-
Αν το παιδί σου είναι μαλάκας (==αν εσύ είσαι μλκς), μαλάκας θα είναι και στο ιδιωτικό και στο δημόσιο.
Τώρα, αν υπάρχουν προτιμήσεις στο αν θα είναι μαλάκας->τσογλανοαλήτης ή μαλάκας->φλώροςνεόπλουτος, προφανώς οι πιθανότητες αλλάζουν στον κάθε χώρο.Αναλόγως λοιπόν τι πιστεύεις για τον εαυτό σου και το παιδί σου, παίρνεις και βλέπεις την καλύτερη ή την χειρότερη περίπτωση στις δύο καταστάσεις.
Αν θες να δεις την καλύτερη, πιθανότατα ένα καλό ιδιωτικό υπερέχει.
Αν θες να δεις τη μέση, πιθανότατα υπερέχει το δημόσιο.
Αν θες να δεις τη χειρότερη, δεν έχω ιδέα.
Καλά, τα στο ιδιωτικό θα σου ζητάει iphone, θα ντρέπεται αν μένει στο παγκράτι, θα τον απομονώνουν αν δεν πάει διακοπές στην ελβετία, οι καθηγητές αλλάζουν κάθε 3 μήνες και κάτι τέτοια, είναι παντελώς εκτός τόπου και χρόνου.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
το ιδιωτικα στην ελλάδα είναι ΓΤΠΘα συμφωνήσω εν μερει. Για μενα μια τετοια επιλογή θα προυπέθετε ΜΟΝΟ ξενόγλωσσο σχολείο με προοπτική το παιδί να ... βγει μελλοντικά στο εξωτερικό για ότι καλύτερο. Αλλιώς μια χαρα και το Δημόσιο. Δεν χαθήκαμε όσοι τελειώσαμε τα Δημόσια ... αν και περασαμε και απο τα Ιδιωτικά!
Αλλιώς το να παει στο Ιδιωτικο Δημοτικο/Γυμνάσιο/Λυκειο, να περασει στο Ελληνικο Πανεπιστήμιο και να βρεθεί στον ΟΑΕΔ μετα ... θα κλαίω και τα λεφτά μου και τον κόπο του! -
ψάξε-ψάξε βρήκα και αυτό...δε λέει πολλά βέβαια.
http://esos.gr/dimosia-ekpaidefsi/proto ... CE%B1.html
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Αν το παιδί σου είναι μ@λ@κ@ς (==αν εσύ είσαι μλκς), μ@λ@κ@ς θα είναι και στο ιδιωτικό και στο δημόσιο.
Τώρα, αν υπάρχουν προτιμήσεις στο αν θα είναι μαλάκας->τσογλανοαλήτης ή μαλάκας->φλώροςνεόπλουτος, προφανώς οι πιθανότητες αλλάζουν στον κάθε χώρο.Αναλόγως λοιπόν τι πιστεύεις για τον εαυτό σου και το παιδί σου, παίρνεις και βλέπεις την καλύτερη ή την χειρότερη περίπτωση στις δύο καταστάσεις.
Αν θες να δεις την καλύτερη, πιθανότατα ένα καλό ιδιωτικό υπερέχει.
Αν θες να δεις τη μέση, πιθανότατα υπερέχει το δημόσιο.
Αν θες να δεις τη χειρότερη, δεν έχω ιδέα.
Καλά, τα στο ιδιωτικό θα σου ζητάει iphone, θα ντρέπεται αν μένει στο παγκράτι, θα τον απομονώνουν αν δεν πάει διακοπές στην ελβετία, οι καθηγητές αλλάζουν κάθε 3 μήνες και κάτι τέτοια, είναι παντελώς εκτός τόπου και χρόνου.
Τι να σου πω, δεν έχω φτάσει σε τέτοιο σημείο αυτογνωσίας ώστε να παραδεχτώ ότι είμαι μαλ@κ@ς...ακόμη και αν είμαι!
Από την άλλη όμως όλοι οι γύρω μου μπορούν να πιστεύουν ότι είμαι. Για παράδειγμα αυτό νομίζω ότι πιστεύει η πλειοψηφία των φοιτητών μου! -
-
Παιδί δεν έχω, έχω βαφτιστήρι , όμως το δίλημμα που θέτεις το συζητούσα κ πέρυσι με ένα συγγενικό μου πρόσωπο που είχε το ίδιο δίλημμα σχετικά με τα δύο παιδιά του...
κ οι 2 με υψηλούς μισθούς, άνετοι οικονομικά κτλ...
τελικά αποφάσισε να μη στείλει τα παιδάκια σε ιδιωτικό παρά σε δημόσιο... Παρόλα αυτά έχει μία κυρία στο σπίτι που ασχολείται με τα παιδιά τις μεσημεριανές ώρες όταν τα παιδιά γυρνούν από το σχολείο καθώς κ τα απογεύματα κτλ...Πιο απίστευτα παιδιά δεν έχω γνωρίσει... κ ο ίδιος αφιερώνει χρόνο από τον εαυτό του για τα παιδιά όταν μπορεί κ τα βολεύει κυρίως τα απογεύματα...
Μακάρι κ τα δικά μου παιδιά να είναι τέτοια...
Σχολείο προς το παρόν σε δημόσιο δημοτικό κ βλέπει... βέβαια δεν υπάρχουν μειονότητες στην περιοχή του...Δεν έχω να πω κακό λόγο για τα δημόσια, όλη μου τη ζωή πήγα σε δημόσιο... 3 δημοτικά άλλαξα, 3 γυμνάσια κ 1 λύκειο... Απολυτήριο 19,7 από δημόσιο... Κ οι καθηγητές που έκανα ιδιαίτερα στις τάξεις του λυκείου από δημόσια ήταν, όχι όμως από το δικό μου... Βέβαια ήμουν τυχερός ως προς το γεγονός ότι τα σχολεία που πήγα ήταν σε καλές περιοχές, πχ Καλαμαριά, μακριά από μειονότητες...
Δε θεωρώ ότι τα ιδιωτικά είναι καλύτερα ως προς την εκπαίδευση, θεωρώ ότι δημιουργούν έναν κοινωνικό κύκλο ως προς τους γονείς κ στις μεγαλύτερες τάξεις ως προς τους συμμαθητές επίσης... πχ συλλόγους αποφοίτων κτλ... είναι θεμιτό κατά τη γνώμη μου, δε το θεωρώ κακό... το ζήτημα είναι αν πιστεύεις ότι αξίζουν όλα αυτά τα χρήματα για την κονωνική δικτύωση...
Προσωπικά θεωρώ πως αν δε μπορείς να βρεις μία μέση λύση (πχ αρσάκειο, κτλ) αξίζει το ιδιωτικό στο λύκειο, ίσως κ στο γυμνάσιο αν σε παίρνει...
ΥΓ: προχθές ήμουν στο rijksmuseum στο Άμστερνταμ... Εκεί ο αδερφός μου έβγαλε μία φωτογραφία από 2 παιδάκια, 8-9 χρονών περίπου, που κοιτούσαν ένα μπαούλο κ σημείωναν σε ένα χαρτί τη σωστή απάντηση από τις ερωτήσεις που τους είχαν δώσει οι δάσκαλοί τους... Δεν έχω τη φώτο να την ποστάρω... Αν τη βρω θα την ανεβάσω... Αυτό το σκηνικό ούτε στο καλύτερο ιδιωτικό δεν το βρίσκεις...
-
Η κοινωνική δικτύωση είναι πολύ σημαντικό θέμα κακά τα ψέμματα.
Οι φίλοι και οι γνωριμίες βοηθάνε πολύ στον επαγγελματικό τομέα ειδικά σε μια μικρή χώρα όπως η δική μας.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που δεν θα ήθελε να έχει γνωριμίες με ανθρώπους που ενδεχομένως έχουν ευρεία επιχειρηματική δραστηριότητα ή είναι μεγαλοστελέχη σε μεγάλες επιχειρήσεις ή γιατροί και δικηγόροι από αυτούς που λέμε επιτυχημένους.
Κάποια εποχή θυμάμαι ότι τα πιο μεγαλοστελέχη ήταν απόφοιτοι Deree!Βέβαια δεν το βάζω ως πρώτη προτεραιότητα αλλά συγκαταλαγέται στα θετικά των επώνυμων ιδιωτικών ή και των δημόσιων σε καλές περιοχές.
-
Είναι πολλά τα πόστ Άρη και μερικά εξ' αυτών είναι σεντονοσέντονα. Συγνώμη λοιπόν το θέμα δεν το έχω διαβάσει όλο. Θα πω την προσωπική μου άποψη, τελείως ατεκμηρίωτα και ο ιδρυτής του θέματος ας την λάβει υπόψη ή όχι...
Ένα ιδιωτικό σχολείο για μένα αντικειμενικα θα βγάλει καλύτερα αποτελέσματα στις πανελληνίες σε σχέση με το μέσο δημόσιο (προφανώς δεν μιλάμε για τύπου Βαρβάκειου) και αυτό φαίνεται στα αποτελέσματα. Είναι καλύτερες οι εγκαταστάσεις, πιστεύω πάντα ότι το άγχος απόλυσης βελτιώνει τις επιδόσεις ενός καθηγητή, και ένα καλό σετ καταλήψεων μπορεί να κόψει τη φόρα ακόμα και δυνατών μαθητών που θέλουν τρέξιμο...
Πολλοί θα πουν ότι από τα ιδιωτικά βγαίνει υφάκι. Και εγώ μπορώ να το επιβεβαίωσω μιλώντας για άτομα που έχω γνωρίσει ο ίδιος σε εύρος ηλικιών από 15 έως και 35. Δεν πιστεύω όμως ότι φταίνε τα σχολεία σε αυτό, ούτε ότι διαμορφώνουν τόσο έντονα τα σχολεία χαρακτήρα. Απλά από γονείς με χρήμα στις τσέπες και διάθεση επίδειξης αυτού δεν θα βγουν όμορφα πράγματα και απλά τυχαίνει να συμβαίνει υπερσυγκέντρωση τέτοιων χαρακτήρων στα σχολεία τα ιδιωτικά. Όταν ο μπαμπάς έχει άιφον, τζίπούρα που ακουμπάει χώμα μία φορά το χρόνο και κύρια χρήση για να καβαλάει πεζοδρόμια, κάνει χριστούγεννα στο σέν μόριτς για να λέει ότι έκανε χριστούγεννα στο σεν μόριτς και λαχταρεί την κόρη του γείτονα, και σε σχολείο με καλόγριες να το στείλει το παιδί τι να του κάνει του έρμου...
Επειδή όμως είμαι και λίγο περίεργος, πιστεύω ότι το παιδί πρέπει να γυρνάει, στο δημοτικό τουλάχιστον, με αίμα στη μούρη από κάποιο καλό καυγά, και στις επόμενες τάξεις απογοητευμένο από μία ουσιαστική αδικία ή από ένα δάσκαλο που τον ξέχεσε για τις μ@λ@κιες που έκανε. Τα πολλά άσπρα συννεφάκια βλάπτουν και στα ιδιωτικά ίσως υπάρχουν λίγο περισσότερα από όσο πρέπει...
Με λίγα λόγια έαν το έχεις το ρευστό, θές να στείλεις το παιδί σου σε ιδιωτικό σχολείο, κάντο αλλά μην νομίζει πως μπήκε στον αυτόματο πιλότο. Και μην έχεις σαν στόχο το 20άρι στις πανελλήνιες αλλά να φτιάξει χαρακτήρα που αυτό θέλει δουλειά και στο σπίτι...
Προσωπικά εάν θα έστελνα. Νόου γούει. Τα 20άρια μαζεύονται εύκολα με ένα καλό φροντιστήριο στις τελευταίες τάξεις του λυκείου΄γνώση που χρησιμεύει στις εβδομάδες των πανελληνίων και ξεχνιέται αμέσως στο πρώτο καλοκαίρι χωρίς σχολείο. Η επιστημονική γνώση που θα χρησιμεύει στη ζωή ποτέ μα ποτέ δεν θα μαθευτεί στο σχολείο ή θα είναι ένα μικρό ποστοστό...
Γμτ, και μένα σεντονάκι μου βγήκε, ευχαριστώ όσους φτάσαν ως εδώ (εσείς που διαβάζετε το κάτω πόστ και διαβάσατε αυτή μόνο τη γραμμή σκασιλα μου!!! )
-
Επειδή το θέμα ξαφνικά 'πάτησε γκάζι' και δεν έχω πολύ χρόνο να διαβάσω όλες τις σελίδες, θα αναφέρω κάποια πράγματα με την ιδιότητα του μαθητεύσαντος επί 12 χρόνια (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο) σε ιδιωτικό σχολείο (απολυτήριο το 1998):
- Το κλασικό περί σχεδόν μηδενικών χαμένων ωρών μαθημάτων (λίγες απεργίες, ελάχιστες αποχές 1-2ωρών, μηδενικές καταλήψεις).
- Η πληθώρα 'εξωσχολικών' δραστηριοτήτων τις οποίες δύνανται να εξασκήσουν οι μαθητές εκτός ωρών μαθημάτων. Ενδεικτικά το σχολείο μου ήδη πριν το 1998 είχε τις εξής ομάδες: μουσική, κινηματογραφική (υπήρχε αίθουσα περί των 1000θέσεων για πολιτιστικές εκδηλώσεις όπου προβάλλονταν ταινίες, ...), θεατρική, χορωδία (με διακρίσεις πανευρωπαϊκά), οικολογική (ποιοι ήξεραν την ανακύκλωση το 1990+;). Επίσης, λίγα χρόνια αργότερα δημιουργήθηκε και ομάδα γυμναστικής πάλι με πρωτιές πανευρωπαϊκά. Πόσα δημόσια σχολεία εν έτει 1998 είχαν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τέτοια ερεθίσματα στους μαθητές τους; Σήμερα, βέβαια, πολλά θα το πετυχαίνουν αλλά - υποθέτω ότι - το σχολείο μου θα έχει προχωρήσει και σε νέες δραστηριότητες που ακόμα δεν υποστηρίζονται από τα περισσότερα δημόσια σχολεία.
- Εξοπλισμός που αναμφίβολα κάνει πιο ενδιαφέρον το μάθημα για το μέσο μαθητή. Πόσα παιδιά εν έτει 1990+ είχαν μάθημα πληροφορικής ερχόμενα σε επαφή με υπολογιστή (σίγουρα στην 1η γυμνασίου, αν θυμάμαι καλά και στην 5η/6η δημοτικού); Πόσα παιδιά γυμνασίου στα μέσα των 90s είχαν πρόσβαση σε εργαστήριο φυσικής όπου έβλεπαν πειράματα αρχής διατήρησης της ορμής, αδράνειας, κτλ;
Σε ότι αφορά τα ποσοστά επιτυχίας μαθητών ιδιωτικών-δημόσιων σχολείων, στα μέσα/τέλη 90s που το ψάχναμε οικογενειακώς θυμάμαι βαρύγδοπους τίτλους σε εφημερίδες 'Πάλι τα παιδιά των δημοσίων σχολείων είχαν τα πρωτεία στις πανελλήνιες', κτλ. Και μετά διαβάζαμε ολόκληρο το άρθρο και βλέπαμε ότι το 70%* των εισακτέων ήταν απόφοιτοι δημοσίων σχολείων, οι οποίοι, όμως, αποτελούσαν το 90%* των αποφοίτων. Άρα αναλογικά με τον πληθυσμό τους οι απόφοιτοι ιδιωτικών σχολείων είχαν περισσότερες επιτυχίες. Και το θυμάμαι τουλάχιστον 2-3 χρόνια συνεχόμενα. (*: ενδεικτικά τα νούμερα, προφανώς και δεν τα θυμάμαι 14+ χρόνια μετά)
Σε ότι αφορά τις ανησυχίες περί κοινωνικών στεγανών, αυτές ήταν σε μικρό βαθμό δικαιολογημένες. Οι πλειοψηφία των συμμαθητών μου έχω την αίσθηση ότι ήμαστε από τη 'μεσαία' τάξη (π.χ. ο πατέρας μου για κάποιο διάστημα έκανε 2 δουλειές). Υπήρχαν, βέβαια, και οι πλούσιοι (βίλες, εξοχικά στις Άλπεις, κτλ). Υπήρχαν και κάποιοι λίγοι από την εργατική τάξη (το σχολείο δεχόταν υπό συνθήκες και λίγα παιδιά χωρίς δίδακτρα). Δεν ένοιωσα ιδιαίτερα την ανάγκη, λοιπόν, να ντύνομαι ακριβά, ούτε ένοιωσα μειονεκτικά ποτέ με το Seat 127 και το Zastava. Μπορώ να πω ότι μου φάνηκε πολύ φυσιολογική στη συνέχεια η μετάβαση σε επαρχιακό δημόσιο πανεπιστήμιο. Δεν ένοιωσα ποτέ ότι μπήκα σε άλλο κόσμο. Αυτό σε κάποιο βαθμό το ένοιωσα μόνο στο στρατό
-
Απο τα γερμανοφωνα εχει κανεις εμπειρία?Πως δουλευει το συστημα τους?
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Απο τα γερμανοφωνα εχει κανεις εμπειρία?Πως δουλευει το συστημα τους? -
nass να΄σαι καλά.
Υπάρχει ένα που κάνει μάθημα στα γερμανικά, είναι κάπου στο μαρούσι, και από φίλο που στέλνει εκεί τα παιδιά του είναι πολύ ευχαριστημένος. Είναι πολύ οικονομικό, 5000 δίδακτρα, αλλά απαιτείται οι γονείς να γνωρίζουν τη γλώσσα για να μπορούν να υποστηρίξουν το παιδί.
Τα υπόλοιπα που είναι τύπου ελληνογερμανική, απλά έχουν ως πρώτη ξένη γλώσσα τα γερμανικά από την Α' δημοτικού εκεί που τα άλλα έχουν τα αγγλικά, και τα αγγλικά ως δέυτερη ξένη γλώσσα από την τρίτη και μετά. Πέρα από την έμφαση στην εκμάθηση της γερμανικής κατά τα άλλα ακολουθούν το πρόγραμμα σπουδών του υπουργείου.@ lokatzis, δεν είναι κακό να αναφέρεις και το όνομα σχολείου, ετσι βοηθάς περισσότερο, σε ευχαριστώ πάντως για την κατάθεση της εμπειρίας σου.
-
@ lokatzis: ΧΣ & ΛΛΝΣ;
-
έχουν ως πρώτη ξένη γλώσσα τα γερμανικά από την Α' δημοτικού εκεί που τα άλλα έχουν τα αγγλικά, και τα αγγλικά ως δέυτερη ξένη γλώσσα από την τρίτη και μετά.
Έχεις ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη γερμανική γλώσσα? Αν όχι απέφευγέ τα, με την έννοια να μην τους δώσεις την κρίσιμη προτεραιότητα σε αυτή την ηλικία. Τα αγγλικά είναι μακράν η πλέον διαδεδομένη ξένη γλώσσα που ομιλείται παγκοσμίως, όλα τα υπόλοιπα έπονται σε ΤΕ-ΡΑ-ΣΤΙ-Α απόσταση από αυτά. Είναι εδώ και δεκαετίες προαπαιτούμενο, είναι το παγκόσμιο στάνταρντ, δεν είναι προσόν, δώσε προτεραιότητα σε αυτά και ΜΕΤΑ ας μάθει όσες άλλες γλώσσες θέλει και μπορεί για να κάνει τη διαφορά ή το κομμάτι του.
Αλλά μετά.Το πρώτο σχολείο που ανέφερες είναι για γερμανόφωνους και ακολουθεί 100% το γερμανικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα απλά βρίσκεται στην Ελλάδα. Πελάτες του κυρίως τα παιδιά των πρώην Ελλήνων που επαναπατρίστηκαν ή τα παιδιά των μεικτών γάμων που θέλουν να ακολουθήσουν τα γερμανικά πρότυπα παιδείας. Είναι στα Βριλλήσια, αν αναφέρεσαι σε αυτό, εκτός αν υπάρχει και άλλο, δεν εποπτεύεται από το ΥΠΕΠΘ (όπως και κάποια άλλα τύπου ACS,πολωνικό, ιαπωνικό,κ.ο.κ.).
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
έχουν ως πρώτη ξένη γλώσσα τα γερμανικά από την Α' δημοτικού εκεί που τα άλλα έχουν τα αγγλικά, και τα αγγλικά ως δέυτερη ξένη γλώσσα από την τρίτη και μετά.
Έχεις ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη γερμανική γλώσσα? Αν όχι απέφευγέ τα, με την έννοια να μην τους δώσεις την κρίσιμη προτεραιότητα σε αυτή την ηλικία. Τα αγγλικά είναι μακράν η πλέον διαδεδομένη ξένη γλώσσα που ομιλείται παγκοσμίως, όλα τα υπόλοιπα έπονται σε ΤΕ-ΡΑ-ΣΤΙ-Α απόσταση από αυτά. Είναι εδώ και δεκαετίες προαπαιτούμενο, είναι το παγκόσμιο στάνταρντ, δεν είναι προσόν, δώσε προτεραιότητα σε αυτά και ΜΕΤΑ ας μάθει όσες άλλες γλώσσες θέλει και μπορεί για να κάνει τη διαφορά ή το κομμάτι του.
Αλλά μετά.Το πρώτο σχολείο που ανέφερες είναι για γερμανόφωνους και ακολουθεί 100% το γερμανικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα απλά βρίσκεται στην Ελλάδα. Πελάτες του κυρίως τα παιδιά των πρώην Ελλήνων που επαναπατρίστηκαν ή τα παιδιά των μεικτών γάμων που θέλουν να ακολουθήσουν τα γερμανικά πρότυπα παιδείας. Είναι στα Βριλλήσια, αν αναφέρεσαι σε αυτό, εκτός αν υπάρχει και άλλο, δεν εποπτεύεται από το ΥΠΕΠΘ (όπως και κάποια άλλα τύπου ACS,πολωνικό, ιαπωνικό,κ.ο.κ.).
Η Γερμανική Σχολή Αθηνών είναι στον παράδεισο αμαρουσίου, και ακολυθεί γερμανικό πρόγραμμα στο δημοτικό, στο γυμνάσιο και στο λύκειο έχει και ελληνικό τμήμα, όπου πάλι γίνονται στα γερμανικά τα μαθήματα, αλλά μπορείς μαζί με το γερμανικό απολυτήριο που σου δίνει πρόσβαση σε γερμανικά η γερμανόφωνα πανεπιστήμια να πάρεις και ελληνικό και να συμμετέχεις στις πανελλήνιες (από ότι είδα είχαν 100% επιτυχία).
Συμφωνώ με αυτό που λες για τα αγγλικά, έλα όμως που τα γερμανικά τα θεωρώ δύσκολη γλώσσα που αν δεν την μάθεις μικρός είναι δύσκολο αργότερα. Και εγώ των αγγλικών ήμουν και τα έμαθα κλασσικά σε φροντιστήριο σε ικανοποιητικό βαθμό για να κάνω μεταπτυχιακό στην Αγγλία και να τα χρησιμοποιήσω στη δουλειά μου αργότερα. Ελα όμως που τα έφερε έτσι η ζωή και δούλεψα σε γερμανική πολυεθνική στην Ελλάδα (πράγμα όχι δύσκολο και σπάνιο) όπου καλό θα ήταν να ήξερα και τα γερμανικά, όχι βέβαια πως δεν έκανα τη δουλειά μου με τα αγγλικά.
Τώρα χάζευα το site τους, και αρχίζω και το σκέφτομαι για την πιο μικρή που θα γίνει 3 μήπως ξεκινήσει κατευθείαν εκεί παιδικό σταθμό να μαθαίνει και τη γλώσσα. Η μεγάλη ίσως χρειαζεται προετοιμασία κανά χρόνο, το ψάχνω πάντως. Αγγλικά θα μάθει δεν τίθεται θέμα, ήδη έχει πάρει τις βάσεις και την προφορά από το νηπιαγωγείο που πάει στο ACS.
Πάντως δεν φαίνεται κακή εναλλακτική η ΓΣΑ με 5000 το χρόνο, μεσημεριανή μελέτη και δραστηριότητες με 160 ευρώ το τετράμηνο, και δυνατότητα επιλογής στο τέλος όχι μόνο ελληνικά πανεπιστήμια αλλά και γερμανικά χωρίς εξετάσεις μάλιστα!
Οπως βλέπω ο 'Σοϊμπλε' θα είναι για πολλά χρόνια κυρίαρχος στην ευρώπη και δυνατός παίκτης στην υφήλιο όποτε δεν είναι κακό να μπορείς να τους αντιλαμβάνεσαι όχι μόνο ως γλώσσα αλλά και ως νοοτροπία. Εχει να επιδείξει και η γερμανική επιστήμη και φιλοσοφία πολλά επιτεύγματα δεν είναι για να τα φτύνουμε...ειδικά εμείς οι νεοέλληνες. -
Ενδιαφερον θεμα...
Σε ιδιωτικο σχολειο,θα εστελνα τα παιδια μου μονο εαν,με τη δουλεια που γινοταν εκει,γλυτωναν την παραπαιδεια,και ερχονταν 4-5 το απογευμα διαβασμενα με τις ξενες γλωσσες,και ετοιμα για εξωσχολικες δραστηριοτητες.
Διαφορετικα δεν υπαρχει λογος να αποφυγεις ενα καλο δημοσιο...
Και εν κατακλειδι,αν το παιδι 'τα παιρνει',τα παιρνει και στο δημοσιο,και στο ιδιωτικο και παντου...
Αν κρινω απο τον κοινωνικο περιγυρο παντως,το θεμα στην επιλογη εχει να κανει αρκετα και με το ψωνιο-κομπλεξ των γονιων... -
δημόσιο , να μάθει το παιδί από μικρό οτι τπτ δεν χαρίζεται και το τρόπο που δουλεύει το μπουρντέλο που λέγεται δημόσιο...
-
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
Ενδιαφερον θεμα...
Σε ιδιωτικο σχολειο,θα εστελνα τα παιδια μου μονο εαν,με τη δουλεια που γινοταν εκει,γλυτωναν την παραπαιδεια,και ερχονταν 4-5 το απογευμα διαβασμενα με τις ξενες γλωσσες,και ετοιμα για εξωσχολικες δραστηριοτητες.
Και εν κατακλειδι,αν το παιδι 'τα παιρνει',τα παιρνει και στο δημοσιο,και στο ιδιωτικο και παντου...
Αν κρινω απο τον κοινωνικο περιγυρο παντως,το θεμα στην επιλογη εχει να κανει αρκετα και με το ψωνιο-κομπλεξ των γονιων...+1
-
Ο χρήστης prisma έγραψε:
Ενδιαφερον θεμα...
Αν κρινω απο τον κοινωνικο περιγυρο παντως,το θεμα στην επιλογη εχει να κανει αρκετα και με το ψωνιο-κομπλεξ των γονιων...+1
+2
-
+3
Δημοτικό σχολείο, δημόσιο - ιδιωτικό.