-
οι νέοι που θα βγουν θα είναι facelift από όσο θυμάμαι, δεν φερνουν κάτι το ιδιαίτερο
αν δε βγουν τελείως νέες πλατφόρμες με mainstream 6-core ή έστω i7 στα 300λίγα (και 8-core για extreme) και ddr4, δεν έχει νόημα να περιμένεις
από την εποχή των sandy δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό άλμα
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
οι δικοί μου black δεν πάνε πάνω από 32 ποτέ
οι green φθείρονται πολύ γρήγορα επειδή έχουν start-stop και καλά για οικονομία..
δεν κάνει καλό ούτε στα αυτοκίνητα ούτε στους σκληρούς αυτό
αν δε θες να πληρώσεις black πάρε τουλάχιστον blue, όχι green
μιλας για το Intellipark ε? ναι σωστο αυτο που λες αλλα οχι για **standalone **δισκους οσοι τους ειχαν σε raid (μαζι με μενα..)ειχαν αυτο το ηλιθιο 8 sec start stop το οποιο πραγματικα σου εσπαγε τα νευρα και τον δισκο
σαν δισκος μοναδικος ομως δεν εχει καμια διαφορα
υποτιθεται οτι το drive cycle τους ειναι στην πραγματικοτητα 3 μηνες με αυτο enabled αλλα επειδη δεν υπηρχε περιπτωση να ζησει δισκος για δισκος απο το 2012 ολα κυκλοφορουν αναβαθμισμενα..(οι πιο παλιοι απλα θελουν ενα firmware reset με το utility της wd
(τα μοντελα που ειχαν γενικα προβλημα ηταν μονο οι: WD20EADS, WD20EARS, WD15EADS, WD15EARS, WD10EADS, WD10EARS, WD8000AARS, WD7500AADS, WD7500AARS, WD6400AADS, WD6400AARS, WD5000AADS, WD5000AARS, WD1000FYPS, WD7500AYPS and WD7501AYPS περα απο αυτους ολα τα αλλα ειναι οκ το intellipark απο τα 8 ειναι στα 300(5 λεπτα)Καταρχήν, ευχαριστώ που ανέφερες τα παραπάνω, γιατί έμαθα για το utility που έχει βγάλει η WD για να πειράζεις τα 8 sec και να τα ανεβάζεις στο λεπτό (που ουσιαστικά το αδρανοποιεί).
Κατά δεύτερον, δεν τα λες σωστά, γιατί δεν αφορά μόνον το RAID, αφορά και τις περιπτώσεις όπου ο σκληρός δίσκος είναι η αποθήκη του συστήματος όπως στην δική μου περίπτωση, οπότε ήταν πάρα πολλές οι φορές που τον άκουγα ν' ανοίγει και να κλείνει...
Άρα, γενικώς, ένα τεράστιο φάουλ από την WD, αλλά τι να κάνουμε που ουσιαστικά είναι και η μόνη νορμάλ επιλογή εκεί έξω... Απλώς, όσοι αγοράζουν δίσκο, να θυμούνται να παίρνουν τους Black που δεν έχουν και καμιά τρομακτική διαφορά σε τιμή...
Επίσης, backup, backup, backup!το ανεφερα αλλα πραγματικα σαν αποθηκη δεν εχει προβλημα γιατι ειναι αποθηκη! (εξου και ειναι ελαχιστες οι αναφορες σαν single hard drive για αυτους αλλωστε οπως ειπα οι νεοι green εχουν αυτο το θεμα ηδη λυμενο στα 5 λεπτα) οι αλλοι με το utility (βεβαια ακομη και στα 8 να ηταν για να φτασουν τις 300.000 ωρες του δισκου θα χρειαζοντουσαν 6 χρονια(σαν αποθηκη οχι σαν server Που εκαναν πολλοι......)
-
Ο δικός μου αποθήκη ήταν και τον πήρα στο χέρι πάντως... Μπορεί να ήταν τυχαίο βέβαια, αλλά δεν βλέπω λόγο να μην λαβαίνουμε τα μέτρα μας.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ο δικός μου αποθήκη ήταν και τον πήρα στο χέρι πάντως... Μπορεί να ήταν τυχαίο βέβαια, αλλά δεν βλέπω λόγο να μην λαβαίνουμε τα μέτρα μας.τι νοημα εχει η ζωη χωρις ρισκο?
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Εν τω μεταξυ εβαλα το Modem -Router του OTE σε άλλη πρίζα(είχα τηλεφωνο εκει πριν) και τωρα αποσυνδδεται συνεχώς...
Το modem/router ΠΑΝΤΑ στη 'κεντρική' πρίζα τηλεφώνου (σε αυτή δηλαδή που καταλήγει το καλώδιο που έρχεται από το κουτί). Καλό θα ήταν να μπει φίλτρο/splitter για όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα.
Eβαλά το spliter και έσρωσε!!Ευχαριστώ!!
-
Ο χρήστης chrooooo έγραψε:
πηγαινε στο σερβις του πλαισιου και ζητα τους
Ωραίος, ευχαριστώ.
-
τελικα το σαπακι λαπτοπ της δεκαετιας εχει XP SP2 πανω και παει αρκετα γρηγορα σε browsing και ταινιες που εβαλα
μου φτανει (αν και εχει θορυβο και αναβει αλλα με ακουστηκα αφημενο μακρυα δε με νοιαζει)δεν μπορω με τιποτα να το βαλω σε ασυρματο δικτυο
το ενσωματομενο WiFi receiver βλεπει το δικτυο σπιτιου αλλα δε συνδεεται
WAP/WAP2 ειναι, και μαλλον δεν θα εχει HW support για WAP2ελα ομως που εχω και ενα USB wifi adapter (netgear WNA3100M) το οποιο δεν μπορω να το εγκαταστησω με τιποτα, δε το βλεπει με την καμια!
ρε γμτ μονο ethernet δε παλευεται, ποιος εχει καλωδια πλεον...
-
αμα δεν κανεις και τιποτα αλλο σοβαρο γιατι δεν του περνας καμια Light διανομη Linux?
-
για τον αμαθο κανα λινκ?
κατι που να κανει install απο CDaki και να εχει UI ε? -
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
τελικα το σαπακι λαπτοπ της δεκαετιας εχει XP SP2 πανω και παει αρκετα γρηγορα σε browsing και ταινιες που εβαλα
μου φτανει (αν και εχει θορυβο και αναβει αλλα με ακουστηκα αφημενο μακρυα δε με νοιαζει)δεν μπορω με τιποτα να το βαλω σε ασυρματο δικτυο
WAP/WAP2 ειναι, και μαλλον δεν θα εχει HW support για WAP2ελα ομως που εχω και ενα USB wifi adapter (netgear WNA3100M) το οποιο δεν μπορω να το εγκαταστησω με τιποτα, δε το βλεπει με την καμια!
ρε γμτ μονο ethernet δε παλευεται, ποιος εχει καλωδια πλεον...
Sorry, αλλά για σοβαρό δίκτυο και ταχύτητες ΜΟΝΟ καλώδιο Προφανώς αυτό δεν γίνεται εύκολα αν (α) δεν έχεις περάσει δομημένη κατά την κατασκευή, ή (β) δεν έχεις 'εύκολα' περάσματα για καναλάκια. Λύσεις μέσω ρεύματος είναι περίπου ίδιες με ένα καλό ασύρματο.
Δες αν μπορείς να το στήσεις σε WEP, συνήθως τα XP παίζουν ΟΚ σε WEP. Επίσης δες κάποιον Vista driver, μπορεί να παίξει (αν δεν έχει OS check).
Τέλος, αν μπορείς να του φορέσεις κανά GB μνήμης, δοκίμασε και 7αρια, είναι πιο εύκολα και απλά στο να κάνεις αυτό που θες, με το Ubuntu θα μπλέξεις. Μπορεί τελικά να κάνεις καλύτερα τη δουλειά σου (αλλά θα σου πάρει ώρες και μέρες να το πετύχεις), ή το πιθανότερο μπορεί τελικά να σιχαθείς τους υπολογιστές και το linux
-
Πώς τον έκαναν έτσι τον FF, άντε να συνηθίσει το μάτι τώρα πάλι
-
WAP/WAP2 ειναι, και μαλλον δεν θα εχει HW support για WAP2Βαλε αυτο το πατς και θα δουλεψει το ασυρματο
http://www.microsoft.com/en-us/download ... px?id=3914
-
το μπλουλο
το ubundu στο δοκιμαστικο απο USB επαιζε καλα, ειχα και ethernet, internet κτλ
το βαζω κανονικα και σουταρα τα windows (δεν εκανε εγκατασταση με dual boot κατι με τα partitions, bug)
ξεκιναει ολα καλα αλλα δε βλεπει καν το ethernet πλεον!
aaargh
προσπαθω να δω πως βαζουνε με το χερι κατι πακετα (ndiswrapper ) αλλα δε σκαπμπαζω
μετα θα εχωνα με το χερι τους drivers του wifi adapter που εχω βρει tutorial αλλα ελα που δεν ξερω ουτε που να κατεβασω το παραπνω που ειπα ουτε πως να το βαλω απο στικακι -
Δεν μπορείς να πεις πως δεν σε προειδοποιήσαμε πάντως...
Αν και το Ubuntu είναι μάλλον ό,τι φιλικότερο σε εγκατάσταση, αν στραβώσει, γμς τα! -
back to basics then
περναω τα XP pro SP3 με ολα τα updates final cut
'αυτο ξερεις, αυτο εμπιστευεσαι...' -
back to basics then
περναω τα XP pro SP3 με ολα τα updates final cut
'αυτο ξερεις, αυτο εμπιστευεσαι...'Αν θέλεις πάντως να φτιάξεις κανονικό δίκτυο (προφανώς δεν ξέρω τις ανάγκες σου και τις συσκευές στο σπίτι σου), εγώ θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις Win7 με κανά GB μνήμης παραπάνω (αν και εφόσον γίνεται). Δεν μπορείς να φανταστείς τι προβλήματα συναντάς όταν προσπαθείς να φτιάξεις οικιακό δίκτυο όπου ανακατεύονται XP, Vista, 7 και 8 (κυρίως λόγω των ελλείψεων και προβλημάτων XP και Vista). Ειδικά αν θέλεις να κάνεις και διακριτό file/folder sharing (όπου αρχίζεις και μπλέκεις με trusted accounts), εκεί γίνεται ο χαμός. Με τα 7/8 το πρόβλημα λύνεται με το Homegroup, που είναι πολύ πιο εύκολο και απλό να στηθεί (και το sharing για pics/videos/music κλπ είναι υπόθεση δευτερολέπτων).
Εγώ πάντως το έχω πάρει εξαρχής (2009) απόφαση για δίκτυο αποκλειστικά με 7/8, οπότε επιλέγω να αναβαθμίσω hardware για να τρέχουν αυτά τα Win καλύτερα, παρά να πάω σε παλιότερα Win...
-
sweeeet
παιξαν ολα τελεια out of the box ουτε acivation δεν ηθελε
κλασσικες λυσεις λοιπον
το μηχανηματακια απλο bowsing ταινιουλες και file storage θα κανειcase closed
μου εμεινε και η εμπειρια του Ubundu -
ποση γκαντεμια θελει αυτο για να γινει, ποση????
πηρα πριν κανα μηνα ενα σκληρο εξωτερικο 2.5' WD
το πρωί πηρα backup τα παντα απο το laptop της δουλειας το οποιο καθαρισα για παραδοση/επιστροφή στην εταιριακαι αποψε χτυπησε ο σκληρος
δεν ειναι δυνατον......
κανει τσικ τσικ και δε διαβαζει.. τωρα τον εχω στην καταψυξη και θα κανει μια τελευταια δοκιμη το βραδυτι να σκεφτω τωρα, τα data που ειχε μεσα? (ευτυχως τα ποοολυ critical τα εχω και στο dropbox και σε 2ο σκληρο ) σημαντικες απωλειες
τα πραγματα που εβαλα μεσα που τα ηθελα να τα εχω μαζι για να στησω αλλο PC στην Αυστρια
το ιδιο το HW , θα το παω πισω στο eshop αυριο αλλα ποτε να το παρω που παρασκευη φευγω ...?αμα δε σε θελει.....
-
@kilomeater, όλα σου λένε κοπάνα την από τη χώρα το συντομότερο...
Meanwhile, φίλη late 30's single που ξεκινά διδακτορικό στην οικονομική επιστήμη με ρωτάει για αγορά μπαταρίας για φορητό toshiba 7ετίας...Ρωτάω γιατί να αγοράσεις και μου λέει πως η μπαταρία έχει εξασθενίσει πλέον και όσο και να το φορτίσει, η αυτονομία δεν ξεπερνάει τη μισή ώρα σε χαλαρή χρήση...Και λοιπόν, λέω, έχε τον φορητό συνέχεια στη πρίζα. Όχι μου λέει, γιατί σαν θέρμανση έχει θερμοσυσωρευτές με νυχτερινό και κοινωνικό τιμολόγιο κι επειδή της ήρθε πολλή η ΔΕΗ στο 4μηνο, προσπαθεί να περιορίσει την κατανάλωση ρεύματος ====> Δεν γίνεται να το έχει μονίμως στη πρίζα....
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]