-
Κ εγω θα πω μακριά απο μαντρά. Ο μονος λογος που θα πηγαινα σε μαντρά είναι εαν δε μπορώ να βγάλω δάνειο κ ήθελα αμάξι εξάπαντος.
Καταρχάς ο μαντράς ξερει απο αμαξια, αρα ευκαιρίες δε γίνεται να υπάρχουν. Η μονη εξαιρεση είναι να προσπαθεί να ξεφορτωθει στοκ - ακριβών συνήθως ή μη εμπορεύσιμων - ιχ που του ξέμειναν για να παρει ρευστό, οπου βέβαια εκεί παίζεις μπάλα (με μετρητό εννοείται). Σε κάθε περίπτωση εμπορεύσιμου αυτοκινήτου θα βγεις 1000% χαμένος.
Το χειρότερο είναι οτι εκτος απο τα γυρισμένα χλμ (99/100 το κανουν αυτο), απο μαντρά μπορεί να παρεις αμαξι που ολα να φαινονται οκ κ απο κατω να μην υπάρχει τιποτα πχ να μην υπαρχει αεροσακος αλλά λαμπάκι να μην ανάβει. ΜΗΝ ΤΥΧΕΙ κ πιστέψεις ο'τιδήποτε σου πει αν δεν το ελέγξεις εσυ ο ιδιος σε γνωστο μηχανικο κ οχι σε αντιπροσωπεία γενικά...
-
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
Το χειρότερο είναι οτι εκτος απο τα γυρισμένα χλμ (99/100 το κανουν αυτο), ...
Όλα καλά και όμορφα αλλά το στατιστικό (99%) από που προκύπτει;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ηθελε να πει όλοι, αλλά συμπεριέλαβε και το στατιστικό λάθος για να είναι ρεαλιστής.
-
Λοιπόν, με μπερδέψατε! Ας προσπαθήσω να κωδικοποιήσω τα συμπεράσματά μου:
[list:2jhm3zml]- Προφανώς, η αγορά μτχ είναι σε υπολογίσιμο ποσοστό θέμα τύχης.
- Ακόμη, η ικανοποίηση μετά την αγορά εξαρτάται από τα κριτήρια που θέτει ο καθένας. Εμένα πχ δεν με ενοχλούν οι γρατσουνιές αρκεί το αμάξι να μην έχει φάει γερό στούκι, άλλοι μπορεί να θέλουν αμάξι εμφανισιακά 'στην πένα'. Ομοίως δεν μπορώ να καταλάβω τον υποψήφιο αγοραστή του δικού μου που μου λέει 'είναι γρατσουνισμένες οι ζάντες' [αυτό σε νοιάζει όταν σου δίνω αμάξι ατρακάριστο, καλοσυντηρημένο, με πραγματικά χλμ;]
- Αν ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου δεν 'κρατάει' τα χλμ σε κάποιο δυσπρόσιτο μέρος, θα πρέπει να μην πιστέψω την ένδειξη απ' όποιον και αν προέρχεται το αμάξι.
- Καλύτερα να έχω κατά νου 1-2 συγκεκριμένα μοντέλα και να ψάχνω μόνο γι' αυτά.[/list:u:2jhm3zml]
Άβυσσος η αγορά του μεταχειρισμένου...
Υ.Γ: Πώς εντοπίζετε τον προηγούμενο ιδιοκτήτη μεταχειρισμένου που πωλείται από μάντρα; (Μερικοί το ανέφεραν σαν κάτι που γίνεται με μεγάλη ευκολία) Ακόμη κι αν υπάρχουν οι πινακίδες, απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος να βρεις τα στοιχεία του.
-
Ο χρήστης kavy έγραψε:
Υ.Γ: Πώς εντοπίζετε τον προηγούμενο ιδιοκτήτη μεταχειρισμένου που πωλείται από μάντρα; (Μερικοί το ανέφεραν σαν κάτι που γίνεται με μεγάλη ευκολία) Ακόμη κι αν υπάρχουν οι πινακίδες, απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος να βρεις τα στοιχεία του.
Φαντάζομαι από την άδεια κυκλοφορίας. Αν στην δείξουν φυσικά.
Μία φωτοτυπία της άδειας, οπότε και μπορείς να αναζητήσεις τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. -
Υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα με την άδεια κυκλοφορίας στο όνομα του εμπόρου.
Τότε (αν ο έμπορος δεν έχει κρατήσει φωτοτυπία της αρχικής με τα στοιχεία του προηγούμενου ιδιοκτήτη) μπορείς μόνο μέσω γνωστού (ή χαρτζιλικιού σε υπάλληλο) του μηχανολογικού ή της εφορίας. -
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα με την άδεια κυκλοφορίας στο όνομα του εμπόρου.Πως γίνεται αυτό;
-
Επειδή δεν υπάρχει μετρητό τα τελευταία χρόνια μπορεί να μένει το αυτοκίνητο στο όνομα του πελάτη και ο έμπορος να το πουλάει για λογαριασμό του. Κανονικά όμως, εφ' όσον ο έμπορος αγοράσει το αυτοκίνητο, πρέπει να μεταβιβαστεί και να κόψει τιμολόγιο αγοράς. Ποιό όνομα θα γράφει η άδεια τότε; Είναι το λεγόμενο καθεστώς 36Α.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Kανεις μαντρας δεν θα σε φερει σε επαφη με τον προηγουμενο ιδιοκτητη
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Ηθελε να πει όλοι, αλλά συμπεριέλαβε και το στατιστικό λάθος για να είναι ρεαλιστής.
Ετσι ειναι. Ψαξε στο car.gr για οτιδηποτε μτχ κ μετα σορτάρισε με βάση τα χλμ. Τα πρωτα 5-10 με τα λιγοτερα χλμ θα είναι απο μαντραδες. Τυχαίο; Δε νομίζω!
Βασικά... υπαρχει κ μια προσωπική παράμετρος περα για περα αληθινή... είχε κάποτε προταθεί στον κολλητό μου να κάνει μια μικρή 'επένδυση' σε εξοπλισμό κ να γίνει συνεργάτης του 'αντιπροσώπου γυρίσματος χλμ' σε μεγάλο επαρχιακό νομό... βλέπετε είχε βαρεθεί την πολύ δουλειά (δε σας λεω την ταριφα θα αλλάξετε χώρα..) κ προτιμούσε να παει διακοπές κ να ξεκ@λιαζει τη διμετρη ρωσιδα - δικιο ειχε ο ανθρωπας, σου εγειρόταν επι τη θεαση κ μονον...
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Kανεις μαντρας δεν θα σε φερει σε επαφη με τον προηγουμενο ιδιοκτητη
Σε 3 μαντράδες πάντως που έχω πάρει μεταχειρισμένο μου έδωσαν κανονικά την άδεια (για έλεγχο) και μου την έβγαλαν φωτοτυπία...
Και μίλησα με δύο από τους ιδιοκτήτες. Με τον 3ο δεν χρειάστηκε να μιλήσω.
Τον πέτυχα μέσα στην εμπορία.Είχε έρθει για να πάρει κάτι χαρτιά. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Μία φωτοτυπία της άδειας, οπότε και μπορείς να αναζητήσεις τον προηγούμενο ιδιοκτήτη.to βιβλιο του αυτοκινητου στην 1η σελιδα αναφερει εμπορα και ονομα αγοραστη.
Επισης με αριθμ κυκλοφοριας πας στο συνεργειο που εκανε σερβις και στα λενε διοτι θα εχει εκδοθει τιμολογιο...ειδικα στα επισημα συνεργεια.
Μεσω ασφαλιστικης,
μεσω τροχαιας...(πες τους **μου ειπανε **οτι χθες βραδυ με ψιλοχτυπησε ενα αμαξι ετσι και ετσι με αριθμ κυκλοφοριας ταδε)...
το ζητας ευθεως απο μαντρα που αν δεν εχει να κρυψει κατι θα στα δωσει τα στοιχεια...
μεσω κεντρικης αντιπροσωπειας η ντηλερ της μαρκαςκαι το χαρτι του ΚΤΕΟ γραφει τον προηγ ιδιοκτητη **βασει αδειας και οχι βασει του ποιος το προσκομιζει **που θα μπορουσε να ειναι και διεκπεραιωτης, φιλος, αδελφος..κλπ
και βασει ασφαλιστηριου εστω και ληγμενο
και βασει αποδειξεων τελων κυκλοφοριας
-
Σωστός...
-
Απο Κηφισια στα 12.000e, μη ατρακαριστη ,με 28.664km και turbo
απο Αγια Παρασκευη, στα 14.990e, ατρακαριστη , με 28.000kmhttp://www.car.gr/classifieds/cars/view/2665204/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2005185/Στη μαντρα στην Αγια παρασκευη ειναι τουλαχιστον 3 χρονια...
-
Για τη vtmotors τί γνώμη έχετε???
-
πολυ καλο μαγαζι, συνεννοησιμοι , εξυπηρετικοι και τιμιοι ειναι http://www.autobesikos.gr ισως ο καλυτερος που εχω γνωρισει.
για οποιαδηποτε αγορα αυτοκινητου μεταχειρισμενου ειναι πολυ απλα τα πραγματα και τα βηματα που ακολουθει καποιος για να αξιολογησει την κατασταση του οχηματος.
περαν της καταστασης εωτερικου και εξωτερικου του οχηματος που φαινεται με το ματι, πρεπει να γινει ελεγχος
α) για βαμμενα κομματια - τρακαρισματα,
β) ελεγχος μηχανολογικος και ηλεκτρολογικος,
γ) αν εχουν γινει οι απαραιτητες εργασιες service στην ωρα τους,
δ) διασταυρωση χιλιομετρων οχι μονο απο το βιβλιο service, αλλα και απο το ηλεκτρονικο αρχειο της αντιπροσωπιας .αν κατι απο τα παραπανω δεν σας 'καθεται' καλα, τοτε 'ζυγιζετε' την κατασταση και αναλογα μπορει να διαπραγματευειτε την τιμη του οχηματος, η' να το αποκλεισετε και να συνεχισετε την αναζητηση.
-
Ο χρήστης Batman έγραψε:
Για τη vtmotors τί γνώμη έχετε???έχω ακούσει τα καλύτερα απο ένα φίλο που αγοράζει πολλα αυτοκίνητα απο εκει.... Και φαίνεται πως έχουν και ανταγωνιστικές τιμές!
-
Ο χρήστης Batman έγραψε:
Για τη vtmotors τί γνώμη έχετε???ειχα παει να δω ενα ''καλο'' αυτοκινητο πριν μερικα χρονια και ειχαν πολυ ασχημη συμπεριφορα και εξυπηρετηση....και αργοτερα πληροφορηθηκα μεσω αυτ/κου κλαμπ οτι ηταν κομμενο
προσωπικα δεν θεωρω οτι ανηκουν σ αυτο το τοπικ -
Αυτός εδώ, ο Automaras, μου ΦΑΙΝΕΤΑΙ από τις περιγραφές πολύ ξηγημένος και τα αμάξια του ένα κι ένα. Από τιμές δεν ξέρω τί παίζει, αλλά θα τον εμπιστευόμουν να αγοράσω κάτι. Να ξανατονίσω πως συχαίνομαι τη φάρα των μαντράδων.
-
Παντως απο αυτον μακρια..
http://englishrussia.com/2012/07/31/the-story-of-one-lancer/
Έμποροι μεταχειρισμένων