-
Η αναλυση της οθονης παιζει καλα; Εχει καθαρο βιντεο; Νομιζω οτι η οθονη του ηταν με 900 γραμμες.
Επρεπε να αλλαξεις και παστα και να το καθαρισεις απο σκονες μεσα. Δεν νομιζω οτι χαλανε τα ηλεκτρονικα τοσο ευκολα εκτος και εχουν καποια γνωστα προβληματα.
-
Καλή τιμή σου κάνανε και το κυριότερο έκανες τη δουλειά σου. Κράτα το μέχρι να #psofisei και βλέπεις αργότερα..
-
Η ανάλυση είναι μια χαρά. Η κάρτα γραφικών την υποστηρίζει. Άλλωστε το μοντέλο έβγαινε και με αυτή την οθόνη αλλά ήταν ποιο ακριβό.
Πάστα για τα συγκεκριμένα λάπτοπ δεν αναλαμβάνουν γιατί από ότι λένε έχει κάποια πλαστικά κλιπάκια στο πίσω μέρος που λόγω παλαιότητας θα σπάσουν και δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη της ζημιάς. Ήδη μου έδειξαν κάποια σημεία που έχουν σπάσει κλιπάκια στα μεντεσεδάκια που ανοιγοκλείνει η οθόνη. Ξεράθηκαν και έσπασαν.
Το λάπτοπ δεν είναι για πολλά-πολλά. Πρέπει να πάρω καινούριο.
-
Το πήρα χθες. Ότι ακριβώς ήθελα. Επαγγελματικό, ποιοτικό και εντελώς αξιοποιήσιμο. Ήδη το άνοιξα...για μελέτη αναβάθμισης. Ξεκοιλιάζεται πανεύκολα.
Έχει και άδεια για 10άρι Pro64.
Άμεσα θα μπει ένας 500άρης SSD PCIe M.2 και ένας 1T SSD 2.5' και φυσικά 32Gb Ram... Κάποια στιγμή θα του πετάξω 64G Ram.
Με 600euro στα καινούρια δεν έβρισκα κάτι αντίστοιχο σε ποιότητα, στοιβαρότητα και ευκολία αναβάθμισης.
Παρόλο που είναι refurbished φαίνεται σαν αχρησιμοποίητο. Αψεγάδιαστο.
-
Το πήρα χθες. Ότι ακριβώς ήθελα. Επαγγελματικό, ποιοτικό και εντελώς αξιοποιήσιμο. Ήδη το άνοιξα...για μελέτη αναβάθμισης. Ξεκοιλιάζεται πανεύκολα.
Άμεσα θα μπει ένας 500άρης SSD PCIe M.2 και ένας 1T SSD 2.5' και φυσικά 32Gb Ram... Κάποια στιγμή θα του πετάξω 64G Ram.
Με 600euro στα καινούρια δεν έβρισκα κάτι αντίστοιχο σε ποιότητα, στοιβαρότητα και ευκολία αναβάθμισης.
Τουμπανάκι Storm, τζετ είναι, Μπράβο!
αν του πετάξεις πάνω και αυτά που λές θα είσαι μια χαρά για 5 χρόνια το λιγότερο!!!
Υ.Γ. Αυτά τα καθαρά επαγγελματικά ξεκοιλιάζονται πανεύκολα, στα απλά παλεύεις μην σπάσεις κανένα κλιπ!!
-
Ρε φίλε στα καινούρια δεν βγαίνει η μπαταρία. Πρέπει να βγει όλη η πλαστική βάση από κάτω και να αφαιρεθεί η μπαταρία η οποία είναι με καλώδιο χωρίς πλαστικό κέλυφος.
Σε όλα τα 'φτηνά' καινούρια τα πλαστικά τους είναι της πλάκας εντελώς. Τα έχουν κάνει τόσο λεπτά που με το παραμικρό στρεβλώνουν. Και κυκλοφορεί πολύ παραεισαγωγή. Κοιτούσα κάποια φτηνά DELL και ήταν παραεισαγωγή. Ένας χρόνος εγγύηση και όχι επίσημη. Μοντέλα που δεν έρχονται Ελλάδα. Το ίδιο και με κάποια Lenovo.
Όσο το έψαχνα τόσο ανέβαινε και η τιμή για να πάρω κάτι της προκοπής.
Στην Cosmodata πριν 3 μέρες έφεραν αυτά τα DELL. Το κορυφαίο είναι ότι το επίσημο εγχειρίδιο περιγράφει όλη τη διαδικασία για την συναρμολόγηση/αποσυναρμολόγηση/αναβαθμίσεις του φορητού.
-
Έχω την αίσθηση πως η εγγύηση δεν επηρεάζεται από το αν είναι πάρα εισαγωγής. Δηλαδη αν ήσουν τουρίστας και πάθαινε ζημιά τι θα σου ελεγαν όχι δεν έχεις εγγύηση. Αυτό το λενε ως δικαιολογία ενώ στην πραξη δεν ισχυει.
Και εγω μόνο επίσημα αγοράζω διοτι δεν θέλω να έχω σχέση με πάραεισαγωγές εκ πεποιθήσεως αλλά νομίζω όπως είπα πως δεν ισχυει αυτο με την μονοετή εγγύηση.
Εντυπωσιακό αυτό με τις αναβαθμίσεις και τις οδηγίες σε άλλα μοντέλα δεν το έχω δει. Οπότε ακυρώνει το ποστ που έκανα περί αναβάθμισης. Και πριν πείτε φθηνο λαπτοπ, μια περιουσία για τα δικά μιυ δεδομένα είχα δώσει....
Επί 3 χρονια είχα καλό chipset και overall μηχάνημα και πλέον με 500 ευρώ παίρνεις επικά καλύτερο. Δεν ξαναδινω τόσα λεφτά.
-
Δες εδώ φίλε να τρελαθείς: https://dl.dell.com/topicspdf/precision-m7510-workstation_owners-manual_en-us.pdf
Όσο για τα περί εγγύησης στο insomnia διάβασα ότι η DELL στην Ελλάδα δέχεται για υποστήριξη μόνο τα μοντέλα που εισάγονται Ελλάδα. Μοντέλα που κυκλοφορούν σε άλλες χώρες δεν μπορεί να τα υποστηρίξει.
Κοιτούσα αυτό:
https://www.skroutz.gr/s/26507787/Dell-Inspiron-3505-Ryzen-5-3450U-12GB-1TB-256GB-FHD-W10-S.html
αλλά είναι παραεισαγωγή αγνώστου προελεύσεως και είναι με 1 χρόνο εγγύηση και όχι 2 όπως τα επίσημα Ελληνικά DELL.
-
Καλα ενταξει..... Dell θα πάρω όταν ξανβγω στην αγορα.
Και έγχρωμα και βήμα βήμα και τα πάντα όλα με βελάκια. Μόνος σου το κάνεις.
-
Καλοδούλευτο Storm,.
Ερώτηση 1 μιας και είμαι άσχετος όταν λέμε workstation τι εννοούμε? Τι διαφορές έχει από ένα 'οικιακό'?
Ερώτηση 2 είμαι στο ψάξιμο για TvBox που να παίζει Netflix χωρίς να το παρακαλώ. Η χρήση θα είναι αποκλειστικά ταινίες και σειρές και όχι παιχνίδια. Μέχρι στιγμής είχα το mecool 8s (το ποιο παλιό μοντέλο 3 χρόνια +) και έπαιζε το Netflix με λιγο ψάξιμο για ξεκλείδωμα. Προτείνετε κάτι καλύτερο ή να πάω στο καινούργιο mecool 8s pro 32gb?
-
Σε ευχαριστώ φίλε Yem.
Για την πρώτη ερώτηση, workstation θεωρείται το τερματικό εργασίας γραφείου που συνήθως έχει πρόσβαση σε servers. Συνήθως είναι desktop μηχανήματα και θεωρητικά είναι αξιόπιστα, ποιοτικά και αντέχουν σε αντίξοες συνθήκες χρήσης. Όταν και ένας φορητός προβάλλεται σαν workstation προσφέρει (θεωρητικά) τα ίδια χαρακτηριστικά.
Για τη 2η ερώτηση .... εγώ δεν ... Είμαι σκράπας...
-
Καλή επιλογή έκανες. Τα refurbished αν ξέρεις τι πάιρνεις αξίζουν. Όπου βλέπεις quadro vga είναι workstation. Και το μέγεθος θα σε βολέψει σε σχέση με το 17αρι που ήθελες.
Yem σε tv box έχω μείνει καταευχαριστημένος από Xiaomi Mi Box. Ναι δεν έχει δυνατότητες που έχουν τα άλλα, όμως έχει εξαιρετικό λειτουργικό, πανεύκολο και τσάμπα
-
Yem σε tv box έχω μείνει καταευχαριστημένος από Xiaomi Mi Box. Ναι δεν έχει δυνατότητες που έχουν τα άλλα, όμως έχει εξαιρετικό λειτουργικό, πανεύκολο και τσάμπα
Με 8 gb πως πάει? Κολλάει καθόλου? Τι χρήση του κάνεις?
-
Mastoras78 wrote:
Με 8 gb πως πάει? Κολλάει καθόλου? Τι χρήση του κάνεις?
Το δούλευα συνέχεια στην παλιά Sony που δεν είχε netflix. Τώρα το παίρνω μόνο όταν πάω χωρίο και έχω καιρό να το δουλέψω γιατί άλλαξα τι βι.
Στην αρχή πήρα ένα ακριβό Mionix tv box που έκανε λέει παπάδες από τα καλύτερα. Το σούταρα με συνοπτικές διαδικασίες και με έβαλε μέσα μόνο ένα 20αρικο.
Η διαφορά είναι ότι το Xiaomi έχει Android TV λειτουργικό, όχι σκέτο Android. Όλα είναι πιο ομαλά και εύχρηστα. Κι ας έχει λιγότερα 'specs'. Δε μου κολλάει πουθενά. Η χρήση είναι netflix μπαμ μπαμ συνοπτικά εύχρηστα και γρήγορα με ενα πανέμορφο λειτουργικό τηλεκοντρόλ. Τώρα αν θές να συνδέεις δίσκους και να συνδιάζεις και άλλες λειτουργίες και σου αρέσει να παιδεύεσαι πάς στα άλλα.
Τη smoothia και ευκολία των Android TV λειτουργικών όμως δε θα την έχεις.
-
Στο check list τότε και το Mi Box , είχες δοκιμάσει να γράψεις απο Netflix σε usb ή να παίξεις ταινία απο USB?
-
Καλή επιλογή έκανες. Τα refurbished αν ξέρεις τι πάιρνεις αξίζουν. Όπου βλέπεις quadro vga είναι workstation. Και το μέγεθος θα σε βολέψει σε σχέση με το 17αρι που ήθελες.
Βρήκα και 17άρια refurbished αλλά όλα εποχής 2009-2013.
Το παρακάτω το είχα βάλει στο μάτι, ήμουν έτοιμος να πάρω ένα κομμάτι με σκοπό την αναβάθμιση, αλλά με φρέναρε η κάρτα γραφικών. Οπότε περίμενα να σκάσει κάτι ποιο καινούριο και κοντά στις απαιτήσεις μου. Το Dell εργαλείο, αλλά όχι για όσους κάνουν χρήση Web κάμερας. Δεν έχει. Εγώ ούτε με κάμερες ασχολούμαι, ούτε κοινωνικά δίκτυα, ούτε με τίποτα από όλα αυτά. Κάνω άλλη χρήση στον υπολογιστή.
-
Καλο φαινεται δεν ξερω μηπως ομως ειναι για εφαρμογες γραφικων. Web Camera Δεν διαθέτει, τηλεεργασια πως θα κανεις;
Η οθονη τι αναλυση εχει και πως ειναι απο χρωματα?
Παντς ελεγες οτι ηθελες 17αρι.
-
Στο check list τότε και το Mi Box , είχες δοκιμάσει να γράψεις απο Netflix σε usb ή να παίξεις ταινία απο USB?
Όχι δεν έχω δοκιμάσει τα παραπάνω δυστυχώς. Δεν ξέρω καν αν και πως γίνεται..
Storm και 15.6 που βρήκες πάλι καλά. Εγώ σε καλά laptop σαν αυτό που πήρες έχω μόνο 14αρια αυτή την περίοδο.
Ας αγοράσει να του βάλει μια Web cam εξωτερική αν χρειαστεί.
Εμείς κατά τη διάρκεια του lockdown δε ρισκαραμε να φέρουμε laptop χωρίς κάμερα μιας και όλοι τη ζητάγανε.
-
Δεν ήξερα καν ότι υπάρχουν τέτοια λαπ τοπς.
Να κάτι καινούργιο που έμαθα.
Παντως για οθόνη μεγαλύτερη για να μην στραβωνεσαι να πάρεις σίγουρα με 120 hz. Εγώ τέτοια έχω και το συνδέω με λαπτοπ.
-
Η παράκρουση που έχει πέσει από πέρσυ το Νοέμβριο στα ηλεκτρονικά συνεχίζεται... τι το ήθελα ο έρμος να μην πάρω εκείνη την 1650super που είχα βρεί στα 220€ ; Τώρα η πιο απλή 1650 ξεκινά από 270 σε προσφορά παρακαλω... Και η υπάρχουσα καρτούλα σιγά σιγά θα με εγκαταλείψει. Και να που σε τυχαία βόλτα σε γνωστό πολυκατάστημα που πουλά και Η/Υ πέφτω πάνω σε ένα ολοκληρωμένο pc της hp με την 1650 πάνω, στα 750-800€. Αν συνεχίσει έτσι το πράμα, θα το πάρω, ο,τι και χάλια να έχει μέσα (τροφοδοτικό και μητρική κατα πάσα πιθανότητα), από το καθόλου καλύτερα αυτό... Έλεγα θα επανέλθουμε στα κανονικά αλλά φαίνεται ότι παίζεται χροντρό παιχνίδι με τα τσιπάκια.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]