-
http://www.plaisio.gr/ypologistes-anava ... 000200.htm
εγω αυτον εδω κανα 6μηνο, καλος φαινεται, πως μπορεις να ξερεις οτι δε θα σκασει αυριο ομως?
-
Έχω Western Digital mybooklive 1TB ethernet πάνω σε gigabit switch και είναι εξαιρετικός, πέραν του ότι με το SMB πιάνει ταχύτητες μέχρι 40MB/sec ενώ με ftp (filezilla πχ) πιάνει και 80mb/sec, οπότε γίνεται λίγο σπαστικό το ότι αν θες γρήγορη μεταφορά πρέπει να ανοίγεις filezilla. Αλλά σε αυτό δε φταίει ο δίσκος, αλλά το πρωτόκολλο. Επίσης αρνητικό το ότι αν και έχει sleep when inactive επιλογή πολλές φορές δεν μπαίνει σε sleep καθόλου, ή παίρνει κανένα keepalive πακέτο από το router και ξυπνάει, με αποτέλεσμα να ακούγεται και αν θες να κοιμηθείς στο ίδιο δωμάτιο που έχεις το δίσκο, να σου σπάει τα νεύρα το μικρό χρικχρικχρικ που κάνει. Εγώ τον βγάζω από το ρεύμα τα βράδια Τέλος, αν θες να τον χρησιμοποιείς σε windows πρέπει να εγκαταστήσεις το WD quick view που κρατάει 'ξύπνια' τη δικτυακή σύνδεση του pc με το δίσκο, για να μην τον θεωρούν down τα windows και κάνουν 5 λεπτά να τον 'δουν' ξανά, όταν προσπαθήσεις να μπεις στα αρχεία του.
Έχεις τις παραξενιές του δλδ σαν δικτυακός.
Πάλι MyBookLive, 2ΤΒ έχω χρησιμοποιήσει σαν backupιέρα σε σχετικά critical περιβάλλον - ο δίσκος άδειαζε τελείως κάθε τρεις μέρες και έπαιρνε backup 1.5-2 Terra. Επαναλαμβάνοντας αυτή τη διαδικασία εκατοντάδες φορές τα τελευταία 3 χρόνια, ο δίσκος δουλεύει ακόμα απροβλημάτιστα.
Οπότε WD από εμένα, τουλάχιστον για εξωτερικούς.
-
αγορασα χθες απο το Multirama ενα modem/router
το δοκικαμα σημερα, οκ παιζει , αλλα δεν μπορω να το συνδεσω οπως φανταζομουνα με καποιο voip setupμπορω να το επιστρεψω και να παρω τα χρηματα μου πισω?
εχω τη συσκευασια και τα παντα, την ανοιξα πολυ προσεκτικα -
Έχουμε κάποια καλή πρόταση για UPS (μάρκα, τύπο, κλπ);
Να σηκώνει ένα mac με 27άρα (365W maximum for 27-Inch models διάβασα κάπου) και το router και να κρατάει 2-3 λεπτά μέχρι να αποθηκεύσω και να πάρω backup. Και να μη στοιχίζει μια περιουσία φυσικά. -
Εχει δυο μερες που σε ολα τα βιντεο του youtube που εχω δοκιμασει αρχιζουν με καθολου ηχο, την ενταση στο μηδεν. Μονο σε μενα συμβαινει αυτο?
-
Ο χρήστης Vasilakis έγραψε:
Εχει δυο μερες που σε ολα τα βιντεο του youtube που εχω δοκιμασει αρχιζουν με καθολου ηχο, την ενταση στο μηδεν. Μονο σε μενα συμβαινει αυτο?Me too bro
-
Kι εμένα, οπότε μάλλον ρύθμιση του yt.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Να σηκώνει ένα mac με 27άρα (365W maximum for 27-Inch models διάβασα κάπου) και το router και να κρατάει 2-3 λεπτά μέχρι να αποθηκεύσω και να πάρω backup. Και να μη στοιχίζει μια περιουσία φυσικά.Εγώ για τα σοβαρά -server, router, tridium/jace, main switch, SAN κλπ- έχω ένα καλό APC...για όλα τα υπόλοιπα PCs στο σπίτι, Turbo-X
Τσέκαρε οπωσδήποτε την εγγύηση που θα πάρεις για τις μπαταρίες (είναι ξεχωριστή από αυτή του UPS)
-
παιδες ποιος μπορει να μου κανει ενα φωτοσοπ σε μια φωτογραφια?
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
παιδες ποιος μπορει να μου κανει ενα φωτοσοπ σε μια φωτογραφια?ξεκινάμε απο 40€
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
ξεκινάμε απο 40€
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
ξεκινάμε απο 40€
Koίτα μερικά δείγματα της δουλειάς του και θα δεις ότι ζητάει λίγα http://www.hongkiat.com/blog/52-worst-p ... magazines/
-
ρε σεις κατι πολυ απλο θελω.Θελω να κανω μια πλακα,και θελω πανω σε ενα κουτι με χαπια,να γραψω κατι.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Να σηκώνει ένα mac με 27άρα (365W maximum for 27-Inch models διάβασα κάπου) και το router και να κρατάει 2-3 λεπτά μέχρι να αποθηκεύσω και να πάρω backup. Και να μη στοιχίζει μια περιουσία φυσικά.Εγώ για τα σοβαρά -server, router, tridium/jace, main switch, SAN κλπ- έχω ένα καλό APC...για όλα τα υπόλοιπα PCs στο σπίτι, Turbo-X
Τσέκαρε οπωσδήποτε την εγγύηση που θα πάρεις για τις μπαταρίες (είναι ξεχωριστή από αυτή του UPS)Τι τύπο διαλέγω; Online, Line Interactive; Ισχύ; 650VA αρκούν;
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Τσέκαρε οπωσδήποτε την εγγύηση που θα πάρεις για τις μπαταρίες (είναι ξεχωριστή από αυτή του UPS)Τι τύπο διαλέγω; Online, Line Interactive; Ισχύ; 650VA αρκούν;
Online μόνο αν έχεις mission critical data στον υπολογιστή σου Ο χρόνος απόκρισης του online πρακτικά είναι μηδενικός, άρα δεν υπάρχει περίπτωση να χάσεις δεδομένα. Στο line interactive υπάρχει μια ποοοοολύ μικρή πιθανότητα να κάνει reset ο υπολογιστής (γιατί μπορεί να έχεις παλιό ή/και ευαίσθητο τροφοδοτικό).
Για την ισχύ ναι, 500 με 600KVA αρκούν για ένα τυπικό υπολογιστή, ώστε να τον κρατήσουν για 4-5 λεπτά minimum (μπορεί να φτάσεις και τα 10 λεπτά). Από εκεί και πάνω δεν έχει νόημα για 'απλό' υπολογιστή, εκτός και αν υπάρχουν και άλλα πράγματα επάνω, ή θες -για κάποιο λόγο- να συνεχίσεις να δουλεύεις κανονικά μέχρι να επιστρέψει το ρεύμα.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
:lol:ρε σεις κατι πολυ απλο θελω.Θελω να κανω μια πλακα,και θελω πανω σε ενα κουτι με χαπια,να γραψω κατι.
ανέβασε τις φωτο που θες και κατι θα γίνει
-
Παλαιότερα είχε πάρει ένας ξαδερφός μου ένα UPS και είχε ένα menu όπου μόλις κοβόταν το ρεύμα μπορούσε να εκτελέσει κάποιες εντολές, το είχα ρυθμίσει ώστε να κάνει hibernate όταν κοβόταν το ρεύμα ώστε να μη χανόταν τίποτα...
Ήταν ό,τι καλύτερο, δύο τρεις φορές που είχε κοπεί το ρεύμα (και έλειπε) δεν είχε καμία απώλεια δεδομένων...
-
Στη σελίδα αυτή έχει η APC ένα τρόπο υπολογισμού χρόνου μπαταρίας σε UPS ανάλογα με την ισχύ του UPS και τις απαιτήσεις ισχύος.
VA = W/PF και PF=0.8 τυπικά για συστήματα ΙΤ
Νομίζω ότι για οικιακή χρήση ένα line interactive είναι μια χαρά, υπερβολή το online.
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Παλαιότερα είχε πάρει ένας ξαδερφός μου ένα UPS και είχε ένα menu όπου μόλις κοβόταν το ρεύμα μπορούσε να εκτελέσει κάποιες εντολές, το είχα ρυθμίσει ώστε να κάνει hibernate όταν κοβόταν το ρεύμα ώστε να μη χανόταν τίποτα...Ήταν ό,τι καλύτερο, δύο τρεις φορές που είχε κοπεί το ρεύμα (και έλειπε) δεν είχε καμία απώλεια δεδομένων...
Όλα -ή σχεδόν όλα- το κάνουν αυτό, εκτός από τα τέρμα φθηνά....θέμα USB σύνδεσης είναι, ενός driver και μιας εφαρμογής της πλάκας των 200KB. Αλλά σωστό, καλό είναι να επιβεβαιώσεις ότι το UPS σου δίνει εφαρμογή για να ελέγχεις το PC. Α, και μια κανονική suko έξοδο, όχι τις παροχές τροφοδοτικού, γιατί αν θες να συνδέσεις κάτι άλλο, πρέπει να αγοράσεις ειδικό πολύπριζο, ή να φτιάξεις μόνος σου με το κατάλληλο βύσμα...
-
Εδώ περιπλέκεται το πράγμα, όσον αφορά στον iMac...
Αντιγράφω από το λινκ:
.....οι mac έχουν τροφοδοτικά με τεχνολογία PFC. Η APC σε e-mail που έστειλα μου απάντησε:
'regarding your query, please note that all iMacs have PFC( power factor corrector) active and unfortunately there are not compatible with certain UPS. No matter which one you choose you must assure that the model name starts with SMX < SMT < or SURT in order to be compatible with iMac.'Εγώ προσωπικά έψαξα και αγόρασα ένα με υποστήριξη PFC για να είμαι σίγουρος αν και δεν ξέρω κατά πόσο είναι 100% αναγκαίο.
edit: Αυτό φαίνεται καλή περίπτωση. Είναι PFC compatible, έχει άφθονη ισχύ, έχει και usbΧ2 για φόρτιση κινητών και καλά σχόλια χρηστών.
Ευχαριστώ άπαντες
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]