καποιες αλλες χωρες, τα τελευταια 6 χρονια εχει ανεβει πολυ η cintroen αλλα δεν ειναι volvo-vw-mercedes-toyota-scoda(λογο vw croup εχει ανεβει τρελα)-mitsubishi κλπ.
Τελος λες οτι οι γερμανοι δεν εχουν τεχνογνοσια στα diesel ... οταν τα μισα φορτηγά της ευρωπης εχουν γερμανικούς πετρελαιοκινητήρες, τα μισα στρατιωτικά οχηματα diesel ειναι γερμανικα... ενα παραδειγμα να σου πω απο την πυροσβεστική που ειχα δουλέψει 5 μηνες στην δασοπυρόσβεση.Το 80% των πυροσβεστικων ηταν mercedes... το 90% των jeep μεταφορας αξιωματικων ηταν VW -mercedes.Και τέλος τα θρυλικά για μένα UNIMOCK τα οποία ανέβαιναν εκει που δεν ανέβαιναν τα iveco και εκεί που δεν ανεβαιναμε ουτε εμεις με τα ποδια.Τα 2/3 των ταξι στην ελλαδα ειναι german εδω και πολλα πολλα χρονια, και τελος η τεχνογνωσία των γερμανων στα diesel απο το 1800Μπά;
Η Ξάντια δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί Πασάτ, Βέκτρα, Καρίνα, Πριμέρα, Α4 κλπ;
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Το να αποκλειει καποιος καποια αμαξια για λογους μπουκοταζ ειναι δικο του θεμα και οχι ενος αυτοκινητιστικου φορουμ. Off topic λοιπον η συζητηση!
Πού να το συζητήσει , σε forum μαγειρικής ? Ισως δεν είναι το σωστό thread αλλά το forum είναι σίγουρα . end
-
Γιατι δυσκολευόμαστε δεν καταλαβαίνω ........
Εγω κακώς υπόνοησα οτι τα Γερμανικά αυτοκινητα δεν ειναι καλα ......ηταν λαθος μου γατί ειναι εξαιρετικά αυτοκινητα , ειναι πρώτα σε πωλησεις, ειναι καλο φτιαγμένα και θα έλεγα απο τα πιο αξιόπιστα........το να λες ομως την Citroen ,lada ειναι λιγο τρελό.......
Σε οτι αφορά το συγκριτικό xantia με ολα τα αλλα αυτοκινητα .........η απάντηση ειναι οτι την στιγμη εκείνη ναι έβλεπες και το ενα και το αλλο .......20 χρονια μετα συνηδητοποιουσες ομως οτι τελικα εκανες λαθος τοτε .
Passat Makedon ........φαντάζομαι οτι και στα Σκοπιά Passat Makedon πουλούσαν ! -
Ίδια ικανότητα ανάβασης και ελκτική έχουν Ιταλικά και Γερμανικά. Εξαρτάται από την κλάση τους. Μη λέμε χαζά τώρα και γελάει ο κοσμάκης.
Για να στο λεω σημαινει οτι το εψαξα, και το iveco ηταν ποιο καινουριο κατα 8 χρονια κ ειχε σχεδον ιδια υποδυναμη με το unimock.K δεν ειναι μονο η ελτικη δυναμη αλλα και το συσπασιον των τροχων-τα διαφορικα και αλλα πραγματα που χαρακτιριζουν ενα εργαλειο.Μπορει να εχουν την ιδια ελκτικη οπως λες αλλα για να κοψει πίρο που λεμε λαϊκιζον το unimock δεν ξερω και εγω τι επρεπε να γινει... το iveco εκοψε αξονα που δινει κινησει στους πισω τροχους σαν φετα τυρι, ειμουν μπροστα... αρα παιζει ρολο και η ποιοτητα μεταλων σε ενα μηχανημα, και τα unimock τα εχουν παρεδεχτει όλοι παγκοσμιως...μονο εδω δεν τα παραδεχομαστε γιατι αραγε .
Ποιος λεει χαζα
ειμαστε stopΚοίτα, τα Unimog (και όχι Unimock όπως λες εδώ και μέρες) είναι οχήματα στρατιωτικών προδιαγραφών. Μπορεί να μη το γνωρίζεις αλλά αυτό επισέρχεται στα χωράφια μου. Έχω δει να κόβουν άξονα και Unimog και Styer 680 M3 και ερπύστρια από Μ48 Α5 ως Leo 1 A5. Αυτό που είδες 1-2 φορές δεν λέει τίποτα για τη ποιότητα των οχημάτων. Μόνο συνολικές στατιστικές λένε την αλήθεια.
Τα Unimog είναι όντως καλά οχήματα αλλά αυτό δεν λέει τίποτα για δήθεν γερμανικές υπερτεχνολογίες και λοιπές πίπες.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ίδια ικανότητα ανάβασης και ελκτική έχουν Ιταλικά και Γερμανικά. Εξαρτάται από την κλάση τους. Μη λέμε χαζά τώρα και γελάει ο κοσμάκης.
Για να στο λεω σημαινει οτι το εψαξα, και το iveco ηταν ποιο καινουριο κατα 8 χρονια κ ειχε σχεδον ιδια υποδυναμη με το unimock.K δεν ειναι μονο η ελτικη δυναμη αλλα και το συσπασιον των τροχων-τα διαφορικα και αλλα πραγματα που χαρακτιριζουν ενα εργαλειο.Μπορει να εχουν την ιδια ελκτικη οπως λες αλλα για να κοψει πίρο που λεμε λαϊκιζον το unimock δεν ξερω και εγω τι επρεπε να γινει... το iveco εκοψε αξονα που δινει κινησει στους πισω τροχους σαν φετα τυρι, ειμουν μπροστα... αρα παιζει ρολο και η ποιοτητα μεταλων σε ενα μηχανημα, και τα unimock τα εχουν παρεδεχτει όλοι παγκοσμιως...μονο εδω δεν τα παραδεχομαστε γιατι αραγε .
Ποιος λεει χαζα
ειμαστε stopΚοίτα, τα Unimog (και όχι Unimock όπως λες εδώ και μέρες) είναι οχήματα στρατιωτικών προδιαγραφών. Μπορεί να μη το γνωρίζεις αλλά αυτό επισέρχεται στα χωράφια μου. Έχω δει να κόβουν άξονα και Unimog και Styer 680 M3 και ερπύστρια από Μ48 Α5 ως Leo 1 A5. Αυτό που είδες 1-2 φορές δεν λέει τίποτα για τη ποιότητα των οχημάτων. Μόνο συνολικές στατιστικές λένε την αλήθεια.
Τα Unimog είναι όντως καλά οχήματα αλλά αυτό δεν λέει τίποτα για δήθεν γερμανικές υπερτεχνολογίες και λοιπές πίπες.
Να σε παω βολτα με Leo2A4 να γουσταρεις??
-
Κατ αρχην τι να πεις στον ΝΟΝΟ που απανταει πρωτος, αντι να βουτηξει την γλωσσα μεσα στο μυαλο του πριν μιλησει..πεταει μια Μ@Λ@ΚΙΑ- ΕΙΡΩΝΙΑ κ ολα πανε καλα... με το υφακι εγω τα ξερω ολα και αντε και τουτ μ@κακες εδω περα που εχετε 50 post κ πατε να την πείτε σε μενα το 'γαμ@ω κ δερνω' εδω μεσα.Αυτο μας εφαγε εδω στην ελλαδα..τσαμπα μαγγες.
Οσο για σενα dasimo... αποκλειεται να σου ειπαν οτι το iveco marine ειναι ποιο up απο unimock macig masine, αν στο ειπαν το εχουν ακουσει και αυτοι απο κανεναν ασχετο.Μη το πεις πουθενα αυτο σε σχετικους με δασοπυροσβεση θα σε κοροιδευουν, εκει που παει το unimock ονειρευεται στα επομενα 20 χρονια να φτασει το iveco.K παρεπιπτωντος δεν ειμαι βουνισιος ουτε καμπισιος... το unimock ανεβαινε σε πλαγια με κλιση 20μοιρες σε χωμα με 2 τονους νερο και το iveco εβαζε τα δυνατα του απο πισω χωρις νερο κ δεν...
Και οσο αναφορα την εταιρικη πωληση δεν θα παθουν τιποτα οι γερμανοι μην φοβασε..., και επειδη η μερκελ ειναι ΓΤΠ με τα μνημονια απεναντι στους Ελληνες... το να βγάζουμε το passat και ολα τα αλλα μοντελα τους ΓΤΠ δεν σημαινει οτι κερδιζουμε κατι.
Ενας φιλος ποιο πανω εγραψε οτι το passat μπαζει νερα .Το pasat μπαζει νερα πως γινετε αυτο??.. Οταν κλεινεις τις πόρτες σε passat νομιζεις οτι εκλεισες πορτα απο θυσαυροφυλακιο... κ μη μου πεις οτι αυτην την αισθηση την νιωθεις στα ΙΤΑΛΙΚΑ-ΓΑΛΙΚΑ.Απο τα γαλικα τα πεζο τα θεωρουσα ενα τικ πανω απο τις αλλες μαρκες γαλικων..., αλλα τα τελευταια χρονια χαλασε απο εμφανιση η πεζω.. και εχασε κ την ταυτοτητα του ιδιετερου χαρακτηρα που ειχε.Υ.Γ: Τα τελευταια 3 χρονια τα μεσαια αυτοκινητα αλλων χωρων εχουν αποκτισει αυτο το μπαμ στο κλεισιμο της πορτας σε σχεση με τα german... αλλα πιστευω υπολειπονται ακομη.Η toyota ειναι η εταιρεια που δεν εχει αντιπαλο σε πολλα θεματα... αν διωρθωσει καποια προβληματα που εχει, θα την βριζουν ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΑΛΟΙ κλπ.(ααα και οι Γαλοι τσιρακια των ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ δεν ειναι φιλοι μας...ΕΛΛΑΣ ΓΑΛΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ειναι για τα παραμυθια.
39 χρονων ανθρωπος.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Κατ αρχην τι να πεις στον ΝΟΝΟ που απανταει πρωτος, αντι να βουτηξει την γλωσσα μεσα στο μυαλο του πριν μιλησει..πεταει μια Μ@Λ@ΚΙΑ- ΕΙΡΩΝΙΑ κ ολα πανε καλα... με το υφακι εγω τα ξερω ολα και αντε και τουτ μ@κακες εδω περα που εχετε 50 post κ πατε να την πείτε σε μενα το 'γαμ@ω κ δερνω' εδω μεσα.Αυτο μας εφαγε εδω στην ελλαδα..τσαμπα μαγγες.
Οσο για σενα dasimo... αποκλειεται να σου ειπαν οτι το iveco marine ειναι ποιο up απο unimock macig masine, αν στο ειπαν το εχουν ακουσει και αυτοι απο κανεναν ασχετο.Μη το πεις πουθενα αυτο σε σχετικους με δασοπυροσβεση θα σε κοροιδευουν, εκει που παει το unimock ονειρευεται στα επομενα 20 χρονια να φτασει το iveco.K παρεπιπτωντος δεν ειμαι βουνισιος ουτε καμπισιος... το unimock ανεβαινε σε πλαγια με κλιση 20μοιρες σε χωμα με 2 τονους νερο και το iveco εβαζε τα δυνατα του απο πισω χωρις νερο κ δεν...
Και οσο αναφορα την εταιρικη πωληση δεν θα παθουν τιποτα οι γερμανοι μην φοβασε..., και επειδη η μερκελ ειναι ΓΤΠ με τα μνημονια απεναντι στους Ελληνες... το να βγάζουμε το passat και ολα τα αλλα μοντελα τους ΓΤΠ δεν σημαινει οτι κερδιζουμε κατι.
Ενας φιλος ποιο πανω εγραψε οτι το passat μπαζει νερα .Το pasat μπαζει νερα πως γινετε αυτο??.. Οταν κλεινεις τις πόρτες σε passat νομιζεις οτι εκλεισες πορτα απο θυσαυροφυλακιο... κ μη μου πεις οτι αυτην την αισθηση την νιωθεις στα ΙΤΑΛΙΚΑ-ΓΑΛΙΚΑ.Απο τα γαλικα τα πεζο τα θεωρουσα ενα τικ πανω απο τις αλλες μαρκες γαλικων..., αλλα τα τελευταια χρονια χαλασε απο εμφανιση η πεζω.. και εχασε κ την ταυτοτητα του ιδιετερου χαρακτηρα που ειχε.Υ.Γ: Τα τελευταια 3 χρονια τα μεσαια αυτοκινητα αλλων χωρων εχουν αποκτισει αυτο το μπαμ στο κλεισιμο της πορτας σε σχεση με τα german... αλλα πιστευω υπολειπονται ακομη.Η toyota ειναι η εταιρεια που δεν εχει αντιπαλο σε πολλα θεματα... αν διωρθωσει καποια προβληματα που εχει, θα την βριζουν ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΑΛΟΙ κλπ.(ααα και οι Γαλοι τσιρακια των ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ δεν ειναι φιλοι μας...ΕΛΛΑΣ ΓΑΛΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ειναι για τα παραμυθια.
39 χρονων ανθρωπος.
α καλα εσυ δεν παλεύεσαι με τιποτα, βγαλε τουλάχιστο την φοτο του Μάρλον μπραντο απο το αβαταρ...κριμα ειναι
-
Είναι γνωστό ότι σε αρκετά Γερμανικά αμάξια, κάθονται και σχεδιάζουν βαριές πόρτες που κλείνουν με εντυπωσιακό τρόπο.
Λογικό αφού και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που επηρεάζονται από το κλείσιμο της πόρτας (δεν κλωτσάνε πια τον τροχό, κλείνουν την πόρτα του αυτοκινήτου στην έκθεση και αποφασίζουν αν είναι καλό).
Φυσικά προτιμώ μια γερή πόρτα με γερούς μεντεσέδες αλλά υπάρχει και το υπόλοιπο αμάξι που είναι πιο σημαντικό από τις πόρτες.
Εκεί να επικεντρώνεσαι, στο αμάξι. Αν τα αμάξια είναι παρόμοια πάρε αυτό με τις γερές πόρτες. -
Αυτή τη συζήτηση για τις πόρτες τη θυμάμαι από κάποιο άλλο θέμα
Ο Δίας, αν θυμάμαι καλά, είχε γράψει 2-3 πολύ ενδιαφέροντα πράγματα γι αυτό.
@giannis39 Πραγματικά, υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κοιτάς σε ένα αυτοκίνητο, πέρα από το ΜΠΑΜ που κάνει ή δεν κάνει η πόρτα -
Καλα,εσεις εχετε ξεφυγγγ.
-
Ο χρήστης Εαβίτης έγραψε:
Καλα,εσεις εχετε ξεφυγγγ.Ας δώσω το τελειωτικό χτύπημα
μην μας βγάζεις την cintroen mazerati.
Ίσως κάποτε να είχαν περισσότερη σχέση απ οσο υπονοείς.
In 1968, **Maserati **was taken over by the French car manufacturer, Citroën.
http://en.wikipedia.org/wiki/Maserati
Για λίγο καιρό βέβαια. Μάλλον είναι άσχετο με αυτό που ήθελες να πεις, ίσως και να το γνώριζες, απλά το ανέφερα για την ιστορία. -
Ο χρήστης jimdenin έγραψε:
Μπά;
οχι η Ξαντια δεν μπορουσε να τα ανταγωνιστει, και ειδικα το Α4... καλα πως αναφερεις Α4 κ πασατ?... οπα να ηρεμησω λιγο διότι καιροφυλακτεί ο ΝΟΝΟΣ που τα ξερει ολα και θα μου την πει παλι .Μόνο στο σύστημα διευθύνσεως κατ εμε μπορούσε να τους την πει η ΞΑΝΤΙΑ το οποιο περιλαμβανει (αναρτησεις-μπασιμο στις στροφες με χιλιομετρα (το μεγαλο πλεονεκτημα της) κλπ.
-
-
Ο χρήστης Maverick93 έγραψε:
Καλα,εσεις εχετε ξεφυγγγ.
Ας δώσω το τελειωτικό χτύπημα
μην μας βγάζεις την cintroen mazerati.
Ίσως κάποτε να είχαν περισσότερη σχέση απ οσο υπονοείς.
In 1968, **Maserati **was taken over by the French car manufacturer, Citroën.
http://en.wikipedia.org/wiki/Maserati
Για λίγο καιρό βέβαια. Μάλλον είναι άσχετο με αυτό που ήθελες να πεις, ίσως και να το γνώριζες, απλά το ανέφερα για την ιστορία.ενταξη μπορει να εγραφα ferari, αυτο σε χαλασε εσενα... κ μπορει να ειχαν σχεση για λιγο καιρο.... το θεμα ειναι οτι επειτα δεν ειχαν καμια σχεση
-
Το γεγονος οτι συγκρινεις εταιριες με την ιστορια και την προσφορα στην αυτοκινηση συνολικα οπως της Citroen με τη Lada, δεν αφηνει περιθωριο να διαβασει κανεις με σοβαροτητα τη συστοιχια χαρακτηρων που πληκτρολογησες στη συνεχεια (λογικη απο πισω δυσκολευομαι να διακρινω)
-
Μπά;
οχι η Ξαντια δεν μπορουσε να τα ανταγωνιστει, και ειδικα το Α4... καλα πως αναφερεις Α4 κ πασατ?... οπα να ηρεμησω λιγο διότι καιροφυλακτεί ο ΝΟΝΟΣ που τα ξερει ολα και θα μου την πει παλι .Μόνο στο σύστημα διευθύνσεως κατ εμε μπορούσε να τους την πει η ΞΑΝΤΙΑ το οποιο περιλαμβανει (αναρτησεις-μπασιμο στις στροφες με χιλιομετρα (το μεγαλο πλεονεκτημα της) κλπ.
Οφ τόπικ
Καλώς. Η άποψεις όλων είναι πάντα σεβαστές.
ΥΓ: Βασικά στο : **ειδικά στο Α4 ** η Ξάντια πέρα απο αναρτήσεις=κράτημα, άνεση ήταν και πιο ευρύχωρη και το εσωτερικό απο τα πιο ποιοτικά εκείνη την εποχή. Αν μειονεκτούσε σε κάτι αυτό ήταν μόνο η γκάμα των κινητήρων που σε ένα βαθμό διορθώθηκε με τον 1.8/16V και τον 2.0/8V-Turbo. Όχι τίποτα άλλο ένας ξαδερφός του πατέρα μου το είχε τότε το Α4 στα 1.8/20V το ατμοσφαιρικό με τα 125ΗΡ και εμείς την Ξαντιά την 1.8/8V όποτε 'εικόνα' έχω και απο τα δυό αυτοκίνητα.
Στο θέμα του Πασάτ άστο καλύτερα. Αν μιλάμε για το μοντέλο του 1988-96, το Β3 δεν υπήρχε καν μπροστά της.
-
-
ειδα το βραδυ στην tv σε διαφήμιση pundo diesel 10900ευρω, αν προκειτε για το 85ps πολυ καλο
-
ειδα το βραδυ στην tv σε διαφήμιση pundo diesel 10900ευρω, αν προκειτε για το 85ps πολυ καλοΙσως το ποιο ολοκληρομενο πακετο το punto.Πολυ το εχω συμπαθησει το punto evo!
τα φτηνότερα ντιζελάκια της αγοράς αυτήν την περίοδο...