-
Σίγουρα θα είχε ενδιαφέρον αν ξέραμε τις πωλήσεις τις καθαρές των μοντέλων,χωρίς τα εταιρικά-leasing-νοικιάρικα-περιπολικά-ταξί που αυτή τη στιγμή είναι το 50% περίπου του συνόλου των πωλήσεων στη χώρα μας.Επίσης θα είχε ενδιαφέρον αν βλέπαμε τις πωλήσεις στην Ευρώπη,χωρίς των χωρών της Γερμανίας,Γαλλίας,Ιταλίας που είναι κατασκευαστές αλλά όλων των άλλων. Στη Ρόδο που πήγα διακοπές τίνγκα στο panda,aygo,corsa,yaris,micra,polo,i10,jimny από νοικιάρικα(από άλλα μίνι και μικρά τίποτα,γιατί άραγε ).Στη δε Θεσσαλονίκη πολλά auris,astra,yaris εταιρικά.
-
και τα focus παιζουν πολυ σαν εταιρικα
-
Το προηγούμενο με τα 80 άλογα ήταν όλα,όπως και τα golf-astra-auris στις βασικές ατμοσφαιρικές εκδόσεις
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Σε αυτό το θέμα μπορεί ο καθένας να πει ό,τι θέλει και όλοι θα έχουν δίκιο, με την έννοια πως δεν υπάρχει τρόπος να διαπιστώσουμε τί ακριβώς ισχύει. Αν ενδιαφέρεστε τόσο πολύ για τον συνδυασμό των αιτίων που κάνει το Corsa best-seller της καταηγορίας, γιατί δεν κάνετε έρευνα ανάμεσα στους ιδιοκτήτες Corsa για να μάθετε; Δε λεω ότι είναι κακό να έχει κάποιος άποψη(κι εγώ έχω) ή ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που επιτρέπουν σχετικά ασφαλείς εικασίες. Απλά, δεν αντέχω που οι περισσότεροι απαντούν λες και είναι κοινωνιολόγοι...
Εχεις δίκιο διότι δεν μπορεί να ξέρουμε όλες τις παραμέτρους. Το ότι είναι πρώτο Corsa δεν μπορεί να σημαίνει ότι πουλάει μόνο στα κοριτσάκια που το βρίσκουν ... 'γουτσου γούτσου' ή ότι είναι το καλύτερο στην κατηγορία του. Μπορεί να είναι μια καλή προσφορά για leasing/νοικιάρικα, είναι τα diesel, χίλιες δυο αιτίες που δεν μπορεί να τις ξέρουμε! Υποθέσεις κάνουμε ή εντυπώσεις απο ότι κυκλοφορεί στο δρόμο.
σωστό αυτό που λές
-
Θυμάμαι πριν 2 χρόνια ένας γνωστός του πατέρα μου έψαχνε για καινούριο με 14-15000€ και υποψήφια με δική μου παρότρυνση ήταν το corsa(δική του επιλογή) 1.4 με τα 90 άλογα τότε,kia ceed 1.4 vivid 109 άλογα,honda jazz 1.4 comfort.Τα δυο τελευταία ήταν δικές μου προτάσεις και του είπα να τα δει.Εντέλει τα είδε και τα οδήγησε και συμφώνησε ότι τον καλύπτουν καλύτερα και χωροταξικά,αλλά μετά από μια εβδομάδα χωρίς να οδηγήσει το corsa πήγε και το παρήγγειλε με την πρόφαση ότι επειδή είχε ένα astra 92 μοντέλο και αυτό θα είναι καλό και θα συνηθίσει να το οδηγεί πιο εύκολα Aντε εσύ τώρα να επηρεάσεις έναν άντρα 55 χρονών,πολιτικοποιημένο και δημόσιο υπάλληλο επί βολέματος κυβερνήσεων
-
Πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω το νόημα του θέματος αυτού. Δηλαδή κάθε φορά που αλλάζει ο 'τίτλος' του μπέστ σέλερ της ελληνικής αγοράς πρέπει να ανοίγουμε αντίστοιχο θέμα? Ή θεωρείτε το κόρσα τόσο άθλιο ώστε να φαίνεται παράλογο που έγινε μπεστ σέλερ?
Προσωπικά πιστεύω ότι τα σύγχρονα σούπερμίνι μπορούν να ικανοποιήσουν με το παραπάνω τις ανάγκες μίας σύγχρονης οικογένειας, εκτός ίσως από τον χώρο αποσκευών στα ταξίδια. Τώρα το εάν έχουν στη μάσκα κεραυνούς, έλικες, αστέρια διαμάντια, τριπλές ελλείψεις, τετραπλούς κύκλους, σύμβολα χιτλερικής εμπνεύσεως, ρόμβους, λιοντάρια και λοχιόσημα λίγα πράγματα αλλάζουν που έχουν σχέση πιο πολύ με την εκάστοτε αντιπροσωπεία στην Ελλάδα παρά διαφορές σε τεχνικό επίπεδο, καθώς όλα έχουν λίγο πολύ έχουν μία ευρύχωρη καμπίνα, ένα μοτέρ που αρκεί για το 100% των αναγκών μετακίνησης, γόνατα μπροστά/πίσω ημιάκαμπτο με αποτέλεσμα κάπου να χάνουν/κάπου να κερδίζουν. Τις τεχνικές διαφορές τους λίγοι μπορούν να τις αξιολογήσουν βάση των πραγματικών χρηστικών τους αναγκών, οπότε ότι και να πάρει κάποιος, εφόσον είναι ευχαριστημένος, καλά κάνει και δεν πά να λένε οι ειδικοί στα φόρουμ και τα περιοδικά ότι θέλουν...
-
Να σε μετακινήσει από το Α στο Β το κάνει και ένα χρέπι 40 ετών. Δε σημαίνει όμως ότι όλα τα αυτοκίνητα είναι ίδια και σαφώς υπάρχουν αντιλληπτές διαφορές από το ένα στο άλλο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Να σε μετακινήσει από το Α στο Β το κάνει και ένα χρέπι 40 ετών. Δε σημαίνει όμως ότι όλα τα αυτοκίνητα είναι ίδια και σαφώς υπάρχουν αντιλληπτές διαφορές από το ένα στο άλλο.Όχι δεν είναι το ίδιο. Το χρέπι 40 ετών όπως και να το κάνουμε έχει διαφορές που θα τις καταλάβει εύκολα οποιοδήποτε οδηγός, θα τον ταλαιπώρήσουν, θα τον κάνουν να νιώσει να ανασφάλεια ενώ υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες ποτέ να μην πάει στο Β λόγω μηχανικής βλάβης. Μεταξύ όμως του χ και του ψ σημερινού σουπερμίνι δύσκολα η κ.Πεντικιουρίδου θα βρει διαφορές, ενώ ο κ.Πουλμουρίδης και ο κ.Πολυγκαζόπουλος (εγώ γουστάρω Πουλμουρίδη που είναι πιο αυθέντικ) θα προτιμήσει το χ έναντι του ψ, όχι επειδή αντιλαμβάνεται πλήρως τις τεχνικές διαφορές μεταξύ τους που έχουν αντίκτυπο στις μεταφορικές του ανάγκες, αλλά επειδή του αρέσει πιο πολύ σα σουλούπι, πιστεύει ότι θα αρέσει σε πιο πολλά γκομενάκια ή επειδή απλά επειδή γράφει διθυράμβους υπέρ αυτού το εκάστοτε έντυπο παράρτημα της αντιπροσωπειάς του χ...
-
Δεν είναι τόσο άσχετος και 'άνιωθος' ο κόσμος όσο πιστεύεις. Ακόμα και η πεντικιουρίδου βλέπει διαφορές σε παρόμοια αυτοκίνητα. Από το πόσο βαρύ είναι το τιμόνι, πόσο νευρική η απόκριση του γκαζιού και πόσο απότομος ο συμπλέκτης μέχρι την ορατότητα και τη δύναμη του κλιματισμού. Όσο και να θέλεις να τα ισοπεδώσεις, υπάρχουν διαφορές μεταξύ αυτοκινήτων που ακόμα και σε όσους δεν ασχολούνται τόσο με τα αυτοκίνητα όσο εμείς, είναι εμφανέστατες.
-
Προφανώς και υπάρχουν. Η Πεντικουρίδου θα δει την διαφορά, θα την ξεχάσει αμέσως μόλις ακούσει από το ράδιο ότι το χόντος σέντερ κάνει έκπτωση 80% στα είδη μακιγιαζ οπότε και να τις καταλάβει μικρή η διαφορά καθώς δεν την ενδιαφέρουν πραγματικά. Βέβαια το 'πόσο γλυκούλι είναι' έχει διαφορά αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Ακόμη δεν νομίζω να μας νοιάζει όμως τόσο πολύ πόσο βαριά είναι η μπετούγια στην εξώπορτα, πόσο νευρικά μαζεύεται το καλώδιο της σκούπας, πόσο απότομα χτυπάει το κουδούνι, η ορατότητα στο κοτόπουλο στον φούρνο μικροκυμάτων ή πόσο δυνατό καφέ φτιάχνει το μπρίκι μας ώστε να ανοίξουμε θέμα σε φόρουμ ανοίγωντας θέμα γιατί οι μπαλωμένος ντόρς είναι μπεστ σέλερ. Εξακολουθώ πάντως να καταλάβω γιατί το κόρσα που εμένα μου φαίνεται ιδανικός ανθρωπομεταφορέας, όπως πολλά άλλα σουπερμίνι να θεωρείται τόσο χάλι ώστε να κάνει εντύπωση που έχει τόση πέραση...
-
Ακόμα και κόσμος που δεν έχει τρέλα με τα αυτοκίνητα έχει απορρίψει έτσι διάφορα μοντέλα. Θυμάμαι πριν χρόνια να με καλεί η μητέρα μου από ένα νησί και να μου παραπονιέται για το πόσο αισχρό είναι οδηγικά το Matiz. Πήγε ξανά στο γραφείο ενοικιάσεων και πήρε ένα Atos που ήταν σαφώς καλύτερο όπως έλεγε (γρηγορότερο και ελαφρύτερο τιμόνι που έκοβε περισσότερο στα στενά, πιο άμεσα φρένα, δυνατότερο μοτέρ κλπ).
Δεν είπα ότι το Corsa είναι καλό ή κακό. Η ένστασή μου έγκειται στο γεγονός ότι τα αυτοκίνητα σαφώς και έχουν οδηγικές διαφορές και είναι εύκολα αντιληπτές από πολύ κόσμο. Το Corsa πάντως δεν φημίζεται για τον οδηγικό του χαρακτήρα. Αλλά εδώ ήταν μέχρι πρότινος πρώτη η Toyota με τις λευκές συσκευές, τι να λέμε τώρα;
-
Ξεχνάται ότι είμαστε σε αυτοκινητιστικό φόρουμ και 'εννοείτε' ψάχνουμε και λίγο παραπάνω αυτό το κάτι απο το κάθε αυτοκίνητο. Και αυτό κάνει την διαφορά με τον μέσο όρο των στατιστικών.
Δεν έχει ειπωθεί ποτε απο κανέναν ότι το Corsa είναι κακό αλλα σε καθαρα αυτοκινητιστικά δεδομένα μπορεί να είναι και μέτριο.
Εξάλλου πέρα απο γνωσεις, εικόνα, απόψεις υπάρχουν μέχρι και ... αψυχολογητες επιλογές!!! -
Ακόμα και κόσμος που δεν έχει τρέλα με τα αυτοκίνητα έχει απορρίψει έτσι διάφορα μοντέλα. Θυμάμαι πριν χρόνια να με καλεί η μητέρα μου από ένα νησί και να μου παραπονιέται για το πόσο αισχρό είναι οδηγικά το Matiz. Πήγε ξανά στο γραφείο ενοικιάσεων και πήρε ένα Atos που ήταν σαφώς καλύτερο όπως έλεγε (γρηγορότερο και ελαφρύτερο τιμόνι που έκοβε περισσότερο στα στενά, πιο άμεσα φρένα, δυνατότερο μοτέρ κλπ).Δεν είπα ότι το Corsa είναι καλό ή κακό. Η ένστασή μου έγκειται στο γεγονός ότι τα αυτοκίνητα σαφώς και έχουν οδηγικές διαφορές και είναι εύκολα αντιληπτές από πολύ κόσμο. Το Corsa πάντως δεν φημίζεται για τον οδηγικό του χαρακτήρα. Αλλά εδώ ήταν μέχρι πρότινος πρώτη η Toyota με τις λευκές συσκευές, τι να λέμε τώρα;
Το panda είναι το καλύτερο οδηγικά νοικιάρικο με διάφορα, το ατος είναι σκουπίδι μπροστά του
Όταν σε μεγάλη παρέα είχαμε και τα 2 όλοι τσιμπαγαν πρώτα το φιατSent from my LG-P500
-
Φαντάσου πόσο σκουπίδι είναι το Matiz Γιώργο. Πάντως έχοντας οδηγήσει και τα τρία, συμφωνώ μαζί σου.
-
Φαντάσου πόσο σκουπίδι είναι το Matiz Γιώργο. Πάντως έχοντας οδηγήσει και τα τρία, συμφωνώ μαζί σου.To matiz δε θεωρειται αυτοκινητο.
-
Το Matiz (στην πρώτη του γενιά) έκατσε τυχερό σε μια εποχή που στην αντιστοιχη κατηγορία και τιμή ο ανταγωνισμός ήταν σχεδόν ... μηδενικός. Το Cinquecento, το ινδικό Alto και απο στοκ ... 3 κομμάτια Vivio που λίγο καιρό πριν είχε σταματήσει η εισαγωγή του. Λογική τότε η επιτυχία του αν και στην ουσία πουλούσε 'κορεατικη' αξιοπιστία χωρίς να την έχει. Και οι επόμενες γενιές πάντως βελτίωση δεν είδαν. Λίγο μετα εμφανίστηκε εκείνο το παραξενο Atos (mpv το έλεγαν καποια στιγμή) ... που και εκείνο αποδείχτηκε φύκι για μεταξωτή κορδέλα.
-
Αλλά εδώ ήταν μέχρι πρότινος πρώτη η Toyota με τις λευκές συσκευές, τι να λέμε τώρα;Λευκές συσκευές ή όχι τα αυτοκίνητα της τογιότα έχουν πολύ ευχαριστημένους οδηγούς, και πως να μην είναι αφού το άφτερ σέηλς είναι εξαιρετικό και δεν υστερούν πουθενά σημαντικά εκτός ίσως από τις τιμές, που αποσβένονται όμως μέσω του χαμηλού κόστους σέρβις + την καλή μεταπώληση. Σε κατά καιρούς δοκιμές κρατήματος ή φρεναρίσματος επίσης έχουν πάει πολύ καλά. Απλά επειδή τα περιοδικά πουλάνε οδηγική αισθηση, οι χαρντκοράδες οδηγοί τα απορρίπτουν. Τώρα περί οδηγικού χαρακτήρα του κόρσα υποθέτω επειδή τα περιοδικά γράφουν ότι δεν κάλο κωλίδι στις στροφές της βουνοπλατανιάς σημαίνει ότι δεν είναι καλό αμάξι. Οκ σύμφωνοι...
Το panda είναι το καλύτερο οδηγικά νοικιάρικο με διάφορα, το ατος είναι σκουπίδι μπροστά του
Όταν σε μεγάλη παρέα είχαμε και τα 2 όλοι τσιμπαγαν πρώτα το φιατΚαι εδώ φτάνουμε στο κομμάτι των χρηστικών αναγκών. Αντίστοιχα σε μεγάλη παρέα είχαμε νοικιάσει το προηγούμενο πούντο 1.2 και ένα άτος (δεν θυμάμαι γενιά) σε νησάκι. Οι μεταφορικές ανάγκες ήταν απλές: μετακίνηση από το Α στο Β όσο το δυνατόν πιο χαλαρά. Το πούντο, επειδή στο νησάκι γαρ οι ανηφόρες ήταν μεγάλες, πόσο μάλλον όταν είχαν και χώμα, ζοριζόταν μέχρι αηδίας, ειδικά στα όρια του φορτίου του, ενώ το άτος τα κατάφερνε καλύτερα. Η δυναμική συμπεριφορά των δύο οχημάτων ήταν μή αξιολογίσιμη αφού υπήρχαν πολλαπλοί ηχητικοί κόφτες.
Αποτέλεσμα? Μερικοί διάλεγαν το άτος επειδή δεν θέλαν να σέρνονται στις ανηφόρες και να παλεύουν με το συμπλέκτη, και άλλοι έτρεχαν για το κλειδί του πούντο επειδή δεν ήταν κορεατικό και παρά το γεγονός ότι στις ανηφόρες τους έβγαινε η πίστη. Η διαφορά μεταξύ της κατανόησης του θέλω και του χρειάζομαι...
To matiz δε θεωρειται αυτοκινητο.
αγαπάμε ματίζ
-
ηξερε να το προωθησει και σωστα η daewoo.....just right for you Που ελεγαν
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Απλά επειδή τα περιοδικά πουλάνε οδηγική αισθηση, οι χαρντκοράδες οδηγοί τα απορρίπτουν.Οδήγησε ένα Auris και ένα Leon και θα καταλάβεις γιατί το λένε αυτό τα περιοδικά.
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Στην Ελλάδα υπάρχει πολύ προκατάληψη.Αυτό συνεπάγεται πολλά αρνητικά και λίγα θετικά Η Οπελ,Τογιότα,Νισσάν έχουν χτίσει ένα όνομα τα τελευτάια 20 χρόνια και πατάνε πάνω σε αυτό.Πόσοι από αυτούς έχουν κάνει test drive να συγκρίνουν πολλά μοντέλα,να κάνουν μια σωστή έρευνα αγοράς πριν πάρουν ένα micra,yaris,corsa...Ούτε το 25%.Αυτοκίνητα παίρνουμε όχι καφετιέρα.Εγώ δε λέω ότι δεν αξίζουν τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα,αλλά πολλοί δεν μπαίνουν καν στον κόπο να δούνε άλλα αυτοκίνητα ανταγωνιστικά(π.χ clio,207,ibiza,fabia,mazda 2,i20,punto evo τα οποία είναι αξιόλογες προτάσεις αλλά αδικούνται σε πωλήσεις) και αυτό είναι μέγα λάθος.Επίσης είναι δυνατόν να πουλάει τόσο το auris και αντίθετα τα lancer,mazda 3,megane,308,bravo να πατώνουν και να πουλάνε 20-30 μοντέλα? Για το corsa έχει σχέση αυτή η γερμανολατρεία που έχουν πολλοί, λες και οι άλλοι φτιάχνουν τενεκέδες,σε σχέσυ με τις καλές τιμές(γιατί έποιασε το lidl,γερμανικό και φτηνό αν ήταν ιταλικό δεν θα έποιανε τόσο) και όσοι δεν φτάνουν οικονομικά το polo tsi παίρνουν αυτό αντί να δουν και το ibiza ή το fabia tsi ή το clio tce που πλέον έχει και esp Το corsa είναι πολύ αξιόλογο μόνο στην έκδοση diesel που κάνει γύρω στα 15000€,έχει καλή ροπή,πολύ χαμηλή κατανάλωση και δεν πληρώνει τέλη.Τα βενζινοκίνητα είναι πιο αδιάφορα,το δε opc χειρότερο από ένα 207 rc,mito qv,ibiza cupra και όμως πουλάει πολύ καλά.Πάντως σε κάποιες μάρκες έχουν παίξει ρόλο τόσο τα ίδια τα προιόντα τους όσο οι πολιτικές των εδώ αντιπροσωπειών.
Δηλαδή στην περίπτωση της Ρενό δεν μπορεί να μιλήσεις για εταιρία που ήταν στα αζήτητα στην Ελλάδα. Αντιθέτως.
Απο παλιά θυμάμαι και το 19 να έχει πουλήσει όσο δεν παίρνει άλλο και τα κλειό και ακόμη και το τουίγκο είχε πολή καλή παρουσία. Και μέχρι την δεκαετία του 90 μεχρι αρχές αρχές της προηγούμενης και κλειώ έβλεπες και Μεγκαν 1ης γενιάς(ιδιαίτερα το FL με τους καλούς 16βαλβιδους 1,4 και 1,6) και ακόμα ακόμα αρκετά Λαγκούνα 1ης γενιάς.
Απλά η αντιμετώπιση που είχες ως πελάτης απο την κεντρικη αντιπροσωπεία συν κάποιες λάθος κινήσεις τη εταιρίας **νομίζω **ότι ήταν αρκετοί λόγοι για να φύγει πολύς κόσμος για άλλες μάρκες.
ΥΓ: Όταν στην οικογένεια πήραμε την Ξάντια 1.8/103ΗΡ το 1994 ο πατερας μου είχε καταλήξει μεταξύ αυτής και του Λαγκούνα 1.8/95ΗΡ. Προτιμήσε τη 'Ξανθούλα' όχι μόνο λόγω του κινητήρα και της ανάρτησης αλλά επιπλέον της συμπεριφόρας που του έτυχε στην τότε αντιπροσωπεία της Ρενό στο παλιά φανάρια της Ε.Ο στην Ν.Φιλαδέλφεια στο ρεύμα πρός Λαμία λίγο πρίν πιάσει κάποιος σήμερα την αττική οδό. Συνάντησε τέτοια αδιαφορία που τους ρώταγε χρόνο παράδοσης του αυτοκινήτου και του απαντούσαν: δεν ξέρουμε , θα δούμε, κλπ.
Όταν πήγε στην Σιτροέν Χανιαδάκης τουλάχιστον ο τότε πωλητής και τον εξυπηρέτησε και γενικά τον βοήθησε να πάρει το αυτοκίνητο χωρίς πρόβλημα και πιο γρήγορα απο ότι αρχικά του είχαν πεί.
Opel Corsa 2011 1ο στις πωλήσεις. Δίκαια;