-
Ο χρήστης moure έγραψε:
Ο Αλιβιζατος δεν ειναι πια στις επιλογες μου και εγω συνεχιζω να ψαχνω αυτοκινητο.
Για τον Παπαντωνιου στη Συγγρου εχει κανεις αποψη?Τον έχω γνωρίσει προσωπικά, τον Χάρη, ένας ασπρομάλης... Βασικά του έχω πουλήσει μερικά αυτοκίνητα από τα leasing μου. Ούτε φίλος, ούτε κολλητός, ούτε καλημέρα ενδεχομένως εκτός business... Ακόμη και αφού ξέρει την εταιρεία μου ότι δεν πουλάμε τίποτα bullshit, με έσκαγε επειδή π.χ. υπήρχε ένα chip που δεν είχαμε δει κάπου (έχω επιβάλλει πολιτική ότι και πόντος να γύγει από κάθισμα, αντιπροσωπεία επιτόπου)...
Θα τον χαρακτήριζα killer στις συμφωνίες, όταν όμως τις κάνει είναι απόλυτα εχέγγυος.
Οτι του πούλησα το πήρε αφού το έσκισε στον έλεγχο και στο παζάρι... Το παζάρι βέβαια δεν του πέρναγε αφού ήξερα ότι οι τιμές που έδινα ήταν 2κ κάτω από την αγορά τουλάχιστον- μου κοστίζει περισσότερο να ασχοληθώ. Εντυπωσιακό ότι ζητούσε και γνώριζε-έκοβε τον κάθε πρώην οδηγό των αυτοκινήτων που έπαιρνε, αν είχε (που δεν είχε...) κάποιο πάνω από έναν οδηγούς δεν θα έμπαινε καν στη διαδικασία (όπως έλεγε αν και πιστεύω ότι το έκανε για να κόψει)... Επίσης έπαιρνε μόνο ότι είχα σε executive leasing (ίσως γιατί είναι από τις λίγες που κάνουν service σε εξουσιοδοτημένα μόνο).
Δεν νομίζω βέβαια οτι πουλάει φθηνά, μοιάζει να έχει κομπόδεμα και να μην καίγεται...
Θα πήγαινα μόνο αν άντεχα το premium που βάζει, ίσως με λίγο ψάξιμο να βρεθεί κάτι ανάλογο φθηνότερα...Τελευταία προσπάθεια του ήταν το passat του συνεταίρου μου, το έδινα 13k όταν πουλιόταν 16+ στο car.gr με διπλάσια χιλιόμετρα. Είδε γρατζουνιά που μας είχε ξεφύγει κάπου σε ένα καθρέπτη (!), με έπρηξε και το πούλησα αλλού. Σε μια ημέρα είχε ελεχθεί στη καρέντα και είχε φύγει σε τρισευτυχισμένο ιδιώτη, τον πρώτο που πήρε τηλέφωνο από τα κυριολεκτικά εκατοντάδες που δέχτηκα και με αρκετούς να περιμένουν σειρά. Πλέον θεωρώ καλύτερο να φάω μία ολιγόλεπτη ταλαιπωρία από το να του τα δίνω και να με πρήζει, ο ιδιώτης το φχαριστιέται καλύτερα, νιώθω και εγώ τη χαρά...
Γενικά, αν και έρχεται σε αντίθεση με αυτό που πλανάται στην αγορά, να προτιμάτε αυτοκίνητα από leasing! Ειδικά προερχόμενα από μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπου τα πράγματα είναι πιο προσωποποιημένα. Αρκει να είναι από εταιρείες που τα προβλεπόμενα τα κάνουν σε αντιπροσωπείες. Πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να μην συντηρούνται ευλαβικά, να μην επισκευάζονται υποδειγματικά και να οδηγούνται δίχως αύριο... Σκεφτείτε στον μικρόκοσμό της εταιρειούλας και να έρχεται ο υπάλληλος να μιλάει στο αφεντικό για τις ζημιές από το σκίσιμο ή την απροσεξία. Δεν παίζει...Υ.Γ.
Αιτούμαι ευλαβικώς συγνώμμην δια το απλοϊκό της γραφής μου...
Ενα διήμερο εις φενεόν, κάτι παϊδάκια, κάτι η χαλαρότης της σύντροφος, επέδρασαν εις το θολερόν του μυελού και εις το απαίδευτον της ψυχής... -
Και λεω δε θα συνελθει.. Φενεος
-
Πάντως εμένα η auto Marin προκαταβολή που έδωσα μου την επέστρεψαν πίσω οι άνθρωποι χωρίς καμία κουβέντα άμεσα. Και το αμάξι που μου έδιναν ήταν καλό, απλά βρήκα εγώ κάποιο που νομίζω ήταν καλύτερο. Για τον Αλεβιζάτο δεν έχω ιδέα , για την Stock Center έχω να πω μόνο τα καλύτερα. Από εκεί πήρα αμάξι τελικά , βγήκε εξαιρετικό και όταν του άλλαξα μετά από τέσσερις μήνες μπαταρία προληπτικά γιατί είχε ακόμη της μάνας του, οι άνθρωποι μου πρότειναν να μου την πληρώσουν. Άρα όπου δοκιμάστηκαν και ο Auto Marin και η Stock Center αποδείχτηκαν εξαιρετικοί.
Επίσης επειδή λόγω εργασίας έχω πάντα εταιρικό αυτοκίνητο premium οποίος αποφεύγει τα leasing κάνει πολύ μεγάλο λάθος ( από προσωπική εμπειρία που έχουμε πάντα ένα Audi και ένα BMW εταιρικά ). Πάντα φερόμαστε στα αμάξια σαν να είναι δικά μας, βάζουμε το καλύτερο καύσιμο, τα προσέχουμε σαν τα μάτια μας και τα στρώνουμε ευβλαβικα. Ενδεικτικό είναι ότι το start stop στο καινούργιο μου εταιρικό δεν δούλεψε καθόλου τα πρώτα δυο χιλιάδες χιλιόμετρα.Sent from my iPad using Tapatalk
-
Καλησπέρα σας. Γνωρίζει κάποιος για την eco-car solution στην Κόρινθο??
Στάλθηκε από το SM-T315 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
..... για την Stock Center έχω να πω μόνο τα καλύτερα. Από εκεί πήρα αμάξι τελικά , βγήκε εξαιρετικό και όταν του άλλαξα μετά από τέσσερις μήνες μπαταρία προληπτικά γιατί είχε ακόμη της μάνας του, οι άνθρωποι μου πρότειναν να μου την πληρώσουν. .....
Επίσης επειδή λόγω εργασίας έχω πάντα εταιρικό αυτοκίνητο premium οποίος αποφεύγει τα leasing κάνει πολύ μεγάλο λάθος ( από προσωπική εμπειρία που έχουμε πάντα ένα Audi και ένα BMW εταιρικά ). ......Sent from my iPad using Tapatalk
Κάποτε που είχα πάρει τηλέφωνο να ρωτήσω για κάποια αγγελία που είχαν βάλει μου είπαν ότι δεν βγάζουν τα αυτοκίνητα στο δρόμο για δοκιμή , ούτε για να το πάνε σε κάποιο συνεργείο του ενδιαφερόμενου αγοραστή. Εξακολουθούν την ίδια πολιτική? Εσύ το αγόρασες 'από τη βιτρίνα' ?
Για τα leasing είναι μεγάλη συζήτηση και δεν νομίζω ότι υπάρχει σωστό ή λάθος. Δεν είναι τα ίδια τα αυτοκίνητα leasing το πρόβλημα, αλλά οι μαντράδες που τα πουλάνε:
- Δεν έχουν ιστορικό service
- Αν έχουν κάποιο ιστορικό, συνήθως είναι σε συνεργεία των εταιρειών leasing (ή συνεργαζόμενα). Δεν είναι καθόλου εύκολο να διαπιστώσεις τι συντήρηση έχουν κάνει, πότε και σε τι χιλιόμετρα
- Δεν είναι πάντα εύκολο να διαπιστώσεις αν ήταν όντως leasing σε εταιρεία ή νοικιάρικο. Ακόμη και να είχε μισθωθεί σε εταιρεία δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος για την χρήση του, ειδικά σε περιπτώσεις αυτοκινήτων που ενδεχομένως να είχαν χρησιμοποιηθεί από τεχνικά συνεργεία (μου είχε τύχει station wagon που από όσο κατάλαβα το είχαν τα μαστόρια της εταιρείας για να πηγαίνουν σε εργοστάσια - συνεργάτες για συντήρηση) Αμορτισερ ανύπαρκτα (μάλλον από το φόρτωμα εξοπλισμού, εργαλείων), δισκόπλακες και κιβώτιο σε χάλια μαύρα. Βέβαια έχω και φίλους (πωλητές ως επι το πλείστον) που προσέχουν τα αμαξάκια τους σαν τα μάτια τους, σίγουρα περισσότερο από αν ήταν δικά τους.
- Πολλές φορές οι εταιρείες leasing δεν βάζουν τα προτεινόμενα ανταλλακτικά (με έμφαση στα λάδια) αλλά παραπλήσια / ιμιτασιον για να μειώσουν τα κόστη συντήρησης
-
Stock Center Γέρακα δεν είχαν πρόβλημα να πάω ένα Grand Vitara για έλεγχο σε συνεργείο.
Έκλεισα και ραντεβού για το συνεργείο της Suzuki. Πήγα πρωϊ-πρωϊ να πάρω το vitara από την Stock Center αλλά τελικά με ξενέρωσαν και δεν μπήκα στην διαδικασία ελέγχου. Αποδείχτηκαν φραγκοφονιάδες εντελώς.
Είναι πανάκριβοι και δίνουν πολύ λίγα χρήματα στις ανταλλαγές.Πάντως το Vitara μάλλον ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά τι να το κάνεις;
Υπερβολικά ακριβό και δεν έκαναν ούτε 500euro έκπτωση. -
Όντως το Stock Center είναι πανάκριβο και κάνουν μηδενικές εκπτώσεις! Είναι εγγυημένα τα αυτοκίνητά τους, αλλά τα πληρώνεις αρκετά ακριβά.
-
Τώρα που το θυμήθηκα!
Εκείνη την περίοδο είχα δει και ένα Jimny στο Stock Center στον Άλιμο.
Είχα πάρει τηλέφωνο πριν κατέβω εκεί κάτω να το δω.
Και του λέω: 'Με ενδιαφέρει το Jimny με τα 11990euro. Υπάρχει;'- Ναι, φυσικά. Είναι άριστο και με λίγα χιλιόμετρα.
- Μπορώ να το πάω για έλεγχο;
- Ναι, αλλά κάπου εδώ κοντά, σε όποια Suzuki θέλεις.
- Ωραία. Να σου πω, επειδή θα κατέβω από Μελίσσια και αφορά ανταλλαγή με 207GT θα κάνεις καμιά καλύτερη τιμή αν περάσει από τον έλεγχο;
- Από Χαλάνδρι, ανταλλαγή με 207GT και θέλεις και έκπτωση; Άστο φίλε μου. Μην χάνεις το χρόνο σου...
Τουλάχιστον ήταν ειλικρινής....
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
- Ωραία. Να σου πω, επειδή θα κατέβω από Χαλάνδρι και αφορά ανταλλαγή με 207GT θα κάνεις καμιά καλύτερη τιμή αν περάσει από τον έλεγχο;
- Από Χαλάνδρι, ανταλλαγή με 207GT και θέλεις και έκπτωση; Άστο φίλε μου. Μην χάνεις το χρόνο σου...
Sorry, αλλά δεν ήταν μόνο ειλικρινής, έτσι έπρεπε να σου απαντήσει. Πριν καν το δεις, πριν καν πας εκεί, από το τηλέφωνο, χωρίς δηλαδή να ξέρει ο πωλητής αν ενδιαφέρεσαι ή απλώς κάνεις πλάκα, περιμένεις να σου πει για κάτι καλύτερο ?
Ξέρεις πόσο με εκνευρίζουν αυτοί που, πριν καν δουν τα αυτοκίνητα που πούλαγα κατά καιρούς, από το τηλέφωνο κιόλας, μου έλεγαν 'θα μου κάνεις κάτι καλύτερο ?'. Αν ενδιαφέρεσαι, αν έρθεις και το δεις, αν όντως θες να το πάρεις, τότε ναι να το συζητήσουμε. Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε, να ξέρουμε τι πρέπει να περιμένουμε
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Όντως το Stock Center είναι πανάκριβο και κάνουν μηδενικές εκπτώσεις! Είναι εγγυημένα τα αυτοκίνητά τους, αλλά τα πληρώνεις αρκετά ακριβά.Γενικά και στα αυτοκίνητα ισχύει μάλλον ο κανόνας πως ότι πληρώσεις παιρνεις
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
- Ωραία. Να σου πω, επειδή θα κατέβω από Χαλάνδρι και αφορά ανταλλαγή με 207GT θα κάνεις καμιά καλύτερη τιμή αν περάσει από τον έλεγχο;
Sorry, αλλά δεν ήταν μόνο ειλικρινής, έτσι έπρεπε να σου απαντήσει. Πριν καν το δεις, πριν καν πας εκεί, από το τηλέφωνο, χωρίς δηλαδή να ξέρει ο πωλητής αν ενδιαφέρεσαι ή απλώς κάνεις πλάκα, περιμένεις να σου πει για κάτι καλύτερο ?
Ξέρεις πόσο με εκνευρίζουν αυτοί που, πριν καν δουν τα αυτοκίνητα που πούλαγα κατά καιρούς, από το τηλέφωνο κιόλας, μου έλεγαν 'θα μου κάνεις κάτι καλύτερο ?'. Αν ενδιαφέρεσαι, αν έρθεις και το δεις, αν όντως θες να το πάρεις, τότε ναι να το συζητήσουμε. Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε, να ξέρουμε τι πρέπει να περιμένουμε
Συμφωνώ! Πολυ εκνευριστικο το τηλεφωνικό παζάρι...
-
Sorry, αλλά δεν ήταν μόνο ειλικρινής, έτσι έπρεπε να σου απαντήσει.
Σόρυ, αλλά και εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να δώσω 20 euro βενζίνη για να πάω σε εμπορία για να μου απαντήσουν στο ερώτημα αν η 'τιμή είναι συζητήσιμη'.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Sorry, αλλά δεν ήταν μόνο ειλικρινής, έτσι έπρεπε να σου απαντήσει.
Σόρυ, αλλά και εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να δώσω 20 euro βενζίνη για να πάω σε εμπορία για να μου απαντήσουν στο ερώτημα αν η 'τιμή είναι συζητήσιμη'.
Και αυτή ακριβώς έπρεπε να είναι η ερώτησή σου: 'η τιμή είναι συζητήσιμη ή fixed/αδιαπραγμάτευτη ?'. Αυτό είναι το σωστό έναυσμα για να δεις αν όντως αξίζει να κάνεις το κόπο, να χάσεις χρόνο και χρήμα για να πας μέχρι εκεί.
Απλή και ξεκάθαρη ερώτηση, το 'όχι' σημαίνει ότι αυτή είναι και τέλος, το 'ναι' σημαίνει ότι το συζητάμε. Το πόσο το συζητάμε είναι άλλο θέμα, αλλά εκεί γυρνάμε στο αρχικό μου post, μην περιμένεις από το τηλέφωνο να σου πει ο άλλος 'ναι θα σου κόψω 2 χιλ', αν πας εκεί και δουν ότι ενδιαφέρεσαι, μπορεί το τελικό ποσό να αλλάξει ακριβώς επειδή σε είδαν από κοντά και ότι όντως ενδιαφέρεσαι.
-
Εγώ απλά ρώτησα αν μπορεί να γίνει καλύτερη τιμή εφόσον το Jimny περάσει από τον έλεγχο ...
Δεν αναφέρθηκα σε ποσά.Και ρώτησα γιατί ήδη είχα φάει το άκυρο από το stock center του Γέρακα που με έτρεχαν πέρα/δώθε και όταν είδαν ότι με ενδιέφερε το Grand Vitara και ήθελα να προχωρήσω σε κάποια συμφωνία, μου είπαν ότι τελικά δεν μπορούν να κόψουν ούτε ένα euro και ήθελαν να μου πάρουν το 207GT για ένα ξεροκόμματο.
-
Αφού και εσύ ήξερες, γιατί ρώταγες ?
Δεν είσαι χθεσινός να μην ξέρεις τι παίζεται, ειδικά με τους συγκεκριμένους.... -
Μπα μη το λες. Δεν είμαι και τόσο σχετικός με αυτά τα θέματα. Άσχετος είμαι και συνήθως παίρνω ρίσκα και ότι κάτσει...
-
+1
-
Είχα μία συζήτηση με ένα συγγενή μου που εργάζεται οδηγός σε μία διεθνή ιδιωτική εταιρεία ταξί, τα οποία είναι πετρελαιοκίνητα διαφόρων μαρκών και μοντέλων.
Κάνουν έως και 1000 χιλιόμετρα την ημέρα, και τα αυτοκίνητα συντηρούνται κάθε 12 ημέρες περίπου. Στο εσωτερικό τους είναι σαν καινούργια.
Αυτό λοιπόν που θέλω να καταλήξω ότι θα υπάρχουν αυτοκίνητα στις αγγελίες με πάνω από τριακόσιες χιλιάδες χιλιόμετρα ανά έτος, οπότε προσοχή. -
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Είχα μία συζήτηση με ένα συγγενή μου που εργάζεται οδηγός σε μία διεθνή ιδιωτική εταιρεία ταξί, τα οποία είναι πετρελαιοκίνητα διαφόρων μαρκών και μοντέλων.
Κάνουν έως και 1000 χιλιόμετρα την ημέρα, και τα αυτοκίνητα συντηρούνται κάθε 12 ημέρες περίπου. Στο εσωτερικό τους είναι σαν καινούργια.
Αυτό λοιπόν που θέλω να καταλήξω ότι θα υπάρχουν αυτοκίνητα στις αγγελίες με πάνω από τριακόσιες χιλιάδες χιλιόμετρα ανά έτος, οπότε προσοχή.Συντηρηση καθε 12 μηνες, με τοσα πολλά χλμ που διανύουν?
Φανταζομαι τα λαδια τα άλλαζουν νωριτερα απο το 12μηνο -
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
...και τα αυτοκίνητα συντηρούνται κάθε 12 ημέρες περίπου.
Συντηρηση καθε 12 μηνες, με τοσα πολλά χλμ που διανύουν?
Φανταζομαι τα λαδια τα άλλαζουν νωριτερα απο το 12μηνο12 ημέρες όχι μήνες!!
Έμποροι μεταχειρισμένων