-
όσον αφορά το value for money ρίξτε μια ματιά στο
http://auto.in.gr/modelsearch/?lid=1618
για τη σύγκριση του corsa 1.2 με τα υπόλοιπα best sellers
Εδώ δεν υπάρχει value for money γιατί η τιμή του corsa κινείται στα ίδια επίπεδα με τον ανταγωνισμόΕπίσης κοιτάξτε και το
http://auto.in.gr/modelsearch/?lid=1621
για τη σύγκριση του corsa 1.4 με τα υπόλοιπα best sellers
Εδώ φαίνεται η τιμή του corsa να είναι κάπου 500-1500€ φθηνότερο από τα υπόλοιπα. Ωστόσο μιλάμε για την έκδοση c'mon που έχει μόνο 2 αερόσακκους και για το 1.2 και για το 1.4
Σύμφωνα με τα παραπάνω δεν υφίσταται κατά τη γνώμη μου xalue for money για το corsa..
-
Ποσα απο αυτα τα πηραν ιδιωτες και ποσα εταιριες;
-
Νομίζω ότι η μεγάλη επιτυχία του Corsa οφείλεται κυρίως στην έκδοση diesel. Λογικό, καθώς είναι από τα ελάχιστα supermini που δεν πληρώνουν τέλη και είναι σε αυτή την τιμή. Το αντίστοιχο Polo νομίζω είναι αρκετά ακριβότερο και με χειρότερες επιδόσεις. Στην επαρχία, έχω παρατηρήσει ότι τουλάχιστον τα μισά καινούρια Corsa είναι diesel.
Νομίζω ότι η επιτυχία του Corsa γενικά σαν μοντέλο οφείλεται στο ότι καταφέρνει -χωρίς να είναι κορυφαίο- να είναι ικανοποιητικό σε όλους τους τομείς: έχει μια εύπεπτη ως συμπαθητική εμφάνιση, ικανοποιητική ποιότητα, οδική συμπεριφορά, επιδόσεις, τιμή.
Πάντως ο κόσμος που το αγοράζει ως γερμανικό, ίσως δεν γνωρίζει ότι όσον αφορά το αμάξωμα πρόκειται για ένα Fiat Punto, ενώ η diesel έκδοση είναι Punto και στον κινητήρα. -
Δίκαιο δεν είναι για μένα παιδιά που το corsa είναι πρώτο, το corsa έχει το όνομα+υποτιθέμενη καταγωγή( τι στο δ#$%^λο έχει αυτή η γερμανία ), +καλούς χώρους και σχετικά καλή ποιότητα + την μεγάλη γκάμα, σε όλα τα άλλα είναι κάτω του μετρίου !, επίσης μέχρι τα 1.4 και σε συνδιασμό με αυτό το κιβώτιο δεν είναι γρήγορο και καθόλου σπιρτόζικο άρα βαρετά βγάζει και κάποια χιλιόμετρα σχετικά απροβλημάτιστά...το corsa παιδιά δεν είναι τίποτα περισσότερο. χρόνιος παθών λόγω opelικής οικογένειας,+ η άτιμη η κρίση τώρα...
-
Παντως το corsa εχει κανει θραυση στις γυναικες...οταν το βλεπω στανταρ το οδηγει κοπελα...κ εδω στη γειτονια μου ειναι 2-3 αιθεριες υπαρξεις με τετοιο
-
Καλά εδώ οι γκόμενες παίρνουν beetle cabrio των 75 ατίθασων άτιων με 22000 ή mini one με τα αντίστοιχα Στο corsa,micra & yaris θα σκάσουμε
-
Αν κοιταξετε στο δρομο τα περισσοτερα βενζινη ειναι με leasing η νοικιαρικα.Τα υπολοιπα βενζινη τα οδηγουν κοπελες γιατι ειναι λιγο.....γουτσου-γουτσου-φατσουλα οπως μου ειπε μια Τα υπολοιπα επιβατικα ειναι diesel οπως ειναι και αρκετα diesel απο εταιριες που εχουν εδρα στην επαρχια.
-
η οπελ εχει μεγαλο αγοραστικο κοινο που περνα απο γενια σε γενια...συν τις κοπελες που γενικα το νεο κορσα τους αρεσε, συν τα λιζιαρικα...
να μη το πω θαυμα αλλα η οπελ κυριαρχει πουλωντας αυτοκινητα που πολλοι απο μας εδω μεσα δε θα τα ριχναμε δευτερη ματια...και της αξιζουν τα 1000 μπραβο! αυτα να τα βλεπουν αλλες εταιρειες και τα επιτελεια τους
-
Και δεν είναι μόνο το Corsa.
Στην ελληνική αγορά, κατά το 1ο εξάμηνο 2011 η OPEL είναι πρώτη στις τέσσερις βασικές κατηγορίες:- supermini (Corsa)
- μικρομεσαία (Astra)
- μεσαία (Insignia)
- πολυμορφικά (Meriva).
Επίσης είναι πρώτη σε συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων και πρώτη στο μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις (Corsa).
Όχι κ άσχημα για μια εταιρεία που σχεδόν χρεοκόπησε...
Πώς τα καταφέρνει?
Νομίζω ότι για πολύ κόσμο παίζει σημαντικό ρόλο ότι πρόκειται για γερμανικά αυτοκίνητα σε προσιτές τιμές.
-
κλασσικά τα πήγαινε καλά στην χώρα μας το Άστρα είναι από το 99 πρώτο σε πωλήσεις με ένα δι'αλλειμα 2 ετών που προηγίθηκε το γκόλφ .
-
Tα opel γι αυτα που προσφερουν ειναι πολυ καλα σε αναλογια παντα με την τιμη τους.Σαφως και ενα opel δεν θα προσφερει ΤΗΝ οδηγικη απολαυση αλλα δεν την ζηταν ολοι.Απο κει και περα εχουν μια πολυ ωραια εξωτερικη εμφανιση και μια καλη ποιοτητα συναρμολογησης/κατασκευης.
-
θυματα υπαρχουν πολλα σε αυτον τον πλανητη!!!
wir lieben autos....
yeah right!!!
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
θυματα υπαρχουν πολλα σε αυτον τον πλανητη!!!wir lieben autos....
yeah right!!!
Ξυδάκι
-
Στην Ελλάδα υπάρχει πολύ προκατάληψη.Αυτό συνεπάγεται πολλά αρνητικά και λίγα θετικά Η Οπελ,Τογιότα,Νισσάν έχουν χτίσει ένα όνομα τα τελευτάια 20 χρόνια και πατάνε πάνω σε αυτό.Πόσοι από αυτούς έχουν κάνει test drive να συγκρίνουν πολλά μοντέλα,να κάνουν μια σωστή έρευνα αγοράς πριν πάρουν ένα micra,yaris,corsa...Ούτε το 25%.Αυτοκίνητα παίρνουμε όχι καφετιέρα.Εγώ δε λέω ότι δεν αξίζουν τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα,αλλά πολλοί δεν μπαίνουν καν στον κόπο να δούνε άλλα αυτοκίνητα ανταγωνιστικά(π.χ clio,207,ibiza,fabia,mazda 2,i20,punto evo τα οποία είναι αξιόλογες προτάσεις αλλά αδικούνται σε πωλήσεις) και αυτό είναι μέγα λάθος.Επίσης είναι δυνατόν να πουλάει τόσο το auris και αντίθετα τα lancer,mazda 3,megane,308,bravo να πατώνουν και να πουλάνε 20-30 μοντέλα? Για το corsa έχει σχέση αυτή η γερμανολατρεία που έχουν πολλοί, λες και οι άλλοι φτιάχνουν τενεκέδες,σε σχέσυ με τις καλές τιμές(γιατί έποιασε το lidl,γερμανικό και φτηνό αν ήταν ιταλικό δεν θα έποιανε τόσο) και όσοι δεν φτάνουν οικονομικά το polo tsi παίρνουν αυτό αντί να δουν και το ibiza ή το fabia tsi ή το clio tce που πλέον έχει και esp Το corsa είναι πολύ αξιόλογο μόνο στην έκδοση diesel που κάνει γύρω στα 15000€,έχει καλή ροπή,πολύ χαμηλή κατανάλωση και δεν πληρώνει τέλη.Τα βενζινοκίνητα είναι πιο αδιάφορα,το δε opc χειρότερο από ένα 207 rc,mito qv,ibiza cupra και όμως πουλάει πολύ καλά.
-
Σε αυτό το θέμα μπορεί ο καθένας να πει ό,τι θέλει και όλοι θα έχουν δίκιο, με την έννοια πως δεν υπάρχει τρόπος να διαπιστώσουμε τί ακριβώς ισχύει. Αν ενδιαφέρεστε τόσο πολύ για τον συνδυασμό των αιτίων που κάνει το Corsa best-seller της καταηγορίας, γιατί δεν κάνετε έρευνα ανάμεσα στους ιδιοκτήτες Corsa για να μάθετε; Δε λεω ότι είναι κακό να έχει κάποιος άποψη(κι εγώ έχω) ή ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που επιτρέπουν σχετικά ασφαλείς εικασίες. Απλά, δεν αντέχω που οι περισσότεροι απαντούν λες και είναι κοινωνιολόγοι...
-
Δηλαδή η άποψή μου είναι μακριά από την πραγματικότητα ?Σε τι δε συμφωνείς από όσα είπα,το φιλοσόφησα το πράγμα
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Στην Ελλάδα υπάρχει πολύ προκατάληψη.ενω στις αλλες χωρες τι υπαρχει?
αμαν ρε παιδια με την ελλαδα λες και η χωρα μας καθοριζει τις παγκοσμιες εξελιξεις στην αυτοκινηση
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Στην Ελλάδα υπάρχει πολύ προκατάληψη.
ενω στις αλλες χωρες τι υπαρχει?
αμαν ρε παιδια με την ελλαδα λες και η χωρα μας καθοριζει τις παγκοσμιες εξελιξεις στην αυτοκινηση
Μπες στο seaa.gr και σύγκρινε πωλήσεις α΄εξαμήνου 2011 Ελλάδας με τις αντίστοιχες της Ε.Ε.Πολλές διαφορες και εκπλήξεις(δες που είναι η peugeot,renault,toyota,hyundai,nissan,audi,vw,dacia σε Ελλάδα και Ευρώπη.
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Σε αυτό το θέμα μπορεί ο καθένας να πει ό,τι θέλει και όλοι θα έχουν δίκιο, με την έννοια πως δεν υπάρχει τρόπος να διαπιστώσουμε τί ακριβώς ισχύει. Αν ενδιαφέρεστε τόσο πολύ για τον συνδυασμό των αιτίων που κάνει το Corsa best-seller της καταηγορίας, γιατί δεν κάνετε έρευνα ανάμεσα στους ιδιοκτήτες Corsa για να μάθετε; Δε λεω ότι είναι κακό να έχει κάποιος άποψη(κι εγώ έχω) ή ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που επιτρέπουν σχετικά ασφαλείς εικασίες. Απλά, δεν αντέχω που οι περισσότεροι απαντούν λες και είναι κοινωνιολόγοι...Εχεις δίκιο διότι δεν μπορεί να ξέρουμε όλες τις παραμέτρους. Το ότι είναι πρώτο Corsa δεν μπορεί να σημαίνει ότι πουλάει μόνο στα κοριτσάκια που το βρίσκουν ... 'γουτσου γούτσου' ή ότι είναι το καλύτερο στην κατηγορία του. Μπορεί να είναι μια καλή προσφορά για leasing/νοικιάρικα, είναι τα diesel, χίλιες δυο αιτίες που δεν μπορεί να τις ξέρουμε! Υποθέσεις κάνουμε ή εντυπώσεις απο ότι κυκλοφορεί στο δρόμο.
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Μπες στο seaa.gr και σύγκρινε πωλήσεις α΄εξαμήνου 2011 Ελλάδας με τις αντίστοιχες της Ε.Ε.Πολλές διαφορες και εκπλήξεις(δες που είναι η peugeot,renault,toyota,hyundai,nissan,audi,vw,dacia σε Ελλάδα και Ευρώπη.Το πρώτο πράγμα που θα δει κάποιος είναι ότι μιλάμε για χώρες ... κατασκευαστές.
Λογικό το Punto να ξεσκίζει στην Ιταλία. Το Polo ή το 207 αντίστοιχα Γερμανία, Γαλλία κλπ. Καμιά αγορα δεν έχει ξεκάθαρα αποτελέσματα.
Όταν πχ. στο Βέλγιο το 99% είναι diesel πως να έχει κάποιος ξεκάθαρη εικόνα όταν υπάρχουν 'καλά' αμαξια που σαν ντίζελ όμως ... δεν!
Opel Corsa 2011 1ο στις πωλήσεις. Δίκαια;