Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Opel Corsa 2011 1ο στις πωλήσεις. Δίκαια;
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. Opel Corsa 2011 1ο στις πωλήσεις. Δίκαια;
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 4 / 4
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    30
    74
    852
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • K
      kouliscd last edited by

@ Travelman
      συμφωνώ απόλυτα με την άποψή σου πως θεωρούμε πολλά αυτοκίνητα ως 'κακά' επειδή δεν είναι ευχάριστα σε μια γρήγορη στροφοδιαδρομή. Κακό είναι ένα αυτοκίνητο που έχει επικίνδυνη οδική συμπεριφορά, κακά φρένα, κακό κινητήρα, κακό πλαίσιο. Αυτά είναι και τα βασικά. Τώρα, τα ιδιαίτερα κριτήρια που θέτει ο καθένας μας είναι απολύτως θεμιτά, αρκεί να μη χαρακτηρίζουμε ως κακό αυτό που δεν τα ικανοποιεί.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • J
        jlian last edited by

τα αμάξια που είναι πρώτα στις πωλήσεις είναι τα value for money και εν μέρη αυτά που έχουν γίνει μόδα. Το corsa είναι σίγουρα στην πρώτη κατηγορία, όπως και το fiesta και αρκετά άλλα στην δεύτερη.

• S
          solonts last edited by

Από νοικιάρικα πάντως έχω οδηγήσει Matiz, Atos και Twingo. Το τελευταίο μου άρεσε, ήταν πραγματικό αυτοκίνητο. Το Άτος κουτί και τέλος το Matiz μου προκαλούσε τρόμο, οι αναρτήσεις τερματίζαν σε λακουβίτσες της πλάκας και αν έτρεχες λίγο παραπάνω νόμιζες ότι οι ρόδες θα φύγουν και το τιμόνι θα σπάσει. Το χειρότερο αυτοκίνητο της 20ετίας πιστεύω. Αν κάποιος μου πει τώρα ότι το Matiz και το Twingo είχαν απλά μικροδιαφορές και ότι 'όλα ίδια είναι', απλά θα γελούσα.

• T
            travelman last edited by

Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:

Απλά επειδή τα περιοδικά πουλάνε οδηγική αισθηση, οι χαρντκοράδες οδηγοί τα απορρίπτουν.

Οδήγησε ένα Auris και ένα Leon και θα καταλάβεις γιατί το λένε αυτό τα περιοδικά.

Έχω πάει σύντομη βόλτα ένα λεόν αλλά πιο πολύ με εντύπωσιασε το μοτέρ του (ήταν το 200άρι) παρά να πω ουάου τι αίσθηση, ξεκολλήστε με από εδώ. Η μόνη αίσθηση που μου άφησε ήταν ...στη μέση μου καθώς ήταν θεόσκληρο , αλλά λογικά οι απλές εκδόσεις θα είναι πιο μαλακές. Άρούρις δεν έχω οδηγήσει, όμως η τελευταία γενιά κορόλα δεν μου είχε αφήσει κακή αίσθηση με τα χειριστήρια της, μάλιστα γούσταρα το κιβωτιο και το τιμόνι απλά ήταν πολύστροφο (κλάσσικ τογιότα)

Για εμένα άμα το αμάξι έχει ένα Α κράτημα (σχεδόν όλα σήμερα το έχουν) και μία προβλέψιμη συμπεριφορά (με το ΕΣΠ επίσης οποιοδήποτε το αποκτά) δεν δημιουργείται πρόβλημα ασφάλειας. Το μόνο σύγχρονο όχημα που μου είχε αφήσει κακή εντύπωση λόγω αίσθησης ήταν το τιμόνι του γκράντε πούντο που όντας υπερευαίσθητο, στον αυτόκινητόδρομο κούραζε ίσως λίγο επικίνδυνα σε πολύωρα ταξίδια.

Τώρα εάν θέλω να το παίξω χαρντοκοράς στροφιλικάς και Π.Ο. ίσως να θέλω και άλλα πράγματα, αλλά αυτοί που θα πάνε μόνοι τους σε μία διαδρομή ερημική για να ευχαριστηθούν οδήγηση, σε τέτοια συχνότητα ώστε να δικαιολογούν την αλλαγή των κριτηριών επιλογής οχήματος, είναι ποσοστό αγοραστών που μετριέται στα δάχτυλα τους ενός ποδιού γκαμήλας...

• C
              cosneo last edited by

Ο χρήστης travelman έγραψε:
              Για εμένα άμα το αμάξι έχει ένα Α κράτημα (σχεδόν όλα σήμερα το έχουν) και μία προβλέψιμη συμπεριφορά (με το ΕΣΠ επίσης οποιοδήποτε το αποκτά) δεν δημιουργείται πρόβλημα ασφάλειας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει θέμα ασφαλειας αλλα θέμα αίσθησης ασφάλειας. Δεν είναι μόνο να πατανε οι 4 ρόδες στον δρόμο. Πανω κάτω όλα τα κάνουν αυτά. Και δεν είναι θέμα 'αγωνιστικής' οδήγησης αλλα κοντρολαρίσματος του αυτοκινήτου ακόμα και στην μία δύσκολη κατασταση που θα βρεθεί. Η αίσθηση 'βαρκα στο γυαλό' και άλλα ... ελληνικά νησιώτικα έχει εδραιωθεί ως άνεση αλλα ας μην ειμαστε και σίγουροι ότι σημαίνει και ασφάλεια.
              Εξαλλου τα ηλεκτρονικά συστηματα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν στο 100% την αίσθηση και αυτό που βλέπει ο οδηγός.

• D
                dsaraf last edited by

τελικά και στις πωλήσεις των αυτοκινήτων παίζει σημαντικό ρόλο αυτό που είχε σαν σλόγκαν η διαφήμιση της χλωρίνης κλινέξ 'αυτήν ξέρετε αυτήν εμπιστεύεστε'!!! τι κι αν στην τιμή ενός corsa παίρνεις το ceed..η opel (και όχι μόνο) τελικά έχει χτίσει ένα προφίλ με ιστορία πολλών χρόνων που δύσκολα το αγνοούν αυτοί που δεν έχουν επαφή με την αυτοκινητιστική επικαιρότητα..
                Θυμάμαι όταν ήταν μια φίλη να πάρει αυτοκίνητο και είχε καταλήξει στο opel astra, της είπα ότι υπάρχει και το cee'd με 109 άλογα 7 χρόνια εγγύηση κλπ κλπ..Η απάντησή της ήταν η εξής: τι, KIA θα πάρω;;

• C
                  cosneo last edited by

Ο χρήστης dsaraf έγραψε:
                  τελικά και στις πωλήσεις των αυτοκινήτων παίζει σημαντικό ρόλο αυτό που είχε σαν σλόγκαν η διαφήμιση της χλωρίνης κλινέξ 'αυτήν ξέρετε αυτήν εμπιστεύεστε'!!! τι κι αν στην τιμή ενός corsa παίρνεις το ceed..η opel (και όχι μόνο) τελικά έχει χτίσει ένα προφίλ με ιστορία πολλών χρόνων που δύσκολα το αγνοούν αυτοί που δεν έχουν επαφή με την αυτοκινητιστική επικαιρότητα..
                  Θυμάμαι όταν ήταν μια φίλη να πάρει αυτοκίνητο και είχε καταλήξει στο opel astra, της είπα ότι υπάρχει και το cee'd με 109 άλογα 7 χρόνια εγγύηση κλπ κλπ..Η απάντησή της ήταν η εξής: τι, KIA θα πάρω;;

Αυτό έχει να κάνει με το 'ονομα' και όχι με την 'συνήθεια'. Αν την έλεγες ότι μπορεί να παρει και Audi A3 με τα λεφτα που διαθέτει θα έλεγε ... 'Ναι? Ε τότε ... Opel θα πάρω?'

• T
                    toxotis last edited by

καλα αυτό έιναι παιζει πολύ το όνομα και η μουρη που πουλάει φυσικα παιζει και αυτη μεγαλο ρολο της στην επιλογή αυτοκινήτου (ολα τα αλλα χαρακτηριστικα πανε βροντο)

• S
                      stormold last edited by

Ο χρήστης cosneo έγραψε:
                      Ξεχνάται ότι είμαστε σε αυτοκινητιστικό φόρουμ και 'εννοείτε' ψάχνουμε και λίγο παραπάνω αυτό το κάτι απο το κάθε αυτοκίνητο. Και αυτό κάνει την διαφορά με τον μέσο όρο των στατιστικών.

Ναι, πως σίγουρα. Επιβεβαιωμένο. Στάνταρ.

• D
                        drdino last edited by

Ακόμα και εσύ το ψάχνεις παραπάνω. Οπότε προς τι ο γέλωτας;

Sent from my MB860 using smoke signals.

• realzeus
                          realzeus last edited by

Ο χρήστης travelman έγραψε:

Απλά επειδή τα περιοδικά πουλάνε οδηγική αισθηση, οι χαρντκοράδες οδηγοί τα απορρίπτουν.

Οδήγησε ένα Auris και ένα Leon και θα καταλάβεις γιατί το λένε αυτό τα περιοδικά.

Έχω πάει σύντομη βόλτα ένα λεόν αλλά πιο πολύ με εντύπωσιασε το μοτέρ του (ήταν το 200άρι) παρά να πω ουάου τι αίσθηση, ξεκολλήστε με από εδώ. Η μόνη αίσθηση που μου άφησε ήταν ...στη μέση μου καθώς ήταν θεόσκληρο , αλλά λογικά οι απλές εκδόσεις θα είναι πιο μαλακές. Άρούρις δεν έχω οδηγήσει, όμως η τελευταία γενιά κορόλα δεν μου είχε αφήσει κακή αίσθηση με τα χειριστήρια της, μάλιστα γούσταρα το κιβωτιο και το τιμόνι απλά ήταν πολύστροφο (κλάσσικ τογιότα)

Για εμένα άμα το αμάξι έχει ένα Α κράτημα (σχεδόν όλα σήμερα το έχουν) και μία προβλέψιμη συμπεριφορά (με το ΕΣΠ επίσης οποιοδήποτε το αποκτά) δεν δημιουργείται πρόβλημα ασφάλειας. Το μόνο σύγχρονο όχημα που μου είχε αφήσει κακή εντύπωση λόγω αίσθησης ήταν το τιμόνι του γκράντε πούντο που όντας υπερευαίσθητο, στον αυτόκινητόδρομο κούραζε ίσως λίγο επικίνδυνα σε πολύωρα ταξίδια.

Τώρα εάν θέλω να το παίξω χαρντοκοράς στροφιλικάς και Π.Ο. ίσως να θέλω και άλλα πράγματα, αλλά αυτοί που θα πάνε μόνοι τους σε μία διαδρομή ερημική για να ευχαριστηθούν οδήγηση, σε τέτοια συχνότητα ώστε να δικαιολογούν την αλλαγή των κριτηριών επιλογής οχήματος, είναι ποσοστό αγοραστών που μετριέται στα δάχτυλα τους ενός ποδιού γκαμήλας...

Αν δεν σε ενοχλεί το τιμόνι των σύγχρονων Toyοta, απλά δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε! Είναι εντελώς συνθετική η αίσθηση και έχει την 'αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι'. Καμία σχέση με ένα Focus ή Leon π.χ. Αυτό μας έλειπε να μιλάμε για θέμα ασφάλειας εν έτει 2011. Το θέμα είναι η ικανοποίηση ενός ψαγμένου οδηγού. Άλλωστε δεν είμαστε το 4 βελόνες φόρουμ για να μιλάμε για πλέξιμο...

• P
                            prisma last edited by

Ο χρήστης jlian έγραψε:
                            τα αμάξια που είναι πρώτα στις πωλήσεις είναι τα value for money και εν μέρη αυτά που έχουν γίνει μόδα. Το corsa είναι σίγουρα στην πρώτη κατηγορία, όπως και το fiesta και αρκετά άλλα στην δεύτερη.

Το Fiesta ήταν πάντα μόδα
                            Πάντως μία φορά που χρειάστηκα να νοικιάσω αμάξι πρίν 12-13 χρόνια, ρωτάω τη κοπέλα τί αυτοκίνητα έχετε??? 'Corsa και Micra' μου λέει. Ένα Corsa της λέω. 'Δε γίνεται, λυπάμαι. Είναι όλα νοικιασμένα' λέει. Και έχει μόνo Micra? της λέω. 'Μάλιστα' απαντάει. Αναγκαστικά το πήρα. Πραγματικά απόρησα πως μπορεί να συμβιώσει κανείς με αυτό το αμάξι. Και όμως πούλησε πολύ καλά. Βέβαια είναι ίσως το πιο επιτυχημένο σχεδιαστικά αυτοκίνητο της Nissan, αλλά πραγματικά ήταν η αφορμή να πάψω να πιστεύω στα Car of the year (το Micra ήταν τέτοιο το 1993 ) και να μη θέλω να ξαναοδηγήσω Γιαπωνέζικο.

• E
                              ethnikofron471 last edited by

Εμένα πάντως η εμπειρία μου στα αυτοκίνητα και ειδικότερα στα opel μου έχει διδάξει να αποφεύγω την συγκεκριμένη μάρκα...
                              Δεν ξέρω απο το προηγούμενο corsa και astra αν και κατα ποσο εχουν αλαξει τα πραγματα στην opel καθως οικογενειακός φίλος εχει το insignia και του έχει βγάλει κάποια προβλήματα όταν η μητέρα μιας φίλης έχει uno του 88' 3ο ΄χερι κατα τρακαρισμένο και κακοσυντηριμένο και το ΜΟΝΟ πρόβλημα που της έχει βγάλει στα 240.000χλμ ειναι τα μπροστά φώτα που ξαφνικά είχα καεί.
                              Όπως και να χει το corsa το θεωρώ ενα καλό αμαξακι για την κατηγορία του αλλα επειδη δεν το ξέρω σαν αμάξι δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη αποψη...απλα αποφεύγω την opel...

• P
                                pastos last edited by

Ο χρήστης ethnikofron471 έγραψε:
                                Δεν ξέρω απο το προηγούμενο corsa και astra αν και κατα ποσο εχουν αλαξει τα πραγματα στην opel καθως οικογενειακός φίλος εχει το insignia και του έχει βγάλει κάποια προβλήματα όταν η μητέρα μιας φίλης έχει uno του 88' 3ο ΄χερι κατα τρακαρισμένο και κακοσυντηριμένο και το ΜΟΝΟ πρόβλημα που της έχει βγάλει στα 240.000χλμ ειναι τα μπροστά φώτα που ξαφνικά είχα καεί.

αυτό δεν έχει να κάνει. εμένα στο astra g μετά από 9 χρόνια στην κατοχή μου δεν μου έχει κάψει ούτε λάμπα (μόνο τις ψείρες έχω αλλάξει και αυτό γιατί εγώ ήθελα να βάλω μπλέ χρώματος) και έχω γνωστό με ταξί, δικό του που δεν το σκίζει κτλ, mercedes (δεν θυμάμαι μοντέλο) και μου λέει κάθε φορά που τον βλέπω ότι έδωσε 1000 ευρώ για το ένα πρόβλημα... 2000 ευρώ για το άλλο πρόβλημα και να μου λέει ότι @ρχίδι@ αυτοκίνητο πήρε και ότι είναι μπ0υρδέλ0 και τα λοιπά... και μιλάμε για αυτοκίνητο 5ετίας.

• E
                                  ethnikofron471 last edited by

Ο χρήστης Παστός έγραψε:

αυτό δεν έχει να κάνει. εμένα στο astra g μετά από 9 χρόνια στην κατοχή μου δεν μου έχει κάψει ούτε λάμπα (μόνο τις ψείρες έχω αλλάξει και αυτό γιατί εγώ ήθελα να βάλω μπλέ χρώματος) και έχω γνωστό με ταξί, δικό του που δεν το σκίζει κτλ, mercedes (δεν θυμάμαι μοντέλο) και μου λέει κάθε φορά που τον βλέπω ότι έδωσε 1000 ευρώ για το ένα πρόβλημα... 2000 ευρώ για το άλλο πρόβλημα και να μου λέει ότι @ρχίδι@ αυτοκίνητο πήρε και ότι είναι μπ0υρδέλ0 και τα λοιπά... και μιλάμε για αυτοκίνητο 5ετίας.

Σίγουρα παίζουν και αυτές οι περιπτώσεις!Όλα τα αμαξια παιζει να βγάλουν πρόβλημα απλα μιλάω γενικά για τα opel...Επειδη πάρα πολλοί γνωστοί μου είχαν Opel οπως και εγώ τα ξερω με κλειστά ματια τα αυτοκίνητα...Τώρα το οτι δεν σου έχει βγάλει πρόβλημα τι να πω ίσως να επεσες στην περίπτωση αν και παίζουν πολλά ρόλο όπως το πως του συμπεριφέρεσαι , αν του κανεις σωστα τα service αν το σκίζεις ή όχι ποσα χλμ έχει κτλ...Ο θείος μου έχει avensis του 98 (όλα τα avensis βγήκαν ελαττωματικά και ειδικά του 98) και όμως δεν του έχει βγάλει τίποτα (σε αντιθεση με τον κολλητό μου που το είχε κάποτε ο πατέρας του)...

Όλα παίζουν και πλεον κατα την γνώμη μου τα Γερμανικα αυτοκινητα εχουν πέσει παρα πολύ σε ποιότητα και αξιοπιστία απο άποψη προβλημάτων ακόμα και τα κορυφαία (μεχρι και σήμερα) mercedes και bmw...Απλα υπάρχει ενας Ελληνικός μύθος περι 'καλου γερμανικού αυτοκινήτου'....

• First post
                                    Last post
                                  • 1
                                  • 2
                                  • 3
                                  • 4
                                  • 4 / 4
                                  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                    • ΕΛΛΑΔΑ
                                    • ΚΟΣΜΟΣ
                                    • ΕΚΘΕΣΕΙΣ