-
Απο τα αυτοκινητα που εχει αλλαξει ο πατερας μου.
Εscort mk3 1.3 82 μοντελο απροβληματιστο παρα τα 200.000+++ χλμ που ειχε.Μας ειχε παει Τιρανα στους κοφτες το παλιοσκυλο.Πωληθηκε το 01'.
Hyundai scoupe 91 μοντελο.Χιλιομετρα γυρω στα 120.000χλμ οταν το πηρε ο πατερας μου το 02'.Ενα προβλημα μας εμφανισε τον Μαϊο του 03' με τον εγκεφαλο που δε μπορουσε να το βρει κανεις στο Αιγιο τοτε.Οταν ζεσταινοταν εκανε διακοπες ο κινητηρας,μαυριζε τα μπουζι και μια φορα εμεινε οταν γυρνουσε ο πατερας μου απο ενα φροντηστηριο.Ακομα δεν εχω παρει χαμπαρι τι ειχε.
Focus mk1 04' αγορασμενο καινουριο.90.000χλμ μεχρι ωρας τσιμπαει λαδακι(λαθος χρησης δικιας μου),εχει αλλαχτει ενας πολλαπλασιαστης προπερυσι,ενα ρουλεμαν ιμιαξονιου,ενα παγουρι υπερχειλισης του ψυγειου που ειχε ραγισει.Επισης οταν εβγαλα διπλωμα του εσπασα τον δισκο απανω σε μια αλλαγη στον κοφτη. -
VW Polo 1.4, 75 hp. Αγορασμένο Φεβρουάριο 2002. Στα δυόμιση χρόνια (2004), εκεί που πήγαινα με 150 στην εθνική μου σβήνει. -> 2 πολλαπλασιαστές, μπουζοκαλώδια. Την ίδια χρονιά χάλασε κάποιο ηλεκτρονικό και δεν ανάβανε τα πίσω stop όταν πάταγα φρένο (2 φορές), και χάλασε η μίζα και δεν έπαιρνε μπροστά. Το 2006 χάλασαν άλλοι δύο πολλαπλασιαστές, το 2007 άλλος ένας, το 2007 χάλασε ένας πολλαπλασιαστής, το maf sensor, έπεσε το τζάμι του συνοδηγού, Το 2008 δίσκος-πλατώ, καταλύτης, μπρος δεξιά φως πορείας, το 2009 αιρκοντίσιον, κάμένη λάμπα εταζέρας.Το 2010 διαρροή υγρών ψυγείου, φθορά καλωδίου που μεταδίδει την ένδειξη για τα τακάκια. Επίσης το συγκεκριμένο είχε από την ημέρα της αγοράς του ένα ελαττωματικό λάστιχο, που έχανε αέρα. Το πήγα στο λαστιχά μου, που μου είπε ότι είναι κατασκευαστικό ελάττωμα (πόροι στο λάστιχο).
-
Και δε ντρέπεσαι να βγαίνεις να τα γράφεις και να σπιλώνεις το όνομα ενός τέτοιου κολοσού; Καλά να πάθεις!
-
Κατα σειρα αναξιοπιστιας. renault laguna 2.0t fiat tempra 1.6 και bmw 318 e46.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Εμπάθεια δείχνει να θάβει κάποιος μια εταιρεία που διάλεξε, τη χρυσοπλήρωσε με τα ωραία του λεφτάκια και του έβγαλε την πίστη; Μέχρι που τον άφησε στην άλλη άκρη της Ευρώπης; Τι έπρεπε να κάνει δηλαδή; Να του φύγει κάνας τροχός εν κινήσει και να πέσει σε κάνα γκρεμό;
Όταν τόσοι πολλοί γράφουν για αρνητικές εμπειρίες με συγκεκριμένα μοντέλα και μεις τους αγνοούμε και προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι έχουν και πρόβλημα (εμπάθεια π.χ.) από πάνω, ε συγγνώμη, αλλά το πρόβλημα είναι ΟΛΟ δικό μας.Φίλε μου όπως έχω γράψει και σε άλλο ποστ πιο πάνω το punto μου πήγενα πάρει φωτιά στα καλά καθούμενα και θα καιγότανε και ο σκύλος μου. Τι χειρότερο και από το να το αφήσεις στην άλλη άκρη της Ευρώπης, και τροχός να σου φύγει, ακόμα και στο γκρεμό να πέσεις. Φαντάσου να είχα και κάνα μωρό μέσα.
Δεν είπα όμως πάρτε φιατ να φάτε καλά και τέτοια. ίσα ίσα που αν αγόραζα τώρα αυτοκίνητο το gruppo θα ήτανε μέσα στις επιλογές μου. Και ειδικά η guilletta qv από τις πρώτες.
Γιατί πολύ απλά στοιχειώδεις γμωσεις να έχεις και στοιχειωδώς συνειδητοποιημένος αγοραστής να είναι κανείς θα πρέπει να γνωρίζει τα εξής πολύ απλά:- όλα τα μοντέλα των εταιρειών δεν είναι τα ίδια. Υπήρχανε σε όλες τις εταιρείες αποτυχημένα μοντέλα.
- πολλές παρτίδες διαφόρων μοντέλων βγαίνουνελαττωματικές και οι (περισσότερες) εταιρείες στη συνέχεια αλλάζουν τα ελλατωματικά τμήματα.
- αυτό που τυχαίνει σε εμάς ακόμα και σε κάνα δυο τρεις ακόμα δεν είναι απαραίτητα και ο κανόνας
- υπάρχουν και άλλα στοιχεία εκτός από την αξιοπιστία που θα εκτιμήσει και θα αξιολογήσει ο καθένας.
-
Όλα αυτά που γράφεις είναι σωστά, αλλά αν έμένα είχε πάρει φωτιά το αμάξι μου και είχαν καεί τα υπάρχοντά μου, πολύ δύσκολα θα ξανααγόραζα από αυτή την εταιρεία, ας ήταν και η Φερράρι.
Ο λόγος? Απλός. Πρέπει με κάποιο τρόπο να τιμωρήσω αυτή την εταιρεία για τις αβλεψίες της, και ο μόνος που έχω είναι αυτός. Να μην ξαναπεράσω από το ταμείο, ή έστω να αργήσω πολύ να κάνω κάτι τέτοιο.
Είναι πασιφανές ότι δεν θα το έκανα γιατί θα φοβόμουν ότι θα ξανακαώ, είναι τόσο σπάνια αυτή η περίπτωση που είναι σχεδόν αδύνατο να σου συμβεί δις, και μάλιστα στην ίδια μάρκα. -
οκ ψυχολογικά να το δεχτώ.
Αλλο αυτό και άλλο να λέω αγοράστε το τάδε και θα φάτε καλά ή ότι η τάδε εταιρεία (μιλώντας για ένα τεράστιο γκρούπ) είναι απάτη και άλλα τέτοια. Δεν μπορεί παρά να δέιχνει ή εμπάθεια ή ασχετοσύνη. -
Μην ξαναπείτε τίποτα για όμιλο VAG......
Δόξα τω Θεώ,δίνει δουλειά σε εκατοντάδες οικογένειες...........που έχουν ή δουλεύουν σε συνεργεία.......
Κακίες....
Opel Corsa 1997 1.4 Gsi 16βάλβιδο....Τί να λέμε τώρα...
α)40Κ-πολλαπλασιαστής
β)45Κ-μίζα
γ)50Κ-δίσκο-πλατώ
δ)την ίδια περίοδο,αλλαγή θερμοστάτη-βαλβίδας(έχω έρθει από Αμφιλοχία με κολλημένο το vent..)
ε)αλλαγή ψυγείου(αφού πρώτα άλλαξα ένα σωληνάκι που τρύπησε..)
στ)φλάντζα 2ου στίς 80Κ
ζ)και το καλύτερο από όλα,ΚΟΠΗΚΕ ο ιμάντας εκκεντροφόρου λίγο μετά από την έξοδο από το συνεργείο(για τη φλάντζα),αφού μου είχαν πεί πως ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ!!! Το εκπληκτικό είναι,πως είχε όντως αλλαχτεί και στίς 60Κ.
ΥΓ.Εννοείται πως το'στειλα....... -
αυτο που εχω τωρα...(leon cupra II)!!! στα 17000 αλλαξα μηχανη ευτυχως μεσα στην εγγυηση τωρα εχω 30000 συνολικα!δηλαδη 13000 με την νεα!!πιστευω σε 4000να μην ξαναχρειαστει να αλλαξω......
-
Ο χρήστης konstantinosmv6 έγραψε:
ακριβως το ιδιο ειχα κ εγω...
αγορασμενο καινουργιο Φεβ-1998.κοκκινο.
τραγικο αυτοκ.!!!!επεφτε το ρελαντι,
εκαιγε αντλιες βενζινης,
χαλαγε η αντλια του τιμονιου,
αλλαξαμε σασμαν γιατι βαρεσε διαλυση,
αλλαξαμε πολλαπλασιαστη
τραγικα μηχανολογικα.....και το πιο τραγικο.....ακριβως στο 1,5 χρονο ζωης μας αφησε στην εθνικη στη Γερμανια!!!δεν θελω να ξανακουσω για VW group!!!!
ειναι απατη!!!!!οπως κ τα σερβις τους....(Γρατσιας)
το ξεφορτωθηκαμε **μετα απο 8 χρονια με 120.000 χλμ.**και ηταν ετοιμο να διαλυσει!!!!!
καθε φορα που εβαζα το κλειδι εκανα το σταυρο μου!
καλα οσο για το χρωμα......ειχε γινει ροζ ματ.....ποιοτητα VW.....αγοραστε VW θα φατε καλα......
Πάντως, για τόσο χρέπι που το περιγράφεις, μάλλον υπερβολικά πολύ το κρατήσατε! Μαζοχισμός; Δεν νομίζω.. μάλλον υπάρχει υπερβολή στην περιγραφή των προβλημάτων που ανάφερες.. 120.000 χλμ και (πολύ περισσότερο) 8 χρόνια κανείς δεν κρατάει κάτι τόσο προβληματικό στη ζωή του.
Και, παρεμπιπτόντως, 15.000 χλμ το χρόνο δεν είναι και λίγη χρήση για ένα 'χρέπι'..
Το 'αγοράστε VW θα φάτε καλά' στο τέλος είναι απλά απαράδεκτο, αλλά και άτοπο, καθώς μπορεί να μπει σχεδόν οποιαδήποτε μάρκα στη θέση αυτή και, από άποψη δημοφιλίας, ιδίως Ιταλική...
-
Ο χρήστης giorgostap έγραψε:
αυτο που εχω τωρα...(leon cupra II)!!! στα 17000 αλλαξα μηχανη ευτυχως μεσα στην εγγυηση τωρα εχω 30000 συνολικα!δηλαδη 13000 με την νεα!!πιστευω σε 4000να μην ξαναχρειαστει να αλλαξω......Τι ακριβως επαθε ο κινητηρας σου ειπαν?
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Πάντως, για τόσο χρέπι που το περιγράφεις, μάλλον υπερβολικά πολύ το κρατήσατε! Μαζοχισμός; Δεν νομίζω.. μάλλον υπάρχει υπερβολή στην περιγραφή των προβλημάτων που ανάφερες.. 120.000 χλμ και (πολύ περισσότερο) 8 χρόνια κανείς δεν κρατάει κάτι τόσο προβληματικό στη ζωή του.
Δεν νομίζω ότι έχεις δίκιο.Εμεις κρατάμε στην οικογένεια rover toυ 2000 me 240000 xλμ και περισσοτερ προβλήματα απ το αμάξι του φίλου.Κάτι η άγνοια της αγορας, κατι η έλλειψη χρημάτων, η ελπιδα ότι το τελευταίο προβλημα θα ειναι και το...τελευταίο, κάτι το συναισθηματικό δέσιμο (εδώ κολλάει ο μαζοχισμος που λες).Υπάρχουν πολλοί που αφήνουν τα αυτοκίνητα τους να πεθάνουν στα χέρια τους
-
Ο χρήστης niatskas έγραψε:
Δεν νομίζω ότι έχεις δίκιο.Εμεις κρατάμε στην οικογένεια rover toυ 2000 me 240000 xλμ και περισσοτερ προβλήματα απ το αμάξι του φίλου.Κάτι η άγνοια της αγορας, κατι η έλλειψη χρημάτων, η ελπιδα ότι το τελευταίο προβλημα θα ειναι και το...τελευταίο, κάτι το συναισθηματικό δέσιμο (εδώ κολλάει ο μαζοχισμος που λες).Υπάρχουν πολλοί που αφήνουν τα αυτοκίνητα τους να πεθάνουν στα χέρια τους
Γεγονός είναι ότι αυτοκίνητο που το κρατάς πάνω από 5-6 χρόνια, πλέον στις μέρες μας το παντρεύεσαι...
Έχει κατέβει επικίνδυνα το όριο του μαζοχισμού!!
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
αυτο που εχω τωρα...(leon cupra II)!!! στα 17000 αλλαξα μηχανη ευτυχως μεσα στην εγγυηση τωρα εχω 30000 συνολικα!δηλαδη 13000 με την νεα!!πιστευω σε 4000να μην ξαναχρειαστει να αλλαξω......
Τι ακριβως επαθε ο κινητηρας σου ειπαν?
ελιωσε το πιστονι απο την θερμοκρασια λογο ελατωματικου μπεκ,αυτο ειπαν χωρις ποτε να παρω βεβαια επισιμη απαντηση,και εγινε ξαφνικα στην εθνικη χωρις να παω τερμα και χωρις να του εχω βαλει βιδα(προγραμμα εισαγωγες....)ετσι ξαφνικα!ευτυχως ημουν στην εγγυηση και με ολα τα service στην αντιπροσωπια και μετα το μεγαλο χαστουκι ευτυχως δεν εφαγα αλλο,μου την αλλαξαν με ολοκαινουργια χωρις φασαριες και προβληματα.
-
Τη μία αυτό, την άλλη viewtopic.php?f=5&t=49950
μετά άντε να σου πουν να πάρεις VAG TSI... -
Ο χρήστης giorgostap έγραψε:
Τι ακριβως επαθε ο κινητηρας σου ειπαν?
ελιωσε το πιστονι απο την θερμοκρασια λογο ελατωματικου μπεκ,αυτο ειπαν χωρις ποτε να παρω βεβαια επισιμη απαντηση,και εγινε ξαφνικα στην εθνικη χωρις να παω τερμα και χωρις να του εχω βαλει βιδα(προγραμμα εισαγωγες....)ετσι ξαφνικα!ευτυχως ημουν στην εγγυηση και με ολα τα service στην αντιπροσωπια και μετα το μεγαλο χαστουκι ευτυχως δεν εφαγα αλλο,μου την αλλαξαν με ολοκαινουργια χωρις φασαριες και προβληματα.
φιλος μου επαθε το ιδιο με seat ibiza 1.4 16v χωρις βεβαια να παρει ποτε απαντηση γιατι εγινε αυτο αλλα και χωρις να τον καλυψει η εγγυηση γιατι το επαθε στην 3ετια ...αποτελεσμα...πληρωσε 2500 ευρω για μεταχ. μηχανη.....ωραιο????
-
Ο χρήστης IasonasPeri έγραψε:
Τη μία αυτό, την άλλη viewtopic.php?f=5&t=49950
μετά άντε να σου πουν να πάρεις VAG TSI...ειναι να μην σου πεσει το λαχειο φιλε μου,δεν πιστευω αυτα να συμβαινουν μονο στο group της vw,πιστευω σε ολες τις εταιριες συμβαινουν παρομοια γεγονοτα σε αλλες ποιο πολυ σε αλλες λιγοτερο,αν παρω για παραδειγμα ενα renault lagunaII ενα αυτοκινητο πoυ διαβαζω οτι ειναι αρκετα ζημιαρικο παντου,πως γινεται απο το 2002 που το αγορασαμε καινουργιο το μονο προβλημα που να εχει βγαλει σε εμας να ειναι μια μπαταρια και ενας διακοπτης για το τζαμι του οδηγου,ενω εχει διανυσει μεχρι στιγμης 175000 με 2διαφορετικους οδηγους που και οι 2του επιναν το αιμα!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
και ομως....οπως και τωρα και τοτε με τον ιδιο τροπο διαφημιζαν τα αυτοκινητα τους
γερμανικη αξιοπιστια-ποιοτητα κατασκευης-οικονομια-επιδοσεις+1
-
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
οκ ψυχολογικά να το δεχτώ.
Αλλο αυτό και άλλο να λέω αγοράστε το τάδε και θα φάτε καλά ή ότι η τάδε εταιρεία (μιλώντας για ένα τεράστιο γκρούπ) είναι απάτη και άλλα τέτοια. Δεν μπορεί παρά να δέιχνει ή εμπάθεια ή ασχετοσύνη.τελικα το vw group εχει κ ευχαριστημενους πελατες.
φιλε μου junior gt τα ιδια θα εγραφα για οποιαδηποτε μαρκα που εχει μαπα προιον...δεν εχω προκαταληψεις....
αληθεια ποιο vw εχεις? -
φιλε μου junior gt ημουν σιγουρος για την απαντηση σου...-οτι δεν ειχες κ δεν θα εχεις ποτε vw-!!!!!
επαναλαμβανω οτι αυτα τα οποια εγραψα για το polo θα τα εγραφα για οποιαδηποτε αυτοκ.που ειχα και ειναι μαπα σαν προιον....δεν υπαρχει προκαταληψη.....αλλα απτα γεγονοτα....το θεμα του φορουμ νομιζω ειναι ξεκαθαρο.....για να μπορει να γραψει καποιος την αποψη του για την αξιοπιστια καποιων αυτοκ.θα πρεπει να εχει προσωπικη εμπειρια πολλων χιλιαδων χιλιομετρων κ πολλων ετων κτισης ενος συγκεκριμενου αυτοκ.!!!
στην περιπτωση που καποιος δεν ειχε ποτε καποιο συγκεκριμενο αυτοκ.αλλα εχει αποψη για ολα τα αυτοκ.νομιζω δεν αρμοζει στη φυση του φορουμ...
τωρα ...στην περιπτωση που η vw αλλαξει το προιoν της κ σταματησει να πουλα μονο marketing κ αερα...τοτε το ξανασυζηταμε....
παρακολουθω στενα τα μοντελα της κ του group vw ....οχι μονο διαβαζοντας αρθρα (εκει φαινονται ολα ονειρικα πλασμενα) αλλα στην πραγματικη χρηση....
φιλικα.
Το πιο αναξιόπιστο αυτοκίνητο που είχατε ποτέ