-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Εγώ λέω να το κάνουμε ακόμα πιο δύσκολο το κουίζ: να πιάνει 200 χαω και να κάνει 9 ξερό στο 0-100. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Εγώ λέω να το κάνουμε ακόμα πιο δύσκολο το κουίζ: να πιάνει 200 χαω και να κάνει 9 ξερό στο 0-100.Leon 1.4 TSI με πρόγραμμα (το δικό μου)
με cruise control και 110 κατέβηκα Θεσσαλονίκη Αθήνα + παρακάμψεις διοδίων (όσο περισσότερες μπορούσα) + AC στο 80% της διαδρομής και 2-3 ανοίγματα να τελικιάσει, κατανάλωση 6.1λίτρα/100χλμ
στην πόλη όμως είναι κοντά στο 9, εκτός πόλης αν έχεις αυγό κάτω από το δεξί πόδι (πρόβλημα με τόσα κιλά ροπής) πέφτεις στο 5,5-6 πολύ εύκολα αν πηγαίνεις 90-110
πιστεύω ότι τα 1.2 tsi είναι πιο οικονομικά (είναι δηλαδή) αλλά δεν γνωρίζω εντός πόλης
θέλει προσοχή απλώς γιατί: το Polo έχει 6άρι σασμάν ενώ το Ibiza 5άρι -
να καιει πραγματικα κατω απο 6 λιτρα και να ειναι
ΒΕΝΖΙΝΗ
4ΚΥΛΙΝΔΡΟ
5ΠΟΡΤΟΓι' αυτά που βλέπω υπάρχουν 3 επιλογές.
α. Οριακά στα 6 λίτρα το Πάντα το 1.100 με 54 αραβίας
β. Το Χόντα Ινσάιτ και
γ. Το Πρίους ΜΚ3, ή μετάχειρο ΜΚ2Διάλεξε χρώμα τώρα
-
Έχω εμπειρία από Civic IMA και με οικονομική οδήγηση, κινείται μονίμως κάτω από τα 6 λίτρα/100. Όμως, δεν μποτιλιαρίζεται ποτέ και η μέτρηση που αναφέρω προέρχεται από τον υπολογιστή ταξιδίου. Δεν έχω διασταυρώσει την εγκυρότητά της με αυτή της αντλίας σε κάποιο βενζινάδικο.
-
Ο,τι τιμες δινουν οι κατασκευαστες, βαλε ενα 30% παραπανω και εισαι εκει.
Εγω και +2 λιτρα / 100 χλμ σε ολο το φασμα, αλλα ειναι ακομα αστρωτο τ αμαξι. -
Υπαρχει καμμια λιστα με ολες τις εργοστασιακες εντος πολεως;
-
Bρες και κάτι μόνο σου, δεν είναι δα και πολλά τα 4κύλινδρα που καίνε στάνταρντ κάτω από 6. Ζήτημα αν είναι 3-4 μοντέλα.
-
Ο χρήστης nikosxeng έγραψε:
Να καιει κατω απο 6 λιτρα στα 100, αποδεδειγμενα, να χει οσο δυνατον χωρους γινεται και να ναι πενταθυρο.Μάλλον κάτι τέτοιο ζητάς.
Πεντάθυρο (ανεβαίνεις από όπου θέλεις)
Τρελοί χώροι. Από παντού μπορείς να βάλεις πράγματα.
Αποδεδειγμένα καίει όσο θέλεις ανάλογα το μοντέλο που θα επιλέξεις...
Youtube Video -
Υπάρχουν αυτοκίνητα που κάνουν αυτά που θέλεις, με αποδειγμένη στη χρήση κατανάλωση κάτω από 6.0 λ/100 χλμ, αλλά είναι diesel (Punto ή Corsa 1,3). Εάν επιμένεις (για δικούς σου λόγους σε βενζινοκίνητο θα καταλήξεις σε cuore). Για να προσπεράσεις τρακτέρ μπαμ, μπαμ όπως γράφεις όλα τα αυτοκίνητα επαρκούν.
-
Ωραια σε diesel μονο punto και corsa;
-
Ψάξτο και λίγο και μετά ρώτα για κάτι συμπληρωματικά. Θα είναι έκλπηξη αν ξανααλλάξεις τις παραμέτρους και πεις μετά από καμμιά δεκαριά ποστ ότι θες υγραέριο ,ή ότι ξαναενδιαφέρεσαι για βενζίνα και αποδέχεσαι τώρα και τα τρικύλινδρα?
Ξέρεις τι ζητάς καταρχήν? -
Το να λέμε 'να καίει κάτω από 6lt/100' δεν λέει τίποτα.
Αν κινείσαι σε πόλη και τα έχεις με οικονομικό πόδι με ένα prius II ή και ένα IMA II (υπό συνθήκες) μπορείς να το πετύχεις. Τώρα αν είσαι στην Αθήνα και κινείσαι πάντα μποτιλιαρισμένος και ειδικά το καλοκαίρι ούτε το Prius III δεν σε καλύπτει. Το Insight θα αποτελούσε μία φθηνή λύση αν και προσωπικά θα συνιστούσα το Auris HSD
Από diesel εξαρτάται τι θέλεις και τι έχεις. Panta, GP και οτιδήποτε που κινείται στην κατηγορία B & C μπορεί να πετύχει σε μέτριες συνθήκες μποτιλιαρίσματος την κατανάλωση των 6lt/100 στην πόλη. Σε μεγάλες συνθήκες μποτιλιαρίσματος με start-stop ίσως αλλά εκεί κάποια στιγμή για λόγους ρύπων θα σταματήσει να λειτουργεί ο σχετικός μηχανισμός με αντίστοιχα αποτελέσματα.
Αν κινείσαι σε επαρχιακούς δρόμους τότε δεν θα έχεις με κανένα όχημα σοβαρό πρόβλημα. Είδα καταναλώσεις περί τα 6.5 lt/100 km στους δρόμους της Κρήτης με CLK200Κ η οποία σεβόταν τα όρια ταχύτητας. Με 100~105 km/h είχα δει και κάτω από 5 lt /100km τόσο για το ΙΜΑ που έχω όσο και για το COLT 1.3 AMT που είχα πριν χρόνια (με το COLT να είναι οικονομικότερο του ΙΜΑ στις αναβάσεις και καταβάσεις βουνών λόγω των 300+ λιγότερων κιλών.
Φυσικά χαμηλή κατανάλωση δεν θα πετύχεις ποτέ με πόδι μολύβι.
Αν κινείσαι σε επαρχιακούς δρόμους και Αυτοκινητοδρόμους τότε ΙΜΗΟ πρέπει να προσανατολιστείς σε ένα diesel. Ο κινητήρας diesel είναι πραγματικά οικονομικότερος σε συνθήκες μέσου ή χαμηλού φορτίου και λόγω της συμπίεσης που έχει θα πετυχεί σημαντικά υψηλότερη θερμιδική απόδοση.
ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΦΟΡΤΙΟΥ Εν δυνάμει ο κύκλος Οtto είναι πιο αποτελεσματικός από τον κύκλο Diesel αλλά κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται να το πετύχουμε σύντομα (ο skyactiv της Mazda κινείται προς την κατεύθυνση της εξίσωσης της συμπίεσης στο θάλαμο καύσης με τον diesel αλλά ακόμα και σε συνθήκες ίσης συμπίεσης ο στροβιλοσυμπιεστής που εκμεταλεύεται ένα μέρος της θερμικής ενέργειας των καυσαερίων θα προσφέρει ελαφρά υψηλότερη απόδοση). Ολα τα παραπάνω όπως είπα, σε συνθήκες πλήρους φορτίου καθώς σε μερικό φορτίο είτε Valvetronic είτε πεταλούδα οι ροϊκές απώλειες είναι σημαντικές.
Οπότε rules of thumb.
- 50% πόλη και άνω ---> μέτριες συνθήκες Prius II ή καλύτερο, Auris HSD και ΙΜΑ ΙΙ.
- 50% πόλη και άνω ---> κακές συνθήκες Prius IΙI και πάλι δεν βλέπω λύση... ίσως τα μικρά diesel + hybrid της Ευρώπης.
- 25~50% πόλη ---> όπως 1 και ένα diesel Β ή C κατηγορίας με ιπποδύναμη Turbo Βενζίνη ή diesel Β ή C κατηγορίας με ιπποδύναμη
-
Πω πω αναλυση...
Σοβαρη.
Ειμαι σε επαρχιακο οπως ειπα και κινουμαι στα ορια ταχυτητας.
Το μονο δυσκολο, τα απροβλεπτα τρακτερ, χωρις φωτα που πρεπει να προσπεραστουν η να φρεναρεις αποτομα.Οπως καταλαβα diesel.
Τωρα αυτονοητο οταν μιλαμε για οικονομια, δεν θα παρουμε αυτοκινητο 25000 ευρω, πχ το οικονομικο volvo diesel, για να κανουμε οικονομια.
Το ιδανικο ενα αυτοκινητο 5θυρο κατηγοριας C , αν καταλαβα πχ Civic με πορτμαγκαζ 350-400 λιτρα, εκει θα ηθελα να παιξω, Απλως να μην ειναι ψοφιμι. Η τελικη και 160 να ειναι δεν με πειραζει.
Kαι τα νεα η παλια τελη στα 200 περιπου το ιδανικο.
Αν καταλαβα καλα το diesel ειναι μονοδρομος.
-
Μεταχειρισμένο βενζίνης ή καινούργιο....
Σε άλλες επιλογές....
Ο 2.2 CDti της HONDA ενώ απογειώνει το CIVIC αποτελεί μη επιλογή για λόγους κυβικών. Όμως και 1.8 βενζίνης μπορεί τιμές περί τα 6 lt/100km αυτό μπορεί να στο βεβαιώσουν και οι χρήστες εδώ του 8th generation civic.
Σε υβριδικό οι τιμές για οχήματα του 2008 είναι στα 13k αν και θα ήμουν πολύ προσεκτικός. Το ΙΜΑ ΙΙ είναι πιο αποδοτικό στους επαρχιακούς (σε σχέση με το Prius II) αλλά οι συσσωρευτές ..... Προσοχή γιατί αν κληθείς να πληρώσεις το κόστος θα σου βγει ξυνό πολύ (περί τα 4000€ retail!)
Για το Prius η τιμή είναι περί τα 1000€ παραπάνω. Προσωπικά θα τα έδινα. Οι συσσωρευτές στα Prius είναι ανθεκτικοί οπότε εκεί δεν έχουμε πρόβλημα.
Οπότε με περί τα 14~15k ξεμπερδεύεις με ένα υβριδικό (ΙΜΑ ΙΙ ή Prius II) και δεν έχεις τέλη και άλλες μαλακίες.
Για diesel στην Ελλάδα δεν έχεις επιλογές. Οι τιμές ξεφεύγουν και λόγω κυβικών. Προσοχή και στα εισαγώμενα τα οποία έχουν επιλεγεί από τον μέσο εισαγωγέα με γνώμονα τη χαμηλότερη τιμή και είναι τρακαρισμένα τις περισσότερες φορές. Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις καθώς δεν υπάρχει όχημα πια χωρίς αυτό είναι το turbo. Διαρροές κ.λπ. είναι βέβαιος δρόμος για αντικατάσταση που στοιχίζει πολλά.
-
Εξακολουθώ να μην αντιλαμβάνομαι, για ποιον λόγο να επιλέξεις ένα 'υβριδικό' για να 'ζήσεις' μαζί του για πάνω από δεκαετία, όταν θα πρέπει να υπολογίσεις, εκτός της απαξίωσης, και ένα πεντοχίλιαρο για αντικατάσταση μπαταριών, για μία φορά (ή περισσότερες ) μέσα στον κύκλο ωφέλιμης ζωής του...
-
Επιφυλακτικος για υβριδικο ακομα. Η βενζινη η diesel, αν και θα προτιμουσα το πρωτο.
-
Δεν βλέπω να έρχεται το 6 με 1,8 βενζίνη Civic με τίποτα .
Το IMAII μπορεί αλλά , δεν ξέρω πόσο θα ικανοποιήσει ειδικά σε κακούς δρόμους της επαρχίας . Είναι σχετικά ξερό και κοπανάει.
To ίδιο θα ισχύσει και για το Prius II αν δεν κάνω λάθος , αλλά δίνει μεγαλύτερους χώρους. Θα συμφωνήσω για τις μπαταρίες του Prius .Προσωπικά θα πήγαινα σε diesel.
Υπάρχουν σιγά σιγά πολλές επιλογές όπου ακόμα και αν δεν προσέξεις δεν θα ξαφνιαστείς από το αποτέλεσμα της κατανάλωσης.
Επίσης είναι ότι καλύτερο σε σύγκριση με την ατμόσφαιρα, σε αυτό που αναφέρει ο 'nikosxeng' για την προσπέραση και τα τρακτέρ . -
Να σημειωσω οτι ειμαι επαρχια, οποτε το diesel δεν χρειαζεται να ειναι EURO 5 για να κυκλοφορησει.
Νικος -
Lancia delta 1,6mjt για χώρους και bravo 1,6 για ποιο οικονομική αγοράς.
Κινητήρας διαμάντι,οικονομικός και με τράβηγμα -
Το Prius πλέον είναι πάνω από 10 χρόνια στην αγορά και οι συσσωρευτές του αντέχουν. Το consumer reports (που ΔΕΝ έχει διαφημίσεις από τις εταιρείες) δοκίμασε Prius 10ετίας με 300.000 χιλιόμετρα και είχε παρόμοιες επιδόσεις και κατανάλωση με όταν ήταν καινούργιο χωρίς να αλλάξει συσσωρευτές. Σε Prius ταξί οι συσσωρετές τα παίζουν στις ~600.000χλμ.
Τώρα, εφόσον είσαι ήρεμος οδηγός και σε νοιάζει η οικονομία, πάρε ένα μικρομεσαίο με diesel 1,3 ή 1,4. Από Golf μέχρι Astra και γενικά ό,τι θέλεις, είναι πολύ οικονομικά αυτοκίνητα. Σε ανοιχτούς δρόμους θα καις αρκετά λιγότερο από 6 λίτρα!
Να καιει κατω απο 6 λιτρα στα 100