-
Είμαι πλέον αναγκασμένος να αλλάξω το 'σκυλί' που λεγόταν Corolla (G6-1600cc-2001 vvti).
Και λέω αναγκασμένος διότι το αμάξι με 175χιλ χλμ. εκλάπει πριν 2μιση μήνες. Επειδή δεν παίζει να βρεθεί (μην πω ότι πλέον δεν θέλω να βρεθεί στην κατάσταση που θα είναι), αποφάσισα να αγοράσω -συντομότερα από οτι περίμενα- αμάξι. Καταλαβαίνετε οτι προεχόμενος από corolla είμαι τρομέρα δύσκολος στην επιλογή μου, διότι το αμάξι (τελευταίο corolla που φτιάχτηκε ιαπωνία) δεν έβγαλε ΠΟΤΕ ούτε ένα πρόβλημα, ήταν αστέρι στον δρόμο, έκαιγε πολυ λίγα για την εποχή του (μ.ο. 7.5-8lt) και είχε μονάχα θέμα με τα κρατήματα (αιώνιο)...Δεδομένα:
- Καταρχάς σκέφτομαι περισσότερο το καινούριο ή το ελαφρώς μεταχειρισμένο (2010-2011-2012 με μέχρι 20-25χιλ χλμ).
- Έχω πειστεί ότι χρειάζομαι μεσαίο και πλέον 5θυρο (βαρέθηκα να σηκώνω το κάθισμα).
- Δεν θέλω να δώσω πάνω απο 17χιλ. (βία 17μισο) για καινούριο ή 14χιλ. για μεταχειρισμένο.
- Επειδή σκέφτομαι το κουστούμι ασφάλεια-τεκμήρια-τέλη δεν πάω με τπτ πάνω από 1600cc και αυτά για πετρέλαιο, ενώ για βενζίνη (που προτιμώ) τα 1400cc.
- Θέλω χαμηλή -πραγματική- κατανάλωση. Δεν διανοούμαι να περάσω τα 7lt μικτά, 1-2lt δλδ παραπάνω από την corolla. Τα χλμ που κάνω ετησίως είναι περίπου 12-14χιλ 70%πόλη-30%ταξίδια.
- Μετράω την αξιοπιστία και το φτηνό σχετικά σέρβις. Καλή χρυσή η κορολίτσα στην αξιοπιστία, αλλά η επίσημη αντιπροσωπεία σε κοπανούσε και τα ανταλλακτικά ήταν φαρμάκι. Δλδ θέλω κάτι με παρόμοια αξιοπιστία και χαμηλότερα κόστη σέρβις.
- Θέλω το αμαξάκι να μην αγκομαχάει στον δρόμο, είτε εντός, είτε εκτός πόλης. Οκ δεν έχω απαιτήσεις των 7 και 8 δευτερολέπτων στα 0-100 ή τις απίστευτες ρεπριζ, εξάλλου μετράω και την οικονομία, αλλά όχι και 12αρια και 13αρια.
Πάμε στα αμάξια που έχω δει:
Το auris (φυσική επιλογή θα λέγανε κάποιοι) δεν μου αρέσει.
Από άλλους γιαπωνέζους δεν ξέρω, σε όλα κάτι με χαλάει (κινητήρας στο mazda3, ακριβό σερβις στο civic και αναιμικό το 1400αρι, κυβικά στο Mitsubishi, suzuki δεν είδα κάτι της προκοπής και έχω ακούσει για ζημιάρικα γενικά).
Κορεάτικα μου αρέσει το proceed αλλα δεν είναι 5θυρο, δεν το έχω δει και εσωτερικά απο κοντά για ποιότητα, τριξίματα κλπ.
Δεν γουστάρω το golf. Τελος.
Μου αρέσει αλλά φοβάμαι την giullieta (δεν την πιάνω και οικονομικά μάλλον).
Κάτι αντίστοιχο έχω με τα γαλλικά. Αν και μου αρέσει το νέο megane (εξωτερικά, μέσα μοιάζει ψηλοφτηνιάρικο) ειδικά με τον νέο tce 1.2, τι λένε οι κατέχοντες? Το ds4 (αλλά και το c4) πάλι στις βενζίνες σαν να καίει πολύ, αλλά είναι εντυπωσιακό και ίσως για πετρέλαιο το σκέφτομαι σοβαρά, απόψεις? Peugeot δεν μου αρέσει κάτι.
Ford focus. Τρελαθηκα με το 1000αρι τον ecoboost που εκανα και test drive. Σαν να είσαι σε μεγαλύτερου κυβισμου ατμοσφαιρα, καιει και λιγο κοστίζει και φτηνα. Εξωτερικά μου αρέσει, εσωτερικά επίσης αν και η κονσόλα στο ταμπλό είχε κάτι ψιλοφτηνά πλαστικά. Γενικά το προκρίνω πολυ αν και τα 17+ που μου ειπανε για 1000αρι μου φανηκαν αρκετα, ενώ δεν ξέρω σε βάθος χρόνου αυτο το πειραμα με 3κυλινδρους-1000κυβ-125αλογα και μεγαλη καροτσα τι θέματα θα βγάλει.
Έχω βρει σε προσφορά και το 1600αρι με τα 150 αλογακια και τιτανιουμ εκδοση με λιγα χλμ (14χιλ) και εγγύηση ακόμα 4 χρόνια στα 13χιλ. από γνωστό. Απλά σκέφτομαι αυτό που είπα και παραπάνω ότι για τα 1600 πλεον τα δινεις μόνο αν διασφαλίσεις χαμηλά κόστη καυσιμου (δλδ πετρέλαιο).Επίσης σκέφτομαι και το Αστράκι στα 140 άλογα ειδικά αν το βρω και με γκάζι (εργοστασιακό).
Δώστε τα φώτα σας, τι προτείνετε? Όσοι ειδικά έχουν κάτι από τα προαναφερόμενα ας πουν την καθημερινότητά τους.
-
Είμαι πλέον αναγκασμένος να αλλάξω το 'σκυλί' που λεγόταν Corolla (G6-1600cc-2001 vvti).
Και λέω αναγκασμένος διότι το αμάξι με 175χιλ χλμ. εκλάπει πριν 2μιση μήνες. Επειδή δεν παίζει να βρεθεί (μην πω ότι πλέον δεν θέλω να βρεθεί στην κατάσταση που θα είναι), αποφάσισα να αγοράσω -συντομότερα από οτι περίμενα- αμάξι. Καταλαβαίνετε οτι προεχόμενος από corolla είμαι τρομέρα δύσκολος στην επιλογή μου, διότι το αμάξι (τελευταίο corolla που φτιάχτηκε ιαπωνία) δεν έβγαλε ΠΟΤΕ ούτε ένα πρόβλημα, ήταν αστέρι στον δρόμο, έκαιγε πολυ λίγα για την εποχή του (μ.ο. 7.5-8lt) και είχε μονάχα θέμα με τα κρατήματα (αιώνιο)...Δεδομένα:
- Καταρχάς σκέφτομαι περισσότερο το καινούριο ή το ελαφρώς μεταχειρισμένο (2010-2011-2012 με μέχρι 20-25χιλ χλμ).
- Έχω πειστεί ότι χρειάζομαι μεσαίο και πλέον 5θυρο (βαρέθηκα να σηκώνω το κάθισμα).
- Δεν θέλω να δώσω πάνω απο 17χιλ. (βία 17μισο) για καινούριο ή 14χιλ. για μεταχειρισμένο.
- Επειδή σκέφτομαι το κουστούμι ασφάλεια-τεκμήρια-τέλη δεν πάω με τπτ πάνω από 1600cc και αυτά για πετρέλαιο, ενώ για βενζίνη (που προτιμώ) τα 1400cc.
- Θέλω χαμηλή -πραγματική- κατανάλωση. Δεν διανοούμαι να περάσω τα 7lt μικτά, 1-2lt δλδ παραπάνω από την corolla. Τα χλμ που κάνω ετησίως είναι περίπου 12-14χιλ 70%πόλη-30%ταξίδια.
- Μετράω την αξιοπιστία και το φτηνό σχετικά σέρβις. Καλή χρυσή η κορολίτσα στην αξιοπιστία, αλλά η επίσημη αντιπροσωπεία σε κοπανούσε και τα ανταλλακτικά ήταν φαρμάκι. Δλδ θέλω κάτι με παρόμοια αξιοπιστία και χαμηλότερα κόστη σέρβις.
- Θέλω το αμαξάκι να μην αγκομαχάει στον δρόμο, είτε εντός, είτε εκτός πόλης. Οκ δεν έχω απαιτήσεις των 7 και 8 δευτερολέπτων στα 0-100 ή τις απίστευτες ρεπριζ, εξάλλου μετράω και την οικονομία, αλλά όχι και 12αρια και 13αρια.
Από άλλους γιαπωνέζους δεν ξέρω, σε όλα κάτι με χαλάει (κινητήρας στο mazda3, ακριβό σερβις στο civic και αναιμικό το 1400αρι, κυβικά στο Mitsubishi, suzuki δεν είδα κάτι της προκοπής και έχω ακούσει για ζημιάρικα γενικά).
Κορεάτικα μου αρέσει το proceed αλλα δεν είναι 5θυρο, δεν το έχω δει και εσωτερικά απο κοντά για ποιότητα, τριξίματα κλπ.
Κάτι αντίστοιχο έχω με τα γαλλικά. Αν και μου αρέσει το νέο megane (εξωτερικά, μέσα μοιάζει ψηλοφτηνιάρικο) ειδικά με τον νέο tce 1.2, τι λένε οι κατέχοντες? Το ds4 (αλλά και το c4) πάλι στις βενζίνες σαν να καίει πολύ, αλλά είναι εντυπωσιακό και ίσως για πετρέλαιο το σκέφτομαι σοβαρά, απόψεις? Peugeot δεν μου αρέσει κάτι.
Ford focus. Τρελαθηκα με το 1000αρι τον ecoboost που εκανα και test drive. Σαν να είσαι σε μεγαλύτερου κυβισμου ατμοσφαιρα, καιει και λιγο κοστίζει και φτηνα. Εξωτερικά μου αρέσει, εσωτερικά επίσης αν και η κονσόλα στο ταμπλό είχε κάτι ψιλοφτηνά πλαστικά. Γενικά το προκρίνω πολυ αν και τα 17+ που μου ειπανε για 1000αρι μου φανηκαν αρκετα, ενώ δεν ξέρω σε βάθος χρόνου αυτο το πειραμα με 3κυλινδρους-1000κυβ-125αλογα και μεγαλη καροτσα τι θέματα θα βγάλει.
Έχω βρει σε προσφορά και το 1600αρι με τα 150 αλογακια και τιτανιουμ εκδοση με λιγα χλμ (14χιλ) και εγγύηση ακόμα 4 χρόνια στα 13χιλ. από γνωστό. Απλά σκέφτομαι αυτό που είπα και παραπάνω ότι για τα 1600 πλεον τα δινεις μόνο αν διασφαλίσεις χαμηλά κόστη καυσιμου (δλδ πετρέλαιο).Επίσης σκέφτομαι και το Αστράκι στα 140 άλογα ειδικά αν το βρω και με γκάζι (εργοστασιακό).
Δώστε τα φώτα σας, τι προτείνετε? Όσοι ειδικά έχουν κάτι από τα προαναφερόμενα ας πουν την καθημερινότητά τους.
-
-
Νομίζω ότι το Focus 1000 είναι ότι πρέπει. Εναλλακτικά καλό φαίνεται και το Megane 1200.
-
Μεταξύ των 2 και ίσως και του άστρα?
-
Το μόνο καλό που έχει το Άστρα είναι το εργοστασιακό γκάζι.
Οδήγησέ τα άλλα, ζύγισε τα οικονομικά σου και αποφάσισε.
-
Ο χρήστης Clockwork21R έγραψε:
Δεν γουστάρω το golf. Τελος.Ωραία είσαι σε καλό δρόμο
Επίσης σκέφτομαι και το Αστράκι στα 140 άλογα
Όχι γιατί δεν πιάνει με τίποτα τις καταναλώσεις που υπόσχεται, μάλλον θα είσαι μόνιμα με διψήφια νούμερα κατανάλωσης.>Ford focus. Τρελαθηκα με το 1000αρι τον ecoboost που εκανα και test drive.
Κατανάλωση σαν τον προηγούμενο ατμοσφαιρικό 1600άρι πάνω κάτω για τα 125 άλογα, η έκδοση με τα 100 σίγουρα θα είναι παρακάτω. Η Ford έχει λογικές τιμές στα σέρβις και ανταλλακτικά στο λέω εκ πείρας και είναι σαφώς φθηνότερη από την Toyota. Έχεις δίκιο για την ποιότητα των υλικών στο εσωτερικό.
Έχω βρει σε προσφορά και το 1600αρι με τα 150 αλογακια και τιτανιουμ εκδοση με λιγα χλμ (14χιλ) και εγγύηση ακόμα 4 χρόνια στα 13χιλ. από γνωστό.
Τα άλογα είτε τούρμπο, είτε ατμοσφαιρικά, είτε ντίζελ θέλουν τάισμα ειδικά αν ζητάς από το μοτέρ να τα βγάλει όλα στο δρόμο. Πάντως το εν λόγω μοτέρ είναι από τα καλύτερα τούρμπο της αγοράς και με εξελιγμένη τεχνολογία. Από το 1.4Τ Astra έχει πολύ χαμηλότερη κατανάλωση στην πράξη. Πάντως τα 7 λίτρα μικτά θέλει προσπάθεια για να τα πιάσει.... αλλά αφού κάνει 12-14.000χλμ το χρόνο νομίζω ότι είναι πολύ καλή επιλογή ειδικά για τα λεφτά που το δίνει, με λίγη προσοχή δεν θα ξεφεύγεις σε κατανάλωση και έχεις πάντα και τα 150 άλογα διαθέσιμα αν τα χρειαστείς (π.χ. σε μια προσπέραση). Στα χρήματα που διαθέτεις για καινούργιο ή μεταχειρισμένο αντίστοιχα νομίζω δύσκολα θα βρεις κάτι καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο σαν αυτοκίνητο.
-
Focus 1.0 ,megane 1.2 ειναι αυτο που ψαχνεις.. Οποιο προτιμας..
Σε diesel το πακετο της c4 1.6 ειναι εξαιρετικο..Θα το κοιταζα αν σου κανει αισθητικα εξωτερικα. Αν πας σε ds4 χτυπα τη βενζινη να γουσταρεις..
Ειναι παρα πολυ καλα τα χρηματα στα οποια βρισκεις ποικιλια απο μεταχειρισμενα fiat bravo tjet 120-150..
Μπραβο σου ,που εισαι ανοιχτομυαλος και τα ψαχνεις ολα. -
Το 1.6 του φιλου!!!
-
ford focus 1.0 ecoboost 125ps sport(16800€ πάει) ή renault megane 1.2 tce progressive(15500€ περίπου) οι καλύτερες επιλογές σε αυτά που θέλεις.Υπάρχει και το seat leon 1.2 tsi copa(γύρω στα 14000€ ) ή και το leon 1.4 tsi fr(νέα έκδοση,πολύ μουράτη με 17000€).Το lancer 1.6 sb invite σαν γιαπωνέζικο αξίζει τώρα μιας και το δίνουν κάτω από 15000€ στην καλή έκδοση.Είναι πολύ οικονομικό σε κατανάλωση(μετρημένη σε διαγωνισμό οικονομίας αρίστευσε),χαμηλά τέλη,αξιοπιστία,αλλά φτηνιάρικο εσωτερικό,όχι καλή ηχομόνωση καμπίνας και ακριβός Σαρακάκης.Πιο πολύ στο focus σε κόβω,είναι και καινούριο σαν μοντέλο και γενικώς αξίζει.
-
Θα συμφωνησω κι εγω για φοκους και μεγκαν. Το μεγκαν ισως και σε πετρελαιο 1.5 χωρις τελη και πολυ χαμηλη καταναλωση.
-
Φιλε μου μια πολυ καλη επιλογη ειναι και το 5θυρο colt του οποιου οι τιμες σαν καινουργιο ειναι χαμηλες και σαν μεταχειρο ακομα πιο χαμηλες..βγαινει εκδοση 1300cc 95hp ενω θα μπορουσα να πω οτι ειναι και εξαιρετικα αξιοπιστο αφου το πηρε η μητερα μου το 2009 και με ελαχιστη συντηρηση δεν εχει κανει κιχ..για τα ανταλλακτικα δεν ξερω γιατι δεν εχει χαλασει ακομα κατι...
Ενω οι επιδοσεις του ειναι αρκετα καλες μεσα σε αυτα που ζητησες..αν θυμαμαι καλα 0-100 σε 10.9.
Απο θεμα καταναλωσης ειναι καπου στο 7λ/100χλμ πραγματικα..μην το βλεπεις μικρο γιατι δεν ειναι.. -
Πόσο άμεσα το θες? Skoda Rapid μάλλον λέγεται η λύση σου και θα ειναι στα 14 χιλιάρικα καινούριο.
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 107200.asp
Sent from my MT11i using Tapatalk
-
Νομιζω πως ολοι αστοχήτε στις προτάσεις σας. Ηταν κάτοχος 'σκυλιου' ο ανθρωπος, οποτε τι πάτε και του πασάρετε ιταλογαλλογερμανικές αστοχίες? Μονο G6 μεταχείρα η κάτι απο toyota τελος παντων. Τιποτε αλλο γιατι θα το μετανοιώσει εγγυημένα. Οταν μάθεις στα καλά, δύσκολα πας σε κάτι χειρότερο...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Νομιζω πως ολοι αστοχήτε στις προτάσεις σας. Ηταν κάτοχος 'σκυλιου' ο ανθρωπος, οποτε τι πάτε και του πασάρετε ιταλογαλλογερμανικές αστοχίες? Μονο G6 μεταχείρα η κάτι απο toyota τελος παντων. Τιποτε αλλο γιατι θα το μετανοιώσει εγγυημένα. Οταν μάθεις στα καλά, δύσκολα πας σε κάτι χειρότερο...Attention!!! Master Troll Warning!!!
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Focus 1.0 ,megane 1.2 ειναι αυτο που ψαχνεις.. Οποιο προτιμας..
Σε diesel το πακετο της c4 1.6 ειναι εξαιρετικο..Θα το κοιταζα αν σου κανει αισθητικα εξωτερικα. Αν πας σε ds4 χτυπα τη βενζινη να γουσταρεις..
Ειναι παρα πολυ καλα τα χρηματα στα οποια βρισκεις ποικιλια απο μεταχειρισμενα fiat bravo tjet 120-150..
**Μπραβο σου ,που εισαι ανοιχτομυαλος και τα ψαχνεις ολα. **Εκτός από το Golf
-
Ο χρήστης maniatis87 έγραψε:
Φιλε μου μια πολυ καλη επιλογη ειναι και το 5θυρο colt του οποιου οι τιμες σαν καινουργιο ειναι χαμηλες και σαν μεταχειρο ακομα πιο χαμηλες..βγαινει εκδοση 1300cc 95hp ενω θα μπορουσα να πω οτι ειναι και εξαιρετικα αξιοπιστο αφου το πηρε η μητερα μου το 2009 και με ελαχιστη συντηρηση δεν εχει κανει κιχ..για τα ανταλλακτικα δεν ξερω γιατι δεν εχει χαλασει ακομα κατι...
Ενω οι επιδοσεις του ειναι αρκετα καλες μεσα σε αυτα που ζητησες..αν θυμαμαι καλα 0-100 σε 10.9.
Απο θεμα καταναλωσης ειναι καπου στο 7λ/100χλμ πραγματικα..μην το βλεπεις μικρο γιατι δεν ειναι..Και μικρο ειναι και μικροτερο και χειροτερο απο αυτα που ψαχνει.
-
Καταρχας σας ευχαριστώ πολυ ολους για τις απαντησεις σας.
Γιαπωνεζο δυσκολα θα εμπιστευτω δυστυχως αλλον. Νissan ολο μαλακιες βγαζει, honda πανακριβη και σαρακακης, daihatsu αν επαιρνα μικροτερο θα την σκεφτομουν σοβαρα. suzuki δεν εχω ιδεα, ισως το sx4 αλλα δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα. Toyota μαλακιζεται. Ολο και πιο απροσωπα αμαξια που δεν φτιαχνονται πλεον Ιαπωνια και πλησιαζει κοστη Audi. Ελεος. Και ας εχουμε ακομα στην οικογενεια ενα avensis και ενα rav4. Χωρια που αποφασισα οτι θελω και λιγο οδηγικη απολαυση περαν της αξιοπιστιας.
Το colt ειναι μικρο για τα γουστα μου, ενω το rapid που προτεινε ο φιλος ειναι σεντανοειδες και εχω ψαννω hatch 5θυρο. Το lancer το απορριπτω επειδη δεν λεει πολλα απο επιδοσεις και ειναι Σαρακακης. Αλλιως θα κοιταγα και honda.
Το leon το σκεφτηκα και εγω αλλα εσωτερικα μου φανηκε μετριο (απο φωτο, δεν το εχω δει απο κοντα) και ψιλοαδιαφορο, ενω η κοντινη σχεση με την VW και οτι συνεπαγεται αυτο με θεματα κοστους σερβις και αξιοπιστιας με αποτρεπει.
Το νεο C4 εξωτερικα τουλαχιστον μου ταιριαζει στα γουστα μου και δεν ειναι τραβηγμενο οπως οι προηγουμενες εκδοσεις. Εσωτερικα επισης μου φανηκε αναβαθμισμενο αν και παρολο που του ζητησα τεστ ντραιβ η σιτροεν με εχει γραμμενο και ετσι δεν το εχω δει απο κοντα ουτε του μετρησα πραγματικες καταναλωσεις (εστω και για λιγα χλμ). Παντως θα ηθελα feedback απο φιλους που το εχουν οδηγησει ή και γενικοτερα για την αξιοπιστια του μοντελου σε προβληματα και κοστος συντηρησης-σερβις (ανεξαρτητως βενζινης-πετρελαιου). Ακριβο πολυ το ds4.
Κεφαλαιο Astra. Σημερα εκανα τεστ ντραιβ το 1.4 τουρμπο. Εμφανως πιο ποιοτικο το εσωτερικο σε σχεση με το Focus που ειδα τις προαλλες. Εννοω πιο στιβαρο, πιο ποιοτικα πλαστικα (εκτος της κεφαλης των οργανων, ισως και επιτηδες για προστασια απο ζεστη κλπ), ωραιο τραβηγμα και λιγο καλυτερο του 1000αριου του focus (ειδικα μετα τις 3-4χιλ στροφες) αλλα σχεδον απαραδεκτο κιβωτιο. Πολυ μακριες σχεσεις, δεν 'κουμπωναν' το ιδιο καλα με του focus. Επιβεβαιώθηκε και αυτο που ανεφερε ο φιλος παραπανω για την καταναλωση. Μ.Ο. 8.6lt (εντος πολης) με αρκετα χαλαρη οδηγηση εν συγκριση με τα 6.4 περιπου του focus μου φανηκαν πολλα. Υπολογιζω με δυσκολια οτι βγαζει μικτο κυκλο (70εντος-30εκτος) τα 7.5. Ειδικα αν σκεφτω οτι η Corollitsa 10ετιας εκαιγε μικτα 7-7.5. Τα 250 ευρα που μου ειπαν για σερβις (τυπικο) μου φανηκαν αρκετα, οι γαλλοι του φορουμ ποσα δινουν στο επισημο για προγραμματισμενο σερβις? **Τελικη τιμη σπορ εκδοσης με δωρο συναγερμο και μεταλλικο χρωμα 18.200. ** Περιμενα κανα δωρακι εξτρα ή ενα 500αρικο (ισως και παραπανω) ακομα κατω, μιας και σε λιγους μηνες ερχεται το fl, ενω δεν περασα και απο τους αλλους αντιπροσωπους.
Παμε και στο Megane. Δεν το εχω δει ακομα απο κοντα και δεν εχω κανει τεστ ντραιβ, ενω κανεις δεν εχει δοκιμασει τον πολλα υποσχομενο 1.2 που μου ταιριαζει λουκουμι μαζι με τον 1000αρι του focus στα παγια εξοδα, ειδικα αν δινει τις καταναλωσεις που υποσχεται ενω στα χαρτια φαινεται και καλυτερο στις ρεπριζ κλπ. Αποψεις απο κατοχους του 1.4tce για το εσωτερικο, καταναλωσεις και σερβις εχουμε?
Σημερα πηγα και ειδα και το 1600αρι το focus. Μπομπετο το εργαλειο με τα σεα του, τα μεα του και τα εξτρα του. Τιτανιουμ εκδοση, xenon, led ημερας, εξτρα navi και τα παρκοτετοια και 15χιλ χλμ. Μοναδικο προβλημα καποιες μικρογρατζουνιες εντος στις οθονες (κλιμα πχ) και στο προφυλακτηρα (κυριως απο πετραδακια) οχι κατι σοβαρο, φυσιολογικα για μεταχειρισμενο θα ελεγα. Μερα με τη νυχτα σε σχεση με το 1000αρι, δυστυχως δεν το οδηγησα πολυ και δεν μετρησα καταναλώση αλλα ειναι καβλοραπανο και τραβαει καλα. Το αμαξι ειναι εταιρικο, μεσω γνωστου και το ειχε διευθυντης πωλησεων που κινουταν αθηνα, με ημερομηνια ταξινομησης 6/2011 και εχει ακομα σχεδον 4 χρονια εγγυηση.** Παρεπιπτοντως η Ford σταματησε την προσφοσα των 5 ετων εγγυησης και πλεον σου χρεωνει 450 ευρω την επεκταση.** Γαμωτο σκεφτομαι ασφαλειες, τεκμηρια και παπαριες αλλιως θα το ειχα παρει ηδη.
Αποψεις παιδια, αποψεις. Με βοηθανε πολυ οι σκεψεις σας και ακομα περισσοτερο οι κατοχοι τους να μου μεταφερουν την πραγματικοτητα γιατι ολα ωραια φαινονται οταν ειναι του κουτιου...
-
Μικρο μπορει να θεωρηθει μονο σε χωρους αποσκευων,γιατι σε χωρους επιβατων για το μεγεθος του ειναι απιθανο νονε...οσον αφορα τα οδηγικα του χαρακτηριστικα ειναι επισης παρα πολυ καλο και στα μισα λεφτα απο αυτα που θελει να διαθεσει το παιδι..σε καμια περιπτωση δεν μπορει να χαρακτηριστει το coltaki κακο αμαξι οταν με 12000 καινουργιο και καπου στα 8000 μετχειρο σου δινει 95 αλογατα στα 1300 κυβικα με απαιχτη αξιοπιστια και πολυ καλους χωρους...ααα και απ οτι διαβασα σε αρθρο του auto triti πηρε και βραβειο αξιοπιστιας και ικανοποιησης πελατων η mistubishi..;)
Y.Γ Και οταν χαρακτηριζεις κατι ως κακο να το αιτιολογεις κιολας...ενα 'κακο ειναι' δεν φτανει..
Adios!
-
Εννοείς ψάχνεις station wagon? Γιατι κατά τα αλλα το rapid ειναι κλασσικό skoda με 5η πίσω πόρτα, όπως η Octavia. Και τα 550 λιτρα αποσκευών δεν τα λες καθόλου άσχημα, το αντίθετο.
Sent from my MT11i using Tapatalk
Επιλογή μικρομεσαίου με χαμηλά πάγια