-
Καλησπέρα!
Είμαι στη διαδικασία αγοράς αυτοκινήτου και θέλω τη βοήθεια σας παίδες.Χρήση: Οδήγηση σε επαρχοακή πόλη με πολλές πολλές λακούβες , συχνές εξορμήσεις στις εξοχές για βόλτα, ψάρεμα, οδήγηση σε χωματόδρομους ( όχι όμως camel trophy), 1-2 φορές τη βδομάδα στάνταρ οδήγηση σε επαρχιακό δίκτυο (περίπου 80km).
Για τους παραπάνω λόγους προσανατολίζομαι σε κάποιο 4χ4, μικρών διαστάσεων σχετικά (δεν έχω οικογένεια για να πάρω κανένα τεράστιο suv/τζιπ), και οικονομικό καθώς λεφτά (ΔΕΝ) υπάρχουν...
Τώρα δεν έχω καταλήξει ακόμα όσον αφορά καινούργιου ή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, είμαι μπερδεμένος σ'αυτόν τον τομέα.
Τα μοντέλα στα οποία έχω ψιλοκαταλήξει είναι:
FIAT Panda 4x4 1.3 Multijet (καινούργιο)
FIAT Sedici 4x4 1.6 Emotion (καινούργιο ή μεταχειρισμένο αλλά μοντέλο facelift)
Suzuki SX4 4x4 1.6 ESP (όπως sedici)
Κάποιο άλλο τζιπάκι μεταχειρισμένο (π.χ Jimny, Terios)Από θέμα χρημάτων αυστηρά μάξιμουμ 20.000e
Ευχαριστώ παιδιά και βοηθήστε με να ξεμπλοκάρω γιατί η αγορά ψιλοεπείγει (κι άλλος χειμώνας μόνο με μηχανή δεν παλεύεται)
-
Καλησπέρα!
Είμαι στη διαδικασία αγοράς αυτοκινήτου και θέλω τη βοήθεια σας παίδες.Χρήση: Οδήγηση σε επαρχοακή πόλη με πολλές πολλές λακούβες , συχνές εξορμήσεις στις εξοχές για βόλτα, ψάρεμα, οδήγηση σε χωματόδρομους ( όχι όμως camel trophy), 1-2 φορές τη βδομάδα στάνταρ οδήγηση σε επαρχιακό δίκτυο (περίπου 80km).
Για τους παραπάνω λόγους προσανατολίζομαι σε κάποιο 4χ4, μικρών διαστάσεων σχετικά (δεν έχω οικογένεια για να πάρω κανένα τεράστιο suv/τζιπ), και οικονομικό καθώς λεφτά (ΔΕΝ) υπάρχουν...
Τώρα δεν έχω καταλήξει ακόμα όσον αφορά καινούργιου ή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, είμαι μπερδεμένος σ'αυτόν τον τομέα.
Κάποιο άλλο τζιπάκι μεταχειρισμένο (π.χ Jimny, Terios)Από θέμα χρημάτων αυστηρά μάξιμουμ 20.000e
Ευχαριστώ παιδιά και βοηθήστε με να ξεμπλοκάρω γιατί η αγορά ψιλοεπείγει (κι άλλος χειμώνας μόνο με μηχανή δεν παλεύεται)
-
Καλησπέρα!
-
Καλώς ήρθες στο forum!
Προσωπικά θα πήγαινα σε καινούριο σε αυτά τα λεφτά. Το Duster πως σου φαίνεται;
-
Φιλε μου οπως τα περιγραφεις το seidici ειναι οτι πρεπει (υπαρχει και στοκαρισμενο στην εκδοση που θες με 17Κ http://www.fiat.gr/fiatdeals). Το παντα ειναι μικρων διαστασεων οχι σχετικα αλλα αντικειμενικα. Αν βεβαια σε καλυπτει απο χωρους και αντεχεις την ελειψη δυναμης στον ανοιχτο δρομο, γλιτωνεις αρκετα χρηματα απο αγορα αλλα και καταναλωση-ασφαλειες-τεκμηρια κλπ κλπ... Το τι αντεχεις οικονομικα ειναι δικο σου θεμα φυσικα, αλλα αν η κινηση θα ειναι περισσοτερο εκτος πολης καλυτερα να προτιμησεις το μεγαλυτερο Θα κοιταζα και το duster στη θεση σου (μεγεθος μικρομεσαιου). Και φυσικα εφοσον στα χρηματα αυτα βρισκεις καινουρια αυτοκινητα δε χρειαζεται να ψαξεις για μτχ.
-
Αυτό με το fiatdeals δεν το είχα προσέξει, θα το ψάξω thanks!
Το duster δε με ενθουσιάζει. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καλώς ήρθες στο forum!Προσωπικά θα πήγαινα σε καινούριο σε αυτά τα λεφτά. Το Duster πως σου φαίνεται;
Εκπληκτος!!! Δεν θα μπορούσα να μην συμφωνήσω με τον συμφορουμίτη που μπερδεψε το Duster ... με αναζήτηση κινητού μαλλον!
Εναλλακτικά Panda το diesel. Σκυλί.
Για τα SX4/Sedici (με το δευτερο ωραιότερο σε εμφανιση) τρεφω επιφυλάξεις ως προς την 4κίνηση τους.Και συγνώμη ...
Οδήγηση σε επαρχοακή πόλη με πολλές πολλές λακούβες
Στις Δημοτικές εκλογές ... Δημαρχο με κριτηριο την εμφανιση του ψηφίζουν στον τοπο σου?
-
γιατι μονο στον τοπο του εχει λακουβες??!!!
-
Jimny καινούργιο....
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Jimny καινούργιο....+1
Το Sx4 έχει ψεύτικη μετάδοση, απ' ό,τι προκύπτει από τα διάφορα φόρα.
Μπες και στο σάιτ των συνειδητοποιημένων Τζιμνάκηδων ('σκάρτα 100.gr'). Όντως σκάρτα 100, αλλά δεν μπορεί κανείς να τα έχει όλα ποτέ, ανεξαρτήτως χρημάτων. -
Αναμένεις το νέο Panda 4x4 diesel εφόσον δεν υπάρχει ανάγκη για χώρους και σου μένουν και ρέστα. Jimny και σία είναι μόνο για κυνηγούς. Άκρως παρωχημένα και επικίνδυνα οχήματα στην άσφαλτο.
-
Εγώ θα πρότεινα Jimny ή SX4 αλλά για το Jimny οπωσδήποτε να το οδηγήσεις πριν αποφασίσεις. Μπορεί να σου φανεί ιδανικό, μπορεί ελεεινό, είναι πολύ ιδιόμορφο αυτοκίνητο.
-
Εγώ πάλι θα σου πρότεινα να παρεις έναν ιάπωνα 15έτιας και βάλε με 500-800 ευρώ και να μην αλλάξεις αυτοκίνητο,δε μου ακούγεται πολυ πειστικό επιχείρημα το επαρχιακη πολη με λακουβες και το οδήγηση σε χωματόδρομο για να πάρει κάποιος 4χ4,νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει κάπως,οι καιροί είναι δύσκολοι!
Sent from my E10i using Tapatalk
-
Κατα τη γνωμη μου καλυτερη λυση το duster με τον 1.5 dci.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Jimny καινούργιο....+πολλά! έχω ακούσει από φίλους κάτοχους ότι είναι σκυλί και δεν κολλάει εύκολα...
-
Για 'μένα Jimny μόνο αν οι εκτός δρόμου απαιτήσεις σου είναι (πολύ) υψηλές.
Αλλιώς Panda που κι αυτό πάει πολύ μακριά, και κακά τα ψέματα είναι 'πιο αυτοκίνητο'.
-
Kακώς απορρίπτεις το duster.Εγώ προτείνω duster 1.5 dci laureate,μιας που είναι ντίζελ θα έχει χαμηλή κατανάλωση(χαμηλότερη από jimny,sx4,sedici),καλές ροπές που τα ατμοσφαιρικά βενζινοκίνητα δεν έχουν,ευρύχωρο,με καλό εξοπλισμό,δεδομένη αξιοπιστία και με σούπερ τετρακίνηση(από qashqai) αλλά και καλή απόσταση από το έδαφος .Για μένα έχει και mucho σχεδίαση και δεν το μπερδευεις με κανένα.Αλλιώς εναλλακτική το sedici f/l ή το terios 1.5 f/l.Με τίποτα το jimny που είναι αρχαίο και υπολείπεται παντού από το σύγχρονο ανταγωνισμό,όπως και το panda 4x4 που και αυτό πάλιωσε και είναι και στενάχωρο,ενώ και η τιμή του δεν είναι χαμηλή .Duster dci rules
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Αναμένεις το νέο Panda 4x4 diesel εφόσον δεν υπάρχει ανάγκη για χώρους και σου μένουν και ρέστα.+1 Πάει παντού , κυριολεκτικά . Εχει καλή κύλιση και είναι σχετικά οικονομικό .
-
To Panda είναι πολύ μικρό και πάρα πολύ αργό. Αν μπορεί να πάρει SX4 δεν υπάρχει λόγος να το δει καν. Υπάρχει και το swift 4x4 που είναι ανάμεσα στα 2 αυτά.
Από τετρακίνηση και τα 3 είναι παρόμοια, πολύ απλό σύστημα μετάδοσης.
-
Το ντιζελάκι βρε ΙΚΕ δε νομίζω ότι το λες αργό, ή τελοσπάντων σημαντικά πιο αργό από τα άλλα. Για το μικρό προφανώς και συμφωνώ, όπως και για την πτώση της αξίας του με την έλευση του καινούργιου, ειδικά αν αγοραστεί καινούργιο.
Κάτι άλλο που μου ήρθε στο μυαλό: Μήπως η τετρακίνηση δεν είναι τόσο απαραίτητη, κι αυτό που χρειάζεται είναι μόνο το 'ύψος'; Σ' αυτήν την περίπτωση γιατί δεν κοιτάς και κάτι σε στυλ Sandero Stepway ντιζελάκι;
Φτηνό 4x4