-
Έρχονται οσονούπω τα Windows 11 με απαιτήσεις που ακυρώνουν όλα τα λίγο φθηνότερα μηχανήματα ή 5ετιας και πίσω.
Έχουμε και την κρίση παραγωγής τσιπ & πλακετων της παγκόσμιας αγοράς με τις τιμές στα ουράνια...
Μάλλον έρχεται ο καιρός να ασχοληθούμε σοβαρά με το Linuxάκι που σνομπάραμε στα νιάτα μας, γιατί δεν έπαιζε παιχνίδια.
Και μια χθεσινή είδηση:
-
Είχα βρει την υγεία μου με τα Windows 7 και έκανα το λάθος και πέρασα σε Windows 10.
Τι χειρότερο έχουν τα Windows 10 από τα 7; Εκτός από το ότι χρειάζονται να τα συνηθίσεις για να βρεις τους αυτοματισμούς σου...
-
Γιατί δεν αγοράζεις μια οθονη;
-
Νόμιζα το πειρες για σταθερό. Για αυτο σου είπα να παρεις και μια έξτρα οθόνη.
-
Καταιγίδα έχω διάφορα laptops με Windows 10 σε πολλά μεγέθη οθόνης. Από 13,3 ως 23 (εξωτερική οθόνη). Σε κανένα δεν έχω πρόβλημα με την ανάλυση FHD Μήπως ήρθε η ώρα σου για γυαλιά πρεσβυωπείας; Δεν το λέω ειρωνικά, εννοείται.
-
off topic
-
Λοιπόν επειδή το θέμα αφορά τους H/Y και όχι τα μάτια μου, επιβεβαιώθηκε ότι τα Windows 10 έχουν πολλές ελλείψεις προσαρμοστικότητας του GUI σε σύγκριση με τα Windows 7.
Σε πολλά φόρουμ κάτοχοι φορητών 15,6 ιντσών και ανάλυση οθόνης 1920x1080, ψάχνουν να βρουν τρόπους να μεγαλώσουν τα μεγέθη των fonts σε taskbar/start menu/menu file explorer.
Τα default system sizes είναι σε μέγεθος 9 (fonts Segoe UI) και δεν υπάρχει δυνατότητα αύξησης μεγέθους.
Στα Windows 7 εύκολα μπορούσε κάποιος να αλλάξει και τύπους fonts και μεγέθη [Control Panel > Personalization > Window Color > Advanced appearance settings...]
Στα Windows 10 ακόμη και κάποια tweak προγραμματάκια [Winaerotweaker & System Font Size Changer] δεν λύνουν το πρόβλημα. Σε μένα χειρότερα έγιναν αφού για κάποιο περίεργο λόγο εντόπισα διαδραστικότητα μεταξύ των μεγεθών των fonts και περίεργες αυξομειώσεις.
Οι μόνες δυνατότητες που προσφέρουν τα Windows 10 για 'αύξηση' διαστάσεων fonts είναι στο Easy Access (Make Text Bigger) το οποίο στο δικό μου λάπτοπ δεν αυξάνει τα μεγέθη σε taskbar/start menu/explorer. Επιμένει σε fonts με μέγεθος 9, τα οποία σε οθόνη 15,6 και με ανάλυση 1920x1080 είναι ψείρες.
Η άλλη λύση ήταν η αλλαγή στο Scale & Layout στην οθόνη. Δηλαδή από 100% να αυξήσει όλο το GUI π.χ. στο 120%. Αυτό βελτίωνε την κατάσταση, αλλά σε πολλές εφαρμογές χάλαγε το γραφικό περιβάλλον και η ευκρίνεια στην αποτύπωση των fonts (δεν άλλαζε αυτόματα το μέγεθος των fonts, αλλά ζούμαρε τα fonts).
Ακόμη και σε λάπτοπ με 17άρα οθόνη και ανάλυση 1920x1080 το πρόβλημα είναι ορατό, αλλά στην 17άρα η μεγαλύτερη επιφάνεια οθόνης βελτιώνει κάπως την κατάσταση.
Σε δύο λάπτοπ 17άρια με ανάλυση 1600x900 κανένα απολύτως πρόβλημα.
Κανένα πρόβλημα επίσης σε λάπτοπ με 15,6 και ανάλυση 1366x768 και σε λάπτοπ με οθόνη 12.1'' με ανάλυση 1280x800.
Εγώ θεωρώ ότι τα Windows 10 έχουν προβλήματα προσαρμοστικότητας. Παιδεύομαι δύο μήνες με αυτό το πρόβλημα.
Ποια η λύση τελικά; Αναγκαστικά, αγορά νέου λάπτοπ 17αριού και το σούπερ ντούπερ DELL μπήκε στην ναφθαλίνη.
-
-
Dublin εσύ της μουσικής δεν είσαι;
Εσεις ας πούμε συγκριτικά με τους φωτογράφους δεν αλλάξατε και πολύ πριν από 5 ετη σε hardware απαιτήσεις... Είχατε τόσο μεγάλη ανάπτυξη του ήχου αυτά τα έτη;;; Νομίζω σε εσάς είναι πιο σταθερά τα πράγματα.
Δες εδω.
https://www.notebookcheck.net/M1-vs-i7-10750H_12937_11708.247596.0.html
Το prp βγαίνει με 16gb ram. Οπου φανταζεσαι τι σημαίνει 16gb ram σε ios.....
-
Δύο ερωτήσεις:
Στα 10άρια πως απενεργοποιείς αυτή την ηλιθιότητα στην αλλαγή γλώσσας;(QAA).Δεύτερον, έχει... εφευρεθεί monitor που να δείχνει επιτέλους το μαύρο, ΜΑΥΡΟ;
-
@bassstarlet said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
Δεύτερον, έχει... εφευρεθεί monitor που να δείχνει επιτέλους το μαύρο, ΜΑΥΡΟ;
OLED
https://www.amazon.co.uk/dp/B07MYKLMSX?linkCode=gs4&tag=amazongs-21
https://www.bhphotovideo.com/c/product/1621997-REG/lg_32ep950_b_32_oled_uhd_dci_p3.html/DFF/d10-v21-t1-x1104422/SID/174255X1644131X23976ea8dbbb59f8c83c86010de8ca91οι παραπάνω δειχνουν μαυρο το μαύρο.
αλλά καλύτερα να κάνεις συμβιβασμους με το μαύρο. για να πεισθεις κοίτα την τιμή, βοηθάει πολύ να βλέπεις την τωρινή σου οθόνη μια χαρά
-
Δύο ερωτήσεις:
Στα 10άρια πως απενεργοποιείς αυτή την ηλιθιότητα στην αλλαγή γλώσσας;(QAA).Δεύτερον, έχει... εφευρεθεί monitor που να δείχνει επιτέλους το μαύρο, ΜΑΥΡΟ;
υπαρχουν φυσικα. λεγονται διαγνωστικα monitor.
τι αμαξι ειπαμε οτι εχεις? monitor -
Aααααα!
Τελικά έχει φοβερό μαύρο το Dell, και δεν το είχα προσέξει... -
Είδες..... Το ίδιο και στα αυτοκίνητα.... Μόλις το πολυψαξεις διαπιστώνεις πως εν τέλη έχεις το καλύτερο αυτοκίνητο. Το παθαίνω συχνα!
-
Aααααα!
Τελικά έχει φοβερό μαύρο το Dell, και δεν το είχα προσέξει...Ημουν σίγουρος ότι δεν το είχες προσέξει καλά χαχαχαχαχαχα
-
Έχει αγοράσει κανείς φορητό HP [Hewlett-Packard] να μου πει αν αξίζουν καθόλου σαν μηχανήματα;
-
@storm said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
Έχει αγοράσει κανείς φορητό HP [Hewlett-Packard] να μου πει αν αξίζουν καθόλου σαν μηχανήματα;
οχι, δεν αξιζουν. οσες φορες πηρα, που στη κριση με τον κορωνη αναγκαστηκα απο τις ελλειψεις σε ντελ,. εχουν θεματα υπερβολικης πλαστικουρας, δεν μπορεις να ξεκουμπωσεις τιποτε χωρις να διαλυθει.
-
Σαν τα "φτηνά" Lenovo δηλαδή. Μία από τα ίδια.
Πάντως αυτό που έχω βρει δεν θέλει κάποια άμεση αναβάθμιση.
Έχει 12Gb Ram και δύο σκληρούς (SSD+HD). Οπότε δεν σκοπεύω να το "ανοίξω" όσο τρέχει η εγγύηση. Αλλά δεν ξέρω από ποιότητα τι παίζει. Πολύ φοβάμαι ότι μπορεί και να πεθάνει μέσα σε μερικούς μήνες. -
Έχω ένα λενοβο εδώ και 8 έτη (νομίζω, δεν θυμάμαι ποτέ το πήρα) για μπακαπ κιετς.
Ήταν από την ακριβή σειρά με απομίμηση αλουμινίου κτλ.
Από οθόνη μέτρια πράγματα συγκριτικά με ένα παλιό hp αλλά το hp είχε θέματα με την θερμοκρασία όπου κάηκε η κάρτα onboard και πήγε στα αζητητα.
Από ποιότητα πλαστικών καλύτερο.
Αλλά από δέκτη wifi.... μάπα. Είχε θέματα με drivers. Αναγκάστηκα να περάσω όλους τους drivers από την αρχή και έτσι κάπως σταθεροποιήθηκε.
Windows 8
Μιλάμε για ξενερωμα. -
@storm said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
Οπως και άλλες μάρκες έχει καλες σειρές και έχει και μάπα σειρές.
Εγω έχω χρόνια τώρα HP PROBOOK σειρά και μπορώ να σου πω πως είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΫ καλή, πολύ ποιοτική και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]