-
κροτος, όλα τα αμάξια μια χαρά είναι. Και το Astra και το Leon και το Μegane και το Auris. Τα Ceed όχι. (storm )
Το θέμα είναι τι λεφτά διαθέτει κάποιος, αν του αρέσει εκείνου που το αγοράζει και όχι εμάς, τι κόστος συντήρησης έχει και τι ανάγκες καλύπτει.
Το να πάρει κάποιος το Astra γιατί αποπνέει κυρίλα (μικρομεσσαίο χατς και πρίμιουμ, αυτά που κοροιδεύουμε με το Golf κάνουμε...) ή Megane γιατί οδηγεί τέτοιο και ο Κούμπιτσας νομίζω ότι εκεί μπάζει η λογική.
Επιλογές υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ εκεί έξω. Αρκεί να μην υπερασπιζόμαστε ο καθένας το κάρο που έχει. -
Ο χρήστης IasonasPeri έγραψε:
Όσο για μοντέλα της Σέατ που έχουν βγει υπέραξιόπιστα δύο παραδείγματα, το τελευταίο Αλτέα και το τελευταίο Ίμπιζα.Μην τα λες αυτά θα σε βγάλουν τρελό.Τα σέατ είναι για το καζάνι της κολάσεως Μόνο τα ιαπωνικά και δη τα toyota είναι αξιόπιστα .Τά άλλα είναι για τον κεάδα.
-
Εγώ θα το σταματήσω κάπου εδώ. Το παλικάρι ας πάρει ό,τι θέλει ο ίδιος ή η αδερφή του.
Καλοτάξιδο όποιο κι αν είναι, όλα έχουν τα θετικά και τα αρνητικά.
Εγώ είπα μια προσωπική γνώμη. Δε χαλάμε καρδιές. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τα Ceed όχι. (storm )γκρρρρρρ!!!!....
Εγώ το Ceed θα έπαιρνα... ... Γνωστό.
-
Νομίζω οτι τα diesel δεν μας εξυπηρετούν ιδιαίτερα. Νομίζω. Πολλά χιλιόμετρα δεν κάνουμε οπότε γιατί να πάρουμε;
Και φοβάμαι τη κακή βενζίνη, τις γνωσεις σε σερβις, και τους φορους που θα μπουν σε 1-2-3 χρόνια για τα κοροιδα που αγόρασαν ντιζελ.
Για μεταχειρισμένο δεν το θεωρώ πιθανό, μέχρι 15 Δεκέμβρη πρέπει να έχει αγοραστεί το αμάξι για κάποιους λόγους.
Για δύο μεταχειρισμένα και πάλι δεν γίνεται για κάποιους άλλους λόγους.Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Eπίσης θέλω να αναφέρω κάτι άλλο.Το ξέρεις φίλε μου ότι το astra edition έχει διάσταση ελαστικών 225/50/17?Αυτό σημαίνει πως η τετράδα στην αλλαγή πάει 700-800€ .Aντιθετα το fiesta titanium π.χ έχει 195/50/15(από τις πιο φτηνές τετράδες με κόστος 250-300€),τα polo-yaris 185/60/15(με κόστος 300€).Ή αν για κάποιο λόγο πέσει σε καμιά λακούβα από τις λίγες που υπάρχουν και στραβώσει η 17άρα ή σκιστεί κανένα λάστιχο μαύρο φίδι που τους έφαγε.Αυτά τα ξέρει η αδερφή του φίλου μας?Επίσης την κατανάλωση 10-11 λίτρα μέσα στην πόλη για το astra 120,ενώ το leon 1.2 tsi ή κάποιο μικρό με 100 άλογα το πολύ 8-8.5 λίτρα?Για αυτά τι θα έχει να πει,ποιος θα πλερώνει?ΠΟΣΑ;;;;;;;;;;;;
το κοίταξα τώρα, το αστρα το δινει είτε με τάσια σε 16άρα ζάντα με ελαστικά 205/60 R60 (PWM) είτε με 17άρες και ελαστικά 225/50 R17.
Ένα αξιοπρεπές σετ ελαστικών για το αστρα κάνει 700;
Κοιτάω για λάστιχα όλων των εποχών ή μόνο καλοκαιρινά/χειμερινά;
Γιατί βρήκα αυτά σε 4 εποχών. Είναι η πρώτη μάρκα που αναγνώρισα.
Βοηθήστε λίγο παιδιά, μπας και γλιτώσουμε το Enterprise.
Κάθε πόσα χρόνια/χιλιόμετρα αλλάζουμε λάστιχα;
Μπορείτε να μου πείτε ποσο θα κοστίζουν τα λάστιχα για τα υπόλοιπα περίπου;
Το λεόν έχει αλουμινιου 16' με 205/55 R16.91V.
Το πολο έχει ατσαλινες 15' με 185/60 R15
Το corsa έχει ατσάλινες 15' με 185/65 R15
Tο c3 έχει ατσάλινες 15' με 185/65 R15 ή αλουμινίου 16' με 195/55 R16
Το jazz και το yaris έχει αλουμινίου 15' με 175/65 R15. -
Ο χρήστης krotos έγραψε:
επειδη εχω το αυτοκινητο ασε να ξερω καλυτερα αν σου αποσπα την προσοχη(υπαρχει και ο διακοπτης που μειωνει τη φωτεινοτητα ) και σαφεστατα γουσταρω να εχω ωραιο εσωτερικο γιατι εκει περναω την ωρα-ωρες οταν οδηγω.έχουμε χάσει την αίσθηση του ωραίου ... και πες το ωραίο είναι υποκειμενικό ,αλλά αυτοκίνητα σαν τα
ισιγνια
φιεστα
γλαστρα κλπ
με τα δεκάδες κουμπάκια είναι τουλάχιστον κιτς...επειδή έχει πολλά κουμπάκια δεν σημαίνει οτι είναι και όμορφο... το χλωμό πρόσωπο έφερε καθρεφτάκια
-
Πήγαινε στους χρηματοδότες και πες ότι εσύ θα το οδηγείς και ότι το Λεόν είναι καλύτερο αυτοκίνητο και η αδερφή σου να πάει να κουρευτεί. Αν παρόλα αυτά δεν πεισθούν, καλό κουράγιο με το γλΆστρα...
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Νομίζω οτι τα diesel δεν μας εξυπηρετούν ιδιαίτερα. Νομίζω. Πολλά χιλιόμετρα δεν κάνουμε οπότε γιατί να πάρουμε;
Και φοβάμαι τη κακή βενζίνη, τις γνωσεις σε σερβις, και τους φορους που θα μπουν σε 1-2-3 χρόνια για τα κοροιδα που αγόρασαν ντιζελ.
Για μεταχειρισμένο δεν το θεωρώ πιθανό, μέχρι 15 Δεκέμβρη πρέπει να έχει αγοραστεί το αμάξι για κάποιους λόγους.
Για δύο μεταχειρισμένα και πάλι δεν γίνεται για κάποιους άλλους λόγους.Eπίσης θέλω να αναφέρω κάτι άλλο.Το ξέρεις φίλε μου ότι το astra edition έχει διάσταση ελαστικών 225/50/17?Αυτό σημαίνει πως η τετράδα στην αλλαγή πάει 700-800€ .Aντιθετα το fiesta titanium π.χ έχει 195/50/15(από τις πιο φτηνές τετράδες με κόστος 250-300€),τα polo-yaris 185/60/15(με κόστος 300€).Ή αν για κάποιο λόγο πέσει σε καμιά λακούβα από τις λίγες που υπάρχουν και στραβώσει η 17άρα ή σκιστεί κανένα λάστιχο μαύρο φίδι που τους έφαγε.Αυτά τα ξέρει η αδερφή του φίλου μας?Επίσης την κατανάλωση 10-11 λίτρα μέσα στην πόλη για το astra 120,ενώ το leon 1.2 tsi ή κάποιο μικρό με 100 άλογα το πολύ 8-8.5 λίτρα?Για αυτά τι θα έχει να πει,ποιος θα πλερώνει?
ΠΟΣΑ;;;;;;;;;;;;
το κοίταξα τώρα, το αστρα το δινει είτε με τάσια σε 16άρα ζάντα με ελαστικά 205/60 R60 (PWM) είτε με 17άρες και ελαστικά 225/50 R17.
Ένα αξιοπρεπές σετ ελαστικών για το αστρα κάνει 700;
Κοιτάω για λάστιχα όλων των εποχών ή μόνο καλοκαιρινά/χειμερινά;
Γιατί βρήκα αυτά σε 4 εποχών. Είναι η πρώτη μάρκα που αναγνώρισα.
Βοηθήστε λίγο παιδιά, μπας και γλιτώσουμε το Enterprise.
Κάθε πόσα χρόνια/χιλιόμετρα αλλάζουμε λάστιχα;
Μπορείτε να μου πείτε ποσο θα κοστίζουν τα λάστιχα για τα υπόλοιπα περίπου;
Το λεόν έχει αλουμινιου 16' με 205/55 R16.91V.
Το πολο έχει ατσαλινες 15' με 185/60 R15
Το corsa έχει ατσάλινες 15' με 185/65 R15
Tο c3 έχει ατσάλινες 15' με 185/65 R15 ή αλουμινίου 16' με 195/55 R16
Το jazz και το yaris έχει αλουμινίου 15' με 175/65 R15.Θερινά λάστιχα κοίτα μόνο,όχι τα 4 εποχών που είναι μάπα γενικώς.Τα χειμερινά κάνουν αν ζεις σε ορεινή περιοχή με πολλά κρύα και τα βάζουν μόνο 4 μήνες όχι το καλοκαίρι που βράζει ο τόπος.Το astra edition έχει 225/50/17,μόνο το φτωχό essentia έχει 205/60/16.Οι διαστάσεις 205/55/16(του leon copa) έχουν 350-400€,ενώ το 225/50/17 πάνω από 700€.Τα 185/60/15,195/50/15,185/65/15 έχουν γύρω στο 300άρι.Δες στο elastika-online.gr βάλε διαστάσεις και συγκρινε τιμές,μόνο σε θερινά.Λάστιχα αλλάζουμε κάθε 2.5-3 χρόνια και 35000-40000 χλμ περίπου,εξαρτάται τη χρήση.Εγώ δεν τα κρατάω πάνω από 30000 χλμ.
-
Ναι αλλά βλέπετε , και δεν είναι Seat , Seat ήχαν
Τί σημαίνει δηλαδή το 'Σέατ είχαν';
Ο άνθρωπος που το οδηγούσε, θέλει να ξαναγοράσει Σέατ. Η άσχετη αδερφή λέει όχι.
Άρα το 'Σέατ είχαν' που λες υποτιμητικά τρώει καραάκυρο ...Το ότι δεν κατάλαβες δεν σημαίνει τίποτα . Πες δεν κατάλαβα να στο εξηγήσουμε .
Γιατί να συγχύζεσαι , μέτοχος είσαι ? αν τα πάρεις απο το 4ο ποστ τι θα γίνει στο μέλλον . -
Χεχ, στο Ibiza, που δε ξέρω τι διαστάσεις έχουν, ή τι μάρκα είναι (είναι γνωστό όνομα πάντως) κόστισαν 250 ευρώ. Και τα έχουμε... 40.000χλμ; Δεν με έχουν προβληματίσει καθόλου όμως. Θα το κοιτάξω το απόγευμα.
-
φιλε μου festoNero,δεν ξερω αν το γνωριζεις αλλα βγηκε νομος που τα αυτοκινητα με κινητηρα πετρελαιου(euro5),θα μπορουν απο εδω και στο εξης να κυκλοφορουν αθηνα/θεσσαλονικη οπου απαγορευοταν μεχρι προτινος και στο κεντρο,οποτε η λυση ειναι μονοδρομος....DIESEL.Ξεχνα τουρμπακια κλπ και με τα λεφτα που διαθετεις μπορεις να αγορασεις ενα πολυ καλο,ομορφο και αξιοπιστο αυτοκινητο με κινητηρα diesel....μην ψαχνεσαι σε λαθος δρομους....Τα πλεονεκτηματα σε σχεση με την βενζινη πολλα.1ον:αξιοπιστια,ενας κινητηρας disel,αντεχει περισσοτερα χιλιομετρα 2ον:κοστος χρησης,με euro5,θα εχεις αν το αυτοκινητο εκπεμπει κατω απο 110 γραμμαρια μηδενικα τελη, αν οχι τα τελη θα ειναι παλι χαμηλοτερα απο ενα αντιστοιχο στα ιδια κυβικα,επισης η συντηρηση του ειναι μικροτερη αρα και λιγοτερα εξοδα..3ον:αφθονη ροπη σε αστικες μετακινησεις ενω σε υπεραστικες θα παθεις πλακα για το ποσο γρηγορα καταπινει χιλιομετρα λογω μεγαλης ροπης και χαμηλων στροφων(εχει και turbaki)....τωρα αν θες να σου υποδειξω καλα πετρελαιοκινητα σε χαμηλη τιμη με καλο εξοπλισμο,πηγαινε να δεις το corsa 1.3 95ps η το renault clio 1.5dci 105ps με 5 χρονια εγγυηση και 3 χρονια δωρεαν σερβις και τρια επιπεδα εξοπλισμου...η επιλογη ειναι δικη σου εμεις απλα κανουμε προτασεις αφου ζητησες την γνωμη μας
-
για εσενα που θιχτηκες για τον ομιλο χαλαρωσε δεν ειπα οτι τα οπελ ειναι πιο αξιοπιστα απλα ηθελα να τονισω το γεγονος οτι οι κατοχοι vag νομιζουν οτι οδηγουν τα απολυτα αυτοκινητα.
red monster το οτι δε σου αρεσει εσενα δε σημαινει οτι δεν αρεσει σε πολυ κοσμο το αντιθετο μαλιστα αν δουμε τις πωλησεις που εχουν και τα 2 κιτς αυτοκινητα που εσυ τονιζεις.Εκτος κ αν εννοεις οτι ολοι ειναι κιτς αλλα εσυ οχι.
τεσπα παρεαυτο που σου καθετε καλα απλα να αρχισεις να μαθαινεις καθε ποτε αλλαζουμε λαστιχα κλπ -
Εγώ είμαι πιο χαλαρός από σένα μια και δεν έχω τη μύγα για να ψάχνω το τί είναι ή δεν είναι ο όμιλος VAG, εσύ το έκανες.
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Ο άνθρωπος που το οδηγούσε, θέλει να ξαναγοράσει Σέατ. Η άσχετη αδερφή λέει όχι.
Άρα το 'Σέατ είχαν' που λες υποτιμητικά τρώει καραάκυρο ...Το ότι δεν κατάλαβες δεν σημαίνει τίποτα . Πες δεν κατάλαβα να στο εξηγήσουμε .
Γιατί να συγχύζεσαι , μέτοχος είσαι ? αν τα πάρεις απο το 4ο ποστ τι θα γίνει στο μέλλον .Βέβαια εγώ συγχύστηκα και εσύ μου λες ότι είμαι μέτοχος. Καλά κρασσσά!
Το απλό απλούστατο που λέω και εσύ δεν κατάλαβες τίποτε, είναι το ότι ο καθένας έχει τα γούστα του.
Εγώ δεν έχω καλή γνώμη για τα Όπελ όπως και εσύ για τα Σέατ.
Δε λέω πάντως ότι είναι κάποιο από τα δυο αμάξια κύρους, εσύ το υπονοείς.Αυτό που δεν αμφισβητείται είναι η αδρή κατηγοριοποίηση των brands: premium, near premium και ΓΤΠ κατασκευαστές.
Εγώ σου λέω ότι Όπελ, Σέατ, Φίατ, Σκόντα, Ρενώ κλπ ανήκουν στην τρίτη κατηγορία.
Εσύ το αρνείσαι και κατά τα λοιπά εγώ είμαι ο μέτοχος.
Εσυ καταλαβαίνεις και εγώ όχι...Επίσης από τους ΓΤΠ κατασκευαστές άλλος προτιμά Όπελ, άλλος Φίατ και άλλος Ρενώ.
Το να επιβάλλεις εσύ ποιον κατασκευατή θα προτιμούν οι υπόλοιποι τρώει τελείως άκυρο, μα τελείως!
Άλλος γουστάρει GM, άλλος VAG και άλλος PSA.Επίσης εδώ το παιδί έχει τα δικά του ζητούμενα και του προτείνουμε πράγματα με αντικειμενικά δεδομένα (επιδόσεις, οικονομία, στήσιμο, τιμές κλ).
Εσύ πάλι βάζεις τις υποκειμενικες σου προτιμήσεις και κρίνεις τους άλλους.Να με συγχωρείς, δεν θέλω να ασχοληθώ άλλο, αν κατάλαβες έχει καλώς.
-
Συγνωμη τωρα αλλα θεωρεις οτι η vw ειναι near premium? Μπορεις να το αιτιολογησεις αφου ειναι και αδιαμφισβητητο οπως λες?
Εσυ τι αυτοκινητο εχεις αν επιτρεπεται? -
Ο χρήστης panos pure clio έγραψε:
φιλε μου festoNero,δεν ξερω αν το γνωριζεις αλλα βγηκε νομος που τα αυτοκινητα με κινητηρα πετρελαιου(euro5),θα μπορουν απο εδω και στο εξης να κυκλοφορουν αθηνα/θεσσαλονικη οπου απαγορευοταν μεχρι προτινος και στο κεντρο,οποτε η λυση ειναι μονοδρομος....DIESEL.Ξεχνα τουρμπακια κλπ και με τα λεφτα που διαθετεις μπορεις να αγορασεις ενα πολυ καλο,ομορφο και αξιοπιστο αυτοκινητο με κινητηρα diesel....μην ψαχνεσαι σε λαθος δρομους....Τα πλεονεκτηματα σε σχεση με την βενζινη πολλα.1ον:αξιοπιστια,ενας κινητηρας disel,αντεχει περισσοτερα χιλιομετρα 2ον:κοστος χρησης,με euro5,θα εχεις αν το αυτοκινητο εκπεμπει κατω απο 110 γραμμαρια μηδενικα τελη, αν οχι τα τελη θα ειναι παλι χαμηλοτερα απο ενα αντιστοιχο στα ιδια κυβικα,επισης η συντηρηση του ειναι μικροτερη αρα και λιγοτερα εξοδα..3ον:αφθονη ροπη σε αστικες μετακινησεις ενω σε υπεραστικες θα παθεις πλακα για το ποσο γρηγορα καταπινει χιλιομετρα λογω μεγαλης ροπης και χαμηλων στροφων(εχει και turbaki)....τωρα αν θες να σου υποδειξω καλα πετρελαιοκινητα σε χαμηλη τιμη με καλο εξοπλισμο,πηγαινε να δεις το corsa 1.3 95ps η το renault clio 1.5dci 105ps με 5 χρονια εγγυηση και 3 χρονια δωρεαν σερβις και τρια επιπεδα εξοπλισμου...η επιλογη ειναι δικη σου εμεις απλα κανουμε προτασεις αφου ζητησες την γνωμη μαςΟ άνθρωπος είπε ότι δεν θέλει ντίζελ και πολύ καλά κάνει! Μονόδρομος μπορεί να είναι για σένα, για κάποιους άλλους όμως είναι από την ανάποδη... έχει απαγορευτικό εισόδου!
-
@VolvoZeus
Θεωρώ δεδομένο ότι δεν το λες για να υποστηρίξεις τους Οπελάκηδες και θα σου απαντήσω.
Μέχρι πρότινος δεν θα σου έλεγα ότι η VW είναι near premium.
Θα σου έλεγα ότι απλά ανήκει στην υψηλή τιμολογιακά κατηγορία του ΓΤΠ segment.Θεωρώ όμως ότι ο ασφαλέστερος ορισμός (του τί είναι ή δεν είναι near premium, premium κλπ) είναι αυτός που δίνεται όχι από τα fanboys αλλά από το υψηλότερο κύρος εκείνων των αντίπαλων κατασκευαστών που σε αναγνωρίζουν και σε υπολογίζουν στον ανταγωνισμό τους.
Τα τμήματα μάρκετινγκ των ανταγωνιστών ενός car brand είναι πιο ειδικά να κρίνουν αυτό το car brand από τα fan club του συγκεκριμένου brand, πιστεύω ότι θα συμφωνούμε...Αν πχ near premium ανταγωνιστής κατασκευαστής αυτοκινήτων βγαίνει σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου και αναφέρει τη VW μέσα στον ανταγωνισμό των μοντέλων του, τότε για μένα αυτό είναι ασφαλέστερη ένδειξη για το τί είναι near premium πέρα από τη γνώμη του κάθε οπαδού μιας μάρκας.
-
Άρα το 'Σέατ είχαν' που λες υποτιμητικά τρώει καραάκυρο.Και στο κάτω κάτω γιατί το Σέατ είναι χειρότερο από πχ Φίατ, Ρενώ, Όπελ κλπ;
Μια χαρά είναι η Σέατ και πιο υψηλή αξιοπστία έχουν τα μοντέλα της χρόνια τώρα που είναι VAG.
Και γ@μώ τις τεχνολογίες και μοντέρνο ντιζάιν.Το Όπελ μόνο στο τεστ θωπείας πλαστικών υπερέχει(;) σε σχέση με το Λεόν (για συναρμογή να μη μιλήσουμε, κατώτερο των προσδοκιών το Άστρα),
και πάλι όμως δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο μια και χάνει από άλλες κορυφαίες προτάσεις στο συγκεκριμένο ...τεστ (βλέπε Γκόλφω)
και χάνει κιόλας στα μάτια του φίλου στον βασικό λόγο που άλλος θα το προτιμούσε:
το καγκουροεσωτερικό του Άστρα που το είχε στο Ίμπιζα και λέει ότι δεν του αρέσουν τα πολλά φωτάκια.Άρα μονόδρομος στο συγκεκριμένο συγκριτικό το Λεόν, αλλιώς κάτι τελείως άσχετο.
κάτοχος λεον??
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
τεχνολογια nasa το λεον. και τερας αξιοπιστιας ο ομιλος για πες κ αλλα τετοια
Πάντως περισσότερη τεχνολογία εχει το leon από τα astra-auris αν δεν κάνω λάθος
πως την μετράς την τεχνολογία???
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
κάτοχος λεον??Δεν απάντησα γιατί θεωρώ φαιδρό ένα ερώτημα που σκοπό έχει να βάλει ετικέτες.
Όχι είναι η απάντηση αλλά πολύ θα μου άρεσε η ιδέα ενός λεόν.Ξεπεράστε τις ετικέτες και μπείτε στην ουσία λέω εγώ.
-
κάτοχος λεον??
Δεν απάντησα γιατί θεωρώ φαιδρό ένα ερώτημα που σκοπό έχει να βάλει ετικέτες.
Όχι είναι η απάντηση αλλά πολύ θα μου άρεσε η ιδέα ενός λεόν.Ξεπεράστε τις ετικέτες και μπείτε στην ουσία λέω εγώ.
μην με κάνεις να βάλω στικς στις προτάσεις σου που ξεχειλίζουν από ουσία...
Νέο αυτοκίνητο, μάλλον Leon...