-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Σταθερά είναι και δεν ανοίγουν.
Δεν χωράνε τα παραθυρα μέσα στις πόρτες ή ξέχασαν να βάλουν μανιβέλες στην εσωτερική πλευρά.Η σχεδιαστική άποψη είναι ότι το αμάξι είναι κουπέ , οπότε σαν κουπέ δίνει μεν την ευκολία του ανοίγματος των πίσω πορτών , αλλά διατηρεί το μη άνοιγμα των παραθύρων των κουπέ . Επίσης το κοινό που απευθύνεται είναι γιά μεγαλύτερης ηλικίας από του ds3 , δηλαδή σε ζευγάρια με μικρά παιδιά , που το μη άνοιγμα των πίσω παραθύρων προσφέρει ασφάλεια .
Δεν σημαίνει βέβαια ότι αυτή την σχεδιαστική άποψη την αποδεχόμαστε όλοι , η ότι ταιριάζει σε όλες τις χώρες , νοοτροπίες και κλίματα , αλλά προφανώς δεν είναι ότι ξέχασαν κάτι .
Απλά είναι μιά ακόμα πρωτοποριακή σχεδιαστική προσέγγιση της συγκεκριμμένης εταιρείας , που συνηθίζει άλλοτε με επιτυχία , άλλοτε με αποτυχία να προβάλλει αιρετικούς σχεδιασμούς και απόψεις .Αυτός είναι και ο λόγος που η citroen , είναι Η citroen . Aπλά γιατί αυτή όπως και η Αlfa έχουν ψυχή και τα αυτοκίνητα τους τα σχεδιάζουν σχεδιαστές και μηχανικοί και όχι λογιστές όπως άλλα , που θεωρούνται και πρίμιουμ στην καγκουροχώρα .
-
Καλά, όλες οι μάρκες θηλυκά είναι. Εκτός Απο 2-3 που δεν τις εχω πρόχειρες. Εκτός αυτού σε όλες πλέον δουλεύουν λίγοι μηχανικοί και πολλοί λογιστές και μαρκετιστες.
Μην ψάχνουμε και πολύ ψυχή στα σύγχρονα αυτοκίνητα. Δεν έχει περισσέψει πια.
(Σταλθέν εκ κινητού πληχτρολόι. Δείξατε ελαστικότητα εις ορθογραφικές αστοχίες.)
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Καλά, όλες οι μάρκες θηλυκά είναι. Εκτός Απο 2-3 που δεν τις εχω πρόχειρες. Εκτός αυτού σε όλες πλέον δουλεύουν λίγοι μηχανικοί και πολλοί λογιστές και μαρκετιστες.Μην ψάχνουμε και πολύ ψυχή στα σύγχρονα αυτοκίνητα. Δεν έχει περισσέψει πια.
(Σταλθέν εκ κινητού πληχτρολόι. Δείξατε ελαστικότητα εις ορθογραφικές αστοχίες.)
Δεν συμφωνώ! Ο καθένας δίνει ψυχή στο αμαξάκι του. Αυτός που το αγαπάει. Αυτός που το βλέπει ως μεταφορικό κουτί λογικό να μην του κάνει τίποτα αίσθηση. Ούτε η γυναίκα του ίσως...
Sent από τον Χαβά μου, Ιδεος Χι-5 using ρυζοτεχνολογία.
-
Καλά, όλες οι μάρκες θηλυκά είναι. Εκτός Απο 2-3 που δεν τις εχω πρόχειρες. Εκτός αυτού σε όλες πλέον δουλεύουν λίγοι μηχανικοί και πολλοί λογιστές και μαρκετιστες.για τοσους λιγους μηχανικους μαλλον παραειναι ειντυπωσιακες οι επιδοσεις τους
-
Ο χρήστης fanis1972 έγραψε:
μπραβο!! τι ηθελα και εγραφα?
τωρα που διαβασα τοσα μπερδευτηκα ακομη περισσοτερο.
να αγορασω και τα 2 να ησυχασωολος ο κοσμος σε διακοπες και εγω τρεχω στην citroen στη κηφισια να δω και το ds4 ( το οποιο ειναι πολυ ομορφο . αλλα στα parkers, autocar. autoweek το βαζουν μονο 3 αστερια
Τώρα σώθηκες για τα 3 αστέρια,αν ηταν γερμανικό 4 θα είχε.
-
Ο χρήστης sunset έγραψε:
μπραβο!! τι ηθελα και εγραφα?
τωρα που διαβασα τοσα μπερδευτηκα ακομη περισσοτερο.
να αγορασω και τα 2 να ησυχασωολος ο κοσμος σε διακοπες και εγω τρεχω στην citroen στη κηφισια να δω και το ds4 ( το οποιο ειναι πολυ ομορφο . αλλα στα parkers, autocar. autoweek το βαζουν μονο 3 αστερια
Τώρα σώθηκες για τα 3 αστέρια,αν ηταν γερμανικό 4 θα είχε.
Και αν ήταν αράβικο 6.
Sent από τον Χαβά μου, Ιδεος Χι-5 using ρυζοτεχνολογία.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Γιατί τα ds είναι θυλικά ?Sent from my LG-P500
Κάπου είχα δει οτι βγαίνει από το deesse που στα γαλλικά σημαίνει θεά.
Μιλάμε για γνώσεις τώρα, όχι αστεία. -
Από το
-
ολος ο κοσμος σε διακοπες και εγω τρεχω στην citroen στη κηφισια να δω και το ds4 ( το οποιο ειναι πολυ ομορφο . αλλα στα parkers, autocar. autoweek το βαζουν μονο 3 αστερια
Μη δινεις σημασια σε τετοιες βλακειες..Θα το ξαναπω..Οδηγησε τα ολα οσα σε ενδιαφερουν και πιστευω ευκολα θα καταληξεις σε αυτο που σου ταιριαζει-σε φτιαχνει..
-
Συμφωνώ με αυτούς που είπαν να διαλέξεις αυτό που σου κάνει κλικ, ασχέτως τι λένε οι άλλοι.
Τώρα, αν δεν κλίνεις προς κάποιο περισσότερο από τα άλλα, θα σου πω και τη δική μου γνώμη για να μπερδευτείς περισσότερο.
Προσωπικά, δεν μου αρέσει η DS3: πολύ 'φορτωμένη' σχεδιαστικά και καθόλου κομψή, γι' αυτό και θεωρώ ότι σε λίγα χρόνια θα μοιάζει ξεπερασμένη.
Το 207 Rallye είναι ουσιαστικά το ίδιο αυτοκίνητο, πιο κομψό αν και όχι όμορφο με απόλυτα κριτήρια και φθηνότερο, άρα πιο τίμιο (αν και έχω μια αντίρρηση ως προς την ονομασία).
Όσον αφορά το Scirocco, ήμουν μεγάλος fan όταν βγήκε και όταν το οδήγησα ενθουσιάστηκα από το κράτημά του, αλλά:
α) Με ενοχλεί που το βλέπεις παντού και κυρίως οδηγούμενο από κάγκουρες (ευτυχώς όχι όσο το RX-8).
β) Πλέον αρχίζει να μη μου αρέσει και τόσο: Μοιάζει σαν να το έχουν πατήσει, ενώ η πίσω όψη είναι αστεία (μου θυμίζει Donald Duck!).
Παρ'ολα αυτά, είναι 'περισσότερο' αυτοκίνητο από την DS3: σε μεταξόνιο, ανάρτηση (multi link αντί για ημιάκαπτο), χώρους.
Για να σε μπερδέψω ακόμα περισσότερο, στη θέση σου θα έριχνα μια ματιά και στα:
Alfa Mito 1.4Τ
Audi A1 1.4TSI
Seat Ibiza FR
Mini Cooper
Mini One (ή Cooper) diesel
Volvo C30 1.6 diesel. -
scirocco 160 dsg
-
Το θεμα μου είναι απλο.
Διαθετω 25000 περιπου για να αγορασω ένα αμαξι.
Δεν με ενδιαφερουν οι χωροι για 4 ατομα, αλλα οι χωροι για 2 ( + 1 σκυλο
Με ενδιαφερει να είναι γρηγορο μιας και κάθε μηνα κανω 3000 χιλιομετρα τα 2900 από αυτό σε επαρχιακους δρομους και αυτοκινητοδρομους,αλλα και ανετο.fanis1972 λεει το νικ μου. Όχι fanis 1992,(η ηλικια θελει και μια σχετικη ανεση δηλαδη:-)
Ειχα κατασταλαξει στο ds3 με τα 150 αλογα , στα χρωματα δεν ειχα μονο αποφασισει.
Και τοτε οι φιλοι μου μου καναν το κακο!!
Θεωρουν και με πρηξαν ότι κανω χαζομαρα που ενώ μπορω να παρω το scirocco με τα 160 αλογα θελω να αγορασω το ds3
Θεωρειτε ότι κανω βλακεια?
Είναι δηλαδη το scirocco τοσο καλυτερο αμαξι? Ένα επιπεδο παραπανω όπως λενε?
Ή τελικα είναι πανω κατω το ιδιο οποτε να παρω το ds3 ?καλησπερα και απο εμενα. Αν ξεπερασουμε το εμφανισιακο κομματι, που ειναι καθαρα υποκειμενικο, και δουμε τα δυο αυτοκινητα σε τεχνικο επιπεδο, το Scirocco εχει ενα προβαδισμα, ως αυτοκινητο επομενης -μεγαλυτερης- κατηγοριας, με οτι συνεπαγεται σε σταθεροτητα στο δρομο, ποιοτητα κυλισης, ηχομονωση, ανεση κτλ.
Επιπλεον, η υπαρξη αναρτησης πολλ/λων συνδεσμων πισω, ενισχυει την γενικοτερη αισθηση ανεσης/ασφαλειας.
Τυχαινει να εχω οδηγησει και τα δυο, μονος μου, για αρκετη ωρα, και παροτι το DS3 THP με εξεπληξε θετικα για την ποιοτητα κυλισης, ηχομονωση, ανεση κτλ για την κατηγορια του, εντουτοις, το scirocco με τα μεγαλυτερα πατηματα του-διαστασεις του, ειναι ενα πιο ανετο και ξεκουραστο αυτοκινητο, ειδικα μετα απο καποια ωρα πισω απο το τιμονι του.
Κατα την γνωμη μου, προσφερει σαφεστατα ενα κλικ παραπανω ανεση, απο το Ds3 THP, χωρις απο την αλλη να σημαινει οτι το τελευταιο, δεν την προσφερει -μαζι με σπορτιφ στοιχεια φυσικα- για την κατηγορια.
Αν το Scirocco σου αρεσει εμφανισιακα το ιδιο ή και περισσοτερο απο το Ds3 τοτε καλοριζικο!
Αν απο την αλλη σου αρεσει περισσοτερο το DS3 THP, δεν θα απογοητευτεις πιστευω απο αυτα που ζητας, σε σχεση με αυτα που θα σου προσφερει, και θα σου περισσεψουν παραλληλα και 4κ περιπου.
Προσπαθησε ομως τουλαχιστον να αλλαξεις αμεσα τα λαστιχα με τα οποια ερχεται (τουλαχιστον μεχρι πρωτινως) η συγκεκριμενη γρηγοροτερη εκδοση.
Τα bridgestone 050 που φοραει ειναι αρκετα σκληρα, για το συγκεκριμενο setup του αυτοκινητου αλλα και βαρος του, δεν προσφερουν ιδιαιτερα καλη προσφυση (και πληροφορηση στο τιμονι) μεχρι να ζεσταθουν, συμπεριφερονται σχετικα ξερα, παρα την εξαιρετικη αναρτηση, και συν τοις αλλοις αργουν αρκετα να ζεσταθουν τουλαχιστον στο συγκεκριμενο αυτοκινητο.
Ειτε κανε την αλλαγη στην αντιπ/σωπεια κατοπιν συμφωνιας, ή ανταλλαξε τα -με μικρη επιβαρυνση- αμεσα σε καποιο καταστημα ελαστικων, προτου γραψεις χλμ με το αυτοκινητο.
Συμφωνα και με δοκιμαστη ξενου περιοδικου (Αγγλικο evo, Ιουλιος 2011) που τα αντικατεστησε με continental SC3, το αυτοκινητο κυριολεκτηκα μεταμορφωθηκε, προς το καλυτερο φυσικα.
Πριν παντως καταληξεις, οπωσδηποτε οδηγησε τα και τα δυο. -
Παιδια τεστ drive με έναν πωλητη διπλα μου να σκυλοβαριεται μεσα στην κινηση της Αθηνας, ευχαριστω αλλα δεν κανω. Το θεωρω ανουσιο + ότι τελικα με τον αγνωστο τυπο να καθεται διπλα μου το μονο που θα καταφερω είναι να μην γουσταρω το αμαξι.
Τεστ drive να ειμαι μονος μου το εχω κανει μια φορα και η πιεση μετα στο να αγορασω το αμαξι δεν αντεχεται.Θα με κραξετε αλλα ετσι νοιωθω.
-
Παιδια τεστ drive με έναν πωλητη διπλα μου να σκυλοβαριεται μεσα στην κινηση της Αθηνας, ευχαριστω αλλα δεν κανω. Το θεωρω ανουσιο + ότι τελικα με τον αγνωστο τυπο να καθεται διπλα μου το μονο που θα καταφερω είναι να μην γουσταρω το αμαξι.
Τεστ drive να ειμαι μονος μου το εχω κανει μια φορα και η πιεση μετα στο να αγορασω το αμαξι δεν αντεχεται.Θα με κραξετε αλλα ετσι νοιωθω.
εχεις δικιο, καλυτερα γουρουνι στο σακι.
αλλωστε σιγα τα λεφτα, 25Κ, αμα δε σου αρεσει το πουλας μετα απο 1 μηνα και παιρνεις αλλο. -
Κακά τα ψέματα, είτε μόνος είτε με γραβάτα παρκαρισμένη στου συνοδηγου, με μια δοκιμή 0,5 - 1 ώρας δεν βγάζεις καλό συμπέρασμα. Η λεξους παλιότερα στο έδινε για 24 ώρες. Ποιος το κάνει αυτό όμως απο τους mainstream;
-
Καλό συμπέρασμα δεν μπορεί να βγει ακόμα και μετά απο χρόνια κατοχής αν δεν υπάρχει η εμπειρία σε διαφορες συνθήκες οδήγησης. Μια γενική εικόνα όμως επικεντρώνοντας σε 2, 3 πιο ενδιαφεροντα σημεία μπορεί να υπάρξει στο μισάωρο td είτε μόνος είτε μαζί με τον πωλητή ακόμα και με την παρέα του.
Αυτός είναι ο κανόνας που διέπει όλες ... τις 'σχέσεις'. -
Κακά τα ψέματα, είτε μόνος είτε με γραβάτα παρκαρισμένη στου συνοδηγου, με μια δοκιμή 0,5 - 1 ώρας δεν βγάζεις καλό συμπέρασμα. Η λεξους παλιότερα στο έδινε για 24 ώρες. Ποιος το κάνει αυτό όμως απο τους mainstream;η Οπελ για ένα ΣΚ! (κάποτε)
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αλλωστε σιγα τα λεφτα, 25Κ, αμα δε σου αρεσει το πουλας μετα απο 1 μηνα και παιρνεις αλλο.θελω να σου πω οτι εγω που εχω προβλημα με την μεση μου το πιο σημαντικο που με ενδιαφερει σε ενα αμαξι επιδοσεων - περα απο τις επιδοσεις - ειναι ποσο με ενοχλει στην μεση . και αυτο το καταλαβαινεις μετα απο 1 - 2 ωρες οδηγησης. Αν δεν παω λοιπον Αθηνα- Λαμια και επιστροφη με το αμαξι του τεστ ντραιβ , τοτε μου ειναι αχρηστο το τεστ. Τι να δω? πως παει στα λιμανακια το αμαξι στιος στροφες? αφου ποτε δεν θα το χρησιμοποιησω σε τετοιου ειδους οδηγηση. Στνην ευθεια με νοιαζει και στα προσπερασματα.
-
αλλωστε σιγα τα λεφτα, 25Κ, αμα δε σου αρεσει το πουλας μετα απο 1 μηνα και παιρνεις αλλο.θελω να σου πω οτι εγω που εχω προβλημα με την μεση μου το πιο σημαντικο που με ενδιαφερει σε ενα αμαξι επιδοσεων - περα απο τις επιδοσεις - ειναι ποσο με ενοχλει στην μεση . και αυτο το καταλαβαινεις μετα απο 1 - 2 ωρες οδηγησης. Αν δεν παω λοιπον Αθηνα- Λαμια και επιστροφη με το αμαξι του τεστ ντραιβ , τοτε μου ειναι αχρηστο το τεστ. Τι να δω? πως παει στα λιμανακια το αμαξι στιος στροφες? αφου ποτε δεν θα το χρησιμοποιησω σε τετοιου ειδους οδηγηση. Στνην ευθεια με νοιαζει και στα προσπερασματα.
και τι γινεται αφου το αγορασεις και στη 1η λακουβα σε πονεσει η μεση σου? Θα το γυρισεις πισω?
ακομη και 5' οδηγησης ειναι απειρως καλυτερα απο τα 0'.
οπως και να εχει, δικα σου ειναι τα λεφτα εσυ αποφασιζεις.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Κακά τα ψέματα, είτε μόνος είτε με γραβάτα παρκαρισμένη στου συνοδηγου, με μια δοκιμή 0,5 - 1 ώρας δεν βγάζεις καλό συμπέρασμα. Η λεξους παλιότερα στο έδινε για 24 ώρες. Ποιος το κάνει αυτό όμως απο τους mainstream;
η Οπελ για ένα ΣΚ! (κάποτε)
Ποίος όμως θέλει να οδηγεί για 2 ολόκληρες μέρες ένα Opel?
Η Alfa έκανε το ίδιο παλιότερα. Είχα πάρει την 147 Παρασκευή και την επέστρεψα Δευτέρα! Δεν ήθελα να ξαναμπώ στο Focus μετά από αυτό...
ds3 vs scirocco