-
@Krusenstern
Και ακριβώς γι'αυτό είσαι ο πρώτος που γράφει κάτι εμπεριστατωμένα. Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. -
Ο χρήστης makinen έγραψε:
Old school χαρακτηριστικα, και κ@υλα με την εννοια που λες, 'να το πας εσυ, και οχι να σε παει', εχει το Abarth SS και οχι τοσο πολυ το Corsa.
To oποιο Abarth (ιδιαιτερα το SS) εχει αναρτηση η οποια πλησιαζει πολυ στην αγωνιστικη, ειναι οσο σφιχτη πρεπει, με γρηγορο rebound, αλλα οχι ξερη και ουτε υπερευαισθητη. Σε συνδυασμο με το εντονοτερο turbo-lag, αλλα και την ωμη δυναμη
ειναι ξεκαθαρα το πλεον old school της παρεας με αυτη την εννοια και σιγουρα, απο τα πλεον ανταποδωτικα γρηγορα μικρομεσαια, σε 'κυνηγι'.Εντάξει τώρα ή με κοροϊδεύεις ή μιλάμε για διαφορετικό αυτοκίνητο. Το Abarth (όχι Esse esse) ξαναλέω ότι το ζω καθημερινά αφού είναι αυτοκίνητο της οικογένειας (του αδελφού συγκεκριμένα).
Αγωνιστική ανάρτηση; Το 'warm hatch';;;; Σε σχέση με το δικό μου είναι ΑΝΕΤΟ και ΤΑΞΙΔΙΑΡΙΚΟ! Και από ήχο εντελώς αδιάφορο.
Έντονο turbo lag;;; Το ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ που τελειώνει στις 4.500 βαριά 5.000 rpm και λαχανιάζει μετά;;;; Ωμή δύναμη;;; Αυτό είναι old school;;; Και από turbo lag με το Sport πατημένο δεν υπάρχει ΟΥΤΕ για δείγμα! Και old school με ESP ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟΤΑΤΟ KAI ENOXΛΗΤΙΚΟΤΑΤΟ που ΔΕΝ απενεργοποιείται;;;;;;
Ένα σαφές δείγμα του πώς δουλεύουν οι απόψεις για τα αυτοκίνητα στην αγορά... Όταν το οδηγήσεις έλα και ξαναπες μου γιατί προφανώς δε συνεννοούμαστε.Edit: στη δε ψηφοφορία οι 'αντικειμενικοί και όχι κολλημένοι με ιταλούς' έχουν ψηφίσει το MiTo QV που δεν είναι καν αντίστοιχο των καθαρόαιμων GTi, Punto Evo που είναι ακόμα πιο warm hatch κι από το παλιό αν δεν το πάρεις SS, και DS3 ΟΧΙ το RACING το ειδικό αλλά το 156άρι το cruiser!! Προφανώς υπάρχει άπειρη άγνοια ή προκατάληψη γιατί αυτά τα 3 είναι σε διαφορετική (πιο soft) κατηγορία από τα υπόλοιπα...
Καταρχας μιλησα για το SS οχι το 'απλο' Abarth...
...και ναι το εχω οδηγησει.(με το sport Βutton ενεργοποιημενο). Χαμηλα 'χαζευει' μεχρι τις 2,500σαλ και αμεσως μετα τρωει μια καλη κλωτσια. Οχι επιπεδου evo, Sti, αλλα σαφεστατα με old school χαρακτηριστικα turbo.
Κραταει γερα μεχρι τις σχεδον 6,000σαλ, μετα χαλαρωνει.
Ο ορος 'αγωνιστικο' παει καθαρα στο στησιμο της αναρτησης, την πληροφορηση γενικα που δινει σε συνδυασμο με το πλαισιο.
Το αυτο και για τα φρενα. Αρκετες ειναι οι διαφορες εξαλλου, μεταξυ Abarth και Abarth SS, ειδικα στην προηγουμενη GP εκδοση, και στο μοτερ, και στο στησιμο, αλλα και στα φρενα. -
Δεν μπορώ να ξέρω για το SS αλλά σίγουρα έχει άλλη αίσθηση αφού αλλάζει το μισό μοτέρ με το SS kit (συμπεριλαμβανομένου του turbo και της εξάτμισης ολόκληρης - γι'αυτό κάνει και 4.500€ + 1000€ εργατικά...).
Τα φρένα αν δεν κάνω λάθος απλά βάζουν διάτρητους δίσκους εμπρός και άλλα τακάκια, τίποτα άλλο. Ούτε σωληνάκια ούτε δαγκάνες άλλες. Είναι ήδη ΠΑΡΑ πολύ καλά και στο απλό Abarth και έτη φωτός καλύτερα από του Corsa. Είναι το πρώτο πράμα που θα βελτιώσω στο δικό μου (και καλώς εχόντων των πραγμάτων καλή ανάρτηση και μπλοκέ αργότερα). -
Επαναλαμβάνω. Εχεις την δυναμη απο τις 2000rpm στο opc. Aν αυτό ειναι μεγαλο ή οχι lag ας μας πουν οι ειδικοί.
-
lag μπορεί να έχεις και στις 4000, εσύ αναφέρεσαι στο boost threshold.
-
Α, η καμπύλη ροπής του Ibiza FR είναι ΚΑΛΥΤΕΡΗ (σαν σχήμα) από αυτά των 180 ίππων
δεν έκανε κάτι περιεργα 'κυματα' όταν το είχατε δυναμομετρήσει? μετρήσατε κ δεύτερη φορά?
επίσης, περίεργο αυτό που λες για διαφορές στο μοτερ σε ίδια μοντέλα? άλλο πρόγραμμα από το εργοστάσιο αραγε?- κανα dsg σας εχει βγάλει τα προβληματα που αναφέρονται στα διάφορα φόρουμ?
++ κανας tsi εχει χρειαστει συμπληρωμα λαδιου (σε χρηση εκτος πιστας) ?
Σε ότι αφορα το 150αρι thp των πιο παλιών ραλύ, που υστερεί σε σχέση με τον 156, πλην των σχεσεων βεβαια. Σκέφτομαι για μεταχειρισμένο 150αρι (αν δεν χασουμε τις δουλειες μας )
- κανα dsg σας εχει βγάλει τα προβληματα που αναφέρονται στα διάφορα φόρουμ?
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
κόψε κάτι και εσύ...
Τι να κοψω μωρε; Αφου τραβαει απο το ρελαντι, να πω οτι δεν τραβαει απο το ρελαντι;
Ε ωραια: ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΛΑΝΤΙ Ο THP.
'φχαριστημενος τωρα;Όταν Υπάρχει ο tsi ο thp δεν τραβάει απο το ρελαντί ...
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Α, η καμπύλη ροπής του Ibiza FR είναι ΚΑΛΥΤΕΡΗ (σαν σχήμα) από αυτά των 180 ίππων
δεν έκανε κάτι περιεργα 'κυματα' όταν το είχατε δυναμομετρήσει? μετρήσατε κ δεύτερη φορά?
επίσης, περίεργο αυτό που λες για διαφορές στο μοτερ σε ίδια μοντέλα? άλλο πρόγραμμα από το εργοστάσιο αραγε?- κανα dsg σας εχει βγάλει τα προβληματα που αναφέρονται στα διάφορα φόρουμ?
++ κανας tsi εχει χρειαστει συμπληρωμα λαδιου (σε χρηση εκτος πιστας) ?
Σε ότι αφορα το 150αρι thp των πιο παλιών ραλύ, που υστερεί σε σχέση με τον 156, πλην των σχεσεων βεβαια. Σκέφτομαι για μεταχειρισμένο 150αρι (αν δεν χασουμε τις δουλειες μας )
Δεν ξέρω τι διάφορες έχει αλλα το μοτέρ του ds3 είναι ΠΟΛΥ καλύτερο απο Αυτό του ραλι ... Δυστυχώς δεν Έχω οδηγήσει 156 ραλι ...
- κανα dsg σας εχει βγάλει τα προβληματα που αναφέρονται στα διάφορα φόρουμ?
-
Καλά, αυτός ο χριστιανός νιώθει άνετα να ρισκάρει τη ζωούλα του με τα γκρέμια στο μισό μέτρο; Για 600-700 ευρώ το μήνα; Θα μου πείτε (και θα έχετε απόλυτο δίκιο) ότι το ίδιο αγαπάς τη ζωούλα σου ακόμα κι αν αμοίβεσαι με 6Κ ή 7Κ το μήνα, δεν κάνει διαφορά. Τέλος πάντων, αν αυτός δεν έχει πρόβλημα, προφανώς δε μας πέφτει λόγος. Απλώς μου έκανε εντύπωση...
-
Έχει και νεογέννητα δίδυμα, αλλά είναι παλικάρι ο Μιχάλης!
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
είναι το ds3 σκληρό ??
Μια γνωμη λεω... Υπαρχουν διαφορετικες εννοειες σκληροτητας που μπορει να πηγαζουν απο αναρτηση/ζαντα/λαστιχο. Επισης καμια φορα μπερδευουμε και το 'σφιχτο' με το σκληρο. Μπορει να λεω και βλακιες αλλα αυτη την εντυπωση εχω.
Κανε μου μια λιστα με τα πιο σκληρα κατα την δικη σου αποψη τοτε...
Για μενα ειναι 1) Cupra 2) Abarth (για την QV δε ξερω) 3) DS3 4) Polo Gti
Για το Opc δε ξερω και δεν εκφερω αποψη αλλα απ ο,τι εχω δει στα τεστ αναφερουν περισσοτερο body roll απο τα αλλα με ο,τι αυτο συνεπαγεται.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
-
'Ηλεκτρικό' λέμε ένα μοτέρ που τραβάει γερά από το ρελαντί ως ψηλά, χωρίς ξεσπάσματα. Ε, πιο κοντά στο χαρακτηρισμό από το γαλλικό 1.6 ΤΗΡ δεν έχει, ανεξαρτήτως έκδοσης και αυτοκινήτου. Σε ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα PSA (DS3, 207, C4, DS4, C5, 308, 308CC, 3008, RCZ) το feeling είναι ακριβώς αυτό. Δυνατό και γλυκό τράβηγμα από τις 1.000 ως τις 6.500, μηδέν lag, άμεση απόκριση. Και είναι και οικονομικότατο, πλην 207 RC λόγω κιβωτίου. Για μένα ο 1.6 ΤΗΡ είναι το καλύτερο μικρό υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ του σήμερα. Ο δε ήχος του σε DS4 και RCZ είναι...
-
Τα δίτουρμπα TSI των Ibiza, Polo, Fabia, A1 είναι... δίτουρμπα TSI. επίσης, τα 200 λιγότερα κ.εκ. σε σχέση με τα PSA φαίνονται παντού και πάντα. Θέμα αίσθησης και μόνο, ίσως, αλλά φαίνονται.
Πολυ σωστα. Τις προαλλες που ειχα μπει σε γνωστο μαυρο C4 vts thp των βορειων προαστιων , μετα απο 3-4 μηνες που οδηγουσα αποκλειστικα το δικο μου τουρμπακι, πραγματικα νομιζα οτι το αμαξι δεν ειχε turbo. Επρεπε να προσπαθησεις παρα πολυ και σε συγκεκριμενες συνθηκες να διακρινεις μια υποψια lag ή μια υποψια εκρηξης.
Και συμφωνω και σ αυτο με τα κυβικα. Οι διαφορες ειναι περισσοτερο στην αισθηση κι απο 1.200-1.400-1.600 ειναι πραγματικα ενας αιωνας αναμεσα...
Καποτε ημουν της αποψης οτι μοτερ κατω απο 1.600 κυβικα (και τα 1.600 οριακα) δε πρεπει να παιρνει turbo. Οταν βγηκαν τα tsi και τα t-jet αναθεωρησα για λιγο, αλλα τωρα που φτανουν κι αυτοι οι κινητηρες στα ορια τους μαλλον τεινω στην παλια μου αποψη... -
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Το Wokrs δεν έχει valvetronic, ίσως αυτό δικαιολογεί τη διαφορά. Στο 'απλό' S ίσως είναι θέμα χαρτογράφησης απλά.Δεν έχει valvetronic το works?!! Τόσο μεγάλη μετατροπή είναι δηλαδή, έχει κανονικά πεταλούδα, άλλους εκκεντροφόρους? Είσαι σίγουρος? Μου κάνει εντύπωση επειδή απ'όσο ξέρω τοποθετείται και σε αντιπροσωπείες ή και εκ των υστέρων, η αλλαγή απο valvetronic σε πεταλούδα είναι σημαντική.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Το Wokrs δεν έχει valvetronic, ίσως αυτό δικαιολογεί τη διαφορά. Στο 'απλό' S ίσως είναι θέμα χαρτογράφησης απλά.
Δεν έχει valvetronic το works?!! Τόσο μεγάλη μετατροπή είναι δηλαδή, έχει κανονικά πεταλούδα, άλλους εκκεντροφόρους? Είσαι σίγουρος? Μου κάνει εντύπωση επειδή απ'όσο ξέρω τοποθετείται και σε αντιπροσωπείες ή και εκ των υστέρων, η αλλαγή απο valvetronic σε πεταλούδα είναι σημαντική.
Το works εχει προγενεστερο κινητηρα απο το απλο S. Παλαιας κοπης. Μετα μπηκε ο μεταβλητος.
-
Το works είναι κιτ και υπήρχε και για τον κινητήρα της πρώτης γενιάς του MINI (με τον κομπρέσορ) και για τον κινητήρα της δεύτερης (με την τουρμπίνα). Οι δύο κινητήρες είναι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τωνε.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Το works είναι κιτ και υπήρχε και για τον κινητήρα της πρώτης γενιάς του MINI (με τον κομπρέσορ) και για τον κινητήρα της δεύτερης (με την τουρμπίνα). Οι δύο κινητήρες είναι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τωνε.Δε θα ηταν λιγο βλακες αν ειχαν κινητηρα με μεταβλητο να τον πεταξουν? Απ ο,τι ξερω ο κινητηρας με την τουρμπινα αναβαθμιστηκε για να εχει μεταβλητο. Το κιτ works μπαινει μονο στην παλια εκδοση μαλλον?
-
Δεν σε καταλαβαίνω, δεν αναβαθμίστηκε κανένας κινητήρας με τουρμπίνα. Οι κινητήρες στα δύο μοντέλα (MINI mk1/2) είναι εντελώς άσχετοι μεταξύ τους. Το κιτ υπάρχει και για τις δύο εκδόσεις. Για το valvetronic ας μας απαντήσει κάποιος που γνωρίζει την απάντηση, μην κάνετε μαντεψιές.
-
Τελικά σύμφωνα με το press kit της BMW τα John Cooper Works έχουν valvetronic όπως και οι κινητήρες της υπόλοιπης γκάμας (για τα MINI mk2 μιλάμε πάντα, με τους κινητήρες prince).
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Καλά, αυτός ο χριστιανός νιώθει άνετα να ρισκάρει τη ζωούλα του με τα γκρέμια στο μισό μέτρο; Για 600-700 ευρώ το μήνα; Θα μου πείτε (και θα έχετε απόλυτο δίκιο) ότι το ίδιο αγαπάς τη ζωούλα σου ακόμα κι αν αμοίβεσαι με 6Κ ή 7Κ το μήνα, δεν κάνει διαφορά. Τέλος πάντων, αν αυτός δεν έχει πρόβλημα, προφανώς δε μας πέφτει λόγος. Απλώς μου έκανε εντύπωση...Yπερβολές. Αστεία ειναι η ανάβαση Δημητσάνας, γράφτηκε και πιο πριν. 1 (ολογράφως ΕΝΑ) σημείο είναι το πονηρό, η αριστερή στην καφετέρια και απ' οτι είδα δεν πήγαινε και χωρίς αύριο σ' αυτή. Η διαδρομή Αργοστόλι-Ληξούρι που έστριβες κάθε τόσο είναι πολύ πιο επικίνδυνη.
-
Σύμφωνοι, αλλά δεν την πήγαινα τάπα, ούτε με το χρονόμετρο στο χέρι. Πάντα άφηνα ένα σεβαστό περιθώριο ασφαλείας, άσε που υπήρχε και μπαριέρα.
Τα μικρά GTi