-
Megane98hp wrote:
Ξεθάβω και θα ήθελα για άλλη ια φορά τα φώτα σας, αν και δεν είναι ακριβώς on topic.
Σπίτι 175 τετραγωνικά σε 3 επίπεδα έβαλα ίντερνετ από τον ΟΤΕ. 50mps ήταν το μέγιστο πακέτο που μπορούσα να πάρω. Η πιο καλή σύνδεση που είχε η περιοχή. Έβαλα το ρούτερ στο μεσαίο επίπεδο. Πως μπορώ να έχω το καλύτερο σήμα? Ο ΟΤΕ μου πουλάει κάτι Adaptorάκια που μπαίνουν λέει στη πρίζα και βελτιώνουν το σήμα τα οποία κάνουν κάπου στα 30 ευρώ που δεν είναι και λίγα. Επίσης μου πρότειναν να βάλω και δεύτερη σύνδεση στο κάτω επίπεδο κάτι που θα εγγυόταν πολύ καλύτερο σήμα αλλά να δίνω το μήνα 50 τόσα ευρώ μου φαίνονται απίσης πολλά. Υπάρχει άλλη επιλογή?
https://www.skroutz.gr/s/7970026/Ubiquiti-UniFi-AP-AC-LR.html
βαζεις αυτο να μοιραζει wifi και οχι το router του οτε, αυτο το μπριζωνεις πανω στο router του οτε.
τα extenders και τα repeaters ριχνουν την ταχυτητα του wifi και εκτοξευουν το latency
ok, εχει ενα 100ρικο αλλα ειναι για παντα
Πολλά τα 100 ευρώ αλλά δε ξέρω, ίσως τελικά να μην τα γλυτώσω. Όπως είναι τώρα, επειδή έχω κάνει test, βάζω ένα βίντεο στο youtube και η μία τηλεόραση το παίζει μια χαρά. Βάζω ένα βίντεο στην άλλη τηλεόραση στο άλλο δωμάτιο και πέφτει τρελό κόλλημα. Υπάρχουν 3 δωμάτια συνολικά κάτω. Να βάλω ένα reaper στο διάδρομο να δω πως δουλεύει κι αν δεν δουλεύει καλά θα πρέπει να βάλω από ένα σε κάθε δωμάτιο. Πάμε λοιπόν στα 90 ευρώ με τον ΟΤΕ και στα 60-70 αν το ψάξω απ έξω. Απ έξω όμως αν δεν κάνω δουλειά ποιος θα με βοηθήσει? Μέσω ΟΤΕ όσο να ναι θα μπορώ να τους ενοχλήσω αν δεν βγαίνει το έργο. Μετά πάμε στα 100 ευρώ...(υπόψην είμια άσχετος, πως θα κάνω τη σύνδεση στο ρούτερ οεο? )
-
Έχω πάρει αυτό το Access Point https://www.skroutz.gr/s/12013870/TP-LINK-TL-WA901ND-v5.html
Πολύ καλό, σκυλί μαύρο και με πολλές δυνατότητες.
Αλλά!Αλλά! Όσο καλό και αν είναι το Access Point, δυστυχώς το WiFi επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες.
Το ποιο εύκολο test ελέγχου ποιότητας σήματος είναι με ένα freeware πρόγραμμα να γίνει επισκόπηση του σήματος στους χώρους όπου θα υπάρχουν ασύρματες συσκευές
Ένα τυχαίο δωρεάν προγραμματάκι π.χ. https://www.netsetman.com/en/wifi-wlan-manager
Και το σημαντικότερο. Η δοκιμή πρέπει να γίνει από διάφορους wifi clients π.χ. laptop, smartphone, tablet κλπ... γιατί είναι σίγουρο ότι οι WiFi adapters των τερματικών δεν έχουν την ίδια ποιότητα λήψης.
-
Έχω πάρει αυτό το Access Point https://www.skroutz.gr/s/12013870/TP-LINK-TL-WA901ND-v5.html
Πολύ καλό, σκυλί μαύρο και με πολλές δυνατότητες.
Αλλά!Αλλά! Όσο καλό και αν είναι το Access Point, δυστυχώς το WiFi επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες.
Το ποιο εύκολο test ελέγχου ποιότητας σήματος είναι με ένα freeware πρόγραμμα να γίνει επισκόπηση του σήματος στους χώρους όπου θα υπάρχουν ασύρματες συσκευές
Ένα τυχαίο δωρεάν προγραμματάκι π.χ. https://www.netsetman.com/en/wifi-wlan-manager
Και το σημαντικότερο. Η δοκιμή πρέπει να γίνει από διάφορους wifi clients π.χ. laptop, smartphone, tablet κλπ... γιατί είναι σίγουρο ότι οι WiFi adapters των τερματικών δεν έχουν την ίδια ποιότητα λήψης.
Κάτσε τώρα. Αυτό είναι το ίδιο με του gatoz και έχει τόση μεγάλη διαφορά στη τιμή?
-
οχι, ειναι αλλης - χαμηλης - κατηγοριας. στη πληροφορικη τα περιθωρια κερδους ειναι πολυ μικρα, περιπου οτι πληρωνεις παιρνεις.
-
Γιατί το δικό μου είναι 802.11n ενώ το ακριβό 802.11ac που σημαίνει ότι υποστηρίζει συνδέσεις Gbps αν και εφόσον φυσικά και τα τερματικά έχουν αυτή τη δυνατότητα. Διαφορετικά θα συγχρονιστούν σε μικρότερες ταχύτητες ανάλογα το WiFi adaptor που διαθέτουν. Και θέλει και λίγο προσοχή το θέμα αυτό γιατί όλα αυτά δεν είναι και τόσο συμβατά μεταξύ τους. Οπότε ξεκινάς με τα τερματικά που έχεις και από εκεί καταλήγεις ποιο Access Point σου ταιριάζει.
Παρόλο αυτά όμως το βασικότερό είναι ο έλεγχος του WiFi εντός του κτιρίου. Γιατί π.χ. αν ένα τείχος τα κόβει όλα τότε ότι και αν βάλεις δεν θα κάνεις την δουλειά σου.
-
α, ναι, εγώ απλά μπήκα σφήνα για τα access point. Οι repeaters είναι καλύτερη λύση για επέκταση σήματος μεταξύ ορόφων κλπ...
-
εεεεε γκουχ γκουχ (τσιγαρόβηχας κι ας μην καπνίζω. Βασικά μπορείς να το πεις και επαγγελματικό. Airbnb... )
Θα την ήθελα την ποιότητα. Θα ήθελα να πηγαίνει μπάλα που λέμε με το δυνατόν καλύτερο κόστος.
-
Με 50άρα γραμμή δεν θέλεις και πολλά πράγματα. Πάρε δύο repeaters μέχρι 40euro (σύνολο και οι δύο) και βάλτους στα δύο επίπεδα και τέλος.
-
4k νετφλιξ έχουμε και στην Ελλάδα σωστα;
Αυτό τι γραμμή θέλει για να παίζει άνετα τα 4κ και να συνδέεται και λάπτοπ για δουλειά ταυτοχρονα;;
-
Νομίζω το το ψειρίζετε πάρα πολύ. Σε χώρο περίπου 300 τετραγωνικά, με διαφορετικά δωμάτια κλπ, είχα πάρει ένα απλό repeater των €20 και έπιανα ως και 30 μέτρα εκτός του κτιρίου. Χάνεις σε ταχύτητα κλπ... αυτά είναι για τους επαγγελματίες μόνο. Ο μέσος χρήστης μια χαρά κάνει την δουλειά του.
-
Θεωρητικά με μία 50άρα που συγχρονίζει πάνω από 40Mbps είσαι ok.
Αλλά αυτά στην θεωρία. Γιατί στην πράξη, άστα-βράστα... Η ποιότητα των γραμμών των παρόχων είναι μεγάλος πόνος.
π.χ. παίρνει ο άλλος 50άρα γραμμή μέσα στην Αθήνα και του συγχρονίζει στα 18Mbps... Ούτε youtube δεν μπορεί να δει.
Για να μην πούμε για τις 24άρες γραμμές που συγχρονίζουν στα 6Mbps και στα 8Mbps και ο πελάτης δεν το παίρνει είδηση.
Εγώ με μαϊμουδιές στο router μου έχω ανεβάσει την ταχύτητα στα 15,5Mbps. Χωρίς τις μαϊμουδιές θα συγχρόνιζα στα 9Mbps επιβεβαιωμένα.
-
@Megane: για να βοηθήσει κάποιος, πρέπει να έχει κάτοψη του ορόφου, ωστέ να σου προτείνει θέση του ρούτερ. Χλωμό βέβαια να πιάνουν και τα 2 επίπεδα σε όλο το χώρο.
Ακριβή λύση και καλή: 3 access points να πέφτουν πάνω σε ένα switch [τα ubiquity υποστηρίζουν και zero handover για voip]
Φθηνή λύση: όπως σου είπαν ή με powerline (έχουν την ίδια παροχή ρεύματος;) είτε με repeater με μειωμένη ταχύτητα.
-
Ευχαριστώ πολύ παίδες!!!
-
Σε access point αλλά ας πούμε περί το 50ρικό γνωρίζει κανείς;
Θέλω να πιάνει στην ταράτσα (ας πούμε '4ος' από τον 2ο που θα εγκατασταθεί συνδεδεμένο με τον router
-
Θέλω να πιάνει στην ταράτσα (ας πούμε '4ος' από τον 2ο που θα εγκατασταθεί συνδεδεμένο με τον router
ετουτο, θα το γουσταρεις με 1000
https://forum.4troxoi.gr/comment/2105752636#comment-2105752636
-
Ναι, thanks
το είχα δει που το είχες προτείνει, απλά έλεγα μπας και υπάρχει κάτι φτηνότερο που να έχει δοκιμάσει κανείς.
-
Έχεις βάλει κάποιο απλό AP για να δεις αν πάει το σήμα στην ταράτσα; Αν δεν πηγαίνει καθόλου σήμα τότε τα πράγματα είναι δύσκολα.
Αν πηγαίνει κάποιο σήμα τότε μπορείς να βολευτείς με μία κεραία WiFi εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου που θα συνδεθεί στο AP.
Αυτά φυσικά στην περίπτωση που δεν μπορείς να βάλεις αναμεταδότη στην ταράτσα.
-
Εξαρτάται πόσο κοντά σε παράθυρο/άνοιγμα θα είναι και επιπλέον μην περιμένεις να πιάνει φουλ 2 ορόφους πάνω σε μεγάλη έκταση.
Πολύ Καλύτερη λύση: τραβάς καλώδιο και βάζεις το ΑΡ στον 4ο.
-
E δεν γίνεται να τραβήξω καλώδιο, αν γίνονταν δεν θα ρώταγα. Δηλαδή δεν θέλω να τρυπήσω τοίχους για να περάσω ένα καλώδιο δικτύου. Wireless σήμα από τον router στον 2ο στην ταράτσα δεν έχω. Δεν θεωρώ λοιπόν ότι ένας repeater στον 2o θα κάνει κάποια διαφορά. Κάνω λάθος;
Το μόνο εφικτό που βλέπω είναι ένα δυνατό access point, το θέμα είναι αν υπάρχει κάτι προς το 50ρικο η πρέπει να 'συμβιβαστώ' με το 100ρικο του Gatoz.
-
E δεν γίνεται να τραβήξω καλώδιο, αν γίνονταν δεν θα ρώταγα. Δηλαδή δεν θέλω να τρυπήσω τοίχους για να περάσω ένα καλώδιο δικτύου. Wireless σήμα από τον router στον 2ο στην ταράτσα δεν έχω. Δεν θεωρώ λοιπόν ότι ένας repeater στον 2o θα κάνει κάποια διαφορά. Κάνω λάθος;
Το μόνο εφικτό που βλέπω είναι ένα δυνατό access point, το θέμα είναι αν υπάρχει κάτι προς το 50ρικο η πρέπει να 'συμβιβαστώ' με το 100ρικο του Gatoz.
Σαν οικονομική λύση θα μπορούσες να κάνεις κάτι τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/12653762/TP-LINK-CPE210-v3.html?from=catspan αν μπορείς να το συνδέσεις με καλώδιο ethernet στο ρούτερ σου και βγάλτο σε κάποια βεράντα, να πιάνεις σε όλη τη γειτονιά... θα βρω ακριβώς πληροφορίες για μοντέλα από φίλο, παλιότερα που ασχολήθηκα είχαμε βρει ένα οικονομικό TP-link που είχε στο πακετάκι και power over ethernet αντάπτορα κι έκανε δουλειά, είχε 'φυτέψει' πολλά στο χωριό που θέλαν ακτίνα οι κάτοικοι...
εντιτ: νομίζω αυτό ήταν
https://www.tp-link.com/lk/business-networking/outdoor-radio/tl-wa5210g/
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]