Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    οικογενειακο diesel?
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. οικογενειακο diesel?
    • 1
    • 2
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 14
    • 15
    • 8 / 15
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    40
    299
    781
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • realzeus
      realzeus last edited by

Ο χρήστης giannis39 έγραψε:
      i10 1200cc 75hp που πηρε τωρα ενας φιλος μου καιει 6λιτρα εκτος πολης στα 150χλμ/ωρα στα 3 ταξιδια που του εκανε.Φαντασου το colt που εχει περισοτερη δυναμη 20ps παραπανω στα 150χλμ/ωρα το υπολογιζω στα 6λιτρα

Η ώρα των ανεκδότων είναι;

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • G
        giannis39 last edited by

Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:

i10 1200cc 75hp που πηρε τωρα ενας φιλος μου καιει 6λιτρα εκτος πολης στα 150χλμ/ωρα στα 3 ταξιδια που του εκανε.Φαντασου το colt που εχει περισοτερη δυναμη 20ps παραπανω στα 150χλμ/ωρα το υπολογιζω στα 6λιτρα

Η ώρα των ανεκδότων είναι;

ποσο υπολογιζεις το colt στα 150χλμ/ωρα?

• realzeus
          realzeus last edited by

Σε αυτή την ταχύτητα δεν έχω δει βενζινοκίνητο να καίει κάτω από 10. Η δική μου άποψη φυσικά είναι να πάρεις αυτό που θέλεις κι εγώ είμαι γνωστός υπέρμαχος της βενζίνης αλλά η κατανάλωση είναι πλεονέκτημα του πετρελαίου.

• G
            giannis39 last edited by

Σε αυτή την ταχύτητα δεν έχω δει βενζινοκίνητο να καίει κάτω από 10. Η δική μου άποψη φυσικά είναι να πάρεις αυτό που θέλεις κι εγώ είμαι γνωστός υπέρμαχος της βενζίνης αλλά η κατανάλωση είναι πλεονέκτημα του πετρελαίου.

Θελω να εχει και 0-100 γυρω στα 10-11 δευτερα το αμαξι, to ι20 diesel leei 13,5sec 0-100 στην σελιδα του , ενω το colt 10,6sec ... δεν νομιζω να βρω diesel με κατω απο 11sec 0-100 ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.Π.χ το yaris βγαινει στα 186 ευρω τον μηνα για μενα και εχει γυρω στα 11sec 0-100, meta einai to 1600 fabia κ αυτο στα 10-11sec to corsa 133ps diesel κλπ...αλλα σε αυτα ξεφευγουμε πολυ.Οποτε να πάω στο coltaki και να θυσιασω την καταναλωση του i20, εκτος και εαν αυριο παω απο την susuki και μου πάει το swift diesel στα 155ευρω το μηνα στις 84δοσεις... και καταληξω σε αυτο.Το swift μου αρεσει ποιο πολυ απο το i20 αν και ειναι μικροτερο σε διαστασεις (swift 3,87 εναντι 4μ μηκος to i20 και 1,69 εναντι 1,72 φαρδος to i20... και 0-100 σε 14sec το swift οπως το ι20).

Aλλα οπως προ ειπα μ αρεσει ποιο πολυ το swift απο το i20 και το colt ποιο πολυ απο ολα, αλλα το colt gazoline.

• V
              vartan last edited by

[quote='REALZEUS']Σε αυτή την ταχύτητα δεν έχω δει βενζινοκίνητο να καίει κάτω από 10.

Συμφωνώ.Βενζοκίνητο και κάτω από 10 δύσκολο!!

• N
                n-k-9 last edited by

Sorry για την απορία μου, αλλά προς τί το σκάλωμα με το 0-100 σε 10'' και όχι π.χ. σε 11,5'';;;;;

• G
                  giannis39 last edited by

Ο χρήστης n.k.9 έγραψε:
                  Sorry για την απορία μου, αλλά προς τί το σκάλωμα με το 0-100 σε 10'' και όχι π.χ. σε 11,5'';;;;;

11,5' ποιο, αφου τα αλλα που λεω ειναι 14,5' +, 11' με 14,5' εχει διαφορα πως να το κανουμε!

και αν ειναι 10' ή 11' nο problem... εξαλλου γραφω 10'-11'

• M
                    mark last edited by

10 με 11 σε αυτά τα αμαξώματα είναι διαφορά. Μπορεί και 10 άλογα. Φυσικά τα 14+ είναι τεράστια διαφορά. Το ερώτημα όμως είναι αν πραγματικά σου κάνει διαφορά το 0-100 σε ένα οικογειακό αμάξι. Σίγουρα, το πιο γρήγορο θα είναι και πιο άνετο στις μετακινήσεις φορτωμένο, αλλά αν πάρεις τούρμπο, ακόμα και πετρέλαιο να είναι θα κινείται το ίδιο άνετα, ακόμα και αν το 0-100 του δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Ένα τουρμποντίζελ με 90 άλογα, σκέψου πως είναι περίπου σαν ένα βενζινοκίνητο τούρμπο με 120 άλογα που δε μπορείς να το ανεβάσεις στροφές πάνω από τις 4000. Θα κάνει καλό 0-100 για τη δύναμή του, αλλά οι ενδιάμεσες επιταχύνσεις θα είναι πολύ καλύτερες σε σύγκριση με ένα ατμοσφαιρικό βενζινοκίνητο παρόμοιας ιπποδύναμης. Όπως και φορτωμένο θα τραβάει αρκετά καλύτερα, ενώ η κατανάλωση θα είναι σε όλες τις συνθήκες 2 λίτρα κάτω, με την τάση να μεγαλώνει η διαφορά στις μεγάλες ταχύτητες, ειδικά όταν το βενζινοκίνητο που συγκρίνεις έχει 5άρι κιβώτιο.

• T
                      tasos96 last edited by

Φίλε μου έχω διαβάσει όλο το θέμα, όμως δεν έχω προλάβει να σχολιάσω... Στη σημερινή εποχή το Diesel είναι ΜΟ-ΝΟ-ΔΡΟ-ΜΟΣ, εκτός κι αν βγάζεις το αμάξι μόνο Σ/Κ. Εφόσον αναφέρεις τη λέξη ''οικογενειακό'', σκέψου μόνο τι χιλιόμετρο θα γίνεται με τα καθημερινά ''πήγαινε-έλα'' σε φροντιστήρια και συναφή.. Θα θυσιάσεις λίγο χρόνο παραπάνω στο 0-100, όμως θα έχεις πολύ καλύτερη κατανάλωση. Επίσης μαζί με το κόστος της δόσης, να υπολογίζεις και την τιμή του καυσίμου κάθε μήνα, συνεπώς θα πληρώνεις κάθε μήνα τα ίδια και μόλις με το καλό το ξεχρεώσεις θα σου μείνει ένα πολύ πιο οικονομικό ''εργαλείο''. Κοίτα να πάρεις μια σωστή απόφαση και να μην π.χ. μετανιώσεις ''που δεν το πήρες πετρέλαιο''...
                      Από εκεί και πέρα προτείνω:
                      Fiat Punto 1.3 Multijet 75ps Pop με 11000
                      Το Swift που κοιτάς (ακόμα και στην πληρέστατη βασική) με το μοτέρ του Fiat, όμως σιγουρέψου ότι σε βολεύουν οι μικροί χώροι του.
                      C3 1.4 HDI Trend με 11.500 το πολύ
                      Αν παρ'όλα αυτά επιμένεις για βενζινοκίνητο, ρίξε μια ματιά στο Rio 1.2 Instyle με πάνω-κάτω 10.000. Κατανάλωση 7 λίτρα μέση (μετρημένη στα Drive Ιανουαρίου και Οκτωβρίου), 7 χρόνια εγγύηση, πάτημα και χώροι μεγαλύτερου αυτοκινήτου, αξιοπρεπείς επιδόσεις. ΠΟΛΥ καλύτερο αυτοκίνητο από το Colt σε όλους τους τομείς, χώρια που γλυτώνεις τον πανάκριβο Σαρακάκη.
                      Καλοτάξιδο ό,τι κι αν αποφασίσεις.

• G
                        giannis39 last edited by

Ο χρήστης Mark έγραψε:
                        10 με 11 σε αυτά τα αμαξώματα είναι διαφορά. Μπορεί και 10 άλογα. Φυσικά τα 14+ είναι τεράστια διαφορά. Το ερώτημα όμως είναι αν πραγματικά σου κάνει διαφορά το 0-100 σε ένα οικογειακό αμάξι. Σίγουρα, το πιο γρήγορο θα είναι και πιο άνετο στις μετακινήσεις φορτωμένο, αλλά αν πάρεις τούρμπο, ακόμα και πετρέλαιο να είναι θα κινείται το ίδιο άνετα, ακόμα και αν το 0-100 του δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Ένα τουρμποντίζελ με 90 άλογα, σκέψου πως είναι περίπου σαν ένα βενζινοκίνητο τούρμπο με 120 άλογα που δε μπορείς να το ανεβάσεις στροφές πάνω από τις 4000. Θα κάνει καλό 0-100 για τη δύναμή του, αλλά οι ενδιάμεσες επιταχύνσεις θα είναι πολύ καλύτερες σε σύγκριση με ένα ατμοσφαιρικό βενζινοκίνητο παρόμοιας ιπποδύναμης. Όπως και φορτωμένο θα τραβάει αρκετά καλύτερα, ενώ η κατανάλωση θα είναι σε όλες τις συνθήκες 2 λίτρα κάτω, με την τάση να μεγαλώνει η διαφορά στις μεγάλες ταχύτητες, ειδικά όταν το βενζινοκίνητο που συγκρίνεις έχει 5άρι κιβώτιο.

to yaris cool 5θυρο θελω 3500 ευρω στο χερι μαζι με πινακιδες-εξοδα φακελου και παει η δοση 159ευρω το μηνα για 84μηνες.Πολυ ακριβο πάρα την εκπτωση που εκαναν! (κ δεν μου κραταν το πεζο 106 κανα 1500ευρω να εδινα τουλαχιστο 2000προκαταβολη)
                        Οπότε μάλλον παω στο colt, οπου μου κραταν το πεζο 106 1200ευρω ....και δεν δινω ουτε ευρω προκαταβολη, θα δωσω μόνο τα εξοδα φακελου 400ευρω!Δυστηχως δεν εχω λ7 για προκαταβολη 3000ε, καλο το toyota αλλα πολύ την εχουν δει εκει περα, yaris δινουν οχι χρυσο...δεν πανε να τουτ λεω εγω .Με το swift παλι δεν βλεπω να δενει το θεμα αφου μου ζητουν 1500ευρω και σκεφτονται την ανταλαγη για αλλα 1500 με το δικο μου.

• K
                          kostis20 last edited by

Εννοεις στιγμιαια καταναλωση ενω κινεισαι με 150 χαω?
                          Παιζει να καιει το δικο μου .Δεν ειμαι και σιγουρος θα το κοιταξω.

• G
                            giannis39 last edited by

Ο χρήστης Tasos96 έγραψε:
                            Φίλε μου έχω διαβάσει όλο το θέμα, όμως δεν έχω προλάβει να σχολιάσω... Στη σημερινή εποχή το Diesel είναι ΜΟ-ΝΟ-ΔΡΟ-ΜΟΣ, εκτός κι αν βγάζεις το αμάξι μόνο Σ/Κ. Εφόσον αναφέρεις τη λέξη ''οικογενειακό'', σκέψου μόνο τι χιλιόμετρο θα γίνεται με τα καθημερινά ''πήγαινε-έλα'' σε φροντιστήρια και συναφή.. Θα θυσιάσεις λίγο χρόνο παραπάνω στο 0-100, όμως θα έχεις πολύ καλύτερη κατανάλωση. Επίσης μαζί με το κόστος της δόσης, να υπολογίζεις και την τιμή του καυσίμου κάθε μήνα, συνεπώς θα πληρώνεις κάθε μήνα τα ίδια και μόλις με το καλό το ξεχρεώσεις θα σου μείνει ένα πολύ πιο οικονομικό ''εργαλείο''. Κοίτα να πάρεις μια σωστή απόφαση και να μην π.χ. μετανιώσεις ''που δεν το πήρες πετρέλαιο''...
                            Το Swift που κοιτάς (ακόμα και στην πληρέστατη βασική) με το μοτέρ του Fiat, όμως σιγουρέψου ότι σε βολεύουν οι μικροί χώροι του.
                            Αν παρ'όλα αυτά επιμένεις για βενζινοκίνητο, ρίξε μια ματιά στο Rio 1.2 Instyle με πάνω-κάτω 10.000. Κατανάλωση 7 λίτρα μέση (μετρημένη στα Drive Ιανουαρίου και Οκτωβρίου), 7 χρόνια εγγύηση, πάτημα και χώροι μεγαλύτερου αυτοκινήτου, αξιοπρεπείς επιδόσεις. ΠΟΛΥ καλύτερο αυτοκίνητο από το Colt σε όλους τους τομείς, χώρια που γλυτώνεις τον πανάκριβο Σαρακάκη.

ολα αυτα ειναι πολυ καλα που γραφεις και σωστα άλλα εχεις ρωτησει για το colt κινητηρα του colt?
                            http://www.mitsubishi-motors.gr/Technic ... gType=1032
                            κοιτα εδω που σου παραθεσα την καταναλωση-εξοπλισμο-επιδώσεις.Εχω γνωστους που εχουν mitsubishi απο 2-5 ετη και μου λενε για απιστευτο σασμαν και κινητηρα, ουτε μια βλαβη, δεν σου λεω για το mitsubishi carisma του πατερα αγορασμενο 9/2002 και εχει κανει 50000χλμ μόνο επειδή εχει αλλο ενα kia pride 1300cc του 2000 και μοιράζεται τα χιλιομετρα.Το ΚΙΑ PRIDE δεν εστριβε με τιποτα και πηγαινε σαν βαρκα, εχει επεισης χαλασει ο μηχανισμος εδω κ 5 χρονια απ τα 2 μπροστα τσαμια, η εξατμιση σαπισε κ επεσε κατω πριν 1 χρονο, το μπροστινο συστημα διελυσε και εφαγε λαστιχα 5 μηνων, εχει 100000χλμ μονο σε ασφαλτο με νορμαλ οδηγηση 60αρι ανθρωπου και οι αναρτησεις και τα ελατηρια διελυσαν με αποτελεσμα να εχει φαει μπιλιοφορους ρουλεμαν κλπ.Φοβασε να στριψεις αυτο τον καιρο μεχρι τον αλλο μηνα που θα το φτιαξει.Το δικο μου ΠΕΖΟ 106 το πηγαινα στα χωραφια μεχρι τα 120000χλμ που αλαξα αμορτισερ και τοσο χαλια δεν ηταν...μια χαρα πηγενε στο δρομο...μονο που κοπαναγε λιγο στις ανωμαλιες του δρομου.Το ΚΙΑ και καινουριο που ηταν οπως προειπα δεν ετριβε με τιποτα, μην ξεγελιοσουν και εμπαινες με χιλιομετρα σε στροφη μονο αυτο σου λεω.Πως λοιπον να εχω εμπιστοσυνη στην ΚΙΑ κ να την θεωρω καλύτερη απο την mitsubishi.To carisma του πατερα το εχω πάρει πολλες φορες σε ταξιδι, το σαμαν του δεν παιζεται.. οι ταχυτητες αλαζουν με ακριβεια ελβετικου ρολογιου , η πιοτητα κυλησης καλη και τα πλαστικα του πολυ καλα, οπως και τα ηλ/κα του, αν και 10ετιας αμαξι δεν εχει βγαλει τιποτα.Οι στροφες δεν ειναι και το ατου του αλλα τα παει καλα σε γενικες γραμμες.Να πληρωσω το kia για την 7ετη εγγυηση απο την στιγμη που colt υπερεχει κατα κρατος σχεδον σε όλα, και στους χωρους... διοτι εχω μπει στο kia rio και ειναι πολυ μικροτερο απο το εσωτερικο του colt το οποιο εχει το ιδιο σαλονι-εσωτερικο με το lancer που ειναι μεσαια κατηγορια, δεν μπορω να καταλαβω πως λες 'πατημα και χωροι μεγαλυτερου αυτοκινητου' αφου και το εχω οδηγησει και εχω κατσει και μπροστα και πισω και δεν ισχυει τιποτα απο αυτα που λες .Και παρεπιπτωντος το yaris kai to colt ειναι τα ποιο ανετα της κατηγοριας τους...ψαχνω για αμαξι 5 μηνες 'εχω δοκιμασει τα παντα '

• M
                              mark last edited by

παει η δοση 159ευρω το μηνα για 84μηνες.

Δεν ξέρω πόσα χιλιόμετρα θα κάνεις το μήνα, αλλά υπολόγιζε πως για κάθε 100χλμ εξοικονομείς περίπου 3€ με το diesel. Υπολόγισε και δες πόσο περίπου θα σου κοστίζει πραγματικά το κάθε ένα πριν επιλέξεις. Κι εμείς που το πήραμε το Yaris χωρίς προκαταβολή, ενώ είναι 230€ η δόση, στην πραγματικότητα είναι κοντά στα 180 λόγω της οικονομίας συγκριτικά με τη βενζίνη.

• G
                                giannis39 last edited by

Ο χρήστης Mark έγραψε:

παει η δοση 159ευρω το μηνα για 84μηνες.

Δεν ξέρω πόσα χιλιόμετρα θα κάνεις το μήνα, αλλά υπολόγιζε πως για κάθε 100χλμ εξοικονομείς περίπου 3€ με το diesel. Υπολόγισε και δες πόσο περίπου θα σου κοστίζει πραγματικά το κάθε ένα πριν επιλέξεις. Κι εμείς που το πήραμε το Yaris χωρίς προκαταβολή, ενώ είναι 230€ η δόση, στην πραγματικότητα είναι κοντά στα 180 λόγω της οικονομίας συγκριτικά με τη βενζίνη.

Eχεις παρατηρήσει πόσο καιει το δικο σου στιγμιαια στα 150χλμ φιλε mark?
                                και θα σου πω πόσο ειναι η διαφορα...

• M
                                  mark last edited by

Όχι, γιατί έχω καιρό να πάω ταξίδι. Επίσης δεν υπάρχει στάνταρ κατανάλωση με συγκεκριμένη ταχύτητα. Άλλο καίει σε ευθεία, άλλο σε ανωφέρεια, και μέχρι καθόλου αν κρατάς συγκεκριμένη ταχύτητα σε κατηφόρα. Για αυτό είναι ίσως πιο ενδεικτικό να δεις ένα μέσο όρο από ένα ταξίδι. Π.χ. μπορώ να σου πω με 120χλμ καίει κάτω από 4, ενώ μέχρι 150-160 γύρω στο 5,5 με 6. Εντελώς ενδεικτικά όμως.

• T
                                    tasos96 last edited by

ολα αυτα ειναι πολυ καλα που γραφεις και σωστα άλλα εχεις ρωτησει για το colt κινητηρα του colt?
                                    http://www.mitsubishi-motors.gr/Technic ... gType=1032
                                    κοιτα εδω που σου παραθεσα την καταναλωση-εξοπλισμο-επιδώσεις.Εχω γνωστους που εχουν mitsubishi απο 2-5 ετη και μου λενε για απιστευτο σασμαν και κινητηρα, ουτε μια βλαβη, δεν σου λεω για το mitsubishi carisma του πατερα αγορασμενο 9/2002 και εχει κανει 50000χλμ μόνο επειδή εχει αλλο ενα kia pride 1300cc του 2000 και μοιράζεται τα χιλιομετρα.Το ΚΙΑ PRIDE δεν εστριβε με τιποτα και πηγαινε σαν βαρκα, εχει επεισης χαλασει ο μηχανισμος εδω κ 5 χρονια απ τα 2 μπροστα τσαμια, η εξατμιση σαπισε κ επεσε κατω πριν 1 χρονο, το μπροστινο συστημα διελυσε και εφαγε λαστιχα 5 μηνων, εχει 100000χλμ μονο σε ασφαλτο με νορμαλ οδηγηση 60αρι ανθρωπου και οι αναρτησεις και τα ελατηρια διελυσαν με αποτελεσμα να εχει φαει μπιλιοφορους ρουλεμαν κλπ.Φοβασε να στριψεις αυτο τον καιρο μεχρι τον αλλο μηνα που θα το φτιαξει.Το δικο μου ΠΕΖΟ 106 το πηγαινα στα χωραφια μεχρι τα 120000χλμ που αλαξα αμορτισερ και τοσο χαλια δεν ηταν...μια χαρα πηγενε στο δρομο...μονο που κοπαναγε λιγο στις ανωμαλιες του δρομου.Το ΚΙΑ και καινουριο που ηταν οπως προειπα δεν ετριβε με τιποτα, μην ξεγελιοσουν και εμπαινες με χιλιομετρα σε στροφη μονο αυτο σου λεω.Πως λοιπον να εχω εμπιστοσυνη στην ΚΙΑ κ να την θεωρω καλύτερη απο την mitsubishi.To carisma του πατερα το εχω πάρει πολλες φορες σε ταξιδι, το σαμαν του δεν παιζεται.. οι ταχυτητες αλαζουν με ακριβεια ελβετικου ρολογιου , η πιοτητα κυλησης καλη και τα πλαστικα του πολυ καλα, οπως και τα ηλ/κα του, αν και 10ετιας αμαξι δεν εχει βγαλει τιποτα.Οι στροφες δεν ειναι και το ατου του αλλα τα παει καλα σε γενικες γραμμες.Να πληρωσω το kia για την 7ετη εγγυηση απο την στιγμη που colt υπερεχει κατα κρατος σχεδον σε όλα, και στους χωρους... διοτι εχω μπει στο kia rio και ειναι πολυ μικροτερο απο το εσωτερικο του colt το οποιο εχει το ιδιο σαλονι-εσωτερικο με το lancer που ειναι μεσαια κατηγορια, δεν μπορω να καταλαβω πως λες 'πατημα και χωροι μεγαλυτερου αυτοκινητου' αφου και το εχω οδηγησει και εχω κατσει και μπροστα και πισω και δεν ισχυει τιποτα απο αυτα που λες .Και παρεπιπτωντος το yaris kai to colt ειναι τα ποιο ανετα της κατηγοριας τους...ψαχνω για αμαξι 5 μηνες 'εχω δοκιμασει τα παντα '

Καλά σίγουρα το Colt δεν είναι κακό αυτοκίνητο, αλλά δεν κατάλαβες το point μου: Δεν προσπαθώ να σε αποτρέψω από το Colt, αλλά από την αγορά βενζινοκίνητου γενικότερα. Και θες λόγω κρίσης, θες λόγω μεγάλου αριθμού βενζινοκίνητου στοκ, ο Σ δεν εισάγει το 1.500 diesel... Το Colt είναι εξαιρετικό σε θέματα αξιοπιστίας, αν δεν κάνω λάθος μάλιστα πολλές έρευνες του ADAC το έχουν αποδείξει αυτό. Αλλά οι τιμές των service και των ανταλλακτικών του Σ είναι... από άλλο πλανήτη!! (Φρόντισε αν τελικά το επιλέξεις να μην το συντηρείς στο φαρμακείο της Mitsubishi, αλλά σε έναν έμπιστο, δικό σου μηχανικό που θα σου πάρει λιγότερα και θα στο περιποιηθεί καλύτερα σε γενικές γραμμές...)
                                    Όσο για το Rio, το να το συγκρίνουμε με το Pride είναι σαν να συγκρίνουμε τη βούρτσα με την... τσατσάρα!! Η Kia έχει αναβαθμιστεί κλίμακες ολόκληρες ως εταιρεία, και έχει χάσει τα κουσούρια του παρελθόντος της. Για το πάτημα του Rio διάβασα στο drive ότι είναι ισάξιο του cee'd και μπορεί να συναγωνιστεί στα ίσα το 208 (Σεπτέμβριος 2012-1.1 Diesel). Και αυτό επιβεβαιώθηκε όταν το έκανε test drive ο πατέρας μου (φανοποιός-βαφέας αυτοκινήτων) μαζί με φίλο του που ενδιαφερόταν. Κορυφαία δεσίματα και πάτημα για την κατηγορία του μου είπε, πολύ κοντά στο Polo, και σκέψου ότι το αμάξι μας είναι X3 2.0d με M ανάρτηση, δηλαδή... καλομαθημένος σε πατήματα ο father!!
                                    Το Swift το είδες τελικά? Πώς σου φάνηκε?

• G
                                      giannis39 last edited by

Ο χρήστης Tasos96 έγραψε:

Όσο για το Rio, το να το συγκρίνουμε με το Pride είναι σαν να συγκρίνουμε τη βούρτσα με την... τσατσάρα!! Η Kia έχει αναβαθμιστεί κλίμακες ολόκληρες ως εταιρεία, και έχει χάσει τα κουσούρια του παρελθόντος της. Για το πάτημα του Rio διάβασα στο drive ότι είναι ισάξιο του cee'd και μπορεί να συναγωνιστεί στα ίσα το 208 (Σεπτέμβριος 2012-1.1 Diesel). Και αυτό επιβεβαιώθηκε όταν το έκανε test drive ο πατέρας μου (φανοποιός-βαφέας αυτοκινήτων) μαζί με φίλο του που ενδιαφερόταν. Κορυφαία δεσίματα και πάτημα για την κατηγορία του μου είπε, πολύ κοντά στο Polo, και σκέψου ότι το αμάξι μας είναι X3 2.0d με M ανάρτηση, δηλαδή... καλομαθημένος σε πατήματα ο father!!
                                      Το Swift το είδες τελικά? Πώς σου φάνηκε?

πολυ μικρο μου φανηκε το swift, παω στο colt επειδει εχω δοση τελικα στα 150ευρω... πολυ χαμηλη τιμη αυτοκινητου δλδ στα 9800 και τα εχει ολα απο εξοπλισμο...θα το ξεχρεώσω γρήγορα και οι καταναλωσεις του ειναι καλες απ οτι ρωτησα.Το πολύ πολύ αν δω οτι ξεφεύγω σε καταναλώσεις ο αντιπρόσωπος μου ειπε οτι με 700ευρω το κανω υγραέριο σε 1 χρονο . Ειδα και το nissan mikra σημερα, ειναι πολυ φθηνο αυτοκινητο και αυτο συνεπάγεται και χαμηλη δοση που εχω ως σκόπο, μαλιστα μου ειπαν οτι καιει 5 λιτρα με 120χλμ ταχύτητα. Άλλα οικομικα βενζινοκινητα γνωμες παιδια?

Σημερα εκανα test drive το juke 1500dsi, πολυ σταθερο και καλο αυτοκινητο αλλα στα 120χλμ/ωρα που το πατησα εκανε θορυβο ο κινητηρας (ειχα κλειστα παραθυρα) φενεται εχω συνηθίσει με τα βενζινοκινητα που ειναι εντελως αθορυβα, παλι δεν παρατηρησα το τρελο ξεπέταγμα σε προσπέραση που εκανα σε επαρχιακό δρομο με 4η οπως ισχυρίζονται πολλα παιδια εδω μεσα λογο ροπης, τα 110ps του juke diesel δεν με αφησαν αδιαφορο στην προσπέραση αλλα να πω την αληθεια δεν νομιζω να ειδα διαφορα σε σχεση με 100ps βενζινοκίνητα που εχω οδηγησει.Μου εκαναν εντυπωση οι κοντες σχεσης στο σασμαν, μονο η 6η ταχητυτα ηταν μακρια λιγο.Αξιολογο εργαλειο αλλα ακριβο, ισως στο μέλλον μπορεσω να το χτυπησω (τρακαρω δλδ οχι αγορασω ).

• F
                                        fiestaros last edited by

Για φτηνό,γρηγορούτσικο βενζινοκίνητο δες τα rio 1.4 uptown με 11200€ ή fabia 1.2 tsi 105ps style με 11500€.
                                        Αν θες για φτηνό ντίζελ προτείνω και το clio 1.5 dci 90ps energy (0-100 σε 11 δλ ) που επειδή ξεστοκάρει για τη νέα γενιά το δίνουν 11900€(δες στο car.gr μοντέλα του 2012 καινούρια).Και το colt αλλάζει του χρόνου την άνοιξη,έρχεται το mirage.Αλλωστε το colt κυκλοφορεί από τα τέλη του 2004(πάλιωσε δε νομίζεις )?

• T
                                          tasos96 last edited by

Γιάννη, για το Micra ένα πράγμα θα σου πω. Είναι από τα ελάχιστα αυτοκίνητα που έχουν χαρακτηριστεί ως...χειρότερα από τον προκάτοχό τους!! Χειρότερο στήσιμο, χειρότερο μοτέρ, χειρότερη ποιότητα εσωτερικού, χειρότερη ποιότητα κατασκευής (σου δίνει την αίσθηση του ψεύτικου). ΜΗΝ το κοιτάξεις!! Χίλιες φορές Rio ή Colt στα ίδια λεφτά...
                                          Σκέφτομαι πάντως πως, αφού σου αρέσει η γρήγορη και σπορ οδήγηση, θα μπορούσες να τσεκάρεις ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο Focus 1.6 Diesel MK2. Με λίγα km και ελαφρώς μτχ. βρήκα αυτό. http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2477925/ Λίγο πάνω απ τα λεφτά που κοιτάς αλλά ολοκληρωμένο αυτοκίνητο.
                                          Αν δεν σ αρέσει ούτε μια τέτοια περίπτωση, τότε βουρ για το Colt!! Είναι μια χαρά αυτοκίνητο, σου αρέσει και πιστεύω πως θα σε καλύψει και με το παραπάνω. Κοίτα πάντως και τις περιπτώσεις που αναφέρει ο fiestaros. Παίζουν στα ίδια λεφτά με το παραπάνω Focus. Εγκρίνω..!!

• sprsk
                                            sprsk last edited by

NEO KIA RIO 1.1 DIESEL
                                            Μηδενκά τέλη & 7 χρόνια εγγύηση

http://www.whatcar.com/car-news/kia-rio-1-1-crdi-ecodynamics-review/258839

Youtube Video

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 9
                                            • 10
                                            • 14