-
Διλιτρο πετρελαιο ειναι αρχοντια δεν το συζητω, τα καλα μοτερια βγαζουν 160-180 αλογατα και καμμια 35 κιλα ροπης και ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ κι η καταναλωση ειν αστεια , αλλα ειμαστε ελλαδα......(πολυσυζητημενο)
αποψη μου, εφοσον βρηκες σ αυτη την τιμη το focus ecoboost 1.6 δεν το συζητω με κλειστα ματια..... (εχει λιγο μικρο χωρο αποσκευων αλλα ενταξ)
εγω που εχω το c max κι ειναι 100 κιλα περιπου πιο βαρυ , με συνετη οδηγηση κι αρκετα ταξιδια ειμαι στα 7-7.5 καταναλωση. Οποτε δεν ξεφευγεις μη φοβασαι (φυσικα αν το γκαζωνεις ολα καινε)
επισης το 1000αρι ειναι 200 κιλα βαρυτερο (!)
tip: η συνεχης χρηση cruιse control μειωνει πολυ την καταναλωση (ακομη και στις επιταχυνσεις , δε γραφει πανω απο 25 στιγμιαια καταναλωση )
με την ford δεν βγαζεις ακρη , εγω προλαβα την 5ετη εγγυηση αλλα περιμενα λογω μειωμενων πωλησεων να ριξουν και τις τιμες το 2012. Αυτοι ανταυτου πηγαν και κοψαν την εγγυηση!!!! -
Σήμερα έκλεισα το 1600άρι Focus. Τελική τιμή μου πήγε 12700 μαζί με μεταβιβάσεις κλπ. Το αμάξι πριν αγοραστεί το έστειλα για τεχνικό έλεγχο σε επίσημη ford και μου πιστοποίησαν πέραν της μηχανικής κατάστασης και το γεγονός ότι δεν έχει υποστεί φανοποιεία (κοινώς δεν έχει τρακάρει). Το μόνο που με ανησυχεί είναι ότι το εξωτερικό της κολόνας των παραθύρων (δείτε φωτό) όταν το πιάνεις από την εσωτερική πλευρά και το πιέζεις από την εξωτερική, ελαφρώς τρίζει... Τους το ανέφερα και μου είπαν ότι θα το δουν. Το έχει παρατηρήσεις κανείς στο Focus του?
Κατά τα άλλα το αμάξι είναι κουφέτο με 14 χιλ. χιλιόμετρα και 3μιση ακόμα χρόνια εγγύηση. Επίσης τι έχετε να προτείνετε σε αξιόπιστο και καλό συναγερμό και φιμέ τζάμι?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Απλά δεν αντέχω τον ήχο τράτας, το **νεκρό μοτέρ πριν μπει το τούρμπο **και την έλλειψη ευστροφίας και δύναμης ψηλά.Κι εγώ παρά την αναγνώριση των θεωρητικών πλεονεκτημάτων αυτά ακριβώς παρατήρησα και είναι αυτά που μου κάνουν τη ζωή δύσκολη κι εμένα αρνητικό για ντίζελ.>Επίσης δεν με ενδιαφέρουν οι ροπές και άλλα τέτοια φορτηγατζίδικα.
Εδώ θα διαφωνήσω, οι ροπές μου αρέσουν και αν διατίθενται σε όλες τις στροφές τόσο το καλύτερο! Από ποιο καύσιμο μου είναι αδιάφορο.
Βασικά πρέπει να αποκτήσω εμπειρία από σύγχρονο πετρελαιοκινητήρα από BMW κλπ με πολυτάχυτο αυτόματο κιβώτιο, ίσως να αναθεωρήσω. Αλλά με την κατάσταση στην Ελλάδα ως έχει θα περιοριζόμουνα σε κάτι μέχρι 1600 κυβικά...Στο θέμα μας... δέλεαρ ο εξοπλισμός και τα άτια... και τελικά οι αρχικές σκέψεις για κατανάλωση ψιλοπάνε περίπατο....
Το πιο πιθανό είναι ότι αυτά που αναφέρεις είναι πλαστικά καλύμματα, θεωρώ λογικό να κάνουν κάποιο τρίξιμο αν προσπαθείς να τα ταρακουνήσεις. Φυσικά δεν χάνεις τίποτα να είσαι όσο γίνεται ψείρας γιατί φίλοι φίλοι αλλά.... -
Απλά δεν αντέχω τον ήχο τράτας, το νεκρό μοτέρ πριν μπει το τούρμπο και την έλλειψη ευστροφίας και δύναμης ψηλά. Επίσης δεν με ενδιαφέρουν οι ροπές και άλλα τέτοια φορτηγατζίδικα.
Οταν ησουν στα Leo δεν σ'αρεσε εεε?? Καλαααα
Εκεί δεν έχεις επιλογή.
Φαντασου οτι ηταν στα Λεο και δεν του αρεσουν οι λαδιερες......Εγω ρε σειρουλα τι να πω που το εμαθα το λαδακι στο M48-A5-Molf εκει να δεις μαυριλα!
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Φαντασου οτι ηταν στα Λεο και δεν του αρεσουν οι λαδιερες......Εγω ρε σειρουλα τι να πω που το εμαθα το λαδακι στο M48-A5-Molf εκει να δεις μαυριλα!Ποιός σου είπε ότι δεν έχω περάσει κι από αυτά;
-
Ο χρήστης Clockwork21R έγραψε:
Μετά από οσα διάβασα και είδα μέχρι στιγμή απο κοντά είμαι μεταξύ:- Focus Ecoboost 1.6 150hp Titanium (μεταχειρισμένο, 15χιλ χλμ με 13000€ τελική)
- Focus Ecoboost 1.0 125hp Sport (καινούριο με 17000€ τελική)
- Renault Megane 1.2 115 Progressive (καινουριο με 16500€ τελική)
Απέρριψα Astra (τιμή, κατανάλωση, οδηγική αίσθηση και κιβωτίου), Leon (εγγύηση, εσωτερικό και επιδόσεις σε σύγκριση με τα άλλα), Lancer (εσωτερικό, επιδόσεις, Σαρακάκης...) και όλα τα μικρότερα και μεγαλύτερα.
Κρατάω ακόμα μια επιφύλαξη για το C4-πετρέλαιο-110hp, μέχρι να το οδηγήσω και να δώ τελική τιμή (αν είναι πάνω απο 18κ πολύ δύσκολα).
Κλείνω περισσότερο στο 1000αρι το Focus, μετά και τα τελευταία reviews που διάβασα περί επιταχύνσεων και ρεπρίζ (καλύτερο από megane 1.2, leon 1.2, ισάξιο με Astra 1.4T) και κατανάλωσης (ΜΟ 6,5) που απλά επιβεβαίωσαν πάνω κάτω αυτά που είδα και στο test drive. Αλλά αυτή η ρημαδοτιμή του 1.6 με τρώει πολύ άσχημα... Φοβερά λεφτά για τέτοιο αμάξι, σε τέτοια κατάσταση και με τόσα χλμ (Ελπίζω να μην καταπίνει λίτρα σαν μουλάρι). ΚΩΛΟΚΡΑΤΟΣ με τα τεκμηριά σου...
To 125 Focus και το Megane.Τα αλλα δυο είναι κατωτερα κατα τη γνωμη μου
Μετα αν σε νοιαζει η οδηγικη συμπεριφορα παιρνεις το Megane καθως είναι πιο ισσοροπημενο απο το Focus
Ανοχι καταληγεις πιο έυκολα στο Focus λογο καλυτερων χωρων στο εσωρετικο (όχι όμως χώρου αποσκευών)
Αυτο είναι το διλημα για σενα
Diesel δεν χρειαζεται αυτα τα δυο δεν καινε τίποτα και επισης εγω φοβαμαι την ποιότητα του ντιζελ στην Ελλαδα και κατ' επέκταση δεν θα έπαιρνα
Αυτα απο μενα -
Φαντασου οτι ηταν στα Λεο και δεν του αρεσουν οι λαδιερες......Εγω ρε σειρουλα τι να πω που το εμαθα το λαδακι στο M48-A5-Molf εκει να δεις μαυριλα!
Ποιός σου είπε ότι δεν έχω περάσει κι από αυτά;
Χαίρομαι να βλέπω μαχιμους τεθωρακισμενους! Τα λάτρευω τα άρματα !
-
Ορεστη ο ανθρωπος ηδη αγορασε..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ορεστη ο ανθρωπος ηδη αγορασε..sorry
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ορεστη ο ανθρωπος ηδη αγορασε..Και κανείς μας δεν του είπε καλοτάξιδο! Συνεχίζουμε την αντιπαράθεση, σαν να μην τρέχει τίποτα !
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Ποιός σου είπε ότι δεν έχω περάσει κι από αυτά;
Χαίρομαι να βλέπω μαχιμους τεθωρακισμενους! Τα λάτρευω τα άρματα !
Ησουν Τεθωρας?? Επιτελους να βλεπω μαυροσκουφηδες γιατι με τους βρμοποδαραδες/τζιτζικια γεμισε ο τοπος
-
Τελευταιο off λόγω αμοιβαίας συγκίνησης ΑΠΜΑ M48 A5 MOLF !
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Τελευταιο off λόγω αμοιβαίας συγκίνησης ΑΠΜΑ M48 A5 MOLF ! -
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Τελευταιο off λόγω αμοιβαίας συγκίνησης ΑΠΜΑ M48 A5 MOLF !Πολύ καλό ΣΕΠ το EMES, τραγικό σκάφος όμως, ειδικά με τις ελληνικές ερπύστριες. Μεσοβέζικες καταστάσεις με άλλα λόγια.
-
Όπως κατάλαβες το θέμα σου έχει πάρει μια νέα τροπή.... Συχνά προτείνονται πολλά διαφορετικά μοντέλα αλλά δεν συναντάμε πολλές φορές να καταλήγουμε να συζητάμε για ερπυστριοφόρα.... [mod]
-
Καλοταξιδο και να το ευχαριστηθεις φιλε..
-
Ευχαριστώ όλους σας για τις απόψεις και τις ευχές!
Ήδη του έκανα 2.000χλμ στις διακοπές και είμαι τρομερά ευχαριστημένος από όλα. Επιδόσεις, οδηγική συμπεριφορά, ηχομόνωση, καλούδια (τιτάνιουμ+εξτρά: hill assistant, navi, εσωτερικός φωτισμός, led κλπ) ακόμα και κατανάλωση (μικτή επαρχιακοί δρόμοι, εθνική και πόλη 6,7). Με χαλάει λίγο το τράβηγμα χαμηλά (κάτω από 1800 στροφές) όπου το 1000άρι θεωρώ πως ήταν πιο άμμεσο, ο χώρος αποσκευών (για οικογένεια 4 ατόμων θα είναι οριακό) και ότι θα θέλω 7-8 κατοστάρικα για να του αλλάξω λάστιχα σε κανα χρόνο! -
Ο χρήστης Clockwork21R έγραψε:
Το auris (φυσική επιλογή θα λέγανε κάποιοι) δεν μου αρέσει.
Από άλλους γιαπωνέζους δεν ξέρω, σε όλα κάτι με χαλάει (κινητήρας στο mazda3, ακριβό σερβις στο civic και αναιμικό το 1400αρι, κυβικά στο Mitsubishi, suzuki δεν είδα κάτι της προκοπής και έχω ακούσει για ζημιάρικα γενικά).
να διορθώσω κάτι που διάβασα και είναι λάθος!
150 ευρώ ετήσιο σέρβις έχει το 1800 σιβικ και 129 το 1400! Σε καμία περίπτωση δεν το θεωρώ αυτό ακριβό! Επίσης ο Σ -με όλα τα πολλά μείον που έχει- έχει και ένα μεγάλο πλεονέκτημα! Εντός εγγύησης αλλάζει τα πάντα και αδιαμαρτύρητα!!!
Σε τιμές ανταλλακτικών δεν κρίνω διότι δεν χρειάστηκε να μάθω! Αν πάντως χρειαστεί θα τα παραγγείλω από Αγγλία στην μισή τιμή και θα μου τα φέρνουν και σπίτι!
Συμφωνώ φυσικά στην θεώρηση σου για τις αναιμικές επιδόσεις του 1400ριού! Αυτό ναι, είναι αποτρεπτικός παράγοντας αγοράς όχι όμως και το κόστος σέρβις!Μην ξεχάσω: Καλοτάξιδο το νέο φόκους σου!!! Να είσαι καλά να το χαίρεσαι!!!
(Γιατί θέλεις 7-8 κατοστάρικα για λάστιχα; Τι διάσταση ελαστικών 'φοράει'; ) -
215 - 50 - 17 η διάσταση...
-
To 50άρι προφιλ πληρώνεις δυστυχως...
ενδεικτικα 225-45-17 παίζουν στο 500άρικο!
Επιλογή μικρομεσαίου με χαμηλά πάγια