-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ψεύτης να βγω αλλά φοβάμαι ότι θα πάρετε βαλβίδες, πιστόνια και στρόφαλο στη μασχάλη σαν το σαραντατρίο!Mετα τη δικη μας εμπειρια,προσυπογραφω
-
H ανώμαλη επιδεικτική μανία του Ελληνα δεν λέει να καμφθεί ακόμα και την ύστατη περίοδο λιτότητας που διανύει.
Αφού δεν μπορεί να επικρατήσει η λογική θα καμφθεί αναγκαστικά στη δεύτερη περίοδο της εξαθλίωσης.ΥΓ.Μα με τέτοιο βιοτικό και παραγωγικό επίπεδο να κυκλοφορούμε με Fiat Diesel?
Από S3 και πάνω και μάλιστα τουμπανιασμένο,είναι η καταληλότερες εκδόσεις για βέλτιστη οικονομία ειδικά σε συνθήκες πόλης. -
Honda Civic 1981 1.2
Classic απο την ταινία Pulp Fiction
http://www.youtube.com/watch?v=7k7DWeR1 ... re=related
Αγοράστικε από το πατέρα μου το 1981 το πήρα στα χέρια μου το 1994 έως το 2000. 280.000 χλμ χωρίς κανένα πρόβλημα. Πωλήθηκε σε γείτονα και κυκλοφορεί ακόμα υπόλογίζω 400.000χλμ -
Χμμμ, μάλιστα... Ένα WRX καραβάν κοντά δεκαετίας, εντελώς μαμά σε αισθητικά και μηχανικά (ωωω ναι subaru χωρίς εξάτμιση που χωράει γάτα μέσα) ,ψιλοχτυπημένο σε 2 3 μεριές και εξωτερικά άπλυτο από το Πάσχα, είναι δείγμα ανώμαλης επειδικτικής μανίας;
Έστω και έλεγα σεμνά και ταπεινά τώρα με την κρίση και το έδινα. Πόσο θα έπιανε; 5, 6 χιλιάρικα; Και να χρεωθώ άλλα 10 για το προνόμιο να καβαλάω κανένα punto diesel 90 ατίθασων;
Άστο όσο πάει, στην τελική μια μηχανή κομπλέ απο Αγγλία κάνει ένα χιλιάρικο....
ΥΓ Εντελώς φιλικά ε, απλά εξηγώ το συλλογισμό μου
-
Παίδες, ας μην κρίνουμε εξ ιδίων. Μπορεί εγώ να σκέφτομαι να παραδώσω πινακίδες στο Miata για να γλιτώσω τα 300 του σήματος και τα 450 της ασφάλειας, όμως κάποιοι έχουν ακόμα χρήματα. Μπορεί να έβγαζαν 4Κ και τώρα να έχουν πέσει στα 2.5Κ, αλλά έχουν λεφτά και κυρίως έχουν ακόμα εκείνο το S3 που είχαν αγοράσει πριν 3-4 χρόνια. Λες και ξαφνικά, όποιος έχει καλό αμάξι, θα πάει κάπου, θα το δώσει πίσω και θα πάρει κάποια σεβαστά χρήματα.
Τώρα, το αν η μετατροπή είναι επιζήμια για το μοτέρ, είναι άλλο θέμα. Όλη η παραπάνω απάντηση πήγαινε στο σχόλιο του G60. -
+1 το lpg ειναι μια καλη βραχυχρονια λυση τουλαχιστον μεχρι να ρθουν καλυτερες μερες ή απλα να πωληθει το αυτοκινητο.Απλα εχει το δεδομενο αρνητικο οτι προκαλει συντομοτερα τα οποια προβληματα μπορουν να επελθουν σ'εναν κινητηρα απο ενα σημειο και μετα.Αλλα κ εμεις οσο το ειχαμε πριν κανει ζημια,τα εβγαλε τα λεφτα του κακα τα ψεματα
σορρυ για το -
Νομίζω ότι αξίζει να φέρουμε το παρόν topic ξανά στην επικαιρότητα μιας και το θέμα 'αξιοπιστία' αφορά όλους εμας τους φανς της αυτοκίνησης.
Ακολουθώντας τον σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τη λίστα από τις αναφορές μας μέχρι τώρα στο topic -
Ford fiesta 1.0 L του 1983, με 40 ατιθασα αλογα, (μοτερακι 'ραπτομηχανη' ) σε χρυσαφι μεταλλικο, με μπεζ εσωτερικο και καθισματα. Παρατσουκλι, 'Γερμανιδα', καθοτι το συγκεκριμενο ειχε παραχθει στην Γερμανια, παροτι τα Fiesta εκεινης της εποχης κατασκευαζονταν επισης, σε Ισπανια, και Αγγλια.
Ηταν η πρωτη γενια, αλλα με μαυρους μεταλλικους προφυλακτηρες, και πλαστικα πλαινα 'φρυδια'.
Κατι σαν ενα ελαφρυ fl του πρωτου fiesta του 1976 δηλαδη.
Το πηρε ο πατερας μου, με 90κ χιλιομετρα απο μια κυρια που το ειχε πολυ προσεγμενο. Το παρελαβα με 120κ περιπου, αφοτου ηδη εμαθα σε αυτο οταν πηρα το διπλωμα, και παροτι περασε απο μεγαλα ζορια ,(απλα θα αναφεω οτι σε αυτο εμαθα να κανω χειροφρενα, γρηγορες σε στυλ καρφωτες αλλαγες ταχυτητων, σε πολλες απο τις οποιες ο συμπλεκτης δεν ηταν εντελως πατημενος, εχοντας ως αποτελεσμα την γνωστη ανατριχιστικη ηχητικη υποκρουση σε γραναζια-δαχτυλιδια, χωρις ομως περαιτερω...απωλειες...και ακομα απορω πως δεν εσπασε αυτο το κιβωτιο στα χερια μου... ) εκανε εντελως απροβληματιστα, αλλα 110κ απο εμενα, ητοι συνολικα 230κ και 13 χρονια κατοχης στην οικογενεια, -μεχρι που πουληθηκε σε ενα παππου, αφου το 2004 προεκυψε αλλο ενα αυτοκινητο, συνολο δηλαδη τρια, σε οικογενεια με δυο οδηγους- χωρις να ζητησει τιποτε αλλο μηχανολογικα, περα απο μια μπαταρια (στα 13 χρονια συνολικης κτησης!) και απο 2 φορες αλλαγη 4αδας ελαστικων.
Η χαρακτηριστικη ατακα, 'δεν φτιαχονται τετοια αυτοκινητα πια...' μου ερχεται στο μυαλο, καθε φορα που αναπολω διαφορα σκηνικα με αυτο το φοβερο μικρο αυτοκινητακι, που δεν ζηταγε τιποτα αλλο, παρα την βενζινη, και λιγο λαδακι στον κινητηρα, (ενταξει τα προβλεπομενα αλλα και παμφθηνα σερβις του, μια φορα τον χρονο...) για να εκτελει αγγογυστα, απροβληματιστα τις οποιες εντολες-απωθημενα μου στην μετα-εφηβικη ηλικια... -
Seat Ibiza mk3, 1.2 τρικυλινδρο δεν ξερω ποσα μουλ... ε αλογα εχει, πρεπει να ειναι το fl μοντελο με τον 12βαλβιδο, μια χαρα κουνιεται παντως (οταν δεν χαλαει...)
Μπορει να το εχουμε λιγο καιρο (εταιρικο που δοθηκε στον πατερα μου), περι τους 5-6 μηνες νομιζω, στην κατοχη μας αλλα ειναι τερας αξιοπιστιας. Απλα εχει παει για αλλαγη δισκου πριν κανα 2-3μηνο (πατιναρε μπολικο), εχει μεινει απο μιζα πριν απο κανα μηνα και πριν 2-3 μερες εμεινε δικυλινδρο λογω πολλαπλασιαστη, τυχαιες βλαβες ομως γιατι οπως ξερουμε τα _ _ _ ΔΕΝ χαλανε ποτε. (συμπληρωνετε το κενο μονοι σας, 3 γραμματα, παμε την κρεμαλα).
Α εχει κανει εξωφρενικα πολλα χλμ και οι βλαβες δικαιολογουνται, 70.000 χλμ... Μιλαμε για υπερβολικα χλμ.Προφανως δεν αναφερω σε αυτο το thread τα ιταλογαλλικα που εχουν περασει τοσα χρονια απο την οικογενεια, γιατι αυτα σαν γνησια τριμπουρδ3λ@ χαλανε συνεχεια και ταιριαζουν στο τοπικο για τα πιο αναξιοπιστα -
-
-
Το ερώτημα είναι:
Αν όμως ήταν μάρκας Citroen το εταιρικό κ παρουσίαζε ζημιές,
θα βγάζατε συμπεράσματα περί αξιοπιστίας; -
Να στο πω αλλιως τοτε: Citroen εταιρικο δεν ετυχε να εχουμε ποτε δυστυχως. Για την ακριβεια ειχαμε μια C4 5d για μια βδομαδα, οταν εγινε αντικατασταση του εταιρικου Fiat λογω 4ετιας.
Ειχαμε λοιπον εταιρικο Fiat Punto Sporting για 4 (τεσσερα) χρονια, το οποιο δεν εβγαλε τιποτα απολυτως... Ο τωρινος ιδιοκτητης ακομα παιρνει τηλεφωνο τον νταντ και του λεει ευχαριστω, λες κι ηταν δικο μας ας πουμε και του το δωσαμε εμεις. Και για να σε προλαβω, το αμαξι τραβηξε τα πανδεινα τα 4 χρονια που το ειχαμε (μεχρι και σε χωματοδρομους-παλιες ειδικες του ακροπολις για να βγουμε σε κοπανες ειδικων ειχε μπει και ο νταντ πηγαινε τον κωλο του.
Οπως και ενα Opel Astra που δεν εβγαλε και πολλα, απλα εκανε σαν χαλασμενο κουδουνι απο την πρωτη μερα (μεγαλη γερμανικη σχολη συναρμογης αυτοκινητων). Το οποιο Astra επισης ειχε στα τελειωματα του κατι επικες στιγμες στα ελληνικα βουναΓια το Ibiza δεν σχολιαζω αλλο. Απλα ετυχε μωρε να χαλασει μια φορουλα...
-
Έχω πει και παλιότερα ότι συμπεράσματα αξιοπιστίας εγώ δε βγάζω από αυτοκίνητα των οποίων το παρελθόν δεν είναι αποσαφηνισμένο. Τέτοια αυτοκίνητα λέω πχ τα μεταχειρισμένα, τα εταιρικά κλπ κλπ.
Και γενικά ήταν και η θέση μου πάνω στις έρευνες αξιοπιστίας - όπως της TUV - ότι μεγάλη σημασία έχει και η χρήση.
Πχ αν το έσκισες, του έβαλες πρόγραμμα, δεν το συντήρησες σωστά κλπ, ε δε σου φταίει μετά το αμάξι.
Ούτε και από τα αποτελέσματα της κάθε TUV βγαίνει συμπέρασμα.
Και σαν παράδειγμα είχα φέρει το Aygo που στην TUV βγαίνει συνολικά πιο αξιόπιστο από τα γαλλικά αδερφάκια του.
Άλλο πχ το κοινό της μιας εταιρείας, άλλο πρόγραμμα συντήρησης απαιτεί η άλλη εταιρεία για να καλύψει εγγυήσεις κλπ.
Και επίσης είχα γράψει ότι το πόσο άσχημα φερθήκαμε στο τάδε και στο δείνα αμάξι δεν μπορεί να είναι ασφαλές μέτρο σύγκρισης, το κάθε μηχάνημα έχει φτιαχτεί για να λειτουργεί υπό συγκεκριμένες προδιαγραφές και στο μέτρο της λογικής να κρίνεται υπό αυτές τις προϋποθέσεις λειτουργίας. -
Tο Σουμπαρού που έχω τώρα. Impreza sti my2005.
Αγορασμένο καινούριο τώρα έχει 160.000 χιλιόμετρα, από τα 35.000 έχει μπεί και το prodrive power pack (αντλία - εξάτμιση - πρόγραμμα- περίπου στα 310 άλογα) δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα. Λάδια δεν καίει σταγόνα μόνο η αντλία του υδραυλικού του τιμονιού δακρύζει λίγο εδώ και 20000 χιλιόμετρα.
Ευλαβικά συντηρημένο σε γνωστό συνεργείο σουμπαρού της Αθήνας, οδηγημένο μόνο από εμένα.
Πρώτη φορά κρατάω αμάξι τόσο πολύ καιρό (λόγω της κατάστασης) και έχω πάθει πλάκα με την αξιοπιστία αυτού του αυτοκινήτου δεδομένου και του προσανατολισμού του. -
160Κ χλμ... Άρα εσύ θα πρέπει να έχεις δώσει κάνα 30άρι χιλιάρικα σε βενζίνες, έτσι;
Κάνα 15άρι μέση κατανάλωση και 100άρα βενζίνα... χαλάλι όμως, είναι αμαξάρα!
-
Τα τελευταια 11 χρονια κινουμαι με διαφορα εταιρικα hyundai .Εχω αλλαξει 2 atos prime 1 getz και τα τελευταια 2.5 χρονια i10 . Tερατα αξιοπιστιας και τα 4 με μοναδικες επισκεψεις στο συνεργειο μονο για τα προγραμματισμενα service.Αν ειχα να επιλεξω το να απο αυτα αυτο θα ηταν το i10. Μετα απο77000 χλμ που δεν του εχω φερθει και με τον πιο ευγενικο τροπο το αμαξακι δεν εχει παρουσιασει απολυτως τιποτα!
-
..καιρός να 'αναστήσουμε' το παρόν topic μιας και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε..
η δικιά μου εμπειρία για το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο είναι από το Suzuki Swift 1,0 καταλυτικό που είχα, μοντ. 12ος '90..Μέχρι τα 150000 χλμ που το αποχωρίστηκα, με απασχόλησε μόνο με μικροπροβλήματα. Μια αλλαγή το τελικό καζανάκι της εξάτμισης, και αλλαγή του λάστιζου που εφαρμόζει το παράθυρο του οδηγού. αλλαγή συμπλέκτη στα 80.000 χλμ.
Χρήση μάλλον σκληρή και συντήρηση τυπική -
Καλημέρα, σε όλους
Διάβασα τις ιστορίες περί τεράτων αξιοπιστίας και θα ήθελα να παραθέσω και τη δική μου.
Το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο που είχα είναι ένα VW GOLF III μοντέλο 1994 1,4 cc χωρίς aircodition Το αυτοκίνητο έχει 430000 χλμ...
Είναι στην κατοχή μου από το 2005 αφού πριν το χρησιμοποιούσαμε σαν δεύτερο οικογενειακό αυτοκίνητο και αγοράστηκε καινούριο το 1994. Από το 2005 εως σήμερα έχει κάνει τα 250k από τα 430k. Σε αυτό το αυτοκίνητο εκτός από τα άπειρα ταξίδια που έχουμε κάνει, έχουν μάθει να οδηγούν και 3 άνθρωποι... Συντήρηση ευλαβική τουλάχιστον από το 2005 και μετά... Δεν μας άφησε ποτέ στο δρόμο παρά τον βιασμό και το σκίσιμο που έχει φάει από όλους μας... και τα μόνα προβλήματα που είχε είναι μια τρόμπα νερού και μια βενζίνης. ΑΑΑ και συχνά πυκνά αλλάζω τον αριστερό μπιλιοφόρο...Για τα Renault clio ΙΙΙ 1.5 dCi ξέρουμε τίποτα για την αξιοπιστία τους...? Το ξέρω ότι ακόμα είναι νωρίς για τα diesel για θέματα αξιοπιστίας, αλλά μήπως είχε κανένας κάποιο σημαντικό πρόβλημα μέχρι τώρα...
-
Για να σε πειράξω λίγο τώρα διότι πράγματι το αυτοκίνητο που λες αποδείχθηκε αξιόπιστο! Πολλά τα χιλιόμετρα και λογικό να περηφανεύεσαι για δαύτο!!! :
Τι να χαλάσει σ' ένα αυτοκίνητο που δεν είχε τίποτα ηλεκτρικό επάνω του και ένα μοτέρ αργόστροφο με 60 άλογα στα 1400 κυβικά; Ο ήρωας δεν είναι αυτό αλλά εσύ που άντεξες να το οδηγείς για τόσες εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα! Είσαι τέρας υπομονής!
Το σκίσιμο σε δαύτο -πίστεψε με το ξέρω το είχε θείος μου με ac και θυμάμαι να το κλείνω για να προσπεράσω σ' εθνική οδό- είναι σχετική έννοια, αφού πατάς το γκάζι Δευτέρα πρωί και κοφτιάζει στις ...5500 Τετάρτη απόγευμα...περισσότερη δράση είχαν οι ταινίες του Αγγελόπουλου! -
Toυ ιδίου τύπου αυτοκίνητο πουλήθηκε από γνωστό πέρισυ προς 900 ευρά σε αλλοδαπό. Είχε στην πλάτη του ...900.000 χλμ. Κάτι τρόμπες νερού του είχε βγάλει, ένα ψυγείο και ένα δυναμό.
το πιο αξιοπιστο αυτοκινητο που ειχατε ποτε...